שלום רב,
שמי שני ואני עובדת כמנהלת משמרת במסעדה ויש לי
ותק של שנה ושבעה חודשים במקום עבודתי (חלק מהזמן עבדתי בתפקיד
מלצרית ובחלקו האחר כמנהלת משמרת).
כאשר הפכתי למנהלת נקבע מולי
שכר יומי של 320 ש"ח ליום עבודה, ובערך 400 ש"ח ליום עבודה אשר עולה על 9 שעות.
היום, בגלל שינויים מבניים בחברה, נתבקשו כל עובדי החברה לחתום על הסכמי עבודה חדשים כאשר הוסבר לנו על ידי החשבת שמנהלי משמרת שבעבר קיבלו 320 ש"ח נטו ליום כעת יקבלו 320 ש"ח ברוטו ליום.
כמו כן, הוסבר לנו שמהשכורת תושפע כמובן מעבודה ביום שבת עליה נקבל 150% כקבוע בחוק. לפי מיטב הבנתי המשכורת שלנו נפגעת, אך הוסבר לי על ידי החשבת שהכל תלוי בכמות השבתות שאעבוד בחודש.
כמו כן, הובטח לי שאם משכורתי תפגע הם ישלימו לי את החוסר כך שיתאים לתנאים הראשוניים. יש לי המון שאלות בנוגע לחוקיות של העניין:
1. האם מעבר ממשכורת נטו לאותו הגובה של
משכורת ברוטו היא אינה
הרעת תנאי עבודה?
2. כיצד יכול להיות שהמשכורת מושפעת מכמות השבתות שאעשה בחודש? האם אין זה אומר שהם מחשבים את ה-150% בתוך משכורת הבסיס שלי ועושים ממצוע יומי?
3. מהם החוקים בדיוק עבור מי שעובד לפי משכורת יומית?
4.
בחוזה ההעסקה החדש ישנו סעיף אשר אומר שאין לי ולא יהיו לי תביעות כנגד החברה עבור הזמן שעבר? סעיף זה חוקי?
5. בהמשך לסיפורי - הודעתי לפני מספר חודשים על
התפטרות ונקבע ביני לבין
המעסיק שאמשיך לעבוד כל עוד זה נוח לשנינו, כלומר, עד אשר ימצא לי מחליף או עד אשר אמצא עבודה חדשה (זה היה לפני חודשיים בערך).
אם מתקיימת
הרעת תנאים, האם אוכל לדרוש פיצויי
פיטורין בעקבות הרעה למרות שכבר הודעתי מראש על רצון וכוונה לעזוב את מקום עבודתי?
6. ולבסוף, אני זכאית לקבל דמי
הבראה, אך לטענת המסעדה ימי ההבראה החלו להצטבר רק מאז שתפקידי השתנה.
לפי מה שהוסבר לי, כאשר הייתי מלצרית דמי הבראה היו כבר מגולמים בתוך השכר. (יש לציין שהתלוש שקיבלתי כמלצרית אינו ברור כלל ונראה כפיקטיבי לחלוטין היות והשכר שקיבלתי היה בדיוק כגובה הטיפים שהרווחתי בניכוי מס בריאות וביטוח לאומי..). האם זה חוקי?
בתודה מראש , שני