פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - זכאות לימי מחלה / תאונת עבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
27/10/2015 10:51
שלום רב,
בהמשך לפנייתי הטלפונית ובהתאם להנחייתכם, אני מפרסם כאן את המקרה שלי בתקווה למענה.
לאחר תקופת אבטלה ארוכה מהייטק, התחלתי ב - 1 בספטמבר לעבוד כפועל אצל קבלן לכריתה וגיזום עצים. כשבועיים לאחר מכן במהלך יום עבודה חשתי כאב חד בשכם שמאל. ייחסתי זאת למתיחת שריר או משהו דומה והמשכתי לעבוד כאשר הכאבים באים וחולפים לסירוגין במהלך החודש שאחרי. חודש לאחר אותו יום תקפו אותי שוב כאבים חזקים בצוואר ובשfם שמאל עם הקרנות ליד השמאלית ואצבע רדומה קבוע. מאז אני לא עובד. בדיקות מעלות חשש ללחץ של חוליות בצוואר על שורש עצב. ממתין לתוצאות CT בתקווה כי לא מדובר בפריצת דיסק.
שאלותי הן:
1) במקרה של וותק כל כך מועט - האם אני זכאי לתשלום ימי מחלה ואם כן, לכמה ימים?
2) במקרה וכן, האם המעסיק משלם לי מכיסו או מקבל החזר מהביטוח הלאומי?
3) נראה כי לא אוכל לשוב לעבודה זאת ולעבודה בכלל לתקופה ממושכת. מה עלי לעשות? האם אני מכוסה ע"י הביטוח הלאומי? האם עלי להגיש תביעה על תאונת עבודה (בטופס נדרש למלא פרטים על 3 חודשי עבודה קודמים שאין לי, כאמור, הוותק שלי הוא חודש) ומול מי עלי להתנהל, ביטוח לאומי או מעסיק? המעסיק לא יוכל להמשיך ולהחזיק אותי כעובד רשום כשידוע שלא אוכל לשוב לעיסוק הזה.
אודה על תשובתכם,
אני חרד מאוד.
ע.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ