פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 780
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ניר
12/07/2015 14:46
שלום
יש לי שאלה בנושא חוזה העסקה. חתמתי על חוזה בחברה מסוימת, שיניתי את דעתי ואני לא מעוניין במשרה. בחוזה מצוין שמשך זמן ההעסקה יהיה פרק זמן מסוים, כדי לכסות את עלות ההכשרה. האם אני יכול לצאת מהחוזה מבלי להיפגע משפטית לפני תחילת ההכשרה או שאני מחויב לחוזה מעצם הרעיון שמדובר החוזה?
יש לציין שההכשרה עדיין לא החלה. בנוסף, תחילת ההכשרה נדחתה כבר פעם אחת וכרגע לא ניתן תאריך מדוייק, אלא רק בשבוע-שבועיים הקרובים.
עורך דין
12/07/2015 15:23
שלום ניר

על מנת לתת חוות דעת לגבי האפשרות ליציאה מחוזה התקשרות שעליו חתמת מול המעסיק, עליך לפנות בהקדם (למימד הזמן יש חשיבות גבוהה) לשיחת ייעוץ פרטנית עם עורך דין שיבחן את החוזה וייעץ לך כיצד מומלץ להתנהל.

בהצלחה
מורן
12/07/2015 09:37
יש לי שאלה אני נמצאת בחופשת לידה מחודש דצמבר האחרון בתלוש משכורת האחרון שקיבלתי הייתי אמורה לקבל דמי הבראה של 1800 שח ומס הכנסה הורידו לי 1000 שח מדוע זה? כמו כן בתלוש של אפריל מהבונוס ומשכורת י״ג גם הורידו לי את כל הסכום שקיבלתי... מדוע?
עורך דין
12/07/2015 12:35
שלום מורן

המדובר על שאלות מיסוי וישנם מקרים בהם מעסיקים נוטים לנכות לעובדות מס מירבי בזמן חופשת לידה משיקולי מיסוי כאלה ואחרים. אני מציע לך לפנות אל המעסיק ולבקש הסברים או לפנות לחשבת שכר / יועץ מס על מנת שיעזרו לך לך לבדוק את הנושא לעומק.

בהצלחה
יוהנה
12/07/2015 09:39
בוקר טוב

אני כרגע בזמן חופשת לידה של 26 שבועות (עברתי כבר את ה-14 שבועות) ונכנסו לי דמי הבראה. התחלתי לעבוד ב-12.4.12 בהיקף משרה מלאה. אשמח לדעת איך מחשבים את הדמי הבראה כי לא הבנתי לפי מה שבאינטרנט מגיע לי יותר ממה שנכנס לי...והאם אני צריכה להגיש בקשה להפרשי דמי לידה?
עורך דין
12/07/2015 12:31
שלום יוהנה

על מנת לחשב דמי הבראה צריך לדעת את הוותק המדוייק שלך בעבודה (מספר ימי ההבראה משתנים לפי הוותק), את היקף המשרה שלך ואת התעריף לתשלום דמי הבראה בכל אחת משנות העבודה שלך. כך פשוט מאד לחשב את דמי ההבראה וי שלא מעט מחשבונים שעושים את החישוב.

בהצלחה
שרית
12/07/2015 09:41
הי,

אני עובדת כשנה במקום עבודה מסודר אך משום מה המעביד מסרב בתוקף לחתום לי על מסמכי שמירת הריון. השמירה החלה ב-18/6 ואוטוטו יחלפו להם 30 הימים.

יש לי כמה שאלות:

האם אפשר להגיש המסמכים לבט"ל ללא חתימתו ובצירוף 3 תלושי שכר אחרונים?

האם צריך לצרף מכתב כלשהו המסביר את סירובו לחתימה?

האם אי חתימתו יכולה / עלולה לגרום לשלילת שמירת ההריון המגיעה לי?

יש לי רצף תעסוקתי כדי לקבל את השמירה.
עורך דין
12/07/2015 12:29
שלום שרית

המעסיק שלך חייב לחתום על המסמכים. אין לו שיקול דעת בנושא שמירת הריון בכפוף לכך שבידיך אישור רפואי מתאים. את יכולה וצריכה לפנות אל המוסד לביטוח הלאומי על מנת שיפנו אל המעסיק אם יש בעיה... לא ברורה התנגדותו של המעסיק. לחילופין, את יכולה לפנות לעורך דין שישלח למעסיק מכתב שיבהיר את החוק בנושא.

בהצלחה
רועי
12/07/2015 09:55
פוטרתי לפני כשבוע. תקופת ההודעה המוקדמת מסתיימת ב-6 לאוגוסט.
במהלך תקופת ההודעה המוקדמת יש לי 8 ימי מילואים.
מהן הזכויות שלי? מהן חובות המעסיק?
האם יש השפעה על מועד סיום העבודה?

תודה,
רועי
שאלה
אדריאן
11/07/2015 19:08
האם יש לשלם מס הכנסה על סכום שפסק שופט בפסק דין בבית משפט לעבודה?
מאור
11/07/2015 18:33
הי,שלום רב

לפני חודש התחלתי לעבוד בדוכן של עיצוב גבות,עיצוב גבות למדתי בגיל 16 וזה משהו שהיה בדם שלי מילדות אני אוהב את זה אני אוהב טיפוח אני ספצי בזה.
התחלתי לעבוד בדוכן הוסבר לי שהשכר הוא מינימום ו5% מכירה ממוצרי קוסמטיקה ומעשית גבות ושפם.

אציין כי הוסבר לי שאצטרך לחתום על חוזה שאיני עובר לעבוד באף מקום בקניון או אצל מתחרים בתחום. הסכמתי ללא בעיה , ואמרתי שאחתום בכיף.

שלשום אשת המנהל שלי ניגשה אליי ואמרה לי שיש חוזה שאני חייב לעבור עליו מיד ישבתי איתה והתחלתי לקרוא על מה אני אמור לחתום.

בחוזה הופיעו הדברים הבאים:

1. אסור לי לעבוד בבית בשום מצב.
2. לקוחות שהיו באות אליי לבית לגבות כבר לא רשאיות ( אסור לי יותר לקבל בבית )
3. המעביד רשאי לתגמל את העובד בבונוס שהוא בוחר.
4. לאחר שאני עוזב את הגבות לא משנה מתי אבל מתי שאעזוב אסור לי חצי שנה להתעסק בענף הקוסמטיקה, לא גבות לא איפור, לא בבית, לא בארץ, לא בקניון פשוט לא בשום מקום.

לאחר שבאמת הבנתי שזה לא מתאים לי ושזה כבר יותר מידי מוגזם ולא נראה לי החוזה הזה פשוט אמרתי שאיני מעוניין לחתום, ואז שסימסתי לאשת המנהל מה עושים מיד הייתה התשובה דרכנו נפרדות, הייתי אמור לעבוד היום (יום שישי) והיא אמרה לי לא להגיע, אחרכך שלחתי הודעה למנהל שלי ( בעלה ) מה קורה עם הבונוסים ואז קיבלת הודעה שזה מותנה רק בחתימת חוזה ושאני עשיתי נזק שלא הגעתי לעבוד היום ולקוחות חיפשו אותי וכו וכו הוא לא הבין שאשתו ללא סיבה ביטלה אותי סתם כך כי לא חתמתי...

הרגשה הייתה כל כך משפילה ומגעילה. לאחר שהתחברתי למקום ללקוחות, לעבודה, להכל.

חייב לדעת אם חוזה כזה הגיוני כי לא זה לא נראה כך ...
שירן 1
02/07/2015 21:57
שלום רב. הרופא שלי קבעה שאני יוצאת לשמירת הריון עד הלידה וכך גם אמרה לי להגיד מעכשיו בעבודה. אבל הביאה לי כרגע טופס אישור מחלה ל 18 ימים. האם זה ההליך המקובל??האם אחרי ה 18 ימים יכולה לשנות את דעתה?
עורך דין
05/07/2015 19:05
שלום שירן

טופס מחלה ל-18 יום אינו מורה על שמירת הריון, והימים שאת בבית לפי אישור המחלה יתקזזו ממכסת ימי המחלה שצברת לאורך תקופת העסקתך. רופא נשים הממליץ על שמירת הריון צריך לתת אישור רפואי מתאים ומפורט וכן המלצה לשמירת הריון ולא ימי מחלה.

בהצלחה
שירן 1
10/07/2015 21:41
האם כוונתך ל ..330..331??
רות
10/07/2015 00:47
האם גבר גרוש שמשלם מזונות אך הילדים לא בחזקתו והוא לא! נישא בשנית זכאי לנקודת זיכוי נוספת?
הילה
09/07/2015 11:57
אנחנו 4 אנשים שהיינו בעברנו מלצרים.

תבענו את מקום העבודה ביחד ולכל אחד מאיתנו נקבע סכום אחר (ותק, שעות עבודה, תנאים וכו..)

התביעה נמשכה 6 שנים... לערכתנו העו"ד שייצג אותנו עשה את העבודה אם בכלל בצורה מזלזלת ואף רשלנית אף על פי ששכר הטרחה נקבע על אחוזים בלבד...

נקבע לנו ערעור לעליון בתחילת אוקטובר.. אנחנו רוצים לשלם את שכר הטרחה שנקבע לעו"ד על פי הסכום שזכינו בפסק הדין ולהחליף עורך דין...

האם יש מישהו מעורכי הדין המלומדים כאן שמוכן לקחת את התיק (לייצג בערעור) על פי שכר טרחה מחושב שנקבע מראש?

אנחנו 4 תובעים...
הדרישות שלנו כי העו"ד התעסק בדיני עבודה בלבד.. (וזאת לאור ניסיון העבר עם העו"ד הנוכחי...
עורך דין
09/07/2015 15:52
שלום הילה

אני בטוח שישנם הרבה עורכי דין המתמחים בדיני עבודה וישמחו לייצג אותך, אך על מנת שתוכלי למצוא עורך דין מתאים את צריכה לתאם פגישות אישיות עם כמה וכמה עורכי דין מהתחום, ואת וחבריך לתביעה צריכים להגיע לפגישה ולהתרשם מהאנשים ומניסיונם המשפטי בדיני עבודה.

בהצלחה
אילנה
09/07/2015 11:55
בוקר טוב

ברשותכם יש לי שאלה.
האם זה חוקי להוציא עובד שעובד בעבודה חודשיים ואין לו ימי חופש (עובד משרה מלאה ומקבל שכר גלובלי) לחופש לשבועיים על חשבונו? בגלל שהבוסים יוצאים לנופש...?
עורך דין
09/07/2015 15:19
שלום אילנה

מעסיק לא יכול לאלץ עובד לצאת לחופשה אם אין לעובד ימי חופשה צבורים, שאחרת המעסיק יצטרך לשלם לעובד שכר מלא עבור כל יום חופשה.

בהצלחה
חנן33
09/07/2015 11:35
אני עובד כ-8 שנים כעובד קבלן בחיפה.
אני וזוגתי כ4 שנים ביחד, היא במקור מרחובות ועברה לגור איתי בחיפה לשנתיים. לאחרונה חזרה לגור ברחובות ואנחנו מתכוונים להינשא ולהתבסס שם.
האם אוכל להתפטר ולקבל פיצויים וזכויות כדין מפוטר? עקב המעבר?
תודה מראש.
עורך דין
09/07/2015 15:18
שלום חנן

אם תתפטר לאחר הנישואים עקב מעבר למגורים ברחובות מחיפה תוכל לקבל פיצויי פיטורין לפי חוק.

בהצלחה
שאלה
שאלה
09/07/2015 10:18
תוכן ההודעה: שאלה: תובעת שתבעה מעסיק וחתמה על הסכם פשרה שלא תתבע בעתיד כל סוג של תביעה. התובעת טוענת להפרה של ההסכם מאחר ולא קיבלה תנאים שנקבעו כחלק מההסכם שנאמרו בעפי ואחד התנאים אף ביהד פעל לקיימו, אולם השני לא קוים. מה הדין במידה והנתבעת מסרבת לקבל את התשלום שהוצע לה ומתעקשת לקבל את מימוש התנאי הנוסף, אחרת לא נוטלת את התשלום שהוצע לה בהסכם הפשרה?
RE: שאלה
עורך דין
09/07/2015 15:17
שלום לך

השאלה מורכבת וחסרים בה פרטים רבים. לא ניתן לתת חוות דעת או פרשנות להסכם שנחתם בין הצדדים מבלי לעיין בהסכם ולהבין את הנסיבות שהובילו לחתימה עליו. יש לפנות במקרה זה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
הילה
09/07/2015 09:52
במכתב ההתפטרות שנתתי לצורך טיפול בבני לא ציינתי ממתי ההתפטרות תיכנס לתוקף , הדבר היחידי שצוין זה תאריך כתיבת המכתב שהוא גם יום מסירתו ע"י בעלי . חופשת הלידה אמורה להסתיים עוד מספר שבועות . המעסיק ניכה לי את ימי ההודעה המוקדמת עליו אני חתומה בחוזה בטענה שלא נתתי לו הודעה מוקדמת להתפטרות. האם הוא פעל כחוק עפ"י המכתב שנתתי?
עורך דין
09/07/2015 15:15
שלום הילה

כמובן שעליך לתת הודעה מוקדמת ואם עלה ממכתבך כי לא תתני הודעה מוקדמת, המעסיק רשאי לנכות את הימים משכרך. מאחר ואת עדיין בזמן חופשת לידה, לא ממש הבנתי איך קבילת שכר מהמעסיק שכן מועד גמר חשבון טרם הגיע. את עדיין יכולה לתקן את הטעות ולהודיע למעסיק כי בכוונתך לתת הודעה מוקדמת כחוק.

בהצלחה
פיצועים
נדיה
09/07/2015 08:16
בעלי היטפתר בדצמבר 2014, עם המעביד הם סיכמו שכן ישולם לו מפיצויים.. בתחילת חודש יוני בעלי הגיש טפסים לקבלת פיצויים מאז עבר 37 ימים ועדיין לא קיבל את הפיצויים, בחברת ביטוח טוענים שהטפסים לא שודחו לתיק וצריך לשלוח להם מחדש, ושהיה להם מדד אז כל הימים האלה לא ניחשבים.
לבעלי אף אחד לא אמר בקשר למדד כלשהו, מה עושים במקרה כזה? העם הוא יכול להגיש תביעה לבית הדין?
תודה מראש
עורך דין
09/07/2015 15:08
שלום נדיה

הרבה יותר מהר מהגשת תביעה משפטית יהיה להגיש את הטפסים שוב לחברת הביטוח. לא צריך למהר ולהגיש תביעות לבית הדין לעבודה, במקרים שניתן לפתור באמצעות סבלנות ובצורה ישירה...

זאת רק דעתי כמובן.

בהצלחה
רחל
09/07/2015 07:08
קיבלתי את התשובה הבאה:
פיטורים של עובד לאחר 23 שנות עבודה מזכים את העובד בתשלום פיצויי פיטורין ממש כמנו פיטורים לאחר שנה או חמש שנות עבודה. ולא, אין לעובדה שהעובד קיבל פיצויים כל השפעה על הפנסיה שיקבל, אלא אם העובד החליט למשוך את הכספים שנצברו בקופת הפיצויים שבקרן הפנסיה לאחר פיטוריו, מה שלא ממש חכם לעשות מבחינה כלכלית.
המשך שאלתי:
אז אם לא מושכים את פיצויי הפיטורין מקופת הפיצויים, אז מי משלם פיצויי פיטורין שלא יפגעו בפנסיה?
עורך דין
09/07/2015 15:04
שלום רחל

כספי הפיצויים שמופרשים לפנסיה אינם מהווים 100% מהפיצויים שהמעסיק צריך לשלם במקרה של פיטורים, ולכן בעת פיטורי עובדת המעסיק משלם מכיסו את ההפרש שמגיע לעובדת לקבל. לך, כמפוטרת, עומדת הזכות המלאה להחליט האם לפדות את הכספים שנצברו בקרן הפיצויים שלך או להמשיך ולחסוך אותם עד לגיל פנסיה - מה שנכון מאד לעשות מבחינה כלכלית.

בהצלחה
גבי
09/07/2015 06:37
אישתי עובדת באותו מקום כמזכירה,על בסיס שעתי, מזה שלוש שנים, החודש הזה היא אמורה לקבל דמי הבראה. המנהל שלה הכין אותה שהיא לא תקבל דמי הבראה מלאים מכיוון שהוא מתכוון לקזז את כל ימי/שעות ההיעדרות שלה מהעבודה, לא כולל ימי החופשה בתשלום ואת ימי המחלה שבגינם המציאה תעודות מחלה. האם זה חוקי?
עורך דין
09/07/2015 14:57
שלום גבי

דמי הבראה מגיעים לעובד לפי היקף העסקתו. אם אשתך עובדת במסגרת משרה מלאה מגיע לה לקבל דמי הבראה מלאים לפי חוק ובהתאם, אם היקף העסקתה חלקי גם דמי ההבראה בהתאם.

בהצלחה
דון
09/07/2015 00:08
שלום, אני סטודנטית ועובדת משרה חלקית של 3 משמרות בשבוע במוקד מבצעי של חברת שמירה. בסידור האחרון המנהל של המוקד נתן הוראה למי שעושה את הסידור להכניס אותו לשתי משמרות ספציפיות, לא ברור למה אבל הבנתי שהוא מתכנן טיול בחו"ל אז ייתכן שבשביל תוספת למשכורת. את המשמרות שהוא לקח הורידו ממני ומסטודנטית נוספת וכך נוצר מצב שאני והיא עושות רק 2 משמרות השבוע, בעוד שמי שעושה את הסידור השאירה לעצמה 6 משמרות ובנוסף לקחה את המשמרות המלאות של שבת.
כשביקשתי ממנה שתיתן לי את משמרת שבת המלאה כדי שיהיה לי כמה שפחות פגיעה במשכורת היא אמרה לי שהיא צריכה את הכסף כי היא טסה עוד מעט. ציינתי בפניה את חוסר ההוגנות והעובדה שאני גם צריכה את הכסף כי אני משלמת שכר דירה ומחיה, והיא אמרה לי שהיא תדבר עם מנהל המוקד אם ניתן לעשות משהו. הוא אישר לה את המשמרות כמו שהן בלי שינוי.
אני והסטודנטיות האחרות שעובדות איתי מרגישות שיש חוסר שיוויון ויחס לא הוגן כלפינו, בפעמים שהתלוננו בפני מנהל המוקד הוא רב איתנו (כל אחת בנפרד) וגרם לנו להרגיש שהוא עושה לנו טובה שהוא נותן לנו לעבוד ושהזכויות שלנו לא שוות לזכויות של מי שעושה משרה מלאה (אלו ממש היו המילים שלו).
האם יש משהו מבחינת החוק שאני יכולה לעשות או שהמוצא הכי טוב שלי מול חוסר הצדק הזה הוא שתיקה או התפטרות?
עורך דין
09/07/2015 14:45
שלום דון

יש לקבל ממך מידע נוסף על מנת לבדוק את הנושא בצורה יסודית. אני מציע שתפני ביחד עם חברייך לעבודה לפגישה עם עורך דין, על מנת לקבל ייעוץ פרטני ולצורך מיצוי הזכויות שלכם.

בהצלחה
משה
08/07/2015 22:25
העידכון התקופתי של ההורדות החודשיות שלי מהביטוח המנהלים מחברת ביטוח כלל לא תואמים להורדות בתלוש של המשכורת יש הפרשים 100 שקל לרעתי האם זה נורמלי ?
עורך דין
09/07/2015 14:26
שלום משה

לא נשמע תקין - לא אמורים להיות הפרשים לרעתך. פנה לבדיקת תלושי השכר שלך באמצעות יועץ מס, חשבת שכר ו/או רואה חשבון מטעמך.

בהצלחה
משה
08/07/2015 20:37
שלום,
קראתי את החוק מספר פעמים אך עדיין כנראה שלא מפורט שם סעיף.
אם עובד אמור לעבוד 186 ועבד בדיוק את 186 השעות
האם המעסיק רשאי להוריד 30 דק על כל יום עבודה ולחשב מחדש ?
זאת אומרת שעובד אמור לעבוד 9 וחצי שעות ביום בכדי להגיע לשכר מלא ?
אשמח להסבר כי כרגע מורידים לי חצי שעה כל יום מסך השעות שאני נמצא בעבודה
תודה
עורך דין
09/07/2015 14:26
שלום משה

פשוט וקצר: ההפסקות הנן על חשבון העובד והמעסיק אינו חייב לשלם עבורן במקרה שתיארת.

בהצלחה
פיטורין
זוהר
08/07/2015 20:01
שלום לכולם, פיטרו אותי מעבודתי לאחר שנה ועשרה חודשים בשל סגירת העסק.
המעסיק נתן לי 22 ימי עבודה לאחר הפיטורין.
כמה שאלות:
1. במידה ומצאתי עבודה יום אחרי הפיטורים, אני מחוייבת לעבוד את ה22 ימי הסתגלות?
2. במידה ואני רוצה לקבל כסף על ימי ההסתגלות במקום להגיע לעבודה, זה אפשרי?
3. הוא יכול להוריד לי בשכר במקרה שלא הגעתי יותר לעבודה?
אשמח לתשובות, תודה מראש.
עורך דין
09/07/2015 14:25
שלום זוהר

1. באפשרותך לבחור שלא לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת שאז המעסיק לא ישלם לך עבור הימים האלה.

2. אפשרי רק בהסכמת המעסיק וכמובן שהוא אינו חייב להסכים לכך.

3. כן - ראה תשובה לשאלתך הראשונה.

בהצלחה
אבי
08/07/2015 18:45
שלום רציתי לדעת האם דמי הבראה חייבים במס ואם כן האם הם מצטרפים ל תלוש המשכרת או מתקבלים בניפרד
עורך דין
09/07/2015 14:24
שלום אבי

כל הכנסה של עובד חייבת במס לפי מדרגות מס הכנסה הנקבעות בהתאם להכנסתך. דמי הבראה משולמים לעובד בתלוש המשכורת אחת לשנה על פי רוב.

בהצלחה
שעות עבודה
08/07/2015 18:16
אם במהלך שנתיים עבדתי לפחות 3 פעמים כפולות בשבוע והיום מצמצמים לי שעות ועוד אני בהריון זה מותר לפי החוק?
עורך דין
09/07/2015 14:13
שלום לך

אסור לפגוע בהיקף העסקתה של עובדת בהריון ללא קבלת היתר מתאים מאת הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה.

בהצלחה
קטיה
08/07/2015 17:56
שלום לכולם, רציתי להתייעץ.

ב3.9.15 אני צפויה ללדת, עד לפני 4 חודשים עבדתי ב-2 עבודות, אחת עם הכנסה גבוהה יותר ואחת רק יום-יומיים בשבוע עם הכנסה נמוכה.

את העבודה עם ההכנסה הגבוהה עזבתי לפני כ-4 חודשים ונשארתי רק עם המשרה החלקית. ( אני גם סטודנטית )

השאלה שלי, אם אני רוצה לקבל את דמי הלידה לפי המשכורות של העבודה שעזבתי בגלל שהשכר היה משמעותית יותר גבוה, זה אפשרי? למרות שהתפטרתי ביוזמתי ?
עורך דין
09/07/2015 14:12
שלום קטיה

לפני הכל זכרי כי עליך להחזיק ב-צריך 10 תלושי שכר מתוך מתוך 14 החודשים האחרונים שקדמו ללידה או 15 תלושי שכר מתוך 22 החודשים האחרונים.

חישוב דמי לידה נעשה על פי 3 משכורות אחרונות לפני מועד הלידה. על מנת לזכות להתחשבות במצב אותו את מתארת, תצטרכי לנמק בפני פקידי המל"ל מדוע עזבת את העבודה עם ההכנסה הגבוהה והאם, למשל, זה היה קשור בהריון ובחוסר יכולת לעבוד באותו מקום עבודה במהלך ההריון.

בהצלחה
פזית
08/07/2015 17:55
אחר הצהריים טובים!

אשמח לתשובה. ילדתי לפני 3 וחצי שבועות אני אמורה לחזור לפני החגים לעבודה.

אני מאוד רוצה להאריך בעוד חודש כדי להיות עם הילדים בתקופה של החגים כי במקום עבודתי עובדים גם בחגים. השאלה שלי, אם מותר למעביד לקלוט מישהו אחר במקומי ולפטר אותי בגלל שאני מאריכה בעוד חודש.

כל הזמן הבנות בעבודה אומרות לי: אם את רוצה לשמור על מקום עבודתך תחזרי ואל תאריכי בעוד חודש... זה מותר?
עורך דין
09/07/2015 13:55
שלום פזית

החוק מאפש רלך להאריך את חופשת הלידה שלך בהתאם לוותק שלך במקום העבודה. מעבר לכך, החוק מקנה לך הגנה מלאה מפני פיטורים וזאת כל עוד המעסיק לא יקבל היתר לפיטורייך מהממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה - מה שלא פשוט לקבל. אין לך כל סיבה ריאלית לחשוש למקום עבודתך במימוש זכויותיך החוקיות.

בהצלחה
קטי
08/07/2015 17:53
אני עובדת שכירה במשך שנתיים בקופת חולים כללית דרך חברת קבלן.

במהלל ההריון היה מכרז והם סיימו את החוזה עם הכללית. עקב כך פיטרו את כל העובדים והעסיקו אותם עם חברה חדשה. אני נשארתי עם החברה הקבלנית הישנה (בגלל ההריון היה אסור לפטר אותי).

עכשיו לשאלתי חופשת הלידה שלי מסתיימת ב-3.8 הודעתי להם שאני מתכוונת לחזור והם טוענים שזה לא אפשרי דרכם. הם טוענים שעל מנת לפטר אותי צריכים אישור מהתמת וזה לוקח המון זמן... האם מותר להם למשוך את זה מעבר לתאריך חזרתי לעבודה? (אלו ימים שאני יכולה לחתום אבטלה וחבל לי).
עורך דין
09/07/2015 13:54
שלום קטי

העניינים הפנימיים של החברה לא אמורים לשנות דבר בכל הנוגע להוראות הברורות של חוק עבודת נשים. המעסיק חייב לקלוט אותך לעבודה לאחר שובך מחופשת הלידה, בדיוק באותה מסגרת העסקה כפי שהיתה לפני צאתך לחופשה.

בהצלחה
ליאת
09/07/2015 13:14
אני עובדת במקום פרטי וסיכמו איתי על תשלום גלובלי ,
רציתי לדעת אם על פי החוק אם חסרים ימי חופש אז מורידים גם בשכר של הנסיעות האם זה מקובל??!
ואם חסרים לי שעות עבודה האם אז משלמים זאת על פי השעות כאשר בפועל סוכם איתי תשלום גלובלי??!
הייתי רוצה לקבל את התשובה אם יש גם מצוטטת על פי החוק. תודה.
ליהי
09/07/2015 12:41
אשמח לעזרה... אני עובדת כמנהלת משמרת בבית קפה, סניף שעובד מאוד חזק ואינטסיבי גם בשישי שבת, העבודה עצמה כרוכה בעמידה של 10 שעות על הרגליים בלי ישיבה, הרמת דברים לפעמים כגון (שולחנות, כיסאות, מגשים עם אוכל ופתיחת שמשיות תעשיתיות) כמובן שבמסעדה יש אזור של מעשנים וגם אליו אני מגיעה, העבודה בשישי שבת ממש ממש קשה כי יש לחץ מטורף ומגיע למשמרות של 12 שעות ויותר.

אני בתחילת ההריון והבוס שלי יודע, אני ממש מרגישה מאז שהוא מחפש אותי כי הורדתי משמרות והוא מרגיש שהוא תקוע איתי... מה ניתן לעשות במצב כזה? תודה
אושרת
09/07/2015 12:39
אני בהריון שבוע 23 עבדתי עד לשבוע 11 אצל אותו מעסיק רק בתפקיד אחר בסוכנות ביטוח עם שעות שהן בין תשע בבוקר לשלוש החהרה הקפיאה את הסוכנות כי לא היה לה סוכן ביטוח שיפעיל את הסוכנות ולא היה לחברה לדבריה למרות שיש לה מוקדי מכירות נוספים משרה בשבילי במכירות ולכן העבירו אותי למוקד שירות לקוחות הורידו לי נסיעות בשכר בטענה שבמוקד הזה יש הסעות למקום מגורי שינו לי את השעות והוסיפו לי משמרת ערב וגם פגעו בפוטנציאל הבונוס שלי בטענה שנותרו שבועיים לזה שאני אהיה חצי שנה בעבודה והיא יכלה להיפטר ממני כיום הסוכנות חזרה לפעילות עם סוכן חדש מטעם החברה שבה אני עובדת והם לא רוצים להחזיר אותי לשם ולא אף אחת שעבדה שם לפני איך אפשר להתמודד והאם מותר להם לעשות את זה ?
נטלי
09/07/2015 12:39
לפני שבוע וחצי לא הרגשתי טוב כמה ימים בגלל ההריון אז לא הגעתי לעבודה..בעקבות זה רצו לעשות לי שיחה או על אזהרה או פיטורין אני כנגד סיפרתי על ההריון והם מצידם לא עשו כלום בעבודה יש להם נוהל לשלוח סידור עבודה שבוע לפני למשך שבועיים..חשוב לציין שחתמתי על 5 משמרות...פתאום אני רואה ששיבצו אותי רק 3 כל שבוע...

אתמול הייתי בעבודה ויש שם צד של המוקד שממש חם אני לא צריכה להסביר מזה חום אצל אישה הרה..אז ישבתי בצד השני..ששם נעים אפילו קריר...באה אלי המנהלת שלי ואומרת לי מה את יושבת כאן אמרתי לה חם לי שם אומרת לי זה לא מעניין אותי את תישבי שם...פשוט גועל נפש שבגלל שאני בהריון אני צריכה להרגיש כאילו עשיתי פשע כאילו עשיתי משהו רע!!
מאוכזבת ברמות קשות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ