פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - בעיות בבית הקפה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
11/02/2014 18:10
שלום רב,

אני עובד במשרה חלקית בבית קפה כבר תקופה של שנתיים. השכר שלי הינו 29 ₪ לשעה והוא מורכב משכר מינימום + נסיעות + תמורת חופש + הבראה (דבר בעייתי בפני עצמו).

במשך כשנה וחצי היקף המשרה שלי היה כ-100 שעות ויותר, כ-4 משמרות בשבוע.

לפני חצי שנה התחלף המנהל ומאז היקף המשרה שלי קוצץ בחצי. התלוננתי ללא הפסק ואף הסברתי לו שקיצוץ כזה במשרה הינו הרעה בתנאי עבודה. בהתחלה הובטחו לי יותר משמרות אך בפועל זה לא התקיים.

לאחר מכן, אחרי שהייתי בחופשת מחלה של 10 ימים המנהל פיטר אותי , אבל בעל העסק לקח את דבריו חזרה וניהלנו שיחה עם המנהל ובעל העסק והגענו להסכם בעל פה שאני מחויב ל-4 משמרות בשבוע, אך שוב המנהל לא המציא לי את המשמרות האלה.

בחודש האחרון (חודש ינואר) לא קיבלתי משמרת אחת בעשרה ימים. לאחר רדיפה של כמה ימים אחר בעל העסק שוחחתי איתו ועם המנהל שוב. שוב הסברתי להם את המצב, וביקשתי כי קודם כל ישלמו לי על יום אחד שהייתי בדרך לעבודה וביטלו לי כשהייתי כבר בדרך (על כך ענו שישקלו את זה), ושנית ביקשתי שאם אין הם יכולים לתת לי את היקף המשרה כפי שהייתה בשנה וחצי הראשונות לעבודתי בקפה אז שיתנו לי מכתב פיטורים.

על כך ענה בעל העסק כי אין הוא מחויב לעשות זאת כיוון שאני עובד שעתי לכן אין הוא מתכוון לעשות זאת. בנוסף על הטענה כי המנהל לא רוצה לתת לי יותר משמרות הוא טען כי יחס גורר יחס, טענה שאין לה שום בסיס.

אני משוכנע כי המנהל החדש מאוים ממני מתחילת כניסתו לתפקיד מכיוון שאני ותיק ומנוסה ממנו והוא רוצה לגרום להתפטרותי. שורה תחתונה אני לא רוצה לעבוד יותר בתנאים כאלה במקום עבודה זה. אבל אני לא מוכן לעזוב מבלי שישולמו לי פיצויים המגיעים לי כחוק.

מה עלי לעשות כדי לעמוד על זכויותיי? תודה מראש על העזרה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ