פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 908
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותם
20/11/2014 22:00
אני עובדת סוציאלית, ולאחרונה קיבלתי אישור עבור גמול השתלמות. העברתי את הטפסים למעסיק ולדבריו התוספת שתינתן לי עבור גמול ההשתלמות לא תשנה לי את השכר הסופי מכיוון שגמול ההשתלמות מצטרף לשכר הבסיס וזה יקטין לי את סעיף השלמת שכר המינימום (סעיף שאכן קיים בתלוש). האם כך הדבר? האם זה הגיוני? איך זה ייתכן שאני לא אקבל תוספת בנטו עבור גמול ההשתלמות?
עורך דין
23/11/2014 08:35
שלום רותם

אני מציע לך לפנות לחשבת שכר או אל רואה חשבון על מנת לבדוק את תלושי השכר שלך.
שלומי
20/11/2014 17:17
שלום
לפני 2 ו6 חודשים עברתי קורס רמה א' לעבוד כמאבטח במקום X, בהמשך עזבתי את מקום X כדי לעבוד במקום Y , לצורך כך עברתי רענון חד יומי כדי להתחיל לעבוד במקום Y , המעסיק שלי במקום Y דורש ממני קנס אם אעזוב אותו עבור הרענון , האם זה לגיטימי ממנו ?
עורך דין
23/11/2014 08:32
בוקר טוב שלומי

התשובה תלויה במשך הרענון ובגובה הקנס שהמעסיק מכניס להסכם. בגדול, הקנס אם וכאשר חייב להיות פרופורציונאלי.
ישראלית
21/11/2014 20:13
פרשתי בגיל 44 אחרי לידה ואחרי 22 שנות עבודה , האם אוכל כעת לקבל פנסיה תקציבית חודשית?
נעה
20/11/2014 00:28
שלום,
אני מנסה להבין אם התנאי להחזר נסיעות תלוי במרחק של המגורים מהיעד או במספר תחנות האוטובוס ממנו. בכל מקום אני קוראת משהו אחר
אני מתגוררת בישוב בו יש מעט מאוד תחבורה ציבורית פנימית
מקום העבודה שלי מרוחק ממגורי מרחק של קילומטר אחד.
האם אני זכאית להחזר?
תודה.
עורך דין
20/11/2014 15:10
שלום נעה

אם את אינך נוסעת בתחבורה ציבורית למקום העבודה אינך זכאית לקבל החזר דמי נסיעות.
נעה
21/11/2014 16:50
לפי הלינק שצירפת גם על הגעה באופניים מגיע לי החזר נסיעה
האם אני צודקת?
ilana
20/11/2014 08:46
בוקר טוב

עבדתי בדוכן תכשיטים מתאריך 01.03.14 עד 15.11.14

בתאריך 16.11.14 הגעתי לעבודה כרגיל הבוס שלי החל לצעוק עלי שלא הולך לו והוא בהפסדים ואני לא מועילה לו לכן אני מפוטרת מרגע זה אמר לי ללכת .
בעשה 10:30 בבוקר לאחר חצי שעה של תחילת משמרת מצאתי את עצמי מפוטרת
השאלה שלי האם מגיע לי לפי החוק ימים מראש על אי הודעה מוקדמת כלומר פיטורים מרגע להרגע
הוא הוציא לי מכתב רשום שאני מפוטרת מתאריך 17.11.14

תודה על המענה ויום טוב
עורך דין
20/11/2014 15:06
שלום אילנה

כנראה שהליך הפיטורים שלך אינו תקין שכן לפני פיטורי עובד יש לערוך שימוע. כמו כן, יש לתת הודעה מוקדמת בכל מקרה, כנגזרת של תקופת העסקתך.
ilana
20/11/2014 17:17
היי תודה על התשובה לגבי אופן תהליך הפיטורין מה עושים הלאה ? נשארתי בלי שכר ובלי התראה הוא פחטר אותי מהרגע להרגע בלי השימוע
אנבל
20/11/2014 09:41
שלום. אחרי 4 שנים במקום עבודתי התחלפה מנהלת. היא דורשת תנאים חדשים שאינם מסוכמים בינינו. לאחר סירובי אמרה שאיני יכולה להמשיך לעבוד.

הקשיים הם: 1. אין לי חוזה בכתב רק התחייבות בעל פה לשנה זו. ב. אני אחרי חופשה של שלושה חודשים 3. במהלך השנים השתנתה המשכורת באופן דרסטי ( מ1000 ל5000) התלוש האחרון של אוגוסט יחסית נמוך. לפניו זו המשכורת הבסיסית של שנה זו. איך מתבצע התהליך? האם אני זכאית? על פי איזה סכום? כמו כן המנהל הראשי לא פיטר אותי אלא שינה לי את התנאים המסוכמים בעל פה והרע את תנאי...

תודה מרקאש על העזרה
עורך דין
20/11/2014 15:05
שלום אנבל

1. אם אין חוזה עבודה מסודר המעסיק שלך עובר על החוק.
2. אני מבין שאת מדברת על פיצויי פיטורין ותקני אותי אם אני טועה, ואז התשובה היא חיובית. ברור שאם תפוטרתי המעסיק יצטרך לשלם לך פיצויים.

איך וכמה? קשה מאד לדעת בלי לקבל עוד פרטים על מסגרת העסקתך. אם הנך מועמדת לפיטורים, אני מציע שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולות כלשהן, לא כל שכן כאשר היקף העסקתך משתנה ולא ממש ברור
דנה
20/11/2014 11:07
שלום ובוקר טוב לכולם

אני מעוניינת לשנות תפקיד בחברה לאחר חזרתי מחופשת לידה. המהלך נעשה ביוזמתי ומתואם עם המעסיק. המעסיק מבקש לקבל ממני מכתב בקשה מסודר. האם יש "פינות" כלשהן שאני צריכה לדעת מהם לפני כתיבת מכתב הבקשה שלי? אשמח לשמוע כל עצה של עורך דין בעל ניסיון בתחום לפני שאני מחליטה איך ומה לעשות בדיוק...

תודה.
עורך דין
20/11/2014 15:02
שלום דנה

אני בטוח שישנם דברים שחשוב לקחת בחשבון בעת כתיבת המכתב והבקשה לשינוי תפקיד, אך מאחר ואין לי מושג מהו תפקידך ומה היקף משרתך היום ולפני חופשת הלידה, איני יכול לעזור מבלי להטעות אותך.
לינדה
20/11/2014 13:19
האם יכול מקום עבודה להכריח אישה בת 64 לצאת לפנסיה (כדי לפנות מקומה לאחר) ולא יחויב לשלם פיצויי פיטורין?
עורך דין
20/11/2014 15:01
היי לינדה

במילה אחת: לא.
אלכס.
19/11/2014 11:42
היי.

המעשיק שלי מאלץ אותי לצאת לחופשה זמנית
של כמה ימים שהיא לא בתשלום בגלל שעכשין
אין לנו עבודה.
אין לי ימי חופשה צבורים שאני יכול לפדות אותם.
האם המעשיק יכול לאלץ אותי לצאת לחופש של
כמה ימים שהימים האלה ללא תשלום שכר?

תודה רבה.
עורך דין
20/11/2014 10:19
שלום אלכס

אם אין לך ימי חופשה צבורים המעסיק אינו יכול לכפות עליך לצאת לחופשה אלא אם הוא משלם עבור ימי החופשה שכר מלא.
אלכס.
20/11/2014 13:26
תודה רבה!!!
מירב כהן
18/11/2014 11:40
כמה שעות בחודש צריך לעבוד עובד שעובד 5 שעות ביום 5 ימים בשבוע
מירב כהן
19/11/2014 10:00
המעסיק טוען שעלי לתת 110 שעות עבודה לפי 22 יום בחודש מה עלי לעשות על מנת להוכיח את טעותו האם יש בחוק סעיף שקובע את ימי העבודה התיקניים בחודש גלובלי (ממצוע שנתי)?
מירב כהן
20/11/2014 11:33
RE: חצי משרה מירב כהן 01/01/1970 02:00
המעסיק טוען שעלי לתת 110 שעות עבודה לפי 22 יום בחודש מה עלי לעשות על מנת להוכיח את טעותו האם יש בחוק סעיף שקובע את ימי העבודה התיקניים בחודש גלובלי (ממצוע שנתי)?
תודה רבה על התשובות המהירות אשמח לקבל תשובה על שאלתי הנוספת זה מאד חשוב לי
עורך דין
18/11/2014 15:13
היי מירב

התשובה בגוף השאלה: 5 שעות כפול 5 ימים = 25 שעות בשבוע, כפול 4 שבועות בחודש = 100 שעות עבודה.
דניאל
19/11/2014 22:58
שלום.
אני נהג משאית שלפני יומיים יצא מתיקון במוסך כי הגיר שלה נשרף
אני רוצה לדעת אם זה חוקי שהמעסיק שלי אמר לי להישאר בבית כי המשאית עדיין לא מוכנה זה היה לפני יומיים ואני ביקשתי לעבוד לא משנה במה
אז רציתי לדעת אם זה בסדר ומה אני צריך לעשות אם לא

תודה.
עורך דין
20/11/2014 11:03
שלום דניאל

כמובן שהתשובה תלויה במישרין בחוזה העבודה שלך מול המעסיק ולכן, רשה יהיה לתת תשובה חד משמעית ללא עיון בתנאי החוזה.
רונית
19/11/2014 22:18
מבקשת לדעת כמה זמן לוקח לקבל תשלום מביטוח לאומי מרגע הגשת תביעה מטעם המפרק.
לתשובתכם המלומדת אודה.
תודה רבה.
עורך דין
20/11/2014 11:02
שלום רונית

אני מבין שאת מתייחסת למצב של תשלומים לעובדים של חברת שפורקה. ובכן, נתקלתי בעבר במקרים שהתשלומים הגיעו תוך שבועות ספורים ובמקרים אחרים שנמשכו חודשים ארוכים. נסתרות דרכיו של המוסד לביטוח לאומי...
יבגניה
19/11/2014 21:28
שלום, אני צריכה בבקשה עזרה. אני עובדת מעל שנה בחברת קבלן "שלג לבן". בהתחלה עבדתי תור בודקת בטחונית ואז אחרי מקרה רפואי הורידו אותי מתפקיד.חברת קבלן שלי העבירה אותי תפקיד ל"תפעול" בישיבה. אחרי תקופה של 4 חודשים שאני עובדת בתפקיד החדש ,חברת קבלן החליטה, בגלל קיצוים בתקציב, להוריד לי הסעות שאני מקבלת מתחילת החוזה מהבית לעבודה ולהפך. חברת קבלן הציעה שתשלם לי על זמן הגעה לעבודה(כי עבודה זה בתל אביב ואני גרה בכפר סבא) כלומר שעה עד שעה וחצי שלוקח לי להגיע לעבודה. השאלה היא שאם אני לא מסכימה לתנאים הם יכולים לפתר אותי ולא לשלם לי פיצויים על כך שלא הסכמתי? תודה רבה לעונים.
עורך דין
20/11/2014 10:42
שלום יבגניה

בכל מקרה לא ניתן לפטר אותך ללא תשלום פיצויים לפי חוק. מעבר לכך, הפסקת ההסעה מהבית לעבודה ובחזרה עשוייה להתפרש כהרעת תנאי עבודה ויכולה להקים לך את הזכות להתפטר בדין מפוטר. אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בנושא זה.
אליהו
19/11/2014 19:36
אני עובד שכיר בתור מאבטח תחת חברת קבלן כבר 3 חודשים ואני רוצה להתפטר, הבעיה היחידה היא שאני מחוייב בחוזה לשנה ואני חושש מהקנס שעליי לשלם עבור קורס ההכשרה שלי שלקח 10 ימים. האם באמת יכולים לקנוס אותי אם אחליט להתפטר? (בחוזה הסכמתי בכתב על תשלום קנס במידה ואחליט להתפטר לפני תום החוזה). תודה מראש.
עורך דין
20/11/2014 10:24
שלום אליהו

על אף שחתמת על החוזה כאמור, הקנס צריך להיות פרופורציונאלי לשווי ההכשרה שעברת וכן למשכורתך.
פיצויים
מעסיקה
19/11/2014 11:40
שלום
עוזרת בית עזבה עבודתה עקב מצב רפואי לאחר 16 שנה וכשהיא פחות מבת 60.
אילו אישורים עליה להציג על מנת שתהיה זכאית לפיצויי פיטורין עקב מחלה?
שולמו עבורה תשלומי פנסיה לאורך כל השנים כולל רכיב הפיצוייים. למיטב הבנתי אותם 6% חודשיים מהשכר אמורים להיות מנוכים מסך הפיצויים שישולמו עכשיו אם זכאית-האם כך?
תודה
עורך דין
20/11/2014 10:22
שלום מעסיקה

עובדת משק הבית צריכה להציג אישור של רופא תעסוקתי שמציין כי אינה יכולה להמשיך לעבוד במשק בית, שאז היא תהא זכאית להתפטר בדין מפוטר ולקבל את כל המגיע לה לפי חוק פיצויי פיטורין.
שני
19/11/2014 19:43
האם ניתן לפטר אמא עקב מחלת ילד
עורך דין
20/11/2014 10:21
שלום שני

בגדול, המעסיק יכול להחליט מתי ואת מי לפטר מהעבודה לפי רצונו. כמובן שיש לבצע הליך פיטורין חוקי ומסודר. מאידך, אם תוכיחי כי פוטרת באופן המפלה אותך לעומת עובדים אחרים עקב היותך אם לילד, תוכלי לתבוע פיצויים.
שחף
19/11/2014 12:29
האם חוקי לחייב עובד בשעות חסר? למשל, אם שעות התקן המוגדרות הן 6 שעות ועבדתי ביום מסוים 5 שעות באישור. האם חוקי לחייב ולקזז מהמשכורת ללא ידיעת העובד על כך?
עורך דין
20/11/2014 10:18
שלום לך

אם אתה עובד על בסיס שעתי אז התשובה ברורה וחיובית. גם לעובד בשכר גלובלי המחוייב למכסת שעות עבודה מסויימת ניתן לקזז שעות בהן לא עבד מהשכר.
חיים
19/11/2014 13:28
שלום, היכן אוכל לקרוא את פרק 4:" שכר ותוספת שכר " באוגדן תנאי שרות לעובדים ברשויות מקומיות?
כמובן את הפרק המלא כולל תתי סעיפים?

בתודה
עורך דין
20/11/2014 10:17
היי חיים

אני מציע לך לחפש אצל ד"ר גוגל - הוא יודע למצוא הכל ומהר מאד.
רימה
19/11/2014 14:01
אני עובדת בקסטרו שנתיים, שנה וחצי בסניף ברמת גן וחצי שנה בסניף בחדרה (ברצף, כלומר לא הפסקתי להיות עובדת של קסטרו בין לבין.)

המנהל שלי אמר לי שאם אני אתפטר אני אקבל פיצויי פיטורין.

זה נכון?
עורך דין
20/11/2014 10:16
שלום רימה

באופן כללי, זה לא נכון. פיצויים משולמים רק לעובדת שפוטרה ולא לעובדת שהתפטרה. מצד שני, אם תקבלי מכתב מהמעסיק שאומר שאם תתפטרי תקבלי פיצויי פיטורין, אז תוכלי להתפטר ואכן לקבל את כספי הפיצויים לפי ההבטחה של המעסיק.
אודי
19/11/2014 14:11
אישתי עובדת שכירה בחברה מסויימת והיא חתמה על הסכם לפיו התחייבה ל-12 חודשי עבודה וזאת עקב תקופת הכשרה של חודש (עבודת מזכירות). בפועל בוצעה הכשרה בדרך של חפיפה בת 6 ימים. אישתי רוצה לעזוב לאחר 4 חודשים אך חוששת שתיתבע על ידי המעסיק בגין הפרת התחייבות בסעיף שעליו היא חתומה בחוזה. בנוסף, קיים סעיף המחייב הודעה מראש של 45 ימים לפני עזיבה - מה דעתכם?
עורך דין
20/11/2014 10:14
שלום אודי

התשובה לשתי השאלות שלך שלילית. הכשרה מצקועית של 6 ימים למזכירה לא יכולה לחייב אותה בתשלום קנס או להשאר בעבודה לפחות 12 חודשים. כמו כן, תקופת ההודעה המוקדמת היא לפי הקבוע בחוק ולא 45 ימים לי החוזה.
מיקי
18/11/2014 20:39
אני עובד 6 ימים בשבוע, ראשון-שישי וערבי חג.

בימי ראשון-חמישי אני עובד בשעות שלא נחשבות שעות לילה, ובימי שישי וערבי חג אני עובד בשעות שכן נחשבות לשעות לילה.

בימי ראשון עד חמישי אני עובד בין 7 ל 8 שעות ליום, ובמקרים חריגים אני יכול לעבוד רק 6 שעות או מקסימום 9 שעות.
-האם מגיע לי שעות נוספות על ימי חול בהם אני עובד מעל X שעות? והחל מאיזו שעה אני אמור לקבל את תוספת האחוזים?

בכל יום שישי (כל ימי שישי; שבוע אחרי שבוע, וגם בערבי חג) אני עובד כ 11-12 שעות.
-האם מגיע לי שעות נוספות על ימי שישי וערבי חג בהם אני עובד מעל X שעות? והחל מאיזו שעה אני אמור לקבל את תוספת האחוזים?

תודה.
עורך דין
19/11/2014 18:57
שלום מיקי

עובד שהועסק בשבת וביום חג ישולם לו שכר הגבוה ב 50% מהקבוע. ועל שעות נוספות באותם ימים יקבל תוספת של 25% על השעתיים הראשונות ו-50% על השעה הנוספת מעבר להן. לגבי שעות נוספות לעובד במסגרת של 6 ימי עבודה בשבוע, הרי שיש לשלם לך עבור שעות נוספות אחרי שעת העבודה השמינית. בהצלחה
מיקי
19/11/2014 19:35
לא הבנתי לגמרי...

בימי שישי וערבי חג, מגיע לי תוספת של 25 ו 50 אחוז החל מהשעה השמינית (כולל?) או מהתשיעית?

ובימי חול, החל מהשעה התשיעית (כולל?) אן העשירית?
דן
19/11/2014 19:41
החל מהשעה השמינית אתה מקבל תוספת של 25%
לדוגמא: אם עבדת 9 שעות ביום רגיל אתה מקבל שכר של 100% על 8 שעות ושכר של 125% על שעה
מיקי
19/11/2014 19:43
החל מהשעה *השמינית* אתה מקבל תוספת של 25%
לדוגמא: אם עבדת 9 שעות ביום רגיל אתה מקבל שכר של 100% על 8* שעות* ושכר של 125% על שעה

מצטער אבל עדיין לא הבנתי אם אני זכאי ל 125% *החל מהשעה* השמינית, או התשיעית...
דן
19/11/2014 20:07
ביום רגיל החל מהשעה השמינית אתה מקבל 125%
מיקי
19/11/2014 20:19
ביום רגיל / יום חול אני יודע שזה מהשעה התשיעית או העשירית (שאלה)... לא השמינית

ובימי שישי, ערבי חג ו/או לילה (במקרה שלי זה גם שישי וגם לילה) זה מהשעה השמינית או התשיעית (שאלה)...

ולכן, אני נשאר עם שאלותיי בתחילת הנושא...
בר
19/11/2014 10:25
שלום רב,

אני מאוד צריך את עזרתכם בנושא משמרות לילה אני עובד משמרת לילה ארוכה משעה 19:00 עד 7:00 בבוקר וככה שבוע אחד לילה שבוע בוקר ושוב לילה ושוב בוקר , יוצא שאני עובד פעמיים לילות בחודש. ברצוני לדעת האם יש חובה לעבודה בלילה ואו כמה שבועות ניתן לעבוד לילה בחודש ? אני נשוי טרי וזה יוצר לי בעיות בחיי הזוגיות והמשפחה , מה עלי לעשות בנידון? אודה מאוד על היענותכם תודה.
עורך דין
19/11/2014 19:07
שלום בר

התשובה לשאלתך נמצאת בחוזה העבודה שלך. מותר לעבוד משמרות לילה או יום בכפוף למגבלות חוק שעות עבודה ומנוחה, אך עושה רושם כי מסגרת עבודתך אינה נוגדת את החוק.
מירב כהן
19/11/2014 10:07
אני מנהח"ש בחצי משרה (5 שעות ביום) במשרת אמון
בחוזה העבודה סוכם על שכר חודשי קבוע בתוספת שעות נוספות גלובליות האם נכון לקזז לי מהשכר שעות חוסר שמחושבות על הדקה? ואם כן מהיא צורת החישוב של שעות החוסר?
עורך דין
19/11/2014 19:06
שלום מירב

כמובן שניתן לקזז משכרך את שעות העבודה שלא עבדת בהן. עלות שעת עבודה היא חלוקה פשוטה של השכר החודשי בסך השעות שאת עובדת בחודש לפי החוזה.
נוגה
18/11/2014 22:52
חתמתי על חוזה עבודה כעובדת פרילנסר ועבדתי במקום העבודה כחודשיים וחצי. המעסיקה שילמה לי משכורות בלי שהוצאתי לה כנגד חשבוניות. למעשה, כלל לא פתחתי תיק של פרילנסר ואיני רשומה כפרילנסר. היום, לאחר שהתפטרתי ממקום העבודה בשל יחס משפיל מצד אותה מעסיקה, היא מאיימת לתבוע אותי בגין חשבוניות אלה שלא העברתי לה. אציין שהתפטרתי באמצע חודש אוקטובר והיא לא שילמה לי כלל על עבודתי בחודש זה. כמו"כ לא שילמה לי על שבועיים ראשונים של עבודתי בטענה שזו תקופת הכשרה. האם אני נחשבת פרילנסר למרות שאיני רשומה?האם יש לה עילה לתביעה? האם לי יש עילה לתביעה כנגדה? תודה!
עורך דין
19/11/2014 19:03
שלום נוגה

הבעיה שלך אינה קשורה ליחסי עבוד מעביד והנה במישור החוזי. לא היית שכירה ולא התקיימו יחסי עבודה מעביד, ולכן עליך לקיים את החוזה שעליו חתמת כלשונו, שאחרת תוכלי למצוא את עצמך בבית המשפט.
אנה ווסרגיסר
18/11/2014 21:17
שלום
אני חודש אחרי חופשת לידה ובחודש הזה עובדת בחצי משרה לאומת כל השנים שעבדתי במשרה מלאה. עכשיו אני רוצה להתפטר ולהשאר עם הילד.
איך יחשבו הפיצויים שלי? אני עובדת בחברה 3 שנים.
האם יחשבו את החודש של חצי משרה ? כי הוא מורידלי כת הסכום משמעותית. ..
תודה אבה על התשובה.
עורך דין
19/11/2014 19:00
שלום אנה

אם לפני חופשת הלידה עבדת במסגרת של משרה מלאה, אסור למעסיק לפגוע בהיקף משרתך לאחר החזרה מחופשת לידה בכל מקרה. הפיצויים צריכים להיות מחושבים לפי משכורתך כפי שהיתה לפני חופשת הלידה. בהצלחה.
עובדת אלמונית
19/11/2014 17:47
שלום
אני מורה של וותק 16 שנים מאובחנת כסובלת מפיברומיאלגיה לפני כמעט חודש היה לי אירוע בבית ספר שבגללו אושפזתי בבית חולים עקב דופק מהיר ולחצים בחזה ומצב רוח ירוד אני כרגע בחופשת מחלה מרגישה את השלכות האירוע מבחינת כאבים ומצב רוח ירוד ונדנודי שינה וכאבי ראש עזים ועייפות הייתי אצל רמוטולוג שהמליץ על תרופה סימבלטה והייתי אצל פסיכיאטר שהמליץ על תרופה לשינה והרגעה ונתן אבחנה הפרעת הסתגלות וחרדה מלווה במרכיבים דכאונים רופא המשפחה והפסכיאטר הופנו אותי לרופא תעסוקתי
האם משמעות הדבר שאני לא אהיה כשירה לעבודה כמורה במצב הבריאותי הקיים ?
עורך דין
19/11/2014 18:59
שלום לך

ישנן השלכות לממצאים והאבחנה של הרופא התעסוקתי ולכן הייתי מציע לךלקבוע תור ולהבדק אצל רופא תעסוקתי בהקדם האפשרי. הוא יסביר לך בדיוק מהן ההשלכות של מחלתך לגבי יכולותיך התעסוקתיות
כינרת
19/11/2014 10:44
שלום,
רציתי לדעת האם לעובד שעתי מגיע בכל מקרה 9 ימי חג בשנה.
לדוגמא- בשנת 2013 היו 7 ימי חג שלא נופלים על שישי/שבת.
אז כמה ימים היה מגיע לי ? 7 או 9 ?
תודה מראש.
שירה
18/11/2014 17:35
שלום,
יש לי 12 ימי חופשה והמעסיק לא מאשר לי חופש בטענה שאין מי שיהיה במקומי.
יש לציין כי ביקשתי אישור לחופשה חודש וחצי מראש. המעסיק התעכב בתשובתו במשך שבועיים ולבסוף סירב.
חשוב לי להדגיש כי בכל פעם שאני מבקשת חופש גם אם זה ליום אחד אני נתקלת בבעיות.
מה עושים במצב כזה???
עורך דין
18/11/2014 18:21
שלום שירה

החוק קובע כי המעסיק הוא שמחליט אם לאשר לעובד חופשה או שלא. מה שכן, המעסיק חייב לאפשר לך לצאת לחופש בכל שנת עבודה. על מנת לשמור על יחסי עבודה טובים מומלץ לשוחח עם במעסיק בנושא ולהסביר לו את אשר את חשה, על מנת למצוא פתרון שיתאים לשניכם ולא יקפח אותך בכל מקרה.

בהצלחה
שוש
18/11/2014 12:32
סיימתי את עבודתי אצל מעסיק שעבדתי אצלו 11 שנים. במשך השנים אחוזי המשרה שלי השתנו (בחלק מהזמן עבדתי משרה מלאה, בחלק 80% משרה, בחלק 40% ובחלק 20%). בשנה האחרונה עבדתי 10% משרה. נצברו לי כ 50 ימי חופשה. המעסיק טוען שהוא צריך לשלם לי את פידיונם עפ"י אחוז המשרה בשנה האחרונה (כלומר 5 ימים). יש לציין שהצבירה נעשתה במשך כל התקופה וכמובן שלא רק בשנה האחרונה. האם המעסיק צודק?
עורך דין
18/11/2014 15:29
שלום שוש

מצב הדברים מורכב ועל מנת לתת ללך מענה מדוייק יש לקבל עוד פרטים ולבדוק את חוזה העבודה שלך ותלושי השכר. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לאחר שנות עבודה כה רבות.
דנה
18/11/2014 13:18
שלום,

עובד בחברה 3 שנים יצא שבועיים לחופש. במהלך החופשה שלח מכתב התפטרות ונתן חודש הודעה מוקדמת. בינתיים אמר שהוא חולה ולכן לא יכול לחזור לארץ.
האם הוא יכול להיות בחופש/מחלה במהלך כל ימי ההודעה המוקדמת?

תודה,

דנה
עורך דין
18/11/2014 15:20
שלום דנה

עובד יכול להיות בחופשה לכל אורך תקופת ההודעה המוקדמת במידה והמעסיק מסכים לכך. לגבי ימי מחלה, אם לעובד יהיה אישור רפואי לכל ימי המחלה ויש לו מספיק ימים צבורים, הרי שדינם של ימים אלה כדין ימי מחלה רגילים שלא בתקופת ההודעה המוקדמת.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ