שלום עבדתי במשך 3 חודשים בחברת הובלה אמריקאית, שנמצאת באזור עזריאלי. לא חתמו איתי על חוזה עבודה גם כשביקשתי, ואמרו לי שככה עובדים שם.
הייתי נואשת לכסף מכיון שאני אחרי גירושים ובעלי לשעבר השאיר אותי בחובות. אז התחלתי לעבוד ואכן הרווחתי טוב. הבעיה היא, שהכסף הועבר ישירות לחשבון בנק שלי בלי תלוש שכר!
גם את זה לא ידעתי כשהתחלתי לעבוד. כששאלתי מה עם מיסים אמרו לי שאני משלמת מיסים כבר בארהב בתור אזרחית אמריקאית אז לא צריך לשלם פעמיים. מהר מאוד הבנתי שזה לא ממש חוקי מה שקורה שם והחלטתי לעזוב בפתאומיות. הודעתי שאני לא מגיעה יותר ובגלל שלא נתתי שבועיים התראה, הם החליטו שהם לא הולכים לשלם לי.
המשכורת שלי הייתה אמורה להיות 16000 שקל. הבוס שלי לא עונה לי לטלפון ולא חוזר להודעות או למיילים. אני בינתיים עברתי לניו יורק וקשה לי להתעסק בזה מפה. צריכה עזרה.
בינתיים המשכורת מתעכבת שבועיים (בדרך כלל משלמים ב-1 לכל חודש) אבל אני מכירה עוד בחור שעזב ועדיין לא שילמו לו מחודש דצמבר 2013 כך שזה די ברור שאם אני לא אעשה משהו - אני לא אקבל את הכסף.
מה אני יכול הלעשות לפי החוק על מנת לקבל את הכסף שמגיע לי? האם ניתן לבצע הליך משפטי באמצעות עורך דין כאשר אני גרה בניו יורק?