פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 862
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטלי
01/03/2015 21:30
שאלה לגביי חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה:

אני מטפלת במעון ולפני שיצאתי עבדתי במשרת אם, יום ראשון חצי יום ויום שישי חופש.

היו הרבה שינויים בזמן שנעדרתי ועכשיו היא רוצה לתת לי יום אחר חופש - זה חוקי? וגם, הייתה לי קבוצה, היא יכולה להחזיר אותי להיות סבב - כלומר כל יום עם קבוצה אחרת?
אם המעסיקה לוקחת לי את השישי אני לא אוכל להמשיך שם ואני מעדיפה גם לחזור לקבוצה שלי.

מה החוק קובע במקרה כזה?

תודה מראש.
עורך דין
02/03/2015 09:24
שלום נטלי

החוק קובע כי אסור למעסיק לשנות את מסגרת העסקתה של אשה החוזרת מחופשת לידה. במקביל, המעסיק אינו מחוייב לשינוי תנאים לטובתך והנושא נתון לשיקול דעתו הבלעדי.
בניהו
01/03/2015 21:01
ערב טוב לכם

שאלה: אם יש מקום עבודה שמבקש (לא דורש) מהעובדים שלו להגיע לעבודה ביום הבחירות, והעובדים עובדים גלובלי, בתמורה לזה שהעובדים יגיעו ביום הבחירות הם יזוכו יום חופש (רק אחד, לא יותר). אין איזשהו חוק שמחייב לתת 150% שכר או משהו כזה עבור עבודה ביום הבחירות לכנסת?
עורך דין
02/03/2015 09:23
שלום בניהו

יום הבחירות לכנסת ישראל הנו יום שבתון ואתה יכול להחליט אם אתה רוצה לעבוד או לא. עובד שבוחר לעבוד צריך לקבל 200% תשלום עבור אותו יום, כך שע פניו הצעת המעסיק הוגנת, שכן יום חופשה שווה ליום עבודה מבחינת שווי - למעט העובדה שלא ניתן לפדות יום חופשה בתשלום אלא בגמר יחסי עובד מעביד...

עדיין, ההחלטה אם לעבוד או לא ביום הבחירות היא החלטה של העובד בלבד.
מישל
01/03/2015 19:31
שלום, אני מתכוון לעזוב א תמקום עבודתי בזמן הקרוב.
בעת הצטרפותי למעסיק ניתן לי מכשיר סלולאר עם מספר חדש של החברה, לצורכי נוחות ביקשתי לנייד את הקו הפרטי שלי לצורך שימוש כטלפון חברה מטעמי נוחות, נמסר לי בפירוש שהקו הפרטי שלי יוחזר אם וכאשר אעזוב את מקום עבודתי, בפועל וללא ידיעתי עקב חיפזון החתימו אותי על טופס שמורה שהדבר נתון לשיקול המעסיק, וכעת הם אינם מוכנים לתת לי את הקו הפרטי שלי שמלווה אותי מזה 20 שנים.
אודה לעזרה האם יש לי מה לעשות בנושא או פשוט לוותר?
תודה
עורך דין
01/03/2015 19:35
שלום מישל

אם חתמת על הסכם כתוב הרי שעליך לקיים אותו. זכור כי ניתן לתקוף כל הסכם או חוזה כתוב באמצעות תביעה משפטית, אבל איני בטוח אם במקרה הזה זה יהיה צעד חכם והגיוני. לשיקולך.
מישל
02/03/2015 09:07
היות והייתה לי התחייבות מילולית שהם יחזירו את המספר שלי והם לא קיימו אותה והחתימו אותי בחיפזון ללא ידיעתי על מסמך שבו הנושא נתון לשיקול דעתן אני בבעיה אני מניח, אך בכל זאת מדובר בקו פרטי שלי מזה 20 שנה, אין משהו בחוק או בחוק התקשורת שיכול לבוא להגנתי ?
ר.פ
27/02/2015 09:22
בס"ד
שלום רב,
ראשית אציין שאני בטיפולי פוריות.
בעבודה שאני מועסקת מזה כ-9 שנים. רוצים לשנות לי את תנאי ההעסקה, למשהו שאני לא מוכנה לחתום עליו. נאמר לי שאני אהי'ה ראשית לעזוב עם כל תנאי הפיטורין. אבל אני לא מעוניינת לעזוב כרגע. האם הם יכולים להכריח אותי או לפטר אותי בכ"ז?
או שאני מוגנת לפי החוק, עקב היותי בטיפולי פוריות?
תודה רבה מראש על התשובה,
ושבת שלום!
עורך דין
01/03/2015 20:59
שלום לך

הכירי את סעיף 9(ה) לחוק עבודת נשים שקובע כי אסור לפטר עובדת שנעדרה מהעבודה בגין טיפולי פוריות ואסור לפטר עובדת העוברת טיפולי פוריות במשך 150 ימים מתחילת טיפולי הפוריות, גם אם לא נעדרה מהעבודה, והכל בתנאי שעבדת אצל המעסיק 6 חודשים לפחות. על מנת לפטר אותך, המעסיק צריך לקבל אישור מיוחד של משרד התמ"ת והסיכויים שהמשרד יאשר בקשה כאמור של המעסיק אינם גבוהים כלל.
יעל
27/02/2015 11:28
בוקר טוב,
אני עובדת שכירה כ 5 שנים במקום העבודה וכרגע בחופשת לידה ושוקלת את(צעדי. במידה ואני מתפטרת לטובת גידול הילד (מעוניינת לשנות מיקום עבודה ולהיות בבית עוד קצת) מאיפה מגיעים הכספי פיצויים? והאם אני יכוךה לחתום אבטלה עד שאתחיל במקום החדש? לציין כי יש לי קביעות בעבודה אם זה רלוונטי.
תודה
עורך דין
01/03/2015 20:36
שלום יעל

אם תתפטרי לצורך טיפול בילד המעסיק ישלם לך פיצויי פיטורין. וכן, תוכלי לפנות לקבלת דמי אבטלה בכפוף לתקופת המתנה של 90 יום, אותה ניתן לקצר או לבטל באמצעות פניה מנומקת ומפורטת למוסד לביטוח לאומי.
דניאל
27/02/2015 14:01
שלום
קיבלתי מנוחה של שבועיים מרופא נשים (אני בהריון חודש שלישי) אני עובדת בחול של משרד ממשלתי. לאחר השבועיים התכוונתי לחזור לעבודה אך הם דורשים ממני אישור מרופא תעסוקתי,לאחר כמה ימי מחלה צריך אישור תעסוקתי ע"מ לחזור לעבודה?
האם המעסיק צריך לשלם לי על הימים שבאים אני ממתינה לאישור הרןפא התעסוקתי?
עורך דין
01/03/2015 20:34
שלום דניאל

המעסיק צריך לכבד את אישור המחלה שקיבלת מרופא הנשים שלך. וכן, אם לא אפשרו לך לחזור לעבודה, צריך לשלם לך על כל יום שבו את אינך עובדת בגלל המתנה לבדיקה של רופא תעסוקתי. שימי לב כי אסור למעסיק לפטר אותך או לשנות את מסגרת העסקתך בתקופת ההריון. חוקי העבודה מגינים עליך.
נועם
27/02/2015 18:54
לפני שנה וחצי קיבלתי מכתב פיטורים ממקום עבודתי .
מיד לאחר סיום העבודה שפוטרתי התחלתי לעבוד בעבודה חדשה , כרגע אני מעוניין לעזוב מיוזמתי.

שאלתי האם מבחינת חוק אני יכול עדיין להגיע ולכתוב אבטלה עם המכתב הקודם ? למרות שעבר שנה ו4 חודשים ?
עורך דין
01/03/2015 20:28
שלום נועם

התשובה שלילית. אינך יכול לעשות שימוש במכתב הפיטורים ממעסיקך הקודם לצורך קבלת דמי אבטלה...זה לא נשמע לך קצת מוזר?
יעקוב ממן
27/02/2015 21:06
אני עובד מעבדה ,הוועד שהוקם במפעל לא פועל לרווחתי ואפילו נגדי האם אני יכול להקים וועד מקצועי של עובדי המעבדה מה יהיה התוקף החוקי שלו.
עורך דין
01/03/2015 20:27
שלום יעקוב

איני מכיר חברה פרטית שבה פועלים שני ועדי עובדים, למרות שמבחינה חוקית ניתן לעשות זאת בקונסטלציה מסויימת. אם יש מאחוריך מספיק עובדים, אני מציע לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמכם.

בהצלחה
חני
01/03/2015 19:39
יש לי עסק אני רוצה לפטר את העובדת שאיתי על היעדרויות מרובות ולא מוצדקות. כרגע היא בחופשת מחלה (לא נשארו לה ימי מחלה צבורים).

רציתי להבין, לפי חוקי העבודה, מה התהליך שאני אמורה לעשות על מנת לפטרה? האם אוכל לעשות זאת ביום בו היא חוזרת לעבוד? האם אני מחוייבת לתת לה ימי הודעה מוקדמת עד הפיטורין עצמם?

תודה מראש
עורך דין
01/03/2015 20:25
שלום חני

עליך לזמן את העובדת לקיום שימוע. הזימון לשימוע צריך להיות בכתב ובמהלכו עליך לערוך פרוטוקול ולתת לעובדת להשמיע את עמדתה לגבי השגותיך באשר לתפקודה בעבודה. בתום השימוע עליך להוציא סיכום כתוב של השימוע ולתת עותק ממנו לעובדת. אין לקבל החלטה לקבל פיטורים באופן מיידי וצריך לקחת זמן לחשוב על הדברים שעלו בשימוע. לאחר 24 שעות לכל הפחות, תצטרכי למסור לעובדת את החלטתך.

אם תחליטי לפטר אותה, תצטרכי לתת לה מכתב פיטורים מפורט ומסודר. וכן, במקרה של פיטורים יש לתת לעובדת הודעה מוקדמת לפי הוותק שלה בעבודה.

בהצלחה
שושי
01/03/2015 18:32
בשנה האחרונה אני עובדת בארגון ממשלתי ומועסקת עי חברת קבלן. קיבלנו מייל לגבי עניין יום הבחירות זו הלשון "עובד שעובד לפחות שבועיים ברצף לפני יום הבחירות זכאי לקבל יום חופש", אבל מה קורה אם אני גם אמא ולביתי אין גן בפורים ואני צריכה לקחת יום חופש? אז יוצא שאני מפסידה 2 עבודה ללא תשלום. האם החוק מתייחס באמת לעניין השבועיים? או הרעיון הוא לוודא שצברתי מספיק ותק במקום עבודתי על מנת שאוכל לקבל שכר של יום עבודנ? מקווה שהייתי ברורה.
עורך דין
01/03/2015 20:00
שלום שושי

יום הבחירות לכנסת ישראל הנו יום שבתון ולמעט מספר מקומות עבודה במגזר הציבורי, אין המעסיק יכול לכפות על מי מעובדיו לעבוד ביום זה. זוהי החלטה שלך לגמרי ואין לכך כל קשר לוותק שלך במקום העבודה.
דנונה
01/03/2015 19:55
שלום,
עבדתי בארגון במשך שנה ו- 3 חודשים, טרם יציאתי לחל"ד.
לפני כשבוע חזרתי למקום עבודתי, לאחר חל"ד של חצי שנה.
כיום מעוניינת להתפטר, לאחר כשבוע.
האם עלי לתת הודעה מוקדמת של חודש?
האם אקבל את כספי הפיצויים? ברצוני לטעון כי ההתפטרות נעשית לצורך גידול הילד, על אף שנעשו שינויים בארגון (אך לא באופן שפגע בתנאים שלי).
תודה רבה.
עורך דין
01/03/2015 19:58
שלום לך

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד עד הגיעו לגיל 9 חודשים. וכן, עליך לתת הודעה מוקדמת של חוד שימים עם עבדת יותר משנה עבור המעסיק. במידה ואכן תתפטרי לצורך טיפול בילד יגיע לך לקבל פיצויי פיטורים ותוכלי לפנות ולהגיש תביעה לקבלת דמי אבטלה (אל תשכחי לנסות לקצר את תקופת ההמתנה של 90 יום).

בהצלחה
רעות
01/03/2015 15:55
שלום,

לפני כשנה וחצי אובחנתי עם מחלת הסרטן בעודי עובדת זמנית של משרד ממשלתי גדול בחו״ל.
הוסכם כי אצא לחל״ת למשך חצי שנה שלאחר מכן הוארכה באופן אוטומטי בחצי שנה נוספת.
עם יציאתי לחל״ת לא הוסבר לי מהן ההשלכות של החל״ת על הפנסיה שלי,הביטוח שלי ואובדן כושר העבודה.
המעסיק סיפק לי מכתב בו הוא מאשר שיצאתי לחל״ת (לטובת ביטוח לאומי) וזאת בעקבות בקשה שלי ותו לא.

האם חלה על המעסיק חובת יידוע על ההשלכות של יציאה לחל״ת??
גם אם בתקשי״ר מצויינים חובותיי כעובדת,האם גם על המעסיק ישנן חובות כלשהן בדבר התנהלות מול עובד בענייני חל״ת?
יש לציין שבעקבות כך יש לי פער בתשלומי הפנסיה ולכן לא הייתי מבוטחת בשנה האחרונה מה שמונע ממני לקבל אובדן כושר עבודה (גם היום שנה וחצי לאחר שיצאתי לחל״ת)וכשאחזור למקום העבודה היני מניחה שהביטוח יחריג את המחלה הקשה בה לקיתי.
האם החוק עומד לצידי במקרים הנ״ל?
האם אני רשאית לתבוע את מקום העבודה פיצויים בגין המחלה?

תודה מראש.
עורך דין
01/03/2015 19:56
שלום רעות

לאור מצבך הרפואי ולאור מורכבות שאלותיך בכל הנוגע לגבי עתידך התעסוקתי, אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך, שיבחן את חוזה העבודה שלך והנסיבות שהובילו ליציאת לחופשה ללא תשלום עקב מחלתך. הנושא מורכב וחשוב מדי מכדי להסתפק בשאלות ותשובות בפורום.
יוסי
01/03/2015 18:34
האם עובד משרד נוצרי ברשות מקומית יכול לבחור את יום ראשון כיום חופשי ולעבוד ביום שישי למרות שבעירייה המשרדים סגורים בימי שישי?
עורך דין
01/03/2015 19:36
שלום יוסי

התשובה חיובית. יש לתת לכל עובד יום מנוחה לפי הדת שלו.
אורלי
01/03/2015 18:37
שלום

אני שבוע 32 פלוס עובדת שכירה כסייעת במועצה כשנה התחלתי משרה מלאה לקראת אמצע ההריון הורדתי לחצי משרה. תאריך משוער ללידה סוף אפריל. אני רוצה לצאת בתחילת אפריל לחופשת לידה. ההריון יקר מאוד אחרי 7 טיפולים ואני בת 41 איך עושים זאת?

מתי מודיעים למעסיק? חודש אפריל על חשבוני?

תודה מראש
עורך דין
01/03/2015 19:33
שלום אורלי

החוק מאפשר לך ללא כל בעיה מיוחדת להקדים את היציאה לחופשת לידה עד לכדי 7 שבועות לפני תאריך הלידה המשוער. לפני שתקבלי החלטה, זכרי כי הקדמת היציאה לחופשת לידה בהכרח יקצר לך את יתרת החופשה לאחר מועד הלידה. כל שעליך לעשות הוא פשוט להודיע מראש למעסיק על החלטתך לצאת לחופשת לידה. לאחר מכן תוכלי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי שאליה תצטרכי לצרף אישור של הרופא המטפל בך, שמעיד על מועד הלידה המשוער.

בהצלחה ולידה קלה
נאוה
01/03/2015 15:40
עובדת שפרשה לגימלאות ומקבלת קיצבת זיקנה ופנסיה מחברות הביטוח בהן היתה מבוטחת פנסיונית, חזרה לעבוד אצל המעביד אחרי חצי שנה. האם חובת המעסיק להפריש שוב עבורה לפנסיה?
עורך דין
01/03/2015 16:23
שלום נאוה

אין למעסי קחובה להפריש כספים לקרן פנסיה עבור עובדת או עובד שעברו את גיל הפנסיה. התשובה שלילית.
יורם
01/03/2015 15:24
הועסקתי ע"י גוף ציבורי בחוזה עד לסוף השנה . קבלתי הודעה על סיום יחסי העסקה .ללא כל סיבה . לבקשתי בשימוע . לא הגיבו .
מה החוק ?
תקופת העסקתי הייתה 5 חודשים . לא מדובר על קייטנה אלא על משרה שהתקו שלה ממשיך ומתקיים
עורך דין
01/03/2015 15:26
שלום יורם

לא ממש הבנתי האם פוטרת מהעבודה בטרם המועד שבו פג החוזה עליו אתה חתום. היה וכן, הרי שהמעסיק היה צריך לקיים שימוע בעניין בטרם קבלת החלטה על הפסקת עבודתך.

פנה לקבלת ייעוץ משפטי אישי ובדיקת חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
יורם
01/03/2015 15:37
שבוע לפני סיום החוזה הודיעו לי שהוא לא יחודש .
דניאל
שלום לכולם
סיימתי לעבוד במקום עבודה
המעסיק שילם לי משכורת חלקית. דיברתי איתו טלפונית והוא הסכים להוסיף סכום מסויים אך עדיין לא כפי שמגיע לי.
את הסכום שהוא רוצה להוסיף הוא השאיר לי כהמחאה במשרד ודורש שאגיע כדי לחתום על מסמך שמצהיר כי אין לי דרישות תשלום נוספות.
הבעיה שיש לי דרישות נוספות כיוון שגם המחאת ההשלמה שלו לא מספיקה כדי לתת לי את הסכום שמגיע לי.

א. הוא מאלץ אותי להגיע למשרד דבר שיגזול ממני כרבע עד שליש יום עבודה
ב. הוא מתנה את נתינת ההמחאה בהחתמה על על מסמך שטוען שאין לי עוד דרישות.

האם מותר לו לעשות את זה?
עורך דין
01/03/2015 15:30
שלום דניאל

אסור למעסיק להתנות תשלום שכר עבודה משום סיבה שהיא. אם לא תקבל את שכרך בתקופה המנויה בחוק, המעסיק יחשב כמי שמלין את שכרך ותקום לך זכות להגשת תביעה משפטית כנגדו.
פיצויים
עורך דין
שלום החברה לא רוצה לתת לי מסמך העברת בעלות... ו טופס ל שיחרר פיצויים 160? אני עבדתי ב חברה מי 2.3.14-21.01.15 יוצא 10.5 חודשים. עם מגיעה לי פיצויים? בגלל שזה קרוב ל שנה .
שאלה שניה -חברה טוענת לא מגיעה לי פיצויים בגלל ש אין לי שנה ו הם יודעים ש זה קרוב ל שנה 10.5חודשים אבל חברה מושכת זמן. עברו יותר מי 15 יום . עם זה ניחשב כי פיצויים מאוחרים עם ריבית? תודה
עורך דין
01/03/2015 15:28
שלום לך

היו לא מעט מקרים שבהם בתי הדין לעבודה פסקי לטובת עובדים שפוטרו בסמוך ל-12 חודשי העסקה וכן, גם לאחר 10 וחצי חודשים (בתוספת הודעה מוקדמת לא נשאר הרבה לחלוף שנה). אני מציע שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי לצורך בחינת מלוא הנסיבות שהובילו לפיטורים שלך. רק לאחר שיחת ייעוץ כאמור ובחינת חוזה העבודה ונסיבות סיום עבודתך, ניתן יהיה לקבל החלטה חד משמעית בעניינך.

בהצלחה
אלכס
01/03/2015 13:02
שבוע טוב. לא מזמן פוטרתי מעבודה. בתקופת עבודתי לא קיבלתי תוספת שכר עבור שעות נוספות (והיו הרבה כאלה מדי חודש). לפני כשבועיים פניתי לעורך דין מסוים במטרה לבדוק האם יש בסיס לתבוע פיצוים ממעביד לשעבר בגין השעות הללו. נתבקשתי ע"י עו"ד להמציא את חוזה העבודה ואז התברר שאין לי אותו. התקשרתי כמה פעמים למעסיק בבקשה לקבל אותו כעת אך בכל פעם דחה אותי והביא כל מיני תירוצים שונים ומשונים למה אין לו אפשרות לשלוח לי את החוזה באותו רגע. כעבור שבוע הוא בכלל הפסיק לענות לטלפון. כשהודעתי על כך לעורך הדין נאמר לי שאין טעם לבוא לפגישת ייעוץ ללא החוזה הנ"ל. מה עליי לעשות במקרה כזה? איך אפשר לאלץ את המעביד למסור לי את החוזה בכל זאת? האם בכלל מגיע לי מבחינת החוק להחזיק את החוזה ביד גם אחרי שאני כבר לא עובד אצלו?
עורך דין
שלום אלכס

כנראה שפנית לעורך דין שלא ממש בקיא בנושא דיני עבודה. העובדה שהמעסיק לא החיתים אותך על חוזה עבודה ולא מסר לידיך עותק ממנו, היא בעיה של המעסיק ולא בעיה שלך. אם לא שולמו לך שעות נוספות בתקופת העסקתך אצל המעסיק תוכל להגיש תביעה בנושא. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעןץ משפטי אצל עורך דין אחר מזה שפנית אליו בעבר, שאז תוכל להבין בדיוק מהן הזכויות שלך והאם המעסיק קיפח את הזכויות שלך גם מעבר לאי תשלום עבור שעות נוספות כפי שציינת.

בהצלחה
דניס
01/03/2015 15:03
שלום רב!
חזרתי למקום עבודה לאחר 4 חודשי מחלה כתוצאה משבר ברגל וקיבלתי מכתב הזמנה לשיחה לפני פיטורין. עבדתי בעבודתי כ-4 חודשים לפני שיצאתי לחופשת מחלה. המעסיק טוען כי במקומי קלטו עובד חדש והם לא יכולים למצוא בשבילי מקום במחלקה אחרת.
האם המעסיק יכול לפטר אותי לאחר שחזרתי מחופשת מחלה? האם אני זכאי לקבלת פיצויים ומה קורה עם ימי חופשה שנצברו לי עד עכשיו.
תודה מראש
עורך דין
01/03/2015 15:21
שלום דניס

למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר כל אחד ואחת מהעובדים שלו, כל עוד הליך הפיטורים תקין והעובד המפוטר מקבל את מלוא הזכויות הקבועות בחוק. אם עבדת 4 חודשים בלבד לא מגיע לך לקבל פיצויים במקרה של פיטורים. את ימי החופשה שצברת תוכל לפדות בתשלום בעת גמר חשבון מול המעסיק.

בהצלחה
י.מ.ק
01/03/2015 14:43
שלום לכם

אני עובד שכיר במוקד טלפוני. האם מותר למעסיק להכריח אותי לעבוד ביום הבחירות תמורת 46 שקלים לשעה? אמרו לנו שזה הנחייה של מנהלת המוקד וזה חובה לעבוד באותו יום. אני יודע שלא ניתן לכפות על עובד לעבודה ביום בחירות לכנסת כי זה יום שבתון. רציתי לוודא אתכם מה קובעים חוקי העבודה בנושא זה.
עורך דין
01/03/2015 15:19
שלום לך

יום הבחירות לכנסת ישראל הנו יום שבתון ולא ניתן להכריח או לכפות על עובד/ת לעבוד באותו היום מכל סיבה שהיא.
שחר
01/03/2015 14:06
שלום, במקום עבודתי מנכים חצי שעת עבודה משכרו של כל עובד ששכח להעביר את כרטיס הנוכחות שלו בכל פעם ששכח מכל סיבה שהיא.

האם זה חוקי ?
עורך דין
01/03/2015 14:35
שלום שחר

חוק הגנת השכר אוסר על ניכוי כלשהו משכור של עובד מבלי שהעובד הסכים לכך במפורש, מראש ובכתב.
משה
01/03/2015 14:19
היי,
אני עובד כעובד זמני לפי קריאה פעם פעמיים בשבוע דרך חברת כח אדם.
בחוזה העבודה נכתב :12. אני מסכים להיקלט כעובד של המעסיק ולנתק את יחסי העבודה ביני לבינכם מיד כשהדבר יוסכם ביניכם לבין המעסיק.

אם אני רוצה להתפטר כמה זמן אני מחויב להודיע לפי החוק?
תודה
עורך דין
01/03/2015 14:34
שלום משה

החוק קובע את תקופת ההודעה המוקדמת שעובד צריך לתת למעסיק, וזאת בכפוף למשך העסקתך אצל אותו מעסיק.
פיטורים
איציק
01/03/2015 12:37
לאחרונה פוטרתי מעבודתי לאחר שימוע .. אבל כבר לפני השימוע הפסיקו לעבוד איתי בשיתוף פעולה . כמעט לא ענו לי לטלפונים ולמיילים .. ביטלו איתי חודש לפני פגישות עבודה קבועות.. זה חוקי?
עורך דין
01/03/2015 14:30
שלום איציק

על פניו, המעסיק צריך לקיים את חובת השימוע בטרם קבלת החלטה לגבי פיטורי העובד ולתת לעובד הזדמנות אמיתית וכנה להשמיע את דבריו ולהגיב לטענות המועלות כנגדו. במקרים רבים למרבה הצער - זאת לא המציאות...
איציק
01/03/2015 14:34
ופשוט לקבל זאת?
יעל
01/03/2015 13:38
שלום,

אני מתכננת להתפטר לאחר חופשת הלידה שלי.
נאמר לי במקום עבודתי, שאקבל את המשכורת האחרונה כפול מספר השנים שעבדתי (4 שנים), וזאת במקום לקבל את מה שהצטבר לי בקופת הפיצויים.
הבעיה היא ש-7 חודשים לפני הלידה ירדתי לעבוד 60% משרה. השאלה האם הפיצויים כפול מספר השנים יחושבו לי לפי 60% משרה? כי שאר השנים עבדתי 100% משרה.
אני לא חתומה על סעיף 14, אם זה רלוונטי.

תודה מראש
התפטרות
לוי
01/03/2015 12:50
אני פנסיונr המקבל קצבה מקרן פנסיה.
חזרתי לעבוד בjברה בה עבדתי לפני הפרישה.
לפני שבוע לאור השתלחויות חוזרות והעלבות ושקרים של הבוס. (מנכ"ל ובעלים] - הודעתי לבוס שאני פורש מידית.
שאלותי:
1. האם הוא יכול לאלצני להישאר כדי להעביר תפקיד או מכל סבה אחרת הנראית לו?.
2. האם מגיעים לי ימי חופשה אני עובד כשנה וחצי?
3. האם יש עוד תקבולים שאני צריך לקבל ממקום העבודה?
רינה
01/03/2015 11:45
שלום עבדתי במפעל ופיטרו אותי אחרי 10 חודשים . האם החישוב שלי 2.5 יום לכל חודש הוא עבור חודש מלא או גם חלקי?
התחלתי לעבוד ב14 16/4 - עד /26/2/15 - מהו החישוב? המעסיק שילם לי רק על חודשים מלאים .
תודה!
עורך דין
01/03/2015 11:59
שלום רינה

אכן, התשלום הנו רק עבור חודשי עבוד המלאים. החוק קובע כי מהחודש השביעי ועד לתום השנה הראשונה על המעסיק לתת לך הודעה מוקדמת של 6 ימים בתוספת של יומיים וחצי על כל חודש נוסף.
רינה
01/03/2015 12:34
ובמידה והיו חסרים לחודש עבודה מלא יומיים - הפסדתי תשלום של 2.5 ימים? משהו פה לא הגיוני
מירה
28/02/2015 11:07
שלום
בכוונתי להתפטר ממקום עבודתי ברשות מקומית.
האם אני זכאית לפדיון ימי מחלאה שאינם מנוצלים (וידוע לי כי היחס הוא 6-8 ימים בגין כל חוודש).
תודה.
עורך דין
01/03/2015 11:55
שלום מירה

בהתאם לחוקת העבודה ברשויות המקומיות, פדיון ימי מחלה אפשרי עבור חלק מהעובדים ובכפוף לדרגת העובד + ותק במקום העבודה. לכן, על מנת לתת מענה מדוייק לשאלה שלך יש לקבל ממך עוד מידע.
חיים
28/02/2015 11:10
שלום
אני עובד עיריה, ואבקש לדעת מהם התנאים/קריטריונים המצדיקים "הידרדרות רפואית", לצורך קבלת פיצויי פיטורין עקב התפטרות בגין כך.
עורך דין
01/03/2015 11:36
שלום חיים

עליך לפנות תחילה לבדיקה אצל רופא תעסוקתי, שיבדוק את מצבך הבריאותי ויוכל להמליץ לך לגבי הגבלות בעבודה ואף לגבי האפשרות להפסיק לעבוד לחלוטין בעקבות הדרדרות המצב הרפואי שלך. המלצותיו של רופא תעסוקתי כאמור מחייבות את המעסיק.

בהצלחה ורק בריאות
איציק זיו
28/02/2015 14:49
אבא שלי עובד בגן ילדים בתור סבא גן )aunr cdi pryh( מזה 4 שנים .
אבל בכל התקופה הזו מנוצל על ידי המעביד , המעביד משלם לו רק 2500 שח ולא שכר מינימום הקבוע בחוק .
המעביד לא משלם שום תנאי מעטפת לאבא שלי .

האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית אי-תשלום שכר מינימום כנדרש בחוק , ולהצמיד לסכום ריבית והצמדה ??
עורך דין
01/03/2015 11:34
שלום איציק

התשובה חיובית בהחלט! אי תשלום שכר מינימום מהווה אף עבירה פלילית ולאביך זכות מלאה להגיש תביעה נגד המעסיק במקרה זה וכן עבור אי תשלום זכויות סוציאליות אחרות לפי חוק. פנו בהקדם לשיחה ולקבלת ייועץ משפטי מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה!

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ