פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 843
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלי
01/04/2015 17:49
שלום רב,
אני מועסק כעובד על בסיס שכר שעתי/יומי ובתלוש המשכורת תחת נתוני העסקה, בסעיף של מעמד, רשום עובד שעתי.
ברוב החודשים אני עובד מעל 18 יום בחודש ומעל ל-8 שעות בשבוע.
שאלתי היא האם אני נחשב כעובד שעתי (למרות שאני עובד מעל 18 ימים בחודש) או כמשכורת חודש?
עלי לציין שכשנתבקשתי למלא טופס 101 המעביד ציין בפני שבמילוי הטופס בפרטים על הכנסתי ממעביד זה עליי לסמן - משכורת חודש (כלומר לפי ההסבר שמופיע בטופס 101, משכורת חודש = משכורת בעד עבודה של לא פחות מ -18 יום בחודש).
אשמח לקבל את תשובתך האם לפי הנתונים האלה אני מוגדר כעובד שעתי או כעובד חודש?
בשום מקום בחוזה ביני לבין המעביד לא צוין שעליו לשלם לי משכורת חודשית או משכורת שכר מינימום.
תודה,
אלי
עורך דין
01/04/2015 18:03
שלום אלי

לא הבנתי מה כתוב בחוזה העבודה שלך. אבל ואם כתוב בחוזה העבודה ששכרך ישולם בסכום מסויים בתמורה לכל שעת עבודה, הרי שאהת נחשב לעובד שעתי וכך גם כתוב כפי הנראה בתלוש השכר שלך.

בהצלחה
אנה
01/04/2015 16:23
כעת אני עובדת בחברת הוט כנציגת קשרי לקוחות כ 4.5 שנים במרחב יקום. לפני שנה עברתי לגיבוי של תפקיד אחר בעבודה איך נשארתי מוגדרת כנציגת אונליין כאשר בפועל עשיתי עבודה קצת שונה.כחלק מהשכר חודשים אני מקבלת בסיס שעתי + עמלות בהתאם לביצועיי.במסגרת העברה לגיבוי נאמר לי כי אני אקבל שכר שעתי + ממוצע עמלות מתפקיד הקודם או עמלות על פי ביצועי בתפקיד החדש הגבוה מבניהם.

כעת שינו את אופן המחלקה ובלי להחתים על חוזה החדש מעבירים את כל המוקד לפעילות אחידה ומודל שכר חדש שפוגע בי מבחינת העמלות ואני מפסידה כאלף שח בחודש. ואין יותר הגנה של הממוצע מהתפקיד הקודם.

כעת ביקשתי ממנהל שלי לדון על הפסקת התעסוקה שלי עקב שינוי זה. נאמר לי כי אני חייבת להגיש מכתב פיטורים ורק אז מחלקת משאבי אנוש תבדוק את הזכאות שלי לקבלת פיצויים מלא. איך אני לא רוצה להתפטר מעצמי אני רוצה להיות מפוטרת עקב הרעת תנאים.
עורך דין
01/04/2015 18:01
שלום אנה

אין כל סיבה שתסכימי להתפטר מהעבודה ולהפסיד את התנאים המגיעים לך במקרה של פיטורין! על פניו, לפי העולה מהתיאור שלך המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית, המאפשרת לך להתפטר בדין מפוטר, לא קודם שתתני למעסיק אפשרות מעשית לתקן את הרעת התנאים כאמור. אין בכלל ספק כי שינוי חוזה עבודה באופן חד צדדי, במסגרתו נפגע שכר עבודתך אינו דבר שאת צריכה לקבל.

אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מנוסה ובהקדם האפשרי. בנתיים, אל תחתמי על מסמך כלשהו מול המעסיק.

בהצלחה
נ.ת
29/03/2015 20:13
שלום רב,

התפטרתי ממקום עבודה שלי לפני כחצי שנה ליישוב באזור פיתוח עכשיו ידוע לי שלפי החוק מגיע לפי פיצויי פיטורים (שכן עבדתי שנתיים בעבודה זו).

הודעתי למשאבי אנוש בחברה על הנושא והבאתי אף מסמכים שמוכיחים אני אכן גר בקיבוץ חצי שנה, ואעפ"כ הם כל זמן עונים לי שהנושא בבדיקה.

השאלה שלי מתי מרגע ההודעה שלי והבאת המסמכים זה יחשב כהלנת שכר?
בתודה מראש
עורך דין
01/04/2015 15:59
שלום לך

אם טרם שולמו לך פיצויי הפיטורים לאחר שחלפה חצי שנה, שלח מכתב דרישה רשמי למעסיק. באין מענה והתייחסות, תוכל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
שיר
30/03/2015 14:25
שלום,

אני עובדת בחברה ומזה כ-20 שנה מדיניות החברה הינה "לצ'פר" עובדים שלא ניצלו ימי מחלה כל השנה ולתת להם במשכורת חודש דצמבר 44 שעות חופש.
אני בהריון ועתידה לצאת לחופשת לידה בחודש ספטמבר ולחזור בחודש דצמבר. מאחר ולא לקחתי חופשת מחלה עד היום במקרה רגיל הייתי זכאית לקבל את ה-44 שעות חופש לפי מדיניות החברה. האם הנני זכאית לזה אם אני יוצאת לחופשת לידה במהלך השנה? הרי חופשת לידה איננה מחלה ואני מצפה לחזור בדיוק אחרי 14 שבועות. אני רוצה להדגיש כי מדובר במדיניות חברה מזה 20 שנה אשר חלה על כל עובדי החברה.
עורך דין
01/04/2015 15:41
שלום שיר

במידה והמדובר על נוהג שאינו כתוב במקום העבודה, על פניו זכותך המלאה לקבל את ה"צ'ופר" בחודש דצמבר.
פנסיה
מירי
01/04/2015 14:47
שלום רב,
מספר שאלות:
1. לאחר 3 חודשי עבודה על המעביד להפריש רטרואקטיבית את הסכומים הנדרשים לקרן הפנסיה. האם גם העובד משלם ממשכורתו את החלק שלו בהפרשות או שזו בחירה של העובד אם להפריש מעצמו או לא?
2. מה ההבדל בין קרנות הפנסיה? יש לי ממעביד אחד בקופה X ומעביד שני בקופה Y. האם לאחד ביניהם או שאפשרי שיהיה בכל קופה בנפרד?
RE: פנסיה
עורך דין
01/04/2015 15:34
שלום מירי

חלק המעסיק וחלק העובד בהפרשה לפנסיה הנם חובה לפי חוק ואינם נתונים לשיקול דעת העובד / המעסיק.

לגבי ההבדלים בין הקרנות השונות, הרי שחשוב וצריך להתייעץ עם סוכן הביטוח או יועץ פנסיוני, על מנת להבין לעומק מה מציעה לך כל אחת מהקרנות ובעיקר מה גובה דמי הניהול אותם את משלמת. ההבדלים יכולים להיות גדולים מאד ושווה לבדוק את הנושא.

בהצלחה
דפנה
01/04/2015 14:54
עבדתי במקום עבודה מסודר 6 שנים. יצאתי לחופשת לידה של 6 חודשים בתיאום עם הבוס שלי בעקבות בעיה בריאותית אצל הילוד.

יומיים לפני מועד חזרתי לעבודה, ללא התראה מוקדמת, בשיחת טלפון, פוטרתי מהעבודה בטענה שאין צורך בכוח אדם כרגע מאחר ויש ירידה בעבודה. קיבלתי פיצוי משכורת חודשית לכיסוי 30 ימי התראה שמגיעים לי ע"פ חוק.

בהתייעצות עם עו"ד לאחר שסיפרתי לו את כל פרטי המקרה, סוכם כי יש בסיס חזק מאוד לתביעה. אותו העו"ד דרש שכ"ט גבוה בתשלום מראש. ואני כמפוטרת עם תינוק לא יכולתי להרשות לעצמי.

מחפשת עורך דין שמוכן לייצג אותי בתביעה בתמורה לאחוזים מן הפיצוי המגיע לי לאחר כמובן שהוא ישמע את הגירסא שלי ויתמוך בה. תודה!
עורך דין
01/04/2015 15:32
שלום דפנה

יש לך עילת תביעה חזקה על פניו ולפי דבריך. אני בטוח שתוכלי למצוא עורך דין שיסכים לייצג אותך בתמורה לאחוזים מפסק הדין אם אלה פני הדברים.

בהצלחה
עינב בלום
30/03/2015 15:40
שלום

האם לעובדים בחול המועד פסח מגיע שכר מוגדל כמו על עבודה בשבת? אילו עוד זכויות יש למי שעובד בימי חול המועד? אני שכירה 3 וחצי שנים באותה חנות באזור ירושלים. אשמח להבין את הזכויות שלי.

תודה
עורך דין
01/04/2015 15:28
שלוטם עינב

עבודה בחול המועד פסח שקולה לעבודה בימי עבודה רגילים לכל דבר ועניין, ואין כל זכויות מיוחדות או תשלום שכר מוגדל לעובדים בחול המועד.

חג שמח
יולי
30/03/2015 16:09
הי, רציתי בבקשה לשאול ולהתייעץ אתכם בנושאים הבאים:

1- אם הרופא הוציא אותי לשמירה מחודש מרץ ואני עדיין מעוניינת לנצל ימי מחלה וחופשה שהצטברו המעסיק חייב לשלם אותם למרות שהשמירה גם לאותו החודש?

2- האם במהלך השמירה וחופשת לידה נצברים ימי מחלה וחופש?
עורך דין
01/04/2015 15:27
שלום יולי

1. כן, אבל איני מבין את ההגיון. אם יש לך שמירת הריון מאושרת למה לבזבז ימי מחלה / חופשה צבורים? אין בכל כל הגיון.

2. כן.

בהצלחה
תהילה
30/03/2015 16:56
שלום רב, יש לי שאלה, אני כרגע בחופשת לידה, אני לא מתכוונת לחזור למקום עבודתי אלה להתפטר כדי לטפל בתינוקת , האם אני זכאית לאבטלה, במידה וכן תוך כמה זמן?

במידה וכן ואני אכן זכאית הם יכולים לחייב אותי ללכת לראיונות עבודה?

מה קורה שאני גם סטודנטית בנוסף לכל האם זה יכול לפגוע לי בסיכוי לקבל אבטלה?

תודה מראש, תהילה
עורך דין
01/04/2015 15:25
שלום תהילה

באפשרותך לפהתפטר ממקום העבודה לצורך טיפול בילד עד הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים. במקרה של התפטרות כאמור תוכלי לקבל דמי אבטלה בכפוף לתקופת המתנה של 90 יום, שאותה ניתן לקצר בפניה מנומקת בכתב אל פקידי המוסד לביטוח לאומי.
מורן
30/03/2015 17:53
עשיתי טעות בעבודה שעלתה למעסיק שלי 5,000 שח כשתוצאה מכך הבוס שלי אמר לי שבגלל שזו טעות שלי אני אשתתף איתו חצי כלומר 2500 שח והוא יוריד לי את זה מהמשכורת.
האם מותר לו להוריד לי בשכר?
במידה ואסור לו להוריד אך בכל זאת הוא מוריד, מה אני צריכה לעשות אחר כך?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
עורך דין
01/04/2015 15:24
שלום מורן

חוק הגנת השכר אוסר על ניכויים משכר העובדים מכל שביה שהיא, כל עוד העובד לא אישר למעסיקו מראש ובכתב לנכות סכומים משתנים משכרו. המצב שאת מתארת אינו חוקי בעליל.
אלכס פלדמן
30/03/2015 17:55
שלום רב.
אני עובד כמנהל חשבונות שכיר אצל מעסיק שנכון להיום חולה ומצבו התפקודי המקצועי שואף לאפס ולאור כך כל העבודה נופלת עלי. אני העובד היחיד שלו.
אני מרגיש שהמשפחה שלו מנצלים אותי כדי שאני יעשה את כל העבודה כולל שלו כמו דוחות שנתיים והצהרות הון , כי הוא לא מסוגל לעשות אותם , טועה הרבה ולפעמים לא יודע מה לעשות ושואל אותי מה עושים.
עיקר העבודה שלי היא הנהלת חשבונות של עשרות עסקים קטנים וגדולים.
הסברתי למשפחה שאם אני לוקח על עצמי את כל העבודה והאחריות עליה , אני מבקש תוספת בשכר.
לאחר כמה ימים אמרו לי שלא מסכימים לתנאי שלי והכל נשאר אותו דבר.
מאז המעסיק שלי מגיע למשרד רק כדי להפגין נוכחות , אולם לא עושה שום דבר חוץ מלהתעסק בחשבונות בנק שלו. ככה כל יום.
האם המצב הזה לא אותו מצב כמו שהמעסיק לא קיים מבחינה מקצועית.
אין מי יחליט ואין מי שיעזור לי או יענה לשאלות חשובות.
אבקש את עזרתכם.
עורך דין
01/04/2015 15:15
שלום אלכס

חוזה העבודה שלך אמור להגדיר בדיוק מה הן גבולות המשרה שלך ומה עליך לעשות במסגרת עבודתך בדיוק. אם הוטלו עליך משימות נוספות מעבר להגדרת תפקידך המקורית ולא מוכנים להעלות את שכרך, הרי שלא ניתן לכפות עליך לבצען. אם המצב שונה, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
יהל
30/03/2015 18:42
לומד בישיבה עובד 3 שעות לילה פעמיים בשבוע שכר חודשי 2200 ברוטו האם מגיע לי השלמת הכנסה?
עורך דין
01/04/2015 15:12
שלום יהל

בשאלת השלמת הכנסה מומלץ בהחלט לפנות אל מוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

בהצלחה לך
דיני עבודה
31/03/2015 16:14
אני עובד כשלוש וחצי חודשים? האם למרות החצי אני צריך להודיע 3 ימים או 4?
לאחר ההודעה מוקדמת הוצאתי המשך לחופשת מחלה לאמור 6 ימים לפני ההודעה ולאחר ההודעה עוד 3 ימים האם המעסיק יכול לא לשלם לי בגין כך שלא הגעתי למרות היותי חולה או שימי המחלה יקוזזו בהתאם לימים שיש לי?
האם ניתן לקזז ימי חופש לדוגמה מגיע לי 4 ימי חופש שהם יהיו כנגד ההודעה מוקדמת?
אודה על תשובה
תודה מראש
ישראל
01/04/2015 15:12
ומה לגבי הימי חופש כנגד הודעה מוקדמת?
עורך דין
01/04/2015 15:02
שלום לך

לאחר שלושה וחצי חודשים יש לתת 3 ימי הודעה מוקדמת. היה והיית חולה במהלך ימי ההודעה המוקדמת, ימי המחלה נספרים כימי הודעה מוקדמת לכל דבר.

בהצלחה
ישראל
01/04/2015 15:07
ומה לגבי הימי חופשה ?

תודה
שלומי
30/03/2015 21:25
פוטרתי בתאריך 1.1.15 על פי החוק אני אמור לקבל את הפיצויים עד 60 יום ממועד הפיטורין. המעסיק אמר לי שהוא דיבר עם הרואה חשבון ולוקח חודשיים לשחרר את הפיצויים, חיכיתי.

לאחר 60 יום פניתי למעסיק שלי, שאמר ש"ידבר עם הרואה חשבון".

לא סמכתי עליו, איכשהו מצאתי את כרטיס הביקור של סוכן הפנסיה וחייגתי אליו. הוא ביקש ממני למלא טפסים (וגם מהמעסיק) בטופס ציינתי שאני מעוניין שכספיי הפיצויים יעברו אליי באמצעות העברה בנקאית! לאחר מכן הוא הפנה אותי לחברת הפנסיה שאמשוך את הכספים. שלחתי לו מייל ושאלתי למה אני צריך ללכת והוא לא ענה.

לאחר שבועיים ומבירור עם חברת הפנסיה היום, מסתבר שאני צריך להגיע אליהם עם מסמכים מסויימים ובקשת המשיכה אורכת עד 30 יום. וגם אם ינסו לזרז את זה, חג הפסח באמצע יקשה עליהם.

כך שטכנית אני עלול לקבל את הכסף ב30.4 - 120 יום לאחר הפיטורין

אני יכול לתבוע על הלנה או שיש כאן פשוט צירוף מקרים מצער?
עורך דין
01/04/2015 15:06
שלום שלומי

אכן המדובר בהלנת פיצויי פיטורים אך בתי הדין לעבודה אינם ממהרים לפסוק לטובת עובדים בתביעות המבוססות אך ורק על טענה זאת. לכן, עליך לבחור בין 2 דרכים אפשריות: פעולה מול סוכן הביטוח לפדיון קרן הפיצויים או פניה אל עורך דין יהתחלת טיפול משפטי בנושא.

בהצלחה
קטרין מ.
30/03/2015 21:27
עבדתי בשלושה אירועים בתור מלצרית, והשכר סוכם מראש ל-25 ש"ח לשעה. חישבתי את השעות ויצא שאני אמורה לקבל 650 ש"ח סה"כ. המעסיק שלי טוען שיש איזשהו ביטוח בריאות עליי (משהו שלא נאמר לי מראש) על סך 7.69% מהמשכורת שאמור לרדת כי אני מעל גיל 18, כלומר הוא משלם לי רק 600 ש"ח (50 ש"ח פחות).

האם זה נכון או שהוא סתם מנסה לרמות אותי? (המעסיק ידוע בתור אדם שלא משלם כראוי)
עורך דין
01/04/2015 15:04
שלום לך

לכל מעסיק יש חובה לנכות תשלום עבור ביטוח בריאות ממלכתי מתלוש המשכורת של העובדים.
הילה
30/03/2015 21:29
ערב טוב לכם

אז אחרי שהתייעצתי פה לגבי פיצויי פיטורים שטרם קיבלתי. המעסיק הודיע לי שהחברה קרסה ונסגרה והוא מוכן לשלם לי מכיסו 1600 שקל (חלק קטן מהסכום) או שאני יכולה ללכת לתבוע.

העניין הוא שאני יודעת שהם סגרו את החברה ופתחו חברה אחרת. אבל בפועל זה אותו מקום עם אותו מעסיק.
מה לעשות?
עורך דין
01/04/2015 15:03
שלום הילה

באפשרותך לפנות אל עורך דין ולפעול כנגד המעסיק באופן משפטי. הקפידי שלא לחתום על מסמך כלשהו עד לקבלת מלוא הזכויות שלך.

בהצלחה
אלן
31/03/2015 17:38
שלום,

שאלה לגבי דיני עבודה: במידה ובמקום עבודתי מורידים לי יום עבודה ויש לי כתוצאה מכך הרעת תנאים, האם אני זכאי להתפטר בדין מפוטר למרות שלא כתוב לי בחוזה כלל על סעיף 14.לפ.פ?
עורך דין
01/04/2015 14:49
שלום אלן

בשאלתך חסרים פרטים חשובים, בהינתן שאתה עובד 5 או 6 ימים בשבוע לפי חוזה עבודה קבוע, וכעת הורידו לך יום עבודה מלא, אין בכלל ספק כי המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית שאז תוכל להתפטר בדין מפוטר. פנה בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי.
עדי כהן
31/03/2015 17:48
שלום רב.

שאלה בנושא הרעת תנאים במקום העבודה.

בעלי עובד כמלגזן בחברת.משקאות גדולה. הוא התחיל באמצע מאי 2014. השכר שהוא מקבל הוא לפי שעה + 3 שקלים פרמיה מכלל השעות שהוא עבד לאותו חודש ( כנראה 3% מכלל השעות).

עכשיו עם העלאת שכר המינימום הם מורידים לעובדים את הפרמיה. וכך יוצא מצב שהשכר השעתי אומנם עולה אבל הפרמיה יורדת ואז בעצם המשכורת לא משתנה.

האם זה נקרא הרעת תנאים לגעת לעובד בפרמיה? האם הם מחוייבים לחוזה העסקה כאשר עדיין לא תמה שנה שלמה מהיום בו התחיל לעבוד?

חג שמח לכולם.
עורך דין
01/04/2015 14:45
שלום עדי

על פניו אכן המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית. הפני את בעלך לעורך דין על מנת לבדוק את חוזה העבודה שלך ולהמליץ לו כיצד לפעול.

בהצלחה
רות
31/03/2015 17:51
שאלתי נוגע לשכ"ע שלא קיבלתי.
במאי 2014 עבדתי כחודשיים במשרה חלקית לפי ימים ושעות. למרות שבחים מכל הכיוונים, בתחילת 7/14 הודיעני המעסיק שלמרות הערכתו הרבה, מפטרני (באיזשהו תירוץ קלוש). הוא שאל האם ארצה לצאת לחופשה עד אמצע החודש – כתקופת הודעה על פיטורין, בחרתי לעבוד. לימים הסתבר שאחייניתו נכנסה במקומי. הנוהל ביננו היה שאתן את פירוט שעות העבודה והוא יכין צ'ק. משכורת ראשונה קיבלתי באיחור רב וביקשתי שלא יקרה שוב, שזו הלנה. בחודש השני היה בסדר. לצערי, מיד עם עזיבתי, אבי הסובל מסרטן, נכנס לניתוחים ואשפוזים והייתי טרודה איתו והכל השתכח ממני. ב-9.7 התקשר ושאל לגבי פירוט השעות, התנצלתי שלא הכנתי בשל הנסיבות ושלחתי אליו את הפירוט. שורה תחתונה: עד היום לא הגיע הצ'ק. אולי ציפה שאבוא לקחת צ'ק, אולי חשב שאני מוותרת - אבל לעזאזל, למי אכפת מה הוא חושב? הוא ידע על אבי. אני את חלקי מילאתי - עבדתי אפילו כשיכולתי לנוח והוא צריך למלא חלקו. האם אני אמורה לרוץ אחריו ? הרי גם אם הוא מניח ש"ויתרתי על שכרי" – לפי הבנתי את החוק – המעסיק צריך להקפיד על מילוי זכויותיו של העובד, גם אם העובד עצמו מוותר עליהן. חוץ מזה – הרגשתי מושפלת כי בדיעבד נודע לי שהוא ריכל עם אנשים מהמשרדים שמסביב, וידעו שעומד לפטרני עוד לפני שנודע לי – אז לא רציתי לראות את פניו. מלבד זאת - כתובתי מצויה בידו מטופס 101 . שאלתי:
האם יש מקום לתביעה על הלנת שכר? האם אני צריכה לנסות לפנות אליו קודם (מעדיפה שלא, רוצה ישר לתבוע). בתודה.
עורך דין
01/04/2015 14:27
שלום רות

בהחלט כן. את יכולה לפנות לבית הדין לעבוד הולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה מאחר ושכרך מולן מזה חודשים ארוכים! בבית הדין לעבודה תמצאי סטודנטים שמסייעים בהתנדבות בהגשת תביעות כאמור.

בהצלחה
הדס
01/04/2015 09:23
היי,
האם עובד שעתי אמור לקבל תשלום על שיחת משמעת? בנוסף, אם העובד עובד במשרה חלקית ומחוייב לתת 4 משמרות בשבוע ולאחר שהגיש משמרות שובץ במשמרת אחת בלבד - האם מותר למעביד לעשות זאת?
עורך דין
01/04/2015 14:03
שלום הדס

עובד שעתי וכל עוד אחר אמור לקבל שכר מלא עבור כל רגע שבוא הוא זמין עבור המעסיק, וזה בהחלט כולל שיחת משמעת שמתקיימת בעבודה. ולגבי שיבוץ למשמרות, היה והנך עובדת באופן קבוע 4 משמרות בשבוע וזה מה שכתוב גם בחוזה העבודה שלך, והמעסיק החליט יום בהיר אחד לתת לך רק משמרת אחת, הרי שהמדובר בהרעת תנאים מוחשית המקימה לך את הזכות להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
מטי פ
01/04/2015 13:39
לפי הבנתי ביום הבחירות 2015 השכר הינו 200%. השאלה היא: אם זה אומר 100% שכר רגיל + 100% תוספת או לחילופין 100% שכר רגיל + 200% תוספת? המון תודה
עורך דין
01/04/2015 14:01
שלום לך

זה אומר 100% תוספת על השכר הרגיל, במידה והמעסיק שלך אישר זאת.

בהצלחה
אורלי
01/04/2015 09:25
חזרתי לעבוד לפני שבועיים. עובדת במשרה מלאה ואף אחרי שעות העבודה זמינה בבית טלפונית. אני עובדת בתפקיד ניהולי ומקבלת שעת הנקה ביום. הילד תיכף בן 5 חודשים.

אחת לחודש בנוסף ליום העבודה רגיל אני עובדת משעה 23:00 עד בערך שעה 1 בלילה. האם מותר לחייב נשים שחזרו מחופשת לידה בעבודת לילה?

אשמח לתשובה
עורך דין
01/04/2015 13:57
שלום אורלי

המעסיק מחוייב לפי החוק להחזיר אותך לאותה משרה שבה הועסקת קודם ליצאתך לחופשת הלידה. לא מעבר לכך.

בהצלחה
שלום
01/04/2015 09:32
שלום,

לפני שבועיים שירתי במילואים יומיים רצופים, לאחר ימים ספורים זומנתי לשיחה עם המנהלת והיא הודיעה לי שהוחלט לסיים את העסקתי (לא היה ברור אם מדובר בפיטורים ישירים או שלא מחודש חוזה העבודה שאמור להסתיים ב30/4- בכל אופן דין החוק זהה למיטב הבנתי). למחרת השיחה שוב הייתי בשירות מילואים יומיים רצופים.

לפי החוק אסור לפטר עובד ששירת במילואים "מעל יומיים רצופים" בתקופה שמעל 30 יום לאחר תום השירות ללא אישור מיוחד מהועדה לתעסוקה.

האם המונח "מעל יומיים רצופים" מתייחס גם לשירות של יומיים בדיוק או רק יומיים וחצי ויותר (האם
עורך דין
01/04/2015 13:35
שלום לך

לפי עניות דעתי החוק מגן עליך ואסור למעסיק לפטר אותך. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
אילנה
01/04/2015 13:02
האם לעובדים פלסטינאים שמדווחים באמצעות הלשכה יש לשלם בגין יום הבחירות?
עורך דין
01/04/2015 13:34
שלום אילנה

על פניו כן. החוק אינו יוצר הבחנה בין עובדים ישראלים ופלסטינאים, למרות שלאחרונים אין זכות בחירה לכנסת.
עינת
31/03/2015 18:48
שלום רב. אני נאלצת להעדר מעבודתי לתקופה של חודשיים לפחות בעקבות שני ניתוחים שעליי לעבוד בעקבות גידול. אני משתכרת ממשכורת בסיס קטנה כאשר עיקר השכר הינו ממכירות. (עמלות) יש לי הרבה מאוד ימי חופש ורציתי לדעת האם אני אפגע בשכר שלי בתקופת ההעדרות.
עורך דין
31/03/2015 20:13
שלום עינת

את יכולה לנצל ימי מחלה צבורים ולאחר שייסתיימו, גם ימי חופשה צבורים באישור המעסיק ואז שכרך לא יפגע.

רק בריאות
ויקטוריה
31/03/2015 19:01
שלום רב,
קראתי בעיתון שבראשון לאפריל שכר מינימום עולה.
אני מקבלת מינימום לפי שעה, רציתי לברר האם שכר לפי שעה עולה גם כן? כי בעבודה אמרו לי שמעלים רק את השכר המינימום ולא את המינימום לשעה.
תודה מראש.
עורך דין
31/03/2015 20:12
שלום ויקטוריה

מעלים את שכר המינימום לשעה ואת שכר המינימום בכלל. המעסיק הטעה אותך ולכן חשוב שתקפידי לבדוק שזכית לקבל את העלאת השכר הנכנסת לתוקפה מחר ואמורה להראות בתלוש השכר שלך בחודש מאי 2015.

בהצלחה
מישהי
31/03/2015 19:20
שלום, הייתי בחופש מחלה שבוע וחצי, והיום המעסיק הודיע לי שלא ישלם עליו מכיוון שאני עובדת אצלו מ 1.2.15, הוא מסביר שזה לפי החוק. אני לא שמעתי על חוק כזה. האם זו האמת? או האם מגיע לי לקסל כסף על זמן המחלה, ועבור כמה ימים?
תודה רבה.
עורך דין
31/03/2015 20:10
שלום לך

אכן, עקב העובדה שלא צברת מספיק ימי מחלה מאחר ואת עובדת רק מחודש שעבר, המעסיק לא צריך לשלם לך עבור היעדרות של שבוע וחצי.

רק בריאות
רועי
31/03/2015 19:21
קוראים לי רועי, התפטרתי מעבודתי הקודמת לפני 10 ימים, בסוף חודש אפריל יש לי מילואים של 3 שבועות..
לכן אני נורא מתקשה במציאת עבודה,
האם אני זכאי לאבטחת הכנסה?
עורך דין
31/03/2015 20:09
שלום רועי

על מנת לבדוק זכאות לקבלת הבטחת הכנסה עליך לפנות אל מרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי, בטלפון: 6050*

בהצלחה
גל
31/03/2015 18:05
ערב טוב

עובד כח אדם שנקלט כעובד חברה מן המניין לאחר 8 חודשי העסקה דרך חברת כח אדם. כעת קיים הסכם קיבוצי לפיו יש העלאת השכר לעובד מוותק של 18 חודשים.

העובד אשר הינו עובד מן המניין בוותק של 17 חודשים פלוס השמונה חודשים קודם לכן דרך החברת כח אדם, פנה אל החברה וציין כי עפ סעיף 12 א ד לחוק העסקת עובדים בידי כח אדם הוא זכאי להטבה בשכר עפ ההסכם הקיבוצי, אך תשובת החברה הייתה שלילית בטענה כי תקופת הוותק רלוונטית לתנאים סוציאליים בלבד כגון - חופשה, הבראה, מחלה ופיצויים.

האם תשובת החברה חוקית? האם עפ הוותק העובד לא זכאי להטבה בשכר? כמו כן מקליטת העובד כעובד חברה לא צוין בתלוש השכר תקופת הוותק הרטרואקטיבית אצל המעסיק בפועל אלא ממועד קליטתו כעובד חברה. כלומר 17 חודשים ולא 25 חודשים. האם תקין?

תודה.
עורך דין
31/03/2015 18:34
שלום גל

על פניו נראה שהתשובה לשתי השאלות שלך שלילית. אם ותק העובד מחייב את המעסיק לתוספת שכר הוא אינו יכול להתחמק מכך - בניגוד להסכם קיבוצי. לגבי הוותק בעבודה מאז הקליטה בחברה - הרי שבתלוש השכר אמור להופיע הוותק של העובד מיום תחילת עבודתו - ולפי שאלתך 25 חודשים.

בהצלחה
מאיה
31/03/2015 18:10
הודעתי ב-19/3 שלא אגיע עוד לעבודה , על חלק מהימים הוצאתי מחלה (אין לי בכלל הרבה) ועל חלק רציתי להשתמש בימי חופשה שצברתי .

כעת המעסיקה מסרבת לשלם על ימי מחלה ועל שעות הריון וגם לתת לי את ימי החופשה שלי וכל דבר שנעשה לאחר 19/3 בטענה שזאת ״הפסקת עבודה״ והיא מדווחת לביטוח לאומי.

האם הדבר תקין וחוקי?

ציינתי לה בפירוש שאני לא מעוניינת להקדים את חופשת הלידה.ולא מעוניינת להתפטר ( אני גם חוששת שהמהלך שלך ישלול לי זכויות ).

חשוב לציין שבתחילת עבודתי ביקשתי הסכם עבודה והיא טענה שאין לה כזה , משמע אני לא חתומה על דבר .
עורך דין
31/03/2015 18:30
שלום מאיה

לא ממש הבנתי את שאלתך ואת כוונתך בהכרזה "לא אגיע עוד לעבודה". אני גם מבין שאת בהריון. לכן ולפני הכל, פני לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מנוסה - שכן החוק מגן עליך מפני פיטורים.




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ