פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 700
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוסי
04/11/2015 10:59
האם לעובד שעתי מגיעים ימי בחירה או הצהרה ?
נועה
04/11/2015 10:53
האם עצמאית בחופשת לידה , שמקבלת חוב בגין הכנסה שטרם שולמה בזמנו, וגובה את החוב בתקופת חופשת הלידה - עדיים תחשב כלא עובדת בזמן חופשת הלידה (ע"י המוסד לבטוח לאומי)?
אני לא יודעת מ...
04/11/2015 10:39
עובד שמקבל כל חודש משכורת חודשית, עובד 5 ימים בשבוע, נהיה חולה ביום שישי, ז"א שיום שישי זה היום הראשון, שבת-היום השני, ראשון-היום השלישי למחלה, ויום שני היום הרביעי למחלה-אמור לקבל מלא,
השאלה שלי:
האם יורד לו מהשכר גם יום שישי ושבת? או שיורד לו רק מהצבירה ויום ראשון יורד לו 50%?

עובד נוסף שמקבל משכורת חודשית, ועובד 5 ימים בשבוע, הביא אישור מחלה 3 ימים: רביעי, חמישי ושישי
השאלה שלי:
האם יורד לו גם 50% מהיום השלישי, אפילו שהוא לא עובד ביום זה? לכאורה זה נראה שהעובד לא היה מודע לכך שעדיף לו להביא אישור מחלה רק על יומיים? מה עושים במקרה כזה? מורידים לו על 3 ימים?

אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית
תודה מראש!!
אנונימית
04/11/2015 09:56
בחודשים יולי-אוגוסט עבדתי כמלצרית. השכר שלי נע בין 26-30 ש"ח לשעה. אני גרה כ2.5 ק"מ ממקום העבודה וזכאית לתשלום נסיעות עפ"י חוק. בחודש אוגוסט פניתי למנהל על כך שלא שולמו לי דמי נסיעות על חודש יולי (בו בחלק מהחודש עברתי התלמדות ובחלקו משמרות רגילות) ונאמר לי שאקבל את ההשלמה עם המשכורת הבאה בחודש ספטמבר, עד עכשיו (חודש נובמבר) לא קיבלתי את ההשלמה שמגיעה לי למרות שהמשכתי לפנות אליהם כל חודש, בנוסף בחודש אוגוסט קיבלתי דמי נסיעות רק בימים בהם היה צריך להשלים לי את השכר ל26 ש"ח. ממה שידוע לי עפ"י החוק העסק מחוייב לשלם לי על כל יום עבודה, מה גם שלא חתמתי על שום דבר שמבטל את הזכות הזו ולא נאמר לי על זה בראיון העבודה. לטענתם הם עובדים כחוק ורשאים לקזז את דמי הנסיעות מהשכר בימים בהם עברתי את המינימום. אודה לכם אם תוכלו להביע עמדתכם בסוגייה הנ"ל.
תודה מראש,
חיים
03/11/2015 12:10
מה קובע את הוותק בעבודה?
לצורכי פיצויי פיטורין \ חופשת לידה וכו.

אדם שעבד מעל שנה במקום עבודה. הודיע על התפטרות (בכתב) ומייד המשיך לעבוד במקום העבודה. לא חתמו על חוזה העסקה חדש ולא כלום. בתלוש הוותק מופיע כאילו לא התפטר.

מה הוותק בעבודה?

האם התאפס בזמן ההתפטרות או שהתלוש האחרון הוא הקובע?
תודה
עורך דין
03/11/2015 16:16
שלום חיים

לא ממש הבנתי מה קרוה...הודעת על התפטרות וחזרת מהודעתך, ולכן המשכת לעבוד? כל עוד לא נפסקי יחסי העבודה לתקופה של 6 חודשים או יותר, רצף הזכויות נמשך וכך גם הוותק של העובד.

בהצלחה
שאלה
אבי
03/11/2015 11:27
אם נתנו לי חוזה עבודה ובחוזה רשום על ההתחלה סעיפים בין היתר האם הורשעת בפלילים או כתבי אישום מה שנכון ושאר החוזה זה על התנאים וכו מה אני עושה במצב כזה לחתום לא לחתום??
RE: שאלה
עורך דין
03/11/2015 16:15
שלום אבי

השאלה האם לחתום על חוזה עבודה במקום עבודה חדש או שלא לחתום היא שאלה שאתה צריך לענות עליה ולא אף אחד אחר במקומך. חוזה עבודה בין עוב דלמעסיק אינו חוזה אחיד וניתן לנהל מו"מ אודות התנאים והסעיפים השונים שמופיעים בו.

בהצלחה
דוד
03/11/2015 11:20
כמה שאלות קטנות לגבי לידה:

1, מאיזה שבוע חייבים להודיע למעסיק על הריון?
אם לא מודיעים זו סיבה לפיטורין?

2, אם הגבר רוצה לקחת חופשת לידה במקום אישתו הוא יהיה חייב להודיע למעסיק באותו שבוע שאישתו הייתה צריכה להודיע? ואם הוא לא הודיע והחליט בסוף כן לקחת חופשת לידה - מה יקרה?

תודה רבה
עורך דין
03/11/2015 16:13
שלום דוד

1. יש להודיע למעסיק אודות ההריון בחודש החמישי.
2. יש באתר זה כתבה מקיפה ביותר אודות חופשת לידה לגברים, קרא אותה ותדע את כל הזכויות שלך במלואן.

בהצלחה
נ.א
03/11/2015 11:18
שוב הקשר לחופשת מחלה.

אם חולה מקבל מספר ימי מחלה רצופים יותר ממה שצבר על פי הותק שלו. למשל הוא קיבל 5 ימי מחלה אבל צבר רק 3 וקצת. הוא יקבל תשלום רק על ה-3 הימים שצבר או שעל פי חוק הוא גם יקבל על היום ה-4 וה-5 את התשלום וזה
ירד לו מהחודשים הבאים? איך זה עובד?
עורך דין
03/11/2015 16:12
שלום לך

באין סיכום אחר מול המעסיק, העובד יקבל תשלום רק עבור ימי המחלה שצבר ולא מעבר לכך.

בהצלחה
גקי
03/11/2015 10:52
שלום למנהלי הפורום,
יש לי שתי שאלות-
א. פוטרתי מעבודתי ללא שימוע- חשוב לציין שפוטרתי חודש לפני שתכננתי לעזוב מרצוני. את הכוונה לפיטורין שמעצי מגורם שלישי ונאצלתי אני לפנות לבעלים ולשאול אותו על הכוונה. זה כמובן יצא אצלי בעיות והשאיר אותי עם הכנסה זעומה בחודש העוקב. האם יש עילה לתביעה?

ב. במהלך עבודתי הועסקתי בשלושה תפקידים- התחלתי כמלצרית, קודמתי למנהלת משמרת ולאחר מכן ניהלתי את המסעדה. בין תפקיד מנהלת משמרת לא היה הבדל מהותי בתפקיד. עשיתי בדיוק אותו הדבר מלבד ספקים וסחורה שלא עשיתי בתפקידי הקודם- עם זאת עברתי משחר שעתי של 35 ₪ לשעה ל 8500 ₪ גלובלי- בחישוב הפיטורין נעשה לי חישוב לפי שלוש תקופות העסקה. האם יש היו צריכים לחשב לי על פי שני תקופות מלצרית ומנהלת מסעדה (שכבכלל זה תקופת מנהלת משמרת)?
או שיש על פי החוק שינוי מהותי בתפקיד בין מנהל משמרת למנהלת מסעדה על פי מה שתיארתי.
עורך דין
03/11/2015 16:10
שלום גקי

א. אי קיום שימוע לעובד מהווה עילה ברורה להגשת תביעה כנגד המעסיק.

ב. על פניו החישוב נערך כראוי. לבדיקה ספציפית ומעמיקה יש לפנות לעורך דין או רואה חשבון מטעמך.

בהצלחה
אביעד
03/11/2015 09:26
שלום רב
פוטרתי בתחילת 10/2015 לאחר שעבדתי במשך 13 חודשים האחרונים.
בגלל שקיבלתי דמי אבטלה בתחילת 2014 אבקש לברר האם אני זכאי לקבל פעם נוספת דמי אבטלה .
יש לציין כי גילי 38 ומעבר לאמור לא קיבלתי דמי אבטלה ב-5 השנים האחרונות
עורך דין
03/11/2015 16:09
שלום אביעד

לעניות דעתי התושבה חיובית, למרות שתמיד עדיף לפנות ללשכת התעסוקה ולבדוק את הנושא.

בהצלחה
סיגלית
03/11/2015 13:08
רוצה להתייעץ אני עובדת 5 שנים בחברת כוח אדם שמטפלים בקשישים, לאחרונה התחלתי לסבול מהגב, בעצם כבר 3 שנים ובמשך החודשים האחרונים אובחנתי כחולת פיברו, האם אני יכולה לעזוב את העבודה לקבל את כל הפיצוייים שלי? שכן אני יודעת שאם אני עוזבתת לא מגיע לי את כל הפיצויים, אבל אם יש לי החמרה במצב הבריאותי יש איזה חוק שהם חייבים לתת לי לעזוב ולשלם לי כמה שמגיע לי כחוק? אשמח לתגובות.

תודה
עורך דין
03/11/2015 16:03
שלום סיגלית

יש כאן באתר סקירה מקיפה ומשכילה בנושא התפטרות לאור מצב בריאותי לקוי. אני ממליץ לך לקרוא אותה בעיון, שכן שם תמצאי תשובות מדוייקות לשאלות שהעלת ולשאלות אחרות בנושא.

בהצלחה ורק בריאות
משה ס.
02/11/2015 22:16
לפני חודשיים פיטרנו את העובד שעסק בניקוי חדר המדרגות בבניין.
העובד הועסק במשך 10.5 שנים ולא שולמו לו דמי הבראה.
כעט אנחנו רוצים לשלם לו פיצויים ודמי הבראה ומבקשים עזרה במתן הזכויות המגיעות לו לפי חוק.
עלי לציין שהוא הגיע לבניין שלוש פעמים בשבוע, לא היה לו זמן עבודה מוגדר ולכן היקף המשרה לא נהיר לנו.
בשיחה שערכנו עם העובד החדש למדנו שזמן עבודה ממוצע הוא 7 שעות שבועיות
עורך דין
03/11/2015 16:01
שלום משה

לאור העובדה כי הפרתם את החוק לאורך שנים כה ארוכות ולאור העובדה כי מעבר לתשלום דמי הבראה יש לעובד זכויות רבות אחרות, מומלץ להקדים ולפנות אל עורך דין מטעם ועד הבית לצורך מציאת פתרון מהיר לבעיה והמנעות ככל שניתן מבתיעה משפטית מצד העובד.

בהצלחה
יעקביאן
03/11/2015 15:44
מהם זכויותי כעבור שנה במקום עבודתי אחרי שהתפטרתי מרצוני?
עורך דין
03/11/2015 15:50
שלום לך

יש לך זכות לקבל דמי הבראה, לפדות את ימי החופשה שצברת ולשחרר את קרן הפנסיה שלך.

בהצלחה
אשריאל
03/11/2015 13:13
לפי חוק מותר למעסיק להוריד 60 דקות על הפסקות על חשבון העובדים ? זאת אומרת בנאדם בא עובד 9 שעות אבל נותנים לו הפסקה של שעה שזה מתפצל לחצי שעה ועוד חצי שעה.. ? הם לא מחוייבים לשלם 8.5 שעות וחצי על הפסקה לתת רק ? ככה זה אי אפשר לבקש רק חצי שעה.. אבל ארוחות חינם.
עורך דין
03/11/2015 15:46
שלום אשריאל

במידה והמעסיק מאפשר לעובדים לצאת ממקום העבודה בזמן ההפסקה הרי שההפסקה היא אכן על חשבון העובדים ולא על חשבון המעסיק.

בהצלחה
נטע
02/11/2015 18:07
היי, אני עובדת חצי משרה ומקבל 3800 ברוטו וזה בחודש טוב, האם מגיעה לי השלמת הכנסה? תודה.
עורך דין
03/11/2015 15:42
שלום נטע

יש כמה וכמה תנאים הקבועים בחוק לצורך קבלת השלמת הכנסה. מומלץ לפנות למוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי לצורך קבלת פרטים נוספים ובדקית זכאות בכל מקרה לגופו, חייגי 6050*

בהצלחה
רננה
03/11/2015 13:14
איך להתכונן לשיחת שימוע?

אני עובדת ממש טובה, אך לאחרונה יש לי חיסורים רבים בגלל שקבועות לי הופעות. בהופעה אני עושה פי 5 מהעבודת שכר מינימום הזו. מצד שני, כשאין לי הופעות, זה הצלה העבודה הזו, למרות שהיא שכר מינימום. אמרו לי היום שבעוד יומיים יש לי שיחת שימוע. המטרה שלי בשיחה היא או שיפטרו אותי ואז לקבל פיצויים או שיעסיקו מישהי נוספת אם יש להם מימון לכך (הבוסית אמרה שתברר).

איך מתכוננים לשיחה כזו? והאם יש מצב שילחצו עלי להתפטר?

תודה.
עורך דין
03/11/2015 15:41
שלום רננה
אין ממש דרך אחת נכונה להתכונן לשימוע, מעט הקפדה על ניהול פרוטוקול והעלאת כל הדבירם שיש לך להגיד אל מול הטענות שיוצגו בפניך. למרות זאת, אם את רוצה שיפטרו אותך, סביר שאת בדרך הנכונה...לא ניתן לכפות על עובד להתפטר בשום מקרה. אם המעסיק אינו מרוצה ממך הוא יכול לפטר אותך.

בהצלחה
רועי
02/11/2015 18:03
שלום
יש לי כרגע במקום עבודתי ותק של 4.5 שנים.(משרה מלאה)האם אני מחשב את ימי החופשה המגיעים לי לפי 1-4 שנים או לפי 5 שנים ?תודה!
עורך דין
03/11/2015 15:39
שלום רועי

אתה בתוך השנה החמישית לעבודה ולכן החישוב של ימי החופשה שמגיעים לך בהתאם.

בהצלחה
טלי
03/11/2015 13:15
ברצוני להתייעץ.

אני עובדת בעבודה מסויימת כבר יותר משנה אך לפני שבועיים התחילה שנת הלימודים. החלטתי לנסות להמשיך לעבוד במשמרות מעטות וקצרות יותר, אך המנהלים לא אישרו לי את המשמרות שביקשתי ואמרו לי שיאשרו לי להשאר עם אני אעבוד לפחות 3 פעמים בשבוע. אמרתי שאני אנסה ואראה אם זה יסתדר, עד שבסוף ראיתי שאני לא יכולה לשלב לימודים ועבודה במערכת שיצרתי לעצמי והודעתי ביום רביעי שאני עוזבת, הסכמתי שאעבוד היום (יום שני) בפעם האחרונה וזה אושר.

היום הודיעו לי שאני צריכה לעבוד עוד 14 ימים אחרת על כל יום שלא הגעתי יורידו לי מהמשכורת.

אלה השאלות שלי:

1. בדקתי ואכן קיים חוק של התראה מוקדמת, אך לפי הזכור לי, החוק הזה לא היה מוזכר בחוזה העבודה שחתמתי. האם אני עדיין חייבת לשלם את הכסף הזה?

2. המשכורת של חודש אוקטובר צריכה להכנס ב-10 לחודש. האם עד שהיא נכנסה אבל אחרי החודש נגמר יש להם אפשרות להוריד לי כסף מתוכה?

3. האם חוקי שמודיעים לי על הקנס באותו היום שאני עוזבת ולא ביום שהודעתי על עזיבה?

4. האם אני זכאית לפיצויים?
עורך דין
03/11/2015 15:38
שלום טלי

1. הודעה מוקדמת קבועה בחוק ואין זה משנה אם החוזה עוסק בנושא והאם לאו. יש לכבד את החוק בכל מקרה.

2. לא ממש הבנתי את השאלה.

3. במידה ולא עבדת בתקופת ההודעה המוקדמת מותר למעסיק לנכות משכרך את אותם ימים. זה לא קנס - זה החוק.

4. לא.
אירית
02/11/2015 16:48
עלי לחשב זכויות סוציאליות עבור פנסיונר (אבא שלי) שעבד במשך 15 שנה במשכורת 5000 ₪. כשהתחיל לעבוד כבר היה פנסיונר (הברוטו והנטו אותו הדבר) מדובר באקדמאי רו"ח. כמה נהוג לחשב לחופשה בותק כזה, וכנ"ל לגבי ימי מחלה, הודעה על פיטורין,פיצויים,הבראה ומאחר והיה פנסיונר-לא יודעת אם מגיע הפרשה לפנסיה, אז הפרשה למשהו אחר מקביל-אולי קרן השתלמות?
עורך דין
03/11/2015 15:25
שלום אירית

כמובן שלא ניתן לערוך חישוב רציני מעל גבי פורום. יש לבחון נתונים רבים הקשורים לשנות עבודתו של אביך ולכן יש לפמות אל רואה חשבון, עורך דין או יועץ מס לצורך כך.

בהצלחה
א.ר
03/11/2015 13:48
שאלה עבור אחותי:

היא 8.5 חודשים אחרי לידת תאומים, חודשיים וחצי אחרי חזרה לעבודה מחופשת לידה. היא רוצה להתפטר בשביל לטפל בתאומים ובגלל שקשה לה בעבודה.

השאלה היא, בגלל שהיא צריכה לתת הודעה מוקדמת של חודש, יוצא שזמן עזיבת העבודה הוא בפועל יותר מ9 חודשים אחרי הלידה. האם היא עדיין זכאית לדמי פיצויים כאילו פוטרה?

תודה מראש.
עורך דין
03/11/2015 15:19
שלום לך

שאלה לעניין בהחלט - התשובה ברורה וחד משמעית. מועד הגשת מכתב ההתפטרות הוא המועד הקובע ולכן אם אחותך תיתן מכתב התפטרות בטרם ימלאו לתאומים 9 חודשים, היא תוכל להנות מזכויות בדין מפוטרת.

בהצלחה
תומס
03/11/2015 13:51
אני עובד עמותה בעיריית אשדוד וראש העיר אשדוד אמר שעובדי העיריה ישמרו בגני הילדים. ולאחרונה נאמר כי גם עובדי עמותות יצטרכו להירתם לשמירה על הגנים בעיר אשדוד כמו עובדי העירייה.

שאלותי הן:

1. האם ניתן לחייב עובדי עמותה "להתנדב"?

2. האם יכולות להיות בעיות מבחינת הביטוח שלי כעובד עמותה שאמור להיות במקום מסוים ולא בגן ילדים?

תודה לעונים והמשך יום נעים.
עורך דין
03/11/2015 15:18
שלום תומס

1. התנדבות היא התנדבות ולכן לא ניתן לכפות אותה מן הסתם.
2. בגדול לא.

בהצלחה
שירן
03/11/2015 13:52
1. אני נכנסתי לעבודה בסוף מרץ 2015 ואמורה ללדת באמצע מרץ 2016. האם החודשים של חופשת הלידה נחשבים לי בוותק? האם מגיע לי פיצויים במידה ואני מחליטה להשאר בבית עם הילדה?

2. האם מגיע לי החזר על שעות של בדיקות הריון אם אני עובדת במשמרות? זאת אומרת שיש ימים שאני לא עובדת כי יש לי בדיקה באמצע היום ולכן מפסידה ימי עבודה.. את רוב הבדיקות אני עושה אחרי/לפני משמרות.
עורך דין
03/11/2015 15:17
שלום שירן

1. כן וכן.
2. בהחלט.

בהצלחה
היי
אבי
03/11/2015 15:13
אם נתנו לי חוזה עבודה ובחוזה רשום על ההתחלה סעיפים בין היתר האם הורשעת בפלילים או כתבי אישום מה שנכון ושאר החוזה זה על התנאים וכו מה אני עושה במצב כזה לחתום לא לחתום??
RE: היי
עורך דין
03/11/2015 15:16
שלום אבי

ההחלטה אם לחתום או לא לחתום על חוזה עבודה היא החלטה שלך בלבד ולא ניתן לתת ייעוץ רציני גבי חוזה עבודה מבלי להכיר את התנאים שלו ולקרוא את כולו. פנה לעורך דין בעת הצורך.

בהצלחה
מירב
03/11/2015 13:53
היי יש לי שאלה חשובה, אני עובדת בתור מנהלת חשבונות במלון כבר 8 שנים רצוף, כיום אני בשבוע 32 עם סינפוזליזיס וסובלת וכאבים קשים עד כדיי כל שיש ימים שפשוט קשה לי ללכת או לשבת, בעבודה שלי אני יושבת ורוב הזמן שזה גורם לי לכאבי גב נוראיים והליכה לבנקים והדואר שאני צריכה לעשות במסגרת עבודתי מאוד קשה לי.

היום הרופא נשים שלי נתן לי אישור מחלה ל30 ימים רצוף וביקש ממני להביא לו טופס מביטוח לאומי לשמירת הריון שהוא ימלא ויחתום לי עליו אבל הסביר לי שיש וועדה ושלא כולם מקבלים אישור, מבחינתו הוא ממליץ על שמירה אבל מי שמחליט זה ביטוח לאומי.

ואם לא יאשרו לי אז זה אומר שכל ה30 ימים שאהיה בבית לא אקבל תשלום.

השאלה שלי היא כזו למי שיש ניסיון או יודעת בוודעות , העם יש סיכוי גבוהה שכן אקבל אישור מביטוח לאומי על השמירה ואקבל תשלום מלא ? ומתי אני אמורה להגיש את המסמכים לביטוח הלאומי ? ועם קיבלתי אישור חיובי לתשלום מתי מתבצע התשלום מהרגע שהגשתי את הטפסים?

תודה
עורך דין
03/11/2015 15:15
שלום מירב

אכן למוסד לביטוח לאומי יש שיקול דעת האם לאשר או לדחות תביעה לשמירת הריון. בכל מקרה, תמיד ניתן להגיש ערר על החלטה לא הגיונית ולא סבירה של המל"ל ובהמשך ניתן אף להגיש תביעה בבית הדין לעבודה אם יש צורך. אני מציע לך להתקדם צעד צעד.

בהצלחה
לילך
03/11/2015 14:06
היי, עובדת במקום עבודתי כשלוש וחצי שנים.

השבוע התפטרתי (מקום העבודה נותן לי מכתב ,חודש הודעה ואת כל מה שמגיע לטענתם) עקב שעות שלא מתאימות לי.

הילד בן שמונה חודשים . חזרתי לעבוד באופן רשמי מיד לאחר החגים.

בפועל, עבדתי מהבית כחודשיים קודם (שולם לי לאחר שחזרתי לעבודה פיזית, בתלוש של אותו החודש.
מה אני צריכה לשים לב שבאמת משולם ולפי חוק? מה הזכויות שלי ? הבנתי שיש סעיף של 60 יום לאחר החזרה. אשמח לסדר בראש, תודה
עורך דין
03/11/2015 15:06
שלום לילך

לא ברור משאלתך האם התפטרת לצורך טיפול בילד. בהנחה שאכן כך, הרי שאין כל מניעה ו/או מגבלה בחזרה מיידת לעבודה אחרת, ובלבד שתוכלי להוכיח כי העבודה החדשה מאפשרת לך לבלות יותר זמן במחיצת בנך.

בהצלחה
הורדת שעות לא ...
02/11/2015 15:08
רציתי לדעת האם קיצוץ שעות ללא אישור מהעובד האם זה הרעת תנאים? מה ניתן לעשות בנושא.
עורך דין
03/11/2015 15:02
שלום לך

בהחלט יתכן כי קיצוף שעות עבודה בצורה חד צדדית יהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה, וזאת כמובן שהנחה שאין הסכמה חוזית בנושא.

בהצלחה
טליה
03/11/2015 13:12
צהריים טובים לכם

רציתי לבדוק בנושא חוקי העבודה במקרה שלי:

אם מבחינת המשרה שלי יום שישי הוא יום ללא עבודה
זה יום שמשולם לי עליו בכל זאת בחופשת מחלה?

נגיד אם קיבלתי ביום שני, 5 ימי מחלה, שישי משולם גם?
או שאם קיבלתי מיום רביעי נגיד 5 ימי מחלה ושישי נכלל באמצע, הוא גם משולם על פי חוק למרות שהמשרה שלי היא ללא ימי שישי?
עובדיה
03/11/2015 13:07
שלום לכולם.

פוטרתי מהעבודה.

ובמכתב פיטורין רשום שסיבת הפיטורים הוסברה בשימוע.
מעולם לא נעשה לי שימוע ולא הודיעו לי על כך שיש שימוע.
האם זה חוקי לא לרשום סיבת פיטורים?

והאם הבוס יכול להפוך סתם שיחה לשיחת שימוע לאחר שהתבצעה השיחה?
רוזי
03/11/2015 13:01
שלום רב,

אזמח לעזרת עורך דין להתייעצות בבקשה.
בעלי עובד בחברה שבה המעסיק שלו לא מפריש לפנסיה כבר מאוקטובר 2014.

לפי מה שידוע לי זה אסור בחוק.

השיחה שלנו עם הנהלת החשבונות שלו ועם חברת הביטוח הקודמת ואכן הפסיק להפריש והשיחות מוקלטות, מזכירה כי הנהחת החשבונות אישרו כי לא מפרישים כלל גם לא לחברה אחרת פנסיה.

מה ניתן לעשות במקרה זה?
חן
03/11/2015 12:48
התחלתי לעבוד במרץ 2012 וקבלתי מכתב פיטורים באוקטובר 2015. כדי לחשב פיצויים לפי תקופה של שנה שקדמה לסיום העסקה אני מחשב מאוקטובר 2014 עד אוקטובר 2015?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ