פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 519
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עינת
07/11/2016 02:11
יש לי הסכם עבודה אישי וכל הזמן יש ניסיון של עובדים והמנהלת להשאיר אותי לאחר שעות העבודה בשביל גיבוש צוות ומסיבות כמובן הטענה שזה נעשה למעני ויש לי עבודה נוספת
אהרון
06/11/2016 22:09
שלום האם אני בתור שליח על אופנוע שנשאר צמוד איתי גם אחרי שעות העבודה יהיה זכאי לדמי נסיעות מהמעביד?
דניאל
06/11/2016 18:02
דילמה!
עבדתי במקום עבודה קצת יותר משנתיים לפני השירות הצבאי ובזמן ששריתתי - חצי שנה עבדתי.

בזמן הזה היו לי קצת בעיות עם המנהל כי הוא לא היה מדבר יפה לעובדים ופועל באיומים, שימוע ואז במפתיע קיבלתי מכתב שכתוב שם שנאלצו לסיים את העסקתי עקב גיוסי לצבא (בזמן שאני שמה כמעט חצי שנה שאני גם עובדת וגם בצבא ועד אז לא אמרו מילה).

הבנתי שאני צריכה לקבל סכום מסויים על כל שנה שעבדתי בכל מקרה בלי קשר להפסקת העסקתי עקב השירות.

אני כבר סיימתי צבא ולא קיבלתי כלום, הם דורשים שכדי שאקבל מה שמגיע לי אני צריכה לשלוח להם תמונה של החוגר.

לדעתי אין קשר כי ממילא מגיע לי סכום על כל שנה הבנתי שזה סכום של משכורת חודשים בממוצע שנתי.

בבקשה שמישהו יענה לי אם זה הגיוני או שהם משחקים איזשהו משחק?
אתי
06/11/2016 18:00
אני עובדת בחברה כ-3 שנים, הוחלט להעביר אותי סניף (אני והמנהל לא הסתדרנו) ובו זמנית עברתי למשרה חלקית (סטודנטית).

מנהלת המרכז טוענת שהיא לא מוצאת לי סניף בתנאי חצי המשרה שאני צריכה ונתנה לי לחתום על מסמכים בהם אני עוברת להיות מחליפה ברשת.

סירבתי לחתום כי אחרי 3 שנים שבהם נתתי 110% - אני מרגישה שאפשר להתגמש איתי ולהתאמץ יותר למצוא לי סניף קבוע ומשכורת יציבה.

האם מדובר בהרעת תנאי עבודה? האם אני זכאית לפיצויים?

תודה מראש
שירה
06/11/2016 18:00
אני כיום חיילת בשירות סדיר ועד לא מזמן עבדתי במקביל במלצרות שהכינו לנו תלוש כל חודש.

בתלוש היו מורידים לי באופן קבוע תשלום של בערך 15 שקלים לביטוח לאומי.

רואת החשבון מתעקשת שזה מה שצריך לעשות ושיש תשלום מינימאלי שצריך לשלם. מאתר ביטוח לאומי לא הצלחתי להוציא תשובה ברורה והשאלה היא האם אני, כחיילת בשירות סדיר, שכמובן לא מבוטחת על ידי ביטוח לאומי, מחוייבת לתשלום זה?

תודה
נחי
06/11/2016 17:58
שאלה ביחס לשכר שמשגעת אותי כבר כמה זמן. להלן שבוע עבודה: ימים א-ש במקום עבודה שבו נהוגים 6 ימים עבודה. בשבוע הראשון יום המנוחה היה ביום ראשון. בשבוע העוקב יום המנוחה היה ביום שבת. נוצר מצב שבו העובד עובד 12 ימים ברצף בין 2 ימי המנוחה.

האם ישנה זכאות כלשהי לשעות נוספות במקרה זה?(מעבר לגמול של עבודה ביום מנוחה).
ירון
06/11/2016 10:44
בוקר טוב.
במידה ועבדתי חצי שנה בגוף ציבורי ידוע, במהלכם הם הפרישו לי כסף לפנסיה ורואים את זה בתלוש משכורת בצורה מפורשת. אבל כשאני מתקשר לחברת ביטוח הם אומרים שלא היו שום הפקדות מהמעסיק הזה. ניסיתי ליצור קשר עם אותו גוף אך הם מתנערים מאחריות ומבטיחים שיבדקו ויחזרו אליי וזה לא באמת קורה.

מה אומר החוק ומה ניתן לעשות במצב כזה?
תודה מראש
עורך דין
06/11/2016 13:19
שלום ירון

המדובר לכאורה על התנהלות חמורה מצד המעסיק, ובאפשרותך להגיש כנגדו תביעה בבית הדין לעבודה. אם אכן כך הם פני הדברים יפסקו לזכותך פיצויים. בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני הכל.

בהצלחה
אהובה
06/11/2016 11:35
יש לי עובד , האם חובה עלי לשלם לו לקרן השתלמות? או רק לפנסיה?
עורך דין
06/11/2016 13:16
שלום אהובה

אני מניח כי המדובר בשאלתך על עובד מוסך. לכן קראי את הדברים הבאים:

קרן השתלמות - הנהלות המוסכים יפרישו על חשבונן מידי חודש בחודשו 0.2% משכרם הכולל של העובדים וכן ינכו 0.1% משכר העבודה של העובד לקרן ההשתלמות לעובדי המוסכים. הגביה של כספי הקרן תיעשה ע"י מבטחים והכספים יעברו ללא ניכוי הוצאות לחשבון הקרן בבנק כמוסכם.

בהצלחה
ספיר
06/11/2016 13:01
הוא חייל משוחרר שפטור ממס. והוא עבד שנה וחצי והורידו לו מס. עכשיו הוא כבר עזב את העבודה ורוצה להוציא טופס מאה ושש בשביל לשלוח למס הכנסה ולבקש החזר מס.

הבעיה שהבוסים שלו מסננים אותו כבר מעל שמונה חודשים ולא מוכנים לתת לא בשום פנים ואופן את הטופס מאה ושש (לא ברור למה). יש דרך לתבוע אותם?/לעקוף את הטופס הזה ולקבל את ההחזר בצורה אחרת?
תודה
עורך דין
06/11/2016 13:14
שלום ספיר

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו להעביר את הטופס האמור.

בהצלחה
זכויות
אנגלינה
06/11/2016 13:07
הייי שלום
רציתי לשאול לגבי עייניני עבודה
אני עובדת בחברת הוניגמן קידס בפתח תקווה
בקניון הגדול
אז ככה המעסיק קבוע שולח אותי בימי שישי הביתה אחרי האוטובוס האחרון שיש לי
ואני מידי פעם הולכת ברגל
כי אין לי ברירה
מעסיקים אותי 7 ימים בשבוע
ולפעמים גם כפולות למשל כמו 13 שעות מידי פעם
קיבלתי ממוסד ביטוח לאומי
שאני אינה שכירה מבוטחת ואינה עצמאית
כנראה הם לא שלחו את הטופס 101 שלי אחרי 5 חודשים שכתוב שמה שאני צריכה לשלם סכום מסויים. בחודשים שרשום בדף הייתי עובדת בחברה
אני אשמח עם אקבל תשובה
עם יש אפשרויות לטפל במצב
עורך דין
06/11/2016 13:13
שלום אנגלינה

יש בראש כל עמודי האתר מספר טלפון, ואת צריכה לחייג ולשוחח עם עורך דין לאור הפרת הזכויות שלך מצד המעסיק! מהתיאור שלך עולה כי המעסיק הפר לכאורה יותר מחוק אחד ולכן מן הראוי שעורך דין מטעמך יטפל בנושא.

בהצלחה
אלכסנדרה
06/11/2016 13:04
יצאתי לעבוד לאחר חופשת לידה. משמרות שלי זה 6 שעות ביום. שישי חופש. ושבת כל היום. סה"כ בחודש יוצא לי קרוב ל-190 שעות פלוס מינוס. נאמר לי בעבודה שלא מגיע לי שעות הנקה בגליל שאני עובדת שש שעות ביום. האם זה נכון? כן מגיעה לי או לא? אני נחשבת לעובדת משרה מלאה.
עורך דין
06/11/2016 13:11
שלום אלכסנדרה

לכל עובדת המועסקת בהיקף משרה מלאה מגיעה שעת הנקה או שעת הורות לפי חוק. המעסיק אינו יכול לקבוע אחרת מכל סיבה שהיא.

בהצלחה
נתנאל
06/11/2016 11:00
שלום רב, שאלה.

אני נער בן 17 שעד לפני כחודשיים עבדתי כשליח בפיצרייה מסוימת, התלוש בחודש הראשון התקבל כהלכה ובו קיבלתי את השכר שמגיע לי לפי כמות השעות בה עבדתי, בחודש השני לעבודה החלקתי עם הקטנוע בעת ביצוע משלוח ונפצעתי חבלות קלות, לאחר יום אחד בלבד ראיתי שהסירו אותי מקבוצת העובדים של הפיצרייה וזאת ללא שום הסבר או סיבה רלוונטית. עבדתי כ-21 שעות ששווים ל-500 שקלים ובתלוש שציפיתי לקבל בו את השכר שמגיע לי הופתעתי לגלות שהשכר עומד על כ-217 שקלים בלבד, לאחר בירור קצר עם רואת החשבון של הפיצרייה הוסבר לי כי שאר השכר נוקה בלי ידיעתי או הסכמתי על הנזק שנגרם לקטנוע עקב תאונת העבודה שקרתה לי. בתלוש שכר נרשם שעבדתי כ-43.02 שעות (למרות שעבדתי רק 21 ) והשכר שנוכה עומד על סך 850 שקלים.

הייתי מועסק עד השעות 1 ואפילו 2 בלילה למרות שלפי החוק מותר להעסיק אותי עד השעה 22:00 אם הבנתי נכון את חוקי העבודה לגבי בני נוער.

הואשמתי על ידם כי התאונה נעשתה בכוונה מלאה למרות שנפצעתי מהתאונה הזאת חבלות קלות ועד היום נשארתי עם תזכורות על הגוף מאותה תאונה.

חשוב לציין שלא הייתה לי שום כוונה לפגוע בקטנוע ובמיוחד לא בעצמי.

שאלתי היא האם יש כאן עבירה של הפיצרייה בכך שניכו את השכר בלי הסכמתי ובנוסף האם בסדר לרשום שעבדתי מספר שעות שקרי לעומת מספר השעות שבאמת עבדתי ?
עורך דין
06/11/2016 11:33
שלום נתנאל

אכן המעסיק פעל שלא כדין לכאורה וככל הנראה בכמה וכמה מישורים בכל הנוגע לתנאי העסקתך. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך.

בהצלחה
טניה
06/11/2016 11:10
האם מגיע לי דמי הבראה וממי אני אמורה לקבל אותם כאשר:

- ותק בעבודה לפני התפטרות לטובת גידול הילד 3 שנים.

- דמי הבראה אחרונים שקיבלתי ממעסיק נכנסו למשכורת של פברואר 2015.

- מאוגוסט 2015 ועד הלידה בדצמבר 2015 - שמירת הריון

- דצמבר 2015- אפריל 2016 חופשת לידה

- אפריל-מאי 2016 חל"ת.

- מאי 2016 התפטרות לטובת גידול הילד.

- אוגוסט 2016 ועד היום אבטלה.

האם מגיע לי דמי הבראה ולמי לפנות?
תודה!
עורך דין
06/11/2016 11:32
שלום טניה

המעסיק צריך היה לשלם לך את יתרת דמי ההבראה בעת גמר חשבון - אם לא כך היה פני אליו בכתב בדרישה לקבל את הכספים המגיעים לך לפי חוקי העבודה.

בהצלחה
דניאל
05/11/2016 22:22
היי
רציתי לשאול לגביי פיצויים
התפטרתי מעבודה ב4/7/16 חלק מהפיצויים קיבלתי מהמעסיק רק בחודש אוגוסט
את שאר הפיצויים אמרו לי למשוך מהקופה שאליה הפרישו (איילון)
פניתי אליהם וטענו שהחברה לא הפקידה להם 3 חודשים
פניתי לחברה והם טענו שהם הפרידו שזה כבר לא בעיה שלהם שאני יפנה לקופה
ככה במשך חודש וחצי כמעט אני רודפת אחרי הקופה
עד שב 20/9 סוף סוף ראו את ההפקדות
ואז ביקשתי למשוך את הכספים
אמרו לי לחתום על טופס משיכה ולשלוח להם כל מיני טפסים
ב 22/9 שלחתי להם הכל
מתועד במייל האישי וקיבלתי מייל חוזר שקיבלו ואמרו לי שתוך 30 יום אני אמורה לקבל את הכסף בחשבון
התקשרתי לפני שבועיים וחצי לבדוק מה קורה עם זה ואמרו לי שזה בטיפול וקיבלו הכל ורק ב 21/11 אני יקבל את הכסף
לפני יומיים קיבלתי מכתב שיצא מהחברה אצלם ב 25/10 שלא קיבלו כלום

מה עלי לעשות? הפיצויים האלו נמרחים כבר מלא זמן
אשמח ליעוץ
ר.ז
05/11/2016 22:20
היי,
במקום עבודה מסוים מתקיים יום גיבוש לצוות מצומצם בזמן שעות העבודה, כאשר יתר האגף עדיין עובד.
האם ניתן לחייב את העובדים להגיע ליום הגיבוש?
במידה והעובד ביקש להישאר במשרד ולעבוד במקום להגיע ליום הגיבוש, או אפילו לקחת יום חופש על חשבונו - האם זה חוקי לסרב לשתי הבקשות הללו ואף לאיים בשימוע משמעתי בשל הסירוב להשתתף בפעילות כזאת שאינה קשורה לעבודה?
יש לציין כי מבדיקה מול ועד העובדים נמסר כי כל עובד רשאי לבחור האם להשתתף בימי גיבוש או לא, אך המעסיק בכל זאת הודיע כי מי שלא יגיע יזומן לשימוע משמעתי אצל מנהל כוח האדם בארגון.
תודה.
דורית
05/11/2016 21:02
אני מתכננת לעבור למקום עבודה חדש ואין אפשרות להמשיך להפריש לאותה קופת פנסיה שהייתה לי עד עכשיו.

אצטרך לעבור לקרן הפנסיה של העבודה החדשה. רציתי לדעת אם אני יש לי זכות לבקש להעביר את הסכום שצברתי בפנסיה 23 שנה לקרן הפנסיה החדשה ?

מה אני צריכה לעשות כדי לא לאבד את הזכויות שלי?

אודה לכם מאוד על תשובה בהקדם.
תודה רבה - אתם עושים מלאכת קודש!!
רן
05/11/2016 17:32
התחלתי לעבוד בחברת אבטחה לפני כחודשיים וכתוב לי בחוזה שאם אני רוצה להתפטר, אני חייב להודיע 30 יום מראש. כמו כן, יצאתי לקורס של שישה ימים מטעם החברה בשווי 4,000 שקל (לפי מה שהם אומרים, הבנתי שבפועל זה פחות) שאני לא צריך לשלם בתנאי שאעבוד בחברה שנה. מבחינת התפטרות, החוק הוא זה שקובע או החוזה? אשמח לעזרה והתייעצות.
רונן
04/11/2016 10:11
אני עובד במקום ממשלתי עם הסכם קיבוצי,שלאחר 4 שנות עבודה מקבלים קביעות ,במידה והעובד בסדר.לפי ההסכם אמורים להודיע לעובד כ3 חודשים לפחות במידה ולא מקבלים קביעות.נערכה לי שיחת שימוע בספטמבר כ5 חודשים לפניי התאריך שמפריד ביני לבין הקביעות.נאמר לי בשיחה שאני עובד טוב וכו וכו ובגלל צמצומים ומצב לא טוב ייתכן ולא אקבל קביעות .עברו מאז חודשיים וטרם קיבלתי תשובה.נכנסתי ל3 חודשים האחרונים שלי.אפשר עדיין לפטר אותי?
חיים
04/11/2016 08:59
לאחרונה פתח לי המעסיק קרן השתלמות, אך מצדו הוא מסרב להפקיד את 7.5% אלא הקטין לי את שכר ברוטו, כך שיראה שכביכול הוא מפקיד, אך הלכה למעשה כל 10% בעצם יורדים ממני.
אני לא חתמתי על שום הסכם להסדר זה.
האם זה חוקי?
האם בהמשך אוכל לתבוע ממנו את הכספים שלא הופקדו מצדו?
ליקה
03/11/2016 22:06
יום אחד הייתי צריכה לעבוד ופשוט לא הגעתי,לא הודעתי על כך כי זה לגמריי ברח לי מהראש.
עברו בערך 3 חודשים ועדיין לא שילמו לי על ימי העבודה שלי, הם לא עונים לי ,מסננים אותי.
האחראית אמרה לי שלפי החוק מותר לה להוריד לי מהמשכורת.
האם זה נכון?
מאי
03/11/2016 20:43
שלום
אני עבדתי בחברה שהייתה מיועדת לסגירה
התחלתי לעבוד בנובמבר 2015 והתחיל בלאגן בחברה במרץ 16 ואז החברה עברה לנאמן באוקטובר 16 החליטו לסגור את הסניף שבו עבדתי והודיעו לי שלושה ימים לפני שסוגרים את הסניף האם אני רשאית לקבל משהו
שירית
03/11/2016 19:44
חזרתי לעבודה לאחר שלושה חודשים של חופשת לידה, כעת- חודשיים לאחר חזרתי ברצוני להתפטר לצורך טיפול בילד (מאחר והלחץ בעבודה גדל, למרות שמשרתי לא השתנתה ואני מקבלת שעת הנקה כחוק)
האם ההתפטרות תחשב כפיטורין למרות שחזרתי לעבודה? (שהרי עברו חמישה חודשים מהלידה)

בתודה מראש
מור
03/11/2016 18:45
שלום לכולם,

אני חייבת קצת סדר אני ממש מבולבלת! ילדתי בחודש 12-2015

הייתי בחופשת לידה 3 חודשים ולאחר מכן הארכתי לשנה ( הבנתי שיש לי אפשרות כיוון ועובדת במקום 3 וחצי שנים) בכול אופן אחרי שהארכתי לשנה, נאלצתי להתפטר כאשר הילדה הייתה בת 9 חודשים בעקבות כמה נושאים אישיים.
בכול אופן התפטרתי לטובת גידול הילדה.

המעביד בנתיים עדיין לא שילם את הפיצויים בטענה שקצת לחוץ ( לא אכפת לי אני ממתינה בסבלנות)

השאלה החשובה היא: מתי אפשר להגיע טביעת אבטלה איך זה הולך? ומה ההבדל בכלל בין להחתים בלשכה לבין אבטלה? ( סליחה על הבורות)

מפחדת שהזמן הולך ואוזל ובסוף לא אקבל את המגיע לי, ואיזה טפסים צריך בכלל כדי להתחיל להחתים? מה הפרוצדורה בכלל?

מצטערת שזה ארוך אבל צריכה הסבר מדויק כי באמת שאני לא יודעת מאיפה להתחיל ועם איזה מסמכים לגשת , ולאן בכלל?!
ירן
03/11/2016 18:44
אז אתמול זה שוב קרה , בפעם המי יודע כמה .

ואני בשיא טיפשותי מההלם עניתי במקום ״לעמוד על שלי״ .
ועוד יותר כועסת על עצמי שלא הקלטתי !

הייתי בראיון עבודה (חברה מאוד מוכרת וגדולה ) , ותוך כדי שעולות שאלות בנוגע לניסיון התעסוקתי שלי , עולה השאלה האם אני נשואה , ידעתי שעליי לענות שלפי החוק אין לזה קשר לראיון ולכישורים התעסוקתיים שלי ואסור לה לשאול אותי , אבל עניתי שכן (מרוב ההלם ) .

ומשם עלתה שאלה נוספת שקשורה האם יש ילדים, ושוב עניתי כן . נשואה +1 .

כל-כך מכעיס שבגלל הסטטוס שלך שוקלים אם לקבל אותך למקום עבודה או לא!

האם מותר להקליט שיחה ללא ידיעת הצד השני ?
האם אני יכולה ״להקליט בסתר״ ?
א.י
03/11/2016 18:35
שלום רב

חבר עבד (4 שנים) כטכנאי מיזוג אוויר והיה בחופשת מחלה 3-4 חודשים עקב תאונה בדרך לעבודה (יש ב.ל 250).

רופא תעסוקה של קופ"ח המליץ לו שאסור לו להרים יותר מ-12 ק"ג ואסור לו לעלות על סולם.

והמעסיק שלו ביקש ממנו לחזור לרופא תעסוקה כדי שישנה / יבטל את הקריטריונים הללו כדי שהוא יוכל לחזיר אותו לעבודה וכרגע הוא באוויר ללא חופשים בתשלום או חופשת מחלה.

פה יש לי 3 שאלות:

1. האם מותר חוקית למעסיק לבקש דבר כזה ?

2. ואם לא האם הוא צריך לפטר אותו עקב בעיות רפואיות ולתת לו פיצוי פיטורים ?

3. האם מעסיק צריך לשלם לו על הימים שהוא נימצא בלי חופשת מחלה ?

בתודה מראש
דוד
03/11/2016 18:33
היי חברים
הסיפור שלי הוא על ארגון דיי מוכר והכי גדול בתחום שהוא עוסק. ארגון של מגזר מסוים שבמשך שנים מלין את שכר העובדים בצורה הכי ברורה.

1. לא משלם על שעות נוספות

2. לא משלם על משמרות לילה תוספת

3. מוריד לעובד 3 שעות עבודה כל לילה מהשכר בטענה שזה מוחשב שעות כוננות, למרות שבפועל העובד נדרש ליהות נוכח

4. משמרות שבת לא משלם את ה150%

5. פנסיה מתחיל להפריש רק מהשנה השניה

6. פנסיה מפריש בפועל רק על מחצית מהמשכורת בטענה שהמשכורת הבסיס (קבועה) היא הסכום הזה ושאר השעות מוגדרות כחריגים

7. משמרות של 16 שעות וגם 46 שעות רצוף(משישי עד ראשון)

העניין שהעובדים באותו מקום לא יוצאים לתבוע את הארגון מסיבות מנטליות וסגנון חיים, "עדיף לנו לשלם לעובד פעם ב שיתבע אותנו מאשר לשלם לכל העובדים את מה שמגיע להם משפט שאמרו מפורש.

ב2 ארגונים דומים שאני מכיר אישית אחד מהם נסגר והשני שינה את המשכורת היו תביעות על הלנה של רק חצי מהדברים שציינתי ולחלק הם הביאו פיצויים מייד רק על מכתב שהעובד שלח.. ובארגון השני שינו לכולם את המשכורת.

אני אישית עבדתי שמה כמעט 3 שנים ורוצה לתבוע אותם
לארגון שמה יש עורכי דינים מהשורה הראשונה, מבחינת המשפט עצמו זה משפט עם עניין ציבורי בפרט באותו מגזר ובעצם עניין לכל העובדים המסכנים שמה שחלקם גם בקטע

מאיפה להתחיל? מישהו יודע לכוון? מכיר מישהו?
תודה רבה
מ.א
03/11/2016 18:31
אני מעוניינת להתפטר מהעבודה ובחוזה כתוב הדבר הבא:

״מוסכם על הצדדים כי תקופת ההודעה המוקדמת במידה ומי מהצדדים מעוניין להביא את ההתקשרות לסיומה (פיטורים או התפטרות) תהיה תקופה של 14 יוםבטרם תסתיים ההתקשרות.״

מה אני אמורה להבין מזה? שאם היום אני מודיעה על התפטרותי אז אצטרך לעבוד עוד 14 יום ואז זהו? (הכוונה במידה ואושרו הפיטורים)

אשמח מאוד לקבל מענה ועזרה ותודה רבה מראש.
נופר
03/11/2016 18:15
שלום,

אני עובדת שעתית במשרה מלאה.

בתאריך 23/9 יצאתי למחלה עד לתאריך 5/10 ( עקב הריון) מדובר במחלה ולא בשמירת הריון, לאחר המחלה לא חזרתי לעבודה כי רוב החודש היה חדים וילדתי ב18/10

האם המעסיק צריך לשלם לי על חגים? במידה וכן איך בדיוק מתבצע החישוב?

תודה
איציק
03/11/2016 18:08
היי

אני עובד שכיר בחברה 20 שנה. התעסקתי ביצור והמעביד אמר לי שהוא סוגר את הייצור ואמר לי אל תדאג אהייה לך עבודה במחלקה אחרת השאלה שלי אם הורגלתי לעבוד בייצור כבר עשרים שנה והייצור הופסק בגלל שלא הולך אז אני יכול לעזוב ולקבל מכתב וכל מה שמגיע לי האם זה נחשב להרעת תנאי עבודה?

תודה לעונים
ת.ה
03/11/2016 17:30
עובדת במשרד עו"ד 3 שנים, כשחזרתי מחופשת לידה שינו לי את התנאים העבירו אותי לחדר משותף, והוסיפו לי לקוחות, במהלך הזמן הזה גם השתנו השותפים הבכירים ועו"ד שאחראית על העובדים.

בגלל כל הסיבות האלו התכוונתי להתפטר, באותו יום בבוקר קיבלתי זימון לשימוע בעוד יומיים משכך לא הגשתי את ההתפטרות במחשבה שעדיף לי שיפטרו אותי ואקבל את הפיצויים. במכתב השימוע טענו נגד העבודה שלי ונגד חיסורים רבים (שנוצרו מימי מחלה בודדים שלי ושל הילדה ותקופת חגים שהמשרד סגור).

את השימוע עצמו הקלטתי למרות שמנהל השימוע אמר שזה לא לציטוט והקלטה והוא מודע לכך שמותר לי על פי חוק אבל מצידו שאתלונן עליו, המשכתי להקליט בלי ידעתו, האם ההקלטה קבילה?

בכל אופן בשימוע לא טענו נגד העבודה שלי, להפך שיבחו אותה, הדבר היחיד שאמרו שבגלל חיסורים היקף העבודה קטן ושם הבעיה, סוף השימוע נרמז לי שהם לא יפטרו אותי ואם אני מעוניינת עלי להתפטר ולהחזיר להם תשובה. למחרת גיליתי שכנראה בגלל צבירת ימי חופשה שלילים שנוצרה מהחגים הורידו לי מהמשכורת ללא ידיעתי. מותר להם?

האמת שהתכוונתי לסיים את עבודתי שם יפה לקחת את המגיע לי ולהמשיך הלאה, אבל בגלל שזה דפוס חוזר אצל המעסיקים האלה, והם עושים חוק לעצמם בידיעה שאף אחד מהעובדים לא יתלונן חשוב לי כן להגיע למיצויי זכוייתי, בשורה התחתונה אני רוצה להתפטר ולקבל את הפיצויים, מה הדרך הנכונה לפעול?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ