פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 506
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גבי
13/12/2016 23:12
במידה ועבדתי 6 ימים במפעל (עובד 24/7) כל משמרת 12 שעות והיום האחרון שבו עבדתי בשבוע היה שבת בלילה (כלומר התחלתי לעבוד בשעה 20:20 במוצש וסיימתי ביום ראשון בשעה 8:20 בבוקר) האם אני זכאי לשעות נוספות בגין כל המשמרת הזאת? או שהמכסת שעות השבועית "מתאפסת" ביום שבת ב00:00? רב תודות לעונים
אתי
13/12/2016 23:10
שאלה לעו״ד לדיני עבודה:
אבא שלי, בן 60, עובד בחברת חשמל כמעט 30 שנה. לאחרונה הציעו לו לצאת לפנסיה מוקדמת ודיי מאלצים אותו. שאלתי:

1. האם הם יכולים לחייב אותו לצאת לפנסיה מוקדמת?

2. מה חשוב שאבא שלי יידע לפני ההחלטה לצאת או לא?

3. האם ניתן להתמכח על התנאים לפנסיה?

4. במידה והם נוקטים סנקציות כדי שיצא לפנסיה מוקדמת, האם זה חוקי בשל הרעת התנאים?

5. האם צריך ליווי של עו״ד בכל התהליך, גם אם יחליט שכן או שלא לצאת?
תודה
מיה
13/12/2016 23:09
שלום רב,
שאלה בדיני עבודה
מקום עבודה מסוים משלם לעובד על יום מחלה מאה אחוז החל מיום המחלה הראשון
היום יצאה הנחיה לפיה עובד שהחסיר עקב העדרות מסיבה כלשהי, כולל מחלה, יצטרך להוסיף את השעות שהחסיר, בין אם משיכה במשמרות ובין אם בהוספת משמרות.

יש לציין כי אנו עובדים שעתיים, עובדים 21 ימים בחודש ואין באמת מתי לממש את הדרישה.

האם דרישה זו מוצדקת, וחשוב מכך, האם היא חוקית?
שיר
13/12/2016 20:09
שלום רב, אני עובד בתור איש מכירות, לפני 3 שנים בתחילת העסקתי חתמתי על הסכם עבודה שבדיעבד היום אני יודע שיכולים לשנות לי את אחוזי העמלות, חישובם והיעדים, לפני כחודש הודיעו לי שמשנים לי אותם וזה מוריד לי את השכר בסביבות 2000 ש"ח נטו לחודש, אני הודעתי שאני לא מאשר ואני רוצה לעזוב, שאלתי היא: האם מותר להם לעשות זאת אחרי שלוש שנות עבודה, האם אני אקבל מכתב פיטורין, בבקשה עזרתכם!
שי
13/12/2016 19:49
שלום וברכה.
אשתי עובדת בבית ספר, אך לא במשרד החינוך, אלא כעובדת של עמותה פרטית.
מוסכם על המעביד שבחופשות של בית הספר, גם עובדי העמותה נמצאים בחופשה.
אשתי ילדה תוך כדי חופשת סוכות.
המעביד טוען שהוא צריך לשלם לה רק עד יום הלידה, מאחר ומכאן ואילך ביטוח לאומי משלם.
האם הוא צודק?
אנחנו חשבנו שהחופשה היא זכות שלנו (מאחר וזה הסכם העבודה. הרי אין לאשתי זכות לקחת סתם כך חופשה באמצע שנה), וממילא אין זה כלל עניינו של המעביד מה התרחש באותה חופשה. כלומר, החופשה היא של העובד.

אודה לתשובתכם.
רועי
13/12/2016 17:03
שלום רב.
האם יש עילה לתביעית נזיקין על איחור בתשלום מענק ופקדון שחרור מצה"ל.
עברו כבר כחודשיים מהמועד החוקי לתשלום וטרם הועברו הכספים.
אשמח לייעוץ
יפעת
12/12/2016 20:24
שלום,

שואלת בשביל חברה שלא מכירה את הפורום ורוצה להשאר בעילום שם.

היא עובדת משרה חלקית 23 שבועיות (א-ה4 שעות ויום שישי 3 שעות).

החודש יצא לה לעבוד בנוסף:
פעמיים 10 שעות ביום + יום אחד 8:40 שעות וביום שישי 5 שעות (במקום 3)

בסהכ לפי החישוב שלה החודש עבדה 117:50 שעות
כשהיא קיבלה את התלוש היה רשום 117 שעות ללא השעות הנוספות (מעבר ל-8 שעות) וללא ה-50 דקות
ויש לציין שהיא לא חתומה על חוזה עבודה אבל עובדת ככה שנתיים באותה מתכונת של 23 שעות שבועיות.

בנוסף לא מחתימה שעון רק רושמת ומעבירה לבוס שלה בסוף החודש כרטיס שעות עבודה.

מה אומר החוק לגבי שעות עבודה נוספות במשרה חלקית? האם היה מגיע לה לקבל מעבר ל-8 שעות
שעבדה שעות נוספות?

ומה לגבי ה-50 דקות שהוא החסיר לה מהתלוש?
עורך דין
13/12/2016 16:09
שלום יפעת

החוק קובע כי יש לשלם לעובדת עבור שעות נוספות לפי חשיבו שעות עבודה יומי ולא לפי ממוצע שעות או חישוב חודשי. היה והעובדת עברה את מכסת שעות העבודה ביומית הקבועה בחוק, על המעסיק לשלם לה שעות נוספות בהתאם.

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא - שווה לקרוא אותה.

בהצלחה
שרה
12/12/2016 20:25
עבדתי במקום עבודה, שלפי החוזה שלי היו צריכים להפריש לי גם לקרן השתלמות וגם לקרן פנסיה מהסכום הכולל של המשכורת שלי (ולא רק ממשכורת הבסיס).

את הפנסיה הם הפרישו לפי החוזה וקרן השתלמות פשוט לא הפרישו. לאחר תקופת העסקה שם פניתי אליהם והם אכן ראו שהייתה להם טעות והפרישו את מה שהיה חסר.

עכשיו אחרי כמה חודשים פניתי לקרן לבדוק שהכסף אכן נכנס ואני רואה שהם הפרישו רק לפי המשכורת בסיס. שלחתי לאחראית שם על משכורות מייל בנושא והיא טוענת שבגלל שלא פתחתי קרן בזמן העסקה שלי זאת אשמתי והתשלום לקרן ההשתלמות הופכת להיות חובה של המעסיק רק אם זה כתוב בחוזה ורק אם העובד מפקיד את החלק שלו, ובזה ניסתה להשתיק אותי.

השאלה אם יש אמת במה שהיא אומרת או שהם חייבים להוסיף לי לקרן את ההפרש?
עורך דין
13/12/2016 15:00
שלום שרה

המעסיק מחוייב לעמוד בתנאי חוזה העבודה שלך ללא תנאי, ועליו למלא אחר הוראות החוזה בקפידה - בדיוק כפי שמצופה מכל אחד מהצדדים לחוזה בכלל ולחוזה עבודה בפרט.

בהצלחה
אורטל
12/12/2016 20:26
לשכנים שלי יש ילד סיעודי. הם יצרו קשר עם חברה מסוימת והיא סיפקה להם עובד זר. בין העובד הזר לשכנים נחתם חוזה והעובד מועסק אצלם כשנתיים.

לפני כשבוע העובד הודיע לשכנים שלי שהזמין כרטיס טיסה לעוד מספר ימים והוא נוסע ל"חופשת מולדת" למשך חודשיים. הם לא הסכימו לכך וביקשו ממנו לבטל את הנסיעה והוא בתגובה החל לעשות בעיות והודיע להם שהוא לא מוכן לוותר על הנסיעה ושאם הם רוצים שיפטרו אותו.

יש לציין כי בחוזה לא מוזכר דבר לגבי חופשת מולדת אלא אך ורק לגבי ימי חופשה שנתית, שאותם קיבל העובד כחוק במהלך השנה. אתמול העובד לקח חופש והיה אמור לחזור היום לעבודה, אלא שהיום הוא הודיע להם טלפונית שהוא לא מתכוון לחזור לעבוד עד שיחליטו לאשר לו את חופשת המולדת.

השאלות הן:

האם השכנים, המעסיק במקרה הזה, פעל כדין בכך שלא אישר את החופשה?

האם אפשר לראות בהודעה הזו של העובד כהתפטרות?

מה עליהם לעשות כרגע על מנת להימנע מאיזושהי דרישה או תביעה שלו בעתיד כלפיהם, למשל אם ירצה לחזור לעבוד כרגיל כשיחזור מחו"ל?
עורך דין
13/12/2016 14:58
שלום אורטל

למען הסדר הטוב ראוי לפנות אל העובד בכתב ולהודיע לו כי חופשת המולדת אינה מאושרת על ידי המעסיק, והמעסיק רואה בהתנהלותו של העובד כהודעת התפטרות על כל המשתמע מכך.

אין הרבה מה לעשות מעבר לזה.

בהצלחה
שרית
12/12/2016 20:30
שלום,

ראיתי בעמוד הפייסבוק הנפלא שלכם פוסטים בנושא התנהלות בעייתית של מעסיקים מול עובדים ותרגילי שכר מרגיזים מאד... רציתי לשמוע מה דעתכם על המקרה שלי:

עבדתי שלושה חודשים וחצי חודשים - אמצע יולי ועד סוף אוקטובר.

כעת, 9.12 שילמו לי על חוסרים מהחודשים הקודמים (דמי חגים ושעות נוספות שפניתי אליהם בשל כך וכעת תיקנו את הטעות) וגם חשבון פדיון החופשה שצברתי.
האם עליהם לשלם עליי ביטוח לאומי ומס בריאות על נובמבר?

ראיתי בתלוש שהם כתבו את זה כ"רטרו", כלומר רק על ההפרשים, וזה מופיע בגוף התלוש עצמו ולא בשורת הניכויים כרגיל. אני מבינה מכך שעל נובמבר לא שילמו, האם זה תקין או שהם צריכים לשלם?

תודה,
שרית
עורך דין
13/12/2016 14:41
שלום שרית

עליך לפנות לחשבת שכר או יועץ מס מומסך על מנת שיבדקו את תלושי השכר שלך והשכר ששולם בפועל, שכן רק לאחר בדיקה יסודית וקפדנית ניתן להבין האם המעסיק חייב בתשלומים נוספים והאם לאו.

בהצלחה
פאר
12/12/2016 20:33
הפרשת אחוזים מהמשכורת - יש חלק שיורד מהעובד ויש חלק שיורד מהמעביד, ועוד חלק שהמעביד משלם שהולך לפיצויים.

אני יודעת שמהעביד צריך להפריש כל חודש גם את החלק של הפיצויים, אך האם הוא יכול לשלם את כל הסכום שהצטבר בפעם אחת בתום תקופת העבודה?

תודה רבה!
עורך דין
13/12/2016 14:39
שלום פאר

החוק מחייב את המעסיק להפריש כספים לפיצויים והמעסיק אינו יכול להתנות על הוראות החוק.

בהצלחה
ג'וש
13/12/2016 11:01
ביוני 2014 עבדתי כשכיר רק לשבוע אחרונה, בחברה חדשה. לא זוכר למה, אבל המעסיק חיבר את המשכורת לזה של יולי 2014.
כתוב בתלוש "הפרש שכר" וההפרש שווה בדיוק לשכר יחסי של מה שבדתי ביוני (לפי חוזה, תלוש...)

אתמול קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאני חייב להם דמי ביטוח + קנס לאותו חודש. יש לי מה לעשות (אם תלוש, חוזה...) או אין מה לעשות וחייב לשלם?

(אני כבר לו עובד במקום הזה)
עורך דין
13/12/2016 14:31
שלום ג'וש

על פניו המעסיק הוא זה שאחראי לשלם ביטוח לאומי עבור עובד שכיר. פנה אליו בכתב בדרישה לתשלום הסכום הראוי.

בהצלחה
חופית
13/12/2016 11:07
בוקר טוב.
צריכה להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה בדחיפות.

האם מקום עבודה שנתן מכתב פיטורים לעובד יכול לחזור בו לאחר כמה ימים ולהוציא מכתב ביטול פיטורים?

האם העובד יכול להתנגד לביטול ולדרוש את הפיטורים?
אציין שבביטול פיטורים לא דובר על שיפור תנאים, העלאת שכר או הטבות כלשהן.

תודה.
עורך דין
13/12/2016 14:30
שלום חופית

אם המעסיק נתן לך מכתב פיטורים והתחרט אינך חייבת לקבל את ההתחרטות ואת יכולה לראות את עצמך מפוטרת אם כך תבחרי.

בהצלחה
ספיר ביטון
12/12/2016 17:12
שלום אשמח לדעת אני כרגע בהריון בחודש רביעי עובדת אצל המעסיק שלי כשמונה חודשים אופן העבודה בהריון מקשה עליי מאוד ולכן אני מחפשת מקום עבודה אחר כמובן שלא התפטרתי עדין
אשמח לדעת במידה ואמצא עבודה אחקת ואכנס ישר לעבוד האם אני יהיה זכאית לחופשת לידה מלאה בתשלום בעבור 26 שבועות כמו שנותנים לכולן ?
בר
13/12/2016 09:10
אם קשה לך אז תוציאי שמירה הריון מרופא . וכך תוכלי לקבל גם את כל הזכויות שלך
שלומית
12/12/2016 20:17
שלום עורך דין נכבד ושלום לכולם

אני עובדת במקום עבודתי מעל 4 שנים.

צברתי מעל 60 ימי מחלה.

אני בהריון בסיכון ורופא נתן לי מעל 30 ימי מחלה, איני רוצה לתבוע את ביטוח לאומי על שמירת הריון, ברצוני לנצל את ימי המחלה שיש לי.

רו"ח טוען כי מאחר ויש לי מעל 30 ימי מחלה אני צריכה לבקש שמירת הריון מביטוח לאומי. וכי אינו יכול לשלם לי מעל 30 ימי מחלה.

האם אני לא יכולה לנצל את כל ימי המחלה שלי מבלי לתבוע את ביטוח לאומי ולקבל את ימי המחלה מהמעסיק?

אשמח לתשובה בהקדם תודה.
הקר"ית גאה
12/12/2016 19:57
שלום,
אני עובדת נציבות שרותי המדינה (במקצוע בריאות) הפרעת הקשב בה אובחנתי לפני כ 20 שנה, הלקות מצריכה ממני כיום, לאור הדרישות. הגוברות במוסד שלי, להשאר כמעט כל יום מעבר לשעות העבודה על מנת להיות מסוגלת להשלים את משימותי.

לציין שאני עובדת בעלת מוטיבציה, חריצות, יוזמת בעלת מעוף ויצירתית הארגון נהנה מתכונותי אלו בין היתר.
בשל הכרה שלי במגבלותי, אינני עומדת על כך שאקבל תשלום על שעות אלו. יחד עם זאת, אני מסרבת להחתים כרטיס ואז להמשיך ולעבוד כאילו ישתמע שאני יוצאת בזמן. אני מחתימה כשאני מסיימת.
על כך אני מקבלת התרעות חוזרות ונשנות על האיסור החל עלי להשאר במתקן..

מגבלתי מובילה אותי לכישלונות צפויים מראש ובלתי פתירים כל עוד לא יכירו בכך ויסייעו לי כך או אחרת

הארגון לא מכיר בלקותי, ואינני זוכה לא להתאמות רשמיות בנוגע למספר מטופלים/תקן או לחילופין, אינני זוכה להתאמה מסוג "אישור לשעות נוספות" על חשבון המשרד.

ברור לי שמעבר לשעותי הרשמיות אינני מבוטחת והארגון לא יכול לערוב לשעות אלו..

אשמח להנחיות כיצד לפעול.
תודה רבה
כוכבה זקן
12/12/2016 19:50
בעקבות שינוי במשרה. המעבידים שלי הורידו לי את כל ימי החופשה (לטענתם לא נותרו לי ימי מחלה) בנוסף הקטינו את משכורתי ב600 ש“ח כעת. זהו חודש שבחלקו עבדתי משרה מלאה.
מה עלי לעשות? לחזור לרופא תעסוקתי?
אור
12/12/2016 18:53
האם מעסיק יכול לדרוש מהעובדים להגיע 15 דק' לפני תחילת משמרת של 12 שעות , מבלי לשלם לעובדים על ה15 דקות לפני תחילת המשמרת - באופן קבוע?

(לא משלמים מהסיבה שאסור לעבוד מעל 12 שעות אלא אם יש אישור מיוחד לכך , לכן לא מייחסים חשיבות ל15 הדקות כדי שהמשמרת לא תחשב למעל ל12 שעות.)
לירון
12/12/2016 18:41
התקבלתי לעבודה בחברה חדשה ויום לפני תחילת העבודה עידכנו אותי טלפונית שלא אוכל להתחיל לעבוד, עקב המלצה רעה שקיבלו עלי.

המעסיק "הממליץ" לא הופיע בקורות החיים שלי... אך בדרך הזויה ולא ברורה כן נוצר קשר בין הצדדים. יצרתי קשר בשנית עם העובדת שקיבלה אותי לעבודה החדשה (מוקלטת) ושאלתי שוב מי נתן עלי את ההמלצה הרעה...
(בהמלצה נאמר שפוטרתי מהחברה עקב גניבה) ואז חשפה את שמו של הממליץ.

כשאמרה את שמו של הממליץ נדהמתי שכן מדובר באדם שבמהלך עבודתי בתקופה מאוד קצרה בחברה משנת 2011 הגשתי עליו תלונה על הטרדה מינית בפני המעסיק וכתוצאה מכך אותו אדם כבר לא היה רשאי לפנות אלי ואף שלחו אותי לסניף אחר על מנת שלא יהייה כל מגע או קשר בניינו. כמו כן נערך שימוע שאמור להיות מתועד שבתיק האישי שלי אצל מנהלת הרשת שנושא ההטרדה.

בשיחה הראשונה שלי ושל העובדת שעידכנה אותי על הבשורה שאלתי אותה מאיפה המידע והיא טענה שעולם כוח האדם מאוד מצומצם וכולם מדברים עם כולם ומחליפים מידע.

ברצוני לתבוע את החברה של ה"ממליץ" שכן לפי דעתי אין זו הפעם היחידה שפגעו בפרנסתי ובשמי הטוב.
אני רוצה לתבוע את החברה על פגיעה בשמי הטוב, פגיעה בהתפרנסות עתידית ופיצוי של שנה של משכורת שעקב השקרים מנעו ממני להשתכר בכבוד, הוצאת דיבה, וכל סעיף כזה או אחר שנראה לכם הגיוני. המשכורת השנתית בחברה החדשה הייתה אמורה להיות 130000 ברוטו עם אופציה של בונוסים.

עד היום אני נתקל בקשיים בחיפוש עבודה ואין זו הפעם הראשונה שאני מתקבל לעבודה וברגע האחרון משהו משתבש ומבטלים את העסקתי והחשש הוא שאותו "ממליץ" מכפיש את שמי הטוב.
ארתור
12/12/2016 18:34
בתלוש שכר יורד לעובד תחת הסעיף 'ארגון' כחמישים שקלים, המעסיק אומר שזה עבור הסתדרות וכל עובד מחוייב לשלם וזה לפי החוזה העסקה שבינהם וטוען שאין אפשרות בחירה לעובד (העסקה היא דרך חברת כח אדם)
האם לעובד ניתנת אפשרות בחירה במצב שכזה במידה ואינו מעוניין שירדו לו חמישים שקלים מדי חודש.

תודה מראש
ניסים
12/12/2016 18:30
אדם שעובד שכיר אצל עצמאי ללא חוזה( המעסיק הבטיח לעשות חוזה וכל פעם דחה במשך 3 חודשים עדיין אין חוזה) המעסיק לא משלם בזמן קבוע פעם ב17 לפעמים מחלק את המשכורת כך שחלק משלם ב17 חלק ב3 של חודש שאחרי בקיצור אין תשלום קבוע גם שמבקשים ממנו לשלם בזמן האם זה נחשב להלנת שכר?

ולגבי בונוסים שהוא הבטיח לשלם על כל עסקה ( כמובן ללא חוזה) האם גם את זה הוא חייב לשלם בזמן ?
ספיר
12/12/2016 18:07
היי אני עובדת בעבודה מועדפת ואני בהריון מה אפשר לעשות בנושא הזה?
רויטל
12/12/2016 16:44
שלום רב
אני תיאמתי דמי ביטוח לאומי לשנת 2015 בעבודה השנייה שלי
ולמרות שיורד לי בכל חודש ומס בריאות וביוטח לאומי לטענתם שאני חייבת להם כסף
איך זה יכול להיות?
והגשתי להם טופס 126 מהעבודה השנייה שלי
אשמח לעזרה
אליהו
12/12/2016 16:32
לפני כחודש וחצי בקשתי מהמעסיק לצאת לחופשה לחוול בת חודש ו10 ימים הם לא אשרו לי חופשה כזאת הם אמרו לי תיצא אבל הם לא מחוייבים לי להחזיר אותי לעבודה כרגע אני נמצא בחוול ואשתי בהריון והיא רוצה ללדת פה. עבדתי בעבודה כ3 שנים וגם לא הפרשו לי פנסיה עכשיו לגבי פיצואיןן מה מגיע לי? ומה אני צריך לכתוב למעסיק?
רעות
12/12/2016 14:06
שלום רב,
היה ותלוש המשכרות שלי חולק ל-2 מרכיבים: מרכיב שעתי ומרכיב בונוס על מכירות, חושב לי פיצויי פיטורין (לאחר לידה והתפטרות כדין מפוטרת) על סכום מגוחח שככל הנראה כלל אך ורק את המרכיב השעתי.
אבקש עזרתכם בהבנת חישוב הפיצויים.
משכורת: 9000 לערך
שעתי: 4000 לערך
בונוס מכירות: 5000 לערך
תודה מראש,
רעות
אסי
12/12/2016 13:07
הי אני עובד כתשע שנים במקום עבודה , בתקופה האחרונה אני נאלץ לעבוד לבד ולשרת לקוחות מהסיבה שאין כח אדם או לצאת להפסקה מאוחרת שוב מאותה סיבה , יש מצבים שהמעביד מיבש אותי ונותן לי לעבוד לבד עד אשר אני אתפטר, וללא הלעה משמעותית בשכר לוותק שלי, האם יש עילה לתביעה ופיצוי פיטורים ? האם אני מתפטר יש לי גם פיצוים ?
בר
12/12/2016 11:28
עד מתי נחשבת העסקה בחברה אחרי פיטורין, אם נאמר לעשות את ה30 יום בבית בתשלום .
האם תקופת העסקה בחברה צריכה לכלול את ה30 יום בבית?
חזי
12/12/2016 11:20
שלום רב,

התחלתי לעבוד בעבודה לפני כחודש וחצי. שבוע לקראת סוף החודש השני חליתי ונבצר ממני להגיע לעבודה.

בתום החודש הראשון נצבר לזכותי 0.58 ימי מחלה (בעבור 8 ימי עבודה) ובתום החודש השני נצבר לזכותי 1.52 ימי מחלה (בעבור 14 ימי עבודה).

שאלתי היא האם ניתן לקבל תשלום מחלה עבור היום השני והשלישי למחלתי על בסיס הצבירה לאותו החודש.

בברכה ותודה מראש,
חזי.
יעל
01/12/2016 11:10
שלום ,
אני עובדת בנק ויצאתי לחופשת לידה .
ראיתי בחשבון הבנק שהכניסו לנו 500 שקל משכורת אבל היא במינוס . מה שגרם למינוס שלנו לתפוח .
שאלתי היא :1. עבור מה שילמו לי כסף אם אני לא עובדת עקב חופשת לידה ?
2. מה זה משכורת שהיא במינוס?? פעם ראשונה שנתקלתי בדבר כזה .

תודה מראש
מלי
03/12/2016 23:25
הי גם אני עובדת בנק וקיבלתי משכורת במינוס לאחר שחודש קודם קיבלתי משכורת מלאה בזמן שלא עבדתי . האם קיבלת מענה לשאלתך? והאם זה חוקי שהמעסיק מחייב את חשבון הבנק שלנו?
יעל
11/12/2016 21:43
טרם קיבלתי תשובה מעו"ד בפורום .
אורטל
11/12/2016 20:27
שלום,
אני עובדת משרה חודשית.
בחודש יולי היו 21 ימי עבודה, מתוכם עבדתי 8 ימים והשאר היו ימי מחלה.

כאשר נתתי למעביד שלי את האישור מחלה, הופיע 20 ימים וכך המעביד הוריד 20 ימי מחלה.

לדעתי יש פה טעות, והיו אמורים להוריד רק 13 ימים. האם אני צודקת?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ