פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 790
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שלומי
28/06/2015 17:58
עבדתי במקום עבודה שנה וחצי חצי שנה הייתי כוח אדם סה"כ שנתיים החודש עבדתי שם 5 ימים מלאים ו-9 יום הייתי בחופש מחלה.

ביום האחרון של החופש מחלה הודעתי למנהל שלי שאני רוצה לעזוב הוא אמר לי אתה צריך לבוא לעבודה לרשום מכתב שאתה רוצה להפסיק לעבוד ולחתום עליו.

אחרי שחתמתי הבעלת בית אמרה לי שאני יקבל כל מה שמגיע לי אבל פיצויים אני לא יקבל יעשו חישוב כמה חופשים אני חייב להם ויקזזו את זה.

אחרי יומיים מתקשר אליי המנהל אומר שאמרו לי להודיע לך שבגלל שהתפטרת לפי החוק אתה חייב להביא לי 17 ימי עבודה כולל החופשים שאני חייב (בערך 5-6) אמרתי לו שאני כרגע לא יכול להמשיך לעבוד עוד 17 יום.

הוא אמר במידה ולא תתן 17 ימי עבודה יורידו לך אותם מכל מיני מקומות אחרים איפה שאפשר להוריד... השאלה שלי האם זה חוקי לעשות דבר כזה?
רונית
27/06/2015 15:10
שלום רב,
אני התחלתי לקבל החודש קצבת זקנה , אני בת 62, אני עובדת כשכירה.
האם אני יכולה לפתוח עוסק זעיר? להכנסות נמוכות?
איך זה משפיע מבחינת ביטוח לאומי?
לתשובתכם הדחופה אודה.
עורך דין
28/06/2015 14:27
שלום רונית

מוטב לבדוק את הנושא מול מרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי, בטלפון 6050*

הם יתנו לך את כל הפרטים להם את זקוקה.

בהצלחה
אורי
28/06/2015 09:02
חבר עובד בחברת אבטחה כ 3 שנים ומפטרים אותו עקב איחורים לעבודה.

ב 18.6. נערך לו שימוע ונאמר לו שב 1.7. מסתיימת עבודתו.
האם על פי חוק עליהם לתת לו יותר זמן התראה מראש? והאם מגיעים לו פיצוי פיטורין?
עורך דין
28/06/2015 14:12
שלום אורי

לאחר שנת העסקה או יותר מגיע לעובד חודש ימי הודעה מראש לפי חוק ואם בחוזה העבודה לא כתובה תקופת ארוכה יותר, אז זה המצב.

המעסיק רשאי בהחלט לוותר את עבודתו של העובד לאורך החודש הזה, אלא שאז יצטרך לשלם לעובד שכר עבודה מלא בגין אותו חודש.

בהצלחה
שני
28/06/2015 09:08
שלום לכולם

יש לי שאלת יחסי עובד-מעביד:

אני בשלבי קבלה לעבודה, והגעתי לשלב האחרון, שנקרא "מסע מועמדים". מדובר בשלב ממיין, אם כי ידוע שבמקרים נדירים מאוד לא עוברים אותו, ולמעשה אם הגעת לשלב זה - התקבלת.

בנוסף, לשלב זה מימד של הכשרה, והוא נועד לדמות לעובדים-לעתיד להבין איך נראה ומרגיש שבוע של עבודה.

"מסע המועמדים" אורך שבוע שלם, ואני נדרשת לשלם בעבורו 1,300 ש"ח.

האם התשלום הזה חוקי? לפי הידוע לי, על כל הכשרה שאני עוברת ע"י החברה בה אעסוק, אני צריכה לקבל משכורת.
עורך דין
28/06/2015 14:11
שלום שני

לא שמעתי מיימי על תשלום שהעובד נדרש לשלם למעסיק עבור עבודתו הוא... זה אבסורדי ולא נשמע חוקי בעליל. אם את עובדת, אם התקבלת לעבודה ואת עומדת לרשות המעסיק, הוא צריך לשלם לך שכר עבור התלמדות ו/או הכשרה מקצועית ולא להפך.

בהצלחה
אסתר
28/06/2015 09:09
אחרי תקופה ארוכה בעבודה הוחלט שכולם ילכו עם נעליים סגורות למרות שיש מקום קטן ומוגדר למלגזות
הבאתי אישור רפואי מרופא עור שאני לא יכולה ללכת עם נעל סגורה בגלל בעיה רפואית אך האישור לא התקבל
האם זה חוקי?
יש לציין שהעבודה שלי נמצאת במחלקה משרדית ואני עובדת במפעל הזה שנה וחצי שהייתי הולכת עם נעל פתוחה
עורך דין
28/06/2015 14:09
שלום אסתר

איני בטוח כי אישור של רופא כללי מספיק לעניין זה ואם יש לך בעיה רפואית המגבילה אותך לעמוד בהנחיות של המעסיק, פני לבדיקה אאצל רופא תעסוקתי על מנת שיבדוק וימליץ בכתב לגבי מגבלותיך.

בהצלחה ורק בריאות
דויד
28/06/2015 09:13
קיבלתי אימייל ממנהל המחלקה בו הוא טוען שהבעיות בינינו התחילו לפני שלוש שנים כאשר בפועל הבעיות התחילו לפני שנה וחצי על ידי עובד מתחתי שמנסה לקחת את מקומי. עוד כותב מנהל מחלקה: "הצעתי לך לפרוש מ- 50% משרה כי המשך ההתנהלות הנוכחית אמנם אפשרי אך אינו רצוי ולדעתי פוגע בכולנו, כולל בך, וחבל". אינני מבין את האימייל.. למה הוא מתכוון בדבריו על פגיעה?
עורך דין
28/06/2015 14:08
שלום דויד

גם אני איני מבין את האיימיל שקבילת ולו עקב העובדה שאיני מכיר את מערכת היחסים שלך מול המנהל. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם תקבל החלטות לגבי העתד ובטח שלפני שתענה למנהל בכתב או בעל פה.

בהצלחה
משה
28/06/2015 14:00
האים בזמן אבטלה אני לוקח קורס פרטי להסבה מקצועית האם אני עדיין זכאי לאבטלה?
עורך דין
28/06/2015 14:06
שלום משה

כל עוד אתה מובטל ויש לך זכאות לדמי אבטלה - אתה בהחלט יכול ללמוד באופן פרטי כל מקצוע ותחום אחר שתבחר. זה לא יפגע בזכויות שלך.

בהצלחה
שירן
28/06/2015 09:24
היי שלום... אני התחלתי לעבוד לפני שלושה חודשים בחנות של שופרסל והתחלתי דרך כח אדם עבודה עברית. חודש שעבר הם לא הפקידו לי במשכורת את הבונוס שקיבלתי משופרסל ועליתי על זה. פניתי אליהם. והם אכן הודו שטעו ולאחר שבוע הפקידו לי את ה1100 שח החסרים. אתמול ראיתי בפעם הראשונה את התלוש של החודש האחרון . ומה אני רואה שם. שהם לקחו בחזרה ה1100 שהיו חייבים לי וליד זה כתבו מפרעה. כביכול חשבו שאני לא אשים לב שחסר לי כסף במשכורת. זה ממש עלה לי על העצבים. ורציתי לדעת אם אני יכולה לתבוע אותם על זה אם הם לא ישלמו? (יש לי הוכחות בשתי התלושים האחרונים. וגם שופרסל עדים לכך שהחברת כח אדם לא הפקידה את הבונוס מלכתחילה. אשמח לתשובה דחופה בנושא. תודה רבה
עורך דין
28/06/2015 13:51
שירן

לעיתים קרובות ישנן טעויות שתלושי שכר של עובד, ולא תמיד מומלץ למהר ולהגיש תביעה נגד המעסיק. רצוי לפנות אל המעסיק בכתב ולבקש לתקן את הטעות. זאת הדרך החכמה לפעול במקרה שתיארת לעניות דעתי.

בהצלחה
שיר
28/06/2015 10:43
שלום,

אני עובדת בחברה גדולה מעל לשנה וחצי, כאשר השכר שלנו מחולק לבסיס (מינימום) + עמלות.

לאחרונה שונתה דרך צבירת העמלות שלנו (מאינדיבידואלית לחלוקה יחסית בין כל המחלקה , ובנוסף אחוז העמלות עצמו ירד אך היעדים עלו ) כתוצאה מכך השכר שלנו נפגע מאד בין 1000-2000₪

אנו חתומים על מסמך בו כתוב כי המעסיק רשאי לשנות את הבונוסים בהתאם לנוחיותו...

האם זו נקראת הרעת תנאים?

האם אני ושאר חברי מחלקתי זכאים לפיצויים? (פיטורין כמפוטר)
עורך דין
28/06/2015 13:43
שלום שיר

ענית לעצמך... אם חתמת כמו עובדים אחרים, על מסמך ברור שאומר כי המעסיק רשאי לשנות את אופן חלוקת העמלות / בונוסים לפי שיקול דעתו הבלעדי, למה את מתלוננת שהוא עושה זאת? סביר מאד שאין המדובר על הרעת תנאי עבודה לאור החתימה שלכם על הסכם מסודר בנושא.

בהצלחה
לואיזה
28/06/2015 10:45
שלום, מחפשת תשובות לגבי כמה נושאים קטנים:

חופשה שנתית ניתנת לצבירה עד שנתיים. האם בתום השנתיים אמורים לשלם פדיון חופשה אם לא נוצל או שזה אבוד?

האם מעסיק חייב לספק תנאים סניטריים כמו שירותים הולמים ונייר טואלט...

האם המעסיק חייב לספק תנאי עבודה בסיסיים כמו מים לשתיה?
עורך דין
28/06/2015 13:42
שלום לואיזה

אם במקום עבודתך מותר לצבור חופשה עד שנתיים, ובמידה ולא תנצלי את הימים סביר שהם ימחקו ותאבדי את הזכות.

לגבי שירותים במקום העבודה - התשובה חיובית. במקום העבודה או בסמוך אליו.

בגדול, המעסיק חייב לספק לכל העובדים תנאי עבודה נאותים במקום העבודה.

בהצלחה
עדי
28/06/2015 12:48
חזרתי לעבודה מיד בתום חופשת הלידה (14 שבועות) באמצע חודש אפריל. אך בגלל שלא מצאתי מטפלת לבת שלי הורדתי באחוז המשרה ל-1/3 משרה. (עבדתי במסגרת של משרה מלאה לפני הלידה) אם אני מתפטרת כדי לטפל בבת שלי כל הזמן, מישהי יודעת מה קורה עם פיצויים? האם אני מקבלת משהו? ממי? מה אני צריכה לעשות בכדי לא להפסיד יותר מידי מבחינה כלכלית? אשמח לעזרתכם
עורך דין
28/06/2015 13:40
שלום עדי

זכותך להתפטר בדין מפוטר עד הגיעה של הילדה לגיל 9 חודשים, שאז תוכלי לקבל פיצויים ואת מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
מוריה
28/06/2015 12:49
שלום,

אני עובדת של משרד החינוך (מורה) אבל עדין אין לי קביעות. ילדתי ב-14/3, וכשחזרתי מחופשת לידה ב-21/6 נאמר לי ממנהלת בית הספר שלא אוכל להמשיך לעבוד בשנת הלימודים הבאה, כי אין שעות במערכת של משרד החינוך.

במהלך חופשת הלידה ב-(6.6) קיבלתי מכתב פיטורין ממשרד החינוך - מכתב שכל עובד שאין לו קביעות מקבל.
האם יכולים לפטר אותי כי אין לי קביעות, או שמשרד החינוך יהיה מחוייב לי לעבודה משום שאני אחרי לידה ואסור לפטר אישה אחרי לידה?

תודה רבה
עורך דין
28/06/2015 13:39
שלום מוריה

אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא - על פניו המדובר בפיטורים בעיתיים ביותר לאור היותך בהריון.

בהצלחה
הילה
28/06/2015 12:50
אני עובדת גם כשכירה וגם כעצמאית.

בקרוב אני אמורה ללדת ולחזור להיות רק עצמאית, מהמקום בו אני שכירה בכוונתי להתפטר.

את חופשת הלידה אחלוק עם בעלי, אני אצא לשישה שבועות והוא את השאר לפי מה שמגיע לו בחוק.

שאלתי היא , איך זה בא לידי ביטוי בדמי הלידה שאקבל? מכיון שאני מתפטרת כשכירה האם אוכל לתבוע דמי לידה, או רק מהיותי עצמאית?

את החלק של דמי הלידה של בעלי, מקבלים לפי המשכורת שלו או שלי?

האם זה פוגע בי באופן כל שהוא שאני מתפטרת כשכירה ודמי הלידה שלי נפגעים בגלל שבעלי גם יוצא לחופשת לידה? ומתי עליי להתפטר?
תודה רבה
עורך דין
28/06/2015 13:38
שלום הילה

באתר המוסד לביטוח לאומי תמצאי את כל הפרטים לגבי אופן חישוב דמי הלידה המגיעים לך. אין כל הבדל בחישוב דמי הלידה גם בעת חלוקת חופשת הלידה בין הבעל לאישה. בהצלחה
שושי
28/06/2015 12:51
שלום לכולם

יש לי שאלת הלנת שכר - עובד עובד במקום מסוים מס שנים, ובאופן קבוע המשכורת נכנסת באיחור של יום - יומיים, עד כמה ימים. האם יש פה עילת הלנת שכר?

תודה מראש ושבוע מוצלח
עורך דין
28/06/2015 13:37
שלום שושי

אכן המדובר על הנלת שכר אך לאור פסיקותיו של בית הדין לעבודה בשנים האחרונות, סביר כי אין כדאיות כלכלית בהגשת תביעה כנגד המעסיק בגין איחור של יום או יומיים בתשלום שכר...

בהצלחה
דניס
28/06/2015 12:52
שאלה, לפי החוק, במידה והעסקתי עובדת בערך כ-5 משמרות וראיתי שהיא לא מתאימה, ברצוני היה לבצע איתה שיחה לפני המשמרת שנקבעה לה, העובדת הבינה כנראה שמדובר במטרה של לפטר אותה וטענה שהיא בהריון ואין אפשרות לפטר אותה, (זו הפעם היחידה והראשונה שציינה שהיא בהריון) האם באמת אין אפשרות לפטר אותה? כידוע לי יש זמן של התלמדות, וזכויות אלו אמורות להנתן לאחר 3 חודשים או משהו כזה לא? תודה לעונים
עורך דין
28/06/2015 13:36
שלום דניס

נכון, לפי החוק לא ניתן לפטר עובדת בהריון מבלי לקבל אישור של משרד הכלכלה לצורך כך, הגם שהעובדת אינה מועסקת אצלך זמן ממושך. מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני נקיטת צעדים כלשהם.

בהצלחה
גילה
25/06/2015 14:41
שלום
בעלי אחרי 3 וחצי שנים במקום עבודה עזב מיוזמתו המנהל התחשב בו ויתן לו מכתב פיטורין למרות שבעלי עזב, ברגע שבעלי הודיע וסיים במקום העבודה הוא התחיל עבודה חדשה.
שאלתי היא ברגע שלא ירצה להמשיך בעבודה הנוכחית אם הוא יכול לחתום אבטלה או שצריך תקופת מסויימת בעבודה הזו?
שי
28/06/2015 02:44
היה טוב עושה אם לפחות היה נרשם בלשכה שהזכויות לא יעלמו ורק אם יש לו מכתב פיטורים
עדילי
27/06/2015 11:43
אני עובדת בבית אבות..דרך חברת סיעוד פרטית..
בשבתות ובחגים..אינני מקבלת 200% האם זה חוקי?
עובדת
26/06/2015 20:04
שלום, בחברה שלנו מאות גברים, לאחרונה החלו לשלב גם נשים.

מזה שנים, מידי שנה, מסופקים לגברים פרטי ביגוד כמו 2 זוגות מכנסים, 5 חולצות, נעלים, גרבים, עניבה.

הנשים מקבלות רק חולצות.

האם תקין?
האם החברה יכולה לבוא ולטעון שלגברים יש חובת הופעה במדים ולנשים לא ולכן האפליה?
מירו
26/06/2015 21:46
נשמה
אין שום סיבה בעולם להפלות בין המינים ויש חוק שאוסר על כך גברים ונשים שעושים את אותה עבודה צריכם לקבל את אותן זכויות בדיוק. כל מצב אחר אינו חוקי בעליל.
גילה
26/06/2015 11:40
שלום רב, על מנת להגיע לצומת העיר בה אני גרה, אני נדרשת לקחת שני אוטובוסים כאשר אוטובוס אחד אוסף אותי מתחנה אחת לתחנה שניה בלבד ואוטובוס נוסף אוסף אותי מהתחנה השניה, עובר כחמש תחנות ומוריד אותי בצומת. האם אני זכאית לקבל החזר נסיעה עבור שני האוטובוסים או שעבור האוטובוס הראשון איני זכאית לקבל החזר כיוון שיש רק תחנה אחת מהעלייה להורדה?
תודה מראש
שרי
25/06/2015 23:37
שלום רב, אני גרה במרחק של 1.1 ק"מ ממקום העבודה הממוקם באזור תעשייה ואין אוטובוסים שמגיעים אליו. (אני מגיעה ברכבי הפרטי). אני מקבלת 12 ש"ח ליום נסיעות. מה גובה התשלום של דמי הנסיעות היומי שאני צריכה לקבל ? האם 26.4 ש"ח ליום?
תודה!
עדיץ לאב
25/06/2015 20:58
שלום רב,
במסגרת עבודתי אני מקבלת שיחות טלפון רבות מחוץ לשעות העבודה כולל בימי חופש ובימי מחלה. אני נדרשת להיות זמינה בימים הנל ולתת פתרונות. מדובר לעיתים על שיחות ארוכות וכמובן שאיני מקבלת שכר בגין שיחות אלו.
ראשית ברצוני לשאול האם הדבר חוקי?
שנית, אני בקרוב אצא לחופשת לידה ואני חוששת ששיחות הטלפון ימשיכו לזרום ואני אדרש לזמינות טלפונית אינטנסיבית. האם אני יכולה לסרב לבקשה לזמינות טלפונית? האם אני יכולה לסרב למענה במייל בנושאי עבודה? האם אני יכולה פשוט לא לענות לשיחות עבודה בתקופת החל״ד ולהיות מוגנת מפיטורים?
לסיום, מהי חובתי כלפי המעסיק בתקופת החל״ד?

חשוב לציין שאני שכירה במשרה מלאה המתבססת על שכר שעתי.

תודה.
דנה
25/06/2015 18:38
התחלתי לעבוד בחברה גדולה בתפקיד של אשת שירות לקוחות. בפועל מתברר כי רוב התפקיד הוא מכירות יזומות וטלמרקטינג ללקוחות. ( בחוזה כתוב אשת שירות). האם זו הטעיה מצד החברה וניתן לתבוע אותם?
סימה
25/06/2015 18:25
הבנתי שבחופשת לידה מקבלים לפי 3 חודשים שקדמו ללידה, מאז שאני בהריון אין לי חודש שעבדתי בלי ימי מחלה על חשבוני (הקאות שלא פוסקות כאבים ואישפוזים...) והתלושים האחרונים הם פחות בלפחות 2,000₪ מחודשי העבודה שקדמו להריון.

השאלה האם ב-3 חודשים הבאים שהם ה-3 חודשים שלפני המשוער שלי אהיה חייבת לעבוד כל יום בכל מחיר כדי לא להחסיר ימים על חשבוני (מיותר לציין שמזמן נגמרו לי ימי המחלה והחופשה לפי חוק) או שיש דרך לחשב את החודשים של לפני ההריון?

אני עובדת כבר שנתיים במקום עבודתי הנוכחי ובכללי עובדת רצוף לפחות 5 שנים...

סליחה על החפירה ותודה מראש
נטלי
25/06/2015 13:15
היי, התפטרתי לפני חודש ממקום עבודה.
לא קיבלתי נסיעות וימי חופשה בהתאם, והורידו לי שעתיים על ישיבת צוות.

התאריך כבר 25/06/15 והבוס עוד לא מוכן להעביר לי את הצ'ק.

והיום שאלתי אותו מה עם הצ'ק הוא הפנה אותי לרואה חשבון שלו. העביר לי את המייל שלו אפילו לא את הנייד.

הגיוני שאני אמורה לרדוף אחרי הכסף שעבדתי עבורו
עורך דין
25/06/2015 18:05
שלום נטלי

לא, זה לא הגיוני. את צריכה לכתוב מכתב דרישה למעסיק ולדרוש את מלוא הסכומים שמגיעים לך. היה ולא תקבלי תשלום תוך מספר ימים, פני אל עורך דין מטעמך שיוציא מכתב בשמך. משם הדרך אל בית הדין לעבודה קצרה ומהירה.

בהצלחה
שני
25/06/2015 13:14
שאלה למבינים בדיני עבודה - שתי שאלות לגבי מעסיק של חברה:

1. המעסיק משלם את המשכורת מדי חודש ב-10 לחודש בצ'ק. האם זה חוקי?

2. ההפרשה לפנסיה הינה 5% על בסיס שכר X, למרות ששכר הבסיס בתלוש הוא Y אשר גבוה יותר מ-X. האם הדבר חוקי? האם המעסיק לחוייב להפריש לפי שכר מינימום או לפי מרכיב השכר בתלוש?

אשמח לתשובה לשאלות וגם לגבי דרכי התמודדות עם הבעיות הנ"ל.

מהם הצעדים שניתן לנקוט על מנת לטפל בעניין?

תודה מראש!
עורך דין
25/06/2015 18:04
שלום שני

1. תשלום שכר ב-10 לחודש מקובל במקומות עבודה רבים למרות שמבחינה חוקית יבשה, המדובר על הלנת שכר, שכן השכר צריך להיות משולם ביום הראשון של החודש ואחרי 9 ימים ((ה-9 לחודש) זאת כבר הלנת שכר. מאידך, אין הרבה מה לעשות בנדון מבחינה ריאלית. בתי הדין כמעט ואינם פוסקים פיצויי הלנת שכר, אלא במקרים קיצוניים...וזה כאמו רמקרה שכיח ולא קיצוני כלל.

2. ההפרשה לפנסיה הנה מהשכר ברוטו לביטוח לאומי. החל משנת 2014 ההפרשה עומדת על 6%. בדקי את הנושא.

בהצלחה
משה
25/06/2015 11:50
שלום וברכה. אני עובד במתקן ממשלתי מסווג במרכז ובו נמצאים כמה מאות עובדים.רובם המכריע הינם עובדי מדינה המקבלים תנאים סוציאליים מלאים ושעות עבודה מסודרות. האגף בו אני עובד הוא אגף המשק המעניק סיוע לכלל עובדי המתקן.אנחנו מספר מצומצם יחסית של עובדים( כ-20) המועסקים על ידי קבלן והננו נחשבים כעובדי חוץ של המתקן. האם ניתן לדרוש מהדרג הניהולי להשוות את תנאינו לכלל העובדים או שמא הדבר אינו ניתן לשינוי. ראוי לציין שישנם בקבוצה הנ"ל עובדי קבלן העובדים מספר שנים רב ,זאת ללא תנאים . בנוסף הקבלן מבצע כל מספר שנים מכרז. במקרה בו יפסיד הקבלן. גם תנאינו יקופחו.. אשמח לתגובה מקצועית ולהסבר מה ניתן לעשות בנידון.
עורך דין
25/06/2015 18:02
שלום משה

למרבה הפלא, מדינת ישראל היא המעסיק הגדול ביותר של עובדי קבלן... מצבך דומה למצבם של עובדי קבלן אחרים, אך תמיד ניתן לשקול קבלת ייעוץ משפטי פרטי - אולי של כמה עובדים יחד - על מנת לבחון אפשרות לכפות על המעסיק לקבל אתכם לעבודה כעובדים מן המניין ולהפסיק את הקיפוח, למרות שאין לתלות בכך יותר מדי תקוות לצערי - עד שישונה החוק בישראל.

בהצלחה
חיים
25/06/2015 11:36
שלום רב,
האם על פי חוק הגנת השכר התשי"ח – 1958, קצבה המשתלמת מאת קופת גמל נחשבת כשכר עבודה מבחינת החוק?
תודה
עורך דין
25/06/2015 17:57
שלום חיים

לא ירדתי לסוף דעתך. אנא נסה להסביר את כוונתך טוב יותר.
איתן
25/06/2015 10:40
הי.

חבר טוב שלי עובד כשליח במסעדה. בעל המסעדה ביקש ממנו לפתוח תיק עוסק פטור ובתמורה לעבודה להוציא קבלה כל חודש. שאלה שנשאלת האם המעביד בכל זאת צריך לשלם פנסיה ו או כל התמלוגים כשל עובד שכיר?

תודה!
עורך דין
25/06/2015 17:57
שלום איתן

התשובה שלילית. המעסיק רוצה לחסוך בהוצאות ולכן ביקש מחברת לפתוח תיק עוסק פוטר, מה שלא ייטיב עם חברך ככל הנראה, שכן משכרו הוא יצטרך לממן: פנסיה, ימי חופשה, דמי הבראה, ימי מחלה וכן פיצויי פיטורין (שלא להזכיר דמי אבטלה...).

בהצלחה
אנה
25/06/2015 10:30
שלום לכולם!

בחברה שאני עובדת בה מעניינים לשנות את אופי שעות העבודה ולקצץ. כחלק מהשיחה הוסכם עם העובדים על קיצוץ שעות וחלק לא. מי שלא הסכים הולך לקבל כדין את הפיצויים ומה שמגיע לו כחוק. אבל ישנם אנשים שהסכימו וזה בא לטובתם.

מה צריך להיות כתוב במכתב אשר אנו נוציא לאלו שהסכימו להישאר בתנאים החדשים? חשוב לציין השכר השעתי נשאר זהה רק בשעות היומיות יש שינוי.

מודה על עזרתכם
עורך דין
25/06/2015 17:55
שלום אנה

על פניו המדובר ככל הנראה בהרעת תנאי עבודה כחלק מניסיון של החברה לחסוך בהוצאות ולהתייעל כלכלית. כמובן שאיש מהעובדים אינו חייב להסכים להרעת התנאים ואם כותבים מכתב, צריך לתאר בפרטים את שהיה לפני השינוי המוצע וכיצד השינוי שמוצע יפגע בכל אחת ואחד מהעובדים.

יחד עם זאת, אני מבין מדבריך שהחברה מאפשרת למי שאינו רוצה לקבל על עצמו את השינויים להתפטר בדין מפוטר - ולקבל את מלוא הזכויות שלו, כך שאיני בטוח שהמכתב באמת יעזור במקרה הזה.

נותר לעובדים לבחור בין שתי דברים. הרעת תנאי עבודה וחתימה על הסכם עבודה חדש או התפטרות בדין מפוטר ועזיבת מקום העבודה...

בהצלחה
יעל
25/06/2015 10:28
שלום רב,

רציתי לשאול כיצד עצמאי מחשב את שעות עבודתו.

לפי ביטוח לאומי כדי לענות על הגדרת עצמאי, הוא צריך לעבוד לפחות 20 שעות במשלח ידו או לעבוד 12 שעות והכנסתו עולה על 15% מהשכר הממוצע.

הרי כעצמאי השעות עליהן מקבלים תשלום אינן בהכרח מקבילות לשעות בפועל שהושקעו בשביל אותה עבודה. לחילופין, עצמאי מקבל תשלום רק על התוצר הסופי ואין בכלל "רישום" של שעות עבודתו.

השאלה היא - האם זה לחלוטין תלוי בי כיצד אני מחשבת את מספר השעות בממוצע בהן אני עוסקת במשלח ידי ועל כך להצהיר?

או שיש נוהל וכללים מסודרים לכך?
עורך דין
25/06/2015 17:53
שלום יעל

את צריכה להתייעץ עם יועץ עסקי או רואה חשבון לדעתי. לשאלתך אין הרבה קשר אם בכלל לנושא דיני עבודה. אני יכול להגיד לך שבדרך כלל, עצמאים מעריכים כמה שווה שעת עבודה שלהם וכך מתמחרים אותה עבור לקוחות - תמיד בתוספת מע"מ. יש עצמאי בתחום עיסוק מסויים עם ותק מסויים שגובה 50 ש"ח לשעה ובאותה שעה, עצמאי בתחום זהה עם ותק של 10 שנים יותר, גובה 500 ש"ח לשעה...

השאלה מאד כללית ואינה מתאימה לפורום.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ