{if 0} {/if}

זאת הדרך הנכונה להתמודד בהצלחה על תפקיד נחשק ותחרותי, מול דורשי עבודה רבים אחרים...
כלים מעשיים להתמודדות על משרה תחרותית ונחשקת במיוחד
×
x

כלים לחיפוש עבודה

התמודדות על תפקיד נחשק בתחום תחרותי במיוחד

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (8) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 8 reviews
Hebrew

ככל שהתחרות גוברת כך קטנים הסיכויים להשיג את מבוקשך וזה תקף לגבי כל תחום בחיינו ובפרט בכל הנוגע לחיפוש עבודה. עם זאת, העובדה שנלווה קושי לתהליך של חיפוש עבודה ובמיוחד חיפוש אחר ג'וב מבוקש, לא אמורה להרתיע אותך.

אם אתה מעוניין להתקבל למשרה שווה ונחשקת, כזו שהרבה עובדים איכותיים רוצים לתפוס, אתה מוכרח לדעת כיצד להתמודד על משרות תחרותיות. לא משנה באיזה מקצוע מדובר, מה היקף המשרה, מלאה או חלקית והאם התפקיד המיוחל צפוי להיות במתכונת של שכיר או עצמאי.

העניין הוא, שכפי שכבר וודאי הבנת ואולי גם למדת על בשרך, לא די בכך שתהיה מוכשר ומתאים לתפקיד, אלא שאתה חייב להיות הרבה יותר מוכשר ומתאים מכל יתר המתמודדים, או לפחות לגרום למראיין להאמין שאתה אכן כזה.

כדי לעבוד בחברה מובילה שבה תרוויח משכורת טובה ותקבל את תנאים סוציאליים מקיפים, במסגרת שתאפשר לך להביא לידי ביטוי את כישוריך המקצועיים והאישיים, להתפתח, להתקדם וכמובן, להפיק הנאה בעבודתך, מוכרחים לעבור שלושה שלבים.

השלב הראשון הוא חיפוש אחר משרת חלומותיך, השלב השני הוא שליחת קורות חיים ויצירת קשר עם החברה בתקווה שיזמנו אותך לפגישה ולבסוף, "הדייט" שלך עם המעסיק הפוטנציאלי, דייט שבמהלכו יהיה עליך להרשים את המראיין באופן שיותיר את המתחרים מאחור ויגרום לו לבחור דווקא בך.

על מנת שתוכל לצלוח את שלושת השלבים שתוארו לעיל, הכנו עבורך מדריך מקצועי ומפורט שיעזור גם לך להתמודד על משרות תחרויות בהווה ובעתיד.

תהליך החיפוש אחר משרה נחשקת במיוחד

נתונים מראים שבכל חודש עשרות אלפי אנשים בישראל מחפשים עבודה, בין אם למטרת הסבה מקצועית, בין אם כדי להתקדם לתפקידים בכירים יותר ובין אם כי פשוט נמאס להם מהמצב הנוכחי והם מרגישים שהגיע הזמן להחליף מקום עבודה.

כך או כך, כדי למצוא את המשרה הבאה ועל אחת כמה משרה תחרותית, צריך להשקיע זמן ואנרגיה. יש הרבה שיטות לחיפוש עבודה ובעידן הטכנולוגי של היום, חשוב להכיר את כל הערוצים הקיימים, בדגש על האפיקים האינטרנטיים.

ידוע שעובד טוב יותר הוא עובד מרוצה ולכן לפני שתתחיל לחפש, כדאי מאוד שתגדיר בדיוק איזו משרה אתה מעוניין להשיג, אילו קריטריונים מבחינתך הכרחיים ומה הנקודות שאתה מוכן להתפשר עליהן. רק אחרי שתבין איך נראית משרת חלומותיך, תוכל לתור אחריה באופן מושכל ויעיל.

חיפוש אפקטיבי הוא חיפוש ממוקד מטרה והמלצתנו היא לאתר את המשרות הנחשקות ביותר, שנראות לך רלוונטיות, ולשלוח קורות חיים אך ורק אליהן. שכן סביר מאוד להניח שאינך מעוניין לבזבז את זמנך על טלפונים ו/או ראיונות לתפקידים בינוניים.

מבחינת פלטפורמות לחיפוש, אתה יכול לחפש עבודה בעזרת פייסבוק או לינקדאין, לפרסם את עצמך בקבוצות ובפורומים מקצועיים בתחומך וגם לעקוב אחר מודעות דרושים שעולות שם.

כמו כן, כדאי להיות מנוי לאתרי דרושים, ליצור קשר עם חברות השמה גדולות ונחשבות, לפנות אל מקומות עבודה שמעניינים אותך דרך האתר או העמוד העסקי שלהם בפייסבוק, לברר עם מכרים שקשורים למקצוע שלך אם הם שמעו על ג'ובים מתאימים שמתפנים ובגדול - להשתדל ככל הניתן להישאר מעורב ומעודכן לגבי כל משרה שווה שמתפרסמת, כך שתזכה להיות בין הראשונים שיקפצו עליה.

לגרום למעסיק הפוטנציאלי להיפגש איתך

השלב השני אחרי שמצאת משרות שמעניינות אותך, הוא לשלוח קורות חיים בצירוף מכתב מקדים ולקוות שיחזרו אליך ויבחרו לזמן אותך לראיון עבודה.

השאלה מה גורם למעסיק להזמין לפגישה את יוגב ולא את דני, קשורה במספר משתנים ובכלל זאת:

  • האם קורות החיים שלך מנוסחים ברמה גבוהה ובהתאמה לדרישות התפקיד
  • מה בדיוק ואיפה למדת
  • אילו תארים ותעודות יש לך
  • איזה ניסיון תעסוקתי צברת בתחום
  • מה רמת ההשכלה והידע שלך בתחום הרלוונטי
  • כמה כישוריך המקצועיים רלוונטיים לתפקיד הנחשק

נדגיש, שהרבה פעמים ובמיוחד כשמדובר על קורות חיים להייטק, בוחרים לזמן מתמודד כזה ולא אחר, אף על פי שלשניים ניסיון דומה, רק כיוון שקורות החיים שלהם נראים אחרת ולכן כדאי להשקיע בכתיבה מקצועית של קורות חיים.

יתרה מכך, נהוג שמעסיקים מבצעים בדיקות רקע על מועמדים וזה אומר לחפש את השם שלך בגוגל, לבדוק את הפרופילים האישיים שלך ברשתות החברתיות ומן הסתם, גם להתקשר למעסיקים קודמים כדי שימליצו עליך (או שלא).

מכאן עולה, שככל שתשקיע במיתוג אישי ומקצועי ברשת ומחוצה לה, כך גדלה הסבירות שאותם מעסיקים פוטנציאליים שיחפשו את השם שלך, ישמחו לגלות אודותייך מידע חיובי, שידרבן אותם לבחור לפנות אליך ולא אל אחרים.

לצלוח את הראיון ולהשיג את המשרה!

אחרי שסוף כל סוף הגעת למצב שבו מזמנים אותך לראיון וכדי שתצליח לעבור גם את המשוכה האחרונה ולהשיג את המשרה המיוחלת, כדאי מאוד שתגיע מוכן.

ישנם מצבים שבהם מתמודדים מגיעים לראיון העבודה חסרי ביטחון וחרדים או לחלופין בטוחים מידי, מה שגורם להם לפשל וחבל.

כדי שתצליח להרשים את המראיין חשוב לבצע מחקר מקדים אודות החברה ובפרט התפקיד שאליו אתה מתראיין, להגיע נקי, מסודר ובלבוש הולם, לברר אילו שאלות כדאי לשאול בראיון העבודה, להכין מראש תשובות לאותן שאלות ולענות בעיתוי המתאים, לפרט הישגים מקצועיים, לא להיקלע ללכלוכים על מעסיקים קודמים ולנסות לשדר את השילוב האידיאלי בין מקצועיות, אנושיות וייחודיות.

בנקודה הזו, היכולת לשכנע את זה שמולך שאתה המתמודד הראוי והמתאים ביותר לתפקיד טמונה, בין היתר, ברושם שתשאיר. מחקרים מוכיחים שמעסיקים אשר צריכים להכריע בין שני מתמודדים עם קריטריונים זהים על הנייר, יקבלו החלטה סופית על סמך התנהלות הראיון.

משמע, עד כמה נעימה היתה השיחה, איזה ידע כללי הפגין המרואיין, האם הוא אדם בעל יוזמה, אופקים רחבים וראש גדול, באיזו שפה הוא השתמש ובאילו ניסוחים, מה היתה שפת הגוף שלו ואיזה סוג אופי ואישיות הוא הקרין כלפי חוץ.

לסיכומו של עניין, אם תעקוב אחר הכללים שהוזכרו בכתבה לאורך כל הדרך ותגיע אל התחרות מוכן, נלהב וחיובי, עם רעב בעיניים, יכולות בידיים ורצון אמיתי לטרוף את המשרה (במובן החיובי של המילה), יכול מאוד להיות שגם אתה תזכה לקבל ג'וב נחשק.

כזה עם משכורת שמנה, תנאים נוחים, בוס סבבה ולא פחות חשוב, בתפקיד שיהיה לך כיף להתעורר בבוקר בשבילו ושימלא את יומך בסיפוק והנאה, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית.

קראו עוד: 15 השאלות שכל מרואיין חייב לשאול בראיון עבודה!


עדכון אחרון: 08/03/2018 11:19   
תגיות בעמוד:   דרושים    השמה וכח אדם   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!