פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1128
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סאלח
30/10/2013 09:42
אני מנהל בית ספר קבוע (10 שנים), העמותה שמנהלת את ביה"ס פיטרה אותי בישיבת שימוע שלא נכחתי בה עקב התקף לב בבוקר יום השימוע ואשפוז ברמב"מ וצינתור לב.

כל הנימוקים של העמותה במכתב הפיטורין אינם נכונים ודו"ח מפקח משרד החינוך מלפני חודשיים סותר אותם לחלוטין. הוותק שלי בבעלות הזו הוא 13 שנים. אני מעוניין לבדוק האפשרות לתבוע אותם על הנזק הבריאותי שגרם לי הזימון הפתאומי לשימוע 6 ימים לפני ואשר גרם לי להתקף.

ולבדוק עניין הפיצויים אם יתנהל מו"מ ביני לבינם. יש לציין שבשנת 2006 היתה לי תאונת עבודה מוכרת ע"י הביטוח הלאומי (צינתור אחרי ישיבה סוערת עם העמותה - בהרכב אחר).

נבקש לבדוק זכויות לפי החוק!
עו"ד אריק שלו
30/10/2013 09:53
שלום סאלח,

על-פניו נראה כי התנהלו מולך דברים שאינם חוקיים.
באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה על-מנת לקבוע שיחת ייעוץ.
עורך דין ארז כהן
30/10/2013 09:47
הנך מוזמן לתאם פגישת ייעוץ עם משרדנו.
נמרוד
30/10/2013 08:18
אני עובד 4 שנים וכמה חודשים במפעל באזור באר שבע. לפני שלושה שבועות נפגעתי בגלל תאונת עבודה לא פשוטה בכלל. מאחר ואין לי ימי מחלה פניתי למוסד לביטוח לאומי ואני מתנהל מולם. ביום ראשון האחרון הודיעו לי אל פיטורים מהעבודה. רציתי לדעת האם מותר לפטר עובד שנמצא בתקופת מחלה בגלל תאונת עבודה? האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
30/10/2013 08:22
אסור לפטר במהלך ימי המחלה בתשלום.
אין איסור לפטר כעיקרון כשאין ימי מחלה צבורים.
נמרוד
30/10/2013 08:40
אם הבנתי אותך נכון, בגלל שאני מתנהל במקרה הזה מול המוסד לביטוח לאומי כיאין לי יותר ימי מחלה צבורים, המעסיק יכול לפטר אותי מהעבודה למרות שהפגיעה שלי התרחשה בעבודה בשטח המפעל שלו??
עו''ד אריק שלו
30/10/2013 08:49
שלום,

לפי התיקון לחוק דמי מחלה, לא ניתן לפטר עובד שנעדר מעבודתו בעקבות מחלה, בזמן תקופת הזכאות לדמי מחלה על פי הצבירה המותרת בחוק ובמקרה זה אין לך ימים בצבירה אזי ניתן לפטר אותך.
עם זאת עדיין יש את האופציה הנזיקית בעניין זה ולכן כדאי לבדוק אופציה כזאת. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
נמרוד
30/10/2013 08:59
כן, תודה!

שלחתי פניה דרך האתר עם הטלפון והכל. יום טוב!
עו"ד אריק שלו
30/10/2013 09:03
בבקשה.
מיקי
30/10/2013 08:32
שלום רב.
שאלתי את השאלה כאן למטה ואודה להתייחסות.

עבדתי 4 שנים חצי משרה ולאחר מכן עברתי למשרה מלאה תוך כדי חתימה על סעיף 14.
שאלתי איך יחושבו פיצויי פיטורים עבור התקופה בה עבדתי חצי משרה ונעניתי שלפי שכר אחרון.
השאלה היא - גם אם בתקופה שלפני החתימה על סעיף 14 עבדתי חצי משרה?
והאם קיים סעיף כזה בחוקי דיני עבודה לפיו גם במצב של תשלום פיצויים על תקופה של חצי משרה משלמים לפי שכר אחרון? כי ממה שראיתי אז מצאתי רק את תקנה 7 לחוק פיצויי פיטורין לפיה
"7. עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו."

כלומר אם השתכרתי בתקופה ההיא שנמשכה 4 שנים 3000 ש"ח עבור חצי משרה ושכרי האחרון עבור משרה מלאה עמד על 9000 ש"ח.
האם עבור התקופה ההיא אני אמור לקבל 9000 כפול 4 או 4500 כפול 4?

אודה לתשובה
עו"ד אריק שלו
30/10/2013 08:39
שלום,

אתה אמור לקבל יחסי עבור שתי התקופות.
עורך דין ארז כהן
30/10/2013 08:37
לפי 4500.
אתה מרויח מעליית התעריף אך וודאי שלא תקבל שכר של משרה מלאה על תקופה של מחצית משרה.
מיקי
30/10/2013 10:00
RE: פיצויים עבור תקופת עבודה של חצי משרה עורך דין ארז כהן 01/01/1970 02:00
לפי 4500.
אתה מרויח מעליית התעריף אך וודאי שלא תקבל שכר של משרה מלאה על תקופה של מחצית משרה.
סבבה, חשבתי ככה. רק רציתי לוודא שזה באמת יחסי לפי שכר אחרון.
והאם אני צודק שמבחינת דיני עבודה התקנה שציטטתי (תקנה 7 לחוק פיצויי פיטורין) היא זו שקובעת זאת?
אורן
30/10/2013 08:18
אני עובד כמאבטח,כל שבוע אני עושה 3 משמרות של 9 שעות ,ושתי משמרות של 12 שעות. בנוסף,אני עובד ביום שישי בעמדה אחרת,משעה 06:30 ועד 19:30. בזמן האחרון יש לי הרבה בעיות של הפרשי שכר, אתמול דיברתי עם האחראי עלי והסברתי לו שבמידה ואני עושה 40 שעות בסיסיות במהלך השבוע, אזי, שלושת השעות הראשונות של יום שישי הן בתעריף בסיס, שעתיים לאחר מכן 125%,שש השעות הבאות הן לפי 150%, ויתר השעות לפי 200%. במידה ואני לא מגיע ל 40 שעות שבועיות,אזי 7 השעות הראשונות של יום שישי הן בתעריף בסיס,שעתיים בתעריף 125%,ושאר השעות הן בתעריף 150%. האם אני צודק? ואם אני טועה,תקנו אותי בבקשה,תודה.
עורך דין ארז כהן
30/10/2013 08:25
החישוב הראשון נכון.
לגביי החישוב השני, הגמול מתחיל אחרי 8 שעות עבודה.
שאול
30/10/2013 08:11
שלום,

האם שופטי בית הדין אינם דנים בבקשה לעיון חוזר בהחלטה, כגון לגבי הוצאות שהוטלו?

זה מה שנקבע בבקשה שהגשתי בנושא.

המעניין הוא שבמקרה קודם, אצל שופט אחר באותו בית דין לעבודה, דווקא הבקשה נבחנה ואפילו התקבלה באופן בו הופחתו ההוצאות.

ולכן, כלל לא ברור לי מה הדין ומה המדיניות.
עורך דין ארז כהן
30/10/2013 08:12
הפורום אינו עוסק בסדרי דין אלא בדין המהותי.
עיון חוזר תלוי בשופט ובמקרה.
דימונאית
30/10/2013 07:32
אני נוסעת מדימונה לצומת תל ערד ברכבי נקבע שאני מקבלת על על ק"מ 1.13 ש"ח בדוח רושמים לי 80 ק"מ ופועל מקבלת 70 ק"מ
החלטתי יחד עם המעביד שאבןא באוטובוס אבל אני מפסידה שעה עבודה כי האוטובוס לא מגיע בשעה שאני מסיימת
אגב אני עובדת יומי
האם מגעי לי השעה שיצאתי לפני כדי להספיק להסעה ?
האם אני יכולה לתבוע גם שאני עדיין עובדת ?
עו"ד אריק שלו
30/10/2013 07:43
הדבר תלוי בהסכמה מול המעסיק בעניין. אי מתן נסיעות ככל הנראה יכול להוות הרעה ועל הרעת תנאים ניתן להסכים.
דביר
30/10/2013 00:10
אני עובד בחנות נוחות בתחנת דלק, אתמול הודיעו לי מהמעסיק שהיה חסר לי בקופה 41 ש"ח ועליי לשלם אותם מכיסי - להעביר אליו את הכסף ישירות במשמרת, או שזה ינוקה מהמשכורת שלי בסוף החודש.

נראה לי חסר הגיון שדבר כזה בכלל נדרש ממני. מה החוק אומר בעניין, באיזה דרך עדיף להתמודד עם זה ? (אני לא מחפש לעזוב את העבודה, אבל גם לא מוכן לעבוד בחינם)

עוד מספר נקודות :

1. המשמרת היא משמרת של 8 שעות שבמהלכה הקופה פתוחה על השם שלי אך משתמשים בה 2 עובדים נוספים ומנהל החנות.

2. כחלק מהתפקיד בחנות אני נעדר מהקופה כדי לטפל בדברים אחרים כמו סידור סחורה במחסן.

3. מנהל החנות לקח כסף מהקופה על מנת לעשות קניות למוצרים מסויימים שיש צורך עבורם בחנות (לא הייתי על הקופה שהוא לקח את הכסף, לא הייתי כשהוא החזיר את הכסף - את הקבלות על המוצרים הוא שם בקופה).

4. אני נעדר ל40 דקות מהחנות כדי להחליף את המתדלק שיוצא להפסקת האוכל שלו.
עו"ד אריק שלו
30/10/2013 06:44
החוק אוסר קיזוז משכר העבודה והדבר מהווה הלנת שכר.
מיקי
29/10/2013 22:54
שלום רב. לפני כחודשיים פוטרתי לאחר כ10 שנות עבודה.
עד יולי 2008 עבדתי בחצי משרה ומיולי 2008 עברתי למשרה מלאה והחל מחודש זה הופרשו לי כספים לקרן פנסיה וחתמתי על סעיף 14.
עם הפיטורין קיבלתי טופס שמפרט רק את הכסף שנצבר עבורי בקרן הפנסיה אך לא פיצויים עבור התקופה שלפני ההפרשות. רק בזכות ערנותי הענין נמצא בטיפול.
שאלתי היא - מהו השכר הקובע עבור תקופה זו?
השכר האחרון בתקופה ההיא, ואם כן האם צריך להצמיד אותן למדד? או האם השכר הקובע הוא השכר האחרון?
תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
30/10/2013 06:39
סעיף 14 יחול ממועד חתימתו ובכפוף לקיום תנאיו. הפיצויים צריכים להיות משולמים לפי שכר אחרון.
מיקי
30/10/2013 07:56
גם אם בתקופה שלפני החתימה על סעיף 14 עבדתי חצי משרה?
והאם קיים סעיף כזה בחוקי דיני עבודה לפיו גם במצב של תשלום פיצויים על תקופה של חצי משרה משלמים לפי שכר אחרון? כי ממה שראיתי אז מצאתי רק את תקנה 7 לחוק פיצויי פיטורין לפיה

7. עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו.

כלומר אם השתכרתי בתקופה ההיא שנמשכה 4 שנים 3000 ש"ח עבור חצי משרה ושכרי האחרון עבור משרה מלאה עמד על 9000 ש"ח.
האם עבור התקופה ההיא אני אמור לקבל 9000 כפול 4 או 4500 כפול 4?
פיטורים
חיה
29/10/2013 22:14
שלום אני עובדת במקום עבודתי שנה 3 במעון פרטי שעות העבודה שלי הן מ7 עד 13:00 לפני תחילת השנה כאשר נהלתי עם המנהלת שלי שיחה הודעתי לה במפורש שלא אוכל להגיע פעמים בשבוע בשעה 7 והגיע ב 8 אנחנו כבר חודשיים פלוס מתחילת שנה כל שבוע פעמיים אני לא מגיעה
היום היא לקחה אותי לשיחה על זה שאני לא מגיעה כל יום ב 7 ושאני מאחרת אני כמובן אמרתי לה שכבר דברנו על זה והיא מתעלמת וטוענת שאני אף פעם לא דברתי איתה על זה עכשיו היא מאיימת עלי שאם זה ימשיך היא תפטר אותי ושהיא לא חייבת לי פיצויים וכד כי אני כאילו הפרתי חוזה ( בעל פה כי לא חתמתי על החוזה בכתב שהיא נתנה לי בתחילת שנה )
וכרגע אני ממש בתחילת הריון
היא יכולה לפטר אותי בהריון?
אני לא רוצה שהיא תדע מזה ? מה אני אמורה לעשות???
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 22:19
באם את עובדת 3 שנים ראשית מוטב לספר על ההריון. בכל מקרה ספק באם ההריון יכול לסדר מצב של הפרת חוזה. באם באמת סוכם נושא השעות יש לעמוד על נושא חוזה העבודה במקביל להגנת חוק נשים.
חיה
29/10/2013 22:25
אני לא חושבת שזה הפרת חוזה א . עבדתי שנתיים בלי חוזה עבודה וגם השנה לא חתמתי על החוזה
ב. גם בשנתיים הקודמות הייתי מגיעה הרבה פעמים באיחור והיא ידעה שתהייה לי השנה את אותה בעיה עכשיו היא נתקעה בלי עובדים אז היא מאיימת עלי לפטר אותי
ואם אני מדווחת שאני בהריון היא לא יכולה לפטר אותי ????
חיה
29/10/2013 22:15
גם שנה שעברה הייתה לי אותה בעיה והיא ידעה את זה טוב מאוד כשהיא החליטה להעסיק אותי ועכשיו היא טוענת שאני שקרנית ושלא הסכימה אף פעם שאני יאחר פעמיים בשבוע
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 22:21
באם אישרה דוחות נוכחות הדבר יכול להקשות על טענותיה.
ניר
29/10/2013 21:32
שלום רב,
לפני כשנתיים נחתם הסכם עם המעסיק במקום העבודה שלי לפיו עובדים מדרגה מסוימת יקבלו תוספת כוננות לשכרם.
לאחר כחצי שנה מחתימת ההסכם הנ"ל זכיתי במכרז אשר העלה אותי לדרגה המדוברת. העובדים המקבילים לי בדרגה זו כבר קיבלו את תוספת הכוננות ורק אני נותרתי בלי הכוננות על אף הפניות שלי בדבר.
בנוסף, אותם עובדים בעלי הדרגה הזהה קיבלו גם פלאפון מהעבודה, ושוב למרות פניותיי נותרתי היחיד ללא תוספת זו גם כן.
אשמח לדעת כיצד אוכל לפעול על מנת לקבל את המגיע לי.
בתודה רבה!
ניר.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 22:00
באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
ליבי
29/10/2013 16:27
שלום רב
אני עובדת בבית חולים במרכז הארץ במעבדה.
ביחידה שלנו אנחנו ארבע עובדות מעבדה.
במסגרת העבודה אנחנו נדרשות להגיע בכל שבת לעבודה לפי תור, עובדת אחת בכל שבת.
כולנו עושות את התפקיד באותה צורה .
חוץ ממני כל העובדות מקבלות את שעות השבת בתוספת 75%, וכן 8 שעות כוננות פעילה.
אני מקבלת את השעות +75% בלבד ללא הכוננות.
עבודה בשבת הייתה תנאי קבלה לעבודה. לא ידעתי שלא אקבל כוננות עם הזמן.
עברו שלוש שנים ועוד לא סידרו שאקבל גם אני כוננות למרות פניות אין ספור.
האם מדובר בהפלייה במקרה זה?
מה עליי לעשות?
בתודה,
ליבי
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 20:41
על פניו מדובר באפליה אסורה. פני לייעוץ משפטי.
מיכל
29/10/2013 20:13
כעת אני עובדת במקום מגורי ולא מקבלת נסיעות . בכוונתי להעתיק את מגוריי לישוב סמוך , המצריך שימוש בתחבורה על מנת להגיע לעבודה. האם המעביד ישלם לי נסיעות עד התקרה הקבועה בחוק?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 20:40
המעסיק במקרה זה יהיה מחוייב בתשלום נסיעות.
אתי
29/10/2013 19:31
אם אני אבקש מהמעסיק שלי לוותר על הפרשה לפנסיה האם זה חוקי או אפשרי? והאם זה יכול לפגוע בי בעתיד באיזשהיא צורה? אני מוכנה לחתום לו על מסמך שאני מוותרת על ההפרשות בשביל שלא יסתבך אם צריך. אני פשוט חייבת את כל שקל כי המצב הכלכלי שלנו לא משהו. איך אפשר לעשות את זה?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 20:37
אין אפשרות לותר על פנסיה זה כמו לותר על ביטוח לאומי.
ו.ר
29/10/2013 18:27
אני עובדת עיריית תל אביב מזה 18 שנים ויותר. משכורתי עוכבה לתקופה של 14 חודשים בגלל עניינים פנימיים שביני לבין העירייה. כמו-כן לא הועברו כספים לקופת הגמל שלי במשך ארבע וחצי שנים. אני מחפשת עורך דין שיסביר לי את הזכויות שלי ובמהשך לצורך ייצוג משפטי בתביעה נגד העירייה שפוגעת בזכוית שלי באופן שיטתי. הנושא מורכב ביותר ואני מחפשת עורך דין בעל ניסיון בתביעות כנגד עיריית תל אביב במיוחד.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 20:31
משרדנו עומד לרשותך.
שמעון דהן
29/10/2013 20:01
היה לי תאונת עבודה לא קלה. קיבלתי ימי מחלה בבית לפי הוראת רופא. שבוע לאחר מכן בעודי בחופשת מחלה עקב התאונה, קיבלתי טלפון ממזכירתו של מנהל כח אדם במפעל שבו עבדתי, והיא הודיעה לי בשיחת הטלפון על פיטורי לאלתר מעבודתי במפעל - פשוט ככה.

היא הודיעה לי שאקבל פיצויים מלאים שמגיעים לי לפי החוק. בתלוש גמר חשבון סופי שולם לי: שעות חופשה, שעות מחלה, הודעה מוקדמת. שאלתי האם הודעה מוקדמת נחשבת כתשלום פיצויים לכל מה שמגיע לי? עבדתי כ-14 חודש במפעל לפי משרה מלאה במשכורת חודשית של 6250 ש"ח.

תודה לעורך דין שיענה לי מראש
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 20:39
הפיטורים הינם פיטורים שלא כדין. משרדנו עומד לרשותך.
שלמה
29/10/2013 19:05
עבדתי כ-19 חודשים בחברת טריאלוג ניסויים קליניים בע"מ, בחודש אוגוסט 2013 עזבתי מרצוני לאחר שהמעסיק עבר מפתח תקווה למודיעין.

הובטח לכל העובדים שיעברו מפ"ת למודיעין שיקבלו פיצויים. הפיצויים שולמו, אך קוזזו לי כ-13 ימי חופשה כנגד 6 ימי מחלה במינוס. הבוס שלי הסביר לי טלפונית (הייתי בחופש) יחד עם חשבת השכר שזה הדבר הכי טוב בשבילי. האם מותר לבוס שלי לקזז לי ימי מחלה שלא שולמו ביתרת ימי חופשה שנתית?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 20:30
באם ימי המחלה לא שולמו לא ניתן לקזז דבר כנגדם.
דפנה
29/10/2013 18:32
הנני עובדת שכירה בעמותה. בתנאי העסקה שנקבעו מראש של 3/4 משרה לפי שכר גלובלי. אבקש לדעת האם מותר להוריד לי את ימי חופשת החגים מהמשכורת, למרות שנקע שהמשכורת היא גלובלית. וישנם חודשים שאני עובדת הרבה מעבר לשלות רבעי משרה ומגיעה גם לשעות לפי משרה מלאה = זה הרבה מעבר למשרה שנקבעה בהסכם. רציתי לשאול האםפ במצב הדברים הזה, ובאם אני מתפטרת האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 18:41
דפנה שלום,

באם מדובר במשכורת גלובלית, אזי לא צריכים להוריד לך מהשכר עבור ימי החג.
ישנם מצבים שמאפשרים התפטרות בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים במידה והושלמה שנת עבודה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
מירב
29/10/2013 18:20
אני התחלתי לעבוד ב 23/7 על תקן מחליפה לתקופת חל״ד לא נעשה עימי שום חוזה וסיכום העסקתי היה בע״פ בלבד. היום קיבלתי מכתב פיטורין הכולל הודעה מוקדמת של 3 ימים. רציתי לדעת מהם זכויותיי מבחינת דמי אבטלה ואו מול המעסיק?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 18:37
מירב שלום,
את יכולה להיות זכאית לדמי אבטלה באם את עומדת בתקופת ההכשרה של ביטוח הלאומי.
ניתן לקבל פרטים נוספים באתר של ביטוח הלאומי.
אריה
29/10/2013 17:59
שלום רב עבדתי פחות מ-3 חדשים בחברת בת של אלקטרה בניגריה שם החברה אטקו והיא חלק בלתי נפרד מאלקטרה הגיוס נעשה בארץ עד עכשיו לא שולם לי סיימתי לעבוד ב 16 לאוגוסט 2013 יש בידי מסמכים על גמר חשבון כולל מספרים.

מנכ"ל אטקו היושב במגדלי אביב ברמת גן מתחמק מהתשלום בטענה שאני בכל זאת עובד בניגרה לא מבין מה הקשר במיוחד שנתתי הודאה מוקדמת לפנים משורת הדין נא עזרתכם בברכה אריה.
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 18:14
זכותך להגיש תביעה כנגד החברה בבית הדין לעבודה לשם מיצוי זכויותייך.
שיראל
29/10/2013 18:05
היי רציתי לדעת האם האם החברה שבה אני מועסקת לא שילמה לי החזר נסיעות מלא במשך שנתיים אלא לפי חופשי חודשי שגוי . התיקון נעשה אך לא רטרואקטיבי . רציתי לדעת האם יש ס' בחוק שנותן הוראה שיש זכאות להחזר מלא והאם זה משנה אם אני סטודנטית ??! תודה אשמח לתשובה בהקדם האפשרי מחר יש לי פגישה עם ההנהלה
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 18:12
יש זכות להחזר רטרואקטיבי בגין נסיעות לפי תקופת ההתיישנות הרגילה (7 שנים).
ירון
29/10/2013 18:01
שלום, עבדתי 5 וחצי שנים בחברת פלאפון כעובד שכיר במשרה מלאה ותמורת שכר גלובלי.

לפני חצי שנה לקחתי הלוואה כנגד הפיצויים, והתפטרתי לפני תשלום כל ההלוואה. מראש נאמר לי שההלוואה היא אך ורק כנגד הפיצויים, ובמידה ואתפטר קודם הסכום יקוזז מסך הפיצויים המגיעים לי.

לפני שבוע התפטרתי ופלאפון החליטו לקחת לי את המשכורת האחרונה בחברה כנגד החוב לפיצויים, כיוון שהפיצויים יהיו זמינים רק בעוד חודש. ברצוני להוסיף שהם לא הזהירו אותי, כך שמצאתי את עצמי בראשון לאוקטובר ללא משכורת, וללא שידעתי על כך מראש. שאלתי היא האם הם רשאים לעשות זאת, בברכה, ירון
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 18:13
יש לבחון את הסכם ההלוואה.
בעיקרון ניתן לקזז משכר אחרון כל חוב שאינו שנוי במחלוקת הקיים אצל המעסיק.
אורטל בעדש
29/10/2013 16:47
אם עבדתי בערב חג ראש השנה, ואז עבדתי במוצ"ש שהיה אז גם מוצא חג.
האם אני זכאית לקבל את השעות שבת כשעות נוספות?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 16:54
באם החג נפל על יום שבת הנך זכאית לתשלום של 150% משכרך הרגיל.
במידה ועבדת שעות נוספות, אזי הנך זכאית לתגמול שעות נוספות שבת.
סטודנטית אובדת...
29/10/2013 16:30
שלום, עבדתי במשך כ-4 שנים באחד מהבנקים הגדולים בארץ, עבודה שמאופיינת כ "כתף אל כתף" עם עובדי בנק ותיקים. העבודה היתה אותה עבודה אך כמובן שהשכר והתנאים היו שונים לגמרי משאר העובדים בגלל העובדה שהועסקתי דרך חברת כח אדם ולא בתור עובדת בנק כמו יתר העובדים. לפני כחודשיים זומנתי למשרד המנהל ופוטרתי בטענה ש-"אנחנו מעל התקן", ובגלל העובדה שאני סטודנטית ועובדת פחות משמרות משאר עובדי הבנק, בחרו דוקא בי (למרות שבישיבת צוות שבוע לפני כן נאמר מפי אותו מנהל שאנחנו בתקן המתאים ומבחינה מקצועית אני בדרגה גבוהה יותר משאר העובדים במקום). בעקבות העובדה שאני שייכת לחברת כח אדם, נשלחתי חזרה לחברה (למרות שפוטרתי מהבנק) ושם נאמר לי שמחובתם למצוא לי עבודה נוספת באותם התנאים והשכר. עברו כבר חודשיים מאז שפוטרתי ועדיין לא נמצאה לי עבודה. אני רוצה לקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי ולעזוב את החברה אך מבחינתם הם לא רוצים לשחרר אותי ועדיין מחפשים עבורי משרה. מבחינתם, אם אני מחליטה לעזוב- אין פיצויים! עבר כבר חודשיים מאז שפוטרתי מהבנק ואני עומדת באויר .... כמה זמן הם עוד יכולים למשוך אותי??? מה עליי לעשות? לתשובתכם המהירה אודה..
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 16:32
שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
אפרת
29/10/2013 16:08
בעלי נשלח לחו"ל מטעם קרן היסוד לגיוס כספים לטובת מדינת ישראל.
אני חוזרת לעבודה אחרי חופשת לידה, ומעוניינת לדעת האם אני זכאית לקבל פיצויים בעקבות השליחות לחו"ל?
הבנתי שיש סעיף שקשור לבקשת חל"ת מהמעביד.
מה המשמעות של זה?
אפרת
29/10/2013 16:18
במידה ולא ביקשתי את החל"ת(לא ידעתי שצריך), אלא פשוט הודעתי על התפטרותי בעקבות שליחות בעלי, האם אני עדיין זכאית לפיצויי פיטורין?
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 16:29
בגין התפטרותך עקב שליחות בעלך לחו"ל, אין המעסיק מחויב בפיצויי פיטורים.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 16:12
אפרת שלום,
ניתן להתפטר למען טיפול בילד במשך 9 חודשים מלידה ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים.
אביב
29/10/2013 15:41
שלום, קוראים לי אביב עבדתי במשרד 11 חודשים כעובדת שכירה לפי משרה מלאה + שעות נוספות לא מעטות בכל חודש וחודש.

אתמול הודיעו לי על פיטורין אווט אוף דה בלו. ההודעה הגיעה אחרי סכסוך עם בוס עסקי שנמנע מלקיים הסכם בעל פה שהוסכם בתחילת העבודה ואני לא הייתי מוכנה לוותר על מה שהובטח לי. אשמח לייעוץ שלכם באשר לאפשרויות שלי עכשיו...
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 15:49
פיטורים סמוך לשנה מזכים בפיצויים אם נעשו כדי לחמוק מתשלום פיצויים, במקרה שלך נראה שלא כך המקרה.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 15:48
שלום,

באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה ולקבל ייעוץ בהתאם.
שלמה מני
29/10/2013 15:48
עבדה אצלי עוזרת משק בית כשלוש שנים ולא שילמתי עבורה פנסיה (ללא ידיעת החוק) מה האפשרויות העומדים בפניי עכשיו? החלטנו לפטר אותה בגלל שיש לנו עוזרת חדשה יותר טובה ויותר זולה. הבנתי שצריך היה לשלם פנסיה רק עכשיו, בדיעבד, אחרי 3 שנים ואני רוצה להבין מה בדיוק ניתן לעשות -וכיצד?
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 15:50
יש לבצע חישוב של הפנסיה המגיעה לה לפי שיעורי פנסיית חובה ולשלם אותה לעובדת (רכיב גמל ופיצויים של המעביד).
אורן
29/10/2013 10:23
האם המעסיק יכול להתעלם מבקשה לפדיית ימי חופשה? עלי לציין שקיבלתי אישור מהאחראי להעדר כמה ימים,הצהרתי בעל פה ובכתב שאני מעוניין לפדות ימי חופשה כדי לכסות את החוסר במשכורת.
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 10:43
אסור למעסיק לפדות ימי חופשה בכסף.
יש לאפשר ניצול חופשה בפועל כנגד תשלום חופשה.
המעסיק הוא הקובע בעיקרון את מועדי החופשה, בתיאום עם העובד.
אורן
29/10/2013 13:21
כנראה הסברתי את עצמי לא כשורה,לא ביקשתי לפדות ימי חופשה בכסף,ביקשתי להיעדר מהעבודה בימים מסויימים, קיבלתי אישור,ביקשתי בעל פה ובכתב,שימי החופשה הללו ישולמו ויורדו מצבירת ימי החופשה בתשלום. בפועל,זה לא בוצע. שאלתי היא : האם למעביד מותר לא לשלם לי על יום חופש שהוא אישר? תודה.
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 13:47
על המעסיק לשלם תמורת חופשה עבור אותם ימי היעדרות מאושרים.
אלן
29/10/2013 14:50
שלום, אני התפטרתי ממקום עבודתי לאחר חצי שנה של עבודה, האם אני יכולה לממש את ימי החופשה המצטברת בתשלום בזמן ההודעה המוקדמת? תודה מראש :)
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 15:06
שלום,

אתה יכול אך הדבר מותנה באישור המעסיק.
אלן
29/10/2013 15:25
אוקיי ובמידה והוא לא יאשר איך אני מקבלת תשלום עבור הימים האלה?
שלמה
29/10/2013 15:17
מה דינם של פיצויים שהוסתרו בקופת פיצויים במשך 26 שנה - הפרשי פיצויים שלא נשלחה בגינם שום הודעה לחבר -- והדבר התגלה באקראי לאחר שקופת הפיצויים חויבה בחוק להעביר את המידע לעמית.

יש כאן הסתרה של חלק מכספי הפיצויים שהופרשו על ידי המעביד. מה דין בההלנה במקרה זה. לדעתי אי אפשר להתיחס כאן להתישנות כאשר המידע על היות פיצויים נוספים לא הועברר לעמית.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 15:20
שלום,

אשמח אם תמקד את שאלתך.
דנה
29/10/2013 14:29
שלום ,
אני עובדת בעבודה בשדה התעופה (עבודת משמרות) שמספקת הסעות לכל משמרת . נקבע לי משמרת למחר בשעות היום (את המשמרות אנחנו רואים מיום חמישי) והיום הודיעו לי שאין ציר הסעות למשמרת ולכן או שאני אגיע עצמאית או שיורידו אותי מהמשמרת ומכיוון שאין לי דרך להגיע למשמרת אני מפסידה משמרת עבודה! האם זה פגיעה בכיס העובד??
יש אפשרות לעשות משהו??? וזאת חברה שעובדת 24/7 שאמורה לספק הסעות!
תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 14:35
דנה שלום,
הנך רשאית להגיע לעבודה עצמאית ולבקש החזר עבור הנסיעה.
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 14:34
אם היא לא מספקת לך הסעה עבור יום העבודה אז היא צריכה לשלם לך דמי נסיעות עבור הגעה באופן עצמאי.
קובי
29/10/2013 14:15
ברצוני לעזוב את מקום עבודתי מזה כחמש שנים וארבעה חודשים. וברצוני לשאול האם לאחר שאתן מכתב מכתב התפטרות אקבל פיצויי פיטורין? מאחר ואני מאמין כי התשובה שלילית (אם הבנתי נכון את מה שכתבתם באתר) אשמח להבין האם יש דרך יצירתית להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים.

תודה
עורך דין ארז כהן
29/10/2013 14:20
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ עם תלושי שכר לשם הערכת המקרה לעומק.
לעתים גם בנסיבות של התפטרות ניתן יהיה לקבל פיצויי פיטורים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ