פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1272
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גל
11/06/2013 15:47
לאחר התלמדות של 3 משמרות שהיו כ20 שעות החלטתי כי אין ברצוני להמשיך במקום העבודה.

בראיון הקבלה נאמר לי שהשכר לחודש הראשון הוא X שקלים ולאחר חודש עולה ליותר (ללא שום תשומת דגש על התלמדות)

כשבאתי לדרוש את כספי ההתלמדות נאמר לי כי לא מגיע לי מהסיבה שעליתי זמן וכסף למעביד בעקבות ההתלמדות.

האם הדבר נכון? האם המעסיק יכול לא לשלם לי??

תודה רבה מראש, גל
אלמירה חן
11/06/2013 18:06
גל שלום
ממש לא צריכה לקבל שכר + נסיעות
תגישי תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה
קובי
11/06/2013 14:34
שלום,
לפני כחודש התפטרתי מעבודתי בשל הרעת תנאים - העברת החברה למקום מרוחק מביתי פי 2 ממיקומה הקודם.
פעלתי על פי חוק, הגשתי מכתב אזהרה מראש, בו ביקשתי שיימצא פיתרון לבעיית המרחק וזמני הנסיעה והתשובה שקיבלתי היא שיש באפשרותי להתפטר ולקבל פיצויים.
במכתב ההתפטרות ציינתי שוב שאני מתפטר בשל הרעת תנאים ועזבתי לאחר המעבר.
נכון לעכשיו החברה מתעקשת כי התפטרתי מרצוני החופשי, מסרבת למלא טופס אישור מעסיק של ביטוח לאומי - בטענה כי לא מגיעים לי דמי אבטלה אף על פי שבביטוח לאומי נאמר לי כי כן.
מעבר לכך - הם דורשים כי אחתום על מסמך האומר כי התפטרתי מרצוני ולא בשל הרעת תנאים - מה שכמובן אינו נכון.
כרגע אני עומד תלוי - אני לא יכול לקבל את הפיצויים ואת דמי האבטלה שמגיעים לי ללא אישור מעסיק ומכתב סיום ההעסקה ואם אחתום על המסמך - הרי שאני אומר שלא התפטרתי בשל הרעת תנאים ולכן לא מגיעים לי התנאים של מי שפוטר.

האם יש להם הזכות לעשות זאת?
יש מנוס מלגשת לתביעה?

תודה,
קובי.
אלמירה חן
11/06/2013 14:42
קובי שלום
אתה כותב הרעת תנאים
למה כוונה??
קובי
11/06/2013 16:13
הכוונה היא למעבר משרדי החברה מהמקום בו עבדתי בשנתיים האחרונות למקום מרוחק מביתי שהביא להארכת דרכי הנסיעה מ25 דק לשעתיים, גם המרחק גדל פי 2, מעבר לכך, השינוי הנ"ל פגע בגמישות המשמרות בהן עבדתי (עוד תנאי העסקה המצוין בחוזה) מאחר והפך את עבודתי לתלויה בהסעות.
אלמירה חן
11/06/2013 18:05
קובי שלום
לפני התפטרות עובד חייב להגיש מכתב כדי שמעסיק יוכל לתקן דברים
אם כתבת וקיבלת תשובה שלילית, אז אתה יכול להגיש תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה
סער
11/06/2013 16:33
שלום ברצוני לברר את זכויותי במקרה הבא עבדתי בחברה פרטית במשך חמישה חודשים, ללא פנסיה ממקום עבודה קודם המעסיקה שלי החליטה לפתוח לי קרן פנסיה והופיע לי כל חודש בתלוש שכר הפרשה מהשכר שלי והפרשה של המעסיקה במהלך עבודתי שם, פנה אלי נציג מקרן הפנסיה לשם חתימה על טפסים אבל המעסיקה שלי אמרה לי לא לחתום כי רוצה לעבור חברה ושאחכה לאחר חמישה חודשים פיטרה אותי וכבר יותר משלושה חודשים אני מנסה להשיג ממנה את הפרטים של הפנסיה כדי להעביר למעסיק החדש שלי והיא מתחמקת.

מה עלי לעשות? מהן זכויותי? לפי הבנתי היא לא היתה מחויבת לשלם לי פנסיה? אבל מצד שני החליטה לפתוח לי פנסיה ובפועל הורידה לי סכום כל חודש מהמשכורת תודה רבה
אלמירה חן
11/06/2013 18:02
סער שלום
לפי חוק פנסיה חובה מעסיקה חייבת להעביר לך מחודש ראשון פנסיה חובה (כי יש לך פוליסה מחברה קודמת)
תפנה אליה אך ורק בכתב ותבקש פירוט הפקדות
אחרת תוכל לפנות לבית דין לעבודה וגם למשרד ה.ת.מ.ת
בהצלחה
מאור
11/06/2013 16:35
התחלתי לעבוד ב-15.04.12 בחברת טבע דרך חברת כוח אדם MANPOWER. לפני כמה חודשים, בתחילת שנת 2013 המשיכו טבע את העסקתי אך העבירה אותי לחברת MBS (חברת OUTSOURCING) אשר קשורה למנפאואר. כל פנייה במהלך עבודתי היא עדיין קשורה לאנשים שעובדים במנפאואר שלשום הודיעו לי על פיטורים מכיוון שאין תקן לתפקיד שלי. כשדיברתי עם מנפאואר לאחר הפיטורים הם ציינו רק שמגיע לי כסף על הודעה מוקדמת למשך חודש ימים. רציתי לדעת האם אני אמור לקבל עוד סכום של כסף בנוסף להודעה מוקדמת וכמה אני אמור לקבל? תודה מראש
אלמירה חן
11/06/2013 17:59
מאור שלום
מעסיק שלך מנפאור, ומעסיק חייב לשמור על ותק מקצועי שלך
כולל פיצוי פיטורים
בהצלחה
שלי לבנה
11/06/2013 17:08
אני עובדת שכירה בחברה פרטית כבר שלוש שנים + החברה היא באזור השרון ואני עוברת לגור עם בין זוגי (אנחנו לא נשואים) בקרית שמונה רציתי לדעת אם אני זכאית לפיצויים ע"י המעסיק כמובן שהודעתי על עזיבה 6 שבועות מראש. תודה :)
אלמירה חן
11/06/2013 17:56
שלי שלום
העברת מקום מעל 40 ק"מ מזכה עובד בגלל נשואים
אני לא חושבת שמעסיק אפסול פיצויים
מזל טוב
אייל
11/06/2013 17:12
שלום רב, בשנתיים וארבעה חודשים האחרונים עבדתי בחברת 'סלע סיעוד' שמפעילה חונכים ומטפלים לילדים ומבוגרים שנחשבים כאוכלוסיות המיוחדות, אוטיסטים, הפרעות נפשיות, נוער בסיכון ועוד.

כחונך עבדתי כשנתיים ושלושה חודשים ולפני כחודש פנתה אליי הרכזת שלי והציעה לי שדרוג לעבודה בתור רכז שטח. בתפקיד רכז עבדתי מה-12 לחודש נובמבר 2012. שכרי כחונך התחיל מ-23 שקלים לשעה לפני שנתיים, בשנה השניה עלה ל-24 שקלים וסיימתי עם 25 שקלים לשעה+נסיעות ותנאים סוציאליים כחוק פנסיה וכדומה.

שכרי כרכז הוחשב כגלובאלי, 5,700 ש'ח ברוטו+300 אשל +300 ש'ח חניה ונסיעות (חופשי חודשי) +300 שעות נוספות + אחזקת רכב לפי דיווח.

במהלך השבוע וחצי האחרונים מנהלת סלע הגברת גילה לידר התייחסה אליי ולמספר עובדים בזלזול כך שהחלטתי שהעבודה לא מתאימה לי וחיכיתי בנימוס שיפטרו אותי.

במהלך שלושת השבועות נסעתי לרחובות, נס ציונה, כפר סבא וערים נוספות ולא ניתנה לי האפשרות להעביר את הקילומטראז' בדמות אחזקת הרכב לפי דיווח ומכך אני מבין שאני לא אראה את מה שמגיע לי במשכורת, למרות שביקשתי פעמיים לדווח על אחזקת הרכב שלי במהלך השבוע שחלף.

בתאריך ה-2 לחודש הזמינה אותי גילה דרך בתה קרן שמועסקת תחתיה בחברה לחדרה, "אייל אני מצטערת אך זה לא עובד " גילה פיטרה אותי ובמהלך השיחה לחצה עליי לתת לה תשובה במיידי לגבי אם אני מתכוון לחזור להיות חונך או לא, ככל הנראה על מנת שלא תצטרך לשלם לי פיצויים ויראה כי אני עזבתי, הסברתי לה שהציעו לי כמה עבודות ואני לא אוכל לעבוד בתור חונך, היא לחצה עליי עד שקיבלה את המילה 'לא' נרגעה ומיד אמרה שלום. לפי הידוע לי וידוע לי בעצם די מעט. נפגעתי ולא קיבלתי כחוק הודעה מוקדמת שמאפשרת לי שבועיים שכר בין אם אני ממשיך לעבוד או שהחליטו שכלל לא, פיטרו אותי ושחררו אותי לביתי.

כנ'ל אני יודע כי מגיע לי לקבל יום על כל חודש שעבדתי ואני די משוכנע שגם את הסעיף הזה אני לא אראה במשכורת. מעבר לכך מכתב פיטורין לא ניתן לי, אני מרגיש שזכויותיי הופרו ונפגעו ולפי מה שהבנתי משיחות עם רכזים נוספים ומזכירות שעובדות בחברת 'סלע' תקופה של מספר שנים, מנהלת סלע מתוחכמת מאד כשזה מגיע לענייני כספים, לא מעט עובדים נפגעו ולא קיבלו מה שמגיע להם מבחינת החוק והכל נאמר לי עצם היותי רכז. אשמח מאד לכל סיוע. בתודה מראש, איל
אלמירה חן
11/06/2013 17:53
אייל שלום
זה היה שימוע?? כתבו פרוטוקול??
אם כן אז רשמו שרוצים להוריד אותך בתפקיד אז זאת סיבה מספיק טוב להתפטרות כפיטורים
בהצלחה
רותם
11/06/2013 14:12
שלום,

בימים אלו מוגשת נגדי בקשה לתמת לפטר אותי ואני בחודש 4 אני עובדת כבר שנה ו3 חודשים במקום העבודה. אם הם מצליחים לפטר אותי מגיעים לי גם לחתום אבטלה וגם חופשת לידה של 3 חודשים?
אלמירה חן
11/06/2013 14:40
רותם שלום
לא פשוט לקבל אישור לפיטורי עובדת בהריון

עובד שקיבל שכר על בסיס חודשי ושולמו עבורו דמי ביטוח במשך 360 יום מתוך 540 ימים שלפני האבטלה, זכאי לדמי אבטלה. וגם זכאית לדמי לידה
בהצלחה
רותם
11/06/2013 17:45
תודה. ביטוח הכוונה לביטוח לאומי?
אלמירה חן
11/06/2013 17:48
כן רותם
רבקה
11/06/2013 13:38
אני נפגעת תאונת עבודה. קיבלתי תשלום מביטוח לאומי של 91 יום. אני עדין בחופשת מחלה מרופא תעסוקתי עדסוף חודש יוני . האם מעבידי חייב לשלם לי משכורת עבור החודשיים הנ"ל? אני עובדת כ 28 שנה.
אלמירה חן
11/06/2013 14:53
רבקה שלום
תאונת עבודה משלמים דרך בטוח לאומי
אבל בגלל שעבדת 28 שנה תפני למעסיק לעזרא
עדכני אותי אם הסתדרת
המון בריאות
הילה
11/06/2013 14:00
איני מקבלת פנסיה כבר 10 חוד׳ בפעם האחרונה הבטיח שיביא לי ב10 ליוני הכל רטרו דיברתי עם הסוכן ביטוח ולא קיבל שום דבר אם אני מוציאה מכתב התפטרות עקב הרעת תנאים אני זכאית לפיצויים? מחויבת בהתראה מוקדמת?
אלמירה חן
11/06/2013 14:44
הילה שלום
חייבת לכתוב למעסיק ולתת לו זמן סביר לסדר עניין
אחרת תוכלי להתפטר כדין פיטורים
וזאת עבירה מאוד חמורה של מעסיק
בהצלחה
יותם
11/06/2013 14:29
שלום !
אני עובד כרגע במשרת סטודנט וברצוני לפדות את ימי המחלה שלי בעקבות ניתוח שעברתי לתקופה של 42 יום.
(יש לי יתרה בתלוש של הימי מחלה) איך מחשבים את הסכום שמגיע לי אם אני עובד לפי אירועים ? .
אלמירה חן
11/06/2013 14:32
יותם שלום
ממוצע של 3 חודשי עבודה= זה בסיס לתשלום ימי מחלה
המון בריאות
קפלן
11/06/2013 10:28
האם עובד המאושפז בבית חולים זכאי למשכורת??
אלמירה חן
11/06/2013 13:04
קפלן שלום
עובד מקבל זיכוי חופשה 1.5 לחודש עבודה במשרה מלאה
אם יש לך מספיק ימי מחלה אז מעסיק חייב לשלם לך
ואם לא , אז מעסיק חייב לתת לך מכתב לבטוח לאומי להמשך תשלום
המון בריאות
אורי
11/06/2013 10:47
שלום,
אני כדורגלן ומקבל משכורת 10 חודשים בשנה. קיבלתי את התלושים ואני רואה שלא הפרישו לי לפנסיה במהלך כל השנה מה עליי לעשות?
אלמירה חן
11/06/2013 13:01
אורי שלום
עובד שאין לו פוליסה מעבודה קודמת זכאי לפנסיה אחרי 6 חודשי עבודה
אם הייתה לך פוליסה אז אתה זכאי אחרי 3 חודשים רטרו
זה חוק ותבקש להפקיד רטרו לפי החוק
בהצלחה
קובי
11/06/2013 10:57
שלום רב הייתי מעוניין לקבל יעוץ לגבי עבודתי אני עובד 12 שעות ומקבל שכר גלובלי 6500 האם אני אמור בזכויותיי לקבל שעות נוספות והאם אני צריך ליידע את המעסיק או לתבוע כי לא כך קורה - אשמח לחזרתכם אליי תודה קובי
אלמירה חן
11/06/2013 12:59
קובי שלום
איך רשום לך תשלום של 6.500 ₪ בשכר יסוד
או שיש לך פיצול לשעות נוספות גלובליות??
אם אתה עובד 6 ימי עבודה ,אז אתה זכאי משעה 9 לשעות נוספות 2שעתיים לפי 125% ומעל 150%
יום שישי מעל 3 שעות כשעות נוספות
דבר איתי אן יהיו שאלות 050-7177155
בהצלחה
מנגיסטה
11/06/2013 10:58
שלום רב אני התפטרתי מעבודתי אחרי 4.5 שנים עקב הפרת זכויות ורוצים להביא לי חצי מהפיצויים בטענה שזה מה שמגיע לי אחרי ניכויים אנני יודעת איך מחשבים פיצויים...אשמח אם תעזרו לי...תודה
אלמירה חן
11/06/2013 12:56
מנגיסטה שלום
למה רק חצי מתשלום פיצויים
אם היו הרעת תנאי העסקה , אז את זכאית לתשלום מלא
דברי איתי
050-7177155
בהצלחה
בתיה
11/06/2013 11:00
אני עובדת חמש שנים כמטפלת במקום עבודה הוברר לי שלא שילמו עלי ביטוח לאומי ולא פנסיה נאלצתי לעזוב את עבודתי. רציתי לשאול אילו זכויות יש לי ומה הדרכים שבהן אני אמורה לפעול בכדי לקבל מהמעסיק לשעבר את הכספים והזכויות שמגיעות לי לפי החוק. האם יש צורך לקחת עורך דין ולהגיש תביעה משפטית בכל מקרה? האם יש דרך לגבות את מה שמגיע לי בלי לתבוע בבית המשפט?
אלמירה חן
11/06/2013 12:54
בתיה שלום
את זכאית לחופה, הבראה, קופת גמל , ותשלום בטוח לאומי
יש לנו באתר
מעסיקים - העסקת עוזרת בית
עדכני אותי אם זה מספיק ברור לך
בהצלחה
רודיון
11/06/2013 11:01
בחודש אוקטובר 2012 התחלתי את העבודתי בחברה גדולה ומוכרת "שמחה זה אנחנו" בתפקיד נהג חלוקה עבדתי 6 ימים בשבוע בין 12 ל 15 שעות כל יום. אחרי 3 שבועות קרתה תאונה ושברתי את המחסום באחת החניות מאז החברה הודיעה לי על הפסקת העבודתי בחברה וסירבה לשלם לי משכורת על התקופה שעבדתי אצלם. כח אדם שדרכו עבדתי לא יכול לעזור לי בכלום ואומרים שבעל הבית של החברה מסרב לשלם להם מתוך העיקרון ורצון לעשות לי דווקא ורוצה לגרום לי להתייאש בעזרת תרתורים עם המשפט וכל התהליכים. ידוע לי בוודעות שלא פנו אליהם או לבית משפט בטענות לגבי המחסום השבור. זה טופל בתוך החברה ההיא. אני חושב שלא מגיע לו לראות איך אני מבזבז את הבריאות שלי וכסף (שבזכותו אין לי ואני אב לשתיים) על משהו שמגיע לי. מאז ועד היום לא קיבלתי את השכר שמגיע לי. מה אני יכול לעשות?
אלמירה חן
11/06/2013 12:52
רודיון שלום
זה מאוד חמור....
תגיש תביעה
בהצלחה
בתיה
11/06/2013 08:33
האם ימי החופש בטבלה נכונים גם למי שעובד חמישה ימים בשבוע?אם לא,
האם יש טבלה אחרת המתואמת לחמישה ימי עבוד הבשבוע?
תודה
אלמירה חן
11/06/2013 10:25
בתיה שלום
שנה 1-4 = 10
5= 12 יום
6 = 14 יום
7=15
8=16
9=17
10=18
11=19
משנה 12 = 20 יום
בהצלחה
חמי
11/06/2013 09:27
עובד שבקבלתו לעבודה לא נאמר לו ע''י מנהל המחלקה שהמישרה זמנית, ולאחר 4 חודשים, וסמוך לשחרור ממילואים קיבל מכתב שימוע בהול ע''י מנהל משאבי אנוש, המכתב נמסר ב 8.30 בבוקר והשימוע נקבע לאותו יום בשעה 12 בצהריים עם מנהל המחלקה. עבודתו הופסקה יום לאחר השימוע.

האם ההליך תקין ? ומה האפשריות העומדות בפניו? עקב קבלתו לעבודה התפטר ממקום עבודתו הקודם.
תודה מראש
אלמירה חן
11/06/2013 10:16
חמי שלום
יש כמה דברים שמעביד עבר על חוק
כך, החוק אוסר על מעביד לפטר עובד בתקופת שירותו במילואים וכן בתקופת 30 הימים שלאחריה
בזימון לשימוע מעסיק חייב לתת לעובד 72 שעות לפחות עד שימוע וחייב לרשום סיבות לזימון לשימוע
תגיש תביעה נגד מעסיק....
בהצלחה
מירי
11/06/2013 06:17
לפני כ-4 שנים המעסיק שלי שכר מנהל משרד אותו מנהל זה למעשה קולגה שעבד איתנו שהתקדם בתפקיד מאז שנכנס לתפקיד המכובד אינו מפסיק ל"חפש אותי" אני יושבת במשרד קטן עקב עבודתי אני נאלצת המון לקום מממקומי ולקחת מסמכים על מנת להקליד או שאני צריכה להוציא תדפיסים במחשב אזי נאלצת לשבת בעמדה אחרת על מנת לבצע זאת לאחרונה הוא כל הזמן מעיר לי שאני לא יושבת במקומי וכל הזמן קמה אפילו אם אני הולכת לשירותים או לאכול צועק במשרד מירי מירי איפה את תעני לטלפונים נותן את ההרגשה שכל היום אני מסתובבת ולא עושה כלום זה מגיע למצב שאני רוצה לקנות אוכל הוא תמיד מעקב אותי ואפילו יום אחד הלכתי למכולת שבה אנחנו קונים מצרכים למשרד ועל הדרך גם קניתי לי באותו זמן הוא לא היה ופגשתי אותו בדרך הוא התחיל לצעוק עלי למה אני מסתובבת והאם זה היה נחוץ האווירה במשרד לא נעימה לי אני לא מבינה למה הוא מתנהג כך למה הוא מונע ממני לאכול כשאני רוצה ולמה בכלל זה שאני קמה והוא יודע את הסיבות שזה לצורך עבודה עדיין מתנהג כמו רודן זה כבר 4 שנים שאני במצב הזה וכל פעם הוא מוצא משהוא חדש מה עלי לעשות איך להתנהג איתו אני פשוט לא רוצה לתת לו את התענוג שאעזוב את מקום עבודתי בגללו אבל אני גם סובלת ממנו אני גם היחידה שהוא מתנהג אלי כך אודה על תשובה מהירה כי היום בתשע יש לי פגישה איתו
מרי
10/06/2013 19:01
אני עובדת גלובלית שכע חודשי מ 8.30 עד 4 כיצד מחושב לי המצטבר של כל חודש לימי חופשה וימי הבראה. כמו כן האם בימי מחלה וימי תאונת עבודה מוכרת שקיבלתי עבורה כסף מב.לאומי מגיע לי לקבל מצטבר של חופשה וימי הבראה.

בתלוש שכע של ההודעה המוקדמת לא עבדתי וקיבלתי משכורת האם על כל על זה צריך להפריש לי פנסיה ויש לי גם הצטברות ימי חופש והבראה??
האם יש משרד שיכול לבדוק תלושים בצורה יסודית לראות אם אין טעויות בחישובים ובמצטבר עבדתי 2.6 שנים
אלמירה חן
10/06/2013 22:12
מרי שלום
אני חשבת שכר ומוכנה לעשות בדיקת שכר
דברי איתי 050-7177155
ערב נעים לך
מרי
11/06/2013 00:32
תודה אני אצלצל אלייך מחר בשעות הצהריים
מוחמד
10/06/2013 17:37
אני עובד שמירה במפעל פלסטיקה דרך חברת אבטחה אני מקבל שכר מינימום של בוקר גם בערב ובלילה רוצה גם לציין גם שכל שעה נוספת שאני עובד נרשמת בתלוש עבודה של מישהו אחר ואני מקבל את הכסף מזומן בלי רישום אצלי בתוך תלוש משכורת מסיבה שאני לא מבין. בקיצור, המעסיק עושה קומבינות שכר על חשבוני ועל חשבון עובדים אחרים. מה עושים בלי סכנה של לאבד את העבודה?
אלמירה חן
10/06/2013 23:53
מוחמד שלום
אתה תבקש ממנו תלוש מסודר לפי חוק
אתה חייב לקבל תנאים סוציאליים גם
כגון: חופשה,מחלה,קופות גמל....
דבר איתי אם זה יסתדר
בהצלחה
פיטורים
לאה
10/06/2013 23:14
האם מותר לעובד להתפטר מהיום למחר בגלל הרעת תנאים
אלמירה חן
10/06/2013 23:46
לאה שלום
לפני שאת מתפטרת את חייבת לפנות בכתב ולתת למעסיק זמן סביר לתקן דברים
אם לא תקבלי תשובה תוכלי להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה
מורטל
10/06/2013 16:51
עבדתי משך חודש בחנות פרטית כלשהי. קיבלתי הבטחה שאת הצ'ק של המשכורת אני אקבל ב1 לחודש (הזה) פוטרתי מהעבודה כארבעה ימים לפני מועד התשלום. מהיום בו הובטח לי מועד המשכורת בעל הבית מוצא תירוצים למה הצ\'ק לא קיים. בימים האחרונים בעל הבית לא עונה לשיחות שלי או להודעות שאני משאירה לו.

במידה ואני לא אקבל את המשכורת לי מחר תהיה לי בעיה עם חברת הסלולר שאני מנויה בה כמו כן עם החזר ההלוואה שלי מהבנק ותוכנית החיסכון שולם נפדים ב-12 לחודש וכמו כן צ'ק השכירות שלי שיוצא בכל 13 לחודש. רציתי לדעת איך אני יכולה לטפל בעניין ואם אני יכולה לתבוע על כל נזק שנוצר לי בעקבות אי התשלום. תודה.
אלמירה חן
10/06/2013 22:40
מורטל שלום
בטח
תפני אליו בכתב ותני לו 2 יומיים
אחרת תגישי תביעה נגדו וגם תלונה למשרד הת.מ.ת
בהצלחה
טלי שדה
10/06/2013 16:49
נתבקשתי על ידי מעסיקי לנסוע כל יום מחוץ לעיר (לצורך התלמדות) הנסיעה אורכת כארבע שעות (הלוך וחזור). האם המעסיק צריך לשלם לי עבור זמן הנסיעה ולא רק את עלות הנסיעה כאילו אלה שעות עבודה? ברצוני לציין כי זמן ההתלמדות הינו כ 10 ימים. כמה כסף בדיוק אני אמורה לקבל מהמעסיק במקרה שתיארתי? נסיעות בלבד? נסיעות + שעות נסיעה? איך מחשבים את הסכום?
אלמירה חן
10/06/2013 22:32
טלי שלום
את חייבת לקבל נסיעות וגם שעות לימודים כולל שעות נוספות
בנוסף תבקשי פיצוי על שעות נסיעה
בהצלחה
עמית חזן
10/06/2013 17:01
היי, שמי עמית חזן. הינני בן 26, אזרח עולה מארה"ב, מזה שנתיים חי בארץ. במהלך שנה ושבעה חודשים עבדתי כנהג בחברת הובלות גזים. כחלק מחובותיי האזרחיות, גויסתי לצה"ל לפני כחודש וחצי.

ברגע שהובהר לי כי יהיה עליי להתגייס לצבא למשך שישה חודשים וניתן לי תאריך גיוס, העברתי את הפרטים לבוס שלי למעלה מחודש לפני הגיוס. הבהרתי לבוס שלי כי אאלץ להתפטר מאחר ועליי להתגייס ובנוסף העברתי לו מכתב התפטרות מסודר המבהיר את סיבת ההתפטרות.

ידוע לי כי לפי חוק פיצויים מגיע לי לקבל את הפיצויים לפי פיטורין. פניתי לבוס שלי במשך כ החודש לפני שסיימתי את עבודתי בבקשה לקבל את המגיע לי ונדחתי על ידו בטענה שזה יטופל.

שוב ושוב יצרתי קשר עימו והוא טען שאקבל זאת במשכורת האחרונה. כמובן שלא קיבלתי שום פיצויים במשכורת. יצרתי קשר עימו מספר פעמים הוא טען שהנושא בטיפול ונכון לשבוע האחרון הוא לא עונה יותר לטלפונים שלי.

אני זקוק לפיצויים הללו כמו אוויר לנשימה מאחר ואני חייל נשוי, ללא תמיכה כלכלית המשתכר נכון להיום מהמעט שהצבא נותן לי. אשמח לקבל יעוץ בהקדם האפשרי על לקבל את המגיע לי. בתודה מראש, עמית חזן.
אלמירה חן
10/06/2013 22:29
עמית שלום
תפנה למעסיק בכתב ותבקש לשלם תוך 4 ימים פיצויים
אחרת תפנה לבית דין לעבודה וגם למשרד ה.מת.מ.ת
בהצלחה רבה
עדכן אותי אם זה הסתדר
וותק
מירי
10/06/2013 17:27
האם ניתן להעביר וותק ממשרד החינוך למקומות עבודה אחרים ? והאם זה רק ניתן להעברה במגזר הציבורי ?
RE: וותק
אלמירה חן
10/06/2013 22:25
מירי שלום
לא לכל מקום
תכתבי בבקשה לאיזה מקום
בכל אופן למקום פרטי לא
בהצלחה
אוראל
10/06/2013 17:45
אני עובד במסעדה כבר 5 שנים בתפקיד מלצרות. היה ויכוח קטן עם העל הבית ומיד הרחיק אותי מהעבודה. ללא הודעת מוקדמת ובלי לקיים שימוע (קראתי על זה באתר המעולה שלכם). הלכתי לרואה החשבון ושם גיליתי שרשום לי ימי חופשה ותשלום נסיעות למרות שאינני מקבל את זה ולא קיבלתי חופשות או דמי נסיעות אף פעם. כמו כן התלוש לא משקף את ימי העבודה שלי אלא פחות בהרבה, אז מה עלי לעשות
אלמירה חן
10/06/2013 22:23
אוראל שלום
אז פוטרת או אתה בהשעייה עדיין??
מעסיק היה נותן לך כל חודש תלושי שכר??
התפטרות
לאה
10/06/2013 18:51
האם עלי להודיע למנהל שלי שבועיים מראש שאני עוזבת אם הוא לא משלם לי דמי הבראה חופשות ולא משלם משכורת בזמן?
אלמירה חן
10/06/2013 22:16
לאה שלום
אם את רוצה להתפטר כדין פיטורים
עקב הרעת תנאים
את חייבת לפנות בכתב ולבקש להסדיר דברים
אם תקבלי תשובה שליליתתוכלי להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה
נבו
10/06/2013 19:28
היי

אני עובד שכיר בחברה פרטית בתחום המחשוב. התחלתי לעבוד בתאריך 2/2/2010. אני עובד שמסגרת משרה מלאה אם זה משנה לצורך מתן מענה לשאלתי. רציתי לשאול פעם אחת ולתמיד כמה ימי מחלה מגיעים לי בשנה לפי חוקי העבודה במדינת ישראל? מודה מראש על היחס והאפשרות לקבל מענה וייעוץ מקצועי לעובדים באתרכם.
אלמירה חן
10/06/2013 22:08
נבו שלום
עובד זכאי ל18 יימחלה לשנה או 1.5 לחודש מלא
זיכוי עד 90 ימי מחלה מקסימום
בהצלחה
אודי מור
10/06/2013 20:55
התחלתי לעבוד באולם אירועים בתור ברמן, הובטח לי שכר גבוה של 350 ש"ח לאירוע + 150 ש"ח להקמה.
הגעתי למשמרת ראשונה (כולל הקמה) שארכה מ-12 בצהריים ועד 4 לפנות בוקר (כ-15 שעות).

בשבוע שאחרי, מנהל הבר סינן את שיחותיי ולא נענה לבקשותיי שיחזור אליי ומכך הבנתי שאיני מועסק שם עוד למרות שעדיין לא ידועה לי הסיבה.

כשהגעתי לאסוף את המשכורת על האירוע היחיד שעבדתי בו. נתן לי המנהל 300 ש"ח בטענה שזה מה שיש קח את זה או תשאיר את זה. לקחתי את הכסף ועכשיו איני יודע מה לעשות! האם אוכל לפנות לבית המשפט? האדם לא הוציא לי תלוש משכורת ולא כלום!

אשמח לעצתך ולעזרתך בנושא. תודה מראש!
אלמירה חן
10/06/2013 21:51
אודי שלום
תגיש תביעה לבית דין לעבודה וגם תפנה למשרד הת.מ.ת
לפני זה תפנה למעסיק כתב ותתן לו 3 ימים לשלם שכר ונסיעות+ תלוש משכורת
בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ