פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - אפליה בקבלה לעבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
07/01/2016 13:22
שלום רב,

פניתי באוגוסט שנת 2015 למודעה של עובדי ניקיון להוסטל בפתח תקווה. (בעבר עבדתי בניקיון, ובהוסטל בפרט). דיברתי עם האחראית והיא אמרה שהם "כעיקרון מעדיפים אישה כי זה הוסטל" אבל שהיא תשאל את המעסיק שלה.

אחרי שלושה ימים פניתי שוב לשאול מה קורה והיא ענתה שהיא כבר קיבלה עובדת לניסיון. לא האמנתי לה. ואכן, כששלחתי הודעת SMS והזדהיתי כאישה המתעניינת בעבודה, הפלא ופלא, היא כתבה לי שהמשרה פנויה והזמינה אותי ליצור קשר.

מספר ימים אחר כך התקשרתי אליה שוב ועימתתי אותה עם הממצאים. היא אמרה "אני לא חייבת לך הסברים" וניתקה לי את הטלפון בפנים. למזלי, היה לי שכל להקליט את כל השיחות ושמרתי את המסרונים.

התלבטתי רבות בעניין ושאלתי אנשים שאמרו לי שלא שווה לי לתבוע אותם על עבירה על חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. החלטתי לכתוב מייל למנהל ופרסתי בפניו את כל הסיפור כולל צירוף ההקלטות.

ביקשתי הכרה בכתב שנעשתה אפליה ועבירה על החוק מצד אותה אחראית ובתמורה להכרה + התנצלות אני ארד מתביעה. לצערי הוא חזר אליי וכתב: "מצטער שאתה מרגיש שנעשתה אפליה כי אין כזו אצלנו" תהיתי איך הוא יכול לומר דבר כזה אחרי ההקלטות שמוכיחות ההפך הגמור.

בגלל שאני לא בעל אמצעים אני פונה אליכם ושואל האם כדאי לוותר, האם לתבוע? האם שווה כלכלית למישהו כמוני?

תודה רבה מכל הלב, ניר

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ