פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 873
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יואל
08/02/2015 15:37
שאלה, אם במקום העבודה שלי זה משמרות ואין בונוס על חודש ראשון ואחרון, חודש ראשון נחשב חודש עם 12 משמרות.

אם אני עובד בחודש השני 3 ימים ולוקח 4 ימים נוספים חופש, נחשב שיש בונוסים על החודש שלפני - אז החודש הזה נחשב חודש אחרון או שלא נחשב חודש?
עורך דין
08/02/2015 15:42
שלום יואל

הנוהג במקום העבודה הוא שקובע. בכל מקום עבודה ואצל כל מעסיק יכולים להיות כללים שונים. אתה צריך לבדוק מה נהוג באצלך במקום העבודה מול הנהלת החשבונות של המעסיק.
לי
08/02/2015 10:02
שלום רב,
התחלתי לעבוד לפני כ4 חודשים על תקן החלפה זמנית של עורכת דין שיצאה לחופשת לידה. (יצוין כי התחלתי את העבודה כשאני עצמי בהריון) במהלך חופשת הלידה של אותה עורכת דין היא אמרה לבוס שאיננה חוזרת לעבודה כי מצאה מקום אחר. לאחר אותה יחה קרא לי הבוס ואמר שאני ממשיכה איתו. שבועיים מאז אותה שיחה יצאתי במפתיע לשמירת הריון. נשאלת השאלה מה הדין לגבי מקומי? האם הבוס מחויב להחזיר אותי לאחר חופשת הלידה שלי?
עורך דין
08/02/2015 13:34
שלום לי

בהחלט. החוק בנושא מאד ברור ומספק לך הגנה מוחלטת על מקום עבודתך. המעסיק מחוייב להחזיר אותך לעבוד באותה משרה מיד עם סיום חופשת הלידה.

בהצלחה
לי
08/02/2015 13:40
ומה קורה אם במשרד יש מקום לעובד אחד וכבר הובא עובד במקומי, מה אז? האם אני בעדיפות עליו? האם הבוס יכול להגיד לי "כבר הסתדרתי, אין לי משרה בשבילך"?
עורך דין
08/02/2015 15:40
לי

החוק מגן עליך מפני פיטורים ומחייב את המעסיק שלא לפגוע במסגרת עבודתך לאחר שובך מחופשת הלידה. אם לא כך הם פני הדברים, צרי קשר עם עורך דין וטפלי בנושא באמצעותו. המעסיק אינו יכול לעשות מה שמתחשק לו - חוק זה חוק.
חודש חמישי
08/02/2015 12:34
שלום, רציתי לדעת עד איזה שעה במשמרת ערב מותר להעסיק אישה בהריון
נניח משמרת ערב שלי מתחילה מ15:30 עד 23:30 מגיעה הביתה רק ברבע ל00:00 ..האם זה תקין?
אלי
07/02/2015 08:22
למרות שהבאתי ליידי הממונים עליי הוכחות מוצקות וראיות די חותכות בדבר רומן אסור שנימשך למעלה משנה בין מנהל אגף לעובדת קבלן אשר היתיה כפופה לו ולמרות אין ספור פניות משום מה עדיין לא נעשה דבר בנידון וגרוע מכך ,בשל קשריו עם המושכים בחוטים ומתוקף היותו חבר בוועד העובדים לשעבר אני הוא זה שמשלם את המחיר והפכתי לשעיר לעזאזל בסגנון של יראו ויראו.
1:אי מילוי תפקידו
2:התנהגת שאינה הולמת עובד ציבור
3:דיווחים כוזבים(לחברת הניקיון)
4:קבלת דבר במירמה(למען העובדת)
5:הטרדה מינית/יחסי מרות
6:בקשה לקבלת חדר צדדי למטרות מין
7:שימוש במבני ציבור להנאותיו המיניות
8:איומים על חיי לאור חשיפת המקרה

ברצוני לדעת היכן וכיצד תלונתי החמורה תגיע לאוזניים הנכונות ותטופל כראוי
עורך דין
08/02/2015 09:28
שלום אלי

לא ציינת היכן את העובד - האם המדובר על חברה פרטית? רשות ציבורית?
אלי
08/02/2015 10:31
הנני עובד רשות ציבורית
שושי
08/02/2015 10:19
שלום,
אם עובדת שעבדה 4 שנים נמצאת בחופשת לידה כבר ארבעה חודשים ורוצה להתפטר על מנת לטפל בתינוק, האם היא זכאית לקבל פיצויי פיטורים למרות שהיא מתפטרת??
האם חל עליה התפטרות כדין פיטורים?
האם לאחר שמתפטרת לטפל בתינוקה היא זכאית לקבל דמי אבטלה ואם כן כמה אחוזים הם מהווים משכרה?
תודה רבה
משה
05/02/2015 20:00
התפטרתי ממקום עבודתי לאחר 4 שנים בשל שהתקבלתי לעבודה אחרת ולבסוף יום לפני כניסתי לעבודה החליטו שלא להעסיק אותי, האם יש לי זכות לטבוע פיצוי עבור הנזק?
עורך דין
08/02/2015 09:30
שלום משה

ישנם אכן מקרים בהם ניתן יהיה לתבוע בגין הפרת חוזה אך לצורך הכרעה בעניין, חשוב לקבל ממך עוד מידע רב בנושא. פנה לשיחה עם עורך דין על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה לגבי דרך הפעולה הרצויה.
אנה
07/02/2015 10:38
העם המפקח יכול להעביר עובד על דעתו של המפקח למקום אחר ברדיוס של 40 ק"מ.
עורך דין
08/02/2015 09:27
שלום אנה

חסר המון מידע בשאלתך. על פניו העברת עובד למקום עבודה המרוחק 40 קילומטר ממקום העבודה הרגיל של העובד הנה הרעת תנאי עבודה מוחשית. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.
קרן
08/02/2015 07:43
בחודש ינואר 2012 התחלתי לעבוד בשדה דב כסדרנית עבודה ורכזת גיוסים בחברת "שלג לבן" - חברה קבלנית המחזיקה את מערך הבידוק הבטחוני של שדה דב.

זה אחרי 10 שנים עבודה בתחום בטחון תעופה ועם המון נסיון בתחום. בחודש אפריל 2012 בעלי הציע לי נישואים, ויום אח"כ נכנסתי להריון עם תאומות.

כמובן שכבר בשבוע 8 או 9 סיפרתי למנהלת שלי, ומאז השתנו חיי. היא החליטה להביא לי מחליפה עוד כשהייתי בחודש שני כי "בהריון תאומים אף עם אי אפשר לדעת מתי אצא לשמירת הריון". החזיקו אותי בתפקיד של רכזת גיוסים בלבד כי הם לא רצו שאעשה יותר את סידורי העבודה. לא פגעו לי בשכר. תמיד שאלתי אותם מה יהיה איתי, כי ברור לי שלא יחזיקו אותי סתם בתפקיד שלא באמת צריך (הם "תפרו" לי אותו כי לא רצו שאעשה יותר סידורי עבודה, ומצד שני היה אסור להם לעשות איתי כלום בגלל ההריון) תמיד אמרו לי "שיהיה בסדר", והבטיחו לי קידום, ותפקידים טובים בחברה וכל העניין. לא גיליתי התנגדות גדולה מדי, כי לא הייתי מודעת לזכויות שלי או לחובות שלהם, ופשוט זרמתי עם כל מה שהם נתנו לי לעשות. ככה כל ההריון התרוצצתי ממקום למקום בלי שולחן משרד או כיסא. כשחזרתי מהחל"ד (5 חודשים אחרי הלידה) סגרתי עם המנהלת שאני חוזרת לסידורי עבודה וגיוסים כמו שהיה לפני ההריון. 3 שבועות לפני החזרה שלי לעבודה הם לקחו מישהי אחרת לתפקיד של סידורי עבודה, כי "עזבי, זו לא עבודה לאמהות". זה השלב שהתייעצתי עם עו"ד מומחית בתחום ומאותו היום התחלתי להקליט כל שיחה. החזרה שלי לעבודה היתה נוראית. לא קיבלתי משרד, לא קיבלתי מכשיר סלולרי (שהוא הכרחי בשביל הגיוס) ולא קיבלתי כלום. לעומת זאת - השכר לא נפגע. נשאר אותו הדבר. הם ידעו טוב טוב מה הם עושים ועשו הכל ע"פ החוק. הם כ"כ התישו אותי נפשית ופיסית, שחודשיים אחרי החזרה לעבודה התפטרתי בדין מפוטר, ותבעתי על חוק עבודת נשים ושוויון הזדמנויות בעבודה.
לפני חודש וחצי היה הדיון המקדמי בנושא, בו הם הבהירו כי אין להם שום כוונה ללכת לפשרה, אז השופטת קבעה דיון הוכחות ל 19.10.15.

כמה דברים שממש מטרידים אותי:

1. בגלל כל התקופה של ההריון שאין לי ממנה שיחות מוקלטות, והייתי כ"כ תמימה ועשיתי כל מה שהם רצו, הם טוענים (ובצדק) שהם החזירו אותי בדיוק לתפקיד ממנו עזבתי. זה נכון, אבל זה היה זמני עם הבטחה לתפקיד בכיר בחברה, קידום, שכר, רכב - תפקיד שלא יצא לפועל מעולם. ככה שאני בעצם הסכמתי למשהו שלא קיים ואין לי איך להוכיח.

2. אחרי החזרה הם הציעו לי כמה תפקידים שלא רציתי. לא רציתי שום דבר חוץ מהתפקיד שהייתי בו או באמת התפקיד הבכיר שהציעו לי. סירבתי לקחת כמה תפקידים (פקידותיים - זה לא מתאים לי וזו לא אני, וממש לא בא לי לעשות את זה) - כמה זה בעייתי שסירבתי לרוב התפקידים האחרים שהוצעו לי?

3. חסרים לי במייל מסמכים שאני יודעת ששלחתי למנהל שלי דאז, בעקבותיהם יש שיחות מוקלטות אבל המסמך לא קיים!! כנראה שמישהו דאג למחוק לי כמה מסמכים לפני (או אחרי??) שהחלפתי סיסמא.

צריכה עידוד שיהיה טוב....
עורך דין
08/02/2015 09:26
שלום קרן

אני מניח שהגשת תביעה באמצעות עורך דין. הנושא אכן מצריך חשיבה מעמיקה ואסטרטגיה משפטית חכמה. המקרה שלך מורכב וצריך לנהל את התביעה בצורה מושכלת. על פניו, לפי העולה מדבריך אכן נעשה לך עוול ובניגוד לחוק. אם תחפשי במאגר משפטי או אפילו בגוגל תמצאי הרבה פסקי דין של בית הדין לעבודה בתביעות עובדים נגד חברת שלג לבן. קשה מאד לענות על שאלותיך מבלי להבין את כל השתלשלות העניינים עוד מהתקופה הראשונית בה הודעת על הריונך ועד היום. אני מניח שהבירור בנושא יעשה במסגרת בית הדין לעבודה ואני מאחל לך הצלחה.
אנונימית
07/02/2015 10:59
שלום,
אני עובדת כמנהלת משמרת במסעדה שהיא חלק מרשת של מספר מסעדות בארץ. אני עובדת כמנהלת כבר שנתיים וחצי באותה המסעדה. לפני מספר חודשים קצצו לנו המנהלים את השעות במקום שמונה וחצי שעות לשמונה שעות, אתמול שלחו לנו מנהלי המשמרת שוב מייל שלמען רווחיות המסעדה מקצצים לנו עוד שעה במשמרות הבוקר ועוד חצי שעה ממשמרות הערב. במקום להגיע למשמרת בוקר ב-10, עלינו להגיע בשעה 11 זאת אחרי הקיצוץ הראשון בו היינו מגיעים בשעה 9:30.
כמו כן, חשוב לי לציין כי השכר הינו שעתי ולא גלובלי ולכן כל קיצוץ בשעה משפיע על סהכ השעות החודשיות וכמובן בא לידי ביטוי בשכר. ברצוני לבדוק האם קיצוץ בשעות העבודה לכלל המנהלים נחשב הרעה בתנאים? האם מותר למנהל המסעדה להחליט על קיצוצים באחוזי המשרה כראות עיינו?
תודה מראש,
אנונימית
עורך דין
08/02/2015 08:08
שלום לך

אכן מדובר לכאורה במקרה של הרעת תנאי עבודה וככל הנראה תוכלי להתפטר בדין מפוטרת אם המעסיק לא יתקן את הרעת התנאים. יש לכתוב מכתב התראה למעסיק ולדרוש ממנו לתקן את הרעת התנאים באופן מיידי. היה ולא יעשה כן, תוכלי כאמור להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
שירה
05/02/2015 13:29
ביום ראשון הזה התחלתי לעבוד במשרד מסוים כמזכירה שכירה כמובן, עבדתי בפועל בסה"כ 3 ימים (עד יום שלישי).

ביום רביעי חליתי, ובבוקר יום זה, לאחר הודעה שלא אגיע לעבוד עקב מחלה, התבקשתי ב-SMS להמציא אישור מחלה מרופא, ואכן כך עשיתי, הוצאתי אישור ליומיים מחלה (רביעי + חמישי).

בערב הודיעו לי ב-SMS שאני לא ממשיכה לעבוד במשרד, והשכר יחושב לפי שלושה ימי עבודה שאותם עבדתי.

האם אני זכאית לתשלום ימי המחלה כאילו עבדתי עד סוף השבוע או רק לתשלום על שלושת ימי העבודה בפועל? לציין שוב, שאישור המחלה הומצא כבר ע"י רופא.
עורך דין
08/02/2015 08:06
שלום שירה

לאחר 3 ימי עבודה לא צברת ימי מחלה במקום העבודה ולכן אין לך זכות לקבל דמי אבטלה. מאידך, הליך הפיטורין שלך (באמצעות הודעת SMS) אינו תקין ואינו חוקי.
פאינה
05/02/2015 10:42
בוקר טוב לכם

ילדתי ב 21.8 וביקשתי לחזור ב 1.2 לעבודה הודעתי למעסיק חודש לפני כן. וכאשר הגעתי לעבודה הוא סרב להחזיר אותי בטענה שאין יותר עבודה בשבילי ולא מוכן לתת מכתב פיטורים.

למי עלי לפנות?
עורך דין
08/02/2015 07:52
שלום פאינה

עליך לפנות לעורך דין מטעמך - המעסיק עובר על החוק. הוא חייב לקלוט אותך לאותו התפקיד בו עבדת בטרם יצאת לחופשת לידה ואין לו כל זכות לפטר אותך. בהודעה כי לו עבודה עבורך הוא למעשה פיטר אותך בניגוד לחוק. פני כאמור לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך מימוש הזכויות שלך.
הילה
05/02/2015 10:40
אולי יש כאן עורך דין שיוכלו לייעץ לי מהי הדרך הנכונה והחוקית להתמודד עם זה. מקווה שזה מתאים לפורום שלכם...

מדובר ביחס נפשע של מטפלת שכירה, ותיקה בגן פרטי גדול שעובדת בקבוצה של בני שנה-שנה וחצי.

ה"מטפלת" צובטת את הילדים ומכנה אותם בשמות גנאי כמו "תראה איזה שמן אתה" וכדומה. היו מספר פניות של מטפלות אחרות בגן למנהלת הגן שטוענת שאלה נסיונות להתנכלות למטפלת טובה וותיקה ושעד שלא ימציאו לה הוכחות, היא לא תעשה דבר. מדוע היא עצמה לא מגבירה את מעורבותה בקבוצה ומנסה ללמוד על אופן ההתנהלות שם, לא ברור לי.

להורים של אותם ילדים אין מושג באשר למתרחש בגן כי בשעה שהם מגיעים לאסוף אותם, פתאום הגן נצבע ורוד ויש חיבוקים ונישוקים וכביכול אין זכר להתעללות. אבל יש זכר. כי הילדים הקטנים האלה אולי לא יכולים לבטא את עצמם במילים, אבל אני בטוחה שנפשם נפצעת בכל פעם שהם סופגים יחס מזלזל ולעיתים לא אנושי שכזה.

הייתה פניה למשטרה שם נאמר שעל מנת לפעול צריך להמציא להם הוכחות. אתם מבינים? במקום שהמשטרה תחפש את ההוכחות, הם מעבירים את התפקיד למתריע והמתלונן.
בימים הקרובים יהיה ניסיון לתעד את ההתנהגות הזאת וגם עם זה ישנה בעיה של חוקיות כיוון שאין זה חוקי להקליט ו/או לצלם אדם ללא ידיעתו.

אני לא מכירה את הגן הזה באופן אישי ולא את ההורים בו. אם הייתי חלק פעיל מכל הסיפור הזה, הגן הזה כבר היה סגור. אני אובדת עצות באשר לאופן הטיפול הנכון ביותר במקרה זה.
אשמח לתובנות והצעות פרקטיות וחוקיות כי אני פשוט לא יכולה לעבור לסדר היום אחרי שהגיע לאוזניי המידע הזה.
תודה לכם.
עורך דין
08/02/2015 07:50
בוקר טוב הילה

יש לפנות באופן מיידי אל תחנת המשטרה להגיש תלונה מפורטת בנושא החמור שתיארת. אנחנו שומעים בחדשות מדי שבוע סיפורים הזויים על התעללות בילדים בגני הילדים. אין להקל בכך ראש וחשוב להתלונן במשטרה ואם ניתן, באמצעות כמה שיותר הורים.
סבטה
05/02/2015 10:34
היי בוקר טוב.

רציתי לשאול אם אני עובדת כפקידה במרפאה מאוד עמוסה גם מבחינת לקוחות פרונטליים וטלפונים עם הזמן הגרון שלי נשחק קצת ואני מעבדת את הקול בעיקר וכל הזמן סובלת מכאבי גרון בגלל שצריכה לדבר המון וגם לצעוק המון המרפאה ידועה בתור בעלת לקוחות קשים. האם אני יכולה להגיש תאונת עבודה על כך שנעלם לי הקול עקב העבודה?
עורך דין
08/02/2015 07:48
בוקר טוב סבטה

תאמי לעצמך בדיקה אצל רופא תעסוקתי שיבדוק האם אינך סובלת מבעיה כרונית במיתרי הקול, שכן יתכן ולא תוכלי להמשיך לעבוד כטלפנית אם יש לך רגישות מיוחדת במיתרי הקול, ואז יהיה בידייך אישור רפואי מתאים
אלה
05/02/2015 10:34
בוקר טוב למנהלי הפורום

אם חזרתי אחרי חופשת לידה ועבדתי כחודש ואת המחליפה כבר פיטרו. החלטתי לבסוף להתפטר ולהשאר בבית ולשמור על הילד.
האם אני צריכה הודעה מוקדמת למעסיק או לא?
עורך דין
08/02/2015 07:47
בוקר טוב אלה

כל עובדת ועובד שרוצים להתפטר מהעבודה צריכים לתת למעסיק הודעה מוקדמת לפי הקבוע בחוק וללא יוצא דופן.
עדי
05/02/2015 08:50
הבוס שלי העביר אותי חדר ואמר שזה זמני כדי שהמזכירה תוכל לעבוד בשקט על פרוייקט ועכשיו הם רוצים לעשות את זה לקבוע ולהעביר אותי לעבוד במקלט
האם עבודה במקלט נחשבת כהרעת תנאים? אני כמובן לא רוצה לעבוד במקלט
תודה
עורך דין
08/02/2015 07:46
שלום עדי

על מנת להכריע בשאלה האם המדובר על הרעת תאני עבודה או לא צריך לקבל ממך עוד פרטים, הרלוונטיים לסביבת עבודתך, למשרדים ולשאר העובדים בחברה.
עמוס
07/02/2015 17:35
מעביד הפסיק לשלם לעובד שכר . בשלב מסויים העובד חלה ויצא לחופשת מחלה ממושכת , ללא כיסוי של ימי מחלה כי הם אזלו לו . המעביד הודיע לעבוד שהוא הפסיק לעבוד אצלו . כאשר סיים העובד את חופשת המחלה ,פנה העובד למעביד בבקשה להשלים את השכר שהמעביד לא שילם ולקבל מכתב פיטורים . המעביד התנגד , ולאחר מספר חודשים שהתייאש העובד מלהגיע להסדר עם המעביד החליט העובד לפנות לביטוח לאומי בבקשה לקבל דמי אבטלה . שאלה , מה הן זכויות העובד ? איך הוא יכול לתבוע ומה ?
עורך דין
08/02/2015 07:40
שלום עמוס

במקרה שבו שהמעסיק הודיע על הפסקת עבודתו של עובד מבלי לערוך לו שימוע, יתכן ולעובד יש עילת תביעה בגין פיטורין שלא כדין. במקרה שכזה העובד כמובן זכאי לתשלום פיצויי פיטורין מלאים וכל שאר הזכויות של עובד מפוטר.

פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם קבלת החלטות.
איתי
07/02/2015 17:37
אני עושה עבודת גמר באזרחות על אפליה על רקע מגדרי בענף המסעדנות בארץ. אני מתמקד בעיקר בקריטריוני הקבלה לתפקיד המארח/ת.

אחרי מחקר קצר הבנתי שיש את "חוק שוויון הזדמנויות בעבודה" משנת 1988 המדבר על הנושא הזה. על פי החוק, אין להפלות עובד על פי מגדר, אלא אם מגדר מסוים נדרש לעבודה(לדוגמה-שחקנית).

-האם תפקידי המארחת עומדים בקריטריונים הללו?(הצורך "למשוך" לקוחות למסעדה בעזרת בחורה צעירה, נחשב לסיבה לבחור בבחורה?)

בנוסף, חיפשתי בצורה יסודית בגוגל תביעות בנושא הזה, ובכללי על אפליה מגדרית נגד גברים, אבל מצאתי תוצאות ספורות. כחלק מהמחקר יש לי הקלטות של מסעדות שפרסמו שמחפשות מארחות(הבנתי שרק מודעה כזו זו עילה לתביעה, האם אני צודק?) וכשהתקשרתי אמרו לי בפירוש שהמודעה מיועדת רק לנשים.

-אשמח לדעתכם על פי ניסיונכם, איך אין תביעות בנושא?
-האם יש אתר לחיפוש תביעות?
עורך דין
08/02/2015 07:38
בוקר טוב

אני מציע לך לחפש פסקי דין באמצעות גוגל, או באתר נבו. יש לא מעט פסקי דין שעונים לדרישות שלך. ובאשר לשאלתך, נראה שהתבלבלת מעט: חוק שוויון הזדמנויות קובע בסעיף 2(א) כי אין להפלות בשל מגדר ואילו בסעיף 2(ג) קובע שלא יהיה מדובר באפליה אם השוני נובע ממהות התפקיד. לכן שאלתך צריכה להיות, האם אכן לתפקיד מארחת נדרשת אישה? לטעמי התשובה היא שלא ועל כן אם מסעדה מבקשת להעסיק אישה בלבד יש בכך אפליה החוסה תחת סעיף 2(א) לחוק.
אין שם
07/02/2015 17:42
שלום !
לפני שלוש שנים ההורים שלי , בני 85 ו90 באותה תקופה , עלו ארצה . הם גרו קרב אלי בקיבוץ ולא ביקשו קצבת זקנה מכוון שלאבא שלי הײַתה פנסיה מחו"ל .
לפני חודש אבא שלי נפטר . איך אפשר לדעת מה הזכויות של אמא שלי ?
תודה על העזרה !
עורך דין
08/02/2015 07:34
שלום לך

ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולבקש את קצבת הזקנה ללא כל בעיה. באתר של המוסד תמצאו את כל הטפסים והכללים לעניין זה. בהצלחה
חיות יפה
07/02/2015 21:16
רציתי לדעת אם פוטרתי מעבודתי כעובדת משק בית 20 שעות חודשיות , לאחר 11 חודש האם מגיע לי כל הזכויות ? כגון הבראה , חופשה שנתית , פיצויי פיטורין ? בבקשה ממתינה לתשובה
עורך דין
08/02/2015 07:32
שלום יפה

סביר מאד שתוכלי לקבל פיצויים ואת כל שאר הזכויות, כמו כל עובדת שפוטרה אחרי שנה מלאה של עבודה. בשנים האחרונות היו לא מעט פסקי דין של בית הדין לעבודה שעסקו כי מעסיקים המפטרים עובדים על סף שנת העסקה עושים זאת על מנת להתחמק מתשלום פיצויים.
לחם ושעשועים
06/02/2015 14:35
במקום בו אני עובד (חברה מוניציפלית) ממלאים המנהלים פעם בשנה דוח חוות-דעת לגבי העובדים הכפופים להם ישירות. מנכ"ל החברה התערב בדוח שכתב המנהל הישיר שלי ושינה אותו לרעה בפרמטרים רבים. המנהל הישיר טוען כי למרות שהוא חתום על הדוח, השינויים אינם מקובלים עליו אולם הוא חסר אונים אל מול המנכ"ל.
האם הדבר חוקי?
מה יש באפשרותי לעשות?
תודה.
מרינה
06/02/2015 09:28
שלום רציתי לשאול החברה שאני עובדת שזה מוקד לשירות ללקוחות החליטו שהחל מהיום גם בשבתות וגם בלילות אנחנו מחוייבים לתת שירות רגיל ולא רק גמוקד טכני רציתי לשאול עם זה חוקי בכלל?
משה
06/02/2015 07:24
אישה בהריון עובדת מעל שנה באותו מקום עבודה שקיבלה אישור מרופא מומחה לקיצור שעות עבודה, מה שאומר שעובדת 5 שעות במקום 8. יכולה וצריכה לקבל את ההפרש מימי המחלה שהצטברו לה נכון? לשם כך האישור מהרופא מלכתחילה הרי.

ימי מחלה זה כסף שמגיע לעובד בכל מקרה לא ככה? זה לא שמירת הריון זה רק הקלה בשעות העבודה כך שאין קשר לביטוח לאומי.

אשמח לתשובה מהירה תודה רבה!!
דעתכם?
שגית
06/02/2015 07:20
שאלה עבור חברה. התחילה לעבוד ובראיון לא נאמר לה מהו השכר רק בעקיפין, כמה חודשים קיבלה שכר מסויים ועכשיו רוצים להוריד לה את השכר מהסיבה שטוענים כי לא לזה התכוונה מי שסגרה איתה את תנאי העסקתה. בחוזה שחתמה עליו כתוב לבסוף הסכום שקיבלה עד עתה (הגבוה יותר) ולא מוצאים את החוזה....האם מותר?
מוסא
05/02/2015 18:52
יש לי רכב מהעבודה שצמוד אליי , היה לי תאונה שגרמה נזק מכני לאוטו .
האם יש זכות למעסיק לקזז ממני את עלות התיקון ?
רון
05/02/2015 18:34
שלום.
אני עובד במשרת סטודנט. עקב מחלה של אבי אני נעלצתי לעזור יותר בבית ובחודשים האחרונים עבדתי רק יום אחד בשבוע .כלומר שאם אני מתפטר או מפוטר מסיבה שאני לא יכול לחזור למשמרות הקבועות.שלי אני זכאי לפיצוים ?ואם כן זה ממוצע שלושה חודשים אחרונים ככה שמחשבים רק את התקופה שעבדתי יום אחד בשבוע?
דוד
05/02/2015 16:09
אני התחלתי לעבוד בעבודה נוספת, בנוסף לעבודה עיקרית. מעסיק בעבודה השניה לא רוצה לשלם לי פנסיה רטרואקטיבית, אלא רק לאחר 6 חודשים, למרות שקיימת אצלי פוליסה למעסיק העיקרי בטענה, שלא שלחתי להם דוח רבעני מקופה הקיימת. האם הדבר חוקי ומה עלי לעשות במקאה זה? תודה!
שירה
05/02/2015 14:19
שלום רב, הגשתי תביעה בגין הלנת שכר. הלנת שכר בגין משכורת חודש נובמבר של 22 יום והלנת שכר בגין משכורת דצמבר 31 ימים. מה הסיכוי לתביעה?
רומי
05/02/2015 13:14
צהריים טובים

אני מבקשת להתייעץ עם עורך דין: מה אומר החוק לגבי העסקת מקורבים ובני משפחה מדרגה ראשונה במועצות המקומיות,(מקורבים לראש המועצה ועוזריו).

ראש המועצה מעסיק עובדת כשבעלה של זו מעסיק את אשת ראש המועצה.
ליאור
05/02/2015 13:13
אני עובדת 10 חודשים בעיריית מודיעין בהקף של 10 שעות שבועיות ועד עכשיו לא מעודכן לי בתלוש משכורת ימי מחלה וימי חופשה האם תקין? האם באמת לא מגיע לי? אני עוברת כרגע טיפולי פוריות ויוצא שבימים שאני צריכה לעבוד יוצא על ימים שאני צריכה להיות במנוחה בבית. מגיע לי תשלום מהמעסיק על הימים האלו?
מכלה
05/02/2015 12:20
בעלי עובד הרבה שעות נוספות ואנחנו חוששים שלא מקבל שכר עולם. חשוב לי להבין משהו.
אם קורה שביום עבודה הוא עובד 10 שעות והמעסיק מנקה לו 30 דקות הפסקה. אז יוצא ששעות לתשלום יש לו 9.5 שעות. האם מדובר על 2 או על 1.5 שעות נוספות במקרה הזה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ