פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 340
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דליה
12/03/2018 21:06
שלום, מעסיק ראשון הפקיד במשך 4שנים 750ש"ח כל חודש. מעסיק שני היה אמור להפקיד 600 ש"ח במשך שנתיים נוספות. מסיבות שונות לא הופקדו הכספים לקה"ש ואנחנו מגיעים להסדר.
1. האם עדיף לקבל צ'ק מזומן או שהמעסיק יפקיד את הכספים לקרן? הבנתי נכון שעל מזומן אצטרך לשלם מס ועל הפקדה לקהש לא אשלם מס?
2. איך אני מחשבת את הריבית דריבית המופסדת, כאשר ברור לי שהמעסיק השני היה צריך להפקיד 600ש"ח כפול 24 חודשים ושאחוז התשואה השנתית בקרן שלי הוא כ- 9%.
תודה מראש.
י.א
12/03/2018 20:59
היי לכולם, 2 שאלות בבקשה.

1. במידה ועובד נמצא במינוס של ימי חופשה והחברה בה עובד יוצאת להדממה בחול המועד פסח ו"מכריחה" את העובדים שלה לנצל ימי חופשה, האם הוא נכנס למינוס נוסף? האם הוא מקבל תשלום עבור ימי החופשה של ההדממה? איך זה הולך?

2. אם לא יידעו את העובד מראש על היציאה להדממה, מה ניתן לעשות?

תודה!!!
אלונה
12/03/2018 16:39
שלום
אני בהריון בחודש 5 קיבלתי את זה ממש קשה חודשיים מתוכם לא עבדתי כי פשוט היתי במצב של חוסר תפקוד מוחלט מבחילות ועייפות וכול מיני תופעות מוכרות השאלה שלי היא כזאת האם ביטוח לאומי אמור לשלם לי על החודשיים שהיתי בבית כי הבאתי לעבודה אישור מחלה ולא שילמו לי כי אין לי עוד השנה יתרה של ימי מחלה לניצול.

תודה
ל.צ
12/03/2018 16:38
בין הלידה הראשונה לשנייה עבדתי רק 4 חודשים בצמוד ללידה השנייה. הגיוני שהם יקחו רק 3 חודשים אחורה ויעשו על פיהם את הממוצע לדמי לידה במקום את כל ארבעת החודשים?

הלוא במסמכים שמגישים הם מבקשים 14 משכורות משנה וחצי אחרונות או 15 משכורות משנתיים אחרונות אם לא עבדתי ברצף.

תודה!
מיכל
12/03/2018 16:30
טעות בשכר בחוזה עבודה - שואלת בשביל חברה:
לפני חודשיים וחצי חתמה על חוזה עם המעסיק שלה, שבו כתוב שלאחר 3 חודשים בחברה, אם הם יהיו מרוצים ממנה, הם יכולים להאריך את החוזה איתה בשכר X קצת יותר מכפול ממה שהציעו לה ל3 חודשי הנסיון.

עכשיו הם אמרו לה שהם רוצים להעסיק אותה ל 3 חודשים נוספים אבל בשכר נמוך בהרבה ממה שכתוב לה בחוזה כי "זו היתה טעות והם לא שמו לב לסכום הנקוב כי זה היה טמפלט שלקחו מחוזה אחר"?! WTF

מה עושים במצב כזה?
רזי
12/03/2018 16:29
שלום לכולם, אני עובד שכיר במסעדה.

בשיחה לפני שנכנסתי לעבודה סיכמנו על 3 משמרות ספציפיות קבועות עם אופציה ל2 נוספות ספציפיות ובעקבות זאת עזבתי עבודה קודמת אשר כן התחייבה לי למשמרות, ונכנסתי לארגון הנוכחי.

אני מגיש סידור עבודה ולא מקבל אותם. שוחחתי עם המנהלים והם מוסרים שאי אפשר להתחייב אחרי שבפירוש אחד המנהלים התחייב.

ניתן לעשות משהו לגבי זה?
נרקיס
12/03/2018 16:27
צריכה התייעצות קטנה, במהלך ההריון שלי הייתי בשמירת הריון וביטוח לאומי אישר את התביעה.

היון שנה אחרי הלידה אני בתהליך תביעה מול חברת הביטוח-שם הייתי מכוסה בכיסוי לצורך שמירת הריון.

האם חברת הביטוח רשאית לא לשלם לי תביעה כי ביטוח לאומי שילם? הרי מדובר בביטוח פרטי. חייבת את עזרתגם בדחיפות.
ליה
11/03/2018 13:13
השלום רב, המעסיק הודיע לבעלי כי משנה את הקונצפט של העבודה לאחר פסח הקרוב. בעלי אינו מוכן להמשיך שם. אמר כי יתן לו מכתב פיטורים בימים הקרובים וכי זו הודעה בעל פה.

שאלותיי הן :
האם ההודעה המוקדמת מתחילה מהיום שבו יקבל מכתב פיטורים ביד.

האם הוא מחוייב לעבוד בתקופה זו ?

והאם במידה והמעסיק רוצה שהוא יעבוד עד פסח, האם בעלי יכול לדרוש שההודעה המוקדמת תהה החל מהיום האחרון שבו יעבוד ?

אילו דברים צריך לבדוק שמקבלים בגמר חשבון למעט פדיון ימי חופש והבראה ?

אשמח לעזרתכם
עורך דין
12/03/2018 10:56
שלום ליה

ההודעה המוקדמת מתחילה ממועד קבלת מכתב הפיטורים. בעלך יכול לבחור אם לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת ולקבל שכר עבודה רגיל עבור עבודתו בתקופה זאת או לחילופין, לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת ולא לעבוד, שאז למעסיק יש זכות לקזז משכרו של בעלך את ימי ההודעה המוקדמת.

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא גמר חשבון - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
אפרת
12/03/2018 10:47
בקבלתי לעבודה דרשתי שכר ברוטו בגובה מסוים אך בפועל חולק לי השכר ל 3 מרכיבים: שכר בסיס שעות נוספות גלובליות ובונוס העדר נזקים.
משרתי אינה דורשת שעות נוספות לכן הסעיף פיקטיבי, לא מופרשות זכויות סוציאליות מכל המרכיבים אלא רק משכר היסוד.
uעם זאת, אם החסרתי שעות בודדות מנקים לי אותם מהשכר בתעריף יחסי לאותו חודש
האם כל זה חוקי?
תודה
מאשה
11/03/2018 11:12
אני עובדת בחברה גדולה בשדה שכדי להכנס בשעון צריך להחתים אצבע, לפני כ10 חודשים שהטביעת אצבע התקלקלה אמרו לנו שגם בלי שמחתימים סופרים לנו את השעות דרך התוכנה של המשמרות, אז רוב החברה הפסיקה להחתים ולכולם שולמו כל השעות.
לפני כמה חודשים התחילו לפתע איומים שאם לא נתחיל להחתים הם יקזזו לנו מהשכר, רוב האנשים כבר התרגלו לא להחתים כי גם משלמים להם אז הם המשיכו לשכוח פעם להחתים פעם לא.
החודש הם קיזזו לבערך 70 אחוז מהחברה שלא מחתימים שכר של יומיים (שלכל אחד בהתאם לשכר שלו זה הפסד של בין 500-1000 שקל)
לאחר שפנינו אליהם במייל שיחזירו לנו את השכר שמגיע לנו כל מה שהיה להם להגיד זה "לבוא לבירור נושא" .
שזה אומר, אין כסף עד שלא תבואו לדבר.
השאלה האם זה חוקי מה שעושים?
האם זה חוקי להוריד לבן אדם יומיים מהמשכורת וגם לא להחזיר לו אותם עד שלא "נבוא לבירור"?
עורך דין
12/03/2018 10:43
שלום מאשה

נתחיל מזה שזכותו של המעסיק לקבוע את נהלי העבודה בחברה ולשנות אותם מעת לעת. בכל מקרה, אסור למעסיק לפגוע בשכר העובדים משום סיבה שהיא. אם יש צורך לקיים בירור, זה מקובל והגיוני, ולאחריו המעסיק יצטרך לשלם את השעות / הימים החסרים.

בהצלחה
זקי
10/03/2018 23:43
שלום רב
אני עובד חצי משרה (5 שעות על פי החוזה).שנה אחרי תחילת העבודה התחלתי לעבוד שעות נוספות שבסך הכל היו 10-12 שעות ביום ועל כך קבלתי תשלומי שעות נוספות החל מהשעה החמישית עד שישית -125 אחוז ומהשביעית ואילך 150 אחוז.
לאחר שיחות ודיונים רבים להפחתת השעות אליהן הורגלתי ,הייתי נוח למעביד ובהסכמתו,ביקש המעסיק לחזור לחוזה בו כתוב 5 שעות בלבד. ועכשיו קבלתי מכתב שמהחל מה 1.4.18 לא ישלם לי על שעות נוספות ,בכך מרע לי את התנאים עד לרמה של יותר מחמישים אחוז ממה שקבלתי עד כה.
אני רוצה להגיב על כך במכתב ורוצה לדעת מה לכתוב שם?
עורך דין
12/03/2018 10:30
שלום זקי

כל עוד בחוזה העבודה שלך ההתחייבות הנה ל-5 שועת עבודה לא ניתן לראות בהפסקת האפשרות לעבוד שעות נוספות כהרעת תנאי עבודה.

בהצלחה
יוסף
10/03/2018 15:43
אני עובדת באבטחת טיולים - צאיך לעבור קורס, ולכן במידה ואעזוב יהיה עליי לשלם קנס למעביד. אך במהלך העבודה התפתחה לי בעיה רפואית ברגליים, מצב שאינו מאפשר לי ללכת הרבה. במידה ואתפטר מסיבה זו, אני עדיין אצטרך לשלם את הקנס הנדרש למעביד?
עורך דין
12/03/2018 10:28
שלום יוסף

עליך לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי ואם תקבל ממנו המלצה להפסקת עבודה עקב מצבך הבריאותי לא תצטרך לשלם את הקנס.

בהצלחה ורק בריאות
פיצויים
יוסי
10/03/2018 05:29
האם עובד ניקיון חדרי מדרגות זכאי לפיצויי פיטורין אחרי עבודה של כ20שנה בבניין אחד?עליי לציין שאני לא חברה אלא רשום כעוסק פטור.
אין ברשותי הוכחת עבודה למעט דפים שציינתי בו שם הבניין והתקבול החודשי שקיבלתי.
יוסי
10/03/2018 06:06
ובנוסף הועד רוצה להוריד את שכר החודשי ב50שח מהשכר הקבוע.
זו הרעה בתנאים זה יפגע בחישוב הפיצויים?
תודה
עורך דין
12/03/2018 10:27
שלום יוסי

אם הנפקת קבלות כעוסק פטור ולא היית עובד שכיר לא מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים, שכן אלה שמורים לעובדים שכירים בלבד.

בהצלחה
א.מ
12/03/2018 09:38
אני בחודש שישי חזרתי לעבודה לפני שבועיים משמירת הריון של חודשיים.

קיבלתי אישור רפואי שאני לא יכולה לעבוד את היקף השעות שעבדתי לפני השמירה שזה בעצם גורם לי לירידה בשכר בצורה משמעותית לעד תקופת סוף ההריון.

הבנתי שביטוח לאומי מסתכלים על ממוצע של 6 חודשים אחורה לדמי הלידה של חופשת הלידה. השאלה היא כזאת האם יש מצב שביטוח לאומי יסתכלו על המשכורות שלי לפני השמירת הריון או על המשכורות האחרונות?

יש אפשרות לבקש מהם בקשה חריגה שבגלל שרופא אישר לי הם יביאו לי לפי המשכורות שלפני הלידה או מה שקיבלתי בשמירה עצמה?
אלינה
11/03/2018 16:07
הי ישלי שאלה קטנה בנושא דיני עבודה.
מה החוק לגבי דמי הבראה
ומשכורת 13?
אני עובדת בחברה ארבעה חודשים
משלמים לי דמי הבראה כל חודש לנטו שלי החל מחודש הראשון...
זאת אומרת שהנטו שלי מורכב
מ- נסיעות דמי הבראה ושאר השכר.
האם זה הגיוני לשלם דמי הבראה כל חודש ?
ולא לשלם משכורת 13

תודה.
עורך דין
12/03/2018 09:30
שלום אלינה

אין חוק שקובע שצריך לשלם לעובדת משכורת 13 ואין כל בעיה חוקית בתשלום דמי הבראה קבוע לשכר העבודת, מדי חודש בחודשו.

בהצלחה
נ.פ
11/03/2018 13:27
אהלן!

לפני שבוע וחצי (28/2) קרתה לי תאונה בעבודה.

אני שליח על אופניים שרכב בזמן העבודה לנקודת איסוף, בדרך לנקודה התפרץ לי רכב לצומת כאשר לי הייתה זכות קדימה ולו היה תמרור עצור.

לא פגעתי ברכב אך איבדתי שליטה כאשר ניסיתי שלא להכנס בו והתרסקתי כמה מטרים אחרי זה.

הנהג עצר, התנצל, הסיע אותי לבית חולים והביא לי את הפרטים שלו.

למזלי אין שבר והרוב שפשופים, קיבלתי 5 ימים מחלה שהורחבו ל16 ימי מחלה.

אבל הבעיה הגדולה היא שהתאונה קרתה ביום האחרון שלי בעבודה כי הגשתי התפטרות שבוע וחצי לפני. (עבדתי במקום כ3 חודשים)

כרגע עוד בימי מחלה עד ה16.3, הבעיה שלי היא שאני לא יכול להתחיל עבודה חדשה בגלל הימי מחלה והמעסיק לשעבר שלי אמר שהוא בודק מה החוק אומר לגבי תאונת עבודה ביום האחרון.

בכל מקרה רציתי לדעת אם יש מקום לפיצוי או אם מגיע לי משהו מהתאונה.

תודה רבה לעוזרים!
עורך דין
12/03/2018 09:29
שלום לך

זאת בהחלט תאונת עבודה. עליך לפנות למשטרה ולהוציא אישור על התאונה לרבות פרטי ביטוח החובה של הרכב הפוגע. לאחר מכאן, הכי טוב לפנות לעורך דין שייצג אותך בדרך לקבלת פיצויים בשל פגיעתך.

בהצלחה
אבי
12/03/2018 09:23
היי אשמח לעזרה,

אישתי עובדת כסייעת רפואית צמודה בבית ספר ואת המשכורת היא מקבלת מהעיריה.

בשנה שעברה בחופשת פסח, היא לא עבדה ועדיין קיבלה משכורת מלאה עבור כל חופשת פסח כולל חול המועד .
השנה הוחלט, שהיא מחוייבת לעבוד בחופשת הפסח בגלל הרפורמה החדשה (החופשה שלפני ערב חג ולא בחול המועד עצמו) .

ולתת את השעות שלה ואם תסרב לא ישלמו לה על כל חופשת פסח כולל חול המועד.

שעות עבודתה בזמן תקופת הלימודים הוא שמונה בבוקר ועד אחת וחצי בצהוריים, ואילו בתקופת החופש מחייבים אותה לעבוד מאחת עד חמש בערב.

האם זה חוקי?

אשמח לעזרה
אילה
12/03/2018 09:21
בחברה מסויימת, הודיע הבוס, שמחלקת שירות עובדת עד 16:00 בחול המועד פסח ואילו מחלקת המכירות ייצאו ל"הדממה" למשך כל ימי חוה"מ (זה 4 ימים), יום חמישי זה ערב חג, דינו כיום שישי.

תמורת 4 ימי חול המועד יקוזזו 4 ימי חופשה לכל עובד במחלקת המכירות, למרות שימי חוה"מ הינם חצאי ימי עבודה.

האם חוקי?

האם מותר להוריד לעובד יום חופשה מלא על ימי עבודה שעובדים בהם שעות חלקיות?

תודה לעונים.
בתאל
11/03/2018 16:08
היי,

עבדתי בחברה מסויימת כמעט שנה, עזבתי וכרגע התלוש משכורת עוד שם. ביקשתי שימסרו אותו בידי חברה שגרה קרוב אליי כי לא יוצא לי להגיע לאזור, נאמר שם שזה לא אפשרי אלא אם כן יש יפוי כוח...מציינת שבעבר כן הוציאו תלושים בידי חברות לעבודה שימסרו לקרוב אחר עבור מי שלא יכלה להגיע לקחת...זה תקין שלא מוסרים אפילו אם ביקשתי ואמרתי למנהלת שזה בסדר מבחינתי? תודה על תשובתכם
עורך דין
12/03/2018 08:59
שלום בתאל

למה לא לבקש שישלחו לך את תלוש המשכורת בדואר ישראל? זה יפתור את הבעיה לדעתי.

בהצלחה
יפית
11/03/2018 16:10
שלום,
רציתי להתייעץ איתכם בנוגע למקרה שקרה לי בעבודה הקודמת שלי -שעל הנייר סיימתי לעבוד ב12.2 ובמציאות סיימתי לעבוד בה ב5.3 .

בזמן הפיטורין שלי (לאחר שנתיים של עבודה) המנהל התחייב שבסיום עבודה הוא כביכול ישלם לי על חודש פברואר כאשר אני עובדת רק חצי ממנו..למרבה הפלא-קיבלתי את תלוש המשכורת,ורק הימים שבהם אכן הייתי בעבודה שולמו וכמובן ללא הימים שהובטחו לי.

כעת הם טוענים שהתשלום יגיע בגמר העבוסה שהוא רק בחודש הבא.

האם ניתן בכלל לעשות דבר כזה?והאם זה פוגע לי בגובהה הפיצויים?

בנוסף לכך בעבודתי החדשה טוענים כי אינם משלמים 150% לאחר צאת השבת.האם זה הגיוני?
תודה וסליחה
עורך דין
12/03/2018 08:51
שלום יפית

במועד גמר חשבון את אמורה לקבל את יתרת התשלומים במגיעים לך מהמעסיק.

בהצלחה
ליאורה
11/03/2018 16:11
אבא שלי עובד אבטחה בחברת "אגודת השומרים" סניף פתח תקוה.
החל מחודש נובמבר החלו שם בעיות מבחינת מתן משכורות.
בחודש דצמבר התעכבה לו המשכורת (במקום שישולם לו ב-10-12 שולם לו 05-01-18) וזאת בעצם המשכורת היחידה שניתנה לו מאז.
הוא כמובן המשיך לעבוד שם (הוא נכה וזאת העבודה היחידה שבעצם מתאימה לו מבחינת תנאים והוא מפחד לאבד אותה)
איך שהבנתי התחלף שם מנהל לפני כמה שבועות והוא לא נותן גם כן תשובות על ידי תירוץ "אני חדש".

התקשרתי היום למזכירות והיא טענה שהמצב בחברה "מעולה" (אציין שהייתי שם כמה פעמים עם אבי פיסית במקום ואותה מזכירה בהחלט אמרה שיש בעיות אבל היי! קל יותר לשקר בפלאפון )

היא ביקשה תעודת זהות של אבי כיוון שהוא לא היה לידי היא אמרה לחזור אלייה כשאני אמצא (ניסיתי למשוך אותה עד שאמצא כי הרגשתי שאם אני אנתק היא לא תענה לי ) כמובן היא בסופו של דבר ניתקה ולאחר 2 דקות מצאתי את המספר של התעודת זהות וניסיתי לחזור אליה אך ללא הצלחה!

מה אני יכולה לעשות במצב כזה?

תודה רבה לכל העונים!
עורך דין
12/03/2018 08:46
שלום ליאורה

יש לפנות בכתב אל המעסיק ולדרוש לקבל את מלוא הכספים שמגיעים לאביך לאלתר וללא דיחוי נוסף. במידה והכספים לא ישולמו, יש אפשרות לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. יש באתר זה מדריך שמסביר איך בדיוק צריך לעשות את זה.

בהצלחה
יעל
11/03/2018 17:12
היי לכולם. שאלה לי...
פוטרתי בתאריך 4.2.18 ללא שימוע כחוק. מיד לאחר מכן כאשר המעסיקים שלי הבינו שטעו נערך לי שימוע טיוח שבו נאמר לי במפורשות כי הדברים התנהלו שלא כדין.
השיחה מוקלטת!

24 שעות לאחר עריכת השימוע לא קיבלתי מכתב פיטורים אלר רק 13 יום אחרי כאשר רדפתי אחרי המעסיק מספר פעמים.

נאמר לי שמרגע קבלת המכתב ימי ההודעה המוקדמת שלי נספרים ולא כפי שצויין במכתב.

ימי ההודעה הכתובים הם חודש ימים עד לתאריך 7.3.18 .
כשביקשתי לשנות במכתב את תאריך ימי ההודעה המוקדמת ל 20.3.18 נאמר לי שהם מוכנים להגיע לפשרה עימי ולשלם לי עבור חצי מהימים.

כמו כן טענת המעסיק שסיכום שימוע דינו כמתכתב פיטורים ובו מוגדרים ימי ההודעה והפסקת העבודה.
האמנם?
עורך דין
12/03/2018 06:37
שלום יעל

סיכום שימוע אינו מהווה מכתב פיטורים. לאור העולה משאלתך אוכל רק להמליץ לך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין מטעמך.

בהצלחה
שיראל
11/03/2018 19:22
ערב טוב,

האם מותר למעסיק לא לשלם לעובד את השעות משום שאבד לו דף השעות? ומה ניתן לעשות במידה והוא מסלף את האמת ואומר שעבדתי פחות שעות ממה שעבדתי בפועל?

בנוסף, האם הוא יכול להוריד לי מהשכר חוסרים שהיו בקופה כשאני לא חתומה על שום חוזה?
עורך דין
12/03/2018 06:35
בוקר טוב שיראל

התשובה שלילית לשתי השאלות ששאלת.

בהצלחה
יעל
11/03/2018 16:12
עיינתי בחוק האומר שמקום עבודה חייב להודיע לאחר ריאיון תוך שבועיים האם המועמד מתאים/לא מתאים לתפקיד.
החזיקו אותי בלי תשובה כשהבטיחו לי פעמיים שבתאריך מסויים תהיה תשובה. לאחר מכן לא שמעתי מהמקום.
קראתי בחוק שהוא תקף רק על מקום עבודה שמעסיק מעל 12 עובדים. המקום הוא מטעם המדינה (קרן במימון המדינה). כלומר- מעסיק בקרן עצמה רק 12 עובדים אבל הוא גוף מדיני לכל דבר. האם החוק תקף? ומה כדאי לעשות בנידון?
נטלי
11/03/2018 16:05
היי, קיבלנו מכתב של ויתור סודיות מטעם משאבי אנוש בעבודה ודורשים מאיתנו לחתום. זהו וויתור על סודיות מידע ומסמכים בגין ההשכלה, הרישיון והניסיון המקצועי ורשות לכל אדם או גוף כלשהוא לתת מידע למקום העבודה. האם זה חוקי ותקין? אני מחויבת לחתום? מה קורה אם לא? המון תודה
נופר
11/03/2018 14:06
היי התפטרתי מעבודתי והחזרתי את המדים עד סוף החודש.
בתלוש שהגיע ראיתי שהורידו לי 200 שקל דמי ניכוי על מדים. מותר להם לעשות את זה?
דונה
11/03/2018 13:37
שלום,
האם בחוזה העסקה סעיף האוסר לעבוד ב*כל* עבודה אחרת במקביל לעיסוק ללא אישור בכתב מהמעסיק הוא חוקי? העבודה בחצי משרה.

אם הוא לא חוקי, האם יש לו משמעות כלשהי? אולי לא שווה בכלל להלחם להוציא אותו משם...

תודה
עדילי
11/03/2018 13:31
צירים מוקדמים וצוואר מקוצר בערך 25 או 26 הרופא נשים המליץ שמירת היריון אבל אני מפחדת להתחיל את התהליך ולשבת בבית בלי לקבל משכורת ובסוף לא יתנו לי שמירה. יש לציין שאין לי ימי מחלה בכלל כרגע.

מתלבטת מה לעשות מישהי עברה את זה ויכולה לייעץ לי?

**בהיריון הקודם היו לי כאבי גב שלא יכולתי לקום מהמיטה חודש וחצי וישנתי בבית 3 חודשים. הגשתי בקשה לשמירה בעקבות המלצות של רופא נשים ואורטופד ושללו את התביעה שלי. ונאלצתי לחזור לעבודה בחודשים 8 9 וזה היה פשוט סיוט.

לכן אני ממש מפחדת להתחיל שוב את התהליך מול ביטוח לאומי.

יש למישהי מושג מה אני יכולה לעשות? ומה כדאי?
אילנית
11/03/2018 13:15
אם עבדתי חמישה חודשים ועזבתי ללא הודעה מוקדמת מותר למעסיק למנוע ממני משכורת בטענה שעליי לחתום על טופס עזיבה? (המשכורת הייתה אמורה להיכנס לחשבון ומתוך רצון לגרום לי להגיע למקום העבודה לא הפקידו לי וכששלחתי שיביאו לי את המשכורת סירבו לתת אותה...
נעה
11/03/2018 13:14
היי, אני חייבת עזרה. אני סטודנטית ובספטמבר התחלתי לעבוד בתור מדריכת חוגים , היו לי קבוצות קבועות בשעות קבועות. בינואר נפלתי וקיבלתי מכה קשה בצלעות וביליתי חודש בהחלמה בבית. כשהבראתי המעסיק שלי אמר לי שהוא לא יכול לתת לי את הקבוצה שלי כי לא היו מרוצים ממני שם ומרוצים שם מזו שהחליפה אותי. ואין לו עבודה אחרת להביא לי. האם מותר לעשות דבר כזה? הוא אומר לי שזה לא בגלל המחלה ונותן לי אלטרנטיבות לעבוד בימים שיודע שאני לא יכולה (לימודים)

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ