פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 769
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאור
25/07/2015 17:11
שלום. אשמח לתשובה דחופה בבקשה.
קיבלתי 19 ימי מחלה רצופים בשלושה אישורים - 3 ימים פעם ראשונה,שוב 3 ולבסוף 13.לטענת מעסיקי הורידו לי "כפול,כיוון שמדובר בשני מחזורי מחלה". "אחד של 6 ימים שמהם יורדים יומיים ועוד מחזור של 13 ימי מחלה שמהם יורדים יומיים". האם זה חוקי???
ראוי שאציין,לגבי אישור המחלה הראשון יידעתי אותם רק בסיומו ובהמשך כן יידעתי בזמן.אבל סירבתי לאורך הדרך לומר במה אני חולה למרות שמעסיקי התעקש לדעת ומתי בערך אשוב. האם אני מחוייבת למסור מידע זה?שכן הכל כתוב באישורי המחלה. האם אני מחוייבת למסור את האישורים במהלך החודש או מספיק בסמוך לסופו. תודה.
עורך דין
26/07/2015 10:06
שלום ליאור

לא חוקי ולא מקובל. אם ימי המחלה רצופים קלנדרית על המעסיק להתייחס אליהם ולשלם לך בהתאם, על תקופת מחלה אחת. על היום הראשון לא תקבל תשלום, על הימים השני והשלישי 50% תשלום ומהיום הרביעי והילך תשלום מלא עד לתום תקופת המחלה ובכפוף לכך שיש לך מספיק ימי מחלה צבורים.

בהצלחה
קורל
25/07/2015 12:40
שלום.. יש לי כמה שאלות. אני עובדת בחינוך בקיבוץ משמרות, משרה מלאה.. התחלתי לעבוד בשנת 2013. עם הפסקה של כמה חודשים באמצע .
איני מתכוונת להמשיך לעבוד בשנה הבאה של מסגרת החינוך. מסיימת את עבודתי ב19 באוגוסט. אני חוזרת לגור עם הורי שעברו בקיץ שעבר לגור בכפר סבא.
האם יש איזה שהן זכויות שאני אמורה לדרוש? אני לא מבינה בזה כלל וכלל. איני רוצה לפספס אם יש משהו שמגיע לי .. אשמח לתשובה, תודה רבה
עורך דין
26/07/2015 10:04
שלום קורל

במקרה של התפטרות מגיע לך במסגרת גמר חשבון מול המעסיק לפדות את ימי החופשה שצברת בתשלום ולשחרר את קרן הפנסיה שלך באמצעות חתימות של המעסיק על טפסים יעודיים. מעבר לכך, אם יש תנאים מטיבים במסגרת חוזה העבודה שלך - מה שאיני יכול לדעת כי איני מכיר את החוזה.

כמובן שתוכלי לפדות את הכספים שהצטברו לטובת פיצויים בקרן הפנסיה שלך, למרות שאיני ממליץ לעשות זאת מבחינה כלכלית.

בהצלחה
משה
25/07/2015 11:11
שלום רב, אני מעסיק עובדת במשק בית שהתפטרה עקב בעיות גב. אני משלם עליה ביטוח לאומי והפרשות פנסיה כנדרש;
מבקש לדעת מה דינם של פיצויי פיטורים במקרה שבו עובד מתפטר עקב מצב רפואי. כמובן שאם עלי לשלם- אשלם בנדרש. אך מהם התנאים להיווצרות החובה שלי לשלם במקרה שבו העובדת מתפטרת עקב מצב רפואי לכאורה?
האם היא צריכה לספק אישורים כלשהם?
בתודה
משה
עורך דין
26/07/2015 10:00
שלום משה

העובדת צריכה להביא אישור של רופא תעסוקתי שקובע כי אינה יכולה לעבוד במשק בית עקב מצבה הרפואי, שאז היא תוכל להתפטר בדין מפוטרת ואתה תצטרך לשלם לה את מלוא התנאים לפי החוק כלל פיצויי פיטורים מלאים.

בהצלחה
ענבל
23/07/2015 22:59
שלום, לא עניתם לשאלתי):

התפטרתי ביוני בדיוק לאחר חופשת לידה לשם טיפול בתינוקת שלי.עבדתי במקום 7 שנים. הייתי אתמול בלשכת התעסוקה כדי להצהיר ואז להתחיל לספור 90 יום
1. האם ביטוח לאומי מתחיל לספור 90 יום מתאריך ההתפטרות (שכתוב במכתב העסקה) או מתאריך ההתייצבות בלשכת עבודה?
2. יש לי תארים אקדמיים ומסרתי את כל הניירת לפקיד, הוא אמר לי שאם אראה ציור של משרד להגיע אליו כי מצא עבודה עבורי. שאלתי אותו אם לא רלוונטי סיבת התפטרות והוא אמר שהוא יודע שביטוח לאומי מחייבים להגיע ללשכת התעסוקה כדי לקבל דמי אבטלה אבל מבחינתו אם מישהו מגיע ללשכת תעסוקה זה רק כדי לחפש עבודה.

מה אני אעשה אם באחת הפעמים הוא יקרא לי למשרה? אם אסרב ביטוח לאומי לא יתנו לי את הזכות לדמי אבטלה? הם משחקים משחק כפול

תודה רבה
עורך דין
26/07/2015 09:56
שלום ענבל

סרוב לצאת לעבודה שאליה מפנים אותך מהלשכה יביא להפסקת תשלום דמי האבטלה - זה החוק ואין מה לעשות בנושא.

בהצלחה
עופר
23/07/2015 22:03
שלום,

אשמח למענה האם יש פה הרעת תנאים:

לפני הלידה עבדתי משרה מלאה- 9 שעות עבודה. אחרי שחזרתי מחופשת לידה, סיכמתי עם המנהלת שלי שאני אעבוד 8 שעות ביום משעה 07:00-15:00 וחתמתי על חוזה חדש של 88% משרה (השעות סוכמו בעל פה ולא מצוינות בחוזה). היום (8 חודשים מאז שחזרתי מחופשת לידה) המנהלת שלי הודיעה לי שאני אדרש לעבוד פעמיים בשבוע במתכונת שונה- פעם משעה 8-16 ופעם נוספת משעה 9-17. ביתר הימים אעבוד 7:00-15:00. האם יש פה מקום להרעת תנאים? שכן סיכמתי איתה על שעות עבודה מסודרות ולא דובר על הקצבת זמן. בגדול היא נתנה לי אולטימטום- או שאני מסכימה או שהם ישקלו לעשות שינוי- כלומר לפטר אותי

תודה רבה
עורך דין
26/07/2015 09:55
שלום לך

למעסיק מותר להורות על שינוי תנאי העסקה, כל עוד הוא מבין שאם העובדת (כמו במקרה שלך) לא תקבל את שינוי התנאים יהיה עליו לפטר אותה. זאת אומרת שאם לא תקבלי את ההצעה לשינוי שעות העבודה והמשמרות, המעסיק יפטר אותך תוך תשלום מלוא הזכויות שלך - שזה מצב עדיף מבחינתך מאשר התפטרות בדין מפוטר עקב הרעת תנאים. ודרך אגב 8 חודשים אחרי חופשת הלידה כבר אין לך הגנה חוקית מפני פיטורים.

בהצלחה
טלי
23/07/2015 18:20
אני עובדת במשרד כבר 15 שנה
הבוס כבר שנתיים מספר כי הוא רוצה למכור את התיק.
אני מבחינתי חיפשתי עבודה ומצאתי . הודעתי לו 30 יום הודעה מוקדמת . בתגובה קיבלתי אם את עוזבת בלי לתת לי חודשיים ואת גורמת לי נזקים כספיים. ואם תעשי כך לא תקבלי פיצויים
האם אוכל לתבוע את הפיצויים?
האם עובד אינו יכול להמשיך הלאה אלה להשאר בעבודה בגלל אי קבלת פיצויים?
אין לי סעיף 14 בפוליסת המנהלים שלי
מה עליי לעשות?
עורך דין
26/07/2015 09:52
שלום טלי

במקרה של התפטרות את זכאית לקבל את חלקך בכספים שהופרשו לקרן הפנסיה לטובת פיצויים. המעסיק לא יכול למנוע זאת ממך בכל מקרה - הכספים שייכים לך ולא למעסיק.

בהצלחה
רינת
23/07/2015 17:50
שאלה אני עובדת כמלווה בהסעות בעירייה מסויימת אז ככה בחודש אוגוסט באופן עקרוני אין עבודה והם לא משלמים שמעתי שניתן לחתום בלשכה על חופשה ללא תשלום ולקבל כסף פניתי אליהם והם אמרו שאם מציעים לי עבודה אני חייבת להסכים ואז שזה כאילו שאני עובדת הציעו לי מחליפה לגנים סייעת בחודש אוגוסט לשעתיים כל יום האם זה בסדר יש לציין שאני עובדת כמחליפה בליווי
עורך דין
26/07/2015 09:51
שלום רינת

אם הציעו לך עבודה את באמת חייבת להסכים כי אם לא, לא תוכלי לקבל עוד דמי אבטלה.

בהצלחה
אורית
23/07/2015 16:18
אחרי 2.5 שנים, בפברואר 2015 קיבלתי מכתב פיטורין מהעבודה עקב הצטמצמות של החברה, תכלס הייתי מועסקת עד סוף מרץ 2015. בתחילת אפריל 2015 כבר התחלתי מקום עבודה חדש. יש לי רצף של 5 שנים משרה מלאה בלי הפסקות. מעולם לא חתמתי בלשכה. אנ י בת 35. כיום, אחרי קרוב לארבעה חודשים במקום עבודה הנוכחי שלי, אני לא מרוצה ורוצה להתפטר, האם מכתב הפיטורים שקיבלתי מהעבודה האחרונה עדין בתוקף? האם אני יכולה עדין לחתום בלשכה בתנאים של מםוטרת בהתבסס על המכתב פיטורים שיש לי מפברואר 2015? או שזה אבוד?
עורך דין
26/07/2015 09:47
שלום אורית

כעת יהיה עליך לחכות 90 יום לצורך קבלת דמי אבטלה - כך לפי החוק.

בהצלחה
סבטלנה
23/07/2015 16:02
שלום
יש לי שאלה, התפטרתי בתום חופשת לידה ועדיין לא הגשתי את הטפסים לדמי אבטלה (מחכה שמעסיק ימלא את החלק שלו ) ונרשמתי בלשכת התעסוקה. השאלה שלי עם כבר מעכשיו אני צריכה להתייצב כל שבוע בלשכה ? תודה
עורך דין
26/07/2015 09:47
שלום סבטלנה

התשובה חיובית - לפי החוק.

בהצלחה
הגר
22/07/2015 21:32
היי. אם יש לי ימי מחלה צבורים ולקחתי יום אחד של מחלה האם המעסיק אמור לקחת לי כסף על יום עבודה וגם לנכות לי יום מהימים שנצברו?
* אני מקבלת שכר גלובלי
עורך דין
23/07/2015 15:58
שלום הגר

המעסיק לא "לוקח" כסף עבור יום מחלה אחד. הוא פשוט לא משלם לך עבורו כי זה מה שהחוק קובע - לא מקבלים תשלום עבור יום המחלה הראשון. וכן, מקזזים יום מחלה אחד ממכסת הימים שצברת.

בהצלחה
קובי
22/07/2015 18:56
אני עובד קבוע במוסד ציבורי ומשרת במילואים פעיל. מזה שנים אני מקבל מביטוח לאומי את הטופס כמה הועבר למעביד שלי. ולמרות ששאלתי מספר פעמים את המערכת מה קורה והאם היא מעבירה לי את מלא הסכום המועבר על ידי הביטוח הלאומי מה שנראה על פניו שלא נכון, הם טוענים שכן. ידוע לי על תביעה שהייתה נגד המעביד שלי בנושא זה ועל פי מה שראיתי "הצדדים הגיעו לפשרה"
השאלות שלי הן
א. האם חל על זה חוק הלנת שכר?
ב. איך אני יכול להגיע לפסק הדין ולפשרה בין הצדדים ?
עורך דין
23/07/2015 15:55
שלום קובי

לאור העובדה כי המדובר על מקרה פרטני שמצריך בדיקה קפדנית ולאור העובדה שבימים האחרונים פורסם פסק דין חשוב מאד הנוגע לזכויות עובדי מדינה בכל הנוגע לתקופת מילואים (סע"ש 46942-09-12 א.כ. נ' מדינת ישראל) אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובדיקת הנושא והזכאות שלך לעומק.

בהצלחה
אנה
22/07/2015 18:56
אני מועסקת בקופ"ח מאוחדת. יש לנו תוכנת חילן נט . 55 שעות מינוס ימי חופשה והחודש מיליתי עוד 5 ימים . אם תוכנת חילנט מאפשרת למלא אז אני ממלא. אני 100% משרה . התקשרו מכוח אדם ואמרו לי שהם לא מאשרים לי את הימי חופשה והם יקחו לי את הכסף מהמשכורת .
האם הם יכולים לעשות זאת ? למרות תכנון של התוכנה ואין חוזר מנכל שמתייחס לזה
עורך דין
23/07/2015 15:51
שלום אנה

מותר למעסיק לקזז משכרך ימי חופשה שלילית.

בהצלחה
א.ש
22/07/2015 17:32
אני עובדת במקום עבודה מעל 7 שנים...
אימצתי ילדה בת 4 חודשים
יצאתי לחופשת לידה / אימוץ.
האם מותר לי לצאת לחלת לשנה למרות שגיל הילדה הוא מעל? ואם אני רוצה להתפטר. אני מבינה שאפשר עד גיל 9 חודשים או עד 9 חודשים מיום האימוץ?
עורך דין
23/07/2015 15:49
שלום לך

כל הוראות החוק שחלות על עובדת שילדה חלות עליך לאחר אימוץ ילדה. יום האימוץ הרשמי שקול לחלוטין ליום הלידה ככל שהדבר נוגע לזכויות שלך, ויש לך זכות מלאה להתפטר לצורך טיפול בילדה בטרם היא תגיע לגיל 9 חודשים. כנ"ל לגבי חל"ת ובהתאם לוותק שלך במקום העבודה.

בהצלחה
עדי
21/07/2015 21:14
שלום,
שאלתי אותכם לפני יומיים בנוגע לתשלומי נסיעות שלא משלמים לי על פי חוק.
אני התחייבתי ל6 חודשים בעבודה ובמידה ואני מתפטרת לפני עלי לשלם 1000 ש"ח, אם הם יסרבו לשלם לי את תשלום המקסימום מה אני יכולה לעשות? באפשרותי להתפטר ללא לשלם בגלל שהם לא משלמים לי על פי חוק?
עורך דין
22/07/2015 11:36
שלום עדי

לא ממש הבנתי את השאלה ובכל מקרה: יש חוק ברור לגבי תשלומי נסיעות. למעסיק אין שיקול דעת לגבי תשלום הוצאות נסיעה לעובדיו. לגבי תשלום קנס עקב התפטרות לפני חצי שנה - הנושא צריך להיות כרוכך בהשקעה מסויימת מבחינת המעסיק והקנס צריך להיות פרופורציונאלי להשקעה של המעסיק בעובד ולמשך הזמן שעבדת עבורו עד להתפטרות.

בהצלחה
עדי
22/07/2015 11:56
השאלה היא אם העובדה שהם לא מוכנים לשלם לי נסיעות על פי חוק נותנת לי לגטימציה להתפטר בלי לשלם את ה1,000 שח?
עורך דין
23/07/2015 15:46
שלום עדי

יכול מאד להיות שכן - אבל לפני קבלת החלטות צריך לקבל ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ספיר
22/07/2015 17:28
היי,

אני במהלך הריון שבוע 14, עובדת בחנות בגדים על משרת סטודנט. הודעתי למנהלת שלי על ההיריון לפני כשבוע.

בשבוע הבא אני נוסעת לנופש והודעתי על כך שבוע וארבעה ימים לפני רק שבעיניה זה לא כל כך מוצא חן. אני לא יכולה להגיע לעבוד במשמרות שהיא רוצה...

למנהלת שלי יש קטע כזה של נקמה בעובד שלא בא לקראת החנות ואני חוששת שהיא עכשיו תתחיל לפגוע לי במשמרות.

בנוסף כשהתייעצתי עם האחמ״שית שלי אם זה הזמן לספר לה על ההיריון אז היא אמרה לי ״עדיף שלא עכשיו כי היא עצבנית והיא עלולה לפגוע לך במשמרות״

לפני כל תחילת שבוע אני כותבת מה אני יכולה לעבוד והם נותנים לי את כל מה שאני מבקשת. במידה וייפגעו לי במשמרות עכשיו יש איזה חוק שעומד לצידי?
עורך דין
23/07/2015 15:46
שלום ספיר

אם המנהלת שלך עצבנית היא צריכה למצוא דרכים להרגע... החוק מקנה לך הגנה מלאה בזמן ההריון ואסור למעסיק או למנהלת לפגוע בהיקף המשרה שלך או לפטר אותך ללא אישור מראש של משרד הכלכלה.

בהצלחה
נטלי
22/07/2015 17:17
ערב טוב,
חוזרת על שאלתי (לא קיבלתי תשובה בעבר), מעסיקה מטפלת משהו כמו 8 חודשים לטיפול בילדיי, משרה חלקית (שעתיים ביום, 4 פעמים בשבוע). באיזה שלב אני נדרשת לשלם לה ימי חופש וכמה? מהו התחשיב?
תודה מראש
עורך דין
23/07/2015 15:44
שלום נטלי

לכל עובדת ועובדת בישראל יש זכויות לפי חוק וחלק מהזכויות הנן לצבירה של ימי חופשה. הימים מצברים לפי חלקיות המשרה של העובדת. משרה מלאה הנה 186 שעות בחודש. תעשי חישוב כמה שעות עובדת המטפלת שלך, ואז תביני (באמצעות חילוק) מה היקף משרתה ומכאן תוכלי לגזור את כמות ימי החופשה והמחלה שהיא צוברת, כמו גם את זכאותה לתשלום דמי הבראה בחלוף שנה.

בהצלחה
אוהד
22/07/2015 15:15
היי, יש לי מסעדה קטנה של סושי בר בראשון לציון.. זה יותר מסעדה מבר..
יש לי מישהי שרוצה לעבוד אצלי, היא עוד מעט בת 17..
השאלה היא:
1. זה חוקי מבחינת לעבוד בגיל כזה?
2. יש איזשהי הגבלה לגבי שעות עבודה/שעות מאוחרות משהו כזה?
עורך דין
23/07/2015 15:34
שלום אוהד

אין כל בעיה להעסיק עובדת שעו דמעט ימלאו לה 17. לגבי שעות עבודה, החוק קובע כי אם העובדים בגילאים שבין 16-18 שנים מותר להעסיק אותם באישור מיוחד בין השעות 22:00 ועד 06:00 למחרת. את ההיתר המיוחד ניתן לקבל אצל הממונה על חוק עבודת הנוער בטלפון 03-5634222.
לימור
22/07/2015 13:53
התחלתי את עבודתי בחברה בתאריך 09.03.2014, בשכר חודש יוני 2014 (ששולם ב10 ליולי) כאשר שולם לעובדים הבראה, אני לא קיבלתי בטענה שעדיין איני זכאית.
השנה, בשכר יוני (ששולם ב10 ליולי) שולם לי הבראה עבור 5 יום.
הייתי שמחה לדעת האם אני זכאית לחישוב רטקואקטיבי עבור השנה שעברה, בה לא שולם לי.
אם כך, מה החישוב הנכון בהתחשב בכך שאני עובדת במגזר הפרטי.
עורך דין
23/07/2015 15:31
שלום לימור

מגיע לך תשלום דמי הבראה לפי חוק וגם החישוב נעשה לפי חוק, עבור שנת עבודה אחת בלבד.

יש כאן באתר מחשבון לחישוב דמי הבראה - את יכולה לעשות בו שימוש ותראי בדיוק כמה כסף מגיע לך לקבל.

בהצלחה
אנונימית
22/07/2015 12:04
היי, פוטרתי מעבודתי לפני כ-6 חודשים לאחר שעבדתי ברציפות 6 שנים. קיבלתי דמי אבטלה ועד עכשיו לא מצאתי עבודה.
ילדתי השבוע. האם מגיע לי דמי לידה? אם כן, את כל ה14 שבועות?
עורך דין
23/07/2015 15:28
שלום לך

אם יש בידיך 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים תוכלי לקבל דמי לידה מלאים ובכל מצב אחר, דמי לידה חלקיים בלבד - בכפוף לכמות תלושי השכר שברשותך.

בהצלחה
אלכס
22/07/2015 11:54
צהריים טובים,

שאלה קטנה בתחום דיני עבודה:
האם יש סעדים או הטבות כלשהן לטובת מי שתנאיו במקום עבודה השתנו לרעה, אך לא עקב פעולה של המעסיק אלא צד ג' שאינו רלוונטי לחוזה ההעסקה?

דוגמה - בשלב כלשהו מבוטל קו אוטובוס שבאמצעותו הגיע העובד לעבודה, וכעת משך הנסיעה שלו לעבודה הוארך בחצי שעה לכל כיוון. האם העובד זכאי למשהו? או רק נתון לחסדי המעסיק להתחשב בו (להחשיב לו את שעות הנסיעה למשל)?
עורך דין
23/07/2015 15:27
שלום אלכס

כמובן שהמעסיק אינו אחראי על ביטול קו אוטובוס. מה שכן, עם עלות הגעתך למקום עבודה וחזרה עלתה, המעסיק צריך לשלם לך דמי נסיעות בהתאם - לפי התקרה הקבועה בחוק.

בהצלחה
גיא
23/07/2015 14:44
שלום

כיום תלוש המשכורת שלי מחולק ל2 סעיפים מרכזיים (186 שעות חודשיות)
1. משכורת - 4335
2. ש.נ גלובאליות 1165

יש לציין שאת התשלום עבור השעות הנוספות אני מקבל בלי קשר לכמות השעות הנוספות שאני מבצע בפועל, בנוסף ההפרשות הינם מהסכום הכולל דהיינו 5500.
האם אני זכאי להעלאה במשכורת והעלאה בתעריף השעות הנוספות הנגזרים מהעלאה של התעריף של המשכורת מינימום?
גל פ.
23/07/2015 14:29
צהריים טובים

רציתי לדעת בקשר לחופשת מחלה למי צריכים לפנות נניח ובעוד חודש חודשיים אני צריכה לעבור ניתוח שאחריו אני אצטרך להשאר 3 חודשים בבית להחלמה. אני אמורה לפדות את הימי חופשה או ללכת לביטוח לאומי לדאוג להכנסה לשלושה חודשים האלה. אני בת 24 ואף פעם לא היתי מובטלת
אילנה
23/07/2015 14:20
שלום,
תודה על תגובתכם המהירה.
לגבי העובדת הותיקה: קיבלה חודשיים מרופא תעסוקתי, ניצלה במלואם את ימי המחלה אשר עמדו לרשותה.
העובדת החדשה נמצאת כעת מול הליך עם הביטוח הלאומי/רופא תעסוקתי.גם היא ניצלה את מנין ימי המחלה הצבורים לה , עובדת בחברה רק 4 חודשים, מתוכם חודש וחצי נעדרת.
לשאלתכם, הן יכולות להגיע לעבודה, אך אינן עונות לצרכים של כי שתיהן עם מגבלות פיזיות והרי אנחנו עובדים עם תינוקות ופעוטים.
רעות
23/07/2015 13:40
שלום,
במידה ואישה מעוניינת לחזור לעבודה לאחר 14 שבועות חופשת לידה שבהם קיבלה תשלום, בעלה יוכל לצאת לחופשת לידה בשבועות שנותרו ללא שימוש במקומה?
אילנה
23/07/2015 09:24
שלום רב,

בחברתנו 2 עובדות, אחת ותיקה ואחת שעובדת רק 3 חודשים.
הם חולות וקיבלו אישור מרופא תעסוקתי.
אבקש לדעת מהו הדין לגבי עובדות אלו, בינתיים הן צוברות חופש, לאחת מהן פנסיה וכו'.
האם אני חייבת להמשיך להעסיקן?
אילנה
23/07/2015 13:31
שלום,
תודה על תגובתכם המהירה.
לגבי העובדת הותיקה: קיבלה חודשיים מרופא תעסוקתי, ניצלה במלואם את ימי המחלה אשר עמדו לרשותה.
העובדת החדשה נמצאת כעת מול הליך עם הביטוח הלאומי/רופא תעסוקתי.גם היא ניצלה את מנין ימי המחלה הצבורים לה , עובדת בחברה רק 4 חודשים, מתוכם חודש וחצי נעדרת.
לשאלתכם, הן יכולות להגיע לעבודה, אך אינן עונות לצרכים של כי שתיהן עם מגבלות פיזיות והרי אנחנו עובדים עם תינוקות ופעוטים.
עורך דין
23/07/2015 11:59
שלום אילנה

לא ציינת איזה אישור קיבלו העובדות. האם הן חולות ולא יכולות להגיע לעבודה כלל? אם כן, לכמה זמן? האם יש להן הגבלות מסויימות לפי המלצה של רופא תעסוקתי? האם לעובדות יש ימי מחלה צבורים?
יעל
23/07/2015 13:17
שלום....אני סייעת שעובדת 6 ימים מקבלת 30 שקל...רוצה לעבור לגלובלי עם יום חופשי ולדרוש 5600 נטו האם זה מקובל? כמו כן אין אני מקבלת תלושי שכר בצמוד לצק....איך לתבוע בלי שאפגע...
לינה
23/07/2015 12:05
שלום רב.אני נמצאת בחופש מחלה ותכף נגמרים לי ימי מחלה צבורים.אני מעוניינת לסיים לעבוד בחברה מכוון שאני עדיין לא הבראתי ומצד שני לא אוכל לקבל משכורת כי כבר לא יהיה לי ימי מחלה.לפי שיחה עם מנהלת משאבי אנוש הובהר לי שאני יכולה או להשאר בנתיים בחברה או לכתוב מכתב התפטרות.אני לא מעוניינת בכך כי אני מאבדת משכורת של חודש הודעה מוקדמת וזכות לגשת לשכת עבודה מייד אחרי הפסקת עבודה כי לא אקבל מכתב פיטורים.שבוע הבא יש לי תור לרופא תעסוקתי.השאילה איזה תנאים צריכים להיות שחברה תוכל לפטר איתי? הבנתי שאחרי מיצוי כל ימי מחלה שצברתי לזכותי מותר להם לפטר? אם אביא להם מכתב מרופא תעסוקתי שאני לא מסוכלת לעבוד? מה אלי לעשות? תודה רבה..
אייל
23/07/2015 00:48
אני איש קבע ואמור לקבל את קרן ההשתלמות בדצמבר. אם אני מחליט להשתחרר לפני דצמבר האם אני עדיין זכאי למשוך את הסכום שנצבר בקרן, בדצמבר ופטור ממס ?

תודה
עורך דין
23/07/2015 12:00
שלום אייל

מאחר ואנשי צבא קבע אינם כפופים לחוקי העבודה האזרחיים ומאחר ושאלתך נוגעת לענייני ביטוח ומיסוי, אמליץ לך לפנות להתייעצות עם יועץ מס ו/או סוכן ביטוח בנושא.

בהצלחה
אירנה
23/07/2015 09:43
שאלה לי אליכם בבקשה:

אבא שלי עובד בחברת אבטחה אשר מאבטחת את עיריית אשדוד. החברה עבדה עם העיריה למשך שנה וכעת מסיבות לא ידועות החברה התחלפה.

משכורת אחרונה שולמה ע"י העיריה באמצעות המחאות. כלל העובדים ממשיכים לעבוד תחת חברה אחרת (קבלן אבטחה). לכאורה הכל בסדר , אך מבירור עם חברת הביטוח אשר מופיעה בתלוש, התברר כי כספי הפנסיה והפיצויים לעולם לא הופרשו להם (לחברת הביטוח) ע"י הקבלן .

חשוב לי לציין שיחד עם אבא שלי עובדים עוד מספר אנשים, רובם מבוגרים לפני הפרישה ורובם אינם דוברי עברית ,אשר אינם מכירים את החוקים ולא יודעים לאן לפנות. לאן ניתן לפנות בבקשה?

תודה רבה לעונים
עורך דין
23/07/2015 11:58
שלום אירנה

העצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא להקדים ולפנות לעורך דין, על מנת לקבל ייעוץ משפטי פרטני והנחיות לפעולה לצורך מימוש הזכויות של אביך ושאר חבריו לעבודה אשר קופחו על ידי מעסיקם בניגוד לחוק לכאורה.

בהצלחה
ברטה
23/07/2015 09:47
אני בשמירת הריון מאמצע חודש שלישי הלידה
בערך בסוכות. ואמורה לחזור אחרי חופשת לידה בינואר , מתי אני צריכה להודיע על התפטרותי למעסיק לצורך טיפול בילד ואיך לעשות את זה בשביל לקבל את הפיצויים ? עבדתי שם 5 שנים ואם אני יכולה לקבל אחרי זה אבטלה מבלי שישלחו אותי לרעיונות עבודה עד ספטמבר הבא תחילת שנה 2016. תודה לכם מקווה שמובן.
עורך דין
23/07/2015 11:57
שלום ברטה

יש עוד הרבה זמן עד שתגיעי לשם. חכי ללידה. צאי לחופשת לידה לפי החוק. בתום חופשת הלידה תוכלי להגיש מכתב התפטרות ולציין כי החלטת להתפטר לצורך טיפול בילד. הכל יכול לקרות עד הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים. אין לאן למהר. חשוב יותר לנצל את הזכויות שלך בחוכמה בתקופה זאת ולהתרכז בהריון, בלידה ובגידול הילד.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ