פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1074
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אוסי
09/01/2014 15:26
צהריים טובים,

יש לי שאלה לי לגבי מרכיב הפנסיה שלנו העובדים נכון לשנת 2014: מה קובע החוק לגבי חוזי עבודה שבהם היה כתוב, מזה שנים רבות, שהעובד מקבל 5, 5, 8.33, עם השינוי שחל בשנת 2014 בהיקפי ההפרשות לפנסיה (6, 5.5, 6)?

האם העובדעם רשאים לדרוש את ההפרשים שלטובתם או שהחוזה הקיים מונע זאת מהם למרות השינויים?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 15:28
שלום,

תשלום עבור קרן הפנסיה לשנת 2014 נקבע לפי ההסכם הכללי שנחתם בשנת 2008 בעניין פנסיית חובה והמעסיק אינו יכול לשלם פחות מזה אלא רק מעל.
מנהלת
09/01/2014 14:30
היי

אני מנהלת בתפקיד יחסית בכיר בחברה גדולה. ניהלתי שיחה במשרד, עם אחד העובדים, בענייני עבודה. במהלך השיחה אמרתי דברים על עובד אחד בחברה. אותו עובד שדיברתי עליו פנה אל עורך דין והיום קיבלתי מכתב ודרישת פיצוי בגלל לשון הרע. נאמר לי שאני אחראית לכך ואם לא אשלם תוגש נגדי תביעה משפטית על ידי אותו עובד שכבר מיוצג על ידי עורך דין כאמור.

רציתי לדעת האם האחריות היא אישית שלי והאם יש חלוקת אחריות עם החברה שמעסיקה אותי? האם עלי לשאת באחריות אישית לדברים שנעשו במסגרת העבודה - מבלי להכנס כרגע למילים ולדברים שנאמרו על אותו עובד.

אשמח להסבר בנושא.
עו''ד אריק שלו
09/01/2014 14:35
שלום,

בנסיבות אלו הייתי ממליץ לך לפנות לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מנהלת
09/01/2014 15:23
ברור שאני צריכה ואף אפנה ליעוץ משפטי אישי, האם אתה מוכן להסביר בגדול את המצב לפי שאלתי?
שיר
09/01/2014 09:40
שלום רב,

חוזה העסקה שלי מסתיים בחודש יוני 2014 (משרת סטודנטים)
במידה ואני בהריון האם יכולים לתת לי סיום העסקה או להמתין עד אחרי הלידה?

יש לציין כי אני עובדת מעל שנתיים במקום העבודה שלי.

תודה מראש על המענה ויום מוצלח!
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:56
חייבים להמשיך להעסיק אותך עד 60 יום לאחר חופשת הלידה, אלא אם כן יקבלו היתר לפיטורייך ממשרד התמ"ת.
שיר
09/01/2014 14:25
המעסיק אומר שבגלל שזה מראש חוזה עבודה עם תוקף קבוע מראש, הוא לא יחודש בכל מקרה.... הוא טועה? הוא יעבור על החוק במקרה של הפסקת עבודתי בהריון? האם אפשר למנוע את זה מראש או רק ללכת לבית משפט אם זה אכן יקרה?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 14:42
המעסיק טועה.
ניתן לקבל צו מניעה מראש או לתבוע פיצוי גבוה במקרה של פיטורים.
משרדנו עומד רשותך במידת הצורך.
אבישי
09/01/2014 14:29
שלום רב, אימי עובדת כסייעת בגן. מזה כבר 4 שנים, במהלך ויכוח של אי הבנה בינה לבין המנהלת. האשימה המנהלת את אימי בכך שהיא עובדת "לא הכי טובה" ובנוסף לכל הרכלנית הכי גדולה. אימי שאלה מדוע לא זומנה למשרד לשיחה על הנושא הזה.(כל השיחה התנהלה בפלאפון), המנהלת אמרה לאימי שהיא יכולה להתפטר, אימי אמרה לה שתפטר אותה אם כך, בתגובה אמרה :"תכתבי מכתב שאת רוצה לעזוב" אימי אמרה שהיא לא רוצה לעזוב, המנהלת אמרה "אל תדאגי אני יודעת מה לעשות " ברמיזה כזו שהיא תפוטר . כמו כן אני מזכיר שאימי עובדת שם 4 שנים! רציתי לשאול האם המנהלת התנהלה נכון? בכך שהיא אמרה לה להתפטר ובכך שהעליבה אותה(את רכלנית), כל זה נעשה בפלאפון, בלי זימון למשרד, בלי שיחה נורמלית. תודה.
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 14:41
ההתנהלות אינה נכונה.
אמך לא חייבת להתפטר בניגוד לרצונה.
ככל ותפוטר תהיה זכאית לזכויותיה.
לולי
09/01/2014 14:26
הי

אני עובדת משרה מלאה מחודש אוגוסט

בחודש ספטמבר - היה לי יום מחלה אחד - לא קיבלתי עליו תשלום

החודש (ינואר) - היו לי 3 ימי מחלה - מה אני אמורה לקבל עליהם?

קראתי את החוק אולם לא ממש הבנתי... אשמח מאוד לעזרתכם האדיבה!!!
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 14:33
שלום,
עבור יום המחלה הראשון לא מקבלים שכר. עבור יום העבודה השני והשלישי מקבלים 50% מהשכר לאותו יום ומהיום הרביעי כולל מקבלים 100%.
נופר
09/01/2014 14:14
שלום רב, אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר.
לפני כחודש סיימתי את חופשת הלידה ואני והמעסיק שלי הגענו להחלטה שלא אחזור לעבוד (ותק של שנה ושלושה חודשים). הבנתי שאם הוא מפטר אותי אני יכולה לחתום בלשכה מיידי ואם אני מתפטרת אז אני צריכה להמתין 90 יום עד שאוכל לחתום. האם זה נכון? האם מותר לו לפטר אותי? ואם הוא יכול לפטר אותי רק לאחר 60 יום מחופשת הלידה האם הוא צריך לשלם לי עבור החודשיים האלה? האם כדאי לי להמתין עוד חודש כדי שיפטר אותי כדי שאוכל לחתום בלשכה מאשר להתפטר על דעת עצמי ולהמתין 90 יום?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 14:28
שלום,
המעסיק אינו יכול לפטר אותך אלה רק לאחר 60 יום. כמו כן ברגע שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד הזכאות לדמי אבטלה היא רק לאחר 90 יום.
יפית
09/01/2014 13:56
היי

אני מעסיקה עובדת שעשתה דברים חמורים בעבודה ואני רוצה לפטר אותה. לדעתי היא לא זכאית לקבל פיצויים למרות שעובדת אצלי שנתיים וחצי בפברואר. קראתי ואני מבקשת להבין מה המשמעות של: "נסיבות המצדיקות, לפי הדין , פיטורים ללא תשלום פיצויי פיטורים"?

איך אוכל לדעת האם המקרה שלי נכנס להגדרה הזאת ואני יכולה לא לשלם לה פיצויים אחרי שאפטר אותה?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 14:00
שלום,
"נסיבות מצדיקות" אלו נסיבות משתנות שנבדקות ממקרה למקרה בבית הדין.
באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
מ.א
09/01/2014 13:54
אני הורה לילד במעון בו אנו ההורים מצפים ממנהלת המעון לא להחזיר מטפלת שחוזרת מחופשת לידה לעבוד במעון אצלנו אלא במעון של אותה החברה ביישוב הסמוך, זאת ע"מ לשמור על מקומה של מטפלת איכותית שנקלטה בזמן חופשת הלידה.

האם יש מקום למטפלת לתבוע, אחוזי משרתה ותפקידה נשמרים, רק משתנה מקום העבודה. יש לציין כי אותה מטפלת עברה מהמעון ביישוב הסמוך למעון שלנו כ 8 חודשים לפני יציאתה לחופשת לידה.

כל ההורים רוצים שהמטפלת הנוכחית תשאר אבל בעלת המעון אומרת כי המטפלת שמסיימת חופשת לידה מאיימת לקחת עורך דין ולתבוע אותה אם לא תחזיר אותה לעבודה.

מה קובע החוק?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 13:56
שלום,

במקרה זה החוק נוטה לכיוון של המטפלת שכן אם לא יחזירו אותה למקום עבודתה, תקום לה עילת תביעה מכוח חוק עבודת נשים.
שושי
09/01/2014 12:03
הייתי חולה וקיבלתי אישור מחלה מיום ב'-ה' בשבוע שעבר. המצב החמיר מאז וקיבלתי אישור נוסף מיום א'-ו' השבוע. אשמח לדעת האם אני אמורה לקבל 100% על כל ימי השבוע הזה או שמתחילים לספור מחדש מיום א'
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 12:25
החישוב מתחיל מחדש מיום הראשון.
נעמי
09/01/2014 11:28
עובדת בחברה כבר שנה וחצי. בחצי שנה האחרונה העסק עבר בעלות. היה תחת קיבוץ ואז הפך להיות חברה פרטית. קיבלתי אחרי שנה פיצויים מהקיבוץ. העבירו לי מכתב שימוע וברצוני לדעת מה הזכויות שלי לפני שיחה זו.

בנוסף אני כרגע נמצאת במהלך טיפולי פוריות, המעסיקות אינן יודעות זאת במפורש אבל הן יודעות שיש לי בעיה רפואית כלשהי. אני לא בטוחה שאני רוצה להשאר במקום אך גם לא בטוחה שהן רוצות לפטר אותי.

אשמח לקבל חוות דעת של עורך דין בעניין
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 12:24
נעמי שלום,
חל איסור על פיטורי אישה בהיותה עוברת טיפולי פוריות.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
קרן
09/01/2014 11:16
אני עובדת 7 שנים במקום עבודה רוצה להתפטר מקבלת כל חודש מבטחים שמופרשים לי בתלוש משכורת, ידוע לי על חוק חדש שיוכל לזכות אותי על פיצויים באם אתפטר אשמח לקבל תשובה, הסבר והפניה לחוק... כן קיימת תופעה של הרעת תנאים בשעות העבודה שיורדות בגלל קיצוצים.

האם במצב הזה אוכל הלתפטר ולקבל פיצויים?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 11:18
בנסיבות מסוימות ניתן להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני קודם לכן - משרדנו עומד לרשותך.
נטע לי
09/01/2014 10:39
התפטרתי לאחר חל"ד....
החודש האחרון שבו עבדתי אינו חודש מלא כי הוצאתי ימי מחלה כשבוע וחצי לפני הלידה, לכן שכר חודש נמוך מהשנה שקדמה לו. האם חודש זה יילקח בחשבון לטובת חישוב הפיצויים ? או שמחושב רק ע"פ 12 חודשים אחרונים מלאים
עבודתי היא בסיס + עמלות מכירה
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 11:16
החישוב הינו ממוצע של 12 חודשים אחרונים + ממוצע של עמלות ב 12 חודשים אחרונים.
מדובר ב-12 חודשים אחרונים גם אם לא מלאים.
מ.א
09/01/2014 10:11
שלום רב,
אני עובדת במשך כשנתיים וחצי באחד מקופות החולים בארץ,
במחלקה מסוימת , לפני כשבוע החליטו לעשות רוטציה ולהעביר אותי למחלקה אחרת באותם שעות עבודה 6 שעות ביום כלומר אני 75% משרה בחודש.
השעות שנקבעו בפגישה הם 8:00-14:00 פתאום מגיע לי מייל מהאחראית שהיא רוצה שאני יעשה פחות שעות ביום לפעמיים 4 שעות ולפעמיים 5 . אני לאחר יום העבודה בשעה 14:00 עושה השלמת הכנסה ביבי סייטר . כמו כן האם לפי החוק זה מותר להוריד לי בשעות העבודה ביום .
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 10:22
מדובר בהרעת תנאים.
שירה
07/01/2014 14:40
שלום,
אני עובדת בשכר חודשי ונעדרתי מעבודתי בשל ניתוח למשך שלושה שבועות.
לרשותי היו 10 ימי מחלה צבורים.
האם ע"פ החוק המעביד יכול (לבקשתי) לפצל את חופשת המחלה שלי ל5 ימים ברצף בכל פעם (כלומר א-ה כפול 3 פעמים עבור 3 השבועות סה"כ) על מנת שלא להוריד לי ימי מחלה עבור ימי שישי- שבת?

תודה
עו''ד אריק שלו
07/01/2014 14:52
שלום,

המעסיק אינו מחויב לכך.
שירה
07/01/2014 14:57
תודה על התשובה המהירה

האם לצורך התחשבות בעובד מותר לו לנהוג כך? (כאמור, על מנת שלא לנכות לי מהשכר עבור ימים שאין לי)

נאמר לי שע"פ החוק אסור לו לפצל. האם כך הדבר?

בברכה,
שירה
עו"ד אריק שלו
07/01/2014 22:03
ככל שמדובר רק בכסף המעסיק יכול לקבוע כמה הוא רוצה לשלם וגם לשלם ביתר. ככל שמדובר בתקופת מחלה מאושרת של רופא האסורה בעבודה בנסיבות אלו כמובן שלמעסיק אין נפקות ואין באפשרותו לקבוע קביעות רפואיות.
שירה
07/01/2014 21:15
אשמח לתשובתכם

תודה מראש!
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 10:10
ניתנה תשובה.
וויאסם
09/01/2014 09:44
בוקר טוב,

רציתי לדעת מה עושים אם מעסיק מפטר עובד 9 ימים לפני שמלא 12 חודשי עבודה, אך בתוספת ימי ההודעה המוקדמת, מלאו 12 חודשים ועברה שנה של עבודה. האם המעסיק חייב בתשלום פיצויי פיטורים לעובד שפוטר?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:56
התשובה היא כן.
ט.י
09/01/2014 09:39
שלום אני 9 שנים עובד בחברה התחלתי כמתקין עבדתי כשנתיים לאחר מכן עוד שנתיים מנהל מתקינים ולאחר מכן 5 שנים אני עובד איש מכירות אני עובד על יעדים + בונוסים.

לפני שבועיים כל המתקינים כמעט התפטרו והמנהל שלי אמר לי שעכשיו אני צריך להתקין. חשוב לציין שכמתקין אני לא יוכל לקבל בונוסים האם מותר להם לעשות לי את זה?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:55
מדובר בהרעה מוחשית בתנאים.
פיטורים
סימה
09/01/2014 09:35
היי, אני עובדת כשבועיים בחנות בבעלות פרטית, הוחלט לפטר אותי ללא כל סיבה, הסיבה אינה ידועה חוץ משנאמר לי "את לא רצינית עזבי את לא ממשיכה פה", פניתי למנהל הסניף והוא אמר לי שאין תקן אחר בחנות והוא נאלץ לסיים יחסי עובד- מעביד,
ביום שני האחרון התקשרה אליי המזכירה שלו וביקשה שאגיע היום, יום רביעי לשימוע לפני
פיטורים, שם במשפט אחד הוא סיכם - אין לאן להמשיך לכן את מפוטרת.
לא יכולתי להבליג על כך לאחר שיצאתי משם והחלטתי לשלוח מכתב תלונה להנהלה הראשית של הרשת. לאחר כמה שעות מרגע שליחת מכתב התלונה קיבלתי טלפון שוב מהמזכירה והיא ביקשה ממני לבוא לקחת הזמנה לשימוע בטענה שהשימוע הקודם היה רק שיחה עם המנהל וביום ראשון הקרוב יהיה שימוע, זה מה שנשמע לי הזוי מוזר, שכן לדעתי הלחץ לבוא לקחת הזמנה לשימוע בא לאחר התלונה, אינני בטוחה בזה שהם כבר קיבלו את מכתב התלונה.
האם אני מחוייבת ללכת לשימוע נוסף על פי חוק? גם אם הגשתי תביעה להנהלה? האם אני יכולה לבקש מכתב פיטורים וזהו?
תודה.
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 09:54
את יכולה לוותר על התייצבות לשימוע ולבקש מכתב פיטורים אך אז לא תוכלי לטעון לפיטורים שלא כדין.
מיטל
09/01/2014 09:13
שלום,

בתאריך 24.1 הבן שלי יהיה בן 9 חודשים.
אני יודעת שיש לי אופציה עד שהוא בן 9 חודשים בכדי להתפטר מהעבודה לצורך הטיפול בילד ועדיין לקבל את הפיצויים המגיעים לי. אולם, עלי להודיע חודש מראש על ההתפטרות. האם אני עדיין יכולה להתפטר ולקבל פיצויים או שמא בגלל החודש הודעה מראש, יעברו יותר מ9 חודשים ואז אני לא זכאית לפיצויים?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 09:32
בתקופה של 9 חודשים נכללת גם תקופת הודעה מוקדמת, כך שסך הכול לא יחלפו יותר מתשעה חודשים מהיום בו הילד נולד.
קובי
09/01/2014 08:49
אני עובד כבר 3 שנים באותו מקום עבודה. החוזה הראשוני החתום הינו על משרה ״גלובלית״ , הוסבר לי שהכוונה שאני מחויב לעבוד את כל שעות החובה שלי 186 שעות חודשיות, ולעבוד שעות נוספות לפי הצורך ללא תשלום נוסף. האם זה נכון ? האם המעסיק אמור לשלם לי בעד השעות הנוספות ?
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 08:51
גם במשרה גלובלית יש לשלם גמול כדין עבור עבודה בשעות נוספות.
שני
08/01/2014 19:31
שלום רב,

שמי שני ואני עובדת כמנהלת משמרת במסעדה ויש לי ותק של שנה ושבעה חודשים במקום עבודתי (חלק מהזמן עבדתי בתפקיד מלצרית ובחלקו האחר כמנהלת משמרת).

כאשר הפכתי למנהלת נקבע מולי שכר יומי של 320 ש"ח ליום עבודה, ובערך 400 ש"ח ליום עבודה אשר עולה על 9 שעות.

היום, בגלל שינויים מבניים בחברה, נתבקשו כל עובדי החברה לחתום על הסכמי עבודה חדשים כאשר הוסבר לנו על ידי החשבת שמנהלי משמרת שבעבר קיבלו 320 ש"ח נטו ליום כעת יקבלו 320 ש"ח ברוטו ליום.

כמו כן, הוסבר לנו שמהשכורת תושפע כמובן מעבודה ביום שבת עליה נקבל 150% כקבוע בחוק. לפי מיטב הבנתי המשכורת שלנו נפגעת, אך הוסבר לי על ידי החשבת שהכל תלוי בכמות השבתות שאעבוד בחודש.

כמו כן, הובטח לי שאם משכורתי תפגע הם ישלימו לי את החוסר כך שיתאים לתנאים הראשוניים. יש לי המון שאלות בנוגע לחוקיות של העניין:

1. האם מעבר ממשכורת נטו לאותו הגובה של משכורת ברוטו היא אינה הרעת תנאי עבודה?

2. כיצד יכול להיות שהמשכורת מושפעת מכמות השבתות שאעשה בחודש? האם אין זה אומר שהם מחשבים את ה-150% בתוך משכורת הבסיס שלי ועושים ממצוע יומי?

3. מהם החוקים בדיוק עבור מי שעובד לפי משכורת יומית?

4. בחוזה ההעסקה החדש ישנו סעיף אשר אומר שאין לי ולא יהיו לי תביעות כנגד החברה עבור הזמן שעבר? סעיף זה חוקי?

5. בהמשך לסיפורי - הודעתי לפני מספר חודשים על התפטרות ונקבע ביני לבין המעסיק שאמשיך לעבוד כל עוד זה נוח לשנינו, כלומר, עד אשר ימצא לי מחליף או עד אשר אמצא עבודה חדשה (זה היה לפני חודשיים בערך).

אם מתקיימת הרעת תנאים, האם אוכל לדרוש פיצויי פיטורין בעקבות הרעה למרות שכבר הודעתי מראש על רצון וכוונה לעזוב את מקום עבודתי?

6. ולבסוף, אני זכאית לקבל דמי הבראה, אך לטענת המסעדה ימי ההבראה החלו להצטבר רק מאז שתפקידי השתנה.

לפי מה שהוסבר לי, כאשר הייתי מלצרית דמי הבראה היו כבר מגולמים בתוך השכר. (יש לציין שהתלוש שקיבלתי כמלצרית אינו ברור כלל ונראה כפיקטיבי לחלוטין היות והשכר שקיבלתי היה בדיוק כגובה הטיפים שהרווחתי בניכוי מס בריאות וביטוח לאומי..). האם זה חוקי?

בתודה מראש , שני
עורך דין ארז כהן
09/01/2014 08:50
לאור השאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ פרטני.
משרדנו עומד לרשותך.
ענת
09/01/2014 08:39
האם תשלום משכורת כל 10 לחודש נחשב הלנת שכר ? ומה אפשר לעשות בנושא? תודה.
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:43
יש לשלם את השכר עד ל-9 לחודש העוקב, אך יחד עם זאת בתי הדין ממעטים לפסוק פיצויי הלנת שכר.
יעקב
08/01/2014 23:19
התחלתי לעבוד בחברת מודיעין אזרחי ב1.10.13.
בכדי להתחיל לעבוד החברה שלחה אותי לקורס (8 ימים). בתמורה התחייבתי בכתם ל- 10 חודשי עבודה בחברה (רשום בחוזה). ואם לא אז יקנסו אותי ב- 4000 ש"ח.
אני צריך לטוס לחו"ל לזמן בילתי מוגבל מסיבות אישיות ואין לי את הסכום של הקנס. האם קיימת אפשרות של הפרת חוזה מטעם החלפת מקום מגורים (לדוגמא חו"ל)?

לתשובתכם אודה.
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:41
אין טעמים כאולו.
החברה תהיה רשאית לקנוס אותך באופן יחסי לתקופה שנשארה לך.
מלכה
08/01/2014 19:06
שלום, אני בחופשת לידה אך המעסיק לא מפריש כרגע כל הפרשה עבור ביטוח המנהלים, לדבריו הוא ממתין לחזרתי מחופשת הלידה. האם כך נהוג לעשות ? אם כך יוצא שכרגע אני לא מבוטחת מבחינת ביטוח חיים. תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:29
מלכה שלום,
עובדת בחופשת לידה שעבדה אצל המעסיק לפחות 6 חודשים לפני תחילת ההריון, זכאית להמשך תשלום הפרשות לקופות גמל מכל סוג.
מלכה
09/01/2014 08:36
אני עובדת שם שנתיים. ובמידה ואני לא חוזרת לעבוד במקום העבודה הזה לאחר סיום חופשת הלידה, מהה קורה עם ההפרשות שהמעסיק הפריש ? האם אני צריכה להחזיר ??
איציק עינבר
08/01/2014 21:02
שלום

אני עובד כטבח בבית אבות / כמנהל סניף ואני מחויב לעבוד כל שבת שניה. מאופי המקום והתפקיד אין באפשרותי לצאת ליום חופש ביום שישי או ראשון . האם אני ראשי ליבחור יום חופשי אחר במהלך השבוע בין ראשון לשבת דבר אשר יכול לקרב או להרחיק את יום החופשי לפער של יותר משיבעה ימים

לדוגמה אם שבוע אחד אני חופשי בשבת ואז בשבוע שלאחר מכן אני בוחר לצאת לחופש ביום רביעי.

האם זה מנוגד לחוק או אפשרי במצבים כאלה?

אשמח לקבל תשובה

בתודה מראש איציק עינבר
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:35
הדבר אינו מנוגד לחוק, יש להגיע להסכמה עם המעסיק לגבי יום החופשי שברצונך לקבל.
אנונימית
08/01/2014 19:41
אני מנהלת בחנות בגדים 13 שנה . רוצה לעזוב מה עלי לעשות בשביל לפספס את הפיצויים , ודמי האבטלה .
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:32
כעיקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
גבע
08/01/2014 20:58
אם תתפטרי אכן תפספסי את תשלום הפיצויים וכן את דמי האבטלה... נראה לי שהתכוונת לשאול איך לא תפספסי את תשלום הפיצויים והאפשרות לקבל דמי אבטלה. אם תתפטרי, לא תוכלי לקבל פיצויים שכן אלה משולמים רק לעובד מפוטר. יש לא מעט דרכים לגרום למעסיק לפטר אותך. או שתדברי עם עורך דין שייעץ לך באופן אישי (בפורום הם לא יעשו את זה) או שתלמדי להיות יצירתית...
רשא
08/01/2014 21:01
שלום, אני בת 27 גרה בסביבות עכו עבדתי במכללה בנצרת למשך חודש ושבועיים בערך (זה היה בנובמבר 2013 וכמה ימים מחודש דצמבר) היה מוסכם על מינימום וכשלא צויין אחרת בראיון מובן מאליו שזה לפי שעה וגם לשלם נסיעות לפי דלק.

אחרי חודש ומשהו עבודה של שעות רבות וכפולות לא הסתדר ביני לבין אשתו של המעסיק מסיבות אשיות שלה. באותו יום שסיימתי לעבוד אמר לי בעל המכללה שאקבל את הכסף במלואו ב 10 לדצמבר מקסימום ב 15 לדצמבר 2013.

עד היום לא קיבלתי גרוש אחד והמנכ"ל לא עונה לי בכלל לא להודעות ולא לטלפונים. האם מגיע לי פיצוי מזה. כמובן אני תקועה ללא כסף ויש לי חובות שעלי להסדיר והסתבכתי בגדול. מה אני עושה ואיך אני אשיג את כספיי?
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:31
שלום,

ניתן לפנות במכתב דרישה למעסיק לתשלום החוב, ובאם זה לא יעזור לפנות לבית הדין האזורי לעבודה.
פיטורים
שחר
08/01/2014 20:36
שלום פוטרתי מעבודתי, אמרו לי לשבת בבית חודש וישלמו לי את המשכורת שלי,
היה לי משכורת בסיס + שעות נוספות הפועל שקיבלתי את המשכורת שבו ישבתי בבית לא שילמו לי אפילו את הבסיס רשמו בסיס נמוך יותר ניסיתי לדבר עם החשבת שכר אבל היא לא חוזרת אליי, ובנוסף אני חתום על סעיף 14 לחוק,
ועבר כבא חודש וחצי ועדיין לא העבירו לביטוח שלי הוראה לגבי הפיצויים מה לעשות ?????
השמח לקבל תשובה בנושא
עו"ד אריק שלו
09/01/2014 08:27
שחר שלום,

הנך זכאי לפיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה, וימי הבראה.
אי תשלום שכר בזמן נושא פיצוי בגין הלנת שכר.
פנה למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
ניר
09/01/2014 07:05
המעסיק שלי ביקש ממני לשלם על בדיקה רפואית שקשורה לעבודה בשביל שאוכל לעבור הכשרה מסיומת. סירבתי ועכשיו עושים לי בעיות על כך .
השאלה שלי האם זה חוקי לדרוש מהעובד לשלם מכספו על בדיקה בשביל העבודה
אריאל
08/01/2014 18:34
היום אני בחופשת לידה, אך כשהבוס שלי גילה שאני בטיפולי פוריות ולאחר מכן גם נכנסתי להריון- הוא הבטיח לי שיעשה לי את המוות לדבריו, השיחה גם מוקלטת. אכן הוא עשה לי את המוות לאורך כל ההריון עד שהלחץ הנפשי איבדתי את העובר בלידה מוקדמת. לא הייתה שום בעיה רפואית. האם יש מה לעשות בנידון ?? לא ייתכן שיהיו מנהלים כאלה שעוברים על החוק בלי שום בעיה.
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 18:35
שלום,

לכאורה הדבר חמור ביותר ואכן קיימת בפניך עילת תביעה.

אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ירדן
08/01/2014 18:29
שלום רב, יצאתי לחופשת לידה וכשנגמרה הארכתי את החופשה בחודשיים נוספים. במהלך התקופה הזו ניסיתי יום אחד להתקשר מהנייד שקיבלתי מהמקום עבודה וגיליתי שהשיחות היוצאות חסומות וזאת ללא התראה מהמעסיק. הנייד ברשותי כשלוש שנים. האם זה חוקי ??
עו"ד אריק שלו
08/01/2014 18:34
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי ומהווה הרעה בתנאי העסקתך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ