פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא עזרה וייעוץ מקצועי - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
עזרה וייעוץ מקצועי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/10/2017 21:46
אני מועסקת דרך חברה חיצונית בתפקיד של גיוס עובדים. התחלתי את עבודתי דרכם באוקטובר 2015 כעובדת OS בארגון גדול הממוקם כ10 דקות נסיעה מביתי. בפברואר 2017 יצאתי לחופשת לידה וכעבור 3 חודשים נאמר לי כי הארגון סיים את הפעילות שלו דרך החברה החיצונית וכי החברה שמעסיקה אותי מחויבת למצוא לי מקום חדש מאחר ואני עדיין מועסקת דרכם. סיימתי את חופשת הלידה ב1.9.2017 ועד כה לא מצאו משרה רלוונטית עבורי. לאחר שיחה עם אחת הנציגות הבנתי שאין פסול בכך שאחפש גם באופן עצמאי וכך אני עושה קרוב לחודשיים. הבוקר אותם מעסיקים הציעו לי לעבוד במשרדים שלהם (שעה נסיעה מאזור מגוריי בשעות הפקקים) במשרה של 8-16:00, סירבתי להצעה בגלל המרחק ומבחינת השכר (לאחר הורדות ודלק הנטו שלי יהיה נמוך יותר ממה שקיבלתי עד כה), אז הם הציעו לשלם לי גם עבור שעות הנסיעה וסירבתי בשנית מאחר ואינני מאמינה שאצליח להמשיך לחפש עבודה וגם לשלב עבודה במשרדים שלהם. בעקבות כך הנציגה הכריזה שיש לי 2 אפשרויות: לקבל את ההצעה או להתפטר, עניתי כי אינני מתכוונת להתפטר מאחר ואני עדיין בטווח של 60 יום הגנה ואינני רוצה להשאר ללא עבודה וללא שכר. בתגובה הנציגה חזרה ואמרה שאין לה אופציה אחרת להציע לי ומבחינתה עליי לקבל את ההצעה או להתפטר. האם מותר להם לדחוק אותי ככה לפינה? הרי הם לא לשכת תעסוקה ואינני מחויבת לקבל כל הצעה שנותנים לי, אומנם נקלענו למצב הזה לא באשמתם ולא באשמתי (הארגון שלקח את שירותי הOS החליט לסיים את הפעילות באופן יזום) אך האם על העובד לספוג את זה או על המעסיק? סליחה מראש על ההודעה הארוכה, אשמח לעזרה וייעוץ.
16/10/2017 07:19
שלום מור

התנהלות המעסיק אינה חוקית כבר מעצם אי קליטתך לעבודה מיד לאחר חופשת הלידה, כמו גם הניסיון לגרום לך להתפטר. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שכן המקרה שלך מצריך טיפול של עורך דין מול המעסיק.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: עזרה וייעוץ מקצועי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ