פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 857
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מלצר
10/03/2015 01:20
שלום רב,
אני עובד במסעדה ומרוויח את שכרי בטיפים במשמרות ערב
ושכר בסיס של 35 שקלים+ טיפים בבוקר.
לפי הסכם בע"פ, המעסיק מחויב להשלים לי את השכר השעתי ל40 ש"ח אם איני מגיע אליו בעזרת טיפים.
בחוזה עבודה שאני וחברי המלצרים חתמנו לפני כשנה רשום שאנו עובדים לפי שכר של 23.13 לשעה, למרות שלעולם לא קיבלנו סכום כזה לשעה.
עכשיו שאלתי: האם למעסיק מותר להפריש תנאים סוציאלים (פנסיה, דמי מחלה חופשה) לפי שכר מינימום למרות שאנו לא עובדים לפי שכר מינימום?
והאם החוזה בכלל תקף?

אודה לתשובה.
אלונה
08/03/2015 12:08
המעסיקה שלי קראה לי לשיחה כדי לומר לי שבדקו רטרואקטיבית את ההפרשות מהמשכורת שלי וכנראה שהייתה טעות ולא הופרשו נכונה.על כן חסר קרוב ל-2000 ש"ח שמתוכם גם חלקי, היא ביקשה לדעת בכמה תשלומים ארצה שיורידו לי מהשכר.לצערי הרב אני משתכרת מעט מעל 2500 ש"ח לחודש.
האם זה חוקי אחרי 5.5 שנים לעשות דבר כזה? אני לא מבינה בחישוב ולכן לא יכולתי לדעת על הטעות.כעת הוצמד עו"ד פרטי עקב טעויות מרובות בתלושי משכורת והוא עלה על זה.
עורך דין
08/03/2015 13:10
שלום אלונה

אם נמצאו טעויות בתלוש השכר שלך, אני מציע שתפני לבדיקה עצמאית באמצעות עורך דין, רואה חשבון או חשבת שכר מטעמך, על מנת לבדוק את מהות הטעות ולוודא שלא היו טעויות אחרות...
אלי
09/03/2015 22:58
לא ענית לשאלתי...
בהנחה שזו הטעות.האם אוכל לבקש במקום להוריד ולהפריש את זה רטרואקטיבית האם אפשר לבקש שיכניסו לי למשכורת במקום להוריד?
קובי
09/03/2015 22:42
שלום לכולם,

נניח והגשתי תביעה לבית הדין האזורי לעבודה ונקבע תאריך לגישור ותאריך לדיון ראשוני. בנוסף, נניח שלא אהיה בארץ בתאריכים הללו והגשתי בקשה לדחייה. האם אפשרי שלא יאשרו דחייה? במה זה תלוי? אם אין דחיה ולא אופיע בתאריכים הללו, מהן ההשלכות?

תודה רבה.
רון
09/03/2015 15:46
שלום יש לי שאלה טכנית:

אני מתכוון להגיש תביעה נגד מעסיק על אי תשלום שעות נוספות ואני רוצה לחשב כמה כסף עלי לתבוע: מדובר במשמרת חד פעמית של 22 שעות מ15:00 עד 13:00 ביום למחרת. במהלך כל אותן שעות השכר שלי היה 30 ש"ח לשעה, כלומר, 30X22=660

כמה כסף אני יכול לתבוע בנוסף לאותו סכום ע"פ חוק שעות עבודה ומנוחה?
אחד
09/03/2015 21:33
יש לבדוק מה סוכם מראש.
האם סוכם שמחיר 30 ש"ח לשעה הוא מחיר הבסיס ועליו יהיו שעות נוספות או שהמחיר הנ"ל כולל בתוכו את השעות הנוספות.
(כלומר שכר הבסיס הוא 23.12 - שכר מינימום
וממילא 30 ש"ח לשעה זהו סכום הממוצע לשעה)
והנה החישוב:
שעות בסיס -- 23.12*9 = 208 +
שעות 125%-- 28.9*2 =57 +
שעות 150% -- 34.68*11 =381
ס"ה: 646 ש"ח

בדיוק כמו: 30*22 = 660 ש"ח
עורך דין
09/03/2015 17:08
שלום רון

לפי החוק, עליך לעשות את החישוב באופן הבא: 8 שעות ראשונות לפי 30 שח לשעה. שעתיים אחרי 8 שעות 25%, כל שעה נוספת אחרי 10 השעות הראשונות 50% מתעריף שכר השעה המקורי.

בהצלחה בתביעה
loli
09/03/2015 19:26
שלום,
אני עובדת מחודש אוגוסט 2014 בחברה כלשהי. היום הודעתי על התפטרותי. כמה ימים עפ"י חוק אני צריכה לתת?
תודה
אחד
09/03/2015 21:20
בשנה הראשונה יש להודיע "יום לחודש"
כלומר - יום עבודה על כל חודש עבודה.

לפי החישוב יוצא 6-7 ימי עבודה.
עורך דין
09/03/2015 20:23
שלום לך

לאחר שנת ותק אחת עליך לתת חודש הודעה מוקדמת.

בהצלחה בדרכך החדשה
לאון
09/03/2015 21:05
שלום רב , תודה לכל עוזר
ברצוני לשאול כמה דברים שלא ברורים לי אחרי קריאה של החוקים לעבודה .
כל שאלה קשורה אחד לשני ואני קצת מסתבך.
אני התחלתי לעבוד במפעל עקב לחץ בהזמנות "לילות"
משעה 2 /3 בצהריים עד 12 או אפילו 3 בלילה .
האם זה נחשב למשמרת לילה ?

אם כן או לא לילות ,
אני מקבל את כל השעות הרגילות ב125 אחוז ככה שאני מקבל רק אחרי השעה 9 150 אחוז או אחרי 12 בלילה ולא 7 שעות כמו שמופיע בחוקה של משמרות לילה

אחרי עיון שמתי לב במשמרות "לילה " שלי מורד לי חצי שעת ארוחה מ שעה נוספת של 150 אחוז ולא משעה רגילה , הם זה חוקי?
תודה לכל עוזר ועונה מאוד חשוב לי תודה מראש .
אילנה
09/03/2015 10:46
אודה על תשובתכם בבקשה.
תודה
עורך דין
09/03/2015 20:44
שלום שוב אילנה

עניתי לשאלתך לפני כמה שעות.

בהצלחה
ו.ה
09/03/2015 08:15
בוקר טוב

אני עובדת שכירה בחברה מחודשים וחצי מאז שעבדתי נכנסתי בהריון, קרה ביני לבין המנהלת סכסוך קטן מאוד.

אחרי כמה ימים בקשה ממני לבוא בשעת ההפסקה כאילו לא לבוא מתחילת המשמרת, רוצה שנדבר , יש לי הרגשה שהיא לא רוצה שאני אמשיך בעבודה...

אם החליטה לפטר אותי אני יכולה לתבוע אותה??
עורך דין
09/03/2015 20:42
שלום לך

קשה להאמין שיפטרו אותך בזמן הריון, גם לא אחרי חודשים ספורים בעבודה. היה ותזומני לשימוע, פני לשיחת ייעוץ עם עורך דין על מנת שינחה אותך כיצד לפעול בדיוק על מנת שזכויותייך לא יפגעו. במידה ותפוטרי מהעבודה אכן תוכלי להגיש תביעה כנגד המעסיק.

נקווה שהכל יסתדר לטובה
בטי
09/03/2015 10:02
עבדתי שנה במשרה חלקית 65% תעריף שעתי 23.12 ש''ח (משכורת ממוצעת כ3800 ברוטו).

התפטרתי לאחר לידה והפיצויים ששולמו לי (כחודש וחצי מיום ההתפטרות, יש לציין) הם בסכום של 3200 ש'ח (לא כולל הבראה וימי חופשה) המעסיק בעצמו לא מצליח להסביר כיצד הוא הגיע לסכום הנ''ל, אשר נמוך ממשכורת ממוצעת.

יתרה מכך, הופרשו 790 ש''ח למס הכנסה מדמי הפיצויים. האם מישהו יכול לעזור לי לפענח כיצד מחשבים דמי פיצויים?

תודה לעונים.
עורך דין
09/03/2015 20:39
שלום בטי

לצורך ביצוע חישוב מדוייק יש לבדוק את תלושי השכר שלך שאחרת החישוב לא יהיה מדוייק לעולם. אני מציע לך לפנות לחשבת שכר שעשה זאת עבורך.

בהצלחה
מזל
09/03/2015 08:20
בוקר טוב לכםן

אני אמורה לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה בתאריך 17.3.

המשרה שלי היא מ-8 עד 16:00 אשמח לדעת כמה זמן מגיע לי עבור הנקה ולכמה זמן?

בנוסף אשמח לדעת לגבי התפטרות לצורך טיפול בילד והאם תשלום דמי האבטלה הוא 100 אחוז ועד מתי ניתן לחתום?
אציין שהתחלתי לעבוד במקום עבודתי בחודש פברואר וילדתי בדצמבר.

תודה מראש
עורך דין
09/03/2015 20:35
שלום מזל

מאחר והנך עובדת במסגרת משרה מלאה תוכלי לקבל שעת הנקה מדי יום. הלכה למעשה זוהי שעה שלא תעבדי בה ותקבלי תשלום עבורה. ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד עד הגיעו לגיל 9 חודשים, ובכפוף לתקופת המתנה של 90 יום, ניתן לקבל דמי אבטלה. כפי שציינתי פעמים רבות בעבר, ניתן לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי בניסיון לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה כאמור.

בהצלחה
נינופרה
09/03/2015 18:44
שלום.
ביתי עובדת במקום מסודר ומקבלת תשלום לפי שעות כאשר מזמינים אותה. (תלוש משכרת) לפעמים בסוף החודש היא לא משתכרת את שכר המינימום שהוא 4300 ש"ח. האם יש חוק להשלמת הכנסה? ביתי רווקה בת 23 סטודנטית שרתה בצבא.
עורך דין
09/03/2015 20:26
שלום לך

אם בתך הנה עובדת שעתית צריך להקפיד שהיא מרוויחה לפחות 23.12 ש"ח לשעה - שכן זהו שכר המינימום כיום.
נינופרה
09/03/2015 20:28
שאלתי האם לא מגיע לה השלמת הכנסה?
אילנה
09/03/2015 09:19
בוקר טוב, עובד שלי העביר לי מסמך על הכרזת פשיטת רגל.
מה עלי לעשות כמעבידה? האם המשכורת משולמת רגיל?
אודה על הנחיותיך.

בברכה,
אילנה
עורך דין
09/03/2015 18:23
שלום אילנה

אני מציע לך לשאול את העובד מי עורך הדין שמייצג אותו בהליך, ולפנות אליו לצורך מזעור הפגיעה בעובד עד כמה שניתן. מעבר לכך, אם העובד אינו מיוצג על ידי עורך דין בהליך הפש"ר, פני אל הנאמן שמינה בית המשפט ובקשי ממנו הנחיות לגבי התנהלותך מולו בעתיד לבוא.

בהצלחה לך ולבעיקר לעובד
יוני
09/03/2015 08:13
בוקר טוב

מקווה שהפורום לדיני עבודה הוא מקום ראוי לשאלה שלי... אולי תוכלו להנחות אותי:

סיכמתי בעל פה עם בעל אתר פורומים שאתן ייעוץ בפורום תמורת קישור לאתר שלי, וזאת על אף תנאי השימוש באתר אשר אינם מאפשרים לפרסם קישור מעין זה. וכך נתתי ייעוץ במשך כשלוש שנים. בחודש האחרון הוסרו הקישורים לאתר שלי, ונותר הייעוץ בלבד ללא הקישור. להערכתי מדובר בכ-2,000 קישורים שהוסרו באחת. פניתי למי שהזהה כמדברת בשמו של בעל האתר, והיא טענה שהיא דיברה עם בעל האתר, ושניהם החליטו לבטל את ההסכם. כשהסברתי שזה צריך להיות מעתה והלאה, והצעתי להסיר את הייעוץ שלי או להחזיר את הקישורים לאתר שלי, היא סרבה ובשלב מסוים חסמה אותי (התכתובת התבצעה באמצעות האתר, היא סרבה למסור טלפון או להתקשר אלי), וכך נראה שאין אין עם מי לדבר, ואין לי איך לטפל בעניין זה, אלא בערוצים משפטיים. הבעיה היא זו: הייעוץ שנתתי היה עבור קישור שיופיע באתר ותיק זה לעד, ולפיכך גם בגוגל, כך שאוכל בעתיד למנף את האתר שלי וליצור רווח. למעשה, עבדתי עכשיו כדי ליצור רווח בעתיד על ידי הפיכת האתר שלי לפופולרי, כדי להרוויח בעתיד כסף מפרסום ואמצעים אחרים. היום האתר שלי לא עושה כסף, וכך בבואי להכין כתב תביעה, אין לי שמץ של מושג איך לחשב את שווי הקישורים או שווי הייעוץ... אשמח אם אוכל לקבל כאן עצה בכיוון המקובל בבתי משפט, או לחלופין להבין מי מתמחה בנושא זה ויכול לעזור לי להכין כתב תביעה קטנה בתשלום.
עורך דין
09/03/2015 17:02
שלום יוני

לשאלתך אין כל קשר לענייני עבודה לפי עניות דעתי שכן לא נקשרת ביחסי עובד מעביד מול בעל אתר הפורומים. עליך לפנות להתייעצות פרטנית בנושא שהעלת מול עורך דין הבקיא בדיני אינטרנט, בדיני חוזים ובתחום האזרחי בכלל. הנושא בהחלט מצריך בדיקה והתייחסות ככל שעולה משאלתך.

בהצלחה
דנה
08/03/2015 22:57
בתחילת השבוע קיבלתי מכתב שימוע שדורש ממני להתייצב בשעה 3 ובשימוע נאמר לי שמפטרים אותי בגלל קיצוצים ומפטרים את החדשים (אני עבדתי 4 חודשים במקום)
אני לא כל כך בטוחה שבאמת היה צריך שימוע כי הבנתי ששימוע זה בדכ "לנסות ליישר את ההדורים" אם העובד לא בסדר..
(הרי היה ברור לי ברגע שאמרו שזה קיצוצים שאין גם על מה לדבר כי זה הוחלט..)

~בכל זאת אשמח לדעת אם אני זכאית למשהו גם עם זה עבודה של כמה חודשים..
בתודה מראש..:)!
עורך דין
09/03/2015 17:01
שלום דנה

במקרה של פיטורים אחרי 4 חודשי עבודה את זכאית לפדות בתשלום את ימי החופשה הספורים שנצברו לזכותך ולשחרר את קרן הפנסיה שלך אם היתה כזאת. כמובן שלעניין השימוע, יש בעיה בכך שהודיעו לך שאת מפוטרת ואחר כך זימנו אותך לשימוע,...שלפי הבנצתי נערך באותו יום. זה לא הליך פיטורים תקין.
טל
09/03/2015 16:53
שלום רב
בימים אלה בעלי סיים את תפקידו כסו שף במסעדה. בחוזה שלו נכתב: "עבודתך תתבצע במשמרות של עד 9.5 שעות, מתוכן תשהה בהפסקה בת חצי שעה". "בתמורה לביצוע התחייבויותיך לעיל ולהלן תשלם לך המסעדה סך נטו של 8500 ש"ח לחודש עבודה כולל הבראה ונסיעות (להלן השכר). המסעדה תוודא כי קיבלת שכר עבודה מידי חודש בחודשו בגין כול שעת עבודה אותה תבצע בפועל".
לאור זאת שצוין בחוזה סכום כולל של 8500 ש"ח ולא עלות שעת עבודה, הרי ברור כי מדובר בשכר גלובלי ולא בתחשיב מספר שעות העבודה כפול ערך לשעה, אלא שכעת, בביצוע סגירת חשבון, טוענים בעלי המסעדה שעליהם "להתקזז" עם בעלי על השעות שבוצעו בפועל. (אגב, ידוע לי כי יש שכר גלובלי-שעתי, שקובע מינימום שעות עבודה ביום, אך גם בו אין תחשיב מספר שעות עבודה בפועל*ערך לשעה).
אציין כי בעלי המסעדה חייבים לבעלי עבור חודשים קודמים שלא שילמו לו מלוא השכר, ומסכום זה הם רוצים לבצע את ההתקזזות (אגב, בחודשים קודמים לא שולם מלוא השכר לבקשתו של בעלי (וצר לי שזה לא הכי מוסרי) כדי לעמוד בקריטריונים של משרד השיכון לזכאות לדירה בהנחה).
האם מותר להם לנהוג כך ע"פ חוק? מה עלינו לעשות?
תודה
טל
עורך דין
09/03/2015 16:58
שלום טל

את למעשה שואלת לגבי פרשנות חוזה עבודה ומצפה לתשובות מבלי שניתן לעיין ולקרוא את מלוא החוזה. על פניו ולפי המידע החסר שנהעלת בשאלתך, המעסיק לא יכול לקזז לבעלך שעות שבוצעו בפועל, וזאת לאור נוסח החוזה. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, ולו בפגישה בודדת מול עורך דין שיבדוק את החוזה לעומקו ויסביר לך ולבעלך כיצד עליכם לפעול מול המעסיק, שמצדו מנסה לחסוך בהוצאות מן הסתם.

בהצלחה
עדי
09/03/2015 08:19
היי
יצאתי לחופשת לידה. קיבלתי את הכסף מביטוח לאומי. אני רוצה לחזור אחרי חודש וחצי לעבודה. זה אפשרי? ניתן לשלם לי משכורת?

שאלה נוספת, אחרת לגמרי, אם אני עובדת במקום עבודה חמש שנים, האם ע"פ חוק, מותר לי להיות בחופשת לידה מוארכת בחודש נוסף? כלומר 7 חודשים? שמתוכם רק 3 משולמים כמובן.
עורך דין
09/03/2015 16:54
שלום עדי

לפי החוק בישראל חל איסור כולל על יולדת אשר קיבלה דמי לידה לעבוד בתקופה זו וזאת מאחר שדמי הלידה המשולמים ליולדת הנם גמלה שנועדה להחליף את שכר עבודתך. בהצלחה
ליאת
09/03/2015 15:48
שאלה...

יש לי עסק עצמאי מה 15/06/14 משלמת ביטוח לאומי כמו שעון כיום נמצאת שבוע 33+ צפויה ללדת באפריל. לפני זה עבדתי 7 שנים באותו מקום.

בשנה האחרונה (בשנים שעבדתי שם) הייתי בשמירה הריון ואז חופשת לידה.

הפסקתי לעבוד ב02/14 וישר חתמתי אבטלה - כלומר מעולם לא יצא שלא שילמתי ביטוח לאומי...

העם מגיע לי חופשת לידה ודמי לידה?
איך אני מבצעת זאת?
עורך דין
09/03/2015 16:52
שלום ליאת

עניינים של עצמאיים אינם ממש רלוונטיים לענייני דיני עבודה. העניינים שלכם הנם עניינים חשבונאיים יותר, ולכן אני ממליץ לך לפנות אל רואה החשבון או יועץ המס המייצג אותך בשגרה. בכל מקרה, החישוב עבור עובדת עצמאית נעשה לפי 3 חודשים טרם יציאתך לחופשת לידה. לאחר קבלת דוח שנתי ביטוח לאומי עורך חישוב מחדש ומתקזז איתך במידת הצורך.
אליהו
09/03/2015 11:07
שלום

אתמול פיטרו אותי מהעבודה אחרי 3 וחצי שנים שהייתי עובד שכיר במסגרת של משרה מלאה. לא נערך כל שימוע ולא דובר על שימוע בכלל. המנהל קרה לי אליו לחדר בבוקר, והודיע לי שהחליטו לפטר אותי כי לא מרוצים מהתפקוד שלי. המנהל אמר שישלמו לי את כל הזכויות שלי ושאני יכול ללכת הביתה ולא לבוא יותר למקום העבודה. האם זה חוקי? יש זכות לתבוע פיצויים בגלל שלא עשו לי שימוע?
עורך דין
09/03/2015 16:40
שלום אליהו

אכן, אי קיום שימוע מסמן הליך פיטורים בעייתי ולא תקין. על מנת לבחון את האפשרות להגיש תביעה עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, במסגרתו יבחן מכלול הנסיבות שהוביל לסיום העסקתך ופיטוריך, ורק לאחר מכן תוכל לקבל המלצה לגבי פעולה משפטית אם וכאשר.

בהצלחה
שמעון
08/03/2015 22:52
שלום
רציתי לדעת
לפני כ-4 שנים הייתי אחמש על צוות של 3 אנשים
לאחר מכן הוחלט לפטר 2 עובדים ונשארתי עם עובד 1
על אותה כמות עבודה
ולכן המשמרת נהייתה לחוצה
מקבלים הערות לגבי הספקים של הכמויות וכו
האם ניתן לקבוע שזה הרעה בתנאים
ועד מתי ניתן להגיש מכתב מזמן ההרעה......?
עורך דין
09/03/2015 16:39
שלום שמעון

על מנת לקבוע בדיוק באילו מקרים שינוי נסיבות העסקה מהווה הרעת תנאי עבודה מוחשית, חשוב וצריך לקבל הרבה יותר פרטים מאלה שהעלת בשאלתך וכמובן שיש צורך והכרח לבדוק את חוזה העבודה שלך. על פניו, יתכן בהחלט שבמצב המתואר ניתן יהיה להצביע על הרעת תנאים אך לצורך בחינה אמיתית של הנושא עליך לפנות אל עורך דין מטעמך.
א.א
09/03/2015 14:26
שלום,

אני עובדת בשכר גלובלי, בשבוע וחצי האחרון של החודש הייתי בחופשת מחלה רצופה של 9 ימים, אני לא עובדת בשישי שבת, הימי מחלה היו מיום חמישי ועד יום שישי אחריו (סה"כ 9 ימים) איך אמורים לחשב לי את המשכורת? וכמה ימי מחלה אמורים להוריד לי מהתלוש??
דינה
09/03/2015 08:09
שלום,
שלחתי למנהל החברה בו אני עובדת מכתב לגבי הרעת תנאים. כתגובה נמסר לי מכתב עם דף סיכום לגבי שימוע שמסתבר שנעשה לפני כמה חודשים עם תלונות לגבי וסיכום מחודש לתת לי הזדמנות לתקן את דרכיי. אציין ואומר שלעולם לא ראיתי דף זה, לא יידעו אותי על "השימוע" הזה בזמנו, אלא זימנו אותי להגיע למשרד לאחר שסירבתי לעבוד בחג ( מסתבר שהבטחתי להם שאעבוד שזה גם שקר), ואיימו עליי כי יפטרו אותי. באותו הזמן לא נתנו לי אף הודעה, אזהרה או כל סימן כלשהו שמזמנים אותי לשימוע, או אפילו קראו לזה שימוע... (זה נעשה בדקה ה-90 ממש לאחר שסירבתי לעבוד בחג). כמו כן, לא נתנו לי סיבות או רקע כלשהו לשיחה עצמה. בדף סיכום ה"שימוע" נתכתבו נושאים שלעולם לא דוברו עליהם ואני לא מאמינה שמנהל החברה יכול לשקר במצח נחושה בכזאת קלות.
נראה לי תמוה שדווקא עכשיו ששלחתי את המכתב על הרעת תנאים המנהל ממציא דבר כזה חמור שלא היה ולא נברא.
יש לציין שלא קיבלתי העתק של ה"שימוע" הזה בזמנו ולא חתמתי על דבר.
האם זה חוקי והאם זאת עילה לתביעה?
בתודה מראש,
דינה
עורך דין
09/03/2015 10:05
שלום דינה

ההתנהלות שאת מתארת בהחלט נשמעת לא תקינה ולא חוקית. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי, באמצעות עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך, המכתב שקיבלת והמכתב ששלחת על הרעת תנאים. יתכן בהחלט שיש מקום לפעול משפטית כנגד המעסיק הסורר.
דינה
09/03/2015 08:43
תיקון
דינה
09/03/2015 11:39
תודה רבה על התגובה המהירה!
מרגלית
08/03/2015 21:05
שכן בבניין המשותף לקח על עצמו את עבודת ניקיון הבניין פעמיים בשבוע תמורת 500 שקלים
עכשיו לאחר 5 שנים החליט להתפטר ודורש שנשלם לו
הבראה חופשה וחצי מהפיצויים
מה באמת מגיע לו ואיך מחשבים את הסכומים
עורך דין
09/03/2015 11:02
שלום מרגלית

אכן לעובד זכות לקבל את חלק הפיצויים שהופרשו עבורו (בהנחה שעשיתם זאת כנדרש בחוק), ימי הבראה וימי חופשה שנצברו לפי חלקיות משרתו. לצורך ביצוע החישוב בפועל יש לפנות לחשבת שכר מטעמכם.
מלי
08/03/2015 20:38
ערב טוב!

אני כבר 4+ חודשים בחופשת לידה אמורה לחזור לעבודה בסוף אפריל (לקחתי חצי שנה), אם אני עדיין לא בטוחה שאני חוזרת לעבוד מכמה סיבות.

רציתי לשאול עד מתי אפשר להודיע בעבודה שאני לא חוזרת על מנת לקבל את כל זכויותיי? דוגמא: אם לא אחזור באפריל ואודיע על התפטרות לטובת גידול הילד מתי הכי מאוחר להודיע?
עורך דין
09/03/2015 11:00
שלום מלי

את יכולה להודיע למעסיק על התפטרות לצורך טיפול בילד עד הגיעו לגיל 9 חודשים. ההתפטרות בפועל הנה בכפוף למתן הודעה מוקדמת שהנה נגזרת של תקופת העסקתך אצל המעסיק.

בהצלחה
מינה
08/03/2015 18:42
ערב נעים לכולם

רציתי לשאול אם מישהו יודע בוודאות מה החוק לגביי תשלום שכר מלצרים ע"י טיפים עם השלמה לגובה שכר מינימום כשהטיפים לא מספיקים? האם זה מותר או שהמסעדה מחוייבת לשלם שכר בסיס ללא קשר לטיפים שאותם המלצרים מקבלים במשמרת?
עורך דין
09/03/2015 10:52
שלום מינה

אין כל מניעה לשלם למלצרים שכר לפי טיפים שהם הרוויחו, כל עוד השכר אינו פחות מאשר שכר מינימום וכל עוד העובדים מקבלים תלוש משכורת ואת מלוא התנאים הסוציאליים לפי חוקי העבודה.
מנו
09/03/2015 10:23
בעבודה שלי לא משלמים למי שלא רוצה לעבוד ביום הבחירות (אנחנו עובדים שעתיים). הם בטוח עוברים על החוק או שיכול להיות איזה חוק שפוטר אותם מזה?

חיפשתי באינטנרט ולא מצאתי.

גם על חגים הם לא משלמים. גם לא למי שעבד יותר משלושה חודשים לפני החג. יכול להיות שיש איזה סעיף שפוטר אותם?
תודה
עורך דין
09/03/2015 10:51
שלום מנו

אין חוק שקובע את שכר העובדים במועד הבחירות לכנסת. זהו יום שבתון ואתה יכול להחליט אם אתה רוצה לעבוד באותו יום או לא. נהוג לשלם לעובדים 200% אם הם עובדים ביום הבחירות.

לגבי דמי חגים, המעסיק צריך לשלם לעובדים שעתיים דמי חגים לפי חוק. אם זה לא המצב אצלך, שלך מכתב דרישה למעסיק.
ליאור
09/03/2015 09:50
מי שעומד מאחורי הפורום הזה ועונה על כל השאלות...
תרשו לי לומר לכם תודה ענקית!!
אין מילים לתאר עד כמה אתם עוזרים במצבים כה מסובכים עבור כולם.....כל הכבוד לכם !!!
יוסף
09/03/2015 10:35
אכן כל הכבוד. הזדמנות להוקיר תודה למשיבים בפורום זה.
אורית
08/03/2015 18:40
אם אדם מקבל שירותי נקיון לדירה באמצעות חברת ניקיון (שמעסיקים מנקים ושולחים אותם לעבודות) האם המנקה הינו עובד החברה או עובד של בעל הדירה או זכות בדירה או הוא מנקה? השאלה לצרכי זכויות סוציאליות למשל. אשמח לתשובה בנושא בשביל שלא אעבור על חוקי העבודה.
עורך דין
09/03/2015 10:20
שלום אורית

אם את משלמת לחברת ניקיון ומקבלת ממנה חשבונית מס כחוק, והחברה שולחת אליך עובד/ת ניקיון לביצוע העבודה הנדרשת, הרי שאין בינך לבין העובד יחסי עובד מעביד. חברת הניקיון היא שמשלמת לעובד את שכרו ומנפקיה עבורו תלוש שכר - יחסי העבודה של העובד הנם מול החברה ולא מולך.
עזרא
08/03/2015 18:25
נולדתי בשנת 1948, בת"ז אין חודש ויום אלא רשום 00 , קיבלתי ממקום עבודתי הודעה על יציאה לגימלאות החל מאחד באפריל אולם אני מבקש להמשיך לעבוד עד התאריך הקובע , אציין שהיתה לי קיצבה חלקית ממקום עבודה קודם והחל מיולי 2013 איחדו לי את הקיצבה עם הקרן של מקום עבודתי הנוכחי . שאלתי היא מהו התאריך הקובע ליציאה לגימלאות
עורך דין
09/03/2015 10:18
היי עזרא

התאריך הקובע ליציאה לפנסיה הנו ה-1 לאפריל לפי דבריך. אם תרצה להמשיך לעבוד לאחר תאריך זה לא ניתן למנוע זאת ממך.
אוהד
08/03/2015 17:35
שלום

במקום העבודה שלי מחפשים עובדים שרוצים לעבוד ביום הבחירות. רציתי דעת מבחינת זכויות ובעיקר בכל הנוגע לשכר, כמה כסף קבוע החוק לתשלום עבור עבודה ביום הבחירות? האם יש תוספת לעבודה של שעות נוספות אם המשמרת ביום הבחירות ארוכה יותר? אני מקווה שתוכלו לענות לי בשביל שאחליט אם אני רוצה לעבוד בבחירות... תודה
עורך דין
09/03/2015 10:14
שלום אוהד

עובדים שיחליטו כי ברצונם לעבוד ביום הבחירות, שהוא יום שבתון, זכאים לפי הנוהג לתשלום שכר בסך 200% או לתשלום שכר רגיל בתוספת יום חופשה. אם עובדים שעות נוספות, מקבלים תוספת נוספת מעבר ל-200% שכר - כנהוג לגבי שעות נוספות. בכל מקרה, מומלץ לוודא את הנושא מול המעסיק שכן אין המדובר על חוק מחייב והיו לא מעט מקרים בהם מעסיקים החליטו על שיטות תשלום אחרות לעובדים ביום הבחירות לכנסת.
אייל
08/03/2015 16:45
שלום לכולם

מעסיק הפריש לביטוח מנהלים מסויים לפי בקשת העובד (לפי צו ההרחבה) ובהתאם להתפלגות 5.5, 6, 6 כמתחייב בחוק.

הבעיה שהביטוח הוותיק בנוי על הפרשות 5, 5, 8.333 ומסרב לקבל את הכספים כיוון שהתגמולים גבוהים יותר מהאמור בהסכם הביטוח.

כן יקבלו אם המעסיק ישנה את ההתפלגות (בלי להוסיף כסף).

המעסיק מסרב (כרגע) לשנות את התמהיל, למרות שהסה"כ ישאר 17.5% והוא לא נדרש להוסיף שקל - הצ'קים נפדו לחשבון מעבר והמצב לא לכאן ולא לכאן.

מה דעתכם? מה אומרת הפסיקה? האם הוא מחוייב להפקדה בביטוח הקיים וגם לפי התמהיל הקיים ?
עורך דין
09/03/2015 10:07
שלום אייל

אכן המעסיק מחוייב להפקיד כספים לביטוח הקיים - כך לפי חוק.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ