{if 0} {/if}

כשאתה מגיע לראיון עבודה, חשוב שתשאל את השאלות הנכונות, כדי להתבלט מעל שאר המתמודדים...
15 השאלות שיעזרו לך להצליח בכל ראיון עבודה!
×
x

כלים לחיפוש עבודה

שאלות שכל מרואיין צריך לשאול בראיון עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (19) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 19 reviews
Hebrew
מרבית האנשים ששומעים את צמד המילים 'ראיון עבודה' נכנסים לפאניקה ולא בכדי. ראיון עבודה מציב את המרואיין כמעט תמיד בסיטואציה מלחיצה, מעין ספיד דייט, שבו הוא צריך תוך דקות ספורות בלבד להרשים את הצד השני, באופן כזה שלא יותיר לו ברירה אלא לבחור בו לתפקיד המדובר. יתרה מכך, במקביל לניסיון להרשים, עליך להבין האם התפקיד באמת מתאים לך.
 
כדי לתת את התשובות הנכונות למראיין ומנגד, גם לקבל את התשובות לשאלות שמסקרנות אותך, חשוב שתכין את עצמך מראש ותדע אילו שאלות כדאי לשאול במהלך או בסיום ראיון העבודה ומה העיתוי המדויק והנכון לשאילתן.

שאלות שמצד אחד יגרמו לך להיראות אינטליגנט ובעניין ובמקביל, יאפשרו לך לקבל תמונת מצב לגבי המשרה המוצעת ולהחליט אם לדייט הנוכחי יש עתיד.

האיזון בין הרצון לכבוש את ליבו של המראיין לבין הצורך לברר מהכיוון שלך, במידה ותתקבל, האם זוהי משרת חלומותיך, דורש רגישות מיוחדת. יש גבול דק שעובר בין שאילת שאלות לגיטימיות ונבונות לבין חפירה ובלבולי מוח מיותרים.

בין אם אתה מגדיר את עצמך כאדם כריזמטי בעל קסם אישי ובין אם אינך כזה, כדאי מאוד שתדע מראש מה השאלות שאתה צריך לשאול בראיון עבודה, כדי להצליח תוך פרק הזמן המוקצב לכבוש את ליבו של המראיין ולזכות במשרה.

ממצאי סקר מעסיקים בנושא גיוס כח אדם

במהלך חודש יוני 2017 החלו בביצוע סקר בין מעסיקים, במסגרתו שאלנו שאלות לגבי ראיונות עבודה ומה חשוב למראיינים במועמד/ת, כיצד מתקבלות החלטות בין מספר מועמדים למשרה מסויימת, מה עושה את ההבדל ועוד...

מעל 2500 מעסיקים מכל רחבי הארץ שענו לסקר של פורטל זכויות העובדים, סייעו להכין רשימה חשובה של 15 שאלות, שרוב המעסיקים / מראיינים ישמחו לשמוע ממועמד לעבודה בזמן הראיון.

שאלות שלדעת רבים מהמשתתפים בסקר הנן כאלה שעושות את ההבדל ומסייעות לקבל החלטה במקרה של התלבטות בין כמה מועמדים שהגיעו לקו הגמר.

מעסיקים ומראיינים בחברות כח אדם נוטים לחפש תכונות כמו הגדלת ראש, בטחון עצמי, חשיבה יצירתית, לוגיקה בריאה, חוש הומור וכדומה.

ממצאי הסקר מלמדים כי שאלות שמוכיחות היגיון בריא ואופקים רחבים, הן אלה שיעזרו לך להצליח להשיג כל משרה וגם התחרותית ביותר.

15 שאלות שייעשו את ההבדל בראיון העבודה הבא שלך!

1. כיצד התפתח הצורך בתפקיד זה בחברה שלכם?

השאלה הזו מראה על סקרנות בריאה וצורך בהבנת תהליכים פנימיים בחברה. בנוסף, היא תסייע לך להבין לעומק את אופי והגדרת התפקיד ותאפשר לך למקד את תשובותיך לשאלות הבאות, באופן שיתאים לדרישותיו.

2. האם זהו תפקיד חדש? במידה ולא, מדוע האדם אותו אני מתוכנן להחליף סיים את תפקידו?

בהמשך לשאלה הקודמת, גם שאלה זו תסייע לך להבין את אופי התפקיד ואת חשיבותו בחברה. בנוסף, הידיעה מדוע הקודם בתפקיד עזב, תאפשר לך להבין מה היו החסרונות שלו בעיניי החברה או להפך, מה היו החסרונות של החברה בעיניו ויותר מזה, לדעת האם אתה יכול להתאים יותר.

3. מי לדעתך יהיה המועמד האידיאלי לתפקיד ואילו תכונות נדרשות בעיניך כדי למלא אותו?

שאלה נוספת שיכולה לסייע לך להבין את דרישות התפקיד ויתרה מכך, להביע עניין אישי במראיין. כשאתה שואל את הצד השני מה לדעתו התכונות הנדרשות לתפקיד ולא מסתמך אך ורק על מה שקראת בהצעת העבודה, אתה מאפשר למראיין לבוא לידי ביטוי ומוסיף לשיחה רובד עמוק יותר.

4. מהם האתגרים שהיית מצביע עליהם בנוגע למשרה זו?

הבנת האתגרים שכרוכים בתפקיד חשובה לצורך החלטה, הן של המראיין והן שלך, האם המשרה המוצעת רלוונטית עבורך והאם ביכולתך לעמוד במכשולים שהתפקיד מציב. בנוסף, הבעת עניין בצדדים הפחות נוצצים של המשרה ורצון להתמודד עמם, מעידה על אומץ ונכונות גם לעבודה קשה.

5. תכונות בינאישיות ישמשו את החברה ואת דרישות התפקיד בצורה הטובה ביותר?


יחסי אנוש טובים וכימיה, אלו שני דברים שפעמים רבות יכולים להכריע בין מתמודד כזה או אחר בעלי יכולות מקצועיות דומות ועל כן הבלטה של תכונותיך החיוביות בפן האישי והחברתי, יכולה להטות את הכף לכיוונך.

לקריאה נוספת: מותר ואסור בראיון עבודה

6. אילו סוגי עובדים מצליחים בחברה זו, מה יעזור לי להתקדם וכיצד אתם מודדים הצלחה?

אמנם ישנן תכונות בולטות שכולם מסכימים עליהן כתכונות חיוביות, אך לכל מעסיק יש קו מנחה משלו ומה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר. השאלה הזו תסייע לך להבין מה הדברים שחשובים בחברה, אילו עובדים זוכים להערכה יתרה ומדוע והאם גם אתה תוכל להתקדם שם.

7. מי המתחרים העיקריים של החברה? מהם היתרונות והחסרונות של החברה על פניהם?

היכרות עם המתחרים של החברה והבנת הזירה שבה היא מתמודדת, יאפשרו לך לקבל תמונת מצב לגבי חוזקה של החברה הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית. יתרה מכך, כשתבין מהם היתרונות והחסרונות של החברה על פני חברות דומות, תוכל לצפות מראש לאן אתה נכנס.

8. כשהצוות מגיע עם קונפליקט, כיצד אתה מגיב ואיך אתה מסייע להם לצמוח במובן המקצועי?

בכל עבודה יש קונפליקטים ומה שמבדיל בין חברה מצליחה לכושלת הוא אופן ההתמודדות עם אותם קשיים. כשאתה שואל את המראיין, מה הדרך שבה הוא מסייע לעובדים שלו להצליח ולהתגבר על מכשולים, אתה מציג את עצמך כמי שלא מפחד ממכשולים ויתרה מכך, ששואף לצמוח ולהתפתח.

9. אל מי אהיה כפוף, כמה אנשים יהיו בצוות ומהי היררכיה ביניהם?

סביבת העבודה משפיעה רבות על התפוקה של העובדים ועל כן, חשוב שתדע מי הבוס, מי אנשי הצוות הנוספים ומה הלך הרוח מבחינת היררכיה במשרד. זה יסייע לך להבין טוב יותר מהי שגרת העבודה וכמובן, יעיד על סקרנות בריאה ורצון להכיר מראש את הגורמים שעמם אתה צפוי לעבוד.

10. איך היית מתאר את הלך הרוח החברתי והתרבותי של החברה?

כך תוכל להבין מה האווירה במשרד, האם כל אחד עסוק בשלו, או שמא יש ימי גיבוש ושימת דגש על הפן החברתי והחווייתי. היכרות עם הלך הרוח בחברה תאפשר לך לקבל תמונת מצב בנוגע ליחסים בין הבוסים לעובדים ובין העובדים לבין עצמם, אם יש אווירה נוקשה או משוחררת וכן הלאה.

חשוב לדעת: כך תשמור על פוליטיקה ארגונית נקייה

11. קראתי כך וכך על מנכ"ל החברה או על פרויקט שהובלתם. תוכל לספר לי עוד על זה?

תמיד כדאי להכין שיעורי בית לפני שמגיעים לראיון עבודה ואם הכנת שיעורי בית וגילית נתונים מעניינים אודות המנכ"ל או פרויקטים גדולים שהחברה הובילה, כדאי מאוד שתשתף אותם עם המראיין. זה גם יראה שהתכוננת לראיון וחקרת מה שצריך וכמו שצריך וגם ייתן פתח להמשך שיח.

12. האם יש לך היסוס כלשהו לגבי התאמת הכישורים שלי לדרישות התפקיד?

כמובן שתמיד כדאי להבליט יתרונות בראיון עבודה, אבל הכרה בחסרונות שלך ומעבר לזה, הצפתם בפני המראיין, מציבה את החסרונות באור פחות דרמטי. ברגע שהמראיין יציף את החששות שלו בנוגע להתאמתך לתפקיד, במידה ויש כאלו, לך יהיה יותר קל לרכך אותו ולתת מענה מושכל לפחדיו.

13. בהנחה שאתקבל, כיצד יראה יום טיפוסי שלי בעבודה?

שגרת העבודה, מעבר כמובן לפן המקצועי והחברתי, בעלת חשיבות רבה כשבוחנים התאמה לתפקיד. שעת ההגעה והעזיבה, משך ההפסקות ואופיין, האם העבודה מתבצעת רק במשרד או גם מחוצה לו, כמה פגישות יש ביום ומול מי – כל אלו יאפשרו לך להבין איך באמת יראו ימיך בחברה.

חשוב להכיר: הזכויות הסוציאליות שלך לפי חוקי עבודה

14. האם יש מישהו נוסף שהיית רוצה שאפגוש ומהי הערכת הזמן שלך לקבלת ההחלטה?

השאלה הזו תסייע לך להבין האם נותרו עוד שלבים בתהליך שעליך לעבור או שמא ההחלטה לגבי קבלתך לתפקיד תלויה אך ורק במראיין. בנוסף, זו הזדמנות לגשש ולהבין האם המראיין התרשם ממך לחיוב או שלא. על סמך תשובותיו תוכל גם לדעת מתי לכל המאוחר אתה אמור לקבל תשובה.

15. האם ענית על כל שאלותיך והאם יש דבר נוסף שאוכל לספק כדי לסייע לך לקבל החלטה?

שאלת סיום שנועדה לוודא שהמראיין אכן קיבל ממך את כל התשובות שלהן הוא היה זקוק. כאן מגיע השלב האחרון והסופי, שחותם את הדייט שלך ושלו וכדי להשאיר טעם טוב בסיום המפגש הזה, כדאי מאוד שתהיה בטוח שהשארת רושם חיובי על הצד השני וגרמת למראיין לרצות לבחור בך.

לבחור את המילים הנכונות ולזכות בתפקיד!

ידוע שלמילים יש כוח להשפיע ובמיוחד כשמדובר על רושם ראשוני בראיונות עבודה. אם תבחר את המילים הנכונות ותשאל במהלך ראיון העבודה שאלות אינטליגנטיות ובעיתוי מתאים, תוכל גם להתרשם מהמשרה המוצעת וגם להרשים את המראיין.

השאלות שהוזכרו לעיל הוכחו כמשפיעות לחיוב בראיונות עבודה והן כלי אפקטיבי במיוחד, שיכול לאפשר גם לך לצלוח כל ראיון שאליו תגיע על הצד הטוב ביותר. כמובן שאין צורך לשאול את כל השאלות ויש לבחור בקפידה את אלו שיותר מתאימות למעמד ולאופי הריאיון.

בשורה התחתונה, אם תשלב את השאלות הללו במהלך ראיון העבודה בצורה מושכלת, הסיכוי שהמראיין יעדיף לבחור בך על פני מועמדים אחרים, גדל משמעותית והרי זו המטרה של כל מי שמגיע לראיון - להתבלט לחיוב ולזכות בתפקיד.

חרדה מפני ראיונות עבודה? אתה לא לבד!


האם תעזר ברשימת השאלות בראיון העבודה הבא שלך? כן, בראיון העבודה הבא שלי בוודאות אעזר ברשימה. אני מבין את החשיבות, אך לא חושב שאשאל שאלות כאלו בראיון. לא, אני לא חושב שיהיה זמן בראיון עבודה לשאלות כאלו.
עדכון אחרון: 19/03/2018 10:12   
תגיות בעמוד:   דרושים    טיפים לעובדים   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!