היי.אני חייבת עזרה דחופה ואינני יודעת את מי לשאול כבר..מכל גורם מתקבלת תשובה:"אנחנו לא יכולים לייעץ לך...אני פוטרתי בתחילת אוגוסט ,יחסי עובד
מעביד היו אמורים להסתיים בתחילת ספטמבר.שבוע אחרי שקיבלתי את המכתב
פיטורים באוגוסט, גיליתי שאני בהריון.פניתי למעסיק בעזרת
עו"ד שפוטרתי לא כדין ואני מבקשת להחזיר אותי לעבודה....במשך 3 שבועות לא קיבלתי שום תגובה מהמעסיק ומרוב הלחץ שלא אקבל שום הכנסה החודש הלכתי ללישכת תעסוקה לממש את זכויותיי כעובדת מפורטת.התחלתי לחתום בלשכת תעסוקה אבל עדיין לא הגשתי מסמכים בביטוח לאומי לזכאות של
אבטלה. אחרי המתנה של 3 שבועות קיבלתי מסמכים מהמעסיק שהוא פנה למשרד הכלכלה לקבל את ההיתר לפיטורים שלי.בשיחה מול משרד הכלכלה הבנתי שכל התהליך בירור יקח לפחות עוד חודשיים.ובינתיים אני נשארת ללא פרנסה.השאלה שלי האם כדאי לי בכל זאת להמשיך את התהליך של קבלת האבטלה?האם זה שהתחלתי כבר לחתום בלישכת תעסוקה יכול לגרום נזק לזכויותיי בהמשך?האם מכתב פיטורים שקיבלתי באוגוסט בתוקף בכלל הרי אם רק עכשיו
המעסיק פנה לקבלת היתר לפיטורים ועוד לא קיבל אותו אומר למעשה אין תוקף משפטי למכתב . ואולי בכלל כדאי לי לבטל הכל בלשכת תעסוקה ולהמתין להחלטת משרד הכלכלה ורק לאחר מכן לפנות ללשכת תעסוקה וביטוח לאומי במידה אם בכל זאת יחליטו לפטר אותי? אשמח לתשובה.בתודה רבה מראש