פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 900
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יעל
13/12/2014 21:47
שלום וברכה! רציתי לשאול אני אמא החוזרת מחופשת לידה, אני עובדת כרגע 2 ערבים בשבוע ולא בטוחה שאצליח לשלב חזרה לשתי ערבים + ניהול משפחה.
רציתי לשאול האם בזה שאני חוזרת לעבוד ורואה שזה לא הולך ונגיד מתפטרת אחרי חודש האם אני מפסידה את הזכאות שלי לקבל פיצויים?? בגלל שחזרתי לעבוד??
או שלא משנה מה קורה אם חזרתי או לא חזרתי בתוך התפטרות 9 חודשים מהלידה בכל מקרה אקבל כספי פיצויים???
עורך דין
14/12/2014 07:51
שלום יעל

עד הגיעו של בנך / בתך לגיל 9 חודשים את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד/ה, שאז תקום לך הזכות לקבל פיצויי פיטורין ואת כל שאר הזכויות של עובד שפוטר מעבודתו. בדיוק למצבים כמו שאת מתארת נחקק חוק זה, המסייע לנשים לאחר לידה לקבל החלטה על המשך דרכן לאחר הלידה.

בהצלחה
גנאדי
13/12/2014 18:45
שלום,
כאשר התקבלתי לעבודה בעל העסק הבטיח שיעשה לי ביטוח פנסיוני אחרי 3 חודשים. בפועל, אחרי קצת יותר מ 6 חודשי עבודה הוא פיטר אותי ולא שילם לי את הביטוח הפנסיוני.
הוא טוען שהוא לא חייב לשלם, האם אכן הוא אינו חייב לשלם לי ביטוח?
תודה
עורך דין
14/12/2014 07:49
שלום גנאדי

אם היתה לך קרן פנסיה במקום עבודתך הקודם, המעסיק האחרון היה צריך להפריש כספים לטובת פנסיה כעבור 3 חודשים מיום תחילת עבודתך, ורטרואקטיבית ליום תחילת העסקתך. אם לא היתה לך קרן פנסיה, ההפרשות היו צריכות להתחיל אחרי 6 חודשים. בכל מקרה, אין אפשרות להתחמק מתשלום - זה לא חוקי.
אורלי
13/12/2014 17:34
שלום רב,

עבדתי כארבעה חודשים במקום עבודה כאשר לאחר 3.5 חודשים התפטרתי כיוון שלא הייתי מרוצה מהיחס ומהעובדה שלא הועברה לי חפיפה. השכר היה מורכב משכר בסיסי + בונוס נאמנות העומד על 1500 ש"ח כאשר הופרשו לי לתנאים סוציאליים מבסיס + בונוס.

אתמול קיבלתי תלוש משכורת שלילי עם יתרת חובה של כמעט 3000 ש"ח.

כשהתקשרתי אליהם ,אמרו לי שקיזזו לי את הבונוס מכל התקופה שעבדתי שם .

בחוזה היה סעיף שאמר שעלי לעבוד כשנה בחברה ובעת התפטרות להודיע חודשיים מראש ובמידה ותנאים אלה לא מתקיימים החברה רשאית לקזז את הבונוס. ללא התייחסות לתקופת הבונוס. אני הבנתי שמדובר באותו החודש. מסתבר שהכוונה הייתה לכלל התקופה.

לא נראה הגיוני שכן בחודשים הקודמים עבדתי וניסיתי להוכיח את עצמי ועובדה שהיו מרוצים וביקשו שאמשיך לעבוד. לא הגיוני שאם הייתי מתפטרת לאחר 10 חודשים היו גובים ממני סכום של 10,500 ש"ח. האם סעיף זה חוקי וכביל ... ניסוח מאוד בעייתי של סעיף זה.
עורך דין
14/12/2014 07:47
בוקר טוב אורלי

התנהלות המעסיק כפי שאת מתארת נשמעת בעייתית. אני מציע שתצרי קשר עם עורך דין הבקיא בדיני עבודה ותעבירי את החוזה שלך לעיונו, על מנת שיוכל להמליץ לך כיצד תוכלי לפעול במצב שאליו נקלעת.
מנדי
13/12/2014 17:22
שלום,
עשיתי קורס אבטחה של הגנת יישובים... ועל כן חתימתי חוזה עם החברה על שכר של 34.66 בפרוייקט הזה ... לאחר הקורס לא שובצתי לפרוייקט הזה ובמקום זה התחילו למלא איתי חורים בפרוייקטים אחרים... ולא ששאלו אותי פשוט אמרו לי השבוע אתה עוד שם והשבוע אתה עובד שם.. ובעיקר בצורה שעכשיו כבר נהיית קבועה לבנתיים שיבצו אותי לפרוייקט אבטחת פקחי תנועה.. של מע״צ ושם אני מקבל 29 שקל.. לא החתימו אותי על השכמה לשינוי שכר עקב שינוי שיבוץ.. האם זה חוקי. והאם יש בזכותי להתנגד לשיבוץ הזה או בכוחי לחייב את החברה לשלם לי 36.66 כפי שהיה מתוכנן בפרוייקט שאליו הייתי מיועד מלכתחילה ...
בתודה מראש
עורך דין
14/12/2014 07:45
שלום מנדי

על פניו ואם אתה חתום על חוזה עבודה המתאר את מהות העבודה ושכרך, זכותך המלאה לדרוש מהמעסיק כי יעמוד בתנאי החוזה שבניכם. מצד שני, קשה מאד לתת חוות דעת על חוזה עבודה מבלי לקרוא אותו במלואו.
שואלת
13/12/2014 18:12
שלום רב ותודה רבה על המענה המהיר שקיבלתי כאן!
פניתי אליכם בשאלה לפני יממה לגבי הזכות להתפטר בדין מפוטרת בשל הלנות שכר חוזרות ונשנות. חשוב לי רק לחדד שאלה חשובה על מצב בעייתי: מקום העבודה מעסיק אותי ללא חוזה או הסכם עבודה כלל, ואפילו ריאיון עבודה לא נערך לי (אני עובדת כבר 4 שנים) ולא חתמתי על שום מסמך - מה שיצר מצב בו תנאי העבודה שלי "ננעלו" על שכר נמוך מאוד ותנאי עבודה קשים שאותם קבע רק המעסיק כ"עובדה בשטח" מבלי לתת לי אפשרות להביע את דרישותיי גם כן (בהמשך החלו הלנות שכר נשנות והפנסיה נגנבה ממני במשך 4 שנים עד שערבתי את ההסתדרות והיא הוחזרה). הייתי תמימה וזקוקה למקום עבודה ולכן נשארתי. אני בעלת מקצוע לכל דבר בעלת ידע רב וניסיון מקצועי של מעל 10 שנים, אך למעסיק נוח לשלם לי כסטז'רית בשכר הקרוב למינימום בעוד שהערך השעתי שלי בשוק כמעט כפול מזה.
הקולגה שלי שעובד יחד איתי באותו תחום כמוני ובאותו הוותק מקבל 3000 ש"ח יותר ממני!!! המקצועיות שלו זוכה להתייחסות רצינית ואילו אני אנוסה לקבל תמורה של "מתלמדת".... תחושת הניצול היא ללא גבול! השאלה שלי היא: היות ואין לי חוזה עם המעסיק, ודרשתי ממנו פעמים רבות לבוא במו"מ ללא הועיל - האם אוכל להכריז על הרעת תנאים בשל היעדר הסכם עבודה? זו איפה ואיפה מוגזמת בין גברים לנשים ואי שיוויון הזדמנויות. על כך אבקש להתפטר ולדרוש פיצויים ולהמשיך במקום אחר בו יעריכו אותי, זה רלוונטי?
אשמח לתשובה. תודה מראש
עורך דין
13/12/2014 18:33
שלום שוב

לאור המצב המורכב, אני מציע שתפני לשיחה אישית עם עורך דין על מנת להבין כיצד עליך לפעול. העובדה שאין לך חוזה עבודה בעייתי, אך בעיקר עבור המעסיק שעובר על החוק במקרה זה. כפי שציינתי, כדאי לך לפנות ולשוחח עם עורך דין מטעמך על מנת להבין כיצד מומלץ לפעול מכאן והלאה. שבוע טוב ובהצלחה!
יגאל
12/12/2014 10:02
האם במפעל שקיים בו ועד עובדים המפעל יכול למנוע מעובדים חדשים להיכנס לועד
עורך דין
13/12/2014 17:09
שלום יגאל

התשובה לשאלתך שלילית בהחלט. לא ניתן למנוע מעובדים מלהצטרף לוועד במקום העבודה.

שבוע טוב.
מנדי
12/12/2014 01:11
ידוע לי שעל פי חוק מחוייב המעסיק להיביר תלוש ומשכורת עד הראשון והלנת שכר נחשבת אחרי ה9 לחודש שאחרי..
משום מה זה נכנס לנוהל בחברות קבלן שמקבלים ב9..
השאלה היא במקרה והמעסיר החסיר שעות ובעקבות זה תשלום על עבודה בתלוש והערתי לו על כל והוא אמר שמותר לו לתקן עד ה15 לחודש האם דבר זה נתמך בחוק..
עורך דין
13/12/2014 17:08
שלום מנדי

הבנת את החוק לגבי תשלום שכר נכון מאד. המעסיק חייב לשלם לעובדיו משכורות עד לאתריך ה-9 לחודש ולא יאוחר מכך משום סיבה שהיא. במידה ויש טעות בתשלום, מה שקורה לפעמים, בהחלט ניתן לתקן אותה לאחר מועד התשלום ובלבד שהטעות אינה הופכת להיות טעות "קבועה" ומכוונת.
דניאל .
11/12/2014 23:26
ישנה הסכמה עם המעביד (גוף מכובד ) שהיה קיזוז מצטבר של תוספות שכר מתוקף קידום בתפקיד מהתוספת האישית בתלושי השכר מזה הרבה חודשים . ויש כוונה לתקנו בקרוב
בקשר להחזר
לפי בדיקתם מוצע סכום שאני זכאי אליו , לפי בדיקתי הסכום המוצע הוא פחות מחצי הקרן שאני זכאי אליו . בנוסף רוצים שאני אחתום על תצהיר , שהסכום הוא סופי וממצה כל תשלום או דרישה או טענה או תביעה שיש לי נגד הגוף עד מועד החתימה , וגם אצהיר כי בחתימתי ובכפוף לתשלום לא תהיינה לי שום טענה או תביעה או דרישה מכל מין וסוג נגד הגוף , וככל שתהיינה , הרי שאני מוותר עליהם ויתור סופי ומוחלט .
לא הסכמתי לחתום בינתיים , ביקשתי פירוט חשבון
אני רוצה להגיש חשבון להם , אבל רוצה לברר שני דברים ( הסכום החודשי החסר הוא קבוע לכל החודשים)
האם יש כאן הלנת שכר ? בחישוב הפרשי השכר , האם אני צריך לקחת בחשבון ריבית והצמדה ?
תודה מראש
עורך דין
13/12/2014 17:06
שלום דניאל

עליך לפנות לרואה חשבון או חשבת שכר על מנת לבדוק מה הם הסכומים המדוייקים שמגיעים לך. יש לזכור כי טעויות בחישוב שכר קורות לעיתים קרובות, וכל עוד המעסיק מוכן לשלם לך את הפרשי השכר המגיעים לך לפי חוק אין כל סיבה לנקוט באמצעים קיצוניים.
איתן
11/12/2014 21:38
10 חודשי עבודה בחב' גדולה (ביטוח), מתוכם 6 חודשי התמחות וקבלת רשיון (ייעוץ פנסיוני) שכר חודשי 6000 שח'
שבועיים לפני קבלת הרישיון זימון לשימוע.
בזימון טופלים על העובד אשמה "בעיה ביחסים בין אישיים".
בשימוע עצמו מודים זו לא הסיבה האמיתית אלא הסיבה האמיתיתי הינה "חוסר תקנים ולכך התכווננו בזימון", וחוזרים על כך שלוש פעמים במהלך השימוע.
(אני פונה בשם בני) הנסיבות מביאות לפגיעה קשה ולא מוצדקת ברזומה שלו ובסיכוי להסביר במקום חדש את אשר אירע ולשקם את שמו הטוב.
לא איפשרו לי להיות נוכח בשימוע למרות הפצרותי, נאלצתי לבקש מבני להקליט וכך עשה. הכל מתועד.
האם כדאי לפנות אל איש מקצוע כדי לנסות לקבל פיצוי.
עורך דין
13/12/2014 17:04
שלום איתן

בהחלט רצוי לפנות לשיחה פרטנית עם עורך דין הבקיא בדיני עבודה, על מנת לבדוק את נסיבות הפיטורין. מאידך, חשוב לזכור כי למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר את מי מעובדיו, כל עוד הפיטורים נעשים בכפוף לחוק.
שואלת
12/12/2014 14:08
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודה כשכירה במשך 4 שנים.
בשל המצב הכלכלי הקשה של העסק, הרי שהשכר משולם לי לעתים קרובות מאוד באיחור לאחר ה - 10 לחודש. השיא היה כששילמו לי את שכרי בהלנה של 3 חודשים (זה קרה פעמיים), ולעתים רבות נוצרת הלנה של כמה ימים ואף לעתים מפצלים לי את משכורתי לתשלומים נפרדים, אותם משלמים בהפרשי זמן.
יש לציין כי כל המשכורות מתקבלות בצ'קים לכל המוקדם ב 10 לחודש, אשר לוקח להם 3 ימים נוספים להיקלט בבנק.
אני מעוניינת להתפטר ולדרוש פיצויי פיטורין (שכר נובמבר 2014 התקבל ב - 11 לחודש) - האם מגיעים לי פיצויים באם אגיש מכתב התפטרות כבר מחר?? אבקש לציין את הנתונים הבאים: המעסיק קיבל מכתב התראה מהסתדרות העובדים (בשמי) הדורש מהמעסיק לחדול מהלנות השכר, גם אני אישית כתבתי לו מכתבים על כך ואף הדברים הועלו בפניו בע"פ והכל ידוע לכולם שההלנות הנן יזומות ונשנות בכל פעם מחדש. מדובר לרוב באיחורים של ימים בודדים, אך חשוב לי לעזוב עם פיצויים - מה הסיכוי שלי לכך? האם העובדה שאין ביני לבין המעסיק חוזה עבודה בכלל ותנאי העבודה שלי "כלואים" בתוך הגדרת תנאים שהמעסיק כפה עליי מבלי שתהיה לי הזכות להידבר איתו כלל, מהווה גם כן סוג של הרעת תנאים? פניתי אליו המון פעמים ודרשתי לעגן את זכויותיי בחוזה מסודר שבו גם אני אוכל להביע את דרישותיי תמורת כישוריי וניסיוני המקצועי ושלא יהיה מצב חד צדדי לחלוטין. אני חשה מנוצלת. אנא תשובתכם הטובה והמקצועית. בתודה מראש!
עורך דין
13/12/2014 17:02
שלום רב

הלנת זכר חוזרת ונישנת הנה בהחלט סיבה מספקת על מנת להתפטר בדין מפורט. עליך להתריע על כך בפני המעסיק בכתב ואם המצב לא ישתנה תוכלי להתפטר בדין מפוטר. שימי לב כי בהחלט מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני קבלת החלטות ונקיטת צעדים כלשהם.
לינדה
13/12/2014 10:37
אחד מהעובדים בארגון מתעלל בי התעללות מילולית שיש בה הטרדה ממשית. הממונים לא עושים דבר כדי להפסיק את ההתעללות. האם אני יכולה לתבוע את מקום העבודה, או שעלי לתבוע ישירות את העובד?
עורך דין
13/12/2014 16:46
שלום לינדה

איני מכיר את פרטיה המקרה המדובר ולכן אציע לך ליצור קשר עם עורך דין מטעמך ולשוחח איתו בנושא, על מנת שתוכלי לפעול בהתאם.
ענת
10/12/2014 23:19
כיצד ממירים שכר חודשי לשכר ע"פ שעה?
עד כה עבדתי 3/4 משרה וכעת אעבוד פחות והתשלום יינתן לי לפי שעה (בהסכמה ביני לבין המעסיק). כיצד עלי לגזור את השכר השעתי מתוך השכר הגלובלי?
כמו-כן, האם לקבלת שכר לפי שעה יש משמעויות נוספות מעבר לגובה השכר?
עורך דין
11/12/2014 07:43
שלום ענת

בדרך כלל עובדים עושים כל שהם יכולים על מנת לעשות את הדרך ההפוכה, ולעבור מתשלום שכר שעה לתשלום חודשי גלובלי. הדרך ההפוכה הרבה פחות הגיונית מבחינת העובד והרבה יותר משתלמת למעסיק, בהנחה ששכרך פר שעה לא יעלה בצורה משמעותית. אני מציע לך להקדים ולהתייעץ עם עורך דין, שיבדוק את חוזה העבודה שלך וימליץ לך כיצד לנהוג על מנת שזכויותיך לא יפגעו.

בהצלחה
ענת
12/12/2014 22:34
תודה על התשובה.
מדוע שכר על פי שעה פחות משתלם?
ברומברג תעשיות
11/12/2014 13:58
שלום,

עובד נעדר מהעבודה ללא הודעה, אחרי שביקש מהמעסיק
שיפטר אותו.
יש סיכוי שיחזור עם טופס חופשת מחלה.

איך ניתן להתייחס למצב הזה?

תודה ויום טוב,
יובל ברומברג
עורך דין
12/12/2014 13:12
שלום יובל

אתה יכול לנכות לעובד את יום ההיעדרות מהשכר כמובן. אם העובד ימששיך להיעדר ללא אישור מחלה ושלא במסגתר חופשה תוכל לראות בהיעדרותו כהתפטרות. בכל מקרה אם יהיה בידיו אישור מחלה תקף, תצטרך לשלם לו עבור ימי המחלה לפי החוק.
אורטל
11/12/2014 13:26
שלום רב,
אני עובדת במוקד ובמוקד זה אנחנו עובדים במשמרות של 6, 7 וגם 8 שעות- תלוי במשמרת.
נותנים לנו עבור 6 שעות 25 דקות הפסקה עבור 7 שעות חצי שעה הפסקה ועבור 8 שעות 40 דקות הפסקה.
המנהלים אלו אשר מחליטים האם זה זמן לצאת להפסקה או לא ובנוסף לפעמים היו מפצלים לנו הפסקות (הפסקה של חצי שעה אז 15 שעה חלק 1 של הפסקה ו רבע שעה חלק שני של הפסקה)
בנוסף גם אם לא הייינו לוקחים את כל זמן ההפסקה עדיין היו מורידים לנו את כל הזמן מהמשכורת.
האם חוקי לעשות דבר זה?
עורך דין
12/12/2014 13:11
שלום אורטל

למעסיק הזכות המלאה לקבוע מתי יצאו העובדים להפסקות. מאידך, אם עובדת לא יצאה להפסקה כמובן שאין לנכות משכרה את זמן ההפסקה.
אורטל
11/12/2014 12:55
שלום רב,
עד לפני חודש עבדתי בחברה שבה חתמתי על חוזה של מדרגות תשלום פיצויים מצד העובד אם אני מחליטה לעזור את העבודה לפני 6 חודשי חוזה.
התחלתי לעזוב את המוקש לפני שחלפו להם שישת החודשים,
והמעסיק הוריד לי מהשכר 1200 ש"ח בגין פיצויי על כך שעזבתי.
יש לציין שה"הדרכה" שניתנה לי ניתנה ע"י מנהלת צוות הדרכה שלא עלתה על שעתיים.
ובנוסף קיבלתי גם "הדרכת האזנות" של מוקדן אחר שכמובן שאם היו לי שאלות אליו הוא לא יכל לעצור את עבודותו הרציפה כדי להסביר לי.
האם חוקי להוריד לי מהשכר ?
עורך דין
12/12/2014 13:10
שלום אורטל

סביר מאד שאם קיבלת הדרכה פנימית במקום עבודתך ולמשך שעתיים בלבד, שהניכוי של 1200 שח משכרך בעייתי ואולי אף לא חוקי. פני לשיחה עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך ויקבל ממךמידע נוסף לגבי אופי ההדרכות שקיבלת ומשך העסקתך במוקד.
חנן
11/12/2014 11:53
שלום
אני עובד בתפקיד שירותי בחברה, לאחרונה היו שמועות שמביאים עובד במקומי.
פניתי למנהל שלי והוא אמר שהם רצו להביא ואחרי השיחה שלי איתו סוכם שהוא לא מביא.
לאחר חודשיים הגיע בחור חדש והמנהל שלי פנה אליי שיעבוד צמוד אליי כרגע שילמד את מגוון הנושאים שיש בחברה
אחרי שיחה עם אותו בחור הבנתי שהוא בא מרקע התפקיד שלי בדיוק.
אני בטוח ב 99 אחוז שהמנהל שלי הולך לפטר אותי בעתיד והוא רוצה שהבחור החדש ישב איתי ויראה ויבין את העבודה במקומי ואז יפטרו אותי, זה יותר מדיי שקוף.

מה הזכויות שלי אם וכאשר באמת יפטרו אותי למרות שסוכם שלא מביאים אף אחד אחר והם חותרים תחתיי ומביאים מישהו
אחר ומשקרים לי

אודה לעזרתכם
עורך דין
12/12/2014 12:58
שלום חנן

כל עוד אין לך התחייבות כתובה מהמעסיק, לגבי העסקה לפרק זמן מסויים, הרי שלמעסיק קיימת זכות מלאה לפטר אותך או כל עובד אחר בכל שלב שיבחר. כמובן שהליך הפיטורים צריך להתקיים בכפוף לקיום שימוע ותקופת הודעה מוקדמת + תשלום מלוא הזכויות המגיעות לעובד מפוטר. למעשה, לא ניתן למנוע מהמעסיק לפטר עובד אם זה רצונו.
אנדריי
11/12/2014 09:34
שלום!
אני עובד במערכת אבטחה ומקבל 32₪ לשעה.
השאלה היא כזאת : האם חייבים לעלות לי את השכר לשעה אם מעלים שכר מינימום?
תודה!
עורך דין
11/12/2014 20:42
שלום אנדריי

אתה מרוויח יותר מאשר שכר המינימום ולכן כאשר שכר המינימום יעלה זה לא ישפיע על שכרך.
חנה
11/12/2014 09:47
הי יש לי עוזרת פעמיים בחודש . פתחתי תיק ביטוח לאומי ואני מדווחת אחת לרבעון כנדרש. מדובר באזרח זר . לאחרונה גיליתי כי קיימות עוד זכויות כגון ימי חופשה דמי הבראה וכו שעליי לשלם. שאלותיי :
1. האומנם אכן עליי לשלם ?
2. האם עליי לדווח על כך לרשויות ? מה היא האסמכתא כי אכן שילמתי ?
עורך דין
11/12/2014 20:41
שלום חנה

התשובה חיובית - חוקי העבודה אינם עושים איפה ואיפה בין עובדים ולכל עובד קיימות זכויות לפי חוק ועל המעסיק לקיים אותם. לרשויות המס אין באמת דרך לדעת אם את משלמת לעובדת שלך את הזכויות המגיעות לה. אם לא תשלמי, תחשפי את עצמך לתביעה אפשרית וזה מיותר לחלוטין.
עדי
11/12/2014 09:14
לאחר הודעה על התפטרות מצד המעסיק אם מחובתי להמשיך להגיע לעבודה?
עורך דין
11/12/2014 20:39
שלום עדי

כוונתך להודעת פיטורים ולא התפטרות - אם זה מכיוון המעסיק. שאז ישנה תקופה של הודעה מוקדמת שעליה ניתן לקבל תשלום או לוותר עליה, לא להגיע לעבודה יותר ולא לקבל תשלום.
ענת
11/12/2014 19:51
שלום,

אני מועסקת כשנתיים וחצי ומתוכם יותר משנתיים מקבלת החזר הוצאות טלפון קבוע בסך של 400 ש"ח בתלוש השכר מדי חודש.
זה איננו סעיף בהסכם ההעסקה שלי שהוא חוזה אישי.
עכשיו קיבלתי מכתב ממשאבי אנוש לפיו :
לנוכח הוזלה משמעותית שניתנה לחברה בעלויות של חבילות השירות הסלולרי , כפועל יוצא של מהפכת הסלולר בשוק, אנו מבקשים לעדכן על שינוי בגובה השתתפות החברה, וזאת בהתאם לירידה בתעריפים.
החל מתאריך 1.12.2014, החזר הוצאות הטלפון יעמדו על 80 ₪.
לחילופין, תינתן האופציה לקבלת סים מהחברה במקום החזר ההוצאות.

האם יש לחברה זכות להרע את התנאים שלי בצורה כזו?

תודה
ענת
עורך דין
11/12/2014 20:38
שלום ענת

אם קיבלת החזר הוצאות טלפון וכעת החברה מציעה לך את האפשרות לקבל סים או קו טלפון של החברה לשימושך האישי, הרי שעל פניו אין המדובר בהרעת תנאי עבודה. כמו שאת וכולם יודעים, עלויות השימוש בטלפון הסלולרי ירדו באופן קיצוני בשנים האחרונות, והמצב שאת מתארת הוא תהליך נפוץ ומוכר.
יוסי
11/12/2014 19:29
שלום וברכה. רציתי לדעת את חוקיות הדבר ומה עליי לעשות בנידון, לפני כשבועיים עמיתה לעבודה התפטרה מהעבודה וולאחר ההתפטרות הגיעה למצב סכסוך עקב אי תשלום מענקים המגיעים לה (לדבריה) חשוב לציין כי העמיתה לעבודה שיתפה אותי בכל המתנהל בינה לבין המנהל בכל תקופת העבודה וכמו כן גם לאחר עזיבתה שיתפה אותי בהתנהלות בינהם תוך כדי שהיא משיבה את תשומת ליבי לאי סדרים המתקימם במקום לרבות הפרות בוטות לרבות זכויות העובדים באחד הימים השארתי על שולחני במקום העבודה את הטלפון הנייד שלי ותוך כדי שאני בעבודה קיבלתי הודעה מאותה עמיתה ובחוסר תשומת לב פתאום אני קולט את המנהל שלי לוקח את הטלפון שלי ופותח את ההודעה וקורא הכל ! חשוב לציין שאני הייתי עם הגב לטלפון . וכשפניתי כשאני בהלם מהמעשה למנהל שלי ושואל אותו על פשר המעשה הוא עונה לי ״חשבתי שזה שייך למישהי אחרת ונקב בשם של עובדת שעבדה איתי במשמרת לאחר ולאחר מכן הסברתי לו שהיא שיתפה אותי וזה זכותה! לאחר מס שעות מתקשר אליי המנהל ומבקש ממני את תמליל ההודעות בינינו ווכמובן סרבתי לכך, ומאותו יום אני מרגיש התנכלויות מהמנהל שלי רציתי לדעת עם פעלתי נכון במקרה זה? ומה עליי לעשות מכאן.. לתשובתכם אודה
עורך דין
11/12/2014 20:35
שלום יוסי

למנהל אין כל זכות לגעת במכשיר הטלפון הפרטי שלך. זוהי חדירה לפרטיות האסורה על פי חוק הגנת הפרטיות. אם אתה חש כי המנהל מתנכל לך בעבודה, תוכל לפנות לשיחה אישית עם עורך דין שיבחן את מסכת העובדות לעומק ויוכל להמליץ לך כיצד לפעול בהמשך הדרך.
קרן
11/12/2014 08:29
שלום ובוקר טוב

אני מבקשת לדעת מהי הדרך הכי טובה ויעילה להתפטר ולקבל פיצויים. אני עובדת בחברה קטנה באזור התעשייה בחולון, בתחום ההייטק. יש לי שכר גלובלי ואני עובדת 5 שנים וחודשיים. לא מקדמים אותי ולא מעלים לי את השכר. החלטתי לעזוב ולהתקדם הלאה. השאלה איך אני מתפטרת ודואגת שישלמו לי פיצויים?
עורך דין
11/12/2014 17:32
שלום קרן

איני מכיר הרבה עובדים שלא היו שמחים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים. דעי כי המעסיק אינו מחוייב לתת לעובדיו העלאה בשכר, אלא עם כן זה כתוב בהסכם העבודה. כנ"ל לגבי קידום. את רוצה לדעת איך להתפטר ולקבל פיצויים? מציע לך לבדוק האם תוכלי להוכיח הרעת תנאי עבודה במקום עבודתך.

בהצלחה וסוף שבוע טוב.
איתי ש.
11/12/2014 08:25
היי,

אני התקבלתי לעבודה בתור נהג לפני חודש וחצי כאשר הנהג שהחלפתי אותו היה אמור לסיים את עבודתו עקב נעבר לעיר אחרת, באתי לחפיפה של שבוע על ידו ואז התחלתי לעבוד לבד חשוב לציין כי אין לי נסיון בתור נהג חלוקה וציינתי זאת מראש ואף על פי כך קיבלו אותי לעבודה.

השבוע הם גייסו נהג חדש (המנוסה שנים רבות כנהג חלוקה), נהג זה הצטרף אלי בנסיעותי מתחילת השבוע (מ: 7.12) דבר זה עורר את חשדי כיוון שאני אינני נהג מנוסה וכשניסיתי לברר את פשר הדבר נתקלתי בתשובות מעורפלות.

אתמול (9.12.14) היה לי ולאישתי חופש מהעבודה עקב יום נישואין בערב קיבלתי טלפון מכוח אדם (שגייסו אותי), הם הודיעו לי שקיבלו מייל בו הם מודיעים שאינני צריך להגיע לעבודה בבוקר (10.12) זאת ללא פירוט הסיבה למה או מדוע.
ניסיתי לברר איתם את הסיבה לפיטורין הפתאומים, אך נתקלתי באוזניים ערלות.
מיותר להגיד שאני מאוד מתוסכל והלחץ הנפשי+עוגמת נפש שנגרמו לי ולאישתי ביום שאמור להיות מיוחד עבורנו נהרס כליל.
בכול הבלאגן הריגשי שלי ושל אישתי עשיתי אחד ועוד אחד והבנתי שגוייסתי בנתיים על מנת לסתום חור שנוצר עקב עזיבתו של הנהג הקודם, כנראה החברה הייתה צריכה נהג בדחיפות על מנת שלא להפסיד את קו החלוקה הנ"ל, אני הופעתי בזמן הנכון מבחינתם על מנת שהייה מישהו בנתיים עד שימצא נהג מנוסה מתאים יותר.

אז מה אני עושה? האם יש מה לעשות בכלל? האם זה חוקי?
יש להבין כי הפסדתי שתי מקומות עבודה אחרים אלהם כבר התקבלתי... ואני בתמימותי בחרתי בחברה הנ"ל בגלל האווירה הטובה, המלצתו החמה של הנהג הקודם וההבטחה כי זוהי עבודה טובה ארוכת טווח.

אשמח לתשובה מהירה.
איתי .ש.
עורך דין
11/12/2014 17:29
שלום איתי

אכן מקרה מצער ובנוסף לכך, הליך הפיטורים שלך לא לא היה תקין, הגם שהנך מועסק בחברה פרק זמן קצר כל כך. אני מציע שתיצור קשר עם עורך דין ותבחן בשיחה עמו האם משתלם לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה עקב פיטורים שלא כדין.
ירון
11/12/2014 08:24
בוקר טוב לכם

אני עובד שכיר בחברה במנהל בשכר גלובלי, כל עובדי החברה אשר הינם עובדים שעתיים חתומים על טופס המחייב אותם להחתים שעון נוכחות - אך אני לא חתום על כך, בנוסף לכך ישנם ימים שהם אני עובד מעל ל 9 שעות הן רציפות והן בפיצול, בנוסף המנהל שלי בחברה אמר לי כי אין כל בעיה שאני לא יהיה במקום העבודה כל עוד הכל תקין ושהוא יודע על כך מראש, אכן הייתי החודש ביום חופש אחד אשר המנהל ידע עליו מראש, ומלבד זאת עבדתי כל החודש, היום ראיתי כי שולם לי רק כ 70% מהמשכורת - והמנהל טען בפני כי לא החתמתי שעון נוכחות ולא ביקשתי פדיון ימי חופש ולכן קוזזה משכורתי.

יש לציין כי במקום עבודתי ישנן מצלמות המתעדות את כל ימי העבודה שבהן הייתי נוכח, בנוסף יש לי מייל של החברה ומחשב במשרד שבכדי להשתמש בו עליו להיות במקום העבודה (מהמייל נשלחו מיילים כל יום למנהלים שלי).
מה עליי לעשות?
עורך דין
11/12/2014 17:25
שלום ירון

לא ברור מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי היקף המשרה שלך. כמו כן, לא ברור כמה זמן אתה עובד במקום והאם התפתח נוהג כלשהו הנוגע לשעות העבודה והשימוש בשעון נוכחות במקרה שלך. חשוב, בנוסף לאמור, לקרוא ולהבין מה כתוב בחוזה עבודתך. רק אחרי התשובות הנ"ל ניתן יהיה לתת לך תשובה רצינית.
נאור
11/12/2014 08:22
בוקר טוב

אני מאבטח בחברת מודיעין אזרחי כבר ארבעה חודשים ואין חודש שלא מחסרים לי סכום נכבד מהמשכורת. כל פעם בגלל סיבה אחרת.

ההבטחה שלהם כל פעם זה שבחודש הבא ישלימו לי והם משלימים לי קצת פחות ממה שהם צריכים אך אני סומך על ההכנסה המסודרת. מה שלא קורה. האם בהכנסה לא מסודרת יש מקום להרעת תנאים או הפרה כלשהי של חוזה עבודה?

ראוי לציין שכמוני כך גם עוד מאבטחים רבים בצוות האבטחה.
בתודה רבה.
יום טוב.
עורך דין
11/12/2014 17:22
שלום נאור

כמובן שאי תשלום שכר עבודה במועד או סכום הדרוש אינו מקובל ואינו חוקי. עומדות לך כמה דרכי פעולה. אני ממליץ שתפנה לשיחה אישית עם עורך דין על מנת שתוכל לקבל את העצה הטובה ביותר, שתתאים לנסיבות המקרה.
זיוה
11/12/2014 08:21
שלום, דיירת בבניין עבדה כמנקה במשך עשר שנים. עכשיו פוטרה. מעולם לא נעשה חוזה, לא דווח למס הכנסה וביטוח לאומי, ולא התקבלה חשבונית עבור התשלום החודשי. במצב כזה היא תיחשב כעובדת? מגיע לה פיצויים הבראה ושאר הזכויות למרות שלא דווח שהיא מועסקת ע"י הועד? ולמרות שהיא דיירת בבניין?
עורך דין
11/12/2014 17:21
שלום זיוה

עובדת ניקיון הנה עובדת שכירה של ועד הבית ברוב המקרים וחלים עליה ועל ועד הבית כל חוקי העבודה. אני מציע לכם לזמן אותה אליכם ולחשב בדיוק כמה כסף היא צריכה לקבל עבור פיצויי פיטורין, דמי הבראה, חופשה שנתית והפרשות לפנסיה. כמובן שלעובדת שפוטרה עומדת הזכות להגיש תביעה משפטית בנושא!!
פנסיה
זהבה
09/12/2014 15:16
שלום
נולדתי בפברואר 1953 ברצוני לדעת אם בגיל 62 אני אקבל קיצבת פנסיה.אם כן כמה אני יכולה להרוויח כעובדת שכירה על מנת לקבל את הקיצבה.

נ.ב.אני גרושה.

בתודה מראש זהבה.
RE: פנסיה
רונית
11/12/2014 15:14
שלום רב,
בדיוק היום בדקתי עם ביטוח לאומי.
גיל קבלת הקצבה מטעם ביטוח לאומי הינו 62, לגבי כמה, זה תלוי בכמות חודשי עבודה (שנים) שעבדת במהלך כל החיים פחות 10 שנים ראשונות.
באם עבדת למשל 475 חודשים , אזי, הגעת למקסימום, כלומר 1,531 ש"ח + 50% מסכום זה. הסכום לפני הורדת ביטוח לאומי ומס בריאות.
לגבי עבודה - מותר לעבוד ולהרוויח עד 5,181 ש"ח.
דני
11/12/2014 00:10
לאחרונה התברר שלא קיבלת תוספת שכר בגין קידום בתפקיד מזה כמעט שבע שנים , אני עובד בהסכם קיבוצי ,
השאלה , חוקית מה מגיע לי לקבל , ואם יש כאן הלנת שכר?
עורך דין
11/12/2014 07:45
שלום דני

לא ציינת באיזה ענף את מועסק ואיזה הסכם קיבוצי חל לגביך. בכל מקרה, אם בהסכם הקיבוצי כתוב כי עובד במעמדך אמור לקבל תוספת שכר תקופתית ולא קיבלת כזאת, הרי שזכותך המלאה לתבוע את זכויותיך, ומאחר ועברו כבר 7 שנים עליך לפעול בהקדם שכן ישנה התיישנות שתחול בקרוב.
דני
11/12/2014 08:41
הטענה שלי נבדקה אצלם ונמצאה מוצדקת , ויש כוונה לתקן בתלוש משכורת את התוספת המגיעה להבא
השאלה , לפי זכויות העובדים האם מגיע לי לקבל את כל הסכום המקוזז ? האם מגיע עליו ריבית והצמדה ? האם יש כאן הלנת שכר....שצריך לקבל בגינה פיצוי הלנה
טלי ואנונו
10/12/2014 14:39
שלום רב
עבדתי במקום עבודה קרוב ל 11 חודשים ועשו לי שם ביטוח פנסיה אומנם באיחור ואחרי דרישה שזה לא חוקי לקחו ממני רטרואקטיבי עבור 3 חודשים והמשיכו לאחר מכן להוריד רצוף
עכשיו אחרי שהתפטרתי התקשרתי למעביד לברר היכן עשה לי פוליסה והנ"ל מסרב לענות הסתכלתי בתלוש וראיתי שהיתה הפרשה להראל פנסיה לאחר שפניתי אליכם אמרו שנפתח תיק על שמי רק שלא היו בו שום הפקדות
ברצוני לתבוע את המעסיק אשמח לקבל עזרה כי אני רוצה לקבל גם את הכסף שלקחו לי וגם מין הסתם מה שהיה אמור להפריש המעסיק איך ידע איך לחשב את הסכום ולבקש גם על עוגמת נפש שנגרמה לי
אשמח לקבל ייעוץ
0549468648 טלי
עורך דין
10/12/2014 15:13
שלום טלי

אם הדברים שאת מתארת מדוייקים שהרי את יכולה וצריכה לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה כנגד המעסיק. כמובן שיש צורך להתייעץ עם עורך דין לפני כל צעד שתנקטי בו.
טלי ואנונו
11/12/2014 08:10
תודה רבה על התגובה המהירה
הבנתי שאם אני לוקחת עורך דין בנושא הנ"ל זה הרבה מאוד כסף וזה לא משתלם לי
כמה פיצויים עלי לדרוש עבור דבר כזה ?
תודה מראש
עורך דין
11/12/2014 08:20
שלום טלי

איני יכול לעשות את החישוב של גובה התביעה מעל גבי הפורום שכן לפני הגשת תביעה ישנם מרכיבים רבים שיש לבדוק ונדרש תחשיב מדוייק. לכן, תוכלי לשוחח עם עורך דין או כמה עורכי דין, שכן ישנם בהחלט עורכי דין שאינם גובים שכר טרחה גבוה ועובדים לפי אחוזים מפסק הדין בחלק מהמקרים.

בהצלחה
אלה
11/12/2014 03:25
שלום,
ממאי 2014 אני בפנסייה, אך ממשיכה לעבוד במשרה מלאה בעבודה בה אני עובדת כבר 15 שנה. החל ממאי 2015 ברצוני להפסיק לעבוד ולהתחיל לקבל פנסייה. האם ישהבדל מבחינת הזכויות שלי (כמו גובה הפיצויים שמגיעים לי) אם אני אתפטר בשביל לצאת לפנסייה או אם המעסיק יפתר אותי?
תודה
עורך דין
11/12/2014 07:47
שלום אלה

לא, אין הבדל ובכל מקרה תקום לך הזכות המלאה לקבל פיצויים מלאים ואת כל שאר הזכויות על פי חוק. בהצלחה בשנתך האחרונה בעבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ