פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 782
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שי
08/07/2015 06:34
שלום, במידה והגשתי התפטרות לאחר הרעת תנאים האם אני אמור לקבל מכתב פיטורים? בעבודה קיבלו את העובדה הזו אך אמרו שלא מקבלים מכתב ואני חושש מאי קבלת דמי אבטלה
עורך דין
08/07/2015 13:21
שלום שי

אתה אמור לכתוב מכתב התפרטות מפורט המצביע על הרעת התנאים כסיבה שהובילה להתפטרותך.

בהצלחה
מיכאל כהן
07/07/2015 23:55
האם המעביד מחויב בחודש זה גם בדמי ביטוח לאומי והפרשות לפנסיה ופיצויים או שהוא יכול להסתפק בברוטו לעובד

ונגזר מזה באם כן מהו התאריך האמיתי של סיום יחסי עו"מ ביום הפיטורין או חודש אחרי
עורך דין
08/07/2015 13:21
שלום מיכאל

חודש ההודעה המוקדמת הוא חודש עבודה לכל דבר ועניין כולל תשלומים לביטוח הלאומי והפרשות לפנסיה. מועד סיום יחסי העבודה הוא מיד לאחר שעברו 30 ימים קלנדריים של הודעה מראש.

בהצלחה
מיכאל כהן
07/07/2015 23:16
קיבלתי מהמעביד שיחרור פיצויים רק חצי שנה אחרי הפיטורין
את ההפקדות האחרונות לקופת הפיצויים הוא הפקיד אחרי 3 חודשים
וכיום אחרי חצי שנה הוא שיחרר פיצויים(161) והשלים את ההפרש
מה התהליך הרצוי לתביעת הלנת הפיצויים?
עורך דין
08/07/2015 13:19
שלום מיכאל

תביעות המבוססת על הלנת פיצויי פיטורין הנן נדירות ביותר, ולמרות החוק הברור בנושא, בית הדין לעבודה אינו ממהר לפסוק פיצויים בעילה זאת. אני מציע שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי לפני שתקבל החלטה על הגשת תביעה כאמור.

בהצלחה
שעות עבודה
08/07/2015 08:29
שלום.
אני כבר מעל לשנתיים עובדת במקום עבודה ששעות הפתיחה היא מ9 בבוקר ומכיוון שאני גרה בנתניה וכבר בשמונה אין חניות ברכבת אני נאלצת להגיע ב7 וחצי לרכבת להחנות את האוטו ללא תשלום ולהגיע לעבודה עד שמונה וחצי... ככה זה כבר במשך שנה וחצי
עכשיו הצטרף שותף חדש לעסק וטוען שאין דבר כזה להגיע עד שמונה וחצי ומי שיחתים כרטיס הוא לא ישלם לו תשעה הזאת ואם אני חונה את האוטו אחרי 7 וחצי ברכבת זה חניה פרטית שעולה 15 שקל כל יום והוא לא מוכן לשלם גם את זה.. האם זה חוקי?
עורך דין
08/07/2015 13:02
שלום לך

אם סוכם כי שעות העבודה שלך הנן מהשעה 09:00 כמובן שהמעסיק לא חייב לשלם לך עבור הגעה לעבודה בשעה מוקדמת יותר.

בהצלחה
מחברת
07/07/2015 23:03
שלום, הבנתי שלפי חוק התאריך העברי אכן קובע את גילי. אולם בשטח נראה כי שכר העבודה נקבע על פי גיל לפי התאריך הלועזי.
האם יש לי את הזכות לדרוש שכר בעבור גיל על פי התאריך העברי טרם הגעתי לגיל זה על פי התאריך הלועזי?
עורך דין
08/07/2015 12:59
שלום לך

לא הבנתי איזה חיבור עשית בין גיל לשכר...למיטב ידיעתי אין כל חוק הקושר בין גיל העובד לשכר העבודה שלו, שכן המדובר על אפליה ולא יתכן שגיל העובד ישפיע על שכרו... נסי להסבי ראת עצמך טוב יותר ואשדתל לעזור.

בהצלחה
חיה
07/07/2015 22:43
אני אמורה לחזור מחופשת לידה ב18.8.

כמה שאלות:

1. את הפיצויים מקבלים לפי חודשים או שנים? כלומר אם עבדתי שנתיים או שנתיים וחצי, זה משנה לכספי הפיצויים?

2. אם החלטתי להאריך עד ספטמבר ולחזור בספטמבר (בחודש של החגים) ואני מתכוונת להתפטר מיד אחריהם, מתי עלי להגיש את מכתב ההתפטרות? האם עלי לתת התראה קודם?
עורך דין
08/07/2015 12:56
שלום חיה

1. את הפיצויים מקבלים לפי חודש עבודה לכל שנת ותק שלך אצל המעסיק.

2. עליך לתת הודעה מוקדמת לפי החוק ובהתאם לוותק שלך בעבודה (שנתיים וחצי עבודה - חודש הודעה מראש) ותוכלי לתת מכתב התפטרות בסוף חודש אוגוסט וכך חודש ספטמבר יהיה חודש ההודעה המוקדמת שלך.

בהצלחה
אמיר
07/07/2015 22:37
היי ערב טוב,

שאלה ראשונה:

אני עובד כסוכן מכירות על פי שכר בסיס + פרמיית מכירה
יצאתי לחופשה בת שבועיים ולא היה לי מספיק ימי חופשה אז היה צריך להוריד לי ימי עבודה אבל מה שעשו לי לקחו את השכר בסיס + העמלות מכירה וככה חישבו לי יום עבודה.(למרות שבתלוש רשום לי שכר שעתי 23 ש"ח )
האם זה תקין? או שצריך לחשב לי יום עבודה רק לפי שכר הבסיס?

שאלה שנייה:
כבר אמרנו שהשכר שלי בנוי מבסיס + עמלות
לפני כחודשיים העלו את השכר מינימום במשק האם הם חייבים להעלות את השכר בסיס לשכר המינמום כמו שהיה עד אותו יום של העלת שכר המינמום או שמותר להם לתת לי בשכר בסיס פחות משכר המינמום למרות שיש לי פרמיות מכירה?
עורך דין
08/07/2015 12:55
שלום אמיר

עלות יום חופשה מחושב לפי שכר הבסיס שלך. ולגבי שאלתך השניה, שכר הבסיס שלך לא יכול להיות נמוך יותר מאשר שכר מינימום בכל מקרה.

בהצלחה
ליאת
07/07/2015 22:34
היה מקרה לפני מספר חודשים בו פוטרתי מעבודתי באמצעות שיחת טלפון בשעה מאוחרת כאשר אני נמצאת במחלת ילד. הבנתי משאלות שעלו פה כבר שמדובר בפיטורים שאינם חוקיים. רציתי לדעת האם יש חוק התיישנות בתביעה כזו. עברו כשלושה חודשים והחלטתי בסופו של דבר כן לעשות מעשה.

לתשובתכם אודה!
עורך דין
08/07/2015 12:51
שלום ליאת

את בהחלט יכולה להגיש תביעה בגין פיטורים לא חוקיים גם אחרי כמה חודשים, רק אין שום סיבה להמשיך ולהתעכב בנושא (בלי קשר לנושא של התיישנות שתחול בעוד שנים). המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם ולפני קבלת החלטות.

בהצלחה
איליה
07/07/2015 22:32
שלום,
כבר שנתיים שאני עובד בעבודה במתכונת של משמרות עם שכר שעתי. כל התקופה לא שולמו לי דמי הבראה ולפי תלושי המשכורת רואים שהצטברו גם ימי חופש ומחלה.
כעת אני מסיים לעבוד שם ואני רוצה לדעת האם מגיע לי תשלום על אילו מהדברים שרשמתי? (הבראה, מחלה, חופש)

תודה
עורך דין
08/07/2015 11:23
שלום איליה

בעת הפסקת יחסי עובד מעביד עקב פיטורים יש לערוך גמר חשבון שאז המעסיק יצטרך לשלם לך דמי הבראה עבור כל תקופת העסקתך (במידה ואכן לא שולם בעבר) כמו גם פדיון ימי חופשה. לגבי ימי מחלה, אם אינך עובד במגזר הציבורי תחת הסכם קיבוצי המאפשר לפדות את ימי המחלה בתשלום - הרי שכמו מרבית העובדים במשק - ימי המחלה לא נפדים בתשלום.

בהצלחה
נועה
07/07/2015 22:31
שלום, בעלי התחיל לעבוד ב 1.6.15, היום הוא היה אצל רופא שהביא לו 6 ימי מחלה, כאשר הוא הודיע בעבודה אמרו לו שלא משלמים לו מחלה בגלל שהוא עובד פחות משלושה חודשים. האם זה נכון? מי צריך לשלם לו על הימים האלה? אודה לתשובתכם.
עורך דין
08/07/2015 11:20
שלום נועה

בכל מקרה, אחרי חודש עבודה אחד בעלך צבר יום וחצי של מחלה במקרה הטוב. ולכן לא זכאי לקבל תשלום עבור 6 ימי מחלה. אין כל קשר ל-3 חודשי ותק במקרה הזה.

בהצלחה ורק בריאות
ילנה
07/07/2015 22:28
ערב טוב....
לפני כחודש התחלתי לעבוד במוקד טלפוני (זכיין) לפני שבוע ביקשתי כמה ימי חופש כיוון שבני היה צריך לעבור ניתוח אישרו לי רק יומיים (אתמול והיום לצורך העיניין) אחרי שדברתי עם האחראית שלי שאני מבקשת עוד יומיים נאמר לי שאי אפשר ולאחר שדיברה עם המנהלת אמרה שאין אפשרות. לעוד יומיים של חופש כי אני גם לא עומדת ביעד של המכירות ושלניתוח כזה (שקדים ופוליפים) מספיק יומיים חופש... אני לא קבלתי את תשובתה ולכן אמרתי שאני לא יכולה לעזוב את בני ולצאת לעבוד אז אמרתי שאני לא ממשיכה... אז היא אמרה לי שאני זו שצריכה לכתוב מכתב שאני מתפטרת ולא שמפטרים אותי... שאלתי למה? אמרה שאם אני לא מתפטרת אז היא רושמת אותי בסידור העבודה ואני כיביכול לא מגיעה אז זאת סיבה לפיטורים אבל בגלל שזה בא ממני אני צריכה להיתפטר... ויש לי מכתס שיחרור ורשום שם שהבן שלי צריך מנוחה של 14 יום...

בקיצור... האם אני צריכה להתפטר או שהם צריכים לפטר אותי?

תודה מראש
עורך דין
08/07/2015 11:19
שלום ילנה

את לא צריכה להתפטר ואם המעסיק רוצה, הוא יכול לפטר אותך מכל סיבה חוקית, ובכמובן שהכל בכיפוף להליך פיטורין חוקי כולל שימוע, גמר חשבון ותשלום פיצויים לפי החוק.

בהצלחה
רחל
07/07/2015 21:48
כאשר מפטרים עובד לאחר 23 שנות עבודה, האם מגיע פיצויי פיטורין? ואם כן, האם הפיצויים הם על חשבון הפנסיה החודשית שנצברה בקופת מבטחים - כלומר אם העובד מקבל פיצויים לא תהייה לו פנסיה יותר?
עורך דין
08/07/2015 10:41
שלום רחל

ממש לא! פיטורים של עובד לאחר 23 שנות עבודה מזכים את העובד בתשלום פיצויי פיטורין ממש כמנו פיטורים לאחר שנה או חמש שנות עבודה. ולא, אין לעובדה שהעובד קיבל פיצויים כל השפעה על הפנסיה שיקבל, אלא אם העובד החליט למשוך את הכספים שנצברו בקופת הפיצויים שבקרן הפנסיה לאחר פיטוריו, מה שלא ממש חכם לעשות מבחינה כלכלית.

בהצלחה
אנגלינה
07/07/2015 17:58
חזרתי אחרי חופשת לידה ורציתי לדעת אם המעסיק חייב לדאוג לי להסעה מיוחדת או לשלם לי נסיעות גם אם יש הסעות בשעות אחרות
עורך דין
08/07/2015 09:02
שלום אנגלינה

החוק בנושא תשלום דמי נסיעות ברור, חד משמעי ולא ניתן להתנות עליו. המעסיק מחוייב לשלם לך עבור דמי נסיעות ככל שהיה עליך לנסוע בתחבורה הציבורית ממקום מגורייך למקום העבודה וחזרה, הכל עד לתקרת התשלום המנוייה בחוק.

בהצלחה
שושי
07/07/2015 17:02
ברצוני לנסוע לביתי בחו"ל כמה זמן אוכל לשהות אצלה מבלי לפגוע בקצבת הזקנה?
עורך דין
08/07/2015 09:01
שלום שושי

איני מומחה גדול לתקנות המוסד הביטוח הלאומי בכל הנוגע לתשלום קבצת זקנה, אך לעניות דעתי לא צריכה להיות בעיה לצאת לחו"ל ולקבל את הקצבה כאן בארץ - לגבי משך הזמן המדוייק, פני אל מוקד המידע הטלפוני של המל"ל בטלפון 6050*

בהצלחה
חסוי
06/07/2015 10:52
אני רוצה לדעת עם אני מחוייבת לומר לבוס שאני לא חוזרת לאחר חופשת לידה?
עורך דין
06/07/2015 10:59
שלום לך

על מנת להתפטר לצורך טיפול בילד - ואני מניח כי זאת כוונתך, עליך לתת למעיסק הודעה מוקדמת לפי הוותק שלך במקום העבודה, ומכאן שבהחלט יגיע יום שתצטריכ להגיד למעסיק שאת לא חוזרת ואף לכתוב מכתב התפטרות. מאידך, אין סיבה למהר ולעשות את זה בשלבים מוקדמים של חופשת הלידה.

בהצלחה
חסוי
08/07/2015 09:01
האם אני צריכה להודיע לפני מועד הלידה למעסיק? או בתוך חופשת הלידה?
אורטל
07/07/2015 16:21
היי, שואלת בשביל חברה: יש לה וותק של שלוש שנים בעבודה וכרגע היא בחודש חמישי להריון. הבוסית שלה הציעה לה לפני חודש (כשכבר ידעה שהיא בהריון) לעזוב את העבודה ולקבל ממנה את כל התנאים כולל פיצויים, ככל הנראה תכננה לפטר אותה בסוף השנה (סייעת בגן).
העניין הוא בתאריך הלידה הצפוי הוא בנובמבר והפסקת העבודה היא בתחילת אוגוסט. האם היא תהיה זכאית גם לכל התנאים והתשלומים של יולדת מביטוח לאומי? כמו כן האם היא צריכה לחתום אבטלה בחודשיים האלה כדי לקבל את התנאים?
עורך דין
08/07/2015 08:52
שלום אורטל

כמובן שחברתך זכאית לדמי לידה + חופשת לידה (בכפוף למשך העסקתה ויכולתה להציג 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים). לגבי ההצעה של המעסיקה, לעניות דעתי זה לא יהיה נכון לקבל את ההצעה בשלב הזה. בכל מקרה חברתך תוכל להתפטר בדין מפוטר לאחר הלידה ועד המועד שבו יגיע הילד לגיל 9 חודשים - ואז זה יהיה בתנאים שלה ובמועד שיתאים לה. לכן אין הרבה היגיון בהצעה של המעסיקה.

בהצלחה
דוד ישראל רביבו
07/07/2015 16:18
אהלן, אני בן 15, אני מפתח אתרים פרילנסאר. העובדה שאני לא מספק קבלות/חשבוניות (אני מתבלבל בין השניים, לא יודע גם מה ההבדלים אם קיימים בכלל) די מפריעה ללקוחות ואני רוצה להרשם כחוק בארץ כעוסק מורשה / פטור /זעיר (כנ"ל, לא יודע מה ההבדלים ומתבלבל מהמידע באנטרנט) איך אני עושה את זה, למי פונה? אפשרי עם אחד ההורים? מה צריך להביא?

תודה רבה לכם מראש,
דוד ישראל רביבו
עורך דין
08/07/2015 08:50
בוקר טוב דוד

עליך לפנות לפגישה עם יועץ מס או רואה חשבון אשר ינחו אותך בהליכים לצורך פתיחת תיק עצמאי, ויסבירו לך את כל אשר צריך לדעת. לשאלתך אין קשר לדיני עבודה.

בהצלחה
דני
07/07/2015 16:16
שלום ברצוני להתיעץ,

בצאריך 25.6.2015 נפלתי במקום העבודה מהמדרגות וקיבלתי מכה בפנים ופירקתי את הכתף צד שמאל. אני עדיין בחופשת מחלה מאז אותו מקרה. היום הבעל הבית שלי פיטר אותי. מה עושים במצב כזה?
עורך דין
08/07/2015 08:49
שלום דני

היה ויש ברשותך ימי מחלה צבורים, המדובר על פיטורים שאינם חוקיים. העובדה כי נפגעת בגלל תאונת עבודה ומעבר לכך, נושא הפיטורים הלא חוקיים, מהווים סיבה טובה לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
סופי
07/07/2015 10:55
שלום, בכוונתי להחליף מעסיק עקב קשיים בשעות העבודה ובאופי העבודה המסיבית מול קהל. אני עובדת כבר 8 שנים, סרבו לתת לי חל"ת במטרה לנוח ולבדוק אפשריות אחרות. מה ניתן לעשות? האם להתפטר ולאבד את כל הזכויות? ואם כן מתי לבקש? והאם יש נוסח מסוים למכתב התפטרות?
תודה מראש
עורך דין
07/07/2015 21:29
שלום סופי

אני רק יכול להמליץ לך לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם תקבלי החלטה על התפטרות, שתביא לאובדן זכויות שנצברו לאורך 8 שנות עבודה. שווה להשקיע לפחות שעת ייעוץ לפני שמקבלים החלטה בעל השפעות מרחיקות לכת.

בהצלחה
מלי
07/07/2015 10:01
היי

רציתי לדעת מה הדין לגבי חופשה לגבר לאחר לידת אישתו? בעבודה הקודמת של בעלי נתנו לו 7 ימים על חשבון ימי מחלה שלו. כעת הוא בעבודה חדשה, רציתי לדעת האם יש חוק שמסדיר את העניין.

בתודה מראש.
עורך דין
07/07/2015 21:28
שלום מלי

אין כל בעיה וכל גבר יכול לצאת לחופשת לידה, לשם שינוי, בהסכמת אשתו. גברים יכולים לצאת לחופשת לידה רק למשך חודש וחצי המהווה את החלק השני של חופשת הלידה של האישה. בנוסף, הם רשאים לצאת לחופשת לידה רק בהסכמה בכתב של האישה הניתנת לביטוח הלאומי ולמעסיק.
עדי
07/07/2015 10:00
אני עובדת כסייעת צמודה של ילד בבי"ס,שייכת לאגף החינוך בעירייה ויש לי קביעות. הודעתי כי לאחר הלידה איני מעוניינת לחזור להיות סייעת שלו מסיבות שלי אבל כן רוצה להישאר במערכת כלומר לקבל ילד אחר / להיות מחליפה וכו'.

נאמר לי שאין כזה דבר או שאני חוזרת אליו או שלא בטוח שימצאו לי משהו אחר ועליי לקחת זאת בחשבון ואם אני בוחרת לא לחזור אליו זה נחשב שאני בעצם מתפטרת.

האם זה חוקי / הגיוני? גם אני אהיה אחרי חופשת לידה וגם יש לי קביעות!
עורך דין
07/07/2015 21:26
שלום עדי

החוק מחייב את המעסיק להחזיר אותך לעבודה באותה מסגרת העסקה שבה עבדת לפני הלידה ולא מעבר לכך. המעסיק אינו חייב לאשר לך לשנות את מסגרת העסקתך והדבר נתון לשיקול דעתו הבלעדית.

בהצלחה
רינה
07/07/2015 09:41
יש לי חנות ואחת העובדות (שעובדת אצלי חמש שנים) החלה לצרוח עלי בשבוע שעבר. מאז המקרה היא רק מוכרת ללקוחות וכשאין לקוחות יושבת וקוראת ספר.
התרעתי בפניה שלא קוראים ספרים והיא צריכה לסדר את החנות ולפרוק סחורה. העובדת לא מתיחסת וממשיכה בשלה.ניסיתי לדבר איתה שאם היא רוצה משהוא שתדבר ובדרך כזו היא לא תשיג כלום אך היא לא מתיחסת וממשיכה בדרכה.

יש לי צילומים שהיא יושבת וקוראת והחנות מבולגנת.
שאלותי :

האם אני יכולה לפטר אותה בלי פיצויים (הרי היא לא עושה את עבודתה, מדוע אני צריכה לשלם לה )? או פיצויים חלקיים.

האם אני יכולה שימי החופשה יהיו ימי ההודעה המוקדמת? (אני יודעת שעל פי חוק אין אפשרות להחפיף)

כל שאלותי מהסיבה שהיא לא עובדת ולא מבצעת את המשימות ולא יתכן שאני צריכה לשלם כסף לעובדת שיושבת וקוראת ספרים.

מה הסנקציות שאני יכולה לעשות?
עורך דין
07/07/2015 16:36
שלום רינה

לפי דבריך לא נראה כי המדובר על מקרה המאפשר לשלול מהעובדת פיצויי פיטורין. מקרים אלה נדירים וקיצוניים.

על מנת לפטר את העובדת עליך לזמן אותה לשימוע, לאפשר לה להעלות את טיעוניה כנגד הפיטורים ואז לקבל החלטה. אם החלטת לפטר, הוציאי לה מכתב פיטורים מסודר והקפידי לתת תקופת הודעה מוקדמת לפי הוותק של העובדת במקום העבודה.

כמו כן, יש לערוך גמר חשבון מסודר ולשלם לעובדת את כל אש רמגיע לה לפי חוק כולל פיצויי פיטורין כמובן.

בהצלחה
שני
07/07/2015 09:41
התחתנתי בדצמבר האחרון ומיד עברתי לגור עם בעלי לדירתו בצפון לאחר שגרתי במרכז, אך המשכתי לעבוד באותו מקום במרכז במרחק של 90 ק"מ.

המעסיק לא הסכים לשלם לי נסיעות עבור נסיעותי לצפון אלה רק על חופשי חודשי בתוך תל אביב, אני מתווכנת להתפטר בשל המרחק באוקטובר.

האם עדין אהיה זכאית לפיצוי פיטורין בגלל המעבר לצפון? האם קיים מרחק זמן שעלי להתגורר בצפון עד שאוכל להגיש את הבקשה? או האם יש זמן מקסימלי שמעבר אליו בקשתי לא תיהיה עניינית ?
עורך דין
07/07/2015 16:34
שלום שני

לפי נוסח החוק את אכן זכאית לקבל פיצויים בעת התפטרות לאור מעבר דירה לצפון הארץ לאחר נישואין. מה שכן, ככל שיעבור יותר זמן הדרישה שלך לפיצויים תאבד מערכ הולכן מומלץ שלא לדחות את ההתפטרות.

בהצלחה
נטלי
07/07/2015 09:39
שלום עורכי דין יש לי 2 שאלות:

1. האם אישה שבהריון תקופת החופשת לידה נחשבת לה לצורך ותק? כלומר אם התחלתי לעבוד ב 1.7.14 וב 11.6.15 יצאתי לחופשת לידה. במידה ואחליט להתפטר לטובת גידול הילד (סוף ספטמבר) האם אני זכאית לפיצויים?

2. אם משלמים דמי הבראה באוגוסט ואני בחופשת לידה, מתי אקבל את הפיצויים? האם באוגוסט או רק אם אחזור / אתפטר.

תודה רבה
עורך דין
07/07/2015 16:33
שלום נטלי

1. כן - בהחלט (לגבי שתי השאלות).

2. תקבלי בכל מקרה בסוף יחסי העבודה - בעת גמר חשבון.

בהצלחה
עצמאית
שלומית
06/07/2015 23:52
שלום רב,
אני עצמאית במקום עבודה כבר 42 שנות עבודה,
לאחרונה החלו להפחית לי מימי העבודה הקבועים,
תחילה הורידו את יום שישי,לאחר מכן יום נוסף באמצע שבוע
ולאחרונה ממש מתקשרים ערב לפני להודיע לי לא להגיע כי אין צורך.
ניסיתי להסביר לממונים כי יש התחייבויות וזה בעייתי עבורי ההפחתה הזו
התשובה שקיבלתי היא: בכנות,אנחנו לא צריכים אותך יותר.

האם יש מה לבדוק לגבי הרעת תנאים אצל עצמאי אחרי כל כך הרבה שנות עבודה?
האם יש מה לבדוק לגביי פיצויי פיטורין?

אודה לעזרה
עורך דין
07/07/2015 16:25
שלום שלומית

כידוע לך, עצם העובדה שאת עצמאית אומרת כי אין יחסי עבוד מעביד בינך לבין המעסיק. מאידך, לפני שנקפוץ למסקנות ולאור העובדה שעבדת 42 שנה באותו מקום עבודה כעצמאית (האם זה אכן נכון?) יתכן ושווה לפנות לקבלת ייעוץמשפטי ולבחון האם לא ניתן לטעון במקרה שלך כי התקיימו יחסי עבודה, שאז ניתן לפנות לבית הדין לעבודה בניסיון לקבל הכרה בזכויות מלאות של עובדת ואחרי 42 שנים, יש לכך משמעות עצומה.

שווה לנסות. פני לשיחה אישית עם עורך דין.

בהצלחה
נופר
06/07/2015 21:38
עד הלידה עבדתי גם כשכירה (ב-2 מקומות עבודה שונים) וגם כעצמאית (עוסק מורשה). לאחר הלידה, הפסקתי לעבוד וזאת על מנת לקבל את דמי הלידה המגיעים לי כחוק ואכן קיבלתי אותם ממהמוסד לביטוח לאומי.

בעקבות התינוק איני מעוניין להמשיך בשני מקומות העבודה בהם אני עובדת כשכירה. האם מגיע לי מהם משהו? פשוט להתפטר וזהו?

חשוב לציין שאמשיך לעבוד בעסק העצמאי שלי והוא ימשיך לפעול כרגיל.
תודה
עורך דין
07/07/2015 16:22
שלום נופר

תוכלי להתפטר ממקום העבודה בו את מועסקת כעובדת שכירה לצורך טיפול בילד ואז, אם ישלך ותק של יותר משנה, תוכלי לקבל פיצויים ואת שאר הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
שיר
07/07/2015 14:55
שלום,
במידה ואני רוצה להתפטר ממקום עבודתי, עקב מעבר דירה מאילת לתל אביב לאחר שנה ו-9 חודשים שאני עובדת בהיקף של משרה מלאה. האם מגיע לי לקבל פיצויים מלאים לפי החוק?

לעזרתכם אודה
עורך דין
07/07/2015 16:20
שלום שיר

אם מעבר הדירה הנו ללא סיבה מיוחדת, אחת מאלה המנויות בחוק, הרי שאז לא תוכלי לקבל פיצויי פיטורין בעת מעבר מהעיר אילת לתל אביב.

בהצלחה
רווית
06/07/2015 21:36
ערב טוב

אני בזמן הריון - שבוע 27 ואני כרגע עובדת בעבודה מאוד תובענית, השעות של העבודה מתפרסות על כל היום.

השעות הן בעיקר בערב (מהשעה 16:00-20:00 לפעמים גם עד 21:00) העבודה כוללת טיולים של כמה ימים, ובקיצור זאת לא עבודה שמתאימה לאמא.

אחרי הלידה אני לא חושבת שאני יוכל להמשיך לעבוד בעבודה הזאת בגלל כל מה שרשמתי.

הבנתי שאם אני מתפטרת עד 90 יום מהלידה רואים אותי כמפוטרת אבל אני צריכה לחכות 90 יום לביטוח הלאומי בשביל לחתום.

ואם מפטרים אותי? עדיין צריך לחכות 90 יום? או שאני יכולה ישר ללכת ולחתום?

הבנתי גם שאסור להם לפטר אותי במשך 60 יום... זה נכון? יש דרך לאכוף את זה?

אשמח לקצת סדר בבלאגן... וגם אשמח לעצות מה אני יכולה לעשות.. כי אם אני לא יעבוד בעבודה הזאת אני כן ארצה לחתום קצת בשביל להיות עם הילדה עד שאני אחפש משהו חדש...

תודה!
עורך דין
07/07/2015 16:09
שלום רווית

הבנת לא כל כך מדוייק את אשר קובע החוק... לאחר הלידה לכל אישה עומדת הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד עד שהילד מגיע לגיל 9 חודשים - במצב זה תוכלי לקבל פיצויים ואת מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה.

90 הימים הם תקופת ההמתנה הקבועה בחוק לצורך קבלת דמי אבטלה, אך אמהות שהתפטרו לצורך טיפול בילד יכולות לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך קיצור או ביטול תקופת ההמתנה.

ולגבי פיטורים - החוק מגן עליך לתקופה של 60 ימים לאחר החזרה לעבודה מחופשת הלידה.

בהצלחה
רות
06/07/2015 21:31
שלום, יש לי כמה שאלות בקשר לנושא של דיני עבודה.

עבדתי בחנות פרטית במשך שבעה חודשים. כרגע בודקת את הזכויות שמתכוונת לתבוע.

רוצה לוודא מספר דברים:

1. במידה ולא ניתנה לי הודעה מסודרת לעובד לפי חוק, מגיע לי פיצוי כספי על כך? (היתה הודעה בכתב יד על גובה שכר ועוד כמה פרטים לא מאוד רלוונטים, אחרי חודש ביקשו ממני לעבוד במקום אחר ממה שסוכם בכתב אז גם כך מה שהיה רשום לא מאוד רלוונטי,אבל לא נכתבו לי פרטים כמו פנסיה על פי חוק, מה התפקיד שלי מי המעסיק הישיר שלי ועוד..)

2. הודעתי על התפטרות בעל פה למעסיקה שבועיים לפני העזיבה שאמרה שלא צריך הודעה בכתב. האם שבועיים זה מספיק לתקופה בה עבדתי והאם העובדה שלא כתבתי בכתב פוגעת פי באיזשהו אופן לגבי הזכויות שלי?

תודה רבה.
עורך דין
07/07/2015 16:00
שלום רות

1. כוונתך אם הבנתי נכון שלא קיבלת חוזה עבודה בתקופת העסקתך - ואם אכן כך התשובה חיובית תיאורטית.

2. מספיק כן, ומומלץ לתת הודעה בכתב - מכתב התפטרות.

בכל מקרה לפני הגשת תביעה, אם וכאשר כך תחליטי, מומלץ להתייעץ עם עורך דין. מניסיוני, לא תמצאי מקרים רבים בהם עובדים הגישו תביעה נגד מעסיקים בעקבות אי מסירת חוזה עבודה כעילה יחידה...

בהצלחה
יערה
06/07/2015 21:29
ערב טוב לכולם

אני מקווה שתוכלו לענות על שאלתי, שכן המצב לא ממש ברור לי ולא מצאתי תשובה חד משמעית לנושא: אם אני עובדת במוקד של 24/7 ואני חולה ואין מי שיחליף אותי, הבוס שלי יכול לחייב אותי להגיע למשמרת למרות שאני חולה?
עורך דין
07/07/2015 15:51
שלום יערה

אין זה משנה היכן את עובדת ומה היא מתכונת העסקתך - אם יש בידיך אישור מחלה אסור למעסיק לכפות עליך להגיע לעבודה ואת צריכה להשאר בבית, לנוח ולהחלים - לא לעבוד.

רק בריאות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ