{if 0} {/if}

כלים מעשיים שיעזרו לך להשאיר רושם חיובי מאד על כל מראיין ובכל ראיון עבודה...
6 טיפים שיעזרו לך להשאיר רושם חיובי בראיון העבודה הבא!
×
x

כלים לחיפוש עבודה

הדרך להרשים את המראיין בראיון העבודה הבא שלך!

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (4) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 4 reviews
Hebrew

מרבית האנשים מבלים שליש מחייהם בעבודה ואלו שהתמזל מזלם, אכן זוכים להשתמש במילה 'מבלים' כדי לתאר את שהותם בעבודה. על מנת למצוא משרה במקצוע שאתה רוצה, בתנאים נוחים, עם משכורת שמנה וגם כזו שתפיק ממנה הנאה, לא אחת עולה הצורך להחליף מקומות עבודה.

זאת במטרה לשדרג ולשפר עד כמה שניתן את איכות הזמן שאתה בלאו הכי צריך להשקיע בג'וב שלך כדי להרוויח כסף ולהתפרנס בכבוד.

מחקר שפורסם לאחרונה מראה שבמדינת ישראל אנשים מחליפים עבודות בקצב מסחרר, גבוה בהרבה מאשר ביתר מדינות ה-OECD ובמיוחד בטווח הגילאים 20-40.

אותו מחקר קובע, שכל עובד יחליף בממוצע ארבע עבודות במהלך חייו, מה שאומר שאתה וכך גם הסובבים אותך, מצאת את עצמך וכנראה עוד תמצא, בסטטוס של מחפש עבודה.

תהליך חיפוש העבודה עלול להיות ארוך ומייגע ויש שיטות שיכולות לסייע לך לצלוח אותו בקלות, או נכון יותר לומר, פחות בקושי. אמנם, אפילו אם אתה תותח בכל הנוגע לחיפוש משרות רלוונטיות והגעת למצב שבו הרבה מעסיקים פוטנציאליים חוזרים אליך ובוחרים לזמן אותך לראיון, זה עדיין לא מספיק.

כדי להרשים את המראיין ולגרום לו להעדיף אותך על פני מועמדים אחרים, אתה חייב להיות הרבה יותר טוב מהם ולא זאת בלבד, אלא גם לגרום למראיין להאמין שאתה אכן כזה.

כריזמטי יותר או פחות, זה לא ממש משנה, העיקר שתגיע מוכן ולא תעשה פדיחות שיגרמו לך לפשל בראיון.

מנכ"לים בחברות כוח אדם, מנהלי משאבי אנוש ומעסיקים השיבו פה אחד, שלראיון העבודה יש השפעה מכרעת על ההחלטה האם לקבל את המועמד לתפקיד או לא, מה שאומר שמעבר לקורות חיים מעולים ויכולות בפועל, אתה מוכרח לדעת איך "לעבור" ראיונות עבודה.

בסקירה המעניינת שלפניך נביא טיפים פרקטיים שיעזרו לך להדהים את המראיין, כך שגם אתה תזכה במשרה נחשקת, שעונה על כלל שאיפותיך הקרייריסטיות.

להכין שיעורי בית לפני הראיון

ידע זה כוח וככל שתדע יותר, כך גדלים סיכוייך לצלוח את ראיון העבודה בשלום. לפני שאתה מגיע לראיון תריץ חיפוש בגוגל אודות החברה שאליה אתה עתיד להתראיין, נסה לדלות פרטים ברשתות החברתיות בנוגע לאדם שעמו שוחחת או התכתבת במיילים ותצבור כמות מידע מקסימלית על המקום, התפקיד והאנשים.

הידע הזה כולל פרטיים מקצועיים, טכניים ולא פחות חשוב, גם אישיים ואם אתה מאלו שמרגישים לא בנוח לחטט, יש לי חדשות בשבילך – בשנת 2018 גם המעסיק הפוטנציאלי מבצע בדיקות רקע על מועמדים ובפרט עליך.

לך לישון מוקדם ותתעורר רענן

התשובה לשאלה איפה עובר הגבול בין חרדה מראיונות עבודה לבין זלזול במעמד תלויה בעיקר בך.

התגובות של אנשים לסיטואציות דומות יכולות להיות שונות ולכן כדאי שתבין מה האיזון הנכון עבורך במידת התכוננותך לראיונות עבודה ולאירועים אחרים שאינם חלק משגרת היומיום שלך.

כך או כך, אל תצא להשתכר עם חברים בערב שלפני הראיון, אל תיכנס לשיחת נפש ארוכה עם הבן/ת זוג ואל תשחק FIFA עד הזריחה.

שינה טובה בהכרח תעשה לך טוב ביום שלמחרת ותאפשר לך להגיע לראיון ערני, רענן, מרוכז וחד.

אל תגיע בזמן – תגיע קצת לפני!

מאד הגיוני להניח שמועמד לעבודה שמאחר לראיון העבודה, אם וכאשר יהיה עובד, יאחר למקום העבודה...

אף אחד לא אוהב שמאחרים לו, גם לא אלו שמאחרים בעצמם וזו עובדה. יש הבדל תהומי בין לאחר למפגש של החבר'ה לבין לאחר למעסיק הפוטנציאלי שלך.

מעבר לזה שאתה מבזבז את הזמן למראיין והרי זמן שווה כסף, האיחור נתפס לא מי יודע מה ומתייג אותך אוטומטית כפחות רציני ממתמודדים אחרי שהגיעו בשעה שנקבעה להם.

תבדוק מראש היכן מתקיים הראיון, צא מהבית קצת לפני ובמקום לאחר או להגיע על הקשקש, פשוט תקדים. אגב, מסקר שנערך בקרב יועצים תעסוקתיים עולה שהטיימינג המומלץ להגיע לראיון עבודה הוא כ-15 דקות לפני.

בטווח הזמן הזה תוכל לשתות כוס מים, להתפנות, להירגע ולחזור שוב בראשך על הדגשים החשובים לקראת המפגש עם המראיין.

נראות, שפת גוף וגישה חיובית

תתקלח, תתבשם ותתלבש יפה, אבל לא מידי. בין אם נרצה בכך ובין אם לא, הנראות החיצונית משפיעה על רושם ראשוני מאוד וכדי להשאיר רושם חיובי, כדאי להיראות אסתטי וחינני.

מעבר להופעתך החיצונית, שים לב לשפת הגוף שלך ותשתדל ליישם את כללי שפת הגוף שכולם מכירים כמו לדוגמא, לשבת זקוף ועם ידיים פתוחות, להישיר מבט וכך הלאה. תלחץ את ידו של המראיין גם בתחילת הראיון וגם בסופו ונסה לשדר ביטחון (מבלי לחטוא בשחצנות) כמיטב יכולתך.

לאנשים יש נטיה להילחץ במעמד הראיון והלחץ הזה עלול לשתק אותם. לכן, אם אתה מרגיש לחוץ, עדיף להתוודות בפני המראיין שאתה מתרגש מעט. הווידוי הזה יצור אמפתיה וכמו כן, בוודאות יוריד ממך את מפלס הלחץ.

בנוסף, בחר מקום ישיבה קרוב אל המראיין אבל לא קרוב מידי ונסה לייצר תקשורת קרובה, אך במקביל לשמור על המרחב האישי של כל אחד מהצדדים. גישה חיובית ונינוחה מהווה את אחד המרכיבים החשובים בראיון עבודה והיא מסייעת לזרימה של השיחה בראיונות ובכלל.

בהקשר זה ראוי להוסיף (וזו כבר איננה המלצה אלא חובה) לשים את הפלאפון על שקט. אנו חיים בעידן שבו תשומת הלב שלנו מוסחת בקלות ויהיה זה מטופש להוסיף להיסח הדעת הזה גם גורמים חיצוניים כמו מכשיר נייד שמצלצל ורוטט באמצע הראיון.

לשאול ולענות נכון ובעיתוי המתאים

כדאי להכין מראש תשובות לשאלות שכנראה תישאל בראיון העבודה, זאת כדי לא להיות מופתע. מדובר בשאלות שלרוב חוזרות על עצמן בתצורות כאלו ואחרות, כמו למשל 'מה היתרונות והחסרונות שלך?', 'מדוע עזבת את המקום הקודם?', 'מה ציפיות השכר שלך?', 'למה אתה רוצה להתקבל למשרה?', 'ספר לי על כישוריך המקצועיים' וכיוצא בזה.

השאלות הללו יאפשרו למראיין להכיר אותך טוב יותר, לשער האם אתה צפוי להסתדר עם הקולגות, איך אתה מתמודד מול לחץ בעבודה והאמנם יש לך את הידע והניסיון הרלוונטיים לתפקיד.

ראיונות עבודה בהייטק מתנהלים קצת אחרת, אך השאלות הן אותה גברת בשינוי הדרת. זה אומר שהמראיין רוצה לגלות עליך את אותם דברים, רק בוחר בטכניקות ייחודיות על מנת לחלץ את המידע.

סביר להניח ששאלות היגיון ושאלות פתוחות שאין לך דרך לתכנן מראש את התשובה עליהן יופיעו במקרים כאלו ועל כן הטיפ הכי טוב בהיבט זה, הוא לזרום ולתת מענה ענייני ומעניין לסוגיות שיעלו.

נקודה נוספת שחשוב להתייחס אליה היא מה מותר ואסור בראיון עבודה והכוונה היא לשאלות שהן לגמרי מחוץ לתחום, לדוגמא גיל, סטטוס משפחתי, העדפות מיניות או תכניות בנוגע לילדים עתידיים.

שאלות אלו נוגדות את חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, משום שהתשובות עליהן יכולות לגרום למעסיק להעדיף עובד כזה או אחר על סמך נתונים שבסיסם עומדת אפליה.

במידה ונשאלת שאלה שכזו, מצא דרך אלגנטית להתחמק ממנה, רצוי על דרך החיוב ולא על דרך השלילה, למשל – 'מדוע אתה שואל את השאלה הזו?' או 'אוכל להתמודד עם דרישות התפקיד ואני מודע למה שמצופה ממני, כך שאין זה משנה בן כמה אני / האם אני רווק' ועוד כהנה וכהנה.

הדיאלוג שמתקיים בין הצדדים בראיון עבודה כולל בעיקרו שאלות מצד המראיין ותשובות מצד המרואיין, אך אין זה אומר שהקשבה צריכה לבוא על חשבון דיבור.

תתפלא לדעת אבל יש שאלות שכל מרואיין צריך לשאול בראיון ולא רק שהן אינן חופרות, אלא שיש בהן כדי להוסיף ולתרום לך כמה נקודות זכות. לדוגמא 'מה האתגרים בחברה?', 'איך יראה יום טיפוסי שלי?', 'מה הציפיות המקצועיות?', 'מהי הגדרת תפקיד?' ועוד.

השיח שייווצר בזכות האמור לעיל יציג אותך כחכם ואסרטיבי וכמו כן, יאפשר לך לברר מה אופי ומהות התפקיד ולהבין האם הוא באמת מתאים לך.

כנות שווה יותר לשני הצדדים

העצה האחרונה שתעזור לך להרשים את המראיין היא לא לשקר. זה בסדר לסקור ולפאר את הישגיך המקצועיים והאישיים ולהבליט את הצדדים החיוביים שלך, כך שתציג את עצמך בצורה הטובה ביותר, אבל הגבול בין אמת מתובלת לשקר הוא דק ונפיץ.

כל שקר סופו להתגלות ואפילו אם תצליח לתעתע במראיין בשלב הראיון, האמת בוודאות תתגלה מאוחר יותר, מה שיוביל לעוגמת נפש לשני הצדדים וסביר להניח אף לפיטורים וחבל.

תתמקד ביתרונות היחסיים שלך על פני המועמדים האחרים ובמקום לחרטט, דבר מהלב ותכלס, מניסיון – זה עובד!

קראו עוד בנושא: המעסיק חייב לתת לך תשובה אחרי ראיון העבודה!


איך את/ה מתפקד/ת בראיונות עבודה? לא מספיק טוב כנראה, אחרת לא הייתי כאן. ממוצע. תלוי בראיון, במשרה ובעיקר במראיינ/ת. אני מתפקד/ת מעולה וזה עדיין לא עוזר לי...
עדכון אחרון: 25/04/2018 13:05   
תגיות בעמוד:   דרושים    השמה וכח אדם   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!