פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 694
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלמוני
17/11/2015 06:20
לא בטוח אם זה המקום לשאול אך אנסה בכל זאת. (אשמח להפניה למקום הנכון אם לא)

אני עובד במלון ים סוף ישרוטל באילת ומתגורר במגורי עובדים של המלון.
נאמר לי שאחד התנאים במגורים שיש ביקורות פתע מעט לעת ללא הודעות מוקדמות.
השאלה שלי האם מותר להכנס לחדרי כשאני לא נמצא בלי שאדע על כך או לחילופין, האם מותר להכנס בזמן שאני בחדר ישן? הדבר לא פוגע בפרטיות? הרי יכולים להיות לי דברים יקרי ערך בחדר ואין לי אפשרות לדעת מי נכנס ומתי נעשתה הביקורת או אם אני ישן לא צנוע וכו.
עורך דין
17/11/2015 11:51
שלום לך

סביר מאד שהכניסה לחדר בו אתה מתגורר, הגם שהמדובר בחדר השייך לבית המלון, צריכה להיות בתיאום איתך, בשעות ובזמנים סבירים. לא ניתן לקבל כניסה לחדר ללא הודעה מוקדמת ו/או בשעות שאתה ישן. זוהי חדירה לפרטיות לעניות דעתי. חשוב להסדיר את הנושא בחוזה כתוב מול המעסיק.

בהצלחה
אלמוג
17/11/2015 08:59
שלום אני עובדת בחדר כושר במשמרות בתור פקידת קבלה, השכר השעתי שאני מקבלת הוא 22.04 ובונוסים על מכירות 5% על כל מכירה, הטענה שלהם שהם משלימים ל25 ש"ח(שכר מינימום) אם לא מכרתי מספיק והגעתי ל25 שח לשעה, רציתי לדעת אם זה חוקי, להשלים על סמך בונוסים לשכר מינומום, ולשלם שכר שעתי נמוך מ25 שח?

עורך דין
17/11/2015 11:47
שלום אלמוג

לא ניתן לשלם לעובד שכר הנמוך מאשר שכר מינימום פר שעת עבודה בכל מקרה וללא תנאי.

בהצלחה
ענת
15/11/2015 18:03
סייעות בגנים בקרית שמונה, עבדו בפועל 37 שעות וקיבלו עבור 42 שעות 100%, זוהי הטבה שנמשכה לאורך שנים, כיום מבקשת הרשות המקומית לעבוד בפועל 42 שעות. האם דבר זה נחשב להראת תנאים, לסייעת בגן????
ענת
15/11/2015 18:10
הרעת תנאים
עורך דין
17/11/2015 11:30
שלום ענת

יש לבחון את חוזה העבודה שלך ולהבין עוד פרטים רבים לגבי אופי העבודה ומהותה, בטרם ניתן יהיה לענות בצורה מדוייקת לשאלתך. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
אלי שחנוביץ
15/11/2015 15:46
לאחרונה עברתי שני צינטורים מורכבים .קיבלתי המלצה מהרופא לעבוד חצי יום למשך שנה.רופא תעסוקתי אישר לי לעבוד חצי משרה 6 חודשים ולאחר מכן התקופה תוארך.במקום עבדתי כשכיר במשרה מלאה מזה 10 שנים החליטו להוריד אותי לחצי משרה ולקצץ בשכר לפי אחוז המשרה.כלומר מקצצים לי במחצית השכר כעונש שאירע לי אירוע לבבי...הרופא התעסוקתי אמר לי שחצי יום עבודה ינוכה לי מימי המחלה ולא מהשכר.מה עלי לעשות.
עורך דין
17/11/2015 11:28
שלום אלי

בטווח הארוך לא תהיה ברירה אלא לקצץ בהיקף משרתך לפי המלצותיו של הרופא התעסוקתי ובהתאם גם שכרך יפגע.

בהצלחה ורק בריאות
איציק
15/11/2015 15:23
שלום ,
יש לי עובדת שנפצעה לפני כחצי שנה בחדר כושר . היא אמורה לעבור ניתוח גב בימים הקרובים ול העדר תקופה ארוכה מהעבודה .
מי צריך לשלם את ימי המחלה?
עורך דין
17/11/2015 11:27
שלום איציק

העובדת יכולה לנצל את ימי המחלה שצברה ומעבר לכך עליה לפנות אל המוסד לביטוח לאומי, מחלקת תאונות אישיות.

בהצלחה
שלום
אני עובד בעבודת שמירה כ9 חודשים כבר.
עובד שעתי יומיים בשבוע בימי חמישי ושישי בקבוע.
עקב סיבות אישיות אין לי אפשרות לעבוד ימי חמישי יותר
וביקשתי להחליף את המשמרת ליום אחר במהלך השבוע שהוא לא יום חמישי.
ובמידה וואין אפשרות לשבץ אותי ביום אחר אז פשוט להוריד ולעבוד
רק יום אחד בשבוע שזה שישי.
הודיעו לי כי בגלל שהורדתי את היום חמישי ואין להם אפשרות לשבץ אותי ביום ומשמרת אחרים אז מתכוונים להביא עובד במקומי.
האם זה חוקי ויש עילה לפיטורים במקרה כזה?
עורך דין
17/11/2015 11:26
שלום גיל

למעסיק שמורה הזכות הבלעדית לפטר את מי מעובדיו לפי שיקול דעתו הבלעדי, וכל עוד הליך הפיטורים מתקיים לפי החוק אין לך אפשרות למנוע זאת.

בהצלחה
אריאל
16/11/2015 21:30
אני עובד בחברת שמירה שהפסידה את המכרז שלה על מס בנייני שמירה.

החברה שזכתה במכרז מעוניינת לקבל אותי לחברה ולהשאיר אותי ואת שאר העובדים באותו הבניין.

על פי הבנתי קיים חוק האומר שכאשר חברת קבלן מפסידה במכרז ומחליפה אותה חברה אחרת, החברה
הראשונה מחוייבת לשלם פיצויים מלאים.

בשימוע שנערך המנהל אמר שעליי להגיש מכתב התפטרות כדי לעבור לחברה החדשה או לעבור לבניין אחר..האם זה חוקי לבקש ממני ומשאר העובדים להתפטר מרצוננו ולוותר על כספי הפיצויים? ואם לא כיצד עלינו לפעול?

תודה מראש
מיטל
16/11/2015 21:29
היי ..
שאלה לגבי זכאות של יולדת החוזרת לעבודה מחופשת לידה...
עובדת מעל שנה, 100% משרה.

הבנתי שמגיעה לה שעת הנקה 4 חודשים מרגע החזרה.

השאלה שלי היא האם המעסיק יכול להחליט מתי תהיה השעה הזו (גם אם זה באמצע היום וכרוך בנסיעה הביתה וחזרה אחרי שעה) או שזה בתחילת / סוף יום העבודה?
תודה מראש..
דן
16/11/2015 20:29
בחוזה העבודה שחתמתי עליו יש סעיף הודעה מוקדמת של שלושה חודשיhם.מקום עבודתי נימצא מחוץ לעיר שבא אני גר.אני אב למשפחה עם צרכים מיוחדים (ילד עם תסמונת דאון) ועקב שינוי מקום עבודתה של אשתי וקושי רב שלה בהמשך התמיכה בצורכי המשפחה התקבלתי לעבודה בעירי והתנאי לקבלתי הוא תוך חודש ימים.האם זה פותר אותי מהסעיף של ההודעה המוקדמת ?אשמח לתגובה וסיוע מהירים.תודה
פלוני
16/11/2015 19:27
שלום. אני עובד 2-3 משמרות בשבוע, במשך 10 חודשים. לאחרונה ביקשתי מהמעסיק שיכניס לי את דמי החופשה (טרם עברה שנה), אשר הם 7 במספר. לדאבוני גיליתי בתלוש המשכורת שהכניסו לי 69 ש"ח פר יום כזה, ז"א 69*7= 485. מבדיקה שעשיתי בחוק חופשה שנתית, מצאתי כי סעיף 15א' טוען שהחישוב של דמי החופשה אמור להיות 4% מהמשכורת הכללית שלי באותה שנה (הרווחתי 20 אלף, אז לפי 4% היו צריכים להכניס לי 800 ש"ח על דמי החופשה).
שלחתי פקס להנהלת חשבונות, רק כדי לגלות שהיא חזרה אליי עם התשובה הבאה: החישוב נעשה כך: סך השעות בהן עבדתי בשלושת חודשי העבודה הכי פעילים שלי לחלק ל-90. יש בכך מן האמת?
ואז לא רק שלא העלו לי ל800, היא גם אמרה שהיא מצאה טעות ושבמשכורת הבאה יקוזזו 80 ש"ח שהכניסו לי בטעות! (במקום 485, 415).
והיא לא התייחסה כלל לסעיף א' שהזכרתי, אלא כתבה "תקרא את החוק במלואו".
השאלה שלי היא האם היא צודקת בחישוב שלה? אין בסיס לטענותיי לפי סעיף 15א לחוק חופשה שנתית? והאם יש לי זכות כלשהי להתלונן על כך שהולכים להוריד לי 80 ש"ח מהמשכורת הבאה על חישוב לא נכון שלהם?
תודה רבה.
תומר
16/11/2015 19:14
אם בתלוש מופיע ביטוח מנהלים - איך אפשר לדעת איזו חברה קיבלה ומטפלת בביטוח מנהלים - 4 חודשים בעבודה שולם מהתלוש ואז התפטרתי מהעבודה - לא קיבלתי את שם החברה מהמעסיק - האם פחות מחצי שנה ששילמתי מהמשכורת לביטוח מנהלים - מה עם מה ששילמתי ומה החובה של המעסיק לחלק שלו בביטוח המנהלים? לא ברור לי בכלל,
יפת רחמים
16/11/2015 17:29
שלום עבדתי במשך שנה היתפטרתי בגלל מצב רפואי החברה חייבת לי השלמת פיצוים אבל החברה בהקפאת הליכים אז הבנתי שאני לא יכול לתבוע אותם אבל בחברת הביטוח יש לי כספי פנסיה ופיצוים חלקיים ובישביל למשוך את הכסף אני צריך מכתב הפסקת עבודה המעסיק לא עונה לי אז פניתי לעורך דין שמינה בית המשפט וגם הוא מתחמק מימני כל פעם בתירוץ אחר השאלה שלי איך אני יכול לקבל את. מכתב הפסקת עבודה בישביל שאני יכול למשוך את הכספי הפנסיה שלי?
כפיר
16/11/2015 17:18
שלום ותודה על התשובה

אני עובד מזה כ 7 חודשיים בחברת אבטחה בחדרה
במשמרת שעבדתי יום שישי האחרון הסתכלתי בסידור העבודה לשבוע הבא והתברר לי שאני בכלל לא משובץ
לאחר בירור עם מנהל המשמרת הוא אמר שזו הוראה מהמפקח
המפקח עצמו אמר שאני מוזמן לשיבוץ מחדש
מה שהבנתי זה תרגיל של החברה לכך שאני יתיאש ושאתפטר מיוזמתי
יש לציין שאין לחברה שום עבודה קרובה פרט לרעננה שזה 30 קילומטר מימני באוטובוס שלא נדבר על זמן הנסיעה

האם זה לא הרעת תנאים? מה אפשר לעשות?
מבחינתי לקבל מכתב פיטורים זה בסדר רק שהם מתנערים ולא רוצים לשלם מה שצריך

תודה
מיקי
16/11/2015 14:29
שלום
קרתה לי תאונת עבודה שגרמה לי להיעדר מהעבודה למעלה מחצי שנה
כאמור שילמו לי את כל הימי מחלה מביטוח לאומי וכן ניצלתי את ימי המחלה שנזקפו לזכותי בעבודה, אפילו המרתי את ימי החופש עבור זה,
כעת אני עדיין בחופש מחלה ללא ביטחון כלכלי
יש משהו שאני לא יודע שכן יוכל להכניס לי כסף? עד שאחזור לעבודה באופן מלא ובריא ?
דימה
16/11/2015 12:57
שלום

אני עובד בחברה פרויקטלית כמהנדס, גויסתי לפרויקט שהיה במרחק שעה נסיעה מהבית. לאחר הפרויקט חברה הייתה מעונינת בהמשך העסקתי הציעו לי קורס אך בהתחייבות של שנתיים לעבוד בחברה. באותה תקופה היו מספר פרויקטים במכרזים אשר נמצאים במרחק סביר מהבית. היום לחברה יש בשבילי תפקיד שנמצא כ-150 ק"מ מהבית ו-2 אפשרויות

1 המשך העסקה ללא שיפור תנאים.

2 מכתב פיטורים אך אני צריך להחזיר את עלות הקורס.

אשמח לקבל יעוץ בנושא
שלומי
29/03/2015 11:04
כפי שהבנתי במהלך 2013 ניסו להעביר חוק של 8 ימי חופשת לידה לגבר
וברצוני לדעת האם אכן החוק עבר
בועז
16/11/2015 12:19
האם אפשרי שבעל יקבל חצי מחופשת לידה כאשר אשתו עבדה 9 חודשים בלבד לפני הלידה?
קרול
29/03/2015 11:09
בררתי והחוק לא עבר!!!!
רועי
16/11/2015 11:17
שלום,
אני עובד במפעל בלוקים והיה לי בעקבות כך התקפות שיעול שנגרמו בעקבות אלרגיה כלשהי.
קיבלתי מרופא תעסוקתי לאחר בדיקה והמלצה של רופא ריאות אישור שאני לא יכול להמשיך לעבוד במפעל.
המעסיק מחייב אותי להגיש מכתב התפטרות,האם זה חוקי?
האם המעסיק לא מחוייב לפטר אותי במידה ואין לי הצעת עבודה בהתאם להגבלות (במקרה שלי אין)? והאם אני זכאי לתשלום של חודש מראש לאחר מכתב הפיטורין?
מעיין
16/11/2015 09:29
שלום רב.
אני מעיין ועברתי לפני כשבועיים ניתוח בכתף ולשם כך הייתי מאושפז לשלושה ימים בתל השומר.
לאחר הניתוח הביא לי הרופא המנתח חופשתמחלה בת חודשיים ימים.
פחות מחודש לפני הניתוח התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ולכן לא מגיעים לי ממנו ימי המחלה.
מה לעשות? למי אני פונה ומה לבקש?
תודה רבה לכל מי שיכול לעזור. מעיין
פליק
10/11/2015 09:38
שלום רב
אשתי יוצאת תצא לגמלאות בגיל 67 עם וותק של 29 שנות עבודה . אשתי נולדה בישראל, מהו סכום קצבת הזיקנה שתקבל?

האם יש צורך ב 35 שנות וותק בעבודה? או 35 שנות אזרחות ישראלית על מנת לקבל קצבה מקסימלית?

תודה
אני
15/11/2015 22:16
שלום,
הסכום הנקוב מעלה הינו לפני מס בריאות, הסכום הנטו 2,101 ש"ח. זה המקסימום.
אבי
15/11/2015 19:58
נפגעתי בגבי תוך כדי עבודה.
רופא מומחה קבע לי ימי חופשת מחלה.
המעסיק מבקש שאחזור לעבודה.
האם זה חוקי?
אלין
15/11/2015 19:26
שלום רב,
אני מורה בבית ספר על יסודי, בעלת תעודת הוראה ורישיון לעיסוק בהוראה , לאחר שלוש שנים של עבודה בבעלות מסוימת פוטרתי בלי שימוע , והגשתי תביעה נגד הבעלות .ובאותה שנה התחלתי לעבוד בבעלות אחרת בשעות של מתי"א וצברתי מעל 400 שעה ,שנה שאחרי עבדתי באותה בעלות בשעות תקן וקיבלתי מכתב פיטורין בחודש מאי, לאחר פנייתי למעסיק כדי לבטל את הפיטורין ,המעסיק (העירייה) אכן ביטלה את הפיטורין וחזרתי לעבודה באמצע ספטמבר אך בהפחתה משמעותית באחוז משרתי ,ראוי לציין שהעסיקו מורה חדשה בחצי משרה,שאלתי היא האם אני במעמד של מורה קבועה ,והאם צימצום המשרה הוא לא חוקי?
muaalight
15/11/2015 18:55
שלום,
ב-3 שנים האחרונות עובד במשרד פרטי בתחום האינטרנט.
בשנת 2013 הופרשו לי כספי הפנסיה כראוי,
בשנת 2014 לא הופרשו כלל הכספים ורק בחודש האחרון הועברו הכספים לחברת הביטוח המטפלת , אך טרם יכנסו לחשבוני
שנת 2015 כלל לא הועברו כספים וכאשר אני פונה לבעל העסק , הוא טוען שאין לו כסף וגם כאשר יעביר את הכספים לא ישלם אותם במלואם אלא תמיד ישמור על הקו של 7 חודשים מחסור בתשלום ( הבנתי שזה קשור לתוקף הביטוח ).
חשוב לציין כי המעביד אינו מפריש את 2/3 שבהם הוא מחוייב וגם לוקח את ה1/3 שאליו אני מחוייב בהפרשה

מה עליי לעשות ? חשוב לציין כי העסק הוא עסק קטן שבו אם אחד העובדים מתקומם או לא מגיע יש בעיה אדירה לבעל הבית וכבר נשמעים קולות של מספר אנשים שקוראים ל"מרד" או חוסר הגעה.
חשוב לציין גם שאני עובד במקום ולכן נשמע לי שתביעה כנגד בעל המקום היא בעייתית.
מה מומלץ לי לעשות ? כיצד עליי להתקדם בנושא.

תודה מראש
אחוזים
יוסי
15/11/2015 18:46
אני עובד לפי אחוזים ממכירות היו לי מספר קליינטים שאחרי מספר שנים הורידו לי אותם ונתנו לסוכן אחר האם מגיע לי פיצוי על כך
דני
15/11/2015 18:36
שלום. יש לי עובד שמעוסק אצלי שנתיים. לפני 4 חודשים הוא הלך ללמוד ואמר שהוא מסיים את עבודתו (מתפטר) ב1/1/16. חשוב לציין שלפני חודש הוא ישב בבית 14 יום לאחר שקיבל מכה קלה בגב, דבר שהוגדר ע"י רופא משפחה כתאונת עבודה.כשביקשתי ממנו (ללא קשר לתאונת עבודה) לחתום על מכתב התפטרות הוא סירב. כאשר אמרתי לו שגם אני לא אתן לו מכתב פיטורים הוא התחיל לקחת חופשים לצורך בדיקות רפואיות, מסרב לבצע עבודות שביצע קודם בטענה שהסיבה לכך היא רפואית. הוא חזר מכוונתו להתפטר ואומר שהוא מוכן להמשיך לעבוד. אינני מעוניין בעובד שלא מוכן לבצע את עבודתו וגם לוקח חופשים בתדירות גבוה. כמו כן הוא גם הזמין לעצמו לחודש אפריל חופשה של חודש בתאילנד (ללא אישורי). חשוב לציין לחופשה זהה הוא יצא גם השנה (גם אז ללא אישורי).
האם ניתן לפתר עובד זה ללא בלי לשלם לא פיצויים? הוא הודיע שהוא עוזב אך מסרב לחתום ומחכה שאני אפטר אותו. תודה מראש על העזרה
ערן
15/11/2015 18:30
אהלן עבדתי במקום מסויים במשך שנה ו 4 חודשים

לפי החוק צריך לעשות לי ביטוח מנהלים לאחר חצי שנת עבודה נעשה לי לאחר שנה !
לפני כשבועיים הייתי זקוק לכסף הלכתי לסוכן ביטוח של אותו מקום כדי לפדות את מה שמגיע לי ( מגיע לי 10 חודשים )
עכשיו השאלה שלי היא כזו
הופרש לי 4 חודשים בלבד
פיצויים על זה שפוטרתי קיבלתי 4700 מזומן ונאמר לי יש לך בקרן את ההפרש
עכשיו שאלה שלי כזו
לפי הפוליסה יש לי ככה
250 תגמולי מעביד
250 תגמולי עובד
417 פנסיה
71 אובן כושר עבודה

שולם לי בפועל רק על 4 חודשים סך של 1041 כל חודש
עכשיו השאלה
קרן פצויים מה היא?
פוטרתי קיבלתי חודש עבודה
קרן פיצויים לא קשורה לפיצויים אשר קיבלתי ?!?
כי הבנתי שלא ומשמע הוא חייב לי 417 כמו שכתוב בקרן כפול החודשים אשר הוא לא הפריש
אשמח לתשובות !
הדסה
15/11/2015 18:27
המעסיק שלי טוען שמכיוון שבחוק כתוב שצריך על פי תעריף מוזל בנסיעה בתחבורה הציבורית - שזה מחיר של ניקוב בכרטיסיה ולא חופשי חודשי.
האם זה נכון לשלם ניקוב בכרטיסיה ולא נסיעה מלאה?
מעיין
15/11/2015 12:23
שלום רב.
אני מעיין ועברתי לפני כשבועיים ניתוח בכתף ולשם כך הייתי מאושפז לשלושה ימים בתל השומר.
לאחר הניתוח הביא לי הרופא המנתח חופשת מחלה בת חודשיים ימים.
פחות מחודש לפני הניתוח התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ולכן לא מגיעים לי ממנו ימי המחלה.
מה לעשות? למי אני פונה ומה לבקש?
תודה רבה לכל מי שיכול לעזור. מעיין.
תומר
13/11/2015 10:50
איזה מסמכים אפשר להציג להוכחת הלנת שכר? האם יש אפשרות נוספת חוץ מתדפיס חשבון בנק?
עורך דין
15/11/2015 11:55
שלום תומר

המעסיק צריך להוכיח כי שילם לך את השכר במועד. אם אין שיק או הפקדה לחשבון הבנק שלך אלא הוכחות מספיקות מבחינתך.

בהצלחה
שרה
12/11/2015 23:15
בחוזה לעבודה, יש סעיף שבו כתוב:
"עובדת קיבלה המלצה לבקש ייעוץ משפטי ועשתה זאת או ויתרה על הזכות עם חתימת הסכם זה."
מה זה אומר? מה ההשלכות של הסכמה על החוזה הכולל בתוכו סעיף זה?
תודה,
שרה
עורך דין
15/11/2015 11:49
שלום שרה

זה אומר שהמעסיק מכסה את עצמו למקרה שבעתיד תטעני שקראת את החוזה ולא הבנת על מה חתמת כי את לא עורכת דין... המעסיק "ממליץ" לך להעביר את החוזה לעיונו של עורך דין מטעמך על מנת שלא יהיו "אי הבנות".

אם תחתמי על החוזה, יהיה לך קשה מאד (מאד) לטעון בעתיד שלא הבנת מה כתוב בו ועל מה בדיוק חתמת.

בהצלחה
נ.פ
12/11/2015 18:58
שלשום ב-10 בבוקר קיבלתי מייל לשימוע, אתמול היה שימוע והיום הביאו מכתב פיטורים. במכתב רשום שהמעסיק מבקש שאסיים את העבודה כמקובל בתאריך (היום). בנוסף הוא בודק לי אם אני אוכל לקבל שכר מלא על כל החודש הזה מבלי שאצטרך להגיע. השכר הוא גלובלי ואני נמצא במקום העבודה מעל שנה. לא היית אמורה להיות הודעה מוקדמת או שזה נחשב?
עורך דין
15/11/2015 11:46
שלום לך

המעסיק יכול להחליט לאחר פיטוריך כי הוא מוותר על העסקתך במשך תקופת ההודעה המוקדמת, אלא שאז יאלץ לשלם לך בכל מקרה שכר מלא עבור כל תקופת ההודעה המוקדמת וללא תנאי. במילים אחרות - זה אומר שאת לא תצטרכי לעבוד אבל המעסיק ישלם לך שכר כאילו עבדת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ