פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 413
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בר
24/09/2017 10:33
שלום ושנה טובה,

לפני חודשיים הרמתי אבנים במסגרת יום עבודה בבניה, הייתי חתום על טופס 101.

לאחר אותו יום התחילו לי כאבי גב שהלכו והחמירו, עד לרמה שלאחר 3 ימים מאותו יום ועד עכשיו, אני לא יכול ללכת ללא קביים וסובל מכאבים חמורים (חודשים אחרי). שום טיפול לא עזר עד עכשיו. אין לי פריצת דיסק לפי צילום ct. המעסיקים לא משלמים לי ימי מחלה.

מה חשוב לדעת לפני שאני מגיש תביעה בגין פגיעה במהלך עבודה? טופס 211

בביטוח לאומי שאלו אותי מדוע לא פניתי לקבל עזרה ביום שזה קרה, אבל הכאבים החמירו רק 3 ימים אחרי אותו יום, האם זה יפגע בתביעה?

תודה לעונים
ליאן
24/09/2017 10:27
שואלת עבור חבר
התקבל לעבודה לפני כ 5 חודשים וחתם על חוזה עבודה די סטנדרטי שסעיף אחד בו אמר שנאסר על העובד לעבוד בעוד מקום עבודה תוך כדי.

במהלך החודשים האחרונים כן עבד בנוסף במקום עבודה נוסף בתור עצמאי ואף מצא עבודה קבועה אחרת וניגש להתפטר מהחברה. לפי חוק שבועיים התראה מראש ואמר שמצא עבודה יותר משתלמת.

בעבודה אמרו לו אין בעיה וביקשו שיעבוד עוד שבועיים נוספים מלבד השבועיים של ההתראה המוקדמת, זאת אומרת הגיע להתפטר ב 14 לחודש וביקשו שיעבוד עד ל 15 לחודש הבא והוא הסכים.

לאחר שבועיים המנהל קרא לו לשיחה ואמר שהוא מאוכזב ממנו על כך שהוא הפר את החוזה ושהם יחשבו איך לקזז את זה מהמשכורת. הגיע ה3 לחודש ( התאריך בו היתה משולמת המשכורת) והבוס ביקש לאחד את המשכורת עם ה 15 יום הנוספים שביקשו שיעבוד. הגיע ה 15 לחודש והמשכורת לא נכנסה. דיבר בטלפון עם הבוס והוא אמר שהוא צריך לעשות לו שימוע ולהחליט עם הבוס השני כמה לקזז. השימוע יערך רק ב 20 לחודש.

השאלה היא עד איזה סכום מותר לקזז על עבירה כזו?
האם זה חוקי להחזיק משכורת של עובד? האם מותר לו לעכב משכורת בצורה כזו?

תודה רבה!
אור
24/09/2017 10:18
שלום
חבר התחיל לעבוד ב1 בנובמבר 2016, והוא מתכוון להגיש מכתב התפטרות ב1 באוקטובר.

בכל החודשים האלו לא הופרש אפילו שקל לקופת פנסיה, וכל חודש בחודשו המעסיק היה אומר "חודש הבא יופרש" (לא זו הסיבה להתפטרות).
במכתב התפטרות הוא מעוניין לציין שהוא דורש שיופרשו כל כספי הפנסיה רטרוקטיבית שלא הופרשו כחוק .
עבור אילו/כמה חודשים הוא זכאי לתשלום פנסיה ובאיזה שיעור?
לא היתה קרן פעילה לפני שהתחיל לעבוד.
לאן מעבירים את הכסף במקרה כזה?

הוא מתחיל לעבוד בחברה אחרת שם אמורים להפריש פנסיה מהיום הראשון - כך שעדיף שאת הכספים המעסיק יפריש לקופה שהחברה החדשה תפתח. אפשרי?

האם נכון לדרוש במכתב התפטרות גם את הכספי פנסיה?

אם התחיל לעבוד ב1 בנובמבר ומגיש התפטרות ב1 באוקטובר, כמה ימים הוא צריך לעבוד אחרי הגשת המכתב? כלומר - כמה ימים התראה מוקדמת הוא צריך לתת? בחוזה כתוב לתת התראה של חודש, אבל זה לא מה שהחוק אומר כי איננו עובד שם שנה..

תודה
מריה
24/09/2017 10:17
שלום לכולם. שואלת בשביל קרובת משפחה.

היא עובדת בתור מטפלת לחולים סיעודיים וזקנים, בעיקר בעבודתה טיפלה בחולים קשים.

לאחרונה היתה אצל רופא תעסוקתי אשר נתן לה מכתב שאינו מאפשר לה לבצע מספר פעולות פיזיות (להרים מעל 4 קג, להתכופף וכו')

כאשר פנתה למעסיק שלה, וביקשה לעבוד עם אנשים אשר מאפשרים לה לעבוד(אנשים קלים יותר), המעסיק דחה אותה, לא היה מוכן לקבל את המכתב מהרופא ומאז אינו נותן לה עבודה בטענה שאין אנשים, והיא יושבת בבית כחודש כבר .

השאלה היא האם פעולת המעסיק חוקית? האם מעסיק אשר אין לו עבודה בשבילה לא צריך לפטר אותה? והאם חל פה איזה סעיף של פיטורים כדין מפוטר?

תודה מראש לעונים!
פ.פ
24/09/2017 10:07
לאחרונה גילינו כי לא שולמו דמי ביטוח לאומי עבור עובדת במשק בית בין השנים 2010-2012. הנושא לא הובא לידיעתנו עד לאחרונה (העובדת קיבלה מכתבים ולא חשבה לעדכן אותנו). כעת רוצים לסגור את החוב, אך כשהלכנו לביטוח לאומי - רוצים הוכחות שעבדה, בדמות הפקדת שכר. מאחר שהתשלום היה במזומן, אין כאלה. מה עוד ניתן לעשות כדי לסגור את החוב ושיירדו ממנה?
ליטל
24/09/2017 10:04
שלום,

לפני כמה שנים עבדתי בארגון והחשב שכר לא התנהל כראוי. בין היתר 'פספס' העברת תשלומי פנסיה כחוק וכו.

לקראת סיטם העסקתי שמתי לב שבתלוש שכר מספר ת.ז שלי לא תקין. העליתי בפניו והוא תיקן כנראה רק באחרון, בהעברת התשלומים הנוספים לעזיבה.

לפני מספר ימים פנו אליי מביטוח לאומי שיש לי חוב. מתברר שכל התלושים שלי נרשמו על ת.ז אחרת, ומבחינתם לא העברתי תשלום כחוק.

האם יש לי עילה או שאני זו שהייתי צריכה לשים לב לטעות בתלושים?
ליטל
24/09/2017 10:02
בוקר טוב

עובד בחברת ניקיון, פוטר לאחר שימוע וכרגע נמצא בימי העבודה שבמסגרת הודעה המוקדמת שלו.

בתקופה הזו, די עושה ככל העולה על רוחו בידיעה שלא ניתן לעשות איתו שום דבר כי "הוא כבר מפוטר". המעשים שלו מתבטאים בזה שהוא למשל מחליט שהוא לא מנקה מקומות מסויימים כי שכח / אין לו כל או המקומות לא שלו בדרך כלל (יש לציין שהמקומות הנל לעולם לא היו בנוסף לעבודה הקבועה אלא במקום מקומות קבועים שניקה). ולא לענות לטלפונים של הבוס בזמן שהוא מחזיק רכב של עבודה לצרכיו האישיים.

כתוצאה מהתנהגות זו נוצר נזק. האם לספוג את ההתנהגות הזו עד לסיום עבודתו? יש משהו שאפשר לנקוט כנגדו? האם מחוייבים לשלם לו את כל כספי הפיצויים / הודעה מוקדמת בעקבות ההתנהגות הזו?

עבד שנתיים פלוס קיבל את כל מה שמחייב החוק במסגרת צו ההרחבה ויותר.
רחלי
24/09/2017 05:16
שלום. אני בת54 ולא עובדת כבר כשנה וחצי. מעןניינת לקבל הבטחת הכנסה. אבי עוזר לי ומעביר לי כל חודש 1000 שח מתנה בהוראת קבע לצרכי השוטפים. השאלה האם העברה של סכום קבוע כזה מאבא שלי נחשבת הכנסה וצריך לשלם ביטוח לאומי עליה? והאם זה יכול לפגוע בקבלת הבטחת הכנסה?. אני מדגישה שההעברה היא מתנה אמיתית כעזרה מאבי ולא תמורת איזשהו שירות... תודה רחלי.
אלעד
23/09/2017 09:02
אני מעסיק עובדת בית (ניקיון ) ומשלם עליה ביטוח לאומי ופנסיה. לפעמים היא מביאה איתה מישהי נוספת (בת / חברה ) שתעזור לה.
חשוב לי להדגיש שאנחנו לא יודעים מתי היא מביאה איתה עוד מישהי, לפעמים היא מודיעה לנו באותו היום ולפעמים לא מודיעה כלל...
מה קורה במקרה שהעובדת (לא זו שאנחנו מעסיקים) נפגעת? האם אני צריך לדרוש ממנה שתשלם לה היא ביטוח לאומי?
תודה
אלינה
19/09/2017 10:57
הגשתי בקשה לשמירה בשל היסטוריה מיילדותית, כחודש לאחר הגשת השמירה והישיבה בבית עזבתי את מקום עבודתי.

היום קיבלתי סירוב מביטוח לאומי בטענה שאיני עונה לקריטריונים בס' 58 (כלומר לא עבדתי בזמן הגשת השמירה) מה שכמובן לא נכון, היות ועזבתי רק לאחר חודש.

מה ניתן לעשות?

האם עליי לערער באופן עצמאי? האם לקחת עו"ד?
ויקטוריה
18/09/2017 17:37
מחודש נובמבר 2015 עד אפריל 2017 עבדתי בחברת קבלן X עבור חברה Y. בחודש מאי 2017 קלטו אותי לחברת Y כשאני בהריון.בתלוש המשכורת האחרון מחברת הקבלן רשום לי שיש לי 16.26 ימי מחלה. ובתלוש משכורת האחרון מהחברה הקולטת רשום לי שיש לי 20 ימי מחלה. החודש הרופאה נתנה לי 15 ימי מחלה כיוון שאני כבר בשבוע מתקדם וקשה לי להתנהל.

מנהלת החשבונות התקשרה להגיד לי שימי המחלה הללו לא ישולמו לי ומקסימום שאני אוכל לקבל זה 3 ימי מחלה ושההפרשות לימי מחלה שנעשו היו לפי משרה מלאה (אני עובדת במשרה חלקית ולא היה מס ימים קבוע של עבודה, כלומר שבוע אחד עבדתי 3 ימים בשבוע שלאחר מכן יכלתי לעבוד 4 ימים). מישהו יכול להכווין אותי לנוסחא איך מחשבים את ימי ודמי המחלה כשמדובר במשרה חלקית?
עורך דין
19/09/2017 10:17
שלום ויקטוריה

ימי מחלה מצטברים לאורך חודשי העבודה בהתאם לחלקיות המשרה שלך. על מנת לתת מענה מדוייק לשאלתך ולהבין האם נפלה טעות בצבירה שלך, יש לבדוק את תלושי השכר שלך בקפידה. מומלץ לפנות לחשבת שכר בנושא זה.

בהצלחה
ענבר
18/09/2017 21:44
אשמח לתשובה על פי דיני עבודה והחוק.

אני בחודש 8 וחופפת עובדת לתפקיד שלי. היא הצהירה בפניי שבכוונתה להיכנס להריון. אם ארצה להאריך את חופשת הלידה שלי מעבר לחצי שנה והיא תצטרך ללדת האם המעביד יכול להלחיץ אותי לחזור? כמה זמן המעביד יכול לשמור לי את משרתי?
עורך דין
19/09/2017 10:09
שלום ענבר

אין במצבה של עובדת אחרת בכדי לשנות ולו במעט את הזכויות המגיעות לך במסגרת חוק עבודת נשים וחוקי העבודה בכלל. תוכלי להאריך את חופשת הלידה שלך ככל שהחוק מאפשר לך והמעסיק יצטרך לקלוט אותך בחזרה לעבודה, בתום חופשת הלידה, לאותו תפקיד ובאותה מסגרת העסקה.

שנה טובה
ליטל
18/09/2017 23:42
שלום,

לפני חזרתי לעבודה מחופשת לידה ביקשתי לחזור למשרה של 8 שעות במקום 9 שעות. קיבלתי סירוב ולכן נאלצתי להתפטר ומצאתי עבודה של 8 שעות. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין בגין טיפול בילד?
עורך דין
19/09/2017 10:08
שלום ליטל

אם היה לך ותק של יותר משנה במקום העבודה הקודם ואם התפטרת לצורך טיפול בילד, תוכלי בהחלט לקבל פיצויי פיטורין בהתאם להוראות החוק בנושא.

שנה טובה
רוית
19/09/2017 09:33
אם אדם עבד יום אחד בשכר של 27 לשעה דרך חברת כח אדם מהשעה 8:00 בבוקר ועד 12:30 בצהריים והובטח לו שישולמו נסיעות, אך בפועל הופקדו לחשבון 91 שקלים. מה ניתן לעשות אם חברת כח האדם טוענת שזה הסכום שמגיע?
תודה רבה.
עורך דין
19/09/2017 09:49
שלום רוית

ניתן וצריך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את הפרשי השכר שמגיעים לך.

חג שמח ושנה טובה!
גל
18/09/2017 21:41
שלום, האם מותר למעסיק לנסח הסכם העסקה לעובד חדש ובו העובד מתחייב על ״הודעה על הפסקת התקשרות תהיה בהתראה של חודש קלנדרי אחד לפחות״... וכי למיטב ידיעתי על שני הצדדים לידע את הצד השני - יום אחד על כל חודש עבודה עד שנת עבודה וחודש שלם מעל שנת עבודה.
רחל
18/09/2017 21:37
שאלה בנוגע לאבטלה.
עובד שעבד במשך כמה שנים רצופות בכמה מקומות עבודה שונים ללא הפסקה מתחת לגיל 28 האם מגיע לו דמי אבטלה (בתנאי שקיבל מכתב פיטורים)?
או על העובד להיות מועסק במקום 1 ספציפי במשך שנה שלמה?
תודה לעונים
אלעד
18/09/2017 20:21
שלום רב , סגרתי חוזה עם המעסיק שלי על סכום שכר נטו .
נכנסה לאחרונה רפורמת "משפחה נטו" ונק' הזיכוי שלי ממס עלו ב3 נק' . המעסיק שלי גרף את כל הרווח (הברוטו צנח והנטו כמובן נשמר) , יוצא שלא רק שהחוק לא הטיב איתי (אני מטרת החוק ולא המעסיק) אלא הוא ממש הזיק לי שכן ההפרשות צנחו יחד עם הברוטו .
האם יש התייחסות בחוק למקרים מעין אלה?
אם כן אשמח לקבל מקור (המעסיק דורש...)
נופר
18/09/2017 17:40
רופא נשים המליץ על שמירת הריון עד תום ההריון בביטוח לאומי אושר רק חודש ולא פירטו מדוע רק ביקשו טפסים נוספים כשניגשתי לרופא נשים לבקש מסמך שמעיד על מצבי הוא ציין שיתקשרו אליו כרגע אני לא יודעת מה לעשות עוד...אין לי למי להעביר את ההודעה שיתקשרו אליו מצד שני הרופא מתעקש שאני זקוקה לשמירה בשל החרפת מצב וביטוח לאומי בודקים את סף הסבלנות שלי ועלי לא לוותר...כרגע למי עוד אני יכולה לפנות? אני יושבת בבית אין באפשרותי לחזור לעבודה ומצד שני הרופא מתעקש שיתקשרו אליו...מה עושים?
דיאנה
18/09/2017 17:36
אני אשמח לעזרה - בטעות העברתי למעסיק שלי פרטי חשבון בנק לא נכונים, הוא טוען שהוא העביר את המשכורת שלי, היא חזרה, תיקנתי והעברתי לו את הפרטים הנכונים שלי והוא אומר שהוא העביר לי את השכר אבל אני לא קיבלתי אותו.

עכשיו הוא רוצה שאני אצלם לו את העו"ש שלי, זה נחשב לבסדר? כי זה מרגיש לי כמו חדירה לפרטיות, מבחינתו הוא לא מעביר לי שום אסמכתא לביצוע חוץ מטבלת אקסל שבה הוא כתב שהתשלום הועבר. מה אפשר לעשות? זה נמשך כבר כמה חודשים.
ויקטוריה
18/09/2017 17:33
שלום לכולם,
שמעתי שאם מתפטרים ממקום עבודה (יש ותק של שנה וחצי וותק של כמעט 4 שנים) עקב מעבר מקום של מעל 60 ק"מ מגיעים פיצויים.
האם זה נכון? איך דורשים את זה?
זה מסוג מקומות העבודה שלא ישלמו פיצויים במידה ואתה מתפטר. תודה מראש!
טופס 161
יהודית
18/09/2017 17:33
שלום לכולם, אחותי התפטרה ממקום עבודה לה לפני שנה. היא עבדה שם בערך 3 שנים. כאשר התפטרה היא ביקשה מספר רב של פעמים שיישלחו לה טופס 161 כדי תוכל למשוך את הפיצויים, אבל אף בקשה שלה לא נענתה מצדי המעסיק. מה ניתן לעשות בנדון? תודה מראש.
ריקי
18/09/2017 17:31
צהורים טובים

שאלה חודש שעבר התלמדתי בקפה קפה בסנטר בהמשך אמרתי לה שהעבודה לא מתאימה לי מיליתי טופס 101 לגבי פרטי שכר. היום באתי לקחת את הכסף על היום שעבדתי. אני יציין שעבדתי 7 שעות מלאות. בשיא חוצפתה המנהלת של הסניף אומרת לי שחכתי להוציא לך תלוש משכורת, תחכי לחודש הבא. הכי חצוף זה שאמרה לי אני במקומך לא הייתי דורשת את היום התלמדות בכלל!

מה עושים במצב כזה? איפה חוקי העבודה שמגנים עלי?
מירי
18/09/2017 17:06
אישה המלווה קשישה מספר שעות בשבוע ואינה מצהירה על עבודתה ברשויות.האם זכאית לדמי חופשה?
בנוסף,בתחילת העסקתה לא קבעה תנאים.בשלב זה מבקשת שכר נוסף לחופשה כפי שנהוג לשלם לעובדות מהמניין...
אודה מאוד אם תעדכנו אותי.

מירי
אליאנה
18/09/2017 16:41
שלום לכם ושנה טובה

ברכות על השירות המסור שלכם לציבור העובדים בישראל! אני מוצאת באתר שלכם כבר הרבה שנים מענה לכל שאלה שלי.

רציתי לדעת מה הזכויות שלי במקרה של ימי מחלה בזמן החגים - יש לי אישור מחלה מהיום למשך 9 ימים וזה נופל על ראש השנה.

לא מצאתי תשובה לשאלה הזאת בשום מקום.

תודה מראש וחג שמח
קרולין
18/09/2017 14:10
שלום רב,

אני מקבלת זה כמה חודשים הבטחת הכנסה.
אני חד הורית לילד אחד.
אני מעוניינת להתחיל לנסות לעשות בישולים ועוגות מהבית ולמכור .
מה אני צריכה לעשות חוקית?
ג'קי
18/09/2017 13:28
אני אמור לעבוד בערב ראש השנה וביום של החג עצמו, ברציפות, עד שיגיע עובד אחר להחליף אותי במוצאי החג. איך מחשבים תשלום על שעות נוספות + תשלום עבור החג עצמו במקרה כזה? אציין שלא התנדבתי לעבוד בחג, אלא יצא ככה בסידור עבודה. צריך את העזרה שלכם להבין איך זה עובד בדיוק!
טל
18/09/2017 11:29
המנהל לא ביצע פרוטוקול שימוע. אלה הקליט. האם ניתן לבצע שיחת פיטורים לפני שהגישו לי לחתום על המסמך?או הציגו לי אותו לפחות. או שהם יירשמו אחד שקרי?
טל
18/09/2017 11:23
במידה ופיטרו אותי בסמוך לשנה בחברה.
האם במידה וימי הפיטורים נופלים על התאריך שאני כבר שנה בתפקיד. האם הם צריכים לתת לי יום לכל חודש. או חודש ימי התראה?
טל
18/09/2017 11:19
שלום. שמי טל.עוד שבוע מסיימת שנה בחברה בה אני עובדת.זימנו אותי לשימוע והעלו על הכתב סיבות מסויימות לפיטורים.בפועל אני די בטוחה שזו לא הסיבה האמיתית ושזו גחמת המנהל.
בנוסף השימוע לא נערך בתום לב . כיוון שכבר הביאו מחליף לתפקיד שלי בזמן היעדרי ושינו את תמהיל המחלקה שליללא ידעתי.
רציתי לדעת במידה ואפנה למשפט מה הסיכויים שלי לנצח במשפט ומה בדרך כלל הפיצוי למקרים אלו.תודה.
אולגה
17/09/2017 10:39
התפטרות לטובת הילד, לפי מכתב ההתפטרות יחסי העובד-המעביד נשמרו ב 5/7 , מאז המכתב אף אחד לא יוצר קשר, לאחר שיחה עם חברת הביטוח התברר ששלחו טפסים למעסיק ב23/8 (המעסיק טוען שלא ראה את זה ואז פתאום מצא ), האם זה נחשב להלנת פיצויי פיטורין? בנוסף לא שולמו כספים לקרן פנסיה במהלך חופשת לידה.

אשמח לשמוע חוות דעת של מומחה לדיני עבודה...
עורך דין
18/09/2017 09:51
שלום אולגה

האם קיבלת מהמעסיק את חלקו בסכום הפיצויים שמגיע לך לאור התפטרות לטיפול בילד? אם כן, עליך לפנות בכתב אל חברת הביטוח ולבקש מהם לזרז את ההליכים.

העובדה שהמעסיק לא הפריש כספים לפנסיה בזמן חופשת הלידה שלך בעייתי. יש להסדיר את נושא התשלום מול המעסיק.

בהצלחה ושנה טובה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ