פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 894
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיטל
28/12/2014 15:59
שלום,
ביום חמישי האחרון באמצע יום עבודה לא חשתי בטוב
(סחרחורות חזקות) מישיבה מול מסך המחשב.
ביקשתי מהמנהלת שלי לצאת מהעבודה וללכת לרופא והיא טענה שרק אחרי שאסיים את כל העבודה שיש לי אוכל ללכת.
הסברתי לה שאני לא יעילה, שמאוד כואב לי הראש ושאעשה את העבודה הנ"ל ביום ראשון.
היא לא הסכימה ובכל זאת לא השאירה לי ברירה ונאלצתי ללכת הבייתה.
כעת, בעקבות המקרה קיבלתי מכתב שימוע ועומדים לפטר אותי בטענה של חוסר שביעות רצון מתפקודי.
האם זה חוקי???
עורך דין
28/12/2014 16:06
שלום מיטל

לצערך הרב, למעסיק קיימת הזכות המלאה והסמכות לפטר את מי מעובדיו לפי שיקול דעתו הבלעדי וכל עוד הוא מקפיד לקיים את הליך הפיטורין בכפוף לחוק.
חסוי
26/12/2014 08:09
שלום אני עובד באולם אירועים כבר 8 חודשים, נהוג שבנוסף לטיפים רגילים מהשולחן אבא של הכלה משאיר טיפ למלצרים וככה באמת קורה ואז מנהל האירוע אוסף את הכסף אצלו ומחלק בנינו בסוף החודש, אנשים סיפרו שפעם לפני שנה שהיו רישומים היו מקבלים כ 50 שקל לאירוע ולפני 8 חודשים שהצטרפתי הפסיקו לרשום כי "אין להם זמן לזה" ואז פתאום במקום לקבל 50 לאירוע יצא שמקבלים 15-20. ועכשיו בגלל תקופת החורף ושיש פחות אירועים (מה שלא אמור להשפיע על כמות הטיפים לכל אירוע שאנחנו מקבלים אלא רק על הגלובלי) פתאום יצא שקיבלתי על החודש שעבר 6 שקלים לאירוע. אני מרגיש שמשהו פה מאוד מסריח ואיך שהוא נעלם הרבה מאוד כסף .

אשמח לדעת אם ניתן לעשות משהו בנידון.

תודה מראש.
עורך דין
28/12/2014 16:05
שלום לך

אם יש בידיך הוכחות כלשהן לכך שמי ממנהלי אולם האירועים לוקחים את הטיפים שמיועדים עבור המלצרים, יתכן ותוכל לפנות אם מלצרים אחרים לייצוג משפטי. מאידך, אם אין כל הוכחה לתיאוריה שאתה מעלה, יהיה קשה מאד להתמודד מולה ולהוכיח כי אכן נלקחים כספים.
דינה
26/12/2014 09:11
כבר 7 שנים אני עובדת באותו מקום עבודה 3 משמרות, עד היום שילמו לי עבור משמרת לילה שמתחילה מ22.00 עד 6.00  , עבור 9 שעות של 150% ושעה 1 ו28 דקות של 100 % ( שעות רגילות ). הוחלט שהייתה טעות במערכת ובהמשך לא נקבל עבור שעה 1 ו28 דקות של 100% ועוד 30 דקות של 150% . הוחלט מ1.1.15 לשלם לנו עבור משמרת לילה 8.36 של של 150 % אף על פי שאנחנו עובדים 8 שעות . משמרת רגילה של בוקר וצהריים היא 8.36 האם חוקי שאשלמו לנו לפי 150 % האם צרכים לשלם שעה שמנית כ175 % ? איך צרכים לשלם לי שעות האלו ? האם צרכים להשלים עוד 36 דקות כמו משמרת רגילה ואם כן לפי איזה אחוז ? ועוד שאלה האם אני אעבוד מ24.00 עד 6.00 אני אקבל 150% עבור 8.36 או רק עבור 6שעות או חייבים להשלים עד 8.36 לפי 150 % ?
תודה מראש
עורך דין
28/12/2014 15:58
שלום דינה

אין ספק כי שינוי תנאי התשלום לאחר 7 שנים ובאופן חד צדדי עשוי להתפרש כהרעת תנאי עבודה. אני מציע לך לשוחח עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך ויוכל להמליץ לך כיצד לפעול במקרה שתיארת.
ברטן
26/12/2014 08:45
אם ברשותי סלולרי מעבודה ובנוסך סלולרי פרטי שממנו אני מבצע את שיחותי הפרטיות האם אני עדיין מחוייב בשווי סלולרי?
עורך דין
28/12/2014 15:56
שלום ברטן

התשובה חיובית. אם אתה מקבל טלפון מהעבודה ומשלם עבורו שווי שימוש, אין הרבה הגיון בשימוש שאתה עושה במכשיר הטלפון הפרטי שלך, שכן אתה כבר משלם עבור השיחות בעצם ההורדה משכרך.
עדן
25/12/2014 15:18
חבר התחיל לעבוד בסלקום, המשרה היא נציג שרות טלפוני, ההכשרה היא קורס בן 10 ימים בהיקף של משרה מלאה
או אפילו פחות, לא מקבלים מהקורס תעודה כל שהיא ובטח ובטח שלא תעודת מקצוע, זה סתם קורס פנימי בחברת סלקום.

הוא חתם בחוזה עבודה שאם הוא מתפטר לפני גמר 3 חודשים קונסים אותו ב 2000 שקל....-הוא התפטר בדיוק כמה ימים לאחר סיום הקורס.

השאלה שלי האם זה חוקי לעשות את זה? הרי הוא לא קיבל מהם כלום...שום דבר, הוא התפטר שהוא הבין שזה לא בשבילו והחברה על הפנים. הם טוענים שזה קנס על זה שכיביכול הם שיריינו לו מקום בחברה ועל ההכשרה שהשקיעו בו.

ניתן לעשות משו בדבר?
עורך דין
28/12/2014 15:54
שלום עדן

לא יהיה זה מקובל ולא חוקי לנכות לעובד 2000 שח מהשכר אם הוא עבד רק כמה ימים ספורים וסביר להניח שזה גם לא יקרה, כי שכרו של העובד לא יגיע לסכום הזה. אם וכאשר מנכים כסף בהסכמה משכרו של עובד בתמורה לקורס מקצועי שעבר, הניכוי מהשכר צריך להיות פרופורציונלי.
נועם
25/12/2014 23:07
אני בן 18 ועובד כחודשיים. המעסיק מוכן להעלות לי את השכר באופן גלובלי בתנאי שאתחייב לחצי שנה עבודה אצלו. האם מותר לו לחייב?
עורך דין
28/12/2014 15:52
שלום נועם

מותר למעסיק להציע לך להתחייב לחצי שנת עבודה בתמורה לקבלת העלאה בשכר וכמובן שלך אין כל חובה לקבל את ההצעה שלו. אין חוק שמחייב את המעסיק להעלות את השכר לעובדיו ואין חוק שיכול לכפות על עובד להתחייב לעבודה לפרק זמן מסויים בניגוד לרצונו.
נופר
25/12/2014 15:08
צהריים טובים לעורכי הדין בפורום

רציתי ברשותכם לשאול האם לצורך סיום העסקה המעסיק יכול לחייב אותי לחתום על כתב ויתור , שבו אני מצהירה שלא יהיה לי או לכל הבא במקומי דרישות או תביעות לחברה, בכל הקשור לעבודתי ולתשלומים שקיבלתי בסיום?
עורך דין
28/12/2014 14:50
שלום נופר

לא ניתן לכפות על עובד לחתום על ממסך כלשהו. מה שגרוע הרבה יותר הוא כאשר מעסיק מנסה להתנות את החתימה של העובד על מסמך שאחרת המעסיק אינו משלם לעובד את מלוא הזכויות שלו המגיעות לו לאור פיטוריו. אם זה המצב שלך, הקדימי לפנות לייצוג משפטי.
נעה
28/12/2014 12:27
שלום,
הנני מוגדרת כעובדת מיקור חוץ בחברת חשמל.
בעקבות השביתה בחברת החשמל נמסר לי מהחברה המעסיקה אותי כי מוציאים אותי לחל"ת עד סוף השביתה.
האם זה מעשה חוקי?
בינתיים הימים עוברים והמשכורת שלי כבר נפגעה מאוד.
מה עליי לעשות?
בתודה,
נעה.
עורך דין
28/12/2014 14:49
שלום נעה

המצב בזמן השביתה של עובדי חברת החשמל בעייתי מאד ככל שהדבר נוגע לעובדי מיקור חוץ בחברה. בשבוע האחרון שוחחתי באופן אישי עם כמה עובדי קבלן המועסקים בחברת החשמל, וכולם נאלצים לשבות מעבודה לאור שביתת עובדי החברה.
התפטרות
הילה
28/12/2014 13:30
לפני כ-5 שנים התחלתי לעבוד במקום עבודה
הכל התנהל על מי מנוחות
לפני כשבוע בערך היה לחץ במקום העבודה והוסיפו לי שעות ללא ידיעתי בנוסף ביקשתי יום חופש (חנוכה) כדי לצאת לבלות קצת עם ילדיי לא נענתי בשלילה אך נתנו לי אותו יום משמרת ששאלתי למה לא אושר היום חופש ענו לי "לאף אחד לא אושר"
האם זה נקרא הערת תנאים ואם אני מתפטרת אוכל לקבל פיצויים?
עורך דין
28/12/2014 13:57
שלום הילה

אי אישור יום חופשה אינו מהווה הרעת תנאי עבודה. מאידך, הוספת שעות עבודה לעובדת, ללא הסכמתה ובאופן קבוע, עשויה בהחלט להתפרש כהרעת תנאי עבודה. אם הוספת שעות העבודה היתה חד פעמית בלבד, נחזור לתשובה הראשונית - זו אינה הרעה בתנאים.
רחלי
25/12/2014 15:03
אני עובדת שכירה מתאריך 1/9 2013 ובתאריך 8/6 יצאתי לשמירת הריון. במשך כל תקופת עבודתי וכן בשמירת הריון לא הופרשה עבורי פנסיה.

עדיין לא ילדתי אבל רציתי לשאול בעזרת ה' אחרי הלידה אני מתכוונת להתפטר על מנת לטפל בילד, האם אני יכולה לדרוש את כל הסכום שהמעסיק לא הפריש עבורי לפנסיה?
עורך דין
28/12/2014 12:35
שלום רחלי

עליך לדרוש מהמעסיק להפריש עבורך כספים לטובת קרן הפנסיה לפי החוק וללא כל קשר לתוכניות העתידיות שלך, לגבי המשך עבודה עבורו.
א.ו
25/12/2014 15:01
שלום לכולם

אני עובד שכיר בחברה והוגשה תביעה נגד החברה ע"י לקוח.

התובע צירף אותי לתביעה וכתב שאני המנכ"ל של החברה. בפועל אני עובד שם. דיברתי איתו באחת השיחות אבל אני לא מנכ"ל או בעל תפקיד ניהולי בחברה.

עכשיו אני נאלץ לקחת עורך דין ולבזבז זמן על התביעה הזו, האם אני יכול לתבוע בחזרה את הלקוח על העגמת נפש והטרחה מכיוון שהיה צריך לעשות מינימום את הבדיקה שלו מי מנכ"ל החברה?
תודה לכם
עורך דין
28/12/2014 12:32
שלום עובד נכבד,

לצערך הרב תאלץ לשכור עורך דין או לבקש מהמעסיק שימנה עבורך עורך דין, ומיד במענה לכתב התביעה, במסגרת כתב ההגנה שלך, תצטרך לבקש לדחות את התביעה נגדך על הסף עקב חוסר יריבות. כמו כן, תוכל לדרוש לקבל הוצאות משפט עקב התביעה חסרת העילה כנגדך.
עטרה
25/12/2014 14:28
שלום,
אני עובדת כרגע במילוי מקום באחת המועצות בארץ. החלפתי עובדת בחופשת לידה כ14-15 שבועות ומחודש אוגוסט 2014 ומיד המשכתי למילוי מקום נוסף גם כן של עובדת בחופשת לידה. היא צפויה לחזור בתחילת אפריל (בהנחה שהיא לא תאריך את החופשה) ואני צפויה ללדת בתחילת מאי מה שאומר שיכול להיות שיהיה לי "חור" של חודש עד הלידה. האם אני אהיה זכאית לחופשת לידה בתשלום? והאם הם חייבים להעסיק אותי עד הלידה או שברגע שאסיים את תפקידי כממלאת מקום הם לא חייבים לי כלום גם אם אני בהריון?
אשמח לייעוץ ומענה...
עורך דין
28/12/2014 12:26
שלום עטרה

חסר יותר מדי מידע בשביל לתת לך מענה מדוייק לשאלותייך. הכי חשוב הוא לדעת כמה זמן את כבר מועסקת כעובדת מועצה? מה כתוב בדיוק בחוזה העבודה שלך? ועוד... אני מציע שתפני לשיחה אישית עם עורך דין על מנת שתקבלי תשובות מדוייקות לשאלותייך כאמור.
תמר
25/12/2014 11:37
שלום,
אני עובדת בביטחון דרך חברה קבלנית. הייתה תקלה עם האקדח שלי ושלחו אותי לירושלים להביא חדש ממשרדי החברה. אני לא גרה בירושלים ונסעתי לשם במיוחד.
כשפניתי אליהם הם לא מוכנים לשלם לי על הזמן והוצאות הנסיעות. כל הסיפור הזה לקח לי כשעה וחצי ו30 שקל.

האם הם צריכים לשלם לי על שעה וחצי + נסיעות?
או על יותר זמן בגלל שפיניתי לזה את כל הבוקר שלי?
עורך דין
28/12/2014 12:23
שלום תמר

המעסיק אמור לשלם לך עבור החזר נסיעות במקרה הזה.
רמי
25/12/2014 09:47
1)מבקש לדעת את החוקים (חוזר מנכ"ל וחוקים נוספים) המורים שמותר לגמלאי לעבוד כמ"מ בשעות בודדות

2)האם השכר לשעת מלוי מקום של המורה הגמלאי היא לפי דרגתו לפני שפרש?

3)במידה וישנן הטבות וזכויות נוספות אשמח להתעדכן הערה: נא לצרף לתשובותיכם סימוכין ותימוכין המעוגנות על פי החוקים תודה רמי
עורך דין
28/12/2014 12:15
שלום רמי

המלצתי כי תפנה על הסתדרות המורים או לארגון המורים, שם תוכל לקבל ייעוץ מקצועי לגבי מלוא הזכויות שלך.
הפסקות
אמילי
25/12/2014 16:45
מורידים לי כל יום חצי שעה על הפסקה. כשהעבודה היא 8.5 שעו ומעלה. האם מותר למעסיק להוריד חצי שעה הפסקה במקרה של פחות שעות עבודה ומכמה שעות ביום מותר להוריד?
עורך דין
28/12/2014 12:14
שלום אמילי

אם את יוצאת מדי יום עבודה או בכל משמרת שלך להפסקה של חצי שעה, כמובן שלמעסיק מותר להוריד זאת משכרך.
מוריה
25/12/2014 15:40
בעלי עובד במקום עבודה כמעט שלוש שנים כמחסנאי ,כבר שלושה שבועות הרגיש כאב חד במפשעה לאחר שהרים משא כבד.לאחר שלא יכל לשאת את הכאב הלך למיון ואובחן בקע מפשעתי (קילה) וניתנה לו הוראה לקבוע תור לניתוח ולא להרים כבד. וחופשת מחלה לחמישה ימים. היום שבעלי הגיע לעבודה המנהל שלו קרא לו ואמר שהוא לא יכול להעסיק אותו במצב כזה ז"א כל העבודה כמחסנאי מתבססת על הכנת סחורה וכו' שזה הרמה של ארגזים למינהם.ושיילך להוציא חופשת מחלה עד הניתוח. המעסיק אמר שיחתום לו על טופס תאונת עבודה.

השאלה היא כזאת, רופא המשפחה נתן לו חופשת מחלה נוספת עד סוף השבוע הזה ולאחר מכן הפנה אותו לכירורוג שייתן לו חופשה. אם הכירורוג לא ייתן חופשת מחלה האם עדין מותר למעסיק לאלץ אותו לקחת חופשה? למרות שאני מבינה שגם למעסיק אין מה לעשות איתו.

אודה לתשובה
עורך דין
28/12/2014 12:12
שלום מוריה

אני ממליץ לבעלך להקדים ולשוחח עם עורך דין הבקיא בענייני עבודה, לפני שיקבל החלטות או יסכם עניינים מול המעסיק שלו. לאחר תאונת עבודה ועקב הגבלות תפקוד ישנן לעובד זכויות לפי החוק וצריך לפעול לפיהן.
סיגלית
28/12/2014 11:57
שלום,שאלה עבור אמי, היא עובדת בקופת חולים,7 שנים, היא צריכה לעבור ניתוח ולהעדר מהעבודה בערך חצי שנה,האם יכולים לפטר אותה או כשתשוב יתרצו בכך שנאלצו לקחת מישהי במקומה ולכן יפטרו אותה.
אשמח אם תכוונו אותי.תודה
שלום,

נעדרתי מעבודה יום אחד שיצא במקרה יום ראשון.
מחלתי התחילה ביום שישי ולכן אישור המחלה שניתן לי הוא מיום שישי למשך 5 ימים.
המעביד הוריד לי שכר בגין 3 ימי העדרות (למרות שנעדרתי רק יום אחד). האם הדבר תואם את החוק?
תודה
עורך דין
27/12/2014 09:38
שלום גיל

אם קיבלת אישור מחלה ביום שישי ל-5 ימים היית אמור להשאר בבית עד יום שלישי. יתכן והיתה טעות בהנהלת חשבונות. אם נעדרת יום אחד אמור לרדת לך יום מחלה אחד בלבד.
נירית
24/12/2014 15:13
שלום וברכה..הנני בשבוע 18 להריון עם כאבי גב שמקשים עלי מאוד בישיבה ובכל שעות העבודה היומיות ורציתי לדעת האם אפשרי שהרופא שלי יתן לי חצי יום מחלה וזה יקוזז לי רגיל מימי המחלה שלי..כמובן כחצי ובחצי היום לעבוד?
עורך דין
27/12/2014 09:37
שלום נירית

אין בעיה לקבל מהרופא חצי יום מחלה ואין בעיה לקזז חצי יום מחלה מהימים הצבורים שלך.
אסף
27/12/2014 02:10
שלום , אני עובד כמאבטח בחברת אבטחה, חברה קבלנית.
אני מרוויח לשעה 30.5 שעה שחבריי שמאבטחים בדיוק כמוני של אותו מעסיק - קבלן, מרוויחים 33. אחד מחבריי אמר לי כי הם מנסים שיטת מצליח לעובדים חדשים. אציין כי אני עובד מזה 8 חודשים אך רק לאחרונה גילתי את זה.
לשאלתי, האם ניתן להשוות את שכרי בזהה לחבריי שמאבטחים בדיוק כמוני?
בהנחה שכן, האם ניתן לבקש החזרת רטרואקטיבי?
דני
25/12/2014 18:22
שלום ,
האם צריך להפריש לקרן פנסיה ופיצויים כשמשלמים הפרשי שכר ? מדובר על חלק מהשכר שלא שולם למשך תקופה ארוכה מטעות אנוש.
מישהי
25/12/2014 23:52
ממה נובע הפרשי השכר? זה יכול להשפיע על התשובה
דני
26/12/2014 08:26
אי תשלום בגין קידום בתפקיד , כנראה מטעות
דוד
25/12/2014 11:21
בהמשך לשאלה ששאלתי בעבר. הבוס שלי לא הפריש לי כלל לפיצויים במשך כל שנות עבודתי. לאחר שנפגשתי איתו הסכים כי יתחיל להפריש החל מהיום. אבל את הסכום שמגיע לי רטרואקטיבית משנת 2008 , לטענתו, הוא לא יכול להפקיד. לטענתו אני אוכל לקבל אותו רק כששר אפרוש לפנסיה (בעוד 30 שנה). האם נכון?
חשבת שכר
26/12/2014 00:09
מי מבטיח לך שתעבוד שם עוד 30 שנה? ומי מבטיח לך שהחברה תהיה קיימת עד אז?
לכן ההפרשות צריכות להיעשות עכשיו אבל הדבר היחיד שצריך לבדוק האם חל חוק התיישנות שכן מדובר על 9 שנים אחורה.
נהוראי
25/12/2014 15:11
שלום רב!

אשתי עובדת שנה+ בתור סייעת שכירה במעון של משרד התמ''ת.

במשך חצי שנה ''התבלבלו'' ולא הפרישו לה פנסיה. עכשיו היא קיבלה הודעה מהמזכירה שהחודש יורידו לה מהמשכורת על כל החצי שנה ויפרישו לה עליהם סכום של חצי שנה.

הם יכולים לעשות את זה?
תודה לעונים.
חני
26/12/2014 00:03
כן בתנאי הסכום ההורדה לא תהיה יותר מ 25% מהשכר
גיא
25/12/2014 23:04
אני עובד 20 שנה בחברה במשרה מלאה + ש"נ. בתקופה האחרונה (כשנה) ישנם הרבה ימים אשר לא משבצים אותי בלוח העבודה כאשר כל עובדי החברה והפרילנסרים עובדים ויש עבודה. האם אני יכול בימים האלו לעבוד בחברה מתחרה כמובן מבלי להשתמש ברכב החברה המוצמד אלי?
שאלה נוספ באוו...
25/12/2014 23:50
האם עבודה בחברה מתחרה בימים כאלו מהווה עילה לפיטורין והאם המעביד רשאי לשלול פיצויים?
הפסקות
ברטן
25/12/2014 05:58
מורידים לי כל יום חצי שעה על הפסקה. יש מצבים שאני עובד פחות מ 9 שעות. מכמה שעות עבודה לא צריך להוריד על ההפסקה? לפעמים יוצא לי לעבוד 5 או 6 או 7 שעות. האם גם באותם ימים הם יכולים להוריד? והאם הם לא מחוייבים להשלים את השעות החסרות עד 8.5 ? (הפחות שעות נוצר עקב חוסר עבודה מטעם המעסיק)
ברטן
25/12/2014 23:09
אודה לתגובה
תודה
מיה הראל
25/12/2014 15:25
שלום

התייעצות בנוגע למקום עבודה -

אני מתחילה חודש תשיעי וכבר חודשיים בערך לא הולכת לעבודה, (לא שמירת הריון), משתמשת בימי המחלה שעומדים לרשותי וכמובן שהכל מגובה באישור רפואי אשר חתום ע״י רופא. נאמר לי על ידי מקום העבודה שלי שבגלל שרצוף אני לא מגיעה לעבודה אז מורידים לי ימי מחלה כמספר ימי החודש- כלומר 30-31 ימי מחלה בחודש ולא 20 ימי עבודה (ראשון עד חמישי). האם זה תקין? מודה מראש למשיבים.
חשבת שכר
25/12/2014 16:55
מגיע לעובד 1.5 ימי מחלה בחודש שמצטבר ב 9 חודשים ל 13.5 ימים. בעיקרון לא מגיע לך תשלום מעבר לכך והמצטבר מתאפס לך ימי המחלה. אסור להכניס עובד למינוס ימי מחלה. אם משלמים לך 31 ימים ירד 31 יום אם משלמים 20 ימים ירד 20 יום.
עדי חנוכה
25/12/2014 15:21
שלום לכולם

האם מותר למנהלי משמרת במפעל גדול לבטל מעכשיו לעכשיו ימי עבודה מספר פעמים בחודש עקב "מחסור בעבודה" וללא הודעה מוקדמת?

מותר למקום שכזה להחזיק אדם בכוננות כמעט שבוע ימים ללא תשלום במידה והוא לא התבקש להגיע?

מדובר על מפעל גדול מאוד שעובד עם הסכם קיבוצי
חשבת שכר
25/12/2014 16:50
יש לבדוק את ההסכם הקיבוצי של הענף אליו משתייך המפעל.
אמל
24/12/2014 19:47
האם מעסיק חייב לשלם על יום עבודה שבו העובד לא עבד כי המעסיק אמר שאין עבודה באותו היום?
עורך דין
25/12/2014 15:42
שלום אמל

אכן, אם לא ניתנה לעובדים הודעה מראש על יום חופשה יזום על ידי המעסיק, חלה על המעסיק חובה לשלם לעובדיו עבור אותו יום.
אמל
25/12/2014 16:48
תודה
באיזה סעיף בחוק ?
שביתה
טניה
24/12/2014 21:20
שלום וערב טוב.
אני עובדת קבלן שמועסקת על ידי חברת החשמל.
לפני מספר ימים הוכרזה שביתה באתרי חברת החשמל, השובתים הם העובדים הקבועים שמתרעמים על התנאים של העובדים הזמניים של חברת החשמל.
השביתה לא נוגעת לתנאי העסקה שלי,במידה והשביתה תשיג את מטרותיה, לי לא תהיה שום תועלת ישירה או עקיפה.
למרות זאת, הנחו אותי ואת שאר עובדי המשרד לא להגיע לעבודה, וכמובן שאנחנו לא מקבלים תשלום על הימים האלו. מה עלי לעשות במצב זה והאם זה חוקי?
תודה מראש.
RE: שביתה
עורך דין
25/12/2014 15:46
שלום טניה

לצערך הרב אין הרבה שתוכלי לעשות בזמן השביתה בחברת החשמל.
אביבה
24/12/2014 21:14
העסקתי עוזרת בית פעם בשבוע 5 שע' בכל פעם במשך 10 חודשים.
העוזרת הפסיקה לעבוד בשל הריון.

האם הנני צריכה לשלם תשלום כלשהו בגין חופשה, הבראה ופיצויים לתקופה זו?:
במידה וכן מה התחשיב?
עורך דין
25/12/2014 15:45
שלום אביבה

במידה ועוזרת הבית הודיעה לך שהיא מתפטרת מהעבודה מיוזמתה, ולאחר שעבדה רק 10 חודשים, אינך צריכה לשלם לה פיצויים ו/או דמי הבראה. את ימי החופשה שצברה ראוי לפדות בשווה כסף. אני מציע לך לדאוג ולקבל ממנה מכתב התפטרות מסודר, שימנע אפשרות שהיא תתבע אותך בעתיד ותטען כי פיטרת אותה במהלך ההריון...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ