פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 908
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עובדת קבלן
26/11/2014 13:07
צהריים טובים לכולם,

אני עובדת שנתית במסגרת של משרה מלאה (כבר שנה ושמונה חודשים) יש ימים שאני עושה כחוק 8.5 שעות יש ימים של 10שעות ובחלק למשל 6 שעות...

אמרו לי בעבודה שכל עוד הגעתי ל-180 שעות בחודש אני לא מקבלת תוספת שכר על שעות נוספות...

מה שנראה לי מאוד תמוהה.. האם אני זכאית לשעות נוספות?

כמו כן מה לגבי קרן השתלמות?? אני עובדת בעייריה אבל עובדת קבלן... האם מחוייבים לעשות לי קרן השתלמות?

תודה רבה!
עורך דין
26/11/2014 16:15
שלום לך

כל עובד זכאי לתשלום עבור שעות נוספות, לפי מספר השעות שהוא עובד ביום ובכפוף למספר ימי העבודה בשבוע. לגבי קרן השתלמות, אין כל חובה חוקית שכזאת. העניין נתון למו"מ מול המעסיק.
מיכאל
26/11/2014 10:49
מה פרק הזמן שאני אמורה לחכות מהגשת הבקשה להכרה בוותק מקצועי בשירות המדינה?
עורך דין
26/11/2014 15:28
שלום לך

פרק הזמן אינו קבוע בחוק ולעיתים הדבר נמשך קצת יותר מדי זמן, כמו כל דבר אחר (כמעט) שקשור למשרדי הממשלה. בירוקרטיה...
רבקה
26/11/2014 10:31
לעו"ד שלום,
בתאריך 3.7.14 ביצעתי לעובדת שלי שימוע שבו נסמרה לה הודעת פיטורים החל מתאריך 28.7
לאחר השימוע העובדת יצאה לחופשה לתקופה של שבועיים ובשל כך שלחתי לה את מכתב הפיטורים יום לאחר השימוע בתאריך 4.7.14
והוא נאסף מהדואר בתאריך 15.8.14
העובדת טוענת כי לא קיבלה את מכתב הפיטורים ולכן הפיטורים נכנסים לתוקף רק מתאריך קבלת המכתב בדואר רשום. אך היא הפסיקה לעבוד בתאריך 28.7 שבו סוכם בשימוע על הפסקת עבודה.
בנוסף לכך טוענת העובדת שמכיוון שפיטרנו אותה לפני חופשת הקיץ (העסק הוא גן ילדים) אנו צריכים לשלם לה בעבור החופש?

אודה לתשובתכם.
עורך דין
26/11/2014 15:22
שלום רבקה

התאריך הקובע במקרה זה הוא המועד בו העובדת הפסיק הלעבוד לאחר שהודעת לה על פיטוריה. אין ספק כי הבינה את הדברים והפסיקה לעבוד. זה שלא הלכה לדואר במשך חודש שלם, זאת כבר בעיה אחרת. עליך לשלם לעובדת פיצויי פיטורין וגמר חשבון לפי כל הזכויות המנויות בחוק. אינך צריכה לשלם עבור חופשת הקיץ אלא אם יש בחוזה של העובדת תנאים שקובעים אחרת.
Ronen.
26/11/2014 08:55
שלום.

אני עובד 11 חודשים בחנות מוצרי מזון.
אני עובד כל יום 12 שעות מ 7 עד 19 שזה מתוכם
4שעות נוספות בכל יום עבודה. וזה המתכונת הקבוע
והרגילה של השעות.
בחודש הבא מעבירים אותנו למתכונת חדשה שהיא לנעשה
היא 8 שעות עבודה ביום. מה שנעשה פשות הורידו מאיתנו
את השעות הנוספות.
האם המעשיק ראשי לעשות זאת על פי החוק?
ואם כן... אם זה הרעת תנאי עבודה?

תודה מראש.
עורך דין
26/11/2014 15:19
שלום רונן

אם מסגרת העבודה שלך לאורך 11 חודשי העבודה היתה לפי 11 שעות ביום וכעת מבקשים לקצץ 3 שעות עבודה ביום, הרי שעל פניו המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית. המלצתי כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם תקבל החלטות, שכן יש לבדוק לעומק את חוזה העבודה שלך.
מור
26/11/2014 05:28
שלום, בחברה בה אני עובד יש שירות הסעות. שאלתי היא אם יש זמן מסויים מסיום המשמרת שאני צריך להגיע לבית או שזה תחום פרוץ ואפשר פשוט לעשות הסעה שלוקח הרבה זמן להגיע? אם יש זמן מסויים אשמח לדעת מהו ואם מגיע פיצוי מסויים?
עורך דין
26/11/2014 15:16
שלום מור

לכל עובד, בין אם הוא נוסע ברכב, בתחבורה ציבורית או בהסעה מטעם מקום העבודה, לוקח זמן להגיע ממקום העבודה הביתה ובדרך ההפוכה, מהבית לעבודה. אין כללים בנושא.
ציפי
23/11/2014 08:28
אני עובדת כמ"מ בתאגיד עירוני כחצי שנה . (ללא נסיון קודם ).יצאו למיכרז על התפקיד והיועצת המשפטית אמרה שהנסיון שלי במקום העבודה הנוכחי לא נחשב, למרות שהמנהלים מעוניינים בהמשך העסקתי. מה דעתכם ?
עורך דין
23/11/2014 16:37
שלום ציפי

לא הבנתי למה כוונתך. האם הניסיון שלך לא נחשב לפי דרישות המכרז לתפקיד? האם הניסיון שלך לא נחשב לצורך ותק במקום העבודה? נסי להסביר את עצמך טוב יותר בבקשה.
ציפי
25/11/2014 21:46
במכרז נדרש נסיון .אולם נאמר לי כי נסיון באותו מקום אליו מיועד המכרז אינו נחשב לנסיון. כאילו רק נסיון חיצוני נחשב לנסיון . הטענה הזו נשמעת מופרכת ולא הגיונית ולו מהסיבה שלפי גישה זו מועמד מתוך המערכת אינו יכול להתמודד אף אם יש לו 20 שנות נסיון. כי נסיון במערכת אינו נחשב. מה דעתך?
עורך דין
26/11/2014 15:15
שלום שוב ציפי

על פניו, המדובר בדרישה מפלה שאינה לגיטימית. אין כל סיבה לקבוע כלל כזה ולעניות דעתי, זה לא יעבור את מבחן בית הדין לעבודה. אם הנושא חשוב לך, הקדימי לפנות אל עורך דין בצירוף טפסי המכרז וקבלי חוות דעת פרטנית בנושא.
חורחה
26/11/2014 13:10
שלום רב

לאחר 3 חודשי עבודה שמתי לב שהמשכורת לא מופקדת בחשבוני בבנק. בבירור בהנהלת חשבונות במקום עבודתי הסתבר שמספר החשבון הוקלד לא נכון וכתוצאה מכך הופקד לחשבון אחר.

בידי העתק של טופס פרטיי האישיים שמילאתי עם תחילת העבודה ובו מספר החשבון הנכון.

כיצד עלי לפעול על מנת לקבל את כספי?
תודה מראש
עורך דין
26/11/2014 15:13
שלום חורחה

פנה אל המעסיק בהקדם האפשרי, הפנה את תשומת ליבו לטעות ובקש ממנו להעביר את שכר עבודתך אליך. אם הטעות היא של המעסיק אין כל סיבה שאתה תסבול מכך. המעסיק יצטרך לטפל בנושא ולתקן את הטעות שעשה.
תמר
26/11/2014 13:21
שלום וברכה

אני עובדת שכירה בחברת תקשורת גדולה - כאשר המוקד עובד בזמינות 24/7 חזרתי מחופשת לידה לפני קרוב לשלושה חודשים בערך ...

מה החוק אומר במידה ואחליט להודיע למעסיק שאופי העבודה לא מתאים לי כבר בגלל המשמרת...

התינוקת תיהיה בחודש ינואר הקרוב בעזרת ה׳ בת 9 חודשים

האם אני זכאית לעזוב ולקבל את כל תנאיי הפרישה/העזיבה עד שביתי תיהיה בת 9חודשים?

מה החוק אומר בעניין ?

האם וכאשר אחליט להמשיך בעבודתי אהיה זכאית גם לאחר שביתי תיהיה יותר מ-9 חודשים לקבל את מלוא הפיצויים ?
האם כאשר אחליט להתפטר מתפקידי המעסיק יוכול לתת לי75%מסך הפיצויים (ממקרים שקרו זה מה שהיה)? האם אוכל לחתום בלשכה בגלל שאחליט לעזוב מהסיבה הזאת?
תודה רבה
עורך דין
26/11/2014 15:12
שלום תמר

את יכולה להתפטר לפי החוק, לצורך טיפול בביתך התינוקת ובטרם ימלאו לה 9 חודשים, שאז תוכלי לקבל את כל הזכויות של עובד מפוטר.
שאלה
עוד צעירה
26/11/2014 13:59
שלום.
האם תובע רשאי לקבל את המידע של כמות עובדים של חברה שאותה הוא תבע בעצמו בבית הדין? קבלת המידע תהיה על פי עיון במסמכי הנתבעת- קרי החברה. המידע נחוץ לשם אפשרות הוספת תובעים פוטנציאלים לתביעה בבית הדין לעבודה בשל פגיעה קשה בזכויות העובדים. תודה על העזרה.
RE: שאלה
עורך דין
26/11/2014 15:11
שלום לך

כמובן שאם יהיה צו של בית הדין לעבודה שיורה לחברה הנתבעת להעביר את הנתון המספרי לגבי כמות העובדים, הנתבעת תהיה חייבת למלא אחר הצו. במקרה אחר, כאשר אין צו כאמור, לחברה אין כל חובה לעשות כן.
מיכל
26/11/2014 14:05
שלום רב,
ברצוני לברר אם זה חוקי לעבוד כפקידת קבלה במלון בלילה ולא לקבל תוספת שכר על השעות מ11 בלילה עד שבע בבוקר.
כששאלתי לגבי זה אמרו לי שזה לפי הסכם קיבוצי.
עורך דין
26/11/2014 15:10
שלום מיכל

ההסכם הקיבוצי של עובדי בתי המלון אורך ומורכב וחשוב לכל עובד לקרוא ולהבין אותו. בגדול, את בהחלט אמורה לקבל תוספת עבור עבודה במשמרת לילה, בכפוף למסגרת העסקתך. הנה החלק הרלוונטי מתוך ההסכם הקיבוצי (ואני שוב מצי עלך לקרוא את כולו):

דרך קביעת תשלום במשמרת ערב, לילה, שבת וחג

בהסכם מיום 20.2.05 נקבע לעניין קביעת תשלום במשמרת ערב, לילה, שבת וחג כדלקמן:

עובד שעבד בפועל לפחות 3 שעות בין השעות 16:00 עד 23:00, המשמרת בה עבד תוגדר כמשמרת ערב.

עובד שעבד בפועל לפחות 3 שעות בין השעות 23:00 עד 06:00, המשמרת בה עבד תוגדר כמשמרת לילה.

עובד שהשלים עבודה בפועל של 5 שעות בתחום שבין השעות 23:00 ועד 06:00 יהיה זכאי לקיצור יום העבודה (העובד יהיה זכאי לחלק היחסי של שעה וארבעים דקות עבודה, בהתאם ליחס בין מספר השעות שעבד בפועל לבין 6 שעות ו-20 דקות). סעיף זה יחול רק על עובדים שהחלו עבודתם במלון לפני 1.2.04.

אין באמור כדי לגרוע מזכויות עובד עפ"י חוק שעות עבודה ומנוחה.

עובד יהיה זכאי לתשלום נוסף בגין עבודה בשבתות ובחגים כאמור לעיל, רק בגין עבודה בשבת ו/או בחג ו/או בליל הסדר ו/או ביום כיפור, רק בעבור אותן שעות שעבד בפועל בתחום השבת ו/או החג ו/או ליל הסדר ו/או יום כיפור.

עובד יהיה זכאי לתשלום רק בגין שעות העבודה שנקבעו עפ"י סידור העבודה ו/או שהעבודה בהן הוצעה בהנחיית ו/או הוראות ו/או אישור הממונה.

האמור לעיל לעניין התשלום הנוסף בגין עבודה בשבתות וחגים יחול רק על עובדים הזכאים לתשלום נוסף בגין עבודה בשבת ו/או בחג ו/או בליל הסדר ו/או ביום כיפור מכוח ההסכם הענפי וההסכם שנחתם ב-21.3.04 ובשיעורים הקבועים שם, ואין בו כדי להקנות לעובד זכות כלשהי שאינה קיימת לו מכוח הסכמים אלה.
ליליאנה
26/11/2014 00:37
שלום , אני ארבעה חודשים אחרי לידה ,ואני עדיין בחופשת לידה עד מרץ , נהוג אצלנו במקום העבודה לשלם דמי הבראה בדצמבר , השאלה האם אני זכאית לקבל את דמי ההבראה כל עוד ואני בחופשת לידה ??
עורך דין
26/11/2014 13:19
שלום ליליאנה

רצף הזכויות שלך נשמר לאורך חופשת הלידה ואת בהחלט אמורה לקבל דמי הבראה.

בהצלחה
הילה
25/11/2014 22:18
שלום, אם המעביד שלי נתן לי להיות בכוננות יום שלם ולחכות להוראה האם להגיע לעבודה, האם עליו לשלם לי על הזמן הזה, אם כן כמה? תודה
עורך דין
26/11/2014 12:59
שלום הילה

באופן כללי חשוב לבדוק איך מנוסחת הכוננות שאת מדברת עליה בחוזה העבודה שלך. הכלל הוא כי אם את צריכה להיות בכוננות ולהגיע לעבודה בפרק זמן מוגבל ולכן את עומדת לרשות המעסיק, עליו לשלם לך על שעות אלה. בפועל, ברוב המקרים המעסיקים מתחמקים מכך (בעיקר בתשלום למלצרים ועובדי מטבח).
erez
25/11/2014 21:49
רציתי לקבל חוות דעת לגבי תנאי עבודה...
יש לי חוזה עבודה בעל פה עם בעל הבית שמכובד כפי שסיכמו.
משכורת פיקס עם תלות בשעות עבודה..הפרשה לפנסיה וכו..
אך במהלך השנה האחרונה נולד לי בן ויש חילוקי דעות לגבי נקודות הזיכוי המגיעות לי או לא מגיעות.
המעסיק טוען שאם יש שינוי לרעתו כמו מס מעסיקים שעולה וכדומה הוא סופג את הנטל והמשכורת לא מושפעת ואם לטובתו אז גם ככה...לסיכום נקודות הזיכוי מגיעות לי העובד או למעסיק? אשמח לחוות דעתך..ארז
עורך דין
26/11/2014 11:41
שלום ארז

נקודות הזיכוי הן שלך כמובן ושכרך לא אמור להפגע בגלל נקודות זיכוי. אם נוספו לך נקודות זיכוי הפרשות המעסיק למס הכנסה יקטנו, זה הכל.
יונית
25/11/2014 19:43
אני עובדת ברשת נעליים, שרק לאחרונה התחילו לתת ביגוד (חולצה) לעבודה. זה היה עוד בקיץ. ועכשו חורף. והרשת מסרבת לתת לעובדים חולצות ארוכות או קופצנים, הם טוענים שאנחנו צריכים לעבוד עם חולצה קצרה ומי שרוצה שישים חולצה דקה מתחת! גם לאלה שלא אוהבים את הרעיון לשים חולצה דקה מתחת.

האם זה חוקי לתת לעובד למות מקור העיקר שהעובד ייצג את הרשת שלהם עם החולצה הקצרה?
עורך דין
26/11/2014 11:40
שלום יונית

המעסיק מחוייב לספק לעובדים תנאי עבודה הולמים וזה בהחלט כולל את האפשרות ללבוש בגדים שימנעו מהעובדים לסבול מקור במקום העבודה. לא ניתן לאלץ עובד לעבוד בחולצה קצרה בימי החורף הקרים.
דפנה
25/11/2014 09:57
שלום רב,
אני עובדת כ-4 שנים במקום עבודתי. חלק מהסכם העבודה אומר שעלי לבצע משמרות ערב בנוסף לבוקר. לאו דווקא באותם ימים.
אני אם חד הורית לשני ילדים צעירים ועלתה בשבועות האחרונים בעייה חמורה עם הבן שלי. דבר המונע ממני את האפשרות לעבוד בערב. המנהלת שלי אינה מוכנה לעצור זמנית את משמרות הערב שלי, עד אשר תפטר הבעיה.
האם ישנו חוק המגן עלי מפני פיטורין במקרה כזה? האם אפשר לחייב אותה להתחשב? האם אני יכולה לבקש חלת? ומה החוק קובע בנושא זה?
אשמח לעזרתכם
תודה
עורך דין
26/11/2014 11:39
שלום דפנה

לצערך אין חוק שיכול לאלץ את המעסיק לשנות את מסגרת העסקתך בעקבות שינויים בסטטוס האישי- משפחתי שלך. מה שכן, אני מציע לך להגיש בקשה כתובה ומנומקת למנהל האחראי עליך ואולי גם למנכ"ל החברה, ולפרט באשר למצבו של בנך. יתכן מאד וזה יוביל לשינוי בעמדת המעסיק.
אלברט
25/11/2014 09:27
בוקר טוב למנהלי הפורום,

אני הגשתי מכתב היתפטרות לאחר 18 שנות עבודה ל-30 ימי עבודה אחרונים של הודעה מראש. עברו כבר 14 ימי עבודה ובעל הבית לא הגיב אפילו לא בעל פה ולא במכתב. מה אני אמור לקבל מהמעסיק לאחר שהגשתי מכתב (אסמכתא) אולי תאריך יעד לסיום העבודה? האם הוא חייב להגיב ולהוציא מכתב תקופת העבודה? תודה מראש על תשובתכם
עורך דין
26/11/2014 11:37
שלום אלברט

בגדול, המעסיק אינו חייב להגיב למכתב ההתפטרות שלך תוך פרק זמן מסויים. מה שכן, בתום תקופת ההודעה המוקדמת אתה תוכל להפסיק לעבוד. אכן נהוג ומקובל שהמעסיק יוזם שיחה עם העובד המתפטר, לא כל שכן לאחר 18 שנות עבודה.
רביד
25/11/2014 09:25
שלום רב שמי רביד.

לפני כמה חודשים עבדתי בחברת מסחר באינטרנט (אופציות בינאריות) בהרצליה פיתוח בתור מעצבת גרפית. פוטרתי מהעבודה לאחר חודש וחצי בסך הכל חשוב לציין שללא שימוע.

הגישו לי מכתב פיטורים ביד ואמרו לי שסוגרים את המחלקה ועוד אנשים הולכים הבייתה כמו חן הכריחו אותי לחתום על מסמך שלא אתבע אותם על מנת לקבל את המשכורת לאחר הפיטורים.

העניין פה הוא שיום לפני ההודעה ניגשה אלי אחת העובדות בחברה מטעם המנהל שהוא אחד מהבעלים של החברה וביקשה ממני לזייף חתימה של לקוח, לקחת חתימה ממסמך ישן שהוא חתם עליו ולהדביק אותה בפוטושופ על מסמך חדש שמאפשר לחברה למשוך מכרטיס האשראי של הלקוח סכום של מעל ל- 3000 יורו.

אני כמובן סירבתי ואז היא התיישבה על המחשב שלי וביצעה את הזיוף בעצמה. הבקשה ממנה נעשתה בעל פה לכן אין לי אין להוכיח, אבל אבל מנגד יש ברשותי את הסירוב שלי בהתכתבות במייל כולל המסמכים שהתבקשתי לזייף שנשלחו אלי גם באמצעות המייל, הטופס לאחר הזיוף, קובץ המקור של הפוטושופ שבו ניתן לראות שהדביקו את החתימה, אימיילים ותצלומי מסך של הקבצים האלה על המחשב בעבודה. אני חושבת שלפיטורים שלי יכול להיות קשר לזה וגם אם לא אני לא חושבת שמה שהם עשו זה חוקי.

אני לא יודעת אם יש לי קייס פה ואם בכלל יש קשר בין הזיוף לפיטורים. אם אתם יכולים לעזור לי במשהו?

בכבוד רב. רביד בן יהודה
עורך דין
26/11/2014 11:35
שלום רביד

הליך פיטוריך לא היה חוקי אם לא התבצע שימוע קודם להחלטה על פיטוריך. צריך להפריד את הנושא מהמעשה החמור של זיוף מסמך, שכן זהו מעשה פלילי חמור לכאורה.
בועז
25/11/2014 09:25
שלום
תוך כמה זמן מפירוק חברה (מהודעה על מפרק זמני) צריך להגיש לביטוח לאומי טופס 5305 (תביעה לתשלום חוב שכר)?
עורך דין
26/11/2014 11:33
שלום בועז

אני מציע לך לעיין באתר הביטוח הלאומי ולבדוק מה קובעות התקנות בנושא.
כהן גליה
25/11/2014 08:25
הנני מועסקת כעובדת סוציאלית בעיריית רעננה כ14 שנים ומקבלת שכר הכולל ימי עבודה וימי כוננות שאני מחוייבת לבצע במסגרת עבודתי . היום הודיעו לי כי יקצצו בשכרי. האם זה מקובל על פי דיני עבודה ?
עורך דין
26/11/2014 11:32
שלום גליה

בגדול, קיצוץ בשכר עשוי להוות הרעת תנאי עבודה וברור כי אין לקבלו כמובן מאילו. אני מציע לך להקדים ולהתייעץ עם עורך דין לגבי הנסיבות המיוחדות במקרה שלך, בטרם קבלת החלטות או חתימה על מסמכים כלשהם.
ליאן
25/11/2014 00:14
שלום
עבדתי 10 וחצי חודשים בעבודה והמעסיק לא שילם משכורת חודש וחצי האחרונים כתוצאה מכך עזבתי. הוא גם לא שילם פנסיה כל הזמן הזה וכן הייתה לי פנסייה קיימת שגם ביקשתי ממנו כמה וכמה פעמים שיפריש לי לשם (אפילו הבאתי מסמכים מוכנים כדי שיחתום והוא לא חתם) עכשיו חודשיים אחרי אני צריכה לתבוע אותו לקבלת הכספים שמגיעים לי
אני צריכה לתבוע אותו גם לכספי הפנסיה?
אם כן איך אני מחשבת את הכספים שמגיעים לי?
בתביעה אני מחשבת גם את האחוזים שמגיעים לי על ההלנת שכר?

תודה
עורך דין
25/11/2014 18:32
שלום ליאן

הצעד הבא שלך צריך להיות פניה לבית הדין לעבודה והגשת תביעה כנגד המעסיק. אני ממליץ לך לפנות לעורך דין על מנת שינחה אותך וייעץ לך כדאי לפעול, ולפי שיקול דעתך - תמיד עדיף לפעול תחת ייצוג משפטי ובאמצעות עורך דין. אין ספק כי המעסיק שלך צריך לשלם את המגיע לך.
אנסטסיה
25/11/2014 10:13
שלום רב!

1. אני רוצה לישאול במהלך הריון הבאתי לעבודה שלי טופס שיקלו עלי בעבודה (העבודה שלי אחראית משמרת היא כוללת קופה והוצאת סחורה מהחנות).

הם נתנו לי כמה ימים להיות בקופה ואז עוד פעם הוציאו אותי להוציא סחורה וטענו שאני עובדת לאט מידי! רק לאחר שביקשתי שהחליף תפקיד כי אני לא יכולה לעבוד יותר במאמץ הם יסכימו לתת לי לשבת בקופה. אני רוצה להדגיש שהייתי מאושפזת פעמים ביגלל צירים מוקדמים וילדיתי גם בשבוע 37 עם משקל כימעט פג 2240.

האם עכשיו אני יכולה לעשות בקשר לזה משהו?

2. אחרי שילדתי חזרתי לעבודה. שעות העבודה שלי הם מ 15.30 עד 23.00 וגם התחילו לי כאבים בגב ובבטן.
מכיוון שהעבודה שלי היא הוצאת סחורה אז זה יותר מקשה עלי.

אם ביקשתי ממנהלת שלי שתעביר אותי לעוזר בבית המרקחת שהשעות שם יותר נוחות מ 15.00 עד 21.00 לפעמים עד 22.00 ופחות עומס של סחורה כבדה האם היא חייבת לאשר?
עורך דין
25/11/2014 17:02
שלום אנסטסיה

1. מה שהיה לפני הלידה היה ונגמר. יכולת לפעול בזמנו וחבל שלא עשית זאת אבל העיקר שילדת וכולם בריאים ושלמים.

2. לא. היא לא חייבת. אבל, אם תפני לרופא תעסוקתי שיבדוק אותך וייתן המלצות לגבי הקלות או הגבלות בתפקודך, המעסיק יהיה חייב ליישם אותן.

בהצלחה ותרגישי טוב.
איתי
25/11/2014 16:46
שלום!

ביולי 2012 התחלתי לעבוד בחדר כושר בעיר מודיעין, כמה חודשים לאחר מכן עברתי להתגורר בעיר שדרות בעקבות לימודים גבוהים. במשך השנתיים האחרונות גרתי ולמדתי בשדרות, ובסופי שבוע המשכתי לעבוד במודיעין. לפני יומיים החלטתי להתפטר.

מבדיקה שעשיתי, ישנה זכאות לפיצויי פיטורין בעקבות מעבר דירה הרחוקה למעלה מ-40 ק"מ ממקום העבודה, ועוד הבנתי כי מעבר מאיזור שאינו בפיתוח לאיזור בפיתוח (כלומר ממודיעין לשדרות), מהווה קריטריון לקבלת הפיצויים.

שאלותי:
1. האם אני זכאי לפיצויים אלה, למרות שאני מתפטר כשנתיים לאחר שעברתי דירה?
2. במידה וכן, האם יש משהו שצריך להכין מראש? שינוי כתובת בת"ז, חוזה דירה או לימודים וכ'...?

תודה רבה מראש!
עורך דין
25/11/2014 16:48
שלום איתי

סביר ביותר כי לא תוכל להתפטר בדין מפוטר לאחר שנתיים, מיום שעברת דירה. המעסיק לא ישלם לך פיצויים ואם המקרה יגיע לפתחו של בית הדין לעבודה, סביר כי תביעתך תדחה.
איתי
25/11/2014 16:59
הבנתי..

היה שווה לנסות.

תודה רבה!
אורטל
25/11/2014 10:17
שלום רב,

שמי אורטל, אני מועסקת במשרד בתפקיד פקידותי, היקף המשרה היא 5 ימים בשבוע (ראשון עד חמישי) 8 שעות ליום.
בפועל יוצא שאני עובדת כמעט כל משמרת בממוצע 8.5 שעות (וזה מקובל על המעסיק שלי...) אך למרות זאת בסך הכל שעות החודשי אני לא מגיעה ל-186 שעות תקן

השאלה שלי אם מגיע לי תשלום על שעות נוספות למרות שלא עבדתי מעל 186 שעות חודשיות אך עבדתי כמעט כל יום בממוצע 8.30 שעות.

אודה לקבלת מענה
עורך דין
25/11/2014 16:51
שלום אורטל

במידה ואת עובדת רק 5 ימים בשבוע לא מגיע לך תשלום עבור עבודה בשעות נוספות, אם את עובדת 8 וחצי שעות בכל יום.
ארז
25/11/2014 10:18
שלום רב,

עבדתי במפעל במשך שנתיים והתפטרתי. קיבלת מהמעסיק אישור על תקופת העסקתי בחברה. היום, חברה אליה אני רוצה להתקבל מבקשת אישור על תקופת העסקה הקודמת שבו מופיע אחוז המשרה - נתון שלא מופיע באישור אשר ניתן לי, ובחברה הקודמת אומרים שאין להם אפשרות להמציא אישור כזה...

האם חובתם לתת לי אישור על אחוז המשרה, או רק על תקופת ההעסקה?

המון תודה,
ארז
עורך דין
25/11/2014 16:49
שלום ארז

אם הבנתי נכון, שאלתך מתייחסת למעסיק הלפני אחרון שלך... קשה מאד להגיד כי הוא עדיין חייב לך משהו. אם תרצה להוכיח את היקף המשרה שלך אצלו, מצא עותק מתלושי השכר שלך והצג אותם.
נטע
24/11/2014 17:06
שלום רב,
הנני עובדת במקום עבודה מסויים מזה 7 שנים כעובדת במשכורת חודש. בחצי שנה האחרונה, עקב שינויים פנימיים, חלה ירידה משמעותית בהיקף שעות עבודתי מה שגרם למשכורתי בחודשים האחרונים להיות נמוכה יותר כתוצאה מכך וכן גרם להורדת ממוצע השעות החודשיות שלי.
כרגע, אפשרות של פיטורין עומדת על הפרק וישנה מחלוקת ביני ובין המעביד באשר לחישוב גובה הפיצויים המגיעים לי.
המעביד טוען שלמניין השעות הממוצע שלי בשנה האחרונה השפעה על גובה הפיצויים המגיעים לי ואני טוענת שאין למניין השעות שלי בפועל שום רלוונטיות שהרי אני עובדת במשכורת ולא עובדת בשכר ולהבנתי חישוב הפיצויים צריך להיעשות לפי משכורת אחרונה ברוטו כפול 7 שנים.
ההפרש בין החישוב שלי לבין החישוב של המעסיק גבוה ביותר עקב העובדה שבחצי שנה האחרונה שעות העבודה שלי הצטמצמו משמעותית מה שגרם כמובן לממוצע החודשי בשנה שלפני הפיטורין לרדת באופן דרסטי.
השאלה היא- האם עצם ההגדרה שלי כעובדת במשכורת מספיקה כאן במחלוקת מול המעסיק או שאני מפספסת משהו?
תודה רבה
עורך דין
25/11/2014 14:13
שלום נטע

כפי שאת מבינה כבר בעצמך, התשובות לשאלות שלך כרוכות בעיון בחוזה העבודה שלך ובמענה לעוד כמה שאלות שהתשובות להן אינן מופיעות בגוף שאלתך. אם את עומדת לפני פיטורין אחרי יותר מ-7 שנות עבודה, תעשי בחוכמה אם תפני לקבלת ייעוץ משפטי מקדים בטרם נקיטת פעולות אחרות ועוד בטרם השימוע שיערך לך.

בהצלחה
נטע
25/11/2014 15:29
שלום לך שוב,
תודה על תשובתך. היה סמוך ובטוח שאפנה לקבלת יעוץ משפטי בטרם נקיטת פעולה כלשהי.
כתבת שהתשובות לשאלות שלי כרוכות בעיון בחוזה העבודה שלי ובמענה לעוד כמה שאלות שהתשובות להן אינן מופיעות בגוף שאלתי.
אז ככה- כתוב לי בחוזה:
״החל מחודש ינואר 2014, שכרך ברוטו יעמוד על 12000 ש״ח וישולם לך החזר נסיעות בסך 600 ש״ח לחודש״
האם זה עוזר במשהו?
לאיזה עוד שאלות צריך מענה בהקשר זה? זה ממש חשוב לי כי מדובר בסכום לא קטן..
ולסיום, האם תוכל להמליץ לי על מישהי טובה באיזור תל אביב?
אני לא מתכוונת לוותר פה..
תודה רבה
מערכת אתר זכוי...
25/11/2014 15:43
היי נטע

את מוזמנת לפנות אל מוקד הייעוץ הטלפוני שלנו, שם תוכלי לבחור באזור תל אביב ותופני אוטומטית לעורך הדין שישמח לעזור לך: 072-334-2000
נטע
25/11/2014 15:57
באם אפשרי, אשמח לתשובה בכתב מהעו״ד בטרם אפנה למוקד לקבלת ייעוץ אישי.. תודה
איציק
25/11/2014 00:09
שלום, שאלה נוספת אני מורה את השיעור אני מתחיל בשעה 8:30 המנהל מחייב אותי בחוזה להגיע בשעה 8:20 האם תשלום השכר מתחיל משעה 8:20 או משעה 8:30 שעה זו תחילת שעור כנזכר?
תודה
איציק
עורך דין
25/11/2014 15:36
שלום איציק

כפי שעניתי לשאלתך הקודמת כך גם במקרה הזה, השכר אמור להיות משולם לך החל מהשעה 08:20 אז אתה מתחיל לעבוד, ואין זה משנה מתי מתחיל השיעור בפועל. המעסיק ביקש ממך להגיע בשעה זאת ולכן עליו לשלם לך שכר עבודה חל משעה זאת.
נעמי
25/11/2014 14:37
שלום רב,
לאחרונה פוטרתי ביום בהיר ,אחרי כארבע שנות עבודה.
הוסבר לי כי תפקודי המקצועי אינו משביע רצון במשך זמן רב , ניתנו דוגמאות שבכול מקום תקין לא היו גורמות לפיטורין על רקע זה. המעסיק התעקש לתת לי מכתב פיטורין על רקע זה על אף שיכול היה לתת מכתב פיטורין על רקע צימצומים בכוח אדם בחברה (זוהי אחת הסיבות שבגללן פוטרתי) ומתוך שכך אין לי מכתב המלצה או דמות שיוכלו לפנות אליה לצורך המלצה .הנני עובדת קרוב ל 30 שנים והמקום האחרון היה החמישי בתקופת זו. כמו כן אף בטופס הצהרת המעסיק לביטוח לאומי ,ציינה חשבת בשכר סיום עבודה -צימצום כוח אדם והמנהל תיקן ודאג שיהיה כתוב "פיטורים". מה אני יכולה לעשות במקרה זה , האם עפ"י חוקי העבודה יש לי זכות לדרוש מכתב פיטורין אחר בכדי לאפשר לעצמי המשך חיים מקצועיים ? חייבת לציין במשך תקופת עבודתי שם לא פשעתי ולא שיבשתי דוחות חברה ואו כל דבר אחר שיכול היה להכפיש את החברה או להציג נתוני חברה שגויים .
תודה מראש על המענה
עורך דין
25/11/2014 15:22
שלום נעמי

לצערך הרב, זכותו המלאה של המעסיק לכתוב במכתב הפיטורים את סיבת הפיטורים שהוא מוצא לנכון. יתרה מכך, ישנם מעסיקים שאינם כותבים את סיבת הפיטורים כלל - ובכל מקרה, לך כעובדת / מפוטרת אין כל זכות להתערב בשיקוליו של המעסיק, מעבר לבקשה אישית לנסח את המכתב כך שלר יפגע בעתידך התעסוקתי.

בכל מקרה, ההחלטה בעניין נתונה למעסיק.
ערן
25/11/2014 15:05
אני עובד כפקיד במשרד פרטי הממוקם בעירי בקרבת מגורי (ידוע לבעל המשרד כי בחרתי לעבוד שם בשל כך וכי אני מבצע תפקיד שהוא מתחת לכישורי בשל כך). בעל המשרד החליט להעתיק המשרד לעיר סמוכה במרחק של כ-20 ק"מ מהמיקום הנוכחי. בנסיבות המשפחתיות שלי הנ"ל מייצר לי בעיית הגעה/נגישות משמעותית. האם אני זכאי לפיצויי פיטורים במקרה ואחליט להתפטר ? ולחלופין האם אני זכאי לפיצוי כלשהו אחר בגין המשמעויות הנגזרות מכך (במקום 5 דקות נסיעה - 1.5 שעות נסיעה, בעיות חנייה קשות במיקום החדש, הכרוכות גם בעלות כספית וכו')
עורך דין
25/11/2014 15:18
שלום ערן

על מנת להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין תצטרך להוכיח כי העברת המשרד למיקומו החדש מהווה עבורך הרעת תנאי עבודה מוחשית. כמובן שכל מקרה נשקל לגופו ולכן, בטרם ניתן יהיה לתת לך מענה ולהכריע לגבי המקרה שלך, ראוי כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי שבמסגרתו תשוחח עם עורך דין בנושא.
איציק
24/11/2014 23:58
שלום,
כך מופיע באתר משרד החינוך כדלהלן:האם חלה על המורה חובה להשתתף בתורנויות, ובאיזה היקף?

השתתפות המורים בתורנויות שקובע מנהל ביה"ס היא חובה. מטרת התורנויות לפקח על התלמידים בתחומי ביה"ס, לפני תחילת הלימודים, בהפסקות ואחרי הלימודים. מועדי התורנויות של המורה ייקבעו בהתאם לזמני עבודתו. מורה העובד במשרה חלקית ישתתף בתורנויות באופן יחסי להיקף משרתו.
שאלתי: אם המורה משתתף כל יום רבע שעה במשך 5 ימים בשבוע האם צריכים לשלם על דקות אלו או לא. לדוגמא: אם עובד הוראה עובד מ-8:30 עד 13:00 במשך 5 ימים וביום ששי מ-8:30 עד 12:00. בסה"כ יוצא 26 ש"ש וכעת כל רבע שעה ב- 5 ימי עבודה נוסף עוד 2.5 שעות ביחד 28.5 שעות האם החשבון נכון או לא.
תודה וסליחה על האריכות.
איציק
עורך דין
25/11/2014 15:15
שלום איציק

הכלל במקרים אלה פשוט: בכל זמן שבו אתה עומד לרשות מעסיקך לצורכי עבודה, בין אם לצרכי לימוד בכתה או לצרכי תורנויות חצר, אתה זכאי לקבל תשלום מלא.
נטע
25/11/2014 13:21
שלום, שמי נטע ואני עובדת כבר 7 שנים אצל מעביד ספציפי. חשוב לי להבין מספר דברים בהקשר לשאלתה של דורית ואני אשמח לתשובה.

האם העובד יכול לבחור שלא לשחרר את כספי הפנסיה שנצברו לו?

האם כספי הפנסיה ילכו לאיבוד במידה ולא תהיה רציפות מסויימת בהפקדות? (למשל, במקרה שיקח זמן עד שאמצא מקום עבודה אחר?)

האם חייבים בתשלום מס על כספי הפיצויים והפנסיה, במידה ואבחר לשחררם?
תודה רבה
עורך דין
25/11/2014 14:22
שלום נטע

התשובה לשאלתך הראשונה חיובית. העובד לא חייב לשחרר את כספי הפיצויים ויכול להמשיך ולחסוך אותם. את הסכומים המיועדים לפנסיה בכל מקרה לא ניתן לשחרר אלא בהגיעך לגיל הפנסיה.

אם אינך עובדת אינך חייב להפקיד כספים לקרן, למרות שרבים בוחרים להמשיך ולעשות זאת.

בעת שחרור מוקדם של כספים בהחלט עולה צורך לשלם מיסים. כן.
נטע
25/11/2014 15:14
עורך דין יקר,
תודה רבה על תשובותיך.
אשמח אם תחדד מספר דברים כי יכול להיות שלא התנסחתי באופן ברור מספיק.
שאלה ראשונה וחשובה מאוד:
במידה ולא אעבוד תקופה מסויימת ואבחר שלא להמשיך ולהפקיד כספים לקרן, האם אפסיד מכך משהו מבחינת הכספים שכבר נצברו שם (פנסיה, פיצויים וכ׳) כלומר- האם חייבת להישמר רציפות כלשהי לעניין ההפקדות לקרן? (שהרי אם כן, ברור שאמשיך להפקיד באופן עצמאי לקרן, ללא תלות במעסיק כלשהו). אם חייבת להישמר רציפות, מהי התקופה הקובעת לעניין זה?
שאלה שניה:
במידה ואבחר לשחרר את כספי הפיצויים שנצברו בקרן בסמיכות לפיטורי, מהו אחוז המס שיחול עליהם?
ושאלה שלישית ואחרונה-
האם כספי הפיצויים שישולמו לי ישירות מהמעסיק (אשר כידוע אמורים להוות את ההפרש בין סכום הפיצויים הכולל שיגיע לי בעת הפיטורין לבין כספי הפיצויים שכבר נצברו בקרן עד לפיטורין) יחויבו במס? ואם כן, מהו שיעור המס שיחול?
תודה רבה מקרב לב על הסיוע ועל הסבלנות.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ