שלום רב ותודה רבה על המענה המהיר שקיבלתי כאן!
פניתי אליכם בשאלה לפני יממה לגבי הזכות להתפטר בדין מפוטרת בשל הלנות שכר חוזרות ונשנות. חשוב לי רק לחדד שאלה חשובה על מצב בעייתי: מקום העבודה מעסיק אותי ללא חוזה או הסכם עבודה כלל, ואפילו ריאיון עבודה לא נערך לי (אני עובדת כבר 4 שנים) ולא חתמתי על שום מסמך - מה שיצר מצב בו תנאי העבודה שלי "ננעלו" על שכר נמוך מאוד ותנאי עבודה קשים שאותם קבע רק המעסיק כ"עובדה בשטח" מבלי לתת לי אפשרות להביע את דרישותיי גם כן (בהמשך החלו הלנות שכר נשנות והפנסיה נגנבה ממני במשך 4 שנים עד שערבתי את ההסתדרות והיא הוחזרה). הייתי תמימה וזקוקה למקום עבודה ולכן נשארתי. אני בעלת מקצוע לכל דבר בעלת ידע רב וניסיון מקצועי של מעל 10 שנים, אך למעסיק נוח לשלם לי כסטז'רית בשכר הקרוב למינימום בעוד שהערך השעתי שלי בשוק כמעט כפול מזה.
הקולגה שלי שעובד יחד איתי באותו תחום כמוני ובאותו הוותק מקבל 3000 ש"ח יותר ממני!!! המקצועיות שלו זוכה להתייחסות רצינית ואילו אני אנוסה לקבל תמורה של "מתלמדת".... תחושת הניצול היא ללא גבול! השאלה שלי היא: היות ואין לי חוזה עם המעסיק, ודרשתי ממנו פעמים רבות לבוא במו"מ ללא הועיל - האם אוכל להכריז על הרעת תנאים בשל היעדר הסכם עבודה? זו איפה ואיפה מוגזמת בין גברים לנשים ואי שיוויון הזדמנויות. על כך אבקש להתפטר ולדרוש פיצויים ולהמשיך במקום אחר בו יעריכו אותי, זה רלוונטי?
אשמח לתשובה. תודה מראש