ערב טוב,
אני עובדת במסעדה בת"א החל מתאריך 3.7.17 קצת יותר משלושה חודשים.
ביום שישי האחרון בתאריך 13.10.17 קיבלנו מס מלצרים מכתבים המזמנים אותנו לשימוע לפני פיטורין. השימוע נערך היום בתאריך 16.10.17.
במהלך השימוע הובהר לי כי אני עדיין לא מפוטרת אבל במקביל לא קיבלתי אפילו לא משמרת אחת לשבוע הנוכחי. סוג של פוטרתי כבר.
יש לי 2 שאלות בנושא:
א. האם הם אמורים לתת לי ימי הודעה מוקדמת לפני פיטורין? ואם לא מעסיקים אותי (הגשתי 5 משמרות ולא שובצתי) האם אמורים לשלם לי את מס' ימי ההודעה המוקדמת? אם כן איך נעשה החישוב? האם זה נכון שזה יום לכל חודש כלומר שלושה ימים?
*היום לאחר השימוע ביקשתי מהמנהלת את המעטפות מהמשמרת האחרונה שלי והיא בטעות הביאה לי גם מכתב פיטורין שנראה לי לא תקין.
(המנהלת לא שמה לב שנתנה לי אותו במקום את הכסף, היא דאגה להבהיר לי שעדיין לא יצאו מכתבי פיטורין וההנהלה כביכול שוקלת את הדברים עד יום רביעי ה18.10.18, מסתמן כי בתאריך הזה בעוד יומיים הם מתכננים לפטר אותנו מעכשיו לעכשיו ולהביא לנו את המכתבים האלו)
ב. בתלוש האחרון רשום לי שנצברו לי 0.82 ימי חופשה האם אמורים לשלם לי גם את זה ואיך זה מחושב?
* השכר משולם בטיפים כאשר המסעדה נותנת השלמה ל35 שח (תמיד עוברים את ההשלמה), מס השעות משתנה ממשמרת למשמרת.