פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 678
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (378) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 378 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אפרת
03/01/2016 15:21
צהריים טובים

רציתי לשאול: האם עובד שמועסק שעתית ולפי צורכי מערכת שהתחיל בסך שעות מסויים, לאחר תקופה הוסיפו לו עוד שעה, ואז רוצים להחזיר אותו לסך שעות שהתחיל
זה מותר? בסופו של דבר זו פוגע בשכר. האם עצם היותו עובד שעתי אומר שיכולים להרע לו בתנאים?
עורך דין
03/01/2016 18:55
שלום אפרת

השאלה פשוטה והתשובה פשוטה עוד יותר: הכל תלוי בחוזה העבודה שלך מול המעסיק, שם ישנה (או אמורה להיות על כל פנים) הגדרה של היקף המשרה והאפשרות לשנות את שעות העובדה לפי צרכי המעסיק.

בהצלחה
גדי
03/01/2016 15:22
עבדתי ברשת מקדונלדס במשך שנתיים, והתפטרתי עקב גיוסי לצה"ל. מקדונלדס נותנת לעובדים שמתפטרים עקב גיוס דמי פיצויים.

בשלושת המשכורות האחרונות עשיתי ממוצע של 4,500 שקל, כיצד מחשבים את דמי הפיצויים אם עבדתי במשך שנתיים?

תודה מראש
עורך דין
03/01/2016 18:54
שלום גדי

חישוב הפיצויים הנו לפי ממוצע השכר שלך ב-12 החודשים האחרונים ורשת מקדונלדס נוהגת לפי החוק כאשר היא משלמת פיצויים לעובדים שמפסיקים לעבוד עקב גיוס לצה"ל.

בהצלחה
שיר
03/01/2016 15:24
אני עבדתי במקום עבודה החל מה1.12.14. המשרה הייתה זמנית והתחדשה כל חודש וחצי.

בספטמבר האחרון, האריכו לי את החוזה ל3 חודשים, ובדצמבר שוב בחודש.

בד”כ משאבי אנוש היו מדברים איתי כמה שבועות טרם חידוש החוזה אך הפעם הם התחמקו ממני ואף לא ענו לשיחותיי.

מכייוון שהייתי בחופש ביום חמישי, נאמר לי להגיע בראשון ושידברו איתי על החוזה.

הגעתי היום (לאחר שהחוזה כבר פג) ונאמר לי שלא מחדשים לי את החוזה ושאני צריכה להגיע לשימוע בשלישי הקרוב, בנוסף, אמרו לי שזה לשיקולי אם אני רוצה ללכת הביתה או להישאר ולעבוד.

1. האם על פי חוק, הם מחוייבים לשלם לי על הימים הללו שבהם אני בעבודה?

2. האם על פי חוק, הם מחוייבים לשלם לי פיצויים? (עבדתי שם כשנה וחודש ללא הפסקות, אל עף שהמשרה קוטגלה כ”זמנית").

תודה רבה על העזרה!
עורך דין
03/01/2016 18:53
שלום שיר

1. בהחלט כן - על המעסיק לשלם לך עבור ימי ההודעה המוקדמת.

2. כן.

בהצלחה
מרים
03/01/2016 15:25
מזכרוני וידיעתי המועטה בנושא, זכרתי כי במקרה של העדפה מתקנת במגזר הציבורי, במידה ויש מספר מועמדים שכולם עונים על הדרישה ויש תקן אחד / משרה אחת מיועדת, הרי שיש להעדיף את זה שהוא בעל ההעדפה המתקנת. (גם זוכרת פסיקה רלוונטית בקשר להעדפת נשים בבחירה לדירקטריון... לא זוכרת את התיק הספיצפי).

עם זאת, במהלך חיפושיי אחרי התמחות כרגע, אני נתקלת בהרבה משרות ייעודיות להעדפה מתקנת. כלומר, כל המועמדים הניגשים למכרז / להתמודדות על המשרה הזו, צריכים להיות בעלי העדפה מתקנת (כפי שהוגדרו) ומתוכם ייבחרו לתקן.

אם אני זוכרת נכון, החוק מנוסח בצורה כזו שלמעשה אחוז מסויים מכל המועסקים בשירות הציבורי צריכים להיות בעלי העדפה מתקנת. אבל האם ביצירת משרה ייעודית להעדפה מתקנת הם לא מפספסים קצת את מה שעומד מאחורי החוק?

האם הרעיון של העדפה מתקנת הוא לתת העדפה גוברת לאלו שזכאים לכך בהתמודדות מול אנשים שאין להם צורך בהעדפה מתקנת?
עורך דין
03/01/2016 17:52
שלום מרים

הרעיון העומד מאחורי העדפה מתקנת הנו לאפשר למגזרים הסובלים מקיפוח להשתלב במעגל העבודה בתנאים מועדפים, על ידי יצירת משרות שמיועדות בראש ובראשונה עבור מגזרים אלה. מקווה שעניתי.

בהצלחה
תהילה
03/01/2016 15:28
עובדת כבר כמעט שנה במקום עבודה, לפני מספר ימים הוחלט להחתים אותנו על טופס שבו מופיעים תנאי ההעסקה שלנו, פתאום המנהל שלי שם לב שמשלמים לי נסיעות יותר ממה שאני אמורה לקבל ואמר שזה כנראה טעות ושאני היחידה שמקבלת ככה; אמרתי לו שכבר התרעתי על כך בעבר לאחר ששמעתי מעובד אחר שמקבל פחות ממני.

האם אני צריכה להחזיר את ההפרש ששולם לי עד היום במידה והייתה טעות?

והאם הם עכשיו יכולים להוריד לי את הסכום ששולם (שולם לי יותר מהקבוע בחוק).

תודה!
עורך דין
03/01/2016 17:46
שלום תהילה

ככל והמעסיק שילם לך ביתר סכומי כסף כלשהם, הוא יכול בהחלט לבקש לבצע קיזוז ולקבל את הכספים שמגיעים לו בחזרה, בדיוק כמו במצב שבו הדברים היו הפוכים - ולא היה מגיע לקבל הפרשי שכר מהמעסיק.

בהצלחה
ולדי
03/01/2016 15:30
עזבתי את עבודתי באוקטובר 2013 ומגיעים לי משם פיצויים על שנתיים של עבודה שטרם משכתי בגלל שכל הזמן דחיתי ואמרתי "בהזדמנות"...
עכשיו, לאחר כשנתיים, התחלתי להתעסק בעניין הזה, אבל בחברה התחלפו הבעלים.
מי שמתעסקת בנושא הפיצויים, טוענת שהאחרית הקודמת לא עשתה את פרוצדורת הפליטה שלי מהעבודה כראוי ויש כרגע בעיה לקבל אותם, וכמובן שהם בעצמם לא מנסים יותר מדי כדי לקדם את התהליך...

קודם כל, אם לא משכתי את הפיצויים שנתיים אחרי שעזבתי את מקום העבודה, אני עדיין זכאי להם, נכון?

ומה עלי לעשות בנושא הביורוקרטיה הזו לדעתכם?
אני יכול להשיג את האחראית הקודמת, שבמקרה גם הייתה אשתו של המנכ"ל היוצא, סוכנת הביטוח של המפעל ומי שאחראית למשכורות ולכל מה שהיה קשור לעניינים הכלכליים הקשורים לעובדי המפעל, אבל האם יש לה עדיין מה לעשות בנושא הזה, אם היא כבר לא בתפקיד הנ"ל?

הנושא הזה קצת ייאש אותי והייתי רוצה פחות או יותר לדעת מה מגיע לי, כדי שאדע מה אני יכול לדרוש מהם...

תודה רבה מראש.
עורך דין
03/01/2016 17:40
שלום ולדי

לא ממש הבנתי... לא קיבלת את רכיב הפיצויים מקרן הפנסיה לאחר שהתפטרת, האם זאת כוונתך? אם כן - כמובן שהנך זכאי לכך וניתן לפנות למעסיק בכתב לצורך כך. מאידך, אין הרבה היגיון כלכלי במשיכת הכספים ומומלץ לשקול זאת בכובד ראש ולאחר ייעוץ של רואה חשבון בנושא.

בהצלחה
איילת
03/01/2016 15:49
אשמח לעזרה עבור אמא שלי - היא משמשת ככוח עזר בעבודתה והוחלט לפטר אותה.

בשימוע שנערך נאמר לה שהסיבה לפיטורין כיוון שהיא לא יכולה לספק יותר את העבודה ואינה עובדת כמו שעבדה בעבר בעקבות מצבה הבריאותי. חשוב לציין שבריאותה של אימי החל להיות לא טוב במשך העבודה, לטענתה בגלל העבודה.

כעת, היא אמורה לקבל את מכתב הפיטורין אך ההנהלה לא מוכנה לכתוב את הסיבה לכך.

פרט חשוב נוסף - בחוזה העבודה שלה לא כתוב דבר על דרישות פיזיות כלשהן.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנושא - האם הם מחוייבים לציין במכתב את סיבת הפיטורין? האם הפיטורין האלה בכלל חוקיים?

תודה רבה והמשך ערב שקט.
עורך דין
03/01/2016 17:38
שלום איילת

הפני את אמך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי, שכן יתכן שניתן יהיה למנוע את פיטוריה אם כך הוא רצונה. מומלץ לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי.

בהצלחה
שאולי
03/01/2016 15:56
שלום לכולם,

אני מועסק בחברה א' דרך חברת כח אדם.

חברת א' החליטה שהיא רוצה שאני אמשיך איתה מעבר לזמן שאפשר להעסיק אותי בחברת כ"א אך לא יכולה לקלוט אותי בגלל בעיית תקנים.

חברה א' הציעה להעסיק אותי דרך חברה ב' בה אין הגבלה על משך ההעסקה.

המשמעות מהנ"ל היא איפוס ותק, מה אני מפסיד מאיפוס הותק או בכלל מהמעבר הזה?

תודה רבה
עורך דין
03/01/2016 17:28
שלום שאולי

יש באתר זה כתבה מעניינת ומשכילה בנושא ותק במקום העבודה - קרא אותה ותבין בדיוק מה משמעותו של ותק מבחינת העובד. מאמין שהקריאה תיתן לך הרבה חומר למחשבה בנושא.

בהצלחה
ילנה
03/01/2016 15:59
צהריים טובים

אני חזרתי אחרי חופשת לידה רשמית בתאריך 7/12 . לפני תאריך זה התבקשתי מהמעסיק לחזור ב-1/11 (חודש וחצי אחרי הלידה) נכון לעכשיו הוא מוריד במשמרות (פעם אני עובדת 3 משמרות בשבוע פעם 5).

עד לפני החופשת לידה עבדתי 6 משמרות בשבוע ואפילו 7. בנוסף יש לי עדה לכך שהוא רוצה להוריד את המשמרות לגמרי בכוונה, כדי ״להעניש״ אותי על זה שלקחתי חופשת מחלה שבוע בגלל דלקת בשתן. בכללי כל דבר קטן שקורה בעבודה אני הראשונה שחוטפת גם אם לא עבדתי באותו יום.

מה הם הזכויות שלי במידה ואני רוצה להתפטר? אני יודעת בוודאות שפיצויים אני לא יראה בכלל...
עורך דין
03/01/2016 17:27
שלום ילנה

למרות כל מה שאת חושבת, המדובר על הרעת תנאי עבודה אסורה מצד המעסיק, שכן עליו לקלוט אותך חזרה לאחר חופשת לידה לאותו היקף משרה כמו לפני צאתך לחופשת הלידה. בכל מקרה, אם תרצי להתפטר בטרם הגיע תינוקך לגיל 9 חודשים, תוכל להתפטר לצורך טיפול בילד ואז לא תעלה בכלל שאלת הרעת תנאי העבודה ותוכלי בכל מקרה לקבל פיצויי פיטורים מלאים ואת כל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
לינדה
03/01/2016 16:02
אני עובדת בעבודתי מ-6.9.15, שוקלת החודש להתחיל לעזור לשכנה שמטעם הביטוח הלאומי מגיעה מטפלת לכ-10 ש"ש (כמובן בצורה חוקית, אגש מיידית לתיאום מס), סה"כ כ-850-900 ש"ח בחודש.

בעבודה העיקרית אני מקבלת 3500-4500 ש"ח, תלוי בחודש ובבונוסים יש לי מס' שאלות:

1. מתי עליי יהיה לגשת למס הכנסה - באותו היום או במהלך חודש ינואר?

2. כיצד זה ישפיע על דמי הלידה וחופשת הלידה? האם ייחשבו עפ"י סכימת משכורות הברוטו או בצורה אחרת כלשהי?

3. כנ"ל לגבי הוותק בשתי העבודות?

4. אם אחליט להתפטר משתי העבודות לטובת גידול הילד ואגש ללשכת התעסוקה לחתום, כיצד תחושב לי האבטלה?

5. האם במהלך חופשת לידה בתשלום אוכל להמשיך לטפל בשכנה?

תודה רבה
עורך דין
03/01/2016 17:22
שלום לינדה

לא ממש הבנתי את כל השאלות שלך. בכל מקרה, לגבי תשלום דמי לידה - 2 המשכורות יחושבו לעניין זה אם יהיו לך 10 משכורות במועד החישוב.

נסי להסביר את שאר השאלות שוב.

בהצלחה
שרית
03/01/2016 16:05
שלום

אני כרגע בזמן חופשה ללא תשלום לאחר לידה. במידה ואני מתפטרת מעבודתי, האם אני יכולה לשלוח מכתב התפטרות במייל או שאני חייבת להגיע פיזית למקום העבודה ולתת את המכתב?

דבר נוסף במידה ואני מתפטרת אני אמורה להודיע חודש מראש האם זה עדיין תקף במקרה שלי שאני אחרי לידה ובתקופת חל״ת? האם אצטרך להגיע לעבוד חודש ימים? תודה על התשובה
עורך דין
03/01/2016 17:13
שלום שרית

דרך מסירת מכתב הפיטורים אינה קריטית כל עוד יהיה לך אישור חד משמעי על כך שהמעסיק שלך קיבל את המכתב. ולגבי הודעה מוקדמת, בכל מקרה של התפטרות, גם בעת חל"ת ובכל עת אחרת, יש לתת למעסיק הודעה מוקדמת לפי חוק.

בהצלחה
ימי מחלה בזמן ...
03/01/2016 14:02
היי, יש לי שאלה
אני עובדת כמעט שנה בעבודה שלי; וניצלתי את כל ימי המחלה שלי. היום אני בהריון בשבוע 30 ומנסה להשיג שמירת הריון עקב מצבי הנוכחי. כרגע הרופא משפחה נתנה לי שבוע ימי מנוחה. השאלה היא: אם נגמרו לי הימי מחלה שיש לכל אדם בעבודתו. ועכשיו יש לי עוד שבוע ימי מחלה עקב ההריון ישלמו לי על הימים האלו, או שלא ?!
אייל
03/01/2016 13:36
אני עובד בקפיטריה במשך חודש ועשרה ימים ואיני מעוניין להמשיך לעבוד שם יותר האם אני מחויב לתת לו התראה של שבועיים מראש לפני או שאני פשוט יכול לקום ולעזוב???
Dorin
03/01/2016 13:00
שלום
אני מוכרת עם א.כ.ע מזה 3 שנים במסגרת פוליסת ביטוח מנהלים שבה מנוהל מסלול הפנסיה שלי.

במסגרת זו אני מקבלת פיצוי א.כ.ע. ושחרור מתשלום פרמיה

דמי הניהול המנוכים לי גבוהים מאוד

האם קיימת לי זכות או אפשרות לנייד הפוליסה?

תודה מראש, דורין
שרה גולדין
03/01/2016 12:50
שלום , האם ניתן לתבוע את מקום עבודתי לשעבר בשעות נוספות שלא קיבלתי במשך 3 שנים? וזאת לאחר שפרשתי לגימלאות לפני כחודשיים?
והאם יש טעם לדרוש זאת?

תודה

אשמח לתשובתכם ועזרתכם.
אלה
03/01/2016 12:27
שלום רב,

גיסתי בת ה-17 עובדת כמלצרית למטרת חסכון לפני הצבא. גיסתי מקבלת משכורת חודשית פעם בהמחאה ופעם במזומן. החודש קיבלה את המשכורת באיחור רק ב-18 לחודש במזומן במעטפה סגורה.

גיסתי פתחה את המעטפה רק לאחר 5 ימים וגילתה שחסר לה שם 2000 שקלים. בעל העסק הודיע לה כי אין לו פלוס של כסף מיותר ולכן לא מוכן לשלם לה את הכסף... אם לה ולבעל העסק אין שום דרך להוכיח אם היה או לא את הכסף במעטפה. האם יש אפשרות שהיא תיגש לבית משפט ותקבל את הכסף שלה חזרה? ההוכחה היחידה שלה זה שזה קרה גם לחברות שלה בסכומים של 200-300 ולהן הוא החזיר את הכסף.

מה דעתכם?
יוסי
03/01/2016 11:17
שלום רב.
במהלך ראיון עבודה, המעסיק שאל מה גילי, לא התקבלתי לעבודה. היתה גם מנהלת כח האדם של החברה נוכחת בפגישה. לא הקלטתי את השיחה אך מנהלת כח האדם שמעה את כל ראיון העבודה ואת השאלות האסורות.
האם אני יכול לתבוע?
תודה רבה.
פיטורים
ליאל
03/01/2016 11:00
היי אני עובדת בחברה חודש וחצי ובחברה הזאת אם אתה מתפטר לפני שלושה חודשיים אתה משלם קנס של 500 שקלים מהמשכורת שלך ואם הם מפטרים אתה לא משלם כלום . קבעתי משמרת ב3 ינואר בבוקר וקמתי בבוקר באמת חולה עם חום שלחתי לה הודעה שאני לא יכולה לעבוד ושאני אוציא על זה אישור מחלה מהרופא ובתגובה קיבלתי שאם לא אמצא מחליף (ב 6 וחצי בבוקר ) אז אני חייבת להגיע לעבודה אם לא זה נקרא שאני נוטשת את מקום עבודתי . אני הדגשתי בפניה שאני לא מתפטרת ושאם היא רוצה שתפטר אותי היא אמרה שאלו הנהלים ברגע שלא הגעתי התפטרתי ומהמשכורת בעשירי היא רוצה להוריד לי 500 שקל .
התפטרות
שלי
03/01/2016 10:19
התחלתי לעבוד בחודש ספטמבר2014 , מבחינתם ותק נספר מחתימת חוזה 12.10.14
יצאתי לחל״ד 7.6.15 ועד יום 12.9.15 המשכתי את החופש עד היום(31.12.2015)הם לא אישרו לי להמשיך את החל״ת מהסיבה שאני כביכול לא עובדת שנה. הציעו לי לסיים עבודתי מהסיבה של טיפול בילד.

האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? להבראה?
האם זכאית לדמי אבטלה?
איילת
03/01/2016 10:04
שלום,
מהישוב בו אני גרה יש אפשרות אחת להגיע למקום עבודתי בתחבורה הציבורית.
מחלקת משאבי אנוש החליטה שלא מתאים להם לשלם את סכום הנסיעות הזה.
הוחלט לסדר לי מסלול נסיעות שבו כלולה גם הליכה ברגל ממושבי ועד הצומת כאשר בניהם יש 2 תחנות אוטובוס אבל אין תחבורה שעוברת בכביש זה.
האם חוקי לשלם לי נסיעות כאשר אין לי איך להגיע מתחנה אחת לשניה )רק ברגל)?
אסף
03/01/2016 10:01
אני ואישתי עבדנו בנקיון פעם בשבוע 6 שעות בסכום של 300ש"ח.התחלנו לעבוד באוקטובר 2014.בדצמבר וינואר בגלל נסיעה משפחתית של אישתי לחול הפסקנו זמנית את עבודתנו אבל דאגנו להשאיר מחליפה במשך זמן זה.בפבואר חזרנו לעבוד באותו מתקון של פעם בשבוע למשך 6 שעות.בנובמבר המעביד ביקש הפסקה של חודש לטענתו בגלל שיפוץ מקומי בבית כמובן שלא הסכמנו לרעיון אבל לא נתנו לנו שום ברירה אחרת.אנחנו בנויים על העבודה הזאת ולהפסיק את עבודתנו למשך חודש זאת חוצפה,היתכן דבר כזה?כמובן שחלף החודש ואף יותר והמעביד לא פנה אילנו שנמשיך את עבודתנו.נאלצתי לפנות לקו לעובד ולדרוש את כל זכויותי והגשתי אותם למעביד.בדיעבד הסתבר לי שהמעביד לא דיווח עלינו לביטוח לאומי ולא הפריש כספים לפנסיה מתוך חובתו לעשות זאת.הוצאנו מכתב מקו לעובד שהמעביד חייב לשלם סכום של כ3500ש"ח עבור זכויותנו והמכתב נשלח אליו בדואר.לאחר קבלת המכתב המעביד סרב לשלם את המגיע לנו בטענות שונות ומשונות, ועל כן ברצוני לתבוע אותו על פגיעה בוטה בזכויותנו.חשוב לציין שעד עכשיו לא קיבלנו מכתב פיטורים ולכן החישוב של מה שמגיע לנו הוא למעשה עד תקופה זו.בתודה וברגשי כבוד,אסף.
פיצוים
דנה
02/01/2016 15:46
עובדת שעובדת במעון ילדים במשך 4 שנים רצוף כולל חופשת לידה.. מעונינת להתפטר אחרי שהמנהלת התחלפה בתחילת השנה והמנהלת החדשה מאוד לא נעימה לא מקצועית לא הגיעה מהתחום... האם העובדת תתפטר היא תהיה זכאית לפיצוים או שלא?
אמא
02/01/2016 11:13
שלום, אני מעוניינת להתפטר במהלך חופשת הלידה כדי לעבור לחברה אחרת. שאלתי מתי הכי כדאי להתפטר על מנת לקבל את כל המגיע לי? בסיום 14 שבועות? בתקופה של חלד ללא תשלום? האם אני מחוייבת לחזור לעבודה לחודש או מודיעה על עזיבה ובזה מסתיימים יחסי עובד מעביד כיון שבכל מקרה תכננתי לקחת חלת (עד 26 שבועות)? תודה
אוחנה
02/01/2016 09:39
מבקש לדעת אם אנחנו 5 נהגים שעיקר עבודתנו היא נהיגה והובלה במפעל כלולים בצו ההרחבה בענף ההובלה וזכאים לקרן השתלמות. תודה
אנונימי
02/01/2016 00:35
שלום..בתלוש המשכורת שלי יש שכר בסיס שממנו מופרש הכסף לפנסיה וקרן השתלמות ולאחר מכן יש את התוספות של שעות נוספות וכו'
(יש לציין שזהו הסכם קיבוצי)
בתוך השכר בסיס יש תוספות אחוזים של וותק,וותק צהלי,הכשרה וכו'
השאלה שלי היא אם זה חוקי שתהיה לי השלמת הכנסה בכדי שאגיע למינימום ואם יש לי תוספת אחוזים כמו וותק והכשרה אז זה פשוט מוריד מההשלמת הכנסה כלומר פחות השלמת הכנסה מאשר שיעלה לי את השכר בסיס?
אנונימי1415
01/01/2016 14:05
שלום, אני עובד בעסק קטן הממוקם בקניון.. כאשר נפתח הקניון בשעה 18:00 במוצאי השבת אני מתחיל לעבוד עד 23:00 על שעות אלה אני לא זוכה לקבל 150% בעוד עובדי הקניון האחרים כן מקבלים.. בנוסף.. גם אם השבת יוצאת בשבע בערב אני לא מקבל גם על השעה שבין שש לשבע
מה הם החוקים לגבי עבודה במוצאש?
איילה חנן
01/01/2016 09:29
שלום,
לפני כ3 שנים עברתי לגור בירושלים אבל המשכתי לעבוד בת"א
האם אחרי 3 שנים אני עדיין זכאית לפיצויי פיטורין בגין העתקת מקום מגורים הרחוק 59 ק"מ ממקום העבודה? ניסיתי להסתדר 3 שנים עם הנסיעות אבל עם 2 ילדים זה כבר בלתי אפשרי לעשות את הנסיעות .
נועה
01/01/2016 09:12
יצאתי לחל"ד בחודש אוקטובר 2015.
תשלום דמי ההבראה עבור שנת 2015 התבצע במסגרת המשכורת של חודש נובמבר.כאשר ביררתי מדוע טרם הועברו לי דמי ההבראה, ממקום העבודה נמסר לי כי ישלמו לי את דמי ההבראה עבור 2015 רק כאשר אחזור מחופשת הלידה( צפויה לחזור באפריל 2016). האם הם יכולים לעשות זאת?
ענבר
31/12/2015 20:15
אני עובדת במסעדה במרכז ולקוחות הלכו בלי לשלם ככל הנראה שכחו. המעביד שלי לקח את סכום החשבון על סך 90 שקלים מהטיפים של המלצרים. האם זה חוקי ?
מירב
31/12/2015 17:37
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה.

אני עובדת בחברת כח אדם. המחלקה שבה עבדתי נסגרה אחרי שיצאתי לחופשת לידה (הודיעו לי לפני על כך). מנהלת כח האדם אמרה לי להודיע לה חודש לפני שארצה שאחזור על מנת למצוא לי משרה חדשה.

רציתי לשאול מהן הזכויות שלי במקרה ולא מוצאים לי משרה חדשה עד התאריך שאני אמורה לחזור? ואם עבדתי בעיר מסוימת האם יכולים למצוא לי משרה במקום אחר?

בנוסף, במידה והמשרה שמציעים לי לא מתאימה לי, האם מותר לי לסרב כדי שימצאו לי משרה אחרת?
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ