{if 0} {/if}

יש לך בוס בעייתי? קשה לתקשר עם הבוס שלך? אלה הכלים שיעזרו לך להתנהל טוב יותר במקום העבודה, למרות הקשיים מול הבוס...
איך להתנהל במקום העבודה כשאין תקשורת עם הבוס?
×
x

כלים לחיפוש עבודה

איך להתנהל בעבודה כשאין תקשורת עם הבוס?

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (3) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 3 reviews
Hebrew

מערכות יחסים הן עניין מורכב וכשמוסיפים למשוואה גם יחסי מרות בעבודה, הקשיים נערמים והקשרים הולכים ומסתבכים.

יחידי הסגולה מבנינו שזכו בבוס מבין עניין, לא מתמודדים באופן יומיומי עם אותן סוגיות, אך מרביתנו נאלצים לפלס את דרכנו בין מנהלים לחוצים ולוחצים לכאלו שפשוט לא סופרים אותנו.

כאמור, לא תמיד ניתן לייצר תקשורת בריאה ומאוזנת עם הבוס וצריך לזכור שמאחורי כל מנהל עומד בן אדם, שהכימיה איתו היא לאו דווקא מוצלחת.

למרות התקווה הנסתרת או החלום הגלוי שהמעביד שלך יתחלף בבוס חדש, במקרה של יחסי עובד מעביד לא אתה זה שמחליט מי יהיה מעליך בהיררכיה ולכן אין לך ברירה אחרת, אלא למצוא פתרונות מידיים למצב.

יהיו מי שיוותרו מראש על הניסיון להסתדר עם הבוס בסיטואציות שבהן לא הכל זורם חלק ויפזרו לאוויר האשמות כמו 'אני לא מוערך בעבודה בגלל שהבוס האפס לא רואה אותי', 'אני לא מצליח לעבוד ביעילות כי אף אחד לא מסביר לי מה לעשות', 'הימים עוברים בשעמום משום שאני לא מקבל משימות', 'אני לא מספק תוצאות בגלל שהבוס שלי דביל' ועוד כהנה וכהנה.

אם להודות באמת, כל האמרות הללו הן לא יותר מתירוצים עלובים, זאת משום שאתה האחראי היחידי לגורלך בעבודה (ובכלל בחיים) וגם אם התקשורת בינך לבין הבוס בקאנטים – אתה עדיין מוכרח להמשיך לעבוד.

בסקירה המעניינת שלפניך נציג עצות פרקטיות שיעזרו לך להבין כיצד לנהל את עצמך כשאין תקשורת עם הבוס או לחלופין, כשיש תקשורת אבל היא פשוט על הפנים.

הכר את האויב: נקודות חוזק וחולשה

ידע זה כוח, כך אמרו חכמים ובמקרה של תקשורת לוקה בחסר עם הבוס, ידע מהווה יתרון משמעותי. ככל שתדע יותר על הבוס שלך, כך יהיו בידיך כלים שיסייעו לך להתמודד איתו בתבונה.

בין אם התחלת לעבוד במקום עבודה חדש ובין המנהל הוא זה שהתחלף, כדאי לעשות שיעורי בית ולנהל מעקב אחר התנהגותו והתנהלותו של הבוס.

תברר איך הוא מחלק את הזמן שלו, מה הוא מעדיף לבצע לבד ומה לא, באיזה שעה הוא מגיע, מתי הוא הולך וכך הלאה. המעקב יכול להיעשות באופן עצמאי וכמו כן, מומלץ גם לשאול קולגות לעבודה מה הם יודעים עליו מהיכרותם איתו.

ברגע שתבין מה הן נקודות החוזק והחולשה של הבוס, תוכל להגיב טוב יותר באינטראקציה ביניכם ולהתאים את עצמך לקצב שלו.

לדוגמא, אם הבוס שלך הוא טיפוס פטפטן שנוטה ללכת סחור-סחור, נסה להקשיב לו ולרשום את עיקרי השיחה ומנגד, אם הוא שתקן, נסה לדובב אותו ברגישות כדי להבין מה הציפיות והדרישות שלו ממך.

יש טיפוסים מאוד מחושבים ואילו אחרים מתפזרים ומונעים בעיקר מתוך אמוציות וכך או כך, אם אתה כעובד תקלוט מי עומד מולך – רק תרוויח.

מתי נוח למנהל לתקשר ובאיזה אופן?

לכל אחד ואחת מאיתנו יש את השעות ביום והרגעים שבהם אנו מגיבים יותר טוב וזה תקף גם לגבי הבוס שלך.

יש אנשים שלא מסוגלים לתקשר בשעות הבוקר המוקדמות ואילו אחרים רוצים לסיים עם הכל כמה שיותר מהר ולא להיקלע לשיחות עבודה רגע לפני שהם הולכים הביתה.

חלק מהמנהלים מעדיפים לתקשר פרונטלית והיתר מנהלים את השיח באמצעות דואר אלקטרוני ומוכנים לשוחח בע"פ רק אם אין ברירה אחרת.

שיחות עם הבוס שגולשות מעבר לשעות העבודה, בהודעות וואטסאפ למשל, יכולות להפוך למטרד, אך גם איתן צריך לדעת להסתדר, כל עוד הן בגבולות הסביר.

בפועל מבחינה יישומית, זה אומר שאם הבוס הוא אדם לחוץ מאוד שאוהב להיות בשליטה, מומלץ לדווח לו באופן שוטף אודות משימות שהתבקשת לבצע וכמו כן, לעדכן אותו לגבי אירועים חדשים שצצים בעבודה.

לעומת זאת, אם הבוס שלך הוא מהטיפוסים שאוהבים לבזר סמכויות ולהתנהל בשיטת שגר ושכח, עדיף לא להציק לו וליידע אותו על דברים שקרו רק בסוף היום או סוף השבוע, בע"פ, במיילים או בכל דרך תקשורת אחרת שנוחה ומתאימה לו.

לבנות יחסים עם הקולגות והמנהלים

רשת חברתית יציבה בעבודה חשובה מאוד, גם אם היחסים שלך עם הבוס בסדר ועל אחת כמה, אם התקשורת רעועה.

זה בכלל לא חשוב אם אתה טיפוס חברותי או מהזן המתבודד, כדי לשמור על המקום שלך בעבודה ובשאיפה גם לצמוח ולזכות בשיפור תנאים והעלאה בשכר, עליך להסתדר עם כלל בעלי התפקידים ובכלל זאת: הפקידות, הקולגות, המנהלים הנוספים בחברה ובעיקר הבוס האישי.

במקרה של היעדר תקשורת עם הבוס, באשמתך או שלא, אותם קשרים בינאישיים עם הגורמים שהוזכרו לעיל, תופסים משבצת קריטית, בעלת השפעה רבה על השגרה ועל אפיקי הקידום שלך בעבודה.

נסייג ונדגיש שיחסים טובים עם יתר העובדים והמנהלים בעבודה לא צריכים לבוא על חשבון הבוס ובכל מקרה כדאי להצניע את החברותא במידת הניתן וכמובן, לא לעקוף סמכויות בשום פנים ואופן ולא להסתיר מידע, גם אם ממש מתחשק לך.

זאת כדי לא לגרום למנהל שלך לחוש מאוים מהתקשורת הטובה שהאחרים ואתה מנהלים ו/או לעורר אצלו אנטגוניזם, שעלול לבוא לידי ביטוי בהסלמת היחסים ביניכם, בוויכוחים קולניים או בהתעלמות מוחלטת.

לתכנן לבד את הלו"ז ולקחת אחריות!

בעבודה כמו בחיים, אם לא תדאג לעצמך אף אחד לא יעשה את זה בשבילך וכשאין תקשורת פורה עם הבוס, הכלל הזה רלוונטי אף יותר. טובע במשימות או מובטל בסתר - קח על עצמך אחריות, תסדר את לוח הזמנים שלך, תיזום ותוביל עשייה.

ההתנהלות הנכונה במקום עבודה שבו הבוס לא מנהל אותך אלא רק מעמיס או מתעלם, היא לנהל את עצמך לבד. משמעת עצמית תעזור לך לצלוח את המסע הזה בשלום, להפיק תוצרים, להגיע להישגים ולהיות עובד טוב יותר, גם אם הבוס באמת מכה.

אם כל השיטות שהוזכרו לעיל לא עובדות והתקשורת בינך לבין הבוס נמצאת בגרף ירידה ועולה לך בבריאות, אולי שווה לשקול להחליף מקום עבודה. זה מבאס, מסתכל ואפילו לא הוגן, אבל זה המצב.

מלבד מנכ"לים, לכולם יש בוסים, חביבים או אנטיפתיים ומתוקף היותנו חלק ממעגל העבודה, לעד נצטרך להתמודד עם הוראות מלמעלה, או לפחות עד שנפרוש לפנסיה.

לסיכומו של עניין, תעשה לעצמך טובה אם תפסיק להתמסכן, תתפוס פיקוד ותתחיל לנהל את עצמך בעבודה בדרך אל הגשמה עצמית וקריירה פורחת.

קראו עוד בנושא: מיתוג אישי ומקצועי יפתח לך דלתות לקריירה פורחת!


עדכון אחרון: 17/10/2018 11:27   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!