פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 917
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרה
12/11/2014 07:43
שלום, ברצוני לדעת, אם אני עובדת חמישה ימי עבודה בשבוע, ז"א כל יום חוץ מיום שני, ולא חתומה על חוזה. עובדת כל יום בסביבות ה10 עד 12 שעות.
האם זה נקרא משרה מלאה?
המעסיקה שלי מסרבת לתת לי שכר בגין השעות נוספות כי אומרת שאני לא משלימה את המשרה המלאה.
האם זה נכון על פי החוק לעשות כך?
עורך דין
13/11/2014 09:40
שלום שרה

נשמע כי את עובדת במשרה מלאה + לא מעט שעות נוספות. המעסיק שלך עובר על החוק אם אינו נותן לך חוזה עבודה מסודר ועובר שוב על החוק אם אינו משלם לך עבור עבודה בשעות נוספות.
שרה
13/11/2014 07:47
אני עובדת כל יום מ8:00 עד 15:00, אתמול המעביד שלי הודיע שאני חייבת לקחת חצי שעה הפסקה בכל יום וללא תמורה תשלום. האם זה חוקי? מה החוק המלא בעיניין הזה?
שרה
13/11/2014 07:49
המייל שלי הוא: sedee55@hotmail.fr
י.א.
12/11/2014 18:47
שלום !

אני עובד משמרות רצופות של כמה ימים לדוגמה מיום א' עד יום ה'. אני יושן גם במקום עבודה. גם כשאני במנוחה אני בכוננות. אם קורה משהו אני צריך לקום ולגשת לעבודה.
האם מגיע לי תשלום בגין שעות כוננות / מנוחה אלו ???

תודה.
י.א.
12/11/2014 22:14
רציתי לציין עוד נקודה אחת בעניין.
הדרישה של המעשיק היא להיות תמיד במקום העבודה מבלי לצאת הביתה כלל עד סוף המשמרת של כמה ימים, כי אני כונן גם בשעות המנוחה.
משמרות
עידו
12/11/2014 16:51
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי המקרי הבא:
אני חתום בחוזה שאני עובד 5 משמרות בשבוע (בוקר /ערב /לילה)
זה מקום שעובד 24/7 (בית חולים)
המנהל שלי שם לי 5 משמרות השבוע באופן אקראי . אחרי שראיתי את המשמרות אמרתי לו שיש לי בעיה עם משמרת ערב ביום מסויים. הוא אומר לי שאני אסתדר עם החברים שלי. הגנו להבנה שאין לי עם מי להחליף משמרת מכוון שכולם עובדים באותו יום בוקר או לילה . ומי שלא עובד באותו יום עובד למחרת בוקר והוא טוען שצפוף לו המשמרות במידה ויחליף איתי , ולכן לא החלפנו. המנהל שלי אומר לי שאם אני לא יכול לעבוד הוא ימצא לי מחליף ובסוף אני אעבוד השבוע רק 4 משמרות . מבחינתי זו חוצפה כי כתוב לי בחוזה 5 משמרות בשבוע רציתי לדעת אם זה חוקי.
תודה
עורך דין
12/11/2014 17:07
שלום עידו

המעסיק נתן לך 5 משמרות ואם אחת המשמרות לא מתאימה לך, ולא מצאת לך מחליף, תוכל לבוא בטענות רק לעצמך...
הילה
12/11/2014 15:18
שלום רב

אני עובדת שכירה בחברה של דתיים, המעסיק לי עקב היותו חרדי מוציא את העובדים לחופשה בת שבוע ימים בקיץ וגובה מהעובדים ימי חופשה על כך זה גם לגבי ימים שיש צום כל שהו שהם לא עובדים אז המשרד סגור ואנחנו בחופש על חשבוננו.

עקב כל הימי חופשה שלא בשליטתיינו אני בחוסר ימי חופשה אישיים שאני רוצה לקחת מרצוני ועקב זה נכנסתי למינוס בימי חופשה.

רציתי להתייעץ לגבי העניין של הימי חופשה האם זה תקין וחוקי להוציא אותנו לחופשה על פי שיקולו בין אם זה חופשת קיץ או צום כל שהוא שהם צמים ולקחת לנו מהימי חופשה ולמי שאין להכניס אותו למינוס ימי חופשה ובסוף שנה לגבות ממנו אותם במכה אחת שזה יוצא המון...
תודה...
עורך דין
12/11/2014 15:45
שלום הילה

מותר לפי החוק למעסיק להוציא את העובדים לחופשה מאולצת, בתנאי שנתן הודעה מראש ואורך החופשה מוגבל כפי הקבוע בחוק. מצד שני, אסור למעסיק להוציא לחופשה מאולצת עובד או עובדת שאין להם ימי חופשה צבורים.
שיר
12/11/2014 10:03
שלום. בחודש שעבר התחלתי לעבוד במסעדה שהיא חלק מרשת בפריסה ארצית. לאחר שבוע וחצי החלטתי להתפטר בשל התנאים הלא הוגנים והטענה שמלצרים רבים לא מקבלים את שכרם בזמנם. עבדתי מעט זמן ועל כן הסכום שהם חייבים לי נמוך מ1,000 ש"ח. כשהתקשרתי אליהם ב10 ענתה לי אחמשית ואמרה לי שהיא לא יודעת מתי המשכורת תגיע. ב11 התקשרתי ובעל הבית שהיה האחראי היחיד במסעדה לא הסכים לענות בטענה שהוא עסוק. התקשרתי היום ושוב הבעל בית לא הסכים לגשת לטלפון בטענה שהוא עסוק ומסר למלצר תשובות לשאלותיי (הוא היה לידו). המלצר אמר לי שהצ'קים הגיעו אבל ששלי לא מוכן, ושאני אתקשר שוב ביום שישי. מה לעשות?
שיר
12/11/2014 10:04
תיקון- ב10 הכוונה לעשירי בחודש וב11 לתאריך בחודש ולא לשעה ביום.
עורך דין
12/11/2014 14:03
שלום שיר

אני ממליץ לך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. זהו הליך שניתן לבצע לבד, ללא עורך דין (מחוסר כדאיות כלכלית במקרה שלך) והכל פשוט ומהיר יחסית. בבית הדין לעבודה תוכלי לקבל עזרה מסטודנטים למשפטים בנמצאים שם ועוזרים לעובדים במילוי הטפסים הנחוצים לצורך הגשת התביעה.

בהצלחה
ורה
12/11/2014 10:31
שלום ביום ראשון מסתיימת חופקת הלידה שלי שנמשכה חצי שנה. אני מעוניינת להתפטר מהעבודה בכדי להמשיך לטפל בתינוק. התחלתי לעבוד בנובמבר 2013 האם אני מחויבת בהודעה מוקדמת או לא?
תודה רבה
עורך דין
12/11/2014 14:01
שלום ורה

את אכן מחוייבת במתן הודעה מראש לפי חוק. כמובן שעומדות לך כל הזכויות הסוציאליות במקרה של התפטרות לצורך הטיפול בילדך.

בהצלחה
יבגני
12/11/2014 11:56
שלום.

אני עבדתי שכיר אם משכורת חודשית של 6000 שקלים בחודש. בחודש האחרון עבדתי כל החודש והמשכורת שקיבלתי היתה בסך 4000 שקלים.

כאשר ניסיתי לברר למה, נאמר לי שבחודש שעבר היו חגים ולפי כך חישבו את המשכורת שלי לפי שעות עבודה(אין שום מעקב אחר שעות עבודה). החישוב שנתנו הוא ללא כל צדק. אמרו לי שעבדתי 18 ימים(היו רק 4 ימים של חג סוכות) .

המשכורת שקיבלחתי אחר חודש עבודה שלם היא אפילו לא שכר מינימום, העבודה היא מעומצת של הרכבת פרקטים והיו ימים שעבדנו כ12 שעות. אני סטודנט וגם עבדתי נורא קשה כדי לקבל את המשכורת המגיע לי. החסירו לי 2000 שקל מהמשכורת.

בבקשה תעזר
עורך דין
12/11/2014 12:04
שלום יבגני

לאור העולה משאלתך, ניכר כי המעסיק שלך נוג איתך בצורה בעייתית ביותר לכאורה, לאור הפגיעה בשכרך, אי תשלום שעות נוספות ועוד. המלצתי הנה כי תפנה בהקדם לעורך דין שיפעל למימוש זכויותיך מול המעסיק.
אלעד
12/11/2014 10:43
שלום,
איך מחשבים דמי הבראה? אם לדוגמה התחלתי לעבוד במאי 2012, אז עד סוף דצמבר 2012 זה נחשב חלק יחסי מהשנה הראשונה או שעד מאי 2013 זה נחשב שנה מלאה (378X5)?
והאם במידה ומגיע לי דמי הבראה כמה שנים אחורה, האם אני מחשב כל שנה לפי התעריף שלה ?
תודה
דנה
10/11/2014 10:55
שלום רב,
אני עובדת חצי משרה, ומקבלת בד"כ תשלום נסיעות חופשי חודשי.
בחודש אוקטובר נעדרתי מהעבודה (בגלל חג סוכות שבוע וחצי ועוד שבוע שלם מחלת ילד) ושולמו לי נסיעות לפי מס' הימים שעבדתי ולא חופשי חודשי שלם.
האם זה חוקי?
הרי נעדרתי בגלל חג ולא כי התחשק לי.
תודה מראש
דנה
עורך דין
11/11/2014 20:28
שלום דנה

המעסיק צריך לשלם לך לפי הנסיעות שביצעת בפועל מביתך למקום העבודה ובחזרה. מכאן עולה שאין עליו לשלם נסיעות בימים של היעדרות מהעבודה.
ירושלמי
10/11/2014 09:02
האם למעביד מותר לדחות תשלום של חלק מהמשכורת על פי בקשת העובד? האם בכך המעביד עובר על החוק?
עורך דין
11/11/2014 20:27
שלום ירושלמי

לפי עניות דעתי ועל אף בקשת העובד, אסור למעסיק לדחות את תשלום השכר של העובד, שאחרת יסתכן בהלנת שכר. החוק אינו מאפשר בשום מקרה את דחיית תשלום משכורתו של העובד מעבר ל-9 לחודש, אף לא בהסכמת הצדדים.
תהילה
11/11/2014 16:15
שלום לכם

אני עובדת בחברה מסויימת שלוש שנים כמעט. מאז 25 לחודש ספטמבר 2014 אני יושבת בבית ולא עובדת. אני מקבלת שכר מהמעסיק אבל הוא מוריד לי ימי חופשה שצברתי לאורך השנים. המעסיק הגיש בקשה למתן היתר לפיטורים שלי בגלל שאני בזמן טיפולי פוריות והוא עושה צימצומים בחברה. עדייןלא ניתנה החלטה לבקשה שלו. רציתי לדעת האם זה שהוא מוריד לי ימי חופשה צבורים זה חוקי בכלל?
עורך דין
11/11/2014 20:23
שלום תהיל

המעסיק לא אמור לקזז לך ימי חופשה בתקופה שבה את אינך עובדת וממתינה להחלטת משרד הכלכלה. פעולה זאת של המעסיק אינה מקיימת את התחלית אותה קובע חוק חופשה שנתית.
אלי
09/11/2014 21:49
שלום,
אני אמור לקבל את ימי ההבראה שלי בשכר ינואר.
במקרה של פיטורים לפני כן,האם אני זכאי לקבלת ימי ההבראה בחלק היחסי עד מועד הפיטורים?
עורך דין
11/11/2014 20:22
שלום אלי

במידה ועבדת יותר משנה קלנדרית מלאה לפני הפיטורים, התשובה חיובית.
שרון
11/11/2014 19:55
שלום,
בבית ספר שבו יש מספר מזכירות למי יש זכות לקבל חופשה פנימית וכמה ימים? לדברי מנהלן בית הספר רק למזכירה ראשית מגיע 16 ימים, האם למזכירת משנה מגיע גם ?
תודה
שרון
11/11/2014 19:47
שלום,
אני עובדת מועצה בהקף של 97 אחוזי משרה, בנוסף יש לי עסק פרטי בו אני עובדת בזמני, עוסק פטור, רציתי לעלות את משרתי במועצה ל100 אחוז ולדבריהם זה בלתי אפשרי כי יש לי עסק, האם זה נכון
תודה
נעמי
11/11/2014 17:46
עד מרץ 2014
עבדתי מישרה מלאה ומגיעה לי דמי הבראת
האם מותר לי לקבל את דמי ההבראה כי זה עובר את הסכום המותר להרוויח לחודש
כי אני מקבלת קיצבת זיקנה
מריה
11/11/2014 17:20
עבדתי בחברת אבטחת טיולים , הם אמרו לי שאם אני רוצה לעבוד אצלהם אני צריכה קורס, ויש לי 2 אופציות או לשלם את עלות הקורס בעצמי כדי להימנע מהתחייבות או לקחת הלוואה מהמעסיק שתרד לי בתשלומים בחודשים הראשונים לעבודה , בחרתי לשלם את הקורס על חשבוני השאלה היא האם כשעשיתי את הקורס המעביד צריך לשלם לי שכר יומי על היותי בקורס?
אילן
11/11/2014 16:56
האם יש בעיה חוקית מלבקש מעובד לנהל יומן עבודה באאוטלוק ולשתף אותו עם קולגות ומנהלו הישיר?
עורך דין
11/11/2014 16:59
שלום אילן

כל עוד המדובר על תיבת דוא"ל או שירות אווטלוק המשתמשים את העובד לצרכי עבודתו אין עם כך כל בעיה חוקית ויתרה מכך, זהו מצב נפוץ בהרבה ארגונים וחברות.
kitman
10/11/2014 11:31
השכר שלי מורכב משכר בסיס ועמלת מכירה הנגזרת מהרווח הנקי של העיסקה. העמלה משולמת אחת לרבעון והיא משתנה בהתאם למכירות.
האם מרכיב העמלות אמור להיות מחושב לעניין פיצויי הפיטורין?
עורך דין
11/11/2014 16:23
שלום לך

התשובה לשאלתך שלילית.
מריה
10/11/2014 13:31
אני עבדתי בחברה לאבטחת טיולים,לפני כשבוע התפטרתי והיום (10/11/14
) הייתי אמורה לקבל משכורת אך לא קיבלתי ,בנוסף לא קיבלתי כסף על ש/עות נוספות ו150% על ראש השנה שבו עבדתי בספטמבר
נוסף על כף כשעשיתי את הקורס של הנשק לא שילמו לי כסף על אותו הזמן שעשיתי את הקורס
יש לציין שיש איתי עוד מספר של מאבטחים שסובלים בדיוק מאותם תנאים
מה עושים? אפשר להגיש תביעה? אנחנו גם משלמים כסף להסתדרות העובדים , האם עדיף להגיש תביעה דרכם או דרך עו"ד פרטי?

אשמח לתגובה מהירה
מריה
עורך דין
11/11/2014 15:47
שלום מריה

אכן זכותך המלאה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש לקבל את אשר מגיע לך לפי חוק. אני מבין כי יש לך ואולי גם לעוד עובדים בחברה טעהטת על קיפןח. אני ממליץ לך בחום לפנות עם עובדים נוספים לעורך דין שיפעל בשמכם לצמורך מימוש הזכויות המגיעות לכם.
אלי
10/11/2014 13:32
כמות 1=3353!מישהו יכול להסביר?!
מעולם לא נעדרתי מעבודה.
למה מורידים את הסכום הנ'ל?!
עורך דין
11/11/2014 15:45
שלום אלי

שאלתך אינה ברורה. אנא נסה לשאול בפירוט ובאופן ברור יותר על מנת שאוכל לענות לך.
כריס אלנסקי
11/11/2014 13:56
התחלתי לעבוד לפני חודש במקום עבודה חדש שופרסל אקספרס
תמיד המנהל היה מודעה לי מתי הוא צריך אותי בפלפון הייתי
בחופש והוא אמר שיתקשר להודעה הוא לא יתקשר ניסיתי
להסיג התקשרתי לסניף ואמרו לי שהחליפו מנהלת (זכיין)
לא מבינה בזה אבל אני אמורה לקבל משכורת ואמרו לי תפני אלו
והוא לא עונה מה לעשות?
עורך דין
11/11/2014 15:45
שלום כריס

על תלוש המשכורת הקודם שלך כתוב שם המעסיק והוא זה שאחראי על תשלום המשכורת שלך, ללא קשר אישי לזהות המנהל ולעובדה כי מנהל העבודה הוחלף.
פיטורין
חיים
11/11/2014 14:22
אשתי עבדה כ4 שנים כגננת בגן פרטי למרות שהיה לה רק תעודה של מורה לחינוך מיוחד כעת הגן הפך להיות משרד החינוך ואשתי פוטרה רציתי לדעת מהם זכויותיה
עורך דין
11/11/2014 15:35
שלום חיים

לאשתך יש זכויות מלאות כמו לכל עובדת אחרת שמפוטרת מעבודתה: הודעה מוקדמת, פיצויים, דמי הבראה, פדיון ימי חופשה ושחרור קרן הפנסיה שלה.
יונתן
09/11/2014 21:46
שלום,
במקרה של הודעה מוקדמת בת חודש עפ"י החוק ועם 23 ימי חופשה צבורה,האם המעסיק יכול לחייב אותי לצאת למלוא ימי החופשה ולחפוף אותם עם ימי ההודעה המוקדמת כדי להימנע מתשלום גם עבור ימי החופשה וגם עבור ימי ההודעה המוקדמת?
עורך דין
11/11/2014 14:23
שלום יונתן

בגדול, המעסיק אינו יכול לכפות עליך לצאת לחופשה של 23 ימים.
אליאט
10/11/2014 16:47
אני עובדת במקום העבודה שלי כבר 5 שנים ותמיד כשאני יוצאת למילואים אני מקבלת את התשלום עבור המילואים מהמעסיק. במילואים האחרונים בצוק איתן יצאתי למילואים ב21.8 עד 27.8 ושלחתי להנהלת חשבונות את האישור המילואים המקורי ואף בדקתי שהוא התקבל וזה כבר היה בחודש ספטמבר שהם קיבלו את האישור. עד עכשיו לא נכנס לי הכסף של המילואים מהמעביד, מה עושים במצב כזה?
עורך דין
11/11/2014 12:47
שלום אליאט

את אמורה לפנות שוב אל המעסיק ועדיף לעשות זאת בכתב ובצורה רשמית, ולבקש את המגיע לך לפי חוק.
שלמה
10/11/2014 16:52
האם התחלתי לעבוד באמצע החודש ה12 וכן את הודעת ההתפטרות נתתי ב 9 לחודש הזה האם זה מחושב לי לעשרה חודשים או ל 11 חושדי עבודה ?

והאם אני יכול לגמור קודם ולקזז מימי חופשה?
עורך דין
11/11/2014 12:46
שלום שלמה

שאלתך אינה ממש ברורה. אנא ציין מהו התאריך בו התחלת לעבוד ובאיזה תאריך הודעה על התפטרות.
אריאל
10/11/2014 18:04
שלום רב.
אני עובד בחברה שבא נחתם איתי חוזה על 8.5 שעות והמשמרות הם בנות 8 שעות.
לאחר 5 שנים הוחלט לשנות את המשמרות ל 9 שעות.
האם מותר למעביד לכפות שעה נוספת של עבודה והאם ניתן להגיד כי זה הרעת תנאים ?
עורך דין
11/11/2014 12:45
שלום אריאל

המעסיק נדרש להסכמתך לצורך שינוי תנאים שנחתמו בחוזה העבודה שלך.
גילי
10/11/2014 21:31
אני עובדת בגוף ציבורי שיצא בתכנית פרישה מרצון. הצטרפתי לתכנית עם עוד 20 עובדים. אנחנו שלושה עובדים שטרם פרשו בפועל, עוד לא סוכם מועד לפרישה ועוד לא נחתם הסכם הפרישה. מה שברור הוא ששני הצדדים מעוניינים בפרישה.
לאחרונה המעסיק הודיע לכלל העובדים על השתתפות בקייטנת ילדים. לנו הודיע כי ההשתתפות לא חלה על הפורשים.
האם זוהי החלטה חוקית?
תודה.
עורך דין
11/11/2014 12:41
שלום גילי

על פניו, אם טרם סוכם על פרישה מהעבודה, את עובדת לכל דבר ועניין ואסור למעסיק להפלות בינך לבין עובדים אחרים באותו דרג ובואותו תפקיד. אני מציע לך לפנות לקבלת יעוץ משפטי פפרטני על מנת לבדוק את זכויותיך, לא כל שכן אם הנך מתכננת פרישה מרצון.
חן
11/11/2014 08:23
בוקר טוב.
לאחר 11 חודשים במקום עבודה פוטרתי.
פניתי להסתדרות ונאמר לי אחרי בירור שאני לא זכאית לפיצויי פיטורים אך שולם לי הודעה מראש והבראה וימי חופשה.
האם אני זכאית לפיצויי פיטורין כאילו עבדתי שנה ?
עורך דין
11/11/2014 12:37
שלום חן

ישנם שורה ארוכה של פסקי דין של בית הדין לעבודה, שבהם נפסק כי עובד שפוטר בסמוך לשנת עבודה מלאה, יהיה זכאי לפיצויי פיטורים מלאים. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את הזכויות המגיעות לך.
איילת
11/11/2014 09:07
שלום רב,
ברצוני לשאול האם לאור השביתה המתקיימת בלשכות התעסוקה ולאור העובדה כי לאורך ימי השביתה לא שולמו דמי אבטלה לאנשים כמוני, שפוטרו לפני ארבעה חודשים,
האם יש מקום לתביעה על הלנת שכר כמו לכל מעסיק אחר?
עורך דין
11/11/2014 12:36
שלום איילת

לצערך הרב התשובה שלילית... עובדי לשכות התעסוקה אכן פתחו בשביתה, לא מתקיימת קבלת קהל והתשלומים מעוכבים כפי שציינת. אם זה, אין דרך לתבוע אותם בגין כך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ