פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: אפליה על רקע דתי בהכשרה מקצועית - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: אפליה על רקע דתי בהכשרה מקצועית - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
24/02/2015 12:53
שלום אהרן

על פניו אתה מעלה נקודה מעניינת שמועררת מחשבות רבות. מאידך, כמעט בכל מכללה ואף בלא מעט אוניברסיטאות ישנם קורסים המיועדים לציבור מוגדר ומסויים. אני מניח שפתיחת קורס חשמלאי מוסמך המוגדר מראש עבור קהל דתי בלבד עומד בדרישות החוק, ולמרות זאת, שווה לבדוק את הנושא מול עורך דין בבדיקה מעמקיה יותר, במיוחד לאור העובדה שלשכת התעסוקה היא שמפנה אזרחים לאותה מכללה.
23/02/2015 22:05
אני מובטל בן 55 . ניסיתי למצוא עבודה בצורה עצמאית אך שום חברה לא מוכנה לקלוט אדם בגילי. פניתי ללשכת התעסוקה לצורך השמה לעבודה. כמובן שללשכת התעסוקה אין עבודה לאדם בגילי. לפיכך ביקשתי לעבור הכשרה מקצועית וללמוד בקורס "חשמלאי מוסמך" זאת מתוך תקווה ומחשבה שאוכל לחזור ולהשתלב מחדש בשוק העבודה.
לשכת התעסוקה הפנתה אותי להכשרה מקצועית במכללה להכשרה טכנולוגית ירושלים (מרכז הכשרה תל ארזה ירושלים).
במכון הסתבר לי שנפתח קורס במהלך חודש אפריל, אלא שקורס זה פתוח לחרדים בלבד ולתלמידיי ישיבה. הצעת המכון היא שאגיע לקורס שיפתח בחודש ספטמבר אלא שעד אז יתומו ימיי דמי האבטלה להם אני זכאי וברור שלא אוכל לכלכל את משפחתי שנה נוספת ללא עבודה.
אני סבור שיש בכך אפליה על רקע דתי. בשלב הבא יפתחו קורס לחילונים בלבד, למוסלמים בלבד או לחברי הקהילה ההומו לסבית בלבד. לדעתי מדובר באפליה על רקע דת - שלא צריך להיות לה מקום במדינת ישראל.
24/02/2015 12:53
שלום אהרן

על פניו אתה מעלה נקודה מעניינת שמועררת מחשבות רבות. מאידך, כמעט בכל מכללה ואף בלא מעט אוניברסיטאות ישנם קורסים המיועדים לציבור מוגדר ומסויים. אני מניח שפתיחת קורס חשמלאי מוסמך המוגדר מראש עבור קהל דתי בלבד עומד בדרישות החוק, ולמרות זאת, שווה לבדוק את הנושא מול עורך דין בבדיקה מעמקיה יותר, במיוחד לאור העובדה שלשכת התעסוקה היא שמפנה אזרחים לאותה מכללה.




האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: אפליה על רקע דתי בהכשרה מקצועית - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ