פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 856
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאו
09/03/2015 18:18
במקום העבודה שלי נהגו עד ממש לא מזמן לשלם על ימי מחלה של עובדים (כולם) כבר החל מהיום הראשון למחלה, וכך נעשה במשך שנים רבות - כנראה הרבה לפני שאני התחלתי לעבוד בחברה. ההנהלה החדשה שינתה נוהג זה לצורך קיצוצים, וקבעה כי התשלום יהיה בדיוק לפי האמור בחוק: יום ראשון למחלה לא ישולם דבר, ימים שני ושלישי ישולם 50%, והחל מהיום הרביעי משולם 100% דמי מחלה... רציתי לדעת האם לעובדים יש דרך להתנגד להחלטה הזאת שפוגעת כמובן בכיס של כולנו, למרות שעל פניו לא נראה שהחברה עוברת על החוק.

מה דעתכם?
עורך דין
10/03/2015 19:59
שלום ליאו

בהחלט יכול להיות שהמדובר על הרעת תנאי עבודה. פני לעורך דין מטעמך, לצורך בדיקת חוזה העבודה שלך ותנאי העבודה לפני ואחרי השינוי בתשלום עבור ימי המחלה כפי שתיארת.

בהצלחה
ד.ב
09/03/2015 17:37
שלום לכם

אני פקח ועובד של עיריית תל אביב כבר 11 שנים. לפני חודש וחצי בזמן העבודה השגרתית בעיר, תקף אותי בעל חנות ודחף אותי בכוח. כתוצאה מהדחיפה שלו נפלתי אחורה ונשבר לי מרפק יד שמאל עקב חבטה חזקה במדרכה. עברתי ניתוח ואני בתקופה של אי כושר לעבודה למשך 90 יום לפחות לפי הרופאים. נאמר לי שבטוח שתשאר נכות בגלל השבר הנוראי במרפק. אני לא עובד מן הסתם. הגשתי תלונה במשטרה ואני מבין שהנושא בחקירה. אותי יותר מעניין להבין האם זוהי תאונת עבודה והאם אני יכול לקבל פיצויים מגורם נוסף, מעבר לסכום שאני מקבל מהמוסד לביטוח לאומי? מה קובעים חוקי העבודה במקרים כאלה?
עורך דין
10/03/2015 19:57
שלום פקח נכבד

אתה בהחלט יכול לקבל הכרה באירוע כתאונת עבודה ולקבל פיצויים בהתאם. מעבר לכך, באפשרותך לתבוע את התוקף בתביעה נזיקית. אני ממליץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין לצורך בדיקת הנסיבות, היקף הנזק שנגרם לך ואפשרויות התביעה שעומדות לפניך.

בהצלחה והחלמה מהירה
סאמיה
10/03/2015 10:49
שלום
אחרי חזרתי מחופשת הלידה חשבתי שמגיע לי שעת הנקה על בסיס כך שולם לי השכר במלואו כולל עות הנקה במשך חודשיים פתאום בחודש השלישי אני מגלה שיש קיזוזים שונים בתלוש
1. עבור פנסיה חובה עבור חופשת הלידה
2. קיזוז שעות ההנקה ששולמו לי

בלי הודעה למה פתאום לא מגיע לי? בעל פה המנהל אמר לי שפתאום רואה החשבון גלה שלא מגיע לי לכן קיזזו אותם, בקשתי מסמך או מכתב על מנת לברר הטענה שלהם מול עורך דין טרם שלחו, כבר חודשיים עברו ולא שלחו לי מכתב בנושא ??

האם זה חוקי ?
אחר
10/03/2015 18:47
פנסיה - חובה לשלם על תקופת החופשת לידה, וממילא נכון שהמעסיק קיזז מהשכר את התשלום עבור הפנסיה לחודשים אלו.

שעת הנקה - מגיע לך רק אם את עובדת משרה מלאה לגמרי- 9 שעות ליום עבודה (5 ימים בשבוע)
אם את עובדת פחות מכך, לא מגיע לך שעת הנקה.
אדית
10/03/2015 17:28
אני מעסיקה מטפלת באופן קבוע 6 חודשים שעתיים ביום והיא מבקשת לעזוב את העבודה ,האם אני צריכה לשלם לה דמי הבראה? ואם כן כמה? ומתי?

תודה
אדית טל
אחר
10/03/2015 18:41
לא צריך לשלם אלא לעובד שעבד מעל שנה.
ויטה
10/03/2015 18:09
שלום.יש לי שאלה:אם החג נופל על יום שישי שבת כמה אחוזים משלמים 150% או 200%?
אודליה
06/03/2015 13:01
שלום,אני עד לפני שבוע בערך עבדתי כקופאית ברשת מזון בטבריה.תחילת עבודתי שם הייתה מחודש אוגוסט 2014.
אני גרתי במגדל והיה עולה לי נסיעות 20 שקל ביום.
הם היו משלמים לי חופשי חודשי ע"פ טבריה כלומר 80 שקל שזה בעצם מכסה לי רק 4 ימים שבממוצע עבדתי 16 יום .
ביקשתי מהם כמה פעמים שישלמו לי את ההפרשים אמרו זה בטיפול.
נאלצתי לעזוב את העבודה בגלל שעברנו דירה.והם אומרים לי תתני שבוע כדי שתקבלי את הזכויות שלך. יומיים מתוך השבוע הייתי חולה ואמרתי להם שאני ישלים שבוע אחרי זה אמרו שלא צריך כי קיבלו קופאית אחרת.
האחראית שלי אומרת למה את דורשת נסיעות אם את עוזבת אמרתי לה אני רוצה על כל החודשים אחורה את ההפרשים והיא אומרת לי אולי לא מגיע לך האם הם צודקים?
עורך דין
09/03/2015 07:12
שלום אודליה

בהחלט מגיע לך לקבל דמי נסיעות כחוק. פני אל המעסיק בכתב ובדרישה לקבל את ההפרשים המגיעים לך לאורך תקופת עבודתך. באם הוא לא יענה תוכלי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה או לפנות לעורך דין מטעמך שיטפל בנושא.

אלה הזכויות שלך. בהצלחה
אודליה
10/03/2015 12:32
האם מגיע לי פדיון ימי חופשה אם עבדתי שם רק 7 חודשים?
אודליה
09/03/2015 18:33
ברגע שאני פונה אליהם בכתב תוך כמה זמן הם צריכים לענות לי ולתת לי את ההפרשים שמגיעים לי?
ואגב אפשר לפנות אליהם דרך מייל וכדומה או חייב ממש לשלוח מכתב למשרדי הרשת?
אחד
09/03/2015 21:24
בד"כ אפשר להסתפק במייל מסודר.
נסחי את דרישותייך בצורה ברורה ומדויקת.
דרשי גם פדיון ימי חופשה, אם נשארו בצבירה.
את הימים שחיסרת בשבוע האחרון תוכלי לקזז מימי המחלה הצבורים לך. (אם יש לך)
אודליה
10/03/2015 12:33
האם מגיע לי בכלל פדיון ימי חופשה אם עבדתי שם רק 7 חודשים?
אחר
10/03/2015 16:08
כן, בצבירה של יום לחודש לפי הקיף המשרה.
(אם עבדת שם במשרה מלאה, יש לך 7 ימי חופשה בתשלום)
נעה
10/03/2015 15:43
היי שאלה, פוטרתי מהעבודה לפני 3 חודשים בערך.. עבדתי שם כשנה וכחודשיים בערך... גיליתי על ההריון יום לפני שהיא פיטרה אותי...( לא רלוונטי כל כך לשאלה) בכל מקרה, לא עבדתי במשך שלושת החודשים הראשונים, וכרגע חזרתי לעבוד כמטפלת לתינוק עד אמצע חודש יולי.. ( אמורה ללדת בתחילת אוגוסט).

התינוק הוא מהמשפחה ולא הסדרנו את כל הנושא של התלוש וכאלה..השאלה מה אני עושה עם החופשת לידה.. אני לא אהיה זכאית לדמי לידה נכון?

אני רוצה להסדיר את הנושא הזה וגם, איך עובד התשלום לביטוח לאומי ? במידה ואין חי מעסיק רשמי אני אמורה לשלם?
אחר
10/03/2015 16:06
דמי לידה מרביים עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה עבור 7 שבועות (49 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

כעת כשמרטפית,על המעסיק לשלם עלייך דמי ביטוח לאומי, ואז תוכלי לקבל דמי לידה.

אישה נשואה לא צריכה לשלם ביטוח לאומי , רק אם היא עצמאית (ע.מ.)
לי
10/03/2015 16:03
שלום,

הארכתי את חופשת הלידה שלי לתקופה של 10 חודשים סה"כ (כולל החופשה בתשלום דמי לידה)
האם עלי לשלם דמי ביטוח לאומי החל מסיום החופשה בתשלום או החל מסיום 26 שבועות של חופשה שמותרת לפי החוק?
כלומר ממתי לדווח לביטוח לאומי שיצאתי לחל"ת?
אחר
10/03/2015 16:05
דמי לידה מרביים עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה עבור 7 שבועות (49 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

כעת כשמרטפית,על המעסיק לשלם עלייך דמי ביטוח לאומי, ואז תוכלי לקבל דמי לידה.

אישה נשואה לא צריכה לשלם ביטוח לאומי , רק אם היא עצמאית (ע.מ.)
אתי
10/03/2015 15:45
מתאריך 20.1 יצאתי לשמירת הריון בהמלצת רופאת הנשים ל32 ימי מנוחה בעקבות כאב גב המחמירים מתחילת ההריון, רופא אורטופד המליץ להימנע מישיבה ממושכת וכל שעה להפעיל את הגב, בביקור נוסף לצורך מילוי הניירת אצל רופאת הנשים ניתנו לי עוד 38 ימי מחלה עד ה-30.3.

גם ניתן לי אישור מהמעסיק שבעקבות המלצות שניתנו על ידי הרופאים לא נמצאה משרה חלופית שמתאימה לי.

בתום 30 ימי מנוחה הגשתי את הניירת למוסד לביטוח לאומי ובאתר ראיתי שהבקשה נדחתה והתשובה תשלח הביתה.בעקבות בירוקרטיה ישראלית שתמיד מקשים על האזרח אין לי סבלנות זמן וכח להתעסק עם זה בשנית, חשוב לציין כי אני עדיין עם כאבי גב.

השאלה שלי היא האם אני רשאית לחזור לעבודה בתום ימי המנוחה שניתנו לי/ או אפילו לפני? או שעליי להוציא אישור מרופאת הנשים או כל רופא אחר שאני כשירה לחזור לעבודה?
אלישבע
10/03/2015 15:41
עבדתי 6 שנים ברשת מאוד גדולה.

התחתנתי לפני שנה וכך מקום המגורים שלי עבר למקום אחר.
ההנהלה הבטיחה לי מכיוון שהייתי עובדת ממש מצטיינת שהשיגה יעדים גבוהים לרשת הם יעבירו אותי לסניף אחר שקרוב למקום מגוריי החדשים.

בסניף החודש סידרו לי 4 משמרות במקום 5, ההנהלה כדי לא לפגוע לי בשעות הוסיפו לי עוד 40 שעות עבור הסניף הקודם שעבדתי בו ע״מ שאוכל להמשיך להביא את הסניף ליעדים גבוהים.

לאחר החתונה נכנסתי ישר להריון התופעות של ההריון לא איחרו לבוא סבלתי מהקאות במשך מספר פעמים ביום לא הצלחתי לתפקד במקום עבודתי לא הצלחתי להגיע ליעדים.
המנהלת מהסניף הקודם לא מצא חן בעיניה שאנני עובדת טובה כמו פעם והיא המציאה כל מיני תירוצים משונים והורידה לי את 40 שעות שהובטח לי!

בנוסף לכך, הושפלתי קשות על ידה.

גם לאחר מספר חודשים שביקשתי שתחזיר לי את השעות היא סירבה בתוקף.

לצערי רק לקראת יצאתי לחופשת לידה הבנתי שע״פ חוק היה אסור לה לגעת לי בהיקף המשרה.

לאחר פניות באמצעות עו״ד לרשת נשלח אליי מכתב מעו״ד של החברה שהמנהלת לא הורידה לי שום שעה ושזה נעשה מרצוני ועוד שקרים שנכתבו שם .... מה עליי לעשות?
מרינה
10/03/2015 15:40
היי

אני שואלת בשביל חברה טובה: היא חזרה אחרי חופשת לידה למקום העבודה וכעת שוקלת להתפטר.

1. האם היא צריכה לחכות שלושה חודשים עד שתהיה זכאית לדמי אבטלה או שזכאית באופן מיידי אם מתפטרת לטובת גידול ילד?

2. האם דינה כדין מפוטרת?

תודה.
פנינה
10/03/2015 15:11
האם זה נכון שעובד מתחת לגיל 18 צריך להביא רק אישור מרופא? או שחייב גם אישור ממשרד התעסוקה?
אורי
10/03/2015 14:43
שלום, לאחר שנה שבה לא הופרשו כספים לקופ"ג, המעסיק הפריש הכל בבת אחת, החלק שלי יצא כ 3000 ש"ח. המעסיק משום מה הוסיף לברוטו שווי מס של קופ"ג בסך 4000 ש"ח. זאת אומרת שהברוטו שהוא 6500 הפך להיות לצורכי מס 10500, אז מעבר ל 3000 ש"ח שעברו לקופ"ג, ירדו לי גם 1500 ש"ח מיסים. השאלה היא, מה זה שווי מס לקופ"ג? הרי כל חודש מופרש סכום לקופ"ג וזו פעם ראשונה שאני נתקל בדבר כזה..
בן
10/03/2015 14:38
שלום אני עובד כמדריך כושר באחת הרשתות כושר הגדולות בארץ.
נדרשתי להגיע בכוחות עצמי לאזור מרוחק ממקום העבודה כדי לעבור השתלמות מקצועית רבעונית שמטרתה לרענן ולהרחיב את הידיעות בנושא מסויים.

המעסיק טוען שהוא לא צריך לשלם לי בגין ההשתלמות ושהושקע כסף כדי לקיים אותה. אבל עדיין חייב את כולנו להגיע ללא אופציה לא להגיע.

האם מותר למעסיק לא לשלם לי בגין יום כזה? פי כמה שאני מפסיד יום עבודה בגין ההשתלמות.
לירון
09/03/2015 11:07
שלום, ברצוני לדעת אם אני חוזרת לעבודה אחרי 10 חודשים מרגע שילדתי האם אני מוגנת מפני פיטורים למשך 60 יום?
במקום העבודה יש לי וותק של שנתיים +.
אשמח לתשובה. תודה רבה.
עורך דין
10/03/2015 10:53
שלום לירון

התשובה חיובית.

בהצלחה
לירון
10/03/2015 13:57
חזרה מחופשת לידה
קולמוס
10/03/2015 13:33
שלום, לאחרונה לאחר תקופה ארוכה של טיפולי פוריות אני סוף סוף בהריון. כמה ימים הייתי בחופשת מחלה אבל הם נגמרו ואני צריכה לחזור לעבודה. בגלל שהעבודה פיזית (משמרות על הרגלים, עבודה בלחץ) אני קצת לחוצה מהחזרה והייתי רוצה לעבור לעבודה בישיבה, אבל אני עדיין לא מעוניינת להודיע לבוס שלי על הריון. יש למישהו כאן עצה?
אנונימי
09/03/2015 13:41
היי מיזה שנים אני עובדת בחברת תקשורת מסויימת עם אוזנייה עוד מההתחלה היו לי כאבים באוזן וסחרחורות. בדיקת שמיעה יצאה בגדר הנורמה ב2009 20 דציבל לאחרונה השנה עשיתי שוב אמרו שאין התאמה והמליצו לבדיקת שמיעה נוספת או ABR...
בכל אופן בלי שום קשר לשמיעה אני לא מסוגלת לשבת יותר עם האוזנייה יש לי כאבים במהלך שיחה אני בקושי הולכת לעבודה ומוציאה מחלה בעקבות הנושא למרות שכבר אין לי מכסה לימי מחלה.
לאחר שהודעתי למעסיק על הנושא האם בעיקרון ה חייבים למצוא לי תפקיד ללא אוזנייה גם אם אין תקן?? מי יחזיר לי את ימי השהייה בבית ללא תשלום? דיברתי עם ביטוח לאומי אמרו שב90 יום ראשונים אין תשלום ובעיקרון על מחלת מקצוע לא משלמים כי צריכה להכריז על תאונת עבודה.... לא מעוניינת בעיקרון לתבוע מעוניינת להתפרנס בכבוד בתפקיד ללא אוזנייה... מהם זכויות המעביד וחובותיו בנושא ומה שלי?
עורך דין
10/03/2015 11:13
שלום לך

עקב היווצרותו האפשרית של נזק מצטבר, עליך לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי ויתכן שהוא יפנה אותך לבדיקות רפואיות נוספות, על מנת שתוכלי לקבל המלצות כתובות שיחייבו את המעסיק למצוא לך עבודה מתאימהף שלא תפגע בבריאות שלך.

יתכן מאד שאם המלצותיו של הרופא התעסוקתי יצביעו על פגיעה בבריאותך, תוכלי להגיש תביעה להכרה במחלת מקצוע עקב הנסק שנגרם לך, אך עוד חזון למועד.

בהצלחה ורק בריאות
אנונימי
10/03/2015 12:05
רופאי התעסוקה הם נורא קשים בעבר כשהייתי אצל אחד כזה הוא נתן לי תוספת 5 דקות הפסקה על כל שעה.. עובדה שזה לא עזר. המטרה שלי היא לקבל אישור לעבוד ללא אוזנייה. מה עושים אם הרופא הבא שאלך אליו לא ייתן לי מענה מספק. האם חלה חובה עליי להביא אישור ממנו כדי שיסדרו לי תפקיד ללא אוזנייה או שלפי חוק אפשר בלי? שאלה נוספת... אם אין תקן בעבודה כרגע לעבודה ללא אוזנייה המעסיק מחוייב לפתוח תקן חריג עבורי?
אזרח מדינה
10/03/2015 11:23
כיצד נקבע תשלום לעו"ד? האם הגיוני לשלם גם בעבור התיק וגם אחוזים מהתביעה? מדובר בתיק לא גדול בכלל. איך לוודא שלא מרמים אותי? לצערי, המצב במדינה מוביל אנשים להתנהל בצורה לא ישרה בכלל ויש שמנצלים קודם את האוכלוסיה המוחלשת והקטנה. אז איך לוודא שלא עובדים עליי?
סאלי
09/03/2015 15:50
שלום לכם

אני עובדת כמעט 3 שנים במשרד מסוים, ובערך מחודש ינואר האחרון נגמרו לי ימי החופשה שצברתי (ניצלתי כי לא הרגשתי טוב וימי המחלה אצלינו הם על פי חוק, כלומר משולמים רק מהיום השלישי)... כך שבחודשים האחרונים ועד הלידה הצפויה בסוף מאי יורד לי ממש כסף מהמשכורת בתמורה לימי חופש שאני לוקחת... (שלא לדבר על פסח הקרוב, שירדו בערך 5 ימים).

האם אפשר להגיש לביטוח הלאומי תלושים שהיו מלאים (נניח מאוגוסט- ספטמבר 2014) ולא להגיש דווקא את ה-3 חודשים האחרונים שלפני הלידה?

מה אפשר לעשות שהמשכורת שתחשב לי תהיה המשכורת האמיתית שלי שקיבלתי במשך השנתיים וקצת האחרונות ולאו דווקא החודשים האחרונים של ההריון שבהם הורידו לי כסף על ימי חופש?

תודה מראש
עורך דין
10/03/2015 11:18
שלום סאלי

בעקבות המצב שאת מתארת, באפשרותך להגיש למוסד לביטוח לאומי תלושי שכר של 3 חודשים הקודמים ל-3 החודשים האחרונים וכמו כן לצרף מסמכים רפואיים המעידים על ימי מחלה שהרופא אישר לך.

בהצלחה
חסוי
09/03/2015 12:27
שלום,
אני עובד ביטחון בנתב"ג כבר 3 שנים. במשך הזמן הזה התחלפו 3 חברות קבלן כשבאחרונה אני נמצא כבר שנה וחודשיים.
יש לנו משמרות בוקר צהריים ולילה ומשמרת לילה לא עשיתי כבר יותר משנה וחצי. לאחר מחלוקת קשה ביני לבין האחראי על סידור הוא החליט שמעכשיו הוא ישים לי משמרת לילה כל שבוע.
חשוב לציין שאני סטודנט שלומד 3 פעמים בשבוע.
האם הוא יכול להכריח אותי לעשות לילות?
עורך דין
10/03/2015 11:04
שלום לך

התושבה לשלאתך תלויה בחוזה העבודה שלך. במידה והחוזה אינו עוסק בחלוקת משמרות או סדרן ואין כל התייחסות לנושא המשמרות, הרי שניתן לטעון כי ניסיון להכריח אותך לעבוד משמרות לילה לאחר תקופה כה ארוכה אינו לגיטימי ועשוי להתפרש כהרעת תנאי עבודה.
חסוי
10/03/2015 11:11
ומה קורה אם רוב העובדים לא חתמו על חוזה העבודה אלא רק על טופס 101? כי רובם עובדים וותיקים שעברו מהחברה הקודמת
rdavid
09/03/2015 12:51
קבלתי מכתב מרופא תעסוקתי על סיום עבודה עקב אי התאמה בעקבות אירוע מוחי. הממונה הישיר ביקש מכתב התפטרות ממני למרות מכתב מרופא תעסוקתי. האם המכתב הנוסף שלי עלול להזיק במתן הפיצויים כתוצאה ממכתבו של הרופא התעסוקתי?
עורך דין
10/03/2015 11:08
שלום לך

באפשרותך לכתוב מכתב פשוט המציין כי את מתפטרת עקב מצבך הבריאותי ולפי הנחיה של רופא תעסוקתי שעותק ממנה נמסר למעסיק. בקשי במכתב לערוך גמר חשבון ולשחרר את כספי הפיצויים שלך. אם הרופא התעסוקתי החליט כי אינך יכולה להמשיך לעבוד, את למעשה מתפטרת בדין מפוטר.

בהצלחה ורק בריאות
ציפי
09/03/2015 11:44
עובדת שלא חזרה בתום תקופת חופשת הלידה, והביאה לאחר מכן אישור מחלה של חודש ימים,
האם המעביד צריך לשלם לה את החודש מחלה הזה?
עורך דין
10/03/2015 11:02
שלום ציפי

במידה ולעובדת יש ימי מחלה צבורים - התשובה חיובית בהחלט.

בהצלחה
עו"ד
משה
09/03/2015 11:12
אני עובד כשלוש שנים בחברה מסויימת וברצוני להתפטר בשל ליקויים רבים הקשורים לתלוש ולשכר אותו אני מקבל. התייעצתי עם עו"ד שטען שהחברה אכן לא נוהגת על פי חוק במספר היבטים אך הוא המליץ לי לחכות עם ההתפטרות וקודם לשלוח מכתב בו אני דורש את מה שמגיע לי תוך 30 יום ובמידה ולא ינתן לי אז אתפטר ואתבע. העניין הוא שכבר מאוד קשה לי בעבודה ועבורי כל יום הוא סיוט. המחשבה שרימו אותי במהלך השנים אותם עבדתי קשה לי. בנוסף העו"ד אמר לי לשלוח את השעות לחשב שכר ע"מ שיערוך חישובים. שאלותיי: 1) האם לא אמור העו"ד לחשב את השעות או לפחות לדאוג לי למישהו שיחשב אותן? בעיר בה אני אני לא מוצא חשבי שכר בכלל. האם זה לא חלק מעבודתו?
2) מה העלות של חשב שכר ואיך התשלום נמדד? יש לי הרבה תלושים ואין לי כסף מיותר לשלם.
3) אם ואתפטר ב 20 לחודש זה ואתן חודש כחוק עד ל20 לחודש הבא, לפי מה יחושבו הפיצויים בהיותי עובד גלובלי, לפי חודש מלא או 20 ימים אחרונים?
4) באם נגש לתביעה כנגד החברה האם עליי לשלם הוצאות עו"ד ושכ"ט אם והתביעה לא תצלח או שהחברה תחוייב בזה?
5) האם כדאי בכל זאת להמתין או שזה לא באמת משנה ואוכל לתבוע את מה שמגיע לי גם באם אבחר להתפטר?
RE: עו"ד
עורך דין
10/03/2015 10:59
שלום משה

1. אתה בהחלט יכול למצוא עורך דין שיבצע עבורך את כל העבודה - בתשלום כמובן.
2. כל חשב שכר גובה תעריף אחר.
3. פיצויים מחושבים לפי שכר של חודש כפול מספר השנים בהן אתה מועסק.
4. תמיד צריך לשלם שכר טרחה לעורך דין, שכן אינך מצפה שהוא יעבוד עבורך בחינם...נכון? ישנם עורכי דין שגובים את שכר הטרחה באחוזים מהסכום שיפסק לטובתך - לפי שיקול דעתו של כל עורך דין כמובן.
5. איני יכול לענות לשאלתך מבלי שאכיר את כל הפרטים. מה שכן, בהחלט מומלץ לכתוב מכתב דרישה מפורט למעסיק בטרם התפטרות.

בהצלחה
רונה
09/03/2015 11:07
שלום, ברצוני לדעת מה קורה במידה ושלחתי מכתב בנוגע להרעת תנאים, נתתי למנהל שלי 14 יום לשפר אותם וכתגובה קיבלתי מכתב שדורש ממני תוך 14 יום לשלם עבור טלפון החברה (שטוענים כי נקנה עבורי בהסכמתי ,אך לעולם לא הסכמתי או חתמתי על מסמך שיעיד על כך), או שיפטרו אותי?
תודה רבה
עורך דין
10/03/2015 10:55
שלום רונה

מה שקורה הוא שהמעסיק מנסה להתחכם. אם לא ביקשת ולא התחייבת לשלם עבור הטלפון, לא ניתן להוריד כספים משכרך לפי חוק הגנת השכר. מאידך, אם הרעו את תנאי העבודה שלך ונתת למעסיק הזדמנות לתקן את המצב, והוא בחר שלא לעשות זאת, באפשרותך להתפטר בדין מפוטר.

המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם קבלת החלטות.

בהצלחה
נאהד
10/03/2015 10:53
שלום רב
אני מקבלת עבור שעות נוספות שכר גלובלי
החודש הזה עשיתי הרבה שעות מהם הרבה שעות ביום שבת שהינו יום המנוחה שלי האם השעות האלו גם כן מוגדרת בשכר הגלובלי?
לידיעתכם בחוזה כתוב שכר גלובלי עבור שעות נוספות .
אבל אין פירוט אם זה כולל שבתות וחגים ?
דניאל
10/03/2015 10:41
שלום רב,
לי ולמעסיק שלי יש מחלוקת על סכום הכסף שמגיע לי והוא דורש ממני לחתום שלא מגיע לי כסף נוסף וורק אז הוא יתן לי את מה שהוא חושב שמגיע לי ואני זקוק לכסף.
.האם אני יכול לחתום לו ולקבל את הכסף שהוא חושב שמגיע לי ולאחר מכן אתקבע אותו למרות ש חתמתי לו או שהחתימה הזאת לא אומרת כלום?
בתודה מראש
שחר
10/03/2015 09:35
היי

אם אני עובדת שכירה בהיקף משרה חלקית של 3 פעמים בשבוע - והרופא נתן לי 10 ימי מחלה מחשש לפריצת דיסק איך זה עובד וכמה החברה צריכה לשלם לי לפי חוקי העבודה ?
לידיה
10/03/2015 09:00
שלום

רציתי לשאול ולהבין: האם בזמן שאני בחופשת לידה וגם בחל"ת אחרי חופשת לידה - המעסיק משלם עבורי ביטוח לאומי? והאם ימי חופש וימי מחלה ממשיכים להצבר כאילו שאני עובדת?

תודה מראש על המענה ובוקר טוב לכולם.
לוטם
10/03/2015 06:59
בוקר טוב לכם

נגיד שאני עובדת בעבודה ומקבלת 30 ש"ח לשעה. אבל כשאני עושה שעות נוספות או לילות אני מקבלת 125% או 150% מתוך שכר המינימום-23.12. זאת אומרת שעל שעה נוספת שאני צריכה לקבל לדוגמא 150%, אני מקבלת 34.5 ש"ח ולא 45 ש"ח.

האם זה חוקי לתת אחוזים של שעות נוספות משכר מינימום כאשר השכר השעתי הוא גבוה יותר משכר המינימום?
מאיה
10/03/2015 06:52
שלום לכם, אני מתמחה בראיית חשבון ומועצת רואי חשבון מעוניינת שאשלח להם דוחות שעות שלי ממשרד קודם שעשיתי בו התמחות. הבוס הקודם מתחמק ממני ואני חייבת את הדוחות שעות לצורך הכרה בהתמחות שלי.דיברתי אף עם המזכירה שלו אך ללא הואיל.האם אני יכולה לדרוש דוחות שעות לפי חוק? מה עליי לעשות!? עצה דחופה,תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ