{if 0} {/if}

רוצה העלאה בשכר? 16 טיפים שיעזרו לך לקבל העלאה במשכורת החודשית שלך...
רוצה העלאה בשכר? 16 טיפים שיעזרו לך לקבל העלאה במשכורת!
×
x

כלים לחיפוש עבודה

16 טיפים לעובד/ת שרוצה העלאה בשכר

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (32) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 32 reviews
Hebrew

מי מאיתנו לא היה רוצה לקבל העלאה למשכורת החודשית ולהרוויח יותר כסף? הדרך לקבלת העלאת שכר אולי נראית פשוטה, אך מהצד השני יושב מנהל החברה שרוצה להעלות את התפוקה שלך, להקטין הוצאות תפעול ולהגדיל את הרוויחיות.

אז מה אפשר לעשות על מנת לקבל העלאת שכר? איך אפשר לשפר את הסיכויים שלך לבלוט ולהצדיק את הדרישה להעלאת שכר במקום העבודה, גם בתקופה שבה החברה לא מציגה ביצועים יוצאי דופן? למה שאת או אתה תקבלו העלאה בזמן שהשכר של עובדים אחרים לא עולה?

חשוב לזכור כי הפנייה לקבלת העלאה בשכר עשויה להיות מורכבת ורגישה, לכן כדאי לתכנן מראש כיצד לבצע אותה על מנת לקצור הצלחה ולא לקבל סירוב מאכזב.

החוכמה היא לא רק לבקש את העלאה אלא לדעת כיצד ומתי בדיוק לבקש אותה באופן שהיא תתקבל ותאושר על ידי המנהלים במקום עבודתך.

16 טיפים לעובד/ת שרוצה העלאת שכר

העלה את המודעות בארגון להישגיך המקצועיים - השגת התוצאה הרצויה מחייבת הכנה מוקדמת. טרם מועד הפגישה כדאי להתמקד במיתוג אישי והעלאת הערך שלכם כעובדים בארגון.

עליך לראות ולוודא כי לאנשים אחרים בסביבת העבודה שלך נוצרה לאורך זמן מודעות להצלחתך בתפקיד ולהישגיך המקצועיים, ובכך להצדיק את קבלת הבקשה בכך שהמנהל יראה שהדבר יעיל עבורו.

יחד עם זאת  לא מומלץ לערוך מסע יחסי ציבור להישגים המקצועיים זמן קצר לפני הפנייה משום שהוא עלול להתיר רושם של שחצנות. 

קבע פגישה מסודרת עם המנהל האחראי - שיחת מסדרון אקראית לא תוביל בדרך כלל לתשובה חיובית לבקשה להעלאה בשכר משום שמדובר בסוגיה שעל המנהל לשקול בכובד ראש. לכן מומלץ לבקש לקבוע פגישה אישית עם המנהל האחראי בלי לציין מראש את מטרת הפגישה.

זמן את הפגישה למועד הנכון - קביעת פגישה בנושא העלאה בשכר צריכה להעשות בזמן המתאים.

כדאי לקבוע את הפגישה למועד הסמוך להצגת דוחות חשבונאיים טובים. לא כדאי לקבוע לימים בהם העומס בעבודה גדול ולא מומלץ לקבוע פגישה זו בזמן שהחברה מצויה בקשיים כלכליים.

שים לב לרמת הלחץ שלך ופעל למיתונו - בקשת העלאה גורמת לרבים חרדה מסירוב, והמתח הנפשי המתלווה לחרדה זו עלול לשבש את ההתנהגות בזמן הפגישה ולפגוע במטרה שלשמה היא נקבעה.

על מנת להוריד את רמת החרדה אפשר לפני הפגישה לערוך תרגיל סימולציה.

לדמות את השיחה עם המנהל, ולהעלות על הכתב את כל הגורמים שבזכותם מגיעה לך העלאה, ואת כל הגורמים שעלולים להקשות על קבלת ההעלאה.

אם תגיעו לפגישה מוכנים מנטלית הסיכויים שלכם לקבל העלאת שכר יגדלו פלאים!

למד את אופיו של המנהל האחראי עליך - הנטייה של מנהלים היא לקדם עובדים עם התנהגויות או תכונות אופי שאותן הם מעריכים ומוכירים.

לכן כדאי לבדוק אם יש לכם נקודות דמיון למנהל שאחראי על העלאת השכר שלכם ולהדגישן בכל הזדמנות.

דע את הערך שלך - לפני שמציגים את הנושא מומלץ לערוך בדיקה של טבלאות השכר ומצב השוק ולראות מהי המשכורת המוצעת עבור אותו תפקיד עם הכשרה, ותק וניסיון דומים במקומות עבודה דומים באותו התחום.

נסח באופן מוקפד את הבקשה להעלאת השכר - ההצלחה מצויה בפרטים הקטנים של התקשורת הבין-אישית ולכן כדאי לחשוב לפני על נוסח ראוי.

הבקשה להעלאה בשכר צריכה להעשות בענווה, תוך כדי הצגת סיבות התומכות בהעלאה וללא גאוותנות או שחצנות.

אופן הצגת העמדה התומכת בבקשתך להעלאה במשכורת עשויה לעשות את ההבדל והיא שתשאר חקוקה בראשו של המנהל גם לאחר הפגישה - בזמן שיחשוב עליך ועל בקשתך. הקפידו על ניסוח מרשים, ענייני ומוקפד.

הזהר מתוכן ונימה שאינם הולמים - שימוש בשפה או טונים שלא מתאימים לסיטואציה עלול להוביל לתוצאות הלא רצויות. ככל שהבקשה להעלאה תעשה באופן נעים והגיוני יותר, כך הסיכויים שהבקשה תתקבל יגדלו. המנעו מהעברת ביקורת ואל תעוררו אינטריגות.

אל תעמיד אולטימטום - אם יש דבר שרוב המנהלים לא אוהבים זה אולטימטומים. הימנעו בכל מחיר מהצגת הדברים בדרל שעלולה להתפרש כהצבת אולטימטום למנהל. שלא ישמע שאם לא תקבלו העלאת שכר תתפטרו.

גם אם עובדים אחרים קיבלו תוספת שכר ואתם לא, אל תעשו את הטעות הזאת שאחרת הסיכוי לקבל העלאה ירד פלאים ואולי תצטרכו לממש את האולטימטום ולהתפטר.

אל תערוך השוואה עם עובדים אחרים - טעות נפוצה אחרת שעלולה להוביל עד לתוצאה הפוכה של פיטורים היא תלונה על כך שאחרים מרוויחים סכום גבוה על ביצוע אותו תפקיד.

גישה כזאת עלולה ליצור אנטגוניזם ואנחנו לא מכירים הרבה מנהלים שאוהבים את ההשוואות האלה.

הימנעו מהשוואה או דברים על עובדים אחרים בכל מחיר.

הכן את עצמך לפשרה - טקטיקה העשויה לסייע לכם להשיג את ההעלאה הרצויה במשכורת היא לבקש סכום גבוה יותר על מנת שיהיה ניתן להפגין גמישות ולהגיע לפשרה שתהיה במידת הצורך במסגרת המגבלות של החברה.

ציפיות השכר צריכות להיות ריאליות ורצוי להיות מודעים לעובדה שבדרך כלל בקשות להעלאה צריכות לעמוד על 10 עד 15 אחוז מהשכר ושבמרבית המקומות סכומים גבוהים מאלו יידחו על הסף.

אל תעשה סחיטה רגשית - אל תעלה נושאים אישיים כחלק מהנימוקים לבקשה משום שהדבר עלול להצטייר כבכיינות. סחיטה רגשית לרוב מתפרשת כמניפולציה ואינה משיגה את התוצאות הרצויות.

הקפד על אופן הדיבור שלך בזמן הבקשה - המנהל צריך להבין שהאדם שמולו ראוי לקבל את ההעלאה בשכר לכן יש להגיע לפגישה בצורה שמעבירה את המסר ומכבדת את העובד והמנהל.

גישה מתנצלת, מבוישת או מגומגמת עלולה להותיר רושם של ביטול עצמי שיוביל לדחיית הבקשה משום שאם אתם לא משוכנעים בכך שמגיעה לכם העלאה, אין סיבה שאחרים ישתכנעו שכן.

בדוק את ההתאמה בין הרצון לבקש העלאה לבין ההרגשה הפנימית שלך - כדאי לבצע התבוננות פנימית ולבדוק את ההערכה האישית לגבי סיכויי ההצלחה, אם התשובה אינה ברורה מספיק, זה הזמן לשנות אותה.

הקלישאה שהמחשבה היא שיוצרת המציאות באופן שחשיבה חיובית תוביל לתוצאה כזו גם בפועל אמנם מוכרת למרבית האנשים אך לפעמים קשה לראות את השפעתה על גובה שכר העבודה שלך.

יצירת מציאות מחייבת קודם שינוי של האמונה הפנימית. מסיבות אלו כדאי לפני הפגישה לבחון את התשובות שלכם למוטיבציה לבקשה ולסיבות שבגינן אתם ראויים לקבל את ההעלאה במשכורת.

הפגן שפת גוף שמשדרת ביטחון - שפת גוף שיכולה לעזור לשפר את סיכויי ההצלחה היא הקפדה להפנות את הרגליים לכיוון המנהל בזמן הפגישה, כמו כן יצירה ושמירה על קשר עין וכפות ידיים גלויות שאינן מאחורי הגב, השולחן או בתוך הכיסים.

הקפד על מראה החיצוני מטופח - מחקר שנערך בפקולטה לכלכלה של אוניברסיטת קרלטון מקנדה הראה שמרצים שהפגינו הופעה חיצונית אטרקטיבית יותר, זכו להעלאת שכרם, כך שכדאי להקפיד גם על המראה החיצוני.

לכבוד הפגישה כדאי ללבוש חולצה בצבעים בהירים כדי להשרות נינוחות אבל עדיין להתלבש באופן שמתאים למקום העבודה.

הגיעו לפגישה עם נעליים נקיות ווודאו שאין לכם כתמי זיעה על הבגדים. בחברת רואי חשבון או בפירמת עורכי דין מקובל לבוש רשמי, כמו גם בחברות השקעות ומקומות עבודה נוספים. תשתדלו לבלוט לחיוב גם בפן הזה.

רגע לפני שאת/ה מבקש/ת העלאה...

למרות מה שעובדים רבים חושבים, חוקי העבודה אינם מחייבים את המעסיק לתת לעובדים שלו העלאה לשכר משום סיבה שהיא. מצד שני, כל מנהל יודע שאנחנו עובדים בשביל להרוויח יותר ועובד שמתוגמל טוב יותר מציג תקופה גבוהה יותר.

הדרך למימוש הרצון שלך שלך להרוויח יותר כסף בעבודה תלויה בלא מעט משתנים, חלקם כרוכים באופן ישיר בביצועי החברה שמעסיקה אותך ובאיתנותה הכלכלית וחלקם כאמור, תלויים אך ורק בך וברמת התפקוד והביצועים שלך בעבודה.

16 הטיפים הנ"ל יעזרו לכל עובד/ת שרוצה לבקש ולקבל העלאה בשכר החודשי. אם קראת והפנמת את הנקודות הנ"ל אנחנו יכולים לאחל לך הצלחה ולקוות שהמעסיק יקבל את בקשתך ויאשר אותה.

ליחצו כאן ובואו להתייעץ בפורום הגדול בישראל לדיני עבודה!


עדכון אחרון: 10/01/2018 17:37   
תגיות בעמוד:   מידע לעובדים    מידע לשכירים   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!