פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 691
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיכאל
23/11/2015 10:26
שלום רב,
אני עובד במוסד של עירייה, כאשר את המשכורת אני מקבל מחברת קבלן. אני עובד במוסד הזה כבר 3 שנים+, בזמן הזה התחלפו מספר חברות הקבלן.
העבודה היא לרוב במשמרות, כאשר על פניו אין הבטחה למספר שעות מסוים. אך לרוב לי אישית יוצא לעשות יותר מ50% משרה. את המשרות קובעים ישירות במוסד, ולחברת הקבלן אין שום קשר לעניין מלבד התשלום בסוף חודש.
בתקופה האחרונה(החל מאוקטובר) צמצמו לי את שעות העבודה למינימום, ובעצם אומרים שמצדם הם יכולים להזמין אותי רק ל4 שעות חודשיות. האם יש לי מה לעשות בנידון?
בתודה מראש,
מיכאל
עורך דין
23/11/2015 10:28
שלום מיכאל

לפי העולה משאלתך המדובר על הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך, מה שמאפשר לך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש את תיקון המצב, שאם לא כן תוכל להתפטר בדין מפוטר. שים לב: הדברים נכונים כל עוד חוזה העבודה שלך אינו קובע אחרת.

בהצלחה
מיכאל
23/11/2015 10:43
מה אני צריך לבדוק בחוזה העבודה?
איזה סעיף עליי לחפש שם, שיכול להגביל אותי, ובעצם לתת להם יד חופשית בקביעת השעות ללא שום הגבלה?
כל העובדים איתי חתומים על אותו הסכם גנרי.
עורך דין
23/11/2015 16:39
שלום מיכאל

אתה צריך לחפש בחוזה סעיף שאומר כי למעסיק יש סמכות ושיקול דעת מלא בקביעת היקף המשרה ושינויי שעות העבודה שלך כפי רצונו.

בהצלחה
ישי
23/11/2015 13:30
ברצוני להיות מוכר כמעסיק בעבודה מועדפת מהו ההליך שעלי לבצע?
א.ש
22/11/2015 09:00
אני עובדת בחברה גדולה קרוב ל-4 וחצי שנים, לפני כשנה הגיע מנהל חדש שהבטיח שינויים חיוביים בהתנהלות הסניף, אציין שאני עובדת בעבודה זו מחוסר ברירה, אני אם חד הורית שחייבת לעבוד בקרים בלבד.

מאז שהמנהל נמצא בתפקידו אני סובלת מעלבונות והשפלות מצידו, נתחיל בזה שאני מגיעה לעבודה ואומרת לו בוקר טוב אז הוא לא עונה כלל, אם קיימת בעיה כלשהי ואני פונה אליו אז הוא מתעסק עם הפלאפון שלו וזורק חצי מילה לא מובנת ומפנה לי את הגב וממשיך ללכת.

כשניסיתי בעבר לתאם איתו פגישה אז הוא היה עונה בהפגנתיות שאין לו זמן ושהוא עסוק, לא פעם הוא ביטל בלעג ובציניות את הדברים שהצעתי וזאת מול כל הנוכחים בעבודה ( בדיעבד הדברים שהצעתי היו נכונים ומועילים ), אם הייתי נתקלת בבעייה והייתי זקוקה לפיתרון אז תמיד הוא היה מקשה עליי ונותן לי להתרוצץ מאחד לשני למרות שיכל לפתור את הבעייה בשיחת טלפון אחת, הוא לא ניסה לעזור גם שהיה רואה אותי בוכה מתיסכול.

אני גם חוויתי אלימות מילולית ופיזית כמו דחיפות מצד 2 עובדות וכשפניתי אליו הוא אמר לי שמצידו קללות ודחיפות זה לא אלימות. קרוב ל-3 פעמים בתקופת השנה הזו היו לי ויכוחים לא סימפטיים איתו והרגשתי כל כך לא טוב בריאותית בלשון המעטה ונאלצתי לקחת כמה ימי מחלה כדי לאסוף את עצמי מחדש.

בתקופת השנה הזו הוא הקשה עלי מאוד בכל מה שעשיתי, חשתי מושפלת וחסרת אונים מול מעשיו והייתי חוזרת לעיתים הבייתה בוכה ומתוסכלת מהיחס שלו כלפיי. במהלך כל שנות עבודתי בעבר לא זכור לי יחס כזה של מנהל, כרגע אני בחופשת מחלה של שבוע ימים וזאת לאחר שהושפלתי על ידו ולא הרגשתי טוב. כשאחזור מהעבודה יהיה לי שימוע על שהוכחתי אותו על מעשיו כלפיי ולקחתי חופשת מחלה בעקבות זאת.

כנראה הוא עושה כל שביכולתו לגרום לי לעזוב אבל חבל לי לאבד את כל מה שמגיע לי מבחינת פיצויים.

האם עליי לגשת אל עו"ד לפני השימוע כדי לממש את זכויותיי ואף לתבוע אותו על התעמרות בי לאורך כל התקופה?

תודה רבה
עורך דין
23/11/2015 10:36
שלום לך

אכן מומלץ להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מוקדם ככל שניתן, לפי מצב הדברים אותו את מתארת. אני מניח שאת אינך רוצה להמשיך לעבוד בתנאים שציינת בשאלתך, ומכאן ישנן 2 אפשרויות: או שיערך לך שימוע ולאחריו המעסיק יחליט לפטר אותך, ואז תקבלי את מלוא הזכויות לפי חוק. והאפשרות השניה הנה שלאור מסכת הייסורים שאת עוברת במקום העבודה - תתפטרי בדין מפוטר.

בכל מקרה, מומלץ לפנות לפני הכל לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מטעמך.

בהצלחה
לאון
22/11/2015 08:55
אהלן.

יש לי שאלה לגבי דיני עבודה - אמי עובדת במפעל של שטראוס 7 שנים והיא רוצה להתפטר בגלל שהעבודה דורשת מאמץ פיזי עצום והיא עובדת מלא 12 גם במשמרת לילה והיא כבר מבוגרת ולא יכולה יותר. השאלה אם היא תיתפטר יביאו לה פיצויים? כי זה מפעל עם בירוקרטיה מפחידה והם לא מפטרים אנשים לא משנה מה תעשה. התנאים שם אומנם מצוינים אבל העובדה קשה מאוד. מה אפשר לעשות כדאי להתפטר ולקבל פיצויים?
עורך דין
23/11/2015 10:31
שלום לאון

התנאים להתפטרות בדין מפוטר קבועים בחוק ויש כאן באתר זה כתבה מפורטת שמסבירה על הנסיבות שבגינן ניתן להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין. בכל מצב אחר לא ניתן להתפטר ולקבל פיצויים מלאים לצערה של אמך.

בהצלחה
אורן
23/11/2015 10:26
מעוניין לשבת עם משהו( באופן פרטי) שיודע להסביר לי את התלוש משכורת .להבין כול מיני מושגים .לדעת כמה יורד על רכב .נקודות זיכוי .ועוד..
עורך דין
23/11/2015 10:29
שלום אורן

הדרך הטובה והזולה ביותר לעשות זאת היא באמצעות חשבת שכר או יועץ מס, שיפגשו איתך ויבדקו את תלושי השכר שלך, שאז גם תוכל להבין איך לקרוא את תלוש המשכורת ומה המשמעות של כל אחד מהסעיפים המופיעים בו.

בהצלחה
דוד
22/11/2015 08:48
אדם עובד בעבודה שמצריכה לעמוד שעה וחצי בבוקר ועוד שעה בצהריים.

עובד כבר מעל שנה ועכשיו יש כאב ברגל והיא התנפחה
חופש מחלה הרי יום ראשון ושני לא מקבלים כלום שלישי חצי ומהרביעי מקבלים(זה בערך התנאים אם אני זוכר נכון)
יש אופציה שזה כמו תאונת עבודה? אם כן אקבל מהיום הראשון מהמעסיק? צריך שהרופא ירשום שזה בעקבות העבודה?

תודה רבה
עורך דין
23/11/2015 10:27
שלום דוד

התנאים לתשלום דמי מחלה לפי חוק שונים ממה שאתה זוכר...קרא את הכתבה כאן באתר ותתעדכן. וכן, אם תוכל להוכיח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לך ברגל לבין עבודתך, ניתן יהיה לראות בפגיעה תאונת עבודה על כל המשתמע מכך. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא זה.

בהצלחה
נתנאל
22/11/2015 08:47
שלום וברכה,

אני תלמיד ישיבת הסדר שלפני 4 חודשים השתחררתי מהצבא משירות אינטנסיבי בגולני (השתתפתי בצוק איתם) וחזרתי כעת להשלמת שנתיים נוספות בישיבה, בהגדרה הצהלית אני נחשב חייל עדיין עד שאסיים את פרק הזמן שנותר לי בישיבה.

שאלתי היא כזאת, אני עובד כעת ביינות ביתן סניף החאן באשקלון, לאחרונה אני ״זוכה״ ליחס מפלה ולא הולם מצד המנהל, וזאת משום שהוא יודע שאני תלוי בו מאחר ואין מקום עבודה שיוכל לקבל אותי לתנאים שלי (בגלל שאני תלמיד ישיבת הסדר אני יכול לעבוד רק ארבע פעמים בשבוע שפעם אחת חייבת להיות יום שישי, זה האישור שניתן לי מצד הצבא ומצד הישיבה), היחס מתבטא בזה שאני בתור תפקידי כמחסנאי נאלץ לעשות את העבודה שלי וגם עבודות של אחרים, עד פה זה סבבה באתי לעבוד לא לשחק, אבל ברגע שאני לא מרגיש טוב ואני זוכה לשלל ״ברכות״ מצד המנהל על זה שאני לא יכול להיות חולה כי גם ככה אני לא נמצא יומיים בשבוע זה כבר מוגזם! ולא רק זה, ישנם עובדים שהמנהל לא פונה אליהם בכלל וכל אחד עושה מה שבתפקידו ואני אני צריך לעשות הכל בלי שאלות כי אם אשאל שאלות אני יאויים בפיטורים.

אם כל זה לא מספיק, בתלוש משכורת האחרון הורידו 300 שקלים, ואת זה אני יודע משום שאני רושם את כל שעות העבודה בכל יום, הסתכלתי בתלוש משכורת וחסרות שם 12 שעות, שזה קריטי עבורי, אני עוזר בכלכלת הבית וגם ככה לא יוצאת לי משכורת בשמיים.

חשוב לציין שבאתי לעבוד ציינתי בפני המנהל שלי את כל התנאים לעבודה, שאני יעדר יומיים בשבוע והוא מבחירה חופשית שלו לקח אותי לעבוד אצלו למרות הכל.

שאלותיי הם:

האם מותר למנהל להפלות בין עובדים/ לאיים בפיטורים ובכך ״לנצל אותי״ כי יודע הוא את התלות שלי בעבודה?
האם מותר להם ״לחתוך לי שעות״ ולהוריד לי כסף שעמלתי עליו? ברור שלא רק השאלה מה אפשר לעשות נגד זה? אציין שיש באפשרותם לשנות במחשב שעות העבודה את השעות של כל עובד ככה שבתדפיס שעות הם יכולים להציג מה שרשום בתלוש משכורת.

תודה רבה
עורך דין
23/11/2015 10:15
שלום נתנאל

בעניין הודעה מוקדמת - יש להודיע למעסיק ארבעה ימים מראש שזה אומר הלכה למעשה יום הודעה מוקדמת עבור כל חודש עבודה שלך. למעסיק אסור לקצץ בשעות העבודה שלך ואם זה יקרה תוכל להגיש תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. מומלץ בכל מקרה לפנות אל המעסיק בכתב ולהתריע בפניו בנושא.

בהצלחה
יואל
23/11/2015 09:56
אני נמצא בתקופת הודעה מוקדמת ויש לזכותי יותר מ 14 ימי חופשה.
שאלתי - האם המעסיק רשאי לנכות לי מה שמעבר ל 14 יום ללא הסכמתי ו/או ללא תיאום עמי ?
האם המעסיק חייב להודיע בכתב את רצונו?
תודה על תשובתכם
עורך דין
23/11/2015 10:09
שלום יואל

המעסיק יצטרך לפדות את ימי החופשה שצברת בתמורה לתשלום בעת גמר חשבון בסיום יחסי העבודה. המעסיק לא יכול לנכות או למחוק את הימים כמובן. אם אתה רוצה בכך, באפשרותך לצאת לחופשה ולנצל את הימים שצברת - בהסכמת המעסיק.

בהצלחה
טל
21/11/2015 22:37
לפני כשנתיים ילדתי, התפטרתי מעבודתי ונשארתי עם התינוק. כשהיה בן שנה וחצי התחלתי לעבוד במקום חדש ואחר, אולם לצערי חודשיים וחצי לאחר תחילת עבודתי נפצעתי בביתי באופן מורכב. מאז במשך כארבעה חודשים אינני עובדת בהוראת הרופאים. הגשתי לביטוח לאומי תביעה של תאונות אישיות (מקבלים תשלום עבור 90 ימי מחלה), וכעת אני מגישה תביעה לנכות.
מה מקום העבודה שלי אמור לעשות? האם מותר להם לפטר אותי, הרי קשה לי לסייע להם וכנראה שלא אוכל לחזור לעבודה גם בחודשיים הקרובים. מצד שני אני מאוד חבל לי להפסיד את עבודתי. תודה רבה
עורך דין
23/11/2015 10:08
שלום טל

למעסיק מותר לפטר אותך בהנחה שימי המחלה הצבורים אזלו ובכפוף להליך שימוע מסודר. מומלץ ליצור קשר עם המעסיק ולשוחח איתו בנושא, במיוחד אם בכוונתך לחזור לעבודה.

בהצלחה
גדי
21/11/2015 22:32
שלום
אני עובד בחדר חשוך מול מחשב רוב היום ומכייל ספסלים
אופטים למכשירים אופטים.
הא ישנם זכויות מסוימות לאנשים שעובדים בתנאים של חושך
תודה מראש
עורך דין
23/11/2015 09:53
שלום גדי

איני מכיר חוקים מיוחדים הנוגעים לעובדים בחדרים חשוכים, מעבר לבסיס - תנאי העבודה חייבים להיות הולמים.

בהצלחה
דני
דני
21/11/2015 22:07
מה ההסכם החדש בקמעונות אמרו לי המנהל שצריך לעבוד 200 ומשהו שעות ואז מקבלים שעות נוספות זה נכון או אחרי 9 שעות מקבלים כבר שעות נוספות.??
RE: דני
עורך דין
23/11/2015 09:52
שלום דני

לא יכול להיות הסכם שירע את תנאי העבודה של העובדים לעומת אלה הקבועים בחוק. נושא השעות הנוספות של כולנו מוסדר בחקיקה וכל הסכם קיבוצי / אישי יכול רק להיטיב עם העובדים.

בהצלחה
שאלה תאורתית
21/11/2015 20:43
שאלה תאורתית,
חוות דעת ממעסיקים קודמים בכתב לידי העובד/ת (או מכתב המלצה - או חוות דעת) האם הנושא מוסדר בחוק?
האם בצורה הקיימת גם לאחר סיום קשרי העבודה בין העובד למעסיק ישנו סוג של צורך של העובד/ת בחוות דעת חוזרת ונשנת של עובד/ת במעסיק על מנת שהמעסיק ייתן את חוות דעתו על העובד,
כיצד מוגדר על פי חוק הקשר הזה?
לפעמים לא בהכרח ידוע לעובד/ת מה המעסיק אומר עליו כהמלצה או שלא כהמלצה - הדבר קשור בסיכוי העובד/ת
להתקבל לעבודה חדשה,
הסיבות לכך יכולות להיות רבות,
לפעמים נכונות ועניניות,
אך לעיתים - וכאן לדעתי חשיבות ההגנה על העובד/ת השכיר בעניין חוקי עבודה וזכויות עובדים,
האם בצורה הקיימת גם לאחר סיום קשרי העבודה בין העובד למעסיק ישנו סוג של צורך של העובד/ת בחוות דעת חוזרת ונשנת של עובד/ת במעסיק על מנת שהמעסיק ייתן את חוות דעתו על העובד/ת,
כיצד מוגדר על פי חוק הקשר הזה?
ואם אין חובה על מתן חוות דעת בכתב בעת סיום העבודה לידי העובד - האם ניתן להסדיר את הנושא בנוהל או חוק?
האם בחקיקה בתקנות או גוף מוסדי אחר שמסדיר נהלי עבודה ?
האם ניתן בהכרח לדעת שהן סיבות עינייניות ונכונות,
האם מבחינת זכויות העובד לדעת מה חוות הדעת עליו - שקולה להסבר לסיום העסקה - ואולי מוטב שתהיה בכתב - האם ישנו חוק כזה?
מאוד מעניין וחשוב לדעת לעובד שכיר.
תודה.
עורך דין
23/11/2015 09:51
שלום

תשובה תיאורתית: אין בחקיקה כל הנחיות לגבי מתן חוות דעת של מעסיק קודם לגבי תפקודו של עובד, שהרי לא ניתן לכפות על אדם דעה לגבי אדם אחר. וכך מן הסתם, מעסיק יכול לתת חוות דעת על עובד לפי ראות עיניו על כל המשתמע מכך.

בהצלחה
טל
21/11/2015 19:09
שלום
אני עובדת כן חוד במקום עבודתי. ולפני כ 3 חוד עשיתי תאונת דרכים בעבודה . מה עליי לוודא שאני מקבלת כאשר אני מתפטרת?
עורך דין
23/11/2015 09:50
בוקר טוב טל

עליך לערוך גמר חשבון מול המעסיק - קראי את הכתבה ותביני יותר לגבי הזכויות שלך.

בהצלחה
מריאנה
23/11/2015 09:40
שלום,
התפטרתי עקב מעבר דירה, כרגע אני גרה בקריות ועוברת לבנימינה.
רציתי לדעת אם מעבר לפיצויים שהופקדו לי שזה 6% כל חודש מגיע לי עוד פיצויים מהמעסיק?
תודה
נעמי
23/11/2015 06:56
היי. התחלתי לעבוד לפני 4 חודשים במוסד פיננסי כלשהו. הגעתי כבר עם הסמכה ותעודת מקצוע אך הם מחייבים קורס התאמה ספציפית למוסד שלהם במקצוע הנל (ייעוץ השקעות) וקורסי העשרה למינהם. ועל ההכשרה הזו חתמתי בסך 12 אלף שח שאם אעזוב תוך 4 שנים אשלם על כך. לאחר הקןרסים שהיו קרוב לבית. אני אם לילדים קטנים
. שובצתי במקום כ45 קמ אם אתפטר יש עילה לויתור על הקנס? אני מחוייבת קודם להתריע על כך כדי שימצאו פיתרון או שאפשר ישר להגיש מכתב ולהתחמק מהקנס
שלום
דני
22/11/2015 23:30
מה ההסכם החדש בקמעונות אמרו לי המנהל שצריך לעבוד 200 ומשהו שעות ואז מקבלים שעות נוספות זה נכון או אחרי 9 שעות מקבלים כבר שעות נוספות.??
אלי
22/11/2015 22:48
ערב טוב,

אני עובד במקום עבודה שיש הסעות, זמן הנסיעה ממקום מגוריי עד העבודה לא אמור לקחת יותר מ-40 דק׳, גם לאחר שכל שאר העובדים באותה עיר נאספו.

העניין הוא שההסעה עוברת בשתי ערים קרובות, אני הראשון שעולה בנהריה, ואחר כך ההסעה ממשיכה לעכו ומשם לעבודה. בסך הכל יוצא שאני שעה ורבע בהסעה, האם זה חוקי מבחינת המעסיק? והאם מגיע לי תשלום על הזמן הזה או החזרי נסיעות?
יסמין
22/11/2015 22:43
לפני שלוש שנים החלפתי תפקיד ולא נתנו לי העלאה בשכר, במקום זה אושר לי לצאת כל יום בשעה שלוש. מאחר ואני עובדת אאוט סורסינג ויושבת בבית הלקוח אני מקלידה כל חודש את שעות העבודה שלי באופן עצמאי.

שאלתי את המנהלת שלי איך להקליד את השעות והיא אמרה לי רגיל להקליד 9.10 שעות עבודה כי אין דרך אחרת לעשות זאת.

כעבור זמן מה נכנסתי להריון (תאומים) ואחרי חופשת לידה שקלתי לא לחזור לעבודה, המנהלת שלי התחלפה והמנהלת החדשה ביקשה שאחזור.

לאחר דיונים עם המנהלת הבהרתי שאני לא יכולה לסיים עבודה אחרי שלוש וחצי וכרגע יש לי אפשרות לעזוב ולקבל את כל התנאים כי אני אחרי לידת תאומים, המנהלת שלי אמרה לי ששום דבר לא השתנה ששעות העבודה שלי הם עד שלוש וחצי (הוסיפו חצי שעה בהסכמתי) ושאני יכולה לחזור תחת התנאים האלו.

חזרתי לעבודה יצאתי כל יום בשעה שלוש וחצי והשעות דווחו כרגיל כמשרה מלאה כי נאמר לי לי לדווח על ידי שתי מנהלות. עכשיו אחרי שלוש שנים הם מעונינים לשנות את התנאים ולבקש שאשלים את השעות מהבית או שאשאר עד חמש במשרד.

שלוש שנים אני יוצאת מוקדם כאשר המנהלים מעודכנים בכך וזה מאושר ועכשיו רוצים לשנות את זה, אני לא מעונינת להסכים ורוצה לקבל מכתב פיטורים, האם מדובר בהרעת תנאים ואני יכולה לדרוש מכתב פיטורים ? אין לי חוזה כתוב .
גלית
22/11/2015 20:52
שלום,
המעסיק לשעבר שלי מסרב למסור לי את טופס עזיבת העבודה לצורכי הפנסיה וזאת ללא הצדקה.
הוא מסר לי שרק כאשר אחתום על ויתור תביעות או דרישות ישחרר לי את הטופס.
האם מותר לו?
מה עושים ולאן פונים?
תודה
הילה
22/11/2015 18:39
שלום רב, האם מעסיק יכול לבחור שלא לשלם דמי חגים, דמי מחלה ופנסיה לעובד שעתי?
חן
22/11/2015 13:41
שמי חן ואני עובדת בעמותת מרפא לנפש.

1.לא ניתן לפדות את ימי החופשה בכסף.

2.דמי הבראה-במקום לקבל פעם בשנה דמי הבראה,אנו מקבלים פעם בחודש סכום מזערי האם ז
ה בסדר?
עורך דין
22/11/2015 16:41
שלום חן

1. ניתן לפדות ימי חופשה בתשלום רק בהסכמת המעסיק או בעת הפסקת יחסי עבודה.

2. כן - כל עוד על פני השנה מקבלים את כל הכסף.

בהצלחה
משרת אם
משרת אם
22/11/2015 14:01
רציתי לדעת עם יש לי 2ילדים הילד הגדול בין 12 וילד השני בן 9 כמה שעות אני אמורה לעבוד 8 שעות או 8.5שעות
ולפי מה קובעים את העניין
עורך דין
22/11/2015 16:10
שלום לך

את יכולה לעבוד כמה שעות שאת רוצה ואין חוק שמגביל אותך ואת שעות העבודה שלך.

בהצלחה
יוסי
22/11/2015 14:10
שלום רב,בפניה נצבת בעיה,אני עובד במפעל בתפקיד מכשירן,תפקידי הוא לתת שירות לאביזרי קצה בתהליך הייצור,אחד המקומות שעלי לתת בוא שירות הוא אזור שבמהלך השנים האחרונות נמצא תחת הזנחה וחוסר ניקיון שהביא עימו גם מזיקים לאזור(עכברושים וחולדות),הגעתי למצב שאני יכול להגיע למקום מפני שאני נגעל ומפחד לבריאותי.
כמובן שפניתי לממונים עליי אך לא נעשה מספיק בכדי שהתופעה לא תחזור(האיזור עדיין לא נקי כנדרש למרות נסיות ההדברה).האם מצב כזה הוא הרעת תנאים? והאם ניתן לקבל את פצויי הפיטורין בעיקבות התפטרות במצב זה.
עורך דין
22/11/2015 16:10
שלום יוסי

ככל שפנית אל המעסיק בנושא והבהרת את עצמך, וככל שהמעסיק לא עשה דבר - על פניו המדובר לכאורה על הרעה בתנאי העבודה שלך. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולות כלשהן לרבות התפטרות.

בהצלחה
סיגי
22/11/2015 12:35
אני גרה ועובדת כיום בבאר שבע. בעוד 3 חודשים אני מתחתנת ועוברת לירוחם. האם אני זכאית להיחשב כמתפטרת בעקבות מעבר דירה? ומה התנאים?
ספיר
22/11/2015 12:02
מתי מועבר המידע על התייצבות דורשי העבודה בלשכה התעסוקה למוסד לביטוח לאומי.
מיטל
22/11/2015 09:45
לא ברור לי מה זה משרה מלאה לזכאות שעת הנקה. התקן שלי זה 8.5 שעות (כולל הפסקה) ל- 5 ימים בשבוע. הנהלת החשבונות הוסיפו לי לשכר חצי שעת הנקה עובדת כרגע 7.5 שעות) בטענה שאני לא זכאית לשעה שלמה בגלל שאני לא עובדת במשרה מלאה. מה קובעים חוקי העבודה בעניין?
ספיר
22/11/2015 09:09
שבוע טוב.

התחלתי לעבוד במקום העבודה ב17.6.12 ועבדתי במשך 3 שנים. בינואר 2013 פוטרתי וחזרתי לעבודה במרץ באותה שנה.

חודש שעבר הגשתי מכתב התפטרות ועכשיו כשביקשתי מהמנהל שלי למלא טפסים של ביטוח לאומי הוא רשם בתחילת עבודה מרץ 2013 למרות שבתלוש כתוב מהתלוש הראשון ועד לתלוש האחרון תחילת עבודה מ-17.6.2012.

רציתי לדעת אם זה חוקי שכך הוא כתב בטפסים? לפי מה אני אמורה ללכת? הוא בטח ירשום את זה גם במסמכים של הפיצויים וככה אני לא יקבל את כל מה שמגיע לי. ידוע לי שמרגע שפוטרתי אם לא עברו 3 חודשים אז נשאר הוותק זה נכון? תודה.
ת.ש
22/11/2015 09:07
בוקר טוב

התייעצות. מה 8.10 אני למעשה יצאתי לשמירת הריון. בגלל עיכוב במתן המכתב מהרופא שלי ובגלל שלא רציתי שתפגע לי משכורת אוקטובר פדיתי למעשה את ימי המחלה שהיו לי בעבודה.

הבעיה היא שרופאת המשפחה שלי לא יכולה לתת לי רטרואקטיבית חופשת מחלה ולכן אין למעשה אישור רפואי על הימי מחלה האלה.

בהמשך אושפזתי ברמבם בגלל רעלת הריון ב-4.11. לאחר שבועיים של אישפוז ילדתי בלילה שבין חמישי לשישי את בני התאומים בשבוע 33.

ועכשיו לשאלה:

הרופא יכול להוציא לי שמירה מה-8.10 על מנת שיהיו לי יותר מ-30 יום שמירה ואוכל לקבל את הדמי שמירת הריון? כי בנובמבר היו לי רק 15 ימים ולביטוח לאומי זה לא מספיק למיטב הבנתי. השאלה היא כי למעשה פדיתי ימי מחלה ואני רוצה על הימים האלה להצהיר גם שמירה.. חוקי לא חוקי? אפשרי?
Clue
22/11/2015 09:06
שלום.
על פי החוק, עובד צריך לעדכן את המעסק 30 ימים לפני יצאיה לחופש.
האם יש התיחסות בחוק לזכויות / חובות בעובד שרוצה לצאת כמה שעות (שעה) לפני סיום יום העבודה בהתראה של כמה שעות?
האם יש הפרדה בהתיחסות אם עובד יוצא ל"סידורים אישיים" או שקובע תור לרופא (בשעות העבודה)?
**יש לי עובדת שכל שני וחמישי יש לה תור לרופא בשעות הבעודה. אני מחאלת לה רק בריאות יחד עם זאת התנהלות כזאת פוגעת בביצועים של הצוות ובכלל שלה כפרט.(מעבר לזה גם עובדות אחרות נפגעות כי "נופלת " אלהן עבודה של הנהדרת)
האם אני יכולה לאסר על העובדת לצאת מוקדם אם לא קיבלתי התראה מראש ?
תודה רבה
מירי
22/11/2015 09:03
שלום וברכה,
מאוד רוצה לדעת האם יש כזה דבר הלנת פיצויים?

פוטרתי מעבודתי בתאריך 18/8/2015 חיכיתי עד נובמבר ולא קבלתי פיצויים שלחתי לבוס לשעבר מכתב עם העתק להסתדרות העובדים שבו אני מבקשת לשלם את פיצויי הפיטורין עד שבועיים מתאריך המכתב התאריך היה 3/11 קיבלתי פיצויים רק אתמול ... עברו 3 חודשים מאז שפוורתי האם אני יכולה לתבוע על הלנת פיצויים?

תודה מראש מירי

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ