פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 701
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אופירה
03/11/2015 12:30
שאלה דחופה לגבי זכויותיי מביטוח לאומי. ילדתי לפני 4 שנים ובזמנו הגשתי את הטפסים הנדרשים לקבלת דמי לידה.

חשוב לציין שאני עובדת שכירה במסעדה של בעלי ולטענת ביטוח לאומי לא הוגש להם תדפיסי חשבון. שגם על כך הסברתי להם שבעלי ואני מנהלים את חשבונות הבית על חשבון(עסקי) אחד! ובנוסף הגשתי לבית דין לעבודה מכתב מרואה החשבון של העסק שמוכיח שהחשבון שלי ושל בעלי נסגר עקב חובות ושאכן התנהלנו מחשבון אחד, מה שמביא אותי לתשובה לבעיה: שלא היה לי אפשרות להוציא להם תדפיסי חשבון, שאגב עבדתי עד חודש תשיעי.

אודה לתשובה או ייעוץ מה עליי לעשות או למי לפנות?
ריקה
03/11/2015 12:24
היי, בתחילת אוקטובר הודיע לי המעסיק על העלאת שכר לה אהיה זכאית כבר בתלוש שכר של אוקטובר. באמצע החודש הודעתי על התפטרותי ונתתי הודעה מוקדמת כחוק (אעזוב באמצע נובמבר).
הגיע תלוש השכר ולהפתעתי לא כללו לי את העלאת השכר! בתואנה שהתפטרתי ואני לא זכאית...
האם הדבר חוקי או שמדובר בהלנת שכר שלא כדין?
גלית
03/11/2015 12:22
הנני נמצאת אחרי לידת תאומים לקחתי חופשת חל"ת. שאלתי היא האם חופשת החל"ת מתחילה מיום הלידה או מסיום חופשת הלידה. לשאלתי השנייה אני עובדת 18 שנים באותו מקום עבודה ורוצה להאריך את החל"ת בשלושה חודשים נוספים. המנהל שלי אינו מסתדר בלעדי ומבציר בי לחזור לעבודה האים אני זכאית להמשיך את החופשה לאור העובדה שאני עובדת 18 שנים באותו מקום? האים מקום העבודה ישמר לי האים האריך את חופשתי.
לתשובתכם אודה
יוני
03/11/2015 12:11
שלום,
אני עובד במכירות כך שאני מקבל שכר גם על שעות וגם על מכירות.
איך מחשבים את השכר שאני אמור לקבל עבור ימי המחלה כאשר המשכורת משתנה מחודש לחודש?
בנוסף קיבלתי 21 יום מחלה לאחר ניתוח ואילו יש לי פחות ימי מחלה שצברתי. האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי על הימים האחרים?
דדי
02/11/2015 19:07
שלום. שאלה בקשר להחזרי נסיעות. ראיתי שהנוהל הוא שצריך לשלם לי ליום עבודה לפי כרטיס הלוך חזור באוטובוס. העניין הוא שאני גר בהתנחלות ויש לי אוטובוסים בזמנים שלא תואמים למשמרות שלי. האם עדיין החישוב צריך להיעשות לפי הכרטיס הלוך חזור? תודה.
עובד אבטחה
02/11/2015 10:50
איך אני יכול לקבל העתק מהמכרז שבו חתמה החברה הקבלנית עם רשות ממשלתית שם מפורטים כל תנאי העסקה של עובדי האבטחה מטעם החברה הקבלנית אצל הרשות הממשלתית?
עו"ד יוליה זיל...
02/11/2015 15:08
במידה והנך מעוניין לדעת את הזכויות שלך הסוציאליות , אתה לא צריך לדעת מה הסכם בין חברה ממשלתית והחברה הקבלנית . מספיק הסכם שלך מול חברה קבלנית , מאחר והיא המעסיקה שלך והסכם קיבוצי בענף השמירה .
יוני
02/11/2015 13:10
שלום, אני עובדת 30 שנה , השנה לראשונה קיבלתי את המענק. האם אני זכאית לקבלה רטרואקטיבית?
עו"ד יוליה זיל...
02/11/2015 15:04
השאלה אינה ברורה . קבלה רטרואקטיבית של מה ? מענק יובל משולם לעובד הוראה בעל ותק מצטבר בהוראה של 30 שנה ומעלה. עובדי הוראה מועסקים בשירות מדינה ותק 25 שנה
לינדה
02/11/2015 13:05
אני יוצאת לגמלאות ונצברו לזכותי ימי חופשה לא מנוצלים. האם הם לפדיון או הפסד גמור?
עו"ד יוליה זיל...
02/11/2015 15:00
את זכאית לפדיון ימי חופשה כחוק.
עישון במהלך יו...
02/11/2015 13:07
במידה ואני מעשנת מחוץ לכתלי בית הספר, במהלך ההפסקות או במהלך שעות שהייה, האם מותר לי לצאת לעשן? האם מנהל/ת רשאים לאסור על מורים לצאת לעשן?
רינת
02/11/2015 12:05
רציתי לדעת תוך כמה זמן המעבידה שלי מחוייבת להחזיר אותי להעסקה לאחר סיום ימי המחלה שלי לאחר תאונת עבודה?
מה ניתן לעשות במידה והיא מסרבת להחזיר אותי לעבודה אך לא מפטרת אותי?
עו"ד יוליה זיל...
02/11/2015 12:59
במידה ואינך מקבל תשלום מביטוח לאומי ואין ימי מחלה אין שום סיבה לא לחזיר אותך לעבודה. מה סיבת סירוב של המעביד להחזיר אותך לעבודה?

התשובה אינה יעוץ משפטי
Galya
02/11/2015 12:04
1)אני עובדת 6 חודשים כמה זמן מראש אני צריכה להודיע שאני מתפטרת?(לא חתמתי על חוזה כלשהו מחוץ טופס 101 וקיבלתי תלוש משכורת )
2)ב3 חודשים הראשוניים הייתי עושה מלא כפולות קיבלתי 22.30(בת 17 וחצי)בלי שעות נוספות שפניתי אליהם הם אמרו שהם יעלו לי לשכר של 25 ושוב בלי שעות נוספות..עכשיו האם אני יכולה לבקש השלמה של שעות נוספות של ה3 חודשיים האלו?
עו"ד יוליה זיל...
02/11/2015 12:52
בעיקרון את חייבת לתת הודעה מוקדמת למעביד, בכתב . במהלך ששת חודשים הראשונים החישוב הוא יום אחד לכל חודש עבודה . בימים הנ"ל את חייבת לעבוד אלא אם מעסיק ויתר על נוכחותך בעבודה וחייב לשלם לך פיצוי בגין ימים של הודעה מוקדמת.
לגבי שאלתך השנייה: חסרים פרטים ע"מ להבין את הסיטואציה . באופן עיקרוני את יכולה לתבוע שעות נוספות שלא שולמו וגם ניתן לבחון תביעה של פיצויי הלנת השכר( יש לבדוק תקופת התיישנות). לפני התביעה כדי לשלוח מכתב דרישה ו/או להתייעץ עם עורך דין.
התשובה אינה במקום ייעוץ משפטי
אבי
אבי
02/11/2015 12:17
אם נתנו לי חוזה עבודה ובחוזה רשום על ההתחלה סעיפים בין היתר האם הורשעת בפלילים או כתבי אישום מה שנכון ושאר החוזה זה על התנאים וכו מה אני עושה במצב כזה לחתום לא לחתום??
תומר
15/10/2015 12:00
שלום,
אני גרוש וגרושתי הודיעה לי כי אמא שלה מטפלת בבת שלנו אחרי בית ספר (במקום צהרון) והיא משלמת לה . עכשיו היא דורשת ממני מחצית מהתשלום.
לא הסכמתי, בטענה שזה יוצר בינינו יחסי עובד ומעביד וכי היא יכולה לתבוע אותי בעתיד על זכויות שמגיעות לה. האם אני צודק? או שבגלל שגרושתי משלמת לה אז יחסי עובד מעביד זה ביניהן?
האם היא יכולה לתבוע ממני מחצית גם בלי הסכמתי כי מדובר בהוצאות חינוך של הילדה? שהתחייבתי לשלם מחצית בהסכם גירושים.
היא לא יכולה להוציא קבלות כנגד התשלום רק מסמך המאשר קבלת כספים.
עורך דין
18/10/2015 17:13
שלום תומר

על פניו לא יכולים להתקיים יחסי עובד מעביד במקרה זה שכן אתה משלם את הכספים לגרושתך, כדמי מזונות ואינך מעסיק את העובדת (אמה) בפועל.

בהצלחה
תומר
02/11/2015 11:46
תודה
ואני אמור להסתפק בעצם בזה שהיא מאשרת קבלת כספים מאמא של הבת שלנו או שאני יכול לדרוש מהסבתא קבלה?
תומר
18/10/2015 09:18
מקפיץ
תהל
02/11/2015 10:48
מה טווח החזר הדלק המקובל עבור נסיעה לפגישה? אני עם אוטו שלי. מקבלת החזר הוצאות נסיעה בסיסי (די מינימלי). כשיוצאת לפגישות מקבלת החזר דלק עבור ק"מ. תפקידי בחברה: מנהלת שיווק ומכירות. מה ההחזר לק"מ שאמורה לקבל? מבינה שהטווח הינו 1-4 שח
לינדה
02/11/2015 10:19
אני יוצאת לגמלאות ונצברו לזכותי ימי חופשה לא מנוצלים. האם הם לפדיון או הפסד גמור?
ליאת
02/11/2015 09:47
עובדת מדינה- חליתי בסרטן לפני כשנתיים והייתי שנתיים בחל"ת כשנה וחצי ללא תשלום. החלמתי מהמחלה וחזרתי לעבודה לפני כארבעה חודשים. ל- 50% משרה בהמלצת רופא תעסוקתי. בדצמבר עלי לעבור ועדה רפואית נוספת.
שאלתי היא האם יכול מקום עבודתי לפטר אותי באם יחליט הרופא על המשך עבודתי באותו אחוז משרה?
זמני או לצמיתות כפי שרצה לתת לי בועדה הקודמת.
הנני סובלת גם משתי פריצות דיסק מורכבות אשר מקשות על ישיבה למשך זמן ממושך.
כמו"כ הנני מקבלת קצבה מקרן הפנסיה שלי לאבדן כושר עבודה, אשר משלימה לי למשרה מלאה כפי שעבדתי טרם מחלתי. האם הם מחוייבים להמשיך לשלם לי?
תודה רבה
ליאת.
אנונימי
02/11/2015 09:47
שלום,
בחוזה עבודה שלי יש סעיף על מענק התמדה שפרוס ל12 חודשי עבודה והתחייבות לתקופת העסקה מינימלית לחודשים האלה: כל חודש אני מקבל חלק מהשכר כבונוס. אני לא עברתי הכשרה מקצעית כלשהיא והתחייבות היא רק בגין התוספת שכר הזאת. אם זה חוקי שחברה תקזז את הסכום שקיבלתי כבונוס אם אני אעזוב את העבודה לפני סיום תקופת ההתחייבות?
פיטורים
ליאת
02/11/2015 07:20
שלום רב,
אני עובדת כ 14 שנה במקום עבודה עם משמרות, כשמשמרת בוקר: 8-14 ומשמרת ערב היא: 14-20, הבוס שלי הודיע לי לפני מספר ימים, מהיום להיום, שמעכשיו שעות העבודה הן: בוקר: 9-15 וערב:
15-21.
אני אם חד הורית עם ילדה בכיתה ג', שזקוקה ללכת לישון בשעה סבירה, אם אסיים כעת בתשע, עד שאצא מהחנות ואגיע הביתה יהיה בערך רבע לעשר בלילה, וזה מאד מאוחר עבור הילדה.
אמרתי את זה לבוס הישיר שלי והוא דיבר עם סמנכ"ל החברה ואמר שאין בעיה ואני אקבל מכתב פיטורים ופיצויים וכל מה שמגיע לי.
החשש שלי שהוא ישקר ויגיד שאני התפטרתי, )מה שלא נכון).
שאלתי היא מהם זכויותיי? האם בעקבות שינוי התנאים הנ"ל, יש לי זכות לקבל מכתב פיטורים ופיצויים וכל מה שמגיע לי?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.

אשמח לקבל תשובה בהודעת sms או בטלפון )אני לא קוראת מיילים).
תודה
אבי
אבי
01/11/2015 23:27
אם נתנו לי חוזה עבודה ובחוזה רשום על ההתחלה סעיפים בין היתר האם הורשעת בפלילים או כתבי אישום מה שנכון ושאר החוזה זה על התנאים וכו מה אני עושה במצב כזה לחתום לא לחתום??
אבלין
01/11/2015 21:06
אני בחופש מחלה כחודש בגלל שבר ביד החופש מחלה הוערך ב6 שבועות על ידי רופא אורטופד ש במהלכתם תוכנן חופש בחול
האם היציאה לחול פוגעת בזכויות חופש מחלה ?
איתי
01/11/2015 20:42
בכל מקרה העניין הוא כך:מחר אני אמור להתחיל לעבוד בעבודה חדשה. העבודה היא דרך חברת כוח אדם למשך תקופה של 3 חודשים.ולאחר מכן עובד חברה. היום שלחו אליי במייל את הטפסים ואני רואה שבטופס של חוזה עבודה רשום שם שאני עובד זמני למשך תקופה של 9 חודשים. לא רשום שם שאחרי 9 חודשים אני יהיה עובד חברה,וגם לא רשום שם אני עובד כוח אדם לתקופה של 3 חודשים כמו שנאמר לי . כמו כן רשום שהשכר שלי גלובלי ולא אמרו לי את זה בעל פה.
יש לציין שלאחר התקופה של השלושה חודשים אני אמור להיות עובד קבוע
אנה
01/11/2015 20:29
שלום רב
יש לי שאלה
אני אמורה לקבל משכורת עד 15 לחודש, אני נותנת חשבונית כנגד משכרות לפי החוזה אני עובדת קבלן,
היום 1 לחדש ולא קיבלתי חודש שעבר משכורת ואני צריכה לקבל משכורת חדשה לחודש זה.
יש להם סכסוכים בעבודה בין השותפים והם לא משלמים לי משכרות
אני סוף החודש אוקבטובר סיימתי את עבודתי בחברה.
ויש הבטחות חוזרות ונשנות לקבלת הכסף ועדיין לא קבילתי
מה הסיכוי לקבל כסף מהמעביד?האם תביעה עוזרת?
אשמח לתשובה זה מכניס אותי לברוך כלכלי
שולי
8820800
01/11/2015 20:20
שלום רב
פוטרתי בתחילת 10/2015 לאחר שעבדתי במשך 13 חודשים האחרונים.
בגלל שקיבלתי דמי אבטלה בתחילת 2014 אבקש לברר האם אני זכאי לקבל פעם נוספת דמי אבטלה .
יש לציין כי גילי 38 ומעבר לאמור לא קיבלתי דמי אבטלה ב-5 השנים האחרונות
מלי
01/11/2015 18:15
שלום רב אני עובדתי לפני שעה לפני כחודש המנהלת שלי פיטרה אותי עבדתי אצלה כשמונה חודשים האם מגיע לי מתן הודעה מוקדמת?
חיים
01/11/2015 15:44
שלום. עברתי לגור למקום שנמצא 40ק"מ + ממקום עבודתי. המעסיק אינו מעוניין לשלם לי החזר דמי נסיעה. אני מתכוון להתפטר כי מאוד מסובך עכשיו להגיעה לעבודה וגם לא משתלם לי. האם התפטרותי תתחשב כפיטורין ואהיה זכאי לפיצויים ממעסיק?
תודה מראש, חיים.
כספים
איתי
01/11/2015 15:11
שלום, אני אדם שמתעסק עם כספים.
היה לי חוסר בקופה של אלף שקל מזומן.
רציתי לדעת אם מותר למעסיק לדרוש ממני את הכסף?
כמובן שהכסף לא אצלי ולא נעשה שום דבר ואין כל הוכחה שאני האחראי לחוסר.
windows10
01/11/2015 14:15
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי זה שאחרי ריאיון עבודה, המעסיק מתעלם מהעובד ולא מחזיר לו תשובה, לא שהוא התקבל ולא שהוא לא התקבל.
מה עושים בנידון?
תודה על העזרה
אלירן
01/11/2015 14:14
שלום

אני עובד ביטחון מתוכך 6 משמרות שבועיות אני עובד 4 משמרות בנתון של 8 שעות עבודה 8 מנוחה ואז חזרה לעבודה לעוד 8 שעות היי מגיע לי הסעה מביתי עד לתעסוקה אני חייב לציין שאני לוקח 4 קווים עד לעבודה וכנל לביתי
יוני
01/11/2015 13:11
שלום, קיבלתי 21 יום מחלה לאחר ניתוח ואילו יש לי פחות ימי מחלה שצברתי. האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי על הימים האחרים?
תודה
מוטי
01/11/2015 12:43
עבדתי במוסד 4 שנים וב10 חודשים האחרונים הורדתי משרה האם גם אז הפיצויים יחושבו לפי המשכורת האחרונה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ