פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 778
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לוי אהרון
14/07/2015 02:57
אני עובד בחברת אבטחה וכל חודש מנכים משכרי מס ארגון למרות שאני לא חבר באף ארגון
עורך דין
14/07/2015 07:04
שלום אהרון

מה כתוב בנושא הניכוי האמור בחוזה העבודה שלך?
אלון
13/07/2015 07:50
ערב טוב יש לי התייעצות קטנה לגבי חבר על מקום העבודה שלו אולי תוכל לעזור לי..
לאחרונה הוצבו במקום עבודתו מצלמות ללא ידיעתו החבר לקח שטר של 200 שקל שהתכוון להחזיר לאחר קבלת המשכורת הוא נתפס על ידי המצלמות
עכשיו הוא נותן לו אופצייה הוא שמגיש תלונה במשטרה ועושה רעש הוא שהחבר חותם לו שהוא מוותר על כל הזכויות שלו כדוגמת פיצויים ותביעות בעתיד... מה לעשות?? האם לחתום הוא ללכת ראש בראש
עורך דין
13/07/2015 16:39
שלום אלון

חברך נתפס גונב כסף מהמעסיק. זוהי עבירה פלילית ודין פרוטה כדין מאה. אני מציע לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין על מנת להקטין נזקים ולמנוע היווצרות של כדור שלג שעלול לסבך את חברך בפלילים.

בהצלחה
מיטל
13/07/2015 07:47
מבלבלים לי את המוח בסיפורים על סוכן שאיתו הם עובדים והוא לא עובד עם חברת הביטוח הפנסיוני שאני ביקשתי להישתייך אליה.
הם עצמם לא פנו אלי מיוזמתם כפי שדורש החוק לאחר 6 החודשים ואני עצמי שכחתי עד שנזכרתי ופניתי אליהם בנושא.
הם היו אמורים בכל מצב להתחיל בתהליך כבר במרץ אך לא עשו זאת ובחודש האחרון אני רודפת אחריהם- תחילה רציתי לזרז עניינים ולא ביקשתי את חברת הפנסיה שכבר קיים לי בה חשבון ונתנו לי טופס בג'יבריש.. (כזה שהתבחבש בין גרסאות וורד של מחשבים שונים ואף אחד לא טרח לבדוק אותו ובכלל אין מקום שבו העובד ממלא פרטים.. משהו עם רשיון.. לא ברור), ואז פניתי לחברת הביטוח הפנסיוני אליה אני שייכת והוסבר לי להפנות אליהם דו"ח שאחריו אמור הסוכן של המעסיק לחזור אלי..
לא קרה..
לאחר בדיקה היום "הוא לא עובד איתם, צריך לפתוח סוכן חדש" ועוד כל מיני דברים שלא אמורים להיות מובנים לי או להיות באחריותי ו"מחר יבררו למה זה מתעכב"..

מה? למה? איך?
אני מודעת לכך שעל פי ההגדרה זה הלנה, האם כדאי ללכת על כל תהליך הגשת התלונה? או שניתן לפתור את זה במכתב התראה מגוף אכיפה כלשהו או משהו כזה?
תודה
עורך דין
13/07/2015 16:38
שלום מיטל

החוק מקנה לך את הזכות לבחור איפה תתנהל קרן הפנסיה שלך, באמצעות איזה סוכן ביטוח ואת החברה עצמה. אם המעסיק או כל גורם אחר מערים עליך קשיים, עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני או למצוא סוכן ביטוח שאת סומכת עליו שיטפל בנושא.

בהצלחה
שיר
13/07/2015 07:46
שלום, שאלת מס מקווה שתוכלו לעזור.
עבדתי השנה אצל מעסיק, סיימתי את עבודתי ( ביוני) ועשיתי תיאום מס רק ביולי. בנוסף, מסתבר שהוא טעה בשעות ועדיין חייב לי סכום כסף.

לפי הבנתי הוא לא חייב להחזיר לי את המס שיירד מהמשכורת (50%) ואני צריכה לפנות למס הכנסה.

השאלה היא אם לאור העובדה שהוא עדיין חייב לי כסף אני יכולה לחייב אותו להוציא לי עוד תלוש ולהחזיר לי את המס שיירד?
עורך דין
13/07/2015 16:34
שלום שיר

אכן שאלה הנוגעת לעניין מיסוי וחישובי שכר, ולכן עדיף ומומלץ לפנות בשלב זה אל יועץ מס או חשבת שכר על מנת שיבדקו ביחד איתך את הנושא לעומקו.

בהצלחה
מעיין
13/07/2015 07:43
שאלת פיטורים...באיזה מעמד כדאי להיות? שהבוס יפטר רגיל? או שעובדת שטרם מלאו 9 חודשים מהלידה תתפטר לטובת גידול הילד? מבחינת כל התנאים והחתמה בלשכה. תודה.
עורך דין
13/07/2015 16:32
שלום מעיין

עדיף לקבל מכתב פיטורין ולהיות מפוטרת. זה ימנע ממך תקופת המתנה בדרך לקבלת דמי אבטלה לאחר הפיטורין. אם המעסיק מסכים לפטר אותך, זוהי הדרך הנכונה מבחינתך במצב הדברים.

בהצלחה
שרית
13/07/2015 15:22
שלום,
ילדתי בחודש דצמבר והתפטרתי בחודש מרץ לצורך טיפול בילד. רק לפני כמה ימים סוף סוף קיבלתי את כל הטפסים מהמעסיק (טופס 161 ...) הם סתם משכו את זה.

בשביל לקבל דמי אבטלה - עבדתי שם מעל שנתיים וחצי
מה אני צריכה לעשות? לאן לפנות?
אדוה
13/07/2015 15:15
אני עובדת בהוסטל משמרת לילות וסופ״ש. עובדת שעתית. מקבלת שכר פר שעה שעושה במשך השבוע x ובשבת 150 אחוזים.

יש לי עשרה ימי חופשת מחלה כרגע ואני מנצלת כרגע 6 ימי מחלה. עכשיו השאלה אני יודעת שביום הראשון לא משלמים, בשני מתחיל ועולה בשלישי.

אבל, על פי איזה תעריף ישלמו לי את השבת שאני יחסיר?
נועם
13/07/2015 15:07
שלושה אנשים הקימו ביחד עסק ללא שום חוזה שותפות בינהם אלא רק הסכמים שבע"פ.

עכשיו לכאורה שותף א' אמר לשותף ב' שהוא רק הורס את העסק ושייעזוב.

שותף ב' אמר שהוא מקבל את זה ועוזב בייחוד שלדעתו, שותף א' פועל בצורה שאינה הוגנת כמו העלמת מס וכו.
האם שותף ב' יכול לתבוע את שותף א' על זה שדרש ממנו לעבוד וכן על זה שהוא עזב את העסק והפסיד רווח בגלל רמאותו של שותף א'.

שותף ג' אינו רוצה בעזיבתו של שותף ב'.

בנוסף שותף א' רוצה לכאורה לתבוע את שותף ב' על זה שהוא עוזב מאחר שעזיבתו תפיל את העסק וכן הוא התנצל על שדרש משותף ב' להתפטר ואמר שאין כל משמעות למה שאמר מאחר שיש עוד את שותף ג' בסיפור.
משה אבני
13/07/2015 15:06
בקבלה לעבודה ובחתימת חוזה השכר שלי הוגדר לפי שכר מינימום + 5%, לאחר כ 8 חודשים השכר הועלה מישום מה ל מינימום פלוס 10%, באוקטובר 2012 שכר המינימום הועלה ל 4300 ש"ח השכר שלי לא הועלה בהתאם, טענת המעביד הייתה, שלכתחילה החוזה שלי עומד על מינימום פלוס 5%, באפריל עלה שכר המינימום ל 4650 ושם הכר שלי נעצר במינימום ולא עלה בהתאם, המעביד שלי - אפילו לא מסביר, ההסבר היחיד והעלוב שלו אומר: השתכרת 24.24 שקלים לשעה והשכר שלך עלה ל 25 שקלים לשעה, מה עושים עם דבר כזה?
יוסי
13/07/2015 14:50
שלום
המעסיק שלי נחליט להפחית סכום של 1000 שח ממשכרותי ,ההפחתה הינה ממרכיב העמלות ולא משכר היסוד .

לצערי גיליתי זאת בתלוש השכר כלומר לא הביא לידיעתי בטרם ביצע את ההפחתה .

משיחה שביצעתי עימו הוא טוען כי הוא יכול לבצע כל שינוי במרכיב זה ללא ידיעתי וללא הסכמתי .. האומנם ???

תודה מראש
נועה
13/07/2015 14:48
כיום המעסיק מכריח אותי להעביר את ההפרשות הפנסיוניות דרך סוכן מסויים, כדי להקל על עצמו כמובן. האם אני יכולה לבחור בסוכן או בצורה עצמאית ישירות מול הביטוח? הבנתי שהיתה הצעה ממוסדת כזו לפני הבחירות, לא ברור אם היא עברה או לא.
אנונימי
12/07/2015 22:14
שלום
אני עובדת ב2 חברות של אותו בעל הבית. יצא כך שהייתי בחופשת מחלה 45 ימים-עד הלידה. מעסיק אחד שילם לי את כל חופש המחלה והשני רק עבור החודש הראשון בגלל שלא היו לי מספיק ימי מחלה.
שני המעסיקים דרשו ממני להגיש מסמכים לשמירת הריון ואת הכסף שאקבל לעביר אליהם.קיבלתי את הכסף מביטוח הלאומי.
השאלה היא האם אני צריכה לעביר את כל הסכום שקיבלתי מביטוח לאומי או להשאיר אצלי סכום כולשהו עבור החודש השני של המעסיק השני שלא קיבלתי עבורו תשלום?
תודה רבה!
עורך דין
13/07/2015 11:09
שלום לך

אם הבנתי נכון קיבלת מהמעסיקים תשלום עבור ימי מחלה בימים שלאחר מכן הוכרו לצורך שמירת הריון מה שזיכה אותך בתשלום מהמוסד לביטוח לאומי. אם זה אכן המצב, החזירי למעסיקים את הכספים שקבילת עבור ימי מחלה ותדאגי לוודא שימי המחלה שנוכו מהימים הצבורים שלך חזרו ונזקפו לזכותך שוב.

בהצלחה
אנונימי
13/07/2015 14:27
תודה רבה על התגובה המהירה!
ומה לגבי התשלום עבור החודש השני של אחת החברות-שלא קיבלתי תשלום כי לא היו לי מספיק ימי מחלה?
אני לא אמורה להשאיר אצלי סכום כולשהו מתוך הכסף של שמירת הריון עבור התקופה הזאת של אחד המעסיקים?

תודה רבה!!!
ריקי
13/07/2015 14:19
בהמשך לשאלתי הקודמת.. נודה לי שהמעסיק נתן מתנת חג. לפסח לעובדים (ד"א עבדתי במקום למעלה מ 3 שנים. ) ולי לא נתן!!!! האם זה בסדר??? תודה.
ריקי
13/07/2015 14:11
פוטרתי וקבלתי מכתב ב31/5/15 עד היום לא קיבלתי את פיצויי הפיטורין המגיעים לי מקופת הפניקס. שזה חודש וחצי.... האם זה נחשב הלנת שכר??? תודה
שמרית
13/07/2015 12:39
אני עובדת בבר באולם שנה וחצי השכר הוא יומי, ובממוצע אני עובדת 10 משמרות בחודש המעסיק לא מפריש קרן פנסיה האם זה חוקי? ומה הזכויות שלי לגבי ימי חופשה?
גילה מאירס
13/07/2015 11:59
העוזרת מועסקת אצלי כשנה.
היא מגיעה פעמיים בחודש (לפעמים רק פעם) ומקבלת 250 ש"ח לכל ביקור.
אני משלמת לה ביטוח לאומי לפי הכנסתה בכל רבעון.
אני מעוניינת לדעת איזה סכום מגיע לה במקום ימי חופשה.
ואם אפשר תשובה מידית !
תודה גילה מאירס
אהרון
13/07/2015 11:47
קופות החולים שולחות את החולים למינימום 12 או 14 יום לטיפולים . החודשים הכי יעילים הם יולי אוגוסט . האם למעביד יש זכות לא לאפשר לי לצאת לטיפולים בים המלח ? (הטענה היא שאין לו כח אדם ושהוא חייב שאהיה בעבודה )
אור
13/07/2015 00:59
שלום,
אני שכירה שעובדת 8 שעות ביום לפחות (לפעמים גם יותר בהתאם לדרישת המערכת)
אני כמובן מקבלת שכר בהתאם לשעות הנוספות שאני עושה.

בפועל המעסיק מציין בחוזה העסקה שלי 75% משרה 7.5 שעות עבודה.
למרות הדרישה שלו שאעבוד 8 שעות.

איפה זה פוגע בי?
בן זוגי אמר לי שזה פוגע בדמי הבאה/מחלה/פנסיה/ימי חופש - אודה לעזרתכם של כמה זה באמת משפיע? מה ההבדלים? ב 75% משרה אל מול משרה מלאה כמו זו שאני עובדת בפועל.
כי אני רוצה להעלות את הנושא להנהלה.
תודה על העזרה
עורך דין
13/07/2015 11:19
שלום אור

כנראה שבן הזוג שלך צדק. היקף המשרה משפיע על זכויות רבות שלך ואם את עובדת 186 שעות בחודש הרי שאת מועסקת בהיקף משרה מלאה ולא שלושת רבעי משרה ולכן רצוי לתקן את החוזה ולבדוק כי מלוא הזכויות שלך נצברו גם רטרואקטיבית.

בהצלחה
אלי
12/07/2015 21:25
שלו'
לאחר מו''מ ניתנה לי העלאת שכר ובהסכם נכתב הסכום הכולל החדש עם סעיף שיתוסף על זה הפרשות לקרן השתלמות [כמו שהיה קודם העלאה], לאחר כמה חודשים [שבהם הופרש קרה''ש על הסכום המלא] טענה החברה שמכיון שלאחר העלאה עברתי את תקרת הסכום הפטורה ממס, [כ15,700] על החלק הנוסף מסכום זה לא התחיבה להפריש קרה''ש, אע''פ שבהסכם אין מילה בנושא זה, שאלתי היא האם ביכולת החברה לומר שכך מקובל בשוק וכו' וע''כ ההסכם אינו מחייב אותה,
2. האם אי הפרשה להבא על הסכום שמעבר ל15,700 החשבת הרעת תנאים.
3. במידה וזו הרעת תנאים האם מותר לחברה לעשות זאת.
תודה מראש
אלי
עורך דין
13/07/2015 11:04
שלום אלי

על מנת לקבל חוות דעת מקצועית ומדוייקת יש להעביר חוזה העבודה הקודם וחוזה העבודה שלאחר העלאת השכר שלך לבדיקת עורך דין מטעמך. רק לאחר מכן ניתן יהיה לענות לשאלתך בצורה מדוייקת.

בהצלחה
צילה
12/07/2015 21:09
שלום,
עובדת אצלי עוזרת משנת 2009 במעמד תושבת ומשנת 2014 במעמד אזרחית.
כיצד עלי לחשב את דמי החופשה וההבראה המגיעים לה
עורך דין
13/07/2015 11:03
שלום צילה

עליך לשלם לעובדת דמי הבראה ולאפשר לה לצבור ימי חופשה בהתאם להיקף המשרה שלה. צאי מנקודת הנחה כי משרה מלאה = 186 שעות עבודה בחודש. חשבי כמה שעות עובדת העוזרת ומכאן תוכלי להגיע להיקף המשרה שלה.

בהצלחה
אנונימי
13/07/2015 10:57
שלום
האם אשה חייבת להגיש מסמכים לשמירת הריון או שהיא יכולה להתמש בימי מחלה שיש לה?
והאם המעסיק חייב לשלם את ימי המחלה?
תודה רבה!
מיכל
13/07/2015 09:28
מחר אני בתמ"ת עם המעסיק. הגיש בקשה לפטר אותי קראו לנו הוא ב-9 ואני ב-11. בתכלס הוא טוען שזה לא קשור להריון... אומר שלא מרוצה מהתפקוד שלי ורשם ה מ ו ן שקרים לתמ"ת... זה לא נכון ולמה שיכולתי להביא הוכחות מנגד הבאתי ושלחתי להם.

השאלות שלי הן כאלה:

מה הסיכוי שיאשרו לפטר אותי? אני חודש רביעי
מה הולך להיות שם מחר?

אם מפטרים אותי באישור, אני מחתימה אבטלה ואז מגיע לי "חופשת לידה" בתשלום?

אני עובדת במקום שנתיים וקצת ...

תודה
שרי
13/07/2015 09:21
בוקר טוב

אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי בסיטואציה הבאה - בעל עסק העובד מול מרפאות נאלץ לסגור את העסק לזמן בלתי מוגבל כרגע, מאחר והמרפאות נמצאות בשביתה והן אינן מספקות לעסק עבודה מעל לשבוע.

האם הוא יכול לכפות על העובדים שלו לצאת לחופשה בתשלום על חשבון ימי החופשה והמנוחה?

מה קורה כאשר מסתיימים ימי החופשה בתשלום, אך אין באפשרותו לפתוח את העסק עדיין ולשלם לעובדים?
סימונה
13/07/2015 08:56
הודעתי למעסיק על הטפתרותי ונתתי התרעה מראש לפי החוק. המעסיק דרש ממני לעזוב במיידי את מקום העבודה.
עד היום לא קיבלתי את השכר של החודש הקודם שהוא החדש האחרון והמעסיק לא עונה לטלפונים.
האם יש עו"ד באזור ירושלים שיכול לעזור לי ללא תשלום?
לילוש
13/07/2015 08:00
עבדתי במסעדה כמעט שנה שבועיים ליפני הבעל בית סגר את המקום והעביר אותי לעסק חדש בשותפות במקום החדש עברתי שלושה חודשים ללא תנאים בין 9 ל 11 שעות ביום לפי יום 220 שקל כהתלוננתי וביקשתי לעצמי העלאה הוא העלה לכולם (3 עובדים) ל-235 והשתיים האחרות עבדו בסה"כ חודש.

שבוע לפני שעזבתי התברר לי שלאחת העובדות העלו ל 240 כעסתי התאכזבתי ובצדק נתתי שם את כל כולי .. קיבלתי חופשת מחלה של שבוע עקב דלקת בכליות והבנתי בשבוע הזה שהכל נגרם עקב עבודה קשה וחוסר תנאים כמו להיכנס לשירותים או לשתות מים והחלטתי לעזוב מכל הסיבות הנקובות למעלה הודעתי על התפטרותי במוצאי שבת.

הגעתי אתמול לאסוף את המשכורת אז אני רואה סעיף שהורידו לי 620 שקל על אי מתן הודעה ושולם לי רק יום מחלה 1 מתוך שבוע זה תקין ?
אנה
13/07/2015 07:53
שלום לכולם, מזה תקופה שאני פונה לחברת הביטוח שבה קרן הפנסיה שלי לגבי תשובות איפה עומדת העברת התשלום של כספי הפנסיה מהמעסיק הקודם שלי, כאשר יש אסמכתא של העברה בנקאית לאותה חברת ביטוח, וכאשר דברתי עם הנציגה אכן אמרה לי שזה החשבון הנכון, הכספים נמצאים שם אך לא משוייכים לשם שלי, כל נציג אומר לי אני לוקח את זה לטיפולי האישי ומשם אני לא רואה שום התקדמות. כל שיחה שלי עם הנציגים מוקלטת גם מהצד שלי, היום חייגתי שוב ונאמר לי שהנציגה אמרה לי שאי אפשר, כאשר מפורשות שאני צריכה להעביר מסמך מסוים, ואין תיעוד על השיחה הזו, בהקלטות שיש לי אין שום אזכור למסמך שהתבקשתי להעביר להם. מעבר לכך אני במקביל פונה אליהם בהוצאת כספי הפיצויים שלי, הועברו להם כל המסמכים וכאשר התבקשו העברתי מסמכים נוספים, את המסמך האחרון העברתי לפני חודש וחצי, מאז אני מידי שבוע מחייגת לחברת הביטוח בכדי לוודא איפה עומדים 2 הנושאים. אני מרגישה שגררו אותי ועושים לי את המוות בכדי שלא אהיה מבוטחת מבחינת ביטוח המהנלים/ פנסיה שלי וכן מבחינת הוצאת הכספים המגיעים לי על פי חוק... מה אוכל לעשות?
דנה
13/07/2015 07:52
אני בשבוע 13 להיריון עובדת בעבודה שלי חצי שנה.היום הודעתי למעסיקה שלי שאני בהיריון, כמובן איך שהודעתי לה היא ישר אמרה לי את לא מתאימה לעבוד אצלנו אתן לך המלצות ותלכי לחפש לך מקום עבודה אחר.

אמרה לי שאם אני מחליטה להישאר היא תהיה חייבת להוריד לי במשרה ולצמצם אותה בגלל פן כלכלי, ושאין לה כסף לשלם לי. השאלה שלי היא בעצם אם היא יכולה לעשות את זה? לפטר אותי ? ולצמצם לי במשרה? כיום עובדת משרה מלאה.

תודה על העזרה.
לירן
13/07/2015 07:51
עובד שכיר במוקד שירות / מכירות כשנתיים, בזמן האחרון מנהלי צוות מתנכלים לו ומנסים לגרום לכך שיפוטר / יתפטר וזה ללא סיבה מוצדקת (אלא אם לא להגיע ליעדים זו סיבה מוצדקת מספיק)... סוג של עליהום עליו-אחד אומר וכולם מצטרפים גם אם זה לא נכון. כרגע הוא לאחר שיחת אזהרה והפיטורים בטח בדרך.

השאלה היא אם על פי חוק מותר לו להקליט אותם מדברים עליו או אליו ולהעביר את זה הלאה?

או טיפים מה יכול לעשות במצב כזה שלא יבוא לרעתו? לטענתו ולטענת עובדים נוספים במוקד היחס שם הוא כבר לא מקצועי אלא על בסיס חברות
אשמח לתשובה
נחי
13/07/2015 07:44
עובד שעובד מעל שנה בעבודה. השימוע חל רק לאחר שבועיים מרגע שהודיעו לו על הכוונה לפטרו . מתי יכנסו הפיטורים לתוקף ? האם לאחר חודש או שניתן לומר שכבר עברו שבועיים והוא משוחרר מהמשך העבודה?
אלה
10/07/2015 08:46
הוחתמתי על מסמך בו אני מסכימה לסיים לפרוש בתאריך יום הולדתי שימלאו לי 67 שנה. אני מעוניינת בשבוע נוסף עד תום החודש. לא מקלים קיצבה לפי יום הולדת אלא רק בראשית החודש הבא.
עורך דין
13/07/2015 07:31
שלום אלה

אם חתמת חתמת. מה שכן, את יכולה לנסות להגיע להסכמות מול המעסיק לגבי שבוע עבודה נוסף. הכי הרבה הוא יסרב.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ