פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 713
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרית
14/10/2015 11:15
היי, יש לי כמה שאלות:

1. האם טרם היציאה לחופשת לידה אני צריכה למלא איזשהם מסמכים בעבודה ולהחתים את המעסיק על משהו?

2. האם לקיחת ימי מחלה פוגעת באיזשהו אופן בדמי הלידה שמקבלים על בסיס 3 משכורות אחרונות?

3. האם דמי הלידה המבוססים על 3 המשכורות האחרונות חייבות להיות כל 3 המשכורות האחרונות בלבד או שאפשר לבקש שיכירו במשכורות של חודשים קודמים? שואלת בגלל שהיה עכשיו חודש של חגים ורק תוהה איך זה ישפיע.

תודה על המענה.
ליאת
14/10/2015 11:13
עבדתי בחנות רהיטים כ-5 שנים. החברה פשטה רגל כשהייתי בחודש השביעי להריון המנהלים דאגו לי למשרה חלופית וליצוג עורך דין לתביעה בביטוח לאומי אשר קיבלתי אשר הגיע לי...

נכנסתי לעבוד בהיותי בחודש שביעי ילדתי וסיימתי את חופשת הלידה ב-30.7 והחלטתי להאריך את חופשת הלידה בעוד שלושה חודשים הם אישרו לי (והכל בעל פה) כך שהייתי אמורה לחזור לעבודה ב-30.10 רק שהם סגרו את החנות ובפועל אין לי וותק שם רק 3 חודשים.

מעולם לא חתמתי בלשכה ותמיד שילמתי ביטוח לאומי. ברצוני לדעת האם מגיע לי משהו? ואם כן מה מגיע לי? למי עליי לפנות? והאם מגיע לי לחתום בלשכה? ואם כן מה הפרוצדורה?
סיוון
14/10/2015 11:08
שלום לכולם

ילדתי שלישיה ב-22.04.15 חזרתי לעבוד מה 28.09.15.

כרגע אני עובדת 8 שעות כי מגיעה לי שעת הנקה לפי החוק. היום היתה לי שיחה עם הבוס כי ביקשתי להשאיר את שעות העבודה 8 שעות ביום והוא לא מאשר.

לצערי אני יצטרך להתפטר - באיזה תאריך אני צריכה להגיש התפטרות כדי שאקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי? האם עלי להודיע מהיום? או להודיע עד 22.12.15 כשהם יהיו בני 8 חודשים הרי אני צריכה לתת התראה של חודש מראש...

תודה
ר.ע
14/10/2015 11:00
1, הובטח לעובדת לעבוד 5 שעות ביום, ברצוני להקטין בחצי שעה, האם זה נחשב הרעת תנאים?

2, עובדת מתפטרת ונותנת הודעה מראש, האם חובה עלי לממש את ההודעה, או באפשרותי לוותר, הכוונה עם אני מוותר האם עלי לשלם על אותה תקופה?

3, עובדת דורשת לעבוד בשעות מסויימות שלא מתאימות לי, או שאפטר אותה, כיוון שהיא לא מוכנה להתפטר, חושש שאקבל תביעה ממנה בהרעת תנאים?

4, איך אני מודיע לעובדת על הזמנה לשימוע, כמה זמן מראש עלי להודיעה על השימוע?

סליחה על כמות השאלות ובעיקר על הבורות בנושא,
תודה
זוהר
14/10/2015 10:53
אני עובדת בחברה מזה ארבע שנים ועוזבת. העבודה כוללת רכב. ברשותי 30 ימי חופשה אותם אני מתכננת לקחת לפני העזיבה. האם החברה מחןייבת להשאיר לי את הרכב בימי החופשה?

עוד שאלה לגביי פיצויים. האם הם משולמים רק על שכר הבסיס או שניתן לקבל פיצויים גם על בונוסים? השכר שלי מורכב מבונוסים גבוהים.

תודה מראש!
אורן
14/10/2015 10:50
במהלך השנה הנוכחית נפצע בעלי בעבודה ונותח במרפק. הוא הוכר ע"י ביטוח לאומי כנפגע תאונת עבודה. לאחר 3 חודשי חופשת מחלה שניתנו לו הודיעו לו בעבודה (אבטחה בתעשיה אווירית שע"י חברת מיקוד) שעקב התאונה אין באפשרותו לעמוד בתנאי הכושר הדרושים וע"כ יצטרך לעבוד בתפקיד אחר באבטחה ועם זאת שכרו יופחת ב- 4.26 ש"ח לשעה!!
בעלי חזר לעבודה מחוסר ברירה אך מה עושים כעת? למי ניתן לפנות (חוץ מעו"ד) ? כי המשכורת החודשית ירדה משמעותית.
עזרו לי
תודה מראש
יסמין
14/10/2015 10:43
אני עובדת במשרד ממשלתי ואני בתקן של ממלאת מקום כבר 4 חודשים ולפני כן הייתי שם 3 שנים במשרת סטודנט, הבחורה שאני מחליפה אמורה לחזור ב 1.12 ואני בהיריון ואמורה ללדת בסוף ינואר והשבוע אמרו לי שיכולים לפטר אותי בתחילת דצמבר כאשר הבחורה שאני מחליפה תחזור למרות שאני בהיריון - האם מותר להם לפטר אותי לפי החוק?
אסתר
14/10/2015 09:42
לפני כשנה וחצי חתמתי חוזה עם מעסיק באמצעותו הוצבתי לעבודה בפיתוח בטכנולוגית .net אתר אצל לקוח כיום הלקוח יוצא למכרז חדש ולי ניתנה ההזדמנות להגשת למכרז באמצעות חברה אחרת החברה בה אני עובדת היום מאיימת לתבוע אותי מאחר וחתמתי על הסכם סודיות בו התחייבתי כי 12 חודשים מיום סיום העסקתי לא אעבוד אצל אותו לקוח באמצעות חברה אחרת . שאלתי האם זהו סעיף חוקי?האם הם יכולים באמת לתבוע אותי ? ואם כן מה יכול להיות הנזק במקרה שאפסיד בתביעה
רון
14/10/2015 09:41
במצב של מחלה זמנית של 4-6 חודשים שלא נגרמה כתוצאה מעבודה אם אישורי מחלה,האם יכול להגיש תביעה נכות (זמנית) לביטוח לאומי? או חייב להגיע לרופא תעסוקתי. הבנתי שפניה לרופא תעסוקתי רק במצב של מחלת עבודה או תאונה בעבודה. האם נכון?
סימה
14/10/2015 01:02
אני נכה שחיה מקצבת ביטוח לאומי. אני מקבלת בנוסף קצבת שארים תלוי ממקום עבודתה של אימי. לפני חודש התקבלתי לעבודה במפעל מוגן. האם זה עלול לסכן את קצבת השארים שלי?
אביגיל
14/10/2015 00:48
שלום,
האם יש פרק זמן מוגדר בו יש לגשת לחתום אבטלה לאחר התפטרות ושלאחריו מאבדים זכות זו? מהו הזמן המקסימלי בין הפיטורים ובין החתימה בלשכת התעסוקה? האם סביר להגיע חודשיים לאחר הפיטורים ללשכה?
לנה
14/10/2015 00:22
שלום ,אני עובדת שעתית -מורה למחשבים עובדת במקם כבר שנה וחצי וטוב לי שם.לפני שלוש שבועות שברתי זרת ברגל.אני כמובן לא במיטבי.....דיברתי עם המנהלת שלי והיא כמובן לחוצה כי היא מחכה לעוד קורסים שיכנסו וחייבת מורה זמין.הייתי בשוק מהתגובה שלה :היא אמרה שאסור לה להחזיק שני מורים מאותו מקצוע ואיימה בפיתורין.מחר אני מגיעה לעבודה כי אני מפחדת.שבוע הבא זה יהיה יותר עמוס..קשה לי .מה עלי לעשות?תודה
לנה
14/10/2015 00:17
שלום ,אני עובדת שעתית -מורה למחשבים עובדת במקם כבר שנה וחצי וטוב לי שם.לפני שלוש שבועות שברתי זרת ברגל.אני כמובן לא במיטבי.....דיברתי עם המנהלת שלי והיא כמובן לחוצה כי היא מחכה לעוד קורסים שיכנסו וחייבת מורה זמין.הייתי בשוק מהתגובה שלה :היא אמרה שאסור לה להחזיק שני מורים מאותו מקצוע ואיימה בפיתורין.מחר אני מגיעה לעבודה כי אני מפחדת.שבוע הבא זה יהיה יותר עמוס..קשה לי .מה עלי לעשות?תודה
ג כ
14/10/2015 00:15
בעלי חלה במחלת שחמת הכבד והיה בארצות הברית לצורך השתלת כבד ואני הייתי איתו שם בבית החולים בתקופה האחרונה שהיה מאושפז בטיפול נמרץ
מה הזכאות שלי לגבי ימי מחלה האם במצב כזה זה בהגדרה של ממארת ואני זכאית ל60 או מחלה רגילה ורק 6 ימים
(בכבד עצמו היה לו גידולים קטנים שהחלו
אשמח לתשובה מפורטת
תודה מראש
ג כ
ימי חג
הודיה
13/10/2015 22:49
שלום רציתי לשאול האם מעסיק מחויב לשלם ימי חג אם עבדתי בערב החג ויום אחרי החג ???
בני
13/10/2015 22:13
שלום, לא מזמן פוטרתי מעבודתו במשרד אדריכלות ועיצוב פנים, במהלך העבודה השוטפת במשרד ביצעתי הדמיות אדריכליות לפרוייקט שהמשרד קיבל.

האם יש לי איזה שהם זכויות על העבודות שלי לאחר הפיטורין?
למאות שעבדתי אצלם והשתמשתי במחשבים שלהם לשם כך...?
מרינה
13/10/2015 18:34
שלום,

שאלתי בנושא זה בעבר אך כעת המצב השתנה ואני זקוקה לעצה נוספת בדיני עבודה ואשמח לעזרתכם:
עבדתי במשך שלוש שנים במסעדה ובמשך כל תקופת העסקתי לא שולמו לי פנסיה, דמי הבראה וזכויות נוספות. עם עזיבתי פניתי אל המעסיק בבקשה לקבל את הסכומים שמגיעים לי. חשוב לציין כי במשך חצי השנה האחרונה להעסקתי נגבו ממני תגמולי עובד לפנסיה אך מעולם לא הופקדו, וכמו כן תלושי השכר זויפו כך שלמעשה חסרים לי כ-6 ימי חופשה שנתית. בדיוק כמוני, נפגעו גם כל חבריי לעבודה.

בדיוק כאשר התכוונתי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה נודע לי שבעלי העסק סוגרים את המסעדה לאלתר, שהם הגיעו לכדי חדלות פרעון ואין באפשרותם לשלם. עשיתי מאמצים רבים כדי ליצור קשר עימם אך ללא הצלחה. כעת נודע לי שככל הנראה בעל העסק ממתין לקבלת צו כינוס.
שאלתי היא - אילו צעדים עליי לנקוט כעת כדי לקבל את מה שמגיע לי? אני יודעת שישנה אפשרות לקבל את הכסף מהביטוח הלאומי, אך האם האפשרות הזו תקפה גם לגבי, שכן בעת סגירת העסק לא נכללתי יותר בין העובדים? האם צו כינוס הוא כמו צו פירוק, או שיש צורך להגיש בקשה לצו פירוק? והאם יהיה נכון להגיש תביעה בבית הדין לעבודה?
ע.ע
13/10/2015 18:33
ערב טוב

בדקתי בתלושי שכר של חודש קודם ותלושים נוספים ובכל תלוש יוצא מצב שימי העבודה בחודש מסתכמים תמיד בזה שחסר לי 2 ימי עבודה למרות שבשכר עצמו זה לא ניכר, האם זה בסדר או שאני צריך להודיע בעבודה שלי על טעויות בתלוש השכר?
ספיר
13/10/2015 09:40
אני עובדת כשנה בחברה.

עד לפני חודשיים עבדתי מהבית לפי שעה (דיווח שעות על ידי)

לפני חודשיים עשינו חוזה עם משכורת גלובלית. יציאה למשרד במרחק נסיעה של רבע שעה מהבית, שעות עבודה 8:30-16:00 ועד 4 פעמים בחודש עוד 8 שעות בערב.

בסוף הם לא פתחו משרד איפה שקבענו אלא במקום שהנסיעה אליו שעה וחצי+-.

השעות עבודה שהם דורשים זה 9:00-15:30 ופעמיים בשבוע 8 שעות ערב או פעם אחת 15 שעות.

נחשב הרעת תנאים?
עורך דין
13/10/2015 17:54
שלום ספיר

על פניו אכן המדובר על הרעה בתנאי העבודה שלך.

בהצלחה
שלי
13/10/2015 09:42
עובד החליט לעזוב את מקום העבודה שלו וביקש לקבל העתק של החוזה שחתם עליו כדי לבדוק האם חתם על התחייבות ועל קנס כספי בעת התפטרות לפני תום ההסכם, לא מקבל תשובה או את החוזה מהמשאבי אנוש בחברה והם כל הזמן מתחמקים ממנו לקבל תשובה על איפה החוזה, קיבל תשובה בודדת שהוא צריך לשלם 1000 שח על העזיבה לפני תום ההסכם (שנה) לפי חישוב הגיוני על מחיר הקורס ומספר החודשים שנותרו לתום התחייבות לפי החברה הסכום הוא הרבה פחות... הוא פנה להסתדרות העובדים אך גם הם לא מצליחים לקבל את החוזה המלא מהחברה.

מה ניתן לעשות במצב כזה? העובד מיואש ולא מעוניין להמשיך יותר לעבוד בחברה.
עורך דין
13/10/2015 17:54
שלום שלי

יש לפנו למקום העבודה בכתב, ורצוי באמצעות עורך דין. סביר שזה יפתור את הבעיה המתוארת.

בהצלחה
דריה
13/10/2015 09:45
מחר קיבלתי הזמנה לשיחה עם מנהל שהוא מעל המנהל הישיר שלי ואין לי מושג על מה.

הסיפור הוא שהתחלתי לעבוד ובסמוך לתחילת העבודה ממש נכנסתי להריון. למנהל הישיר הודעתי על הריון לפי החוק - קרוב לחודש חמישי.

דבר יחידי שאני יכולה לחשוב עליו שיכול להיות נושא השיחה מחר זה שיש לי בחוזה העלאת שכר לאחר חצי שנת עבודה ועוד פעימה לאחר שנה...

הוא יכול לבטל את ההעלאה שצריכה להיות בחודש הבא?
אם לא אסכים הוא יכול לפטר?

לשאול שאלות כמו למה לא אמרתי על הריון בראיון?(לא ידעתי האמת ).

ממש אין לי מושג מה יהיה נושא השיחה ואני חוששת.... חודש הבא זה חצי שנה שאני עובדת.חתמתי חוזה חודש לפני תחילת העבודה ז"א החודש זה חצי שנה מהחתימה...
עורך דין
13/10/2015 16:51
שלום דריה

אסו רלמעסיק להרע את תנאי עבודתך במהלך ההריון, בטח שלא בשלב שהוא יודע שאת בהריון. אסור לא לשנות את חוזה העבודה לרעתך ואסור להתייחס אליך בצורה שונה (לשלילה) בעקבות ההריון, שאחרת הוא מפר את החוק ומפלה אותך בניגוד אליו, מה שחושף אותו לתביעת פיצויים גדולה. כמו כן, אסור למעסיק לשאול אותך שאלות אישיות לגבי ההריון שכן זה לא מעניינו ולא רלוונטי לעבודה.

גשי לשיחה עם המנהל ותראי מה יעלה שם. שמרי על קור רוח. בהצלחה
אירנה אמינוב
13/10/2015 09:59
שלום רב! נודה לכם לייעוץ בנוגע לדיני עבודה, אני עובדות במשרד הבריאות כאשר החוזה עימנו הינו חצי משרה גלובלית (קרן מחקרים) וחצי משרה -עובד שעתי (משרד הבריאות). עד לפני כחצי שנה שולם לנו קצובת נסיעה יומית מלאה, לאחרונה בתלושי השכר לא שולמה קצובת הנסיעה במלואה ולאחר המתנה של בירור במשרד נמסר כי הנוהל שונה בנוגע לעובדים חדשים וכי התשלום קצובת הנסיעה הינו לא יותר מ״חופשי חודשי״ או תשלום יומי הנמוך מביניהם בגין סך ימי עבודה. חשוב לציין כי ישנם עובדים שמשתמשים בתחבורה ציבורית בינעירונית! האם יתכן שלא ישולם עלויות נסיעה אלו בהשוואה למה ששולם בעבר, האם מדובר בהרעת תנאים??!
עורך דין
13/10/2015 16:49
שלום אירנה

החוק מגדיר בדיוק כמה דמי נסיעות יש לשלם לעובדים. המעסיק מחוייב לשלם את עלות הנסיעה בפועל (בימי עבודה) מהבית למקום העבודה וחזרה, בתחבורה ציבורית בדרך הזולה ביותר - עד לתקרה יומית של 26.40 ש"ח. מעבר לכך המעסיק לא מחוייב לשלם לפי החוק, אלא אם יש התחייבות אחרת במסגרת חוזה עבודה אישי.

בהצלחה
גדי
13/10/2015 10:06
שלום, פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שנים של עבודה ולאחר חודשיים התחלתי לעבוד באותה חברה כפרילנס. לאחרונה, פתחו עין על הנושא הנ"ל וטענו ממשאבי אנוש שאסור לי עפ"י חוק לעבוד כפרילנס בחברה שפוטרתי ממנה למשך שנה. האם קיים חוק שכזה??

תודה
עורך דין
13/10/2015 16:43
שלום גדי

אולי קיים חוק כזה במדינה אחרת ורחוקה מעבר לים, אבל לא בישראל.

בהצלחה
לינה
13/10/2015 12:01
שלום
בעלי עבד בחברה כ 3 שנים, לפני כחודש נחתם חוזה חדש, אך בעלי החליט לעזוב למקום העבודה חדש ועזב ללא הודעה מוקדמת. בשל עזיבתו של בעלי מעסיק שלח לו מכתב על כך שעל פי חוזה שנחתם חברה רשאית לנקוט סכום של 10000 ש"ח בשל אי הודעה מוקדמת של 60 יום וגם על הכשרה מקצועית. חברה הנ"ל לא שילמה לו משכורת כלל.
האם זה חוקי לקחת כסף מהמשכורת ואם בכלל בעלי צריך לשלם?
תודה מראש
עורך דין
13/10/2015 16:37
שלום לינה

10000 ש"ח זה הרבה כסף - נתחיל מזה. גם עם העובד חתם על על חוזה המאפשר למעסיק להוריד סכום כסף כה ניכר משכרו בעת הפסקת עבודה, יש לבחון את עלות ההכשרה שניתנה לעובד כמו גם את מלוא התנאים בחוזה. לא ניתן לתת תשובה מלאה לשאלתך ללא בדיקות אלה.

בהצלחה
עדן
13/10/2015 15:56
שלום רב .
במשך שנתיים עבדתי במשרד וסיימתי את העסקתי בדצמבר 2014 .
עד היום החברה לא הנפיקה לי או לסוכן ביטוח טופס 161 מה שלא מאפשר לי למשוך את הפיצויים מהקרן. הם מושכים אותי בקבלת הטופס כבר עשרה חודשים.
רציתי לשאול איך כדאי לי לפעול ?
לפי מה שהבנתי זה נחשב כהלנת שכר ...

תודה רבה !!
עורך דין
13/10/2015 16:22
שלום עדן

יש לשלוח מכתב למעסיק הקודם ובו דרישה להעברת הטופס באופן מיידי. אם אין ברירה, פונים אל בית הדין לעבודה...

בהצלחה
עדן
13/10/2015 16:25
תודה על התגובה המהירה!
כבר נשלח אליהם בחודש יולי ועדיין לא קיבלתי...

ידוע לך אם אני צריכה להגיע עם טפסים מסוימים או שיש שם נציגים שעוזרים עם זה פרונטלית
חלד
13/10/2015 15:46
היי... עובדת מ1.2.15. צפי לידה 1.11.15.
כמה חלת מותר לי לקחת אחרי 14 השבועות של חלד? בבקשה על פי החוק הכי מחמיר כי מאוד מקשים עלי בעבודה ואני רוצה "ללכת על בטוח"

תודה
עורך דין
13/10/2015 16:24
שלום לך

מומלץ לקרוא את המדריך המקיף בנושא חופשת לידה שמופיע כאן באתר (בתפריט העליון תחת "נשים"). שם תמצאי את התשובות המלאות בכל הנוגע לאפשרות להאריך את חופשת הלידה שלך ועוד מידע מעניין וחשוב למי שמתכוונת לצאת בקרוב לחל"ד.

בהצלחה
חן
11/10/2015 20:46
שלום,
יש לי שאלה שנוגעת לחישוב ימי חופשה:
אני עובד במקום עבודה של שישה ימי עבודה בשכר חודשי.
במהלך ספטמבר יצאתי לחופשה של שבועיים וחצי שחלקה בעצם "נפלה" על ימי החגים (6.9-22.9).
בתלוש המשכורת ירדו 15 ימי חופשה.
עם זאת במהלך התקופה הזו היו ארבעה שבתונים (ראש השנה, יום כיפור, סוכות).
האם יש להוריד לי ימי חופשה על ימים אלו בהם המקום בעצם סגור? ....
כמו-כן ערבי חג - האם הם נחשבים חצאי ימי עבודה או ימים מלאים?
עורך דין
12/10/2015 16:55
שלום חן

אין להוריד יום חופשה עבור יום חג ואילו ערב חג הוא חצי יום חופשה ולא מעבר.

בהצלחה
חן
13/10/2015 14:59
תודה על התגובה.

המעסיק שלי טוען כך: "בכל חודש אני משלם 26 ימי עבודה.
וכך גם בספטמבר ואוקטובר שהם תקופת החגים.
לפיכך ימי ערבי החג והשבתונים שולמו במלואם ולכן יש להורידם מימי החופש"

האם הצדק איתו? מצד אחד הימים שולמו מצד שני זה יום בו לא לקחתי חופש !
כמו-כן מתעקש שבערבי חג הוא יכול להוריד לי יום חופש שלם לפי ההיגיון כי בערבי חג בו עובדים הוא משלם יום שלם.

אשמח לשמוע את תגובת/כם...
עורך דין
13/10/2015 15:31
שלום חן

אם המעסיק שילם לך על הימים הוא יכול בהחלט להורי דאותם ממכסת ימי החופשה הצבורים, רק שערב חג הוא בכל מקרה חצי יום חופשה ולא יום מלא.

בהצלחה
חן
13/10/2015 16:01
שלום ושוב תודה על התגובה המהירה.
רק כדי לוודא שהבנתי נכון לגבי הערבי חג - גם אם הוא משלם לי בערב חג שאני מגיע לעבוד יום שלם אז בערב חג שאני בחופש הוא מוריד רק חצי יום?

אם זה אכן כך - איפה אפשר לתת סימוכין לזה?
עורך דין
13/10/2015 16:12
שלום חן

ערב חג הוא חצי יום עבודה. מי שעובד יום שלם צריך לקבל תשלום של 150% עבור כל שעת עבודה החל משעה לפני כניסת החג.

למידע נוסף יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
פני
13/10/2015 15:37
שלום רב, רציתי לשאול במידה וביטוח לאומי אינו מאשר שמירת הריון והמעסיק כבר העסיק עובדת אחרת במקומי בזמן זה. האם מקום העבודה מחוייב לשלם לי רטרואקטיבית עבור ימי מחלה במקום שמירת ההריון שלא אושרה?
תודה
עורך דין
13/10/2015 15:42
שלום פני

מקום העבודה צריך לקלוט אותך בחזרה ואם יש לך המלצה של רופא על שמירת הריון וביטוח לאומי לא אישר זאת, את יכולה להגיש ערר על החלטת המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה ורק בריאות
פני
13/10/2015 15:50
תודה על התגובה.
שמירת ההריון הומלצה עד הלידה כחודש וחצי כך שלמעשה אני לא חוזרת לעבודה עד אחרי החל"ד.
האם בעבור החודש וחצי שלא אעבוד (בגין המלצה לשמירת הריון) ובמידה שביטוח לאומי לא יאשר (גם לאחר ערר) האם אני אקבל שכר עבור ימי מחלה (שצבורים לזכותי) רטרואקטיבית דרך מקום העבודה שלי?
ספיר
13/10/2015 12:18
אני מלצרית בבית קפה ובעל המקום משלם נסיעות 8 ש״ח. האם זה תקין?

יש משמרות שמלצרים מסיימים ב-1 בלילה ואין תחבורה ציבורית ומונית יכולה לעלות 80 ש״ח לארבע תחנות.

מה החוק אומר?
עורך דין
13/10/2015 15:34
שלום ספיר

תשלום דמי נסיעות צריך להיות ריאלי, לפי עלות הנסיעה מהבית למקום העבודה וחזרה בדרך הקצרה והזולה ביותר בתחבורה ציבורית - עד לתקרה של 26.40 ש"ח ליום עבודה.

בהצלחה
זכויות עובדים
13/10/2015 13:19
שלום..
אני עובדת שנתיים במקום עבודה
שנה ראשונה במשרה מלאה ושנה שניה במשרה חלקית(שלושה ימים בשבוע) בעקבות הלימודים .
שאלה ראשונה:
אם קבלתי 8 ימי מחלה,על כמה ימי מחלה אני זכאית תשלום?
שאלה שניה:
האם אני זכאית לתשלום על חגים על אף היותי עובדת בחצי משרה??
אשמח לקבל תשובה מדוייקת.
עורך דין
13/10/2015 15:33
שלום לך

את זכאית לתשלום עבור ימי מחלה לפי חוק. תקריא את הכתבה באתר זה על דמי מחלה ותביני כיצד מתבצע החישוב בדיוק. כנ"ל לגבי חגים - יש כתבה מפורטת המסבירה את הנושא בפרטי פרטים ולכן רצוי לקרוא אותה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ