פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1055
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גיא
04/02/2014 11:25
שלום,
לפני זמן מה סבתי נפטרה.
ביום של ההלוויה לא הגעתי למשרד ובשאר ימי השבעה רק
קיצרתי את יום העבודה בשעתיים בערך.
המשרד הוריד לי על ההלוויה יום חופש,

האם מותר לעשות זאת או שמגיע לי יום חופש?

תודה
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 12:04
בהתאם לצו הרחבה (הסכם מסגרת לפי חוק הסכמים קיבוציים), התשי"ז–1957, עובד שעבד במקום העבודה לפחות 3 חודשים והמקיים חובת אבלות (במות הורים, ילדים, בן זוג, אחים ואחיות) מטעמי דת או נוהג ("שבעה"), ואינו עובד באותם ימים, יהיה זכאי לתשלום שכרו עבור ימי העבודה שנעדר בהם ולא יותר משבעה ימים (קלנדריים)
נסיעות
אתי
04/02/2014 10:57
שלום רב.
אני עבדתי במשרה מלאה וקיבלתי נסיעות
כרגע אני עובדת 75% משרה 4 ימים בשבוע האם גם הנסיעות מקוצצות עקב הורדת המשרה או שאני צריכה לקבל מלא??
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 11:16
יש להכפיל את מספר ימי העבודה בפועל של העובד בעלות היומית של הנסיעה מביתו למקום העבודה, ועד לתקרה של 25.20 ש"ח ליום.
חיים
04/02/2014 10:55
שלום.
אני עובד כיועץ השקעות בבנק.

לפני שיצאתי להתמחות ביעוץ ההבנק החתים אותי על טופס שבו אני מאשר כי אם אעזוב את הבנק לפני תום 3 שנים מסוף ההתמחות אשלם להם סכום של 25 א' ש"ח .

כמובן שחתמתי בלית ברירה משום שרציתי לצאת להתמחות.
האם ישנה דרך לצאת מן ההסדר הכובל הזה?
אם כן במה זה כרוך?
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 11:14
ניתן להטיל קנס כספי רק אם העניין מוסדר בהסכם קיבוצי (אם מקום העבודה מאורגן; אם יש ועד) ורק בהתאם להוראות שבהסכם הקיבוצי; או אם הדבר מוסדר בחוזה עבודה אישי כתוב.
יפית
04/02/2014 09:58
שלום רב, האם מותר לשני עובדים לדבר ביניהם על השכר שהם מרוויחים?
עו''ד אריק שלו
04/02/2014 10:13
באם ישנו סעיף בחוזה שכתוב באופן מפורש שתנאי ההעסקה והשכר בפרט, הם בבחינת סוד ואסור לדבר עליהם, הרי שאסור לומר.
ישנה כיום הצעת חוק שעוד לא עברה בכל הקשור לנושא זה.
שרון
04/02/2014 09:29
שלום:) בזמן עבודתי נפלתי במדרגות, קבלתי מכות יבשות ומתיחה של הרצועות ברגל..קבלתי 4 ימי מחלה מהרופא. האם אני מקבלת ממקום העבודה החזר מלא? או לפי החוק ימי מחלה שזה כלום ביום הראשון וחמישים אחוז על היום השני והשלישי? מה הן זכויותי? שאוכל לדווח למקום עבודתי? תודה מראש! אשמח להסברים..
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 09:41
ככל הנראה מדובר בתאונת עבודה, הינך נדרשת לבקש מהמעסיק טופס ב.ל. 250. התביעה לימי מחלה לאחר מכן, היא מול ביטוח לאומי ולא המעסיק באם מדובר בתאונת עבודה.
גילה שוסטרמן
04/02/2014 08:44
היי

רציתי להבין מכם ממתי אני אמורה לקבל תשלום על שעות נוספות. אני עובדת בבית קפה כמנהלת משמרת ומרוויחה שכר לפי שעה + בונוסים לפי טיפים שהמלצרים במשמרת שלי עושים. אני עובדת בימים ראשון עד חמישי, 9 שעות בכל יום עם הפסקה בכל משמרת כמובן.

כעת, בגלל מחסור בכח אדם המעסיק שלי ביקש ממני לעבוד גם בימי שישי אם אני יכולה והסכמתי. השאלה אם על משמרות של יום שישי אני אמורה לקבל שכר כמו על שעות נוספות, אחרי שב-5 ימים אני עובדת 43 שעות ויותר.

אני רוצה לדעת את הזכויות שלי ולהרוויח מה שמגיע לי בדיוק.
תודה ובוקר טוב לכם!
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 08:57
באם הינך עובדת בימי שישי את זכאית לאחר 8 וחצי שעות (כולל הפסקה), בכל יום בשבוע לקבל גמול שעות נוספות החל מהשעה התשיעית.
גמול שעות נוספות עבור יום שישי, לאחר 43 שעות שבועיות.
גילה שוסטרמן
04/02/2014 09:02
אם הבנתי אותך נכון,

אם עבדתי בימים ראשון עד חמישי 43 שעות, אז כל השעות עבודה ביום שישי מזכות אותי בתשלום מוגדל עבור שעות נוספות - נכון?
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 09:38
מכיוון שהינך עובדת שישה ימים בשבוע, הינך זכאית לאחר השעה השמינית לגמול שעות נוספות.
בהקשר ליום שישי החישוב הינו שמונה שעות כפול חמישה ימים (ללא השעות נוספות בהן עבדת), שווה 40 שעות. לאחר 3 שעות ביום שישי, הינך זכאית לגמול שעות נוספות.
לאה
03/02/2014 22:20
1. מהי הדרך המקובלת לחשב תוספת ותק לשכר?
2. מהו אחוז ההפרשה המקובל של מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה? ברור כי הפרשה זאת אינה חובה. האם יש אחוז שמקובל, או שהאחוז נקבע בהתאם לפוליסה של כל עובד ועובד?
תודה!
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:25
יש לבחון ספציפית לפי הענף הרלוונטי.
אחוז ההפרשה אינו קבוע.
גדעון
03/02/2014 21:37
שלום רב
1)כמה שעות נוספות מותר להעסיק עובד חודשי ששכרו הבסיסי מחושב לפי חמישה ימי עבודה הכוונה כמה ביום וכמה בחישוב שבועי?
2)האם במידה והעובד משובץ לעבודה גם ביום שישי,האם יום זה צריך להיות משולם כשעות רגילות או כשעות נוספות בהנחה שהעובד עבר את 45 שעות העבודה השבועיות שלו?
בברכה
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:25
ניתן להעסיק 4 שעות נוספות ביום או 15 לשבוע.
לאחר 43 שעות שבועיות יש לשלם גמול שעות נוספות ביום שישי.
אורלי
03/02/2014 20:00
היי

עבדתי בחברת שמירה גדולה מאד בתור פקידה 4 ימים. בסך הכל עבדתי 34 שעות. זה היה בחודש דצמבר 2013 ואחרי 4 ימים מנהל החברה (סניף באר שבע) פיטר אותי. מאז ועד היום הוא לא משלם לי על ה-4 ימי עבודה. כשדיברתי איתו הוא אמר שהוא בזבז עלי זמן ולא מוכן לשלם לי שקל אפילו. אחרי שהבנתי באתר שלכם שאין דבר כזה לא לשלם לעובדת, אני רוצה לדעת מה אתם ממליצים לעשות בשביל לקבל את התשלום שמגיע לי על 34 שעות עבודה. אני לא רוצה לוותר לחברה הזאת ולא למנהל שחושב לעשות צחוק מפרנסה של אנשים.
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:23
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה בנושא לבית הדין לעבודה.
אסנת
03/02/2014 19:57
שלום, אני בבקשה צריכה עזרה.

עבדתי בחברת בנייה קטנה ופרטית במשך שבועיים וחצי בערך ועזבתי עם התראה, היום התאריך 3/2/14 שהמשכורת הייתי אמורה לקבל בתאריך 10 לינואר 2014. אני מתקשרת למעסיק הקודם והוא מדבר אליי לא יפה ומביא לי תרוצים שהוא עשה העברה בנקאית ושלמחרת אני אראה את זה אני לא רואה שום העברה והייתי בבנק ואין העברה אני לא יודעת מה לעשות אתם יכולים לעזור לי בבקשה??
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:22
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה בנושא לבית הדין לעבודה.
קבלן
03/02/2014 19:33
ערב טוב,

אני קבלן בניין (יהודי) וקיבלתי עבודה ביישוב יהודי בשטחי יהודה ושומרון. מסרתי את העבודה בקבלנות משנה לקבלן ערבי מהשטחים שאני עובד איתו הרבה זמן. הקבלן הערבי לא יכול היה להסדיר אישורי כניסה לעובדיו לישוב היהודי בשטחים. אני הסדרתי לקבלן הערבי ולעובדיו אישורי כניסה ליישוב היהודי בשטחים. הקבלן הערבי פיטר עובד שלו שהינו ערבי מהשטחים. העובד תובע אותי בבית הדין לעבודה על פיצויי פיטורין, דמי הודעה מוקדמת ועוד כל מיני עילות.

האם לעובד הערבי יש בכלל זכות לתבוע אותי, על אף שמעולם לא העסקתי אותו ולא היה לי איתו כל קשר ישיר?
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:22
עלייך להוכיח כי לא היה שום קשר ישיר בינך לבין העובד ואז לא תהיה חייב בתביעה.
נגה
03/02/2014 19:28
הי

אני מתמחה במשרד עורכי דין באזור הדרום. בסוף חודש הבא אני אמורה לסיים את ההתמחות שלי. נוגע לי בשבוע שעבר שאני בהריון. רציתי לדעת האם המשרד מחוייב להמשיך להעסיק אותי בגלל שאני בהריון ולמעשה אסור לפטר אותי. מקווה שתוכלו לייעץ בנושא... אין לי הרבה מושג בדיני עבודה ולא מצאתי תשובה לשאלה זאת באתרכם.

תודה !!
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:21
עפ"י חוק לשכת עורכי הדין סיום התמחות אינו נחשב לפיטורים כך שאין משמעות במקרה זה להיריון.
מעסיק
03/02/2014 19:01
היי

אני מעסיק 2 עובדים זרים במשק חקלאי. כמובן שיש להם אשרת עבודה כחוק. רציתי לדעת האם יש צורך לעשות חוזה עבודה לעובדים זרים כמו שלעובדים ישראליםם בדיוק? במידה וכן (לא מצאתי חוק שאומר אחרת..) מה עושים אם הם לא יודעים לקרוא עברית? האם אני מחוייב לעשות להם חוזה בתאילנדית? תודה מראש על המענה.
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:20
אכן יש לעשות להם חוזה עבודה.
ניתן לרשום בתמצית את תנאי העבודה והשכר באנגלית.
עדי
03/02/2014 18:15
אם חברה קבלנית סוגרת מול הלקוח שלה שישולם סכום מסוים לעובד, האם זה חוקי שהחברה תשלם שכר בסיס נמוך יותר לעובד ואת ההפרש תשלם בצורה של תוספת גלובלית של שעות נוספות?

לאחרונה החברה העלתה את התוספת הגלובלית, למרות שבפועל אף עובד לא עובד במקום העבודה יותר מ-8 שעות.

זה נראה כאילו היא מעדיפה לשלם שכר בסיס נמוך יותר כדיי שבמידה והיא תרצה להעביר עובד ממקום עבודתו מבלי להרעות תנאיו, יהיה לה אופציות נוספות בשכר בסיס זהה.

מה הדין במצב שכזה?
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:20
במקרים מסוימים קיימת לעובד זכות כצד שלישי לתובע כשכר בסיס את השכר שהוסכם בין המזמן לבין החברה הקבלנית.
יש לבחון בהסכם ההתקשרות אם הייתה כוונת הקנייה לזכות העובד.
אנונימית
03/02/2014 16:05
שלום,
על פי חוזה העבודה שלי אני זכאית להכלל בתוכנית ביטוח בריאות של החברה ומקום העבודה משלם את הביטוח ואני משלמת רק את שווי המס.

עקב פניה שלי לביטוח גיליתי שאני לא מבוטחת כלל מאז תחילת עבודתי ולכן פניתי למקום העבודה והם דאגו להקמת הביטוח (אציין שמתחילת עבודתי ועד הקמת הביטוח הופיע לי בתלוש המשכורת התשלום לביטוח הבריאות).

כעת, אני מבקשת מהחברה את הכסף בחזרה (קרי מלוא הסכום ששולם לביטוח, מכיוון שבפועל לא קיבלתי את ההטבה המגיעה לי לפי החוזה, וניזוקתי, מכיוון שהפנייה שלי לביטוח לא נענתה).

מקום העבודה מציע לעדכן רטרואקטיבית את תאריך תחילת הביטוח (הצעה שלא מקובלת עלי לחלוטין כיוון שלא קיבלתי את השירות המגיע לי בזמנו) או לקבל *רק* את המס ששילמתי.
מה חובת החברה כלפיי?
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:18
מאחר ומדובר בהטבה שניתנה לך מעבר לחוק יש להגיע להבנות פרטניות בנושא עם המעסיק.
ליאת
03/02/2014 16:04
שלום רב,

אנו מעסיקים מזה שנה, עובדת זרה, המטפלת בסבתי.

למותר לציין כי העובדת עברה תהליך הבאה על פי חוק ושוהה בהיתר.

עיקר שכרה של העובדת משולם מקצבת ביטוח לאומי, לה זכאית סבתי. אותה קצבה עוברת לחברת מת"ב וזו משלמת ישירות לעובדת, כאשר אנו משלימים בכל חודש את היתרה הנדרשת על פי חוק.

בתום שנת העסקה ראשונה, פנתה אלינו העובדת בבקשה לתשלום ימי חופשה, דמי הבראה ואף ידעה שאם תפוטר הינה זכאית לפיצויי פיטורין שישולמו על ידנו.

שאלתי הינה כדלקמן:

האם אנו אמורים לשלם את התשלומים לעיל?, שהרי שכרה משולם ע"י הביטוח הלאומי באמצעות מתווך?

האם הודעה מוקדמת בת חודש ימים, בה העובדת תעבוד ושכרה ישולם, מהווים פיצויי פיטורים על פי חוק, או שמא נצטרך לשלם לה שכר עבודה של חודש נוסף, מבלי שתעבוד?
כיצד מחשבים את התעריפים לתשלום במידת הצורך?
אודה מראש על תשובתכם.
ליאת.
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:17
עדיין אתם צריכים לשלם לעובדת זכויות סוציאליות.
מעבר להודעה מוקדמת יש לשלם פיצויי פיטורים כחוק.
מעסיק
03/02/2014 14:51
אשמח לדעת איך מחשבים חופשה וגם מחלה לעובדת נקיון שעתית שעבדה בשנה הראשונה 3 ימים בשבוע כשעתיים בכל פעם ובשנה השניה 4 ימים בשבוע כשלוש שעות. תודה מראש
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:16
יום וחצי מחלה לכל חודש + 10 ימי חופשה בשנה, במכפלת השכר היומי וחלקיות המשרה (43 שעות שבועיות למשרה מלאה).
פרלה
03/02/2014 18:14
אני גרה בצפון מזה מס' שנים ועובדת בחברה כ5 שנים
בחודשים הקרובים אני אמורה לעבור למרכז ואני לא רוצה לוותר על פיצויים.

במידה ואני מתפטרת האם אני זכאית (עקב המעבר) לפיצויי פיטורים כחוק?

ומה בנוגע לדמי אבטלה?
תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 18:25
באם מדובר ביישוב פיתוח והינך מתגוררת בו למעלה מחצי שנה תהיי זכאית לקבלת פיצויי פיטורים.
במקרה שבו עברת למקום מגורים חדש המרוחק לפחות שישים קילומטרים ממקום עבודתך (או ארבעים לאמהות לילדים מתחת לגיל שבע) תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה מאחר ולא מצופה ממך שתמשיכי לעבוד באותו מקום עבודה.
א.א
03/02/2014 17:27
עובדת התפטרה מעבודתה מיוזמתה אחרי כמה שנים באותו מקום עבודה.

נתבקשה על ידי המעסיק לתת שני חודשי עבודה נוספים לפני שתצא לתקופת הודעה מוקדמת אותה תעביר בביתה. העובדת הסכימה.

מס' ימים ממועד ההתפטרות גילתה העובדת שהינה בהריון.
האם בנסיבות אלו רשאית העובדת לחזור בה מההתפטרות והאם המעסיק יכול לעשות משהו בנושא?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 17:45
במידה והיא התפטרה ממקום העבודה והסתיימו יחסי עובד מעביד, לא ניתן לחייב את המעסיק להחזירה למקום העבודה.
שני
03/02/2014 16:51
שלם רב, אני סטודנטית שעובדת כחצי שנה במסעדה בבית מלון. ביום שיש האחרון המנהל שלי עזב והגיעה מנהלת חדשה שטרם פגשתי. באותו היום שעתיים לפני המשמרת שלי קיבלתי הודעה לא להגיע לעבודה וכשהתקשרתי לקבל את סידור העבודה שלי נאמר לי שלא שובצתי ועלי להגיע לשיחה. הגעתי היום לשיחה וכשהתיישבתי נאמר לי שהגעתי לשימוע, ושכמות המשמרות שאני נותנת לא מתאימה להם ופרוש נאמר לי שהם אינם מעוניינים להמשיך להעסיק אותי. מכיוון שהרגשתי שמשהו אינו כשורה הקלטתי את כל השיחה. ממה שהבנתי מטרת השימוע היא לשמוע את טענות העובד ולא להגיע עם דעה מגובשת ולבקש ממני לעבוד יותר למרות שהם ם יודעים שאני סטודנטית ויש כמות משמרות מוגבלת שאני יכולה לתת דבר שנאמר להם בראיון עבודה וכך עבדתי במשך חצי שנה.
האם יש לי עילה לתביעה?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 17:04
ייתכן ומדובר בשימוע שלא כדין, יחד עם זאת לא הייתי ממליץ לתבוע את המעסיק.
עורך דין ארז כהן
03/02/2014 16:56
לאור תקופת העבודה הקצרה ולאור העובדה שבכל זאת נערך לך שימוע הקייס נראה קלוש.
סלבה
03/02/2014 16:30
היי

אני עובד שכיר בחברה שעוסקת בהקמת אתרי באינטרנט. פוטרתי מהעובדה בחודש דצמבר 2013. ניתנו לי 30 ימי הודעה מוקדמת לפי החוק. נתבקשתי לבצע חפיפה מלאה בימי ההודעה המוקדמת לעובד חדש שהובא על מנת למלא את מקומי וכך עשיתי. בתום 30 ימי ההודעה המוקדמת מנכ,ל החברה זימן אותי לפגישה ואמר כי הם לא רוצים להעסיק את המחליף שהביאו וביקש ממני להמשיך לעבוד. אני הסכמתי (לא מצאתי עדיין עבודה בזמנו) וכיום, כמה שבועות אחרי אותה שיחה, אני עדיין עובד בחברה אבל במקביל מצאתי עבודה טובה יותר. האם יש לי אפשרות לגשת אל מנכ"ל החברה ולדרוש ממנו מכתב פיטורים + פיצויי פיטורים ולהמשיך בדרכי לאור העובדה שפוטרתי?

האם המצב החוקי השתנה בעקבות זה שנשארתי לעבוד לבקשת המנכ"ל?

אודה לכם על ההסבר.
עורך דין ארז כהן
03/02/2014 16:42
המשך עבודה הינו חזרה למצב הקודם וביטול הפיטורים.
אתה רשאי לנסות לבדוק עם המעביד סיום עבודה בהסכמה + תשלום פיצויים.
נעה
03/02/2014 16:08
בעקבות החלטת ההנהלה להוריד את שכרי הודעתי בעל פה שאני מתפטרת, ההנהלה מבקשת ממני לכתוב מכתב התפטרות תוך הבטחה שהפיצויים שלי לא יפגעו.

אני רוצה לדעת האם אוכל לחתום אבטלה מיד עם תום 30 יום של ההודעה המוקדמת להתפטרות או שלהתעקש שיכתבו לי מכתב הפסקת עבודה ויציינו כי אני לא מוכנה לקבל את תנאי העבודה החדשים. ההנהלה טוענת שיש להם חשש מבחינה חוקית להוציא מכתב הפסקת עבודה.

תודה
נועה
עו''ד אריק שלו
03/02/2014 16:09
במקרה של התפטרות העובד עקב הרעת בתנאים- הינך זכאית לדמי אבטלה כמו כל עובד שפוטר. חשוב לציין כי פעמים רבות אין הסכמה בין העובד לבין המעסיק האם אכן מדובר בהרעת תנאים, ועל מנת לקבל את פיצויי הפיטורים יש צורך בהגשת תביעה לבית הדין לעבודה, שהוא זה שמכריע האם מדובר בהרעת תנאים או לא.
עו"ד אריק שלו
אני
03/02/2014 16:06
שלום,

אני עובד משמרות בארגון גדול, במסגרת גירושיי אני מחוייב על ידי בית המשפט להסדרי הראייה, פעמיים בשבוע לקחת את ילדיי עד השעה 16:00 מהגן ושבת אחת לשבועיים לסופש (שישי שבת).

מנהלי הישיר דרש שאביא לעיונו את הסכם הגירושין שלי על מנת שיראה את ההסדר שנקבע - האם מותר לו לדרוש זאת? האם לא מדובר בפגיעה בפרטיותי?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 16:08
מומלץ לפנות לפורום העוסק בדיני משפחה
י.פ
03/02/2014 09:59
המעסיק שלי טעה בימי החופש שניתנו לי בשנים האחרונות ומידי חודש העניק לי מעט יותר ממה שהגיע לי (נראה לי שמדובר על כ-2 ימי חופש נוספים בשנה). לאחר 4 שנים התגלתה הטעות וכעת הוא מעוניין להוריד לי את כל הימים שניתנו לי שלא כחוק רטרואקטיבית, וכן לעדכון את מספר ימי החופשה. האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 10:14
שלום,

מחד הנך רשאי לטעון כי הסתמכת על הימים אלו, מאידך מדובר בכספים שלא מגיעים לך.
בכל אופן, מוטב להגיע להסכמה עם המעסיק.
י.פ
03/02/2014 15:58
האם לא ניתן לטעון כי לאחר תקופה מסוימת (בטח אחרי 4 שנים) העובד מניח כי אילו ימי החופש המגיעים לו ועל כן הנחה זו הינה כחלק מתנאי ההעסקה של העובד?
עדנה
03/02/2014 15:01
העובד קיבל הודעה מוקדמת עבד שלושה חודשים -האם בזמן זה שזה ימי חופשתו הרכב של החברה נשאר בבעלותו?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 15:25
באם מטרת הרכב לצורך עבודה, הרי שהמעסיק רשאי לקחת אותו.
לילך
03/02/2014 14:00
שלום,

אני עובדת במקום עבודה שלוש שנים.
בזמן חופשת הלידה התקשרו ושלחו מייל לעדכן אותי כי אין לי תפקיד לחזור אליו. 30 יום לאחר חזרתי לעבודה עשו לי שימוע ונתנו לי התראה לעוד 30 יום . האם זה חוקי?
(יצאתי ל-6 חודשי חל"ד).
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 14:07
החוק אוסר פיטורי עובדת בחופשת הלידה ובמשך 60 יום לאחר חופשת הלידה.
הפיטורים הם כמובן לא חוקיים.
בניסבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי,
משרדנו עומד לרשותך,
עו"ד אריק שלו
arik.shalev@law-shalev.co.il
ייעוץ אישי- 073-2505384
אנאבל
03/02/2014 14:00
היי..אני מנהלת כרגע סניף באחד הרשתות. בקרוב צפויה לעבור לעיר אחרת..מהחברה נמסר שלא בטוח שיוכלו להציע לי תפקיד ניהולי באותו האזור ברשת ושכנראה אני אצטרך לעבוד בתור מוכרת ולא מנהלת...השאלה שלי היא האם לפי החוק אני אמורה להשאר עם אותו שכר? והאם זה נחשב להרעת תנאים?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 14:04
באם שכרך יופחת ללא הסכמתך הרי שמדובר בהרעת תנאים.
קרול
03/02/2014 12:38
היי

אני עובדת בחנות לממכר בדים בדרום תל אביב. אני מועסקת כמוכרת בחנות מאז שנת 2009. אני עובדת 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע וזה נחשב משרה מלאה. יש לי משכורת קבועה מהיום שהתחלתי לעבוד בחנות ועד היום. מאז שנת 2013 ועד היום בבוקר, 3 פעמים ביקשתי העלאה בשכר ובכל הפעמים המעסיק מסרב להעלות לי את המשכורת. האם יש חוק מסויים שעומד לטובתי במצב כזה? המחירים במשק עולים, המחייה יקרה יותר והמשכורת שלי לא משתנה. מה אתם מציעים לעשות?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 13:01
קרול שלום,
אין חוק שמחייב את המעסיק בהעלאת שכר.
דימה חולודוב
03/02/2014 12:02
אימי עובדת 20 שנה באותו מקום עבודה.
היא עובדת כ5-6 ימים בשבוע. 8 או 12 שעות. תלוי בלחץ בעבודה.
אחרי שהיא הגיעה לותק של 20 שנה, אני הבנתי שמגיעה לה 25 ימי חופשה בתשלום בשנה. במקום העבודה אמרו לה ש20. מי צודק?
תודה מראש, דימה.
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 12:49
בכפוף לעבודה של 6 ימים בשבוע, הזכאות היא ל-28 ימי חופשה בשנה בהתאם לותק שלה.
דימה חולודוב
03/02/2014 12:59
אם זה חמישה ימים בשבוע? יוצא לה לעבוד שישה ימים בשבוע רק כארבעה חודשים בשנה.
שחר
03/02/2014 11:36
שלום רב,
לפני כחודש וחצי הודעתי למקום העבודה שלי שאני עוזב, התהליך בוצע בצורה מסודרת, עם מכתב וזמן התראה ככתוב בחוק.
היום האחרון היה צריך להיות ה 01.01.2014, כאשר הגעתי לעבודה ב 31.012.2013 אמרו ליש אין צורך שאגיע מחר.
האם הם צריכים לשלם לי על היום הזה? אני מבחינתי רציתי לבוא לעבודה.
( מה עוד שהם ביקשו ממני בהתחלה שאשאר עד ה 02.01 ואני הסכמתי בע"פ).

מה עליי לעשות?
תודה רבה
שחר
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 11:49
באם סוכם שאכן תעבוד עד 1.1.14, אזי על המעסיק לשלם לך עבור אותו יום עבודה או לחילופין לפדות לך יום חופשה צבור.
שחר
03/02/2014 12:06
תודה רבה!
התשובה שלהם הייתה -
"לגבי שכר ה 01.01 אנחנו אמרנו לך לא להגיע, אין לנו חובה לשלם את כיוון שהתפטרת ולא פוטרת".
האם שווה ללכת עם זה ראש בראש או לתת להם את היום עבודה הזה במתנה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ