פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 729
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שקמה
14/09/2015 20:44
שלום לכולם,
חברה שלי עובדת במשרה חלקית בחברת מחשבים. בשבוע שעבר נקראה לשיחה עם המנהל בה הובהר לה שאם לא תעלה אחוזי משרה תפוטר. החברה ענתה שאין ביכולתה להעלות אחוזי משרה וביקשה למצוא פתרון יצירתי שיהיה מקובל על שני הצדדים. למחרת נקראה לשיחה שבה נאמר לה שכנראה עד ינואר מקום עבודתה מובטח ולאחר מכן תאלץ להעלות את אחוזי המשרה. ברצוני לדעת - האם החברה יכולה להתפטר כעת (ספטמבר) ולקבל פיצויי פיטורין במקום לחכות לינואר?
יעל
14/09/2015 16:02
היי , אני עובדת במקום עבודה מעל שש שנים . מרוצים ממני מאד ומכל הבחינות גם המנהלים הישירים שלי וגם העובדים שתחתיי . אשת המנכ"ל (שעובדת גם היא בעסק - עסק משפחתי) שידועה בשליטתה הבלתי מעורערת בחברה ובבעלה ולמרות שאין ביננו קשרי עבודה ישירים החליטה ככל הנראה שהבעל שלה מעריך אותי יותר מידי והפיטורין שלי כפי הנראה קרבים. רציתי לדעת האם ניתן לפטר ללא סיבה , האם הוא יכול ל"המציא" סיבה ? מה הזכויות שלי במקרה כזה אני רוצה להדגיש שאינני שואלת על הליך השימוע כפרוצדורה אלה על המהות של הפיטורין שכן הסיבה ברור לכולם תהיה מומצאת . איך אני אמורה להגיב בשימוע? תודה
עדי
14/09/2015 09:50
האם אישה העובדת בתקן של עובדת זמנית (מילוי מקום)
זכאית לחופשת לידה ודמי לידה?
טלי
13/09/2015 11:57
האם ניתן לקזז את שווי הרכב בחזרתה של העובדת מחופשת לידה מבלי להתייחס לחוק הגנת השכר ?
עמית
13/09/2015 11:37
בוקר טוב,

שאלה בנוגע לזכאות לדמי חג לעובדי שמירה ואבטחה
ידוע לי כי זכאותי לדמי חג מותנית בעבודה "יום לפני ויום לאחר החג"

באם אני נקרא לעבודה לחצי משמרת (4 שעות) ביום שלפני החג וליום מלא לאחריו האם אני עדיין זכאי לימי החג הנ"ל?
מדובר בס'9 לצו הרחבה בענף השמירה והאבטחה 2014
עובד בשכר שעתי (משמרות)

תודה וחג שמח
רעות
13/09/2015 11:28
התפטרתי בדצמבר 2014, חודשיים לאחר לידה, וזאת על מנת לטפל בבני שנולד.
על מנת לקבל קצבת אבטלה מביטוח לאומי אני נדרשת להעביר מספר טספים ובהם - מכתב אישור מהמעסיק שהתפטרתי לצורך טיפול בילד.

אני רודפת אחרי המעסיקה שלי כבר מספר חודשים והיא כל פעם מורחת אותי בטענות שונות - ובגללה אני לא יכולה להגיש תביעה לדמי אבטלה (מה שאומר שזה מספר חודשים שאני ללא שכר...).

מה אני יכולה לעשות בנידון? ביטוח לאומי מתעקש שאביא אישור מקורי ממנה...
רחל
13/09/2015 08:15
שלום רב,
הנני מורה בתיכון שנמצאת ברפורמת עוז לתמורה.
בית הספר שלנו קיבל מכתב ממשרד החינוך שאנו דורגנו במקום הרביעי ונקבל מענק דיפרנצאלי של 4300ש"ח במשכורת קיבלנו רק 3200ש"ח.כאשר המעסיק עריית ראשון גזרה קופון בטענה שצריך לשלם מס מעסיקים.
אני חושבת שגזרו לא רק לצורך מס מעסיקים אלא גם תגמולים שונים לטובתם.
האם לפי החוק מותר לעשות דבר כזה?
מהו החוק בעניין זה?
תודה וחג שמח,
רחל
פיטורין
מור
13/09/2015 00:46
אם עובד מעל לשלוש שנים..מפסיק להגיש משמרות הם תירוצים לכל פעם שאיננו מגיש משמרות.
אם מפטרים את אותו עובד צריך לתת לו פיצויים.
בן
12/09/2015 22:29
שלום, עבדתי בחברת שליחויות למשך יום והחלטתי שהעבודה לא מתאימה לי. אני רוצה להדגיש שעשיתי באותו יום את כל השליחויות על הצד הטוב ביותר.
האם אני זכאי לשכר על יום עבודה זה? תודה
איש סיסטם
12/09/2015 16:53
עבדתי בחברת הייטק במשך חודש ושמונה ימים.
המעסיק פיטר אותי בשיחת טלפון של חמש דקות.

לא בוצע לי שימוע באופן מסודר
האם אני הוא צריך לשלם פיצוי על כך שפוטרתי ללא שימוע?

תודה רבה, שנה טוב :-)
יעלה
12/09/2015 15:51
שלום רב. אני בשבוע 24 הריון תאומים, יש מצב שאצטרך לנוח עד סוף ההריון. יש לרשותי המון ימי מחלה צבורים (מעל 100 ) הותק שלי 10 שנים במקום העבודה. השאלה- האם במקום להגיש בקשה לביטוח לאומי אני רשאית לבקש ניצול על חשבון ימי מחלה? האם זה מוגבל ל 30 יום או שאין הגבלה ? ובאיזה חוק כל זה מופיע?
אציין שאני עובדת בנק במגזר הציבורי ותחת חוזה קיבוצי. הנ"ל משמעותי עבורי כי בשמירת הריון השכר שלי מאוד יפגע וכלכלית זה מאוד בעייתי לי. אשמח מאוד להתייחסותכם פלוס הפנייה למקומות המתאימים בחוק שאוכל להראות גם למעסיק. בתודה מראש
אריאלה
12/09/2015 14:23
שלום, בעלי קיבל הודעת פיטורין מוקדמת מתאריך 13/8 - 13/9. האם אמור לקבל שכר עבור החגים?
משי ויצמן
12/09/2015 13:25
אני עובדת כחמישה חודשים כמלצרית , השכר שלנו מתבצע באמצעות טיפים שמתחלקים בין כלל המלצרים שעבדו באותו היום.
ובתלושי משכורת נאמר כי אני מקבלת החזר נסיעות חודשי ובנוסף שעות נוספות ושכר בסיס קבוע.
רציתי לדעת האם זה חוקי לכתוב בתלוש משכורת שאני מקבלת החזר נסיעות ושעות נוספות למרות שאינני מקבלת זאת?
נטע
11/09/2015 19:53
בחוזה העבודה שלי נרשם: "העובד יקבל קצובת נסיעות של 'חופשי חודשי' מביתו של העובד לעבודה בכל חודש".
אני גרה בישוב מרוחק ומגיעה לעבודה ברכב פרטי היות והעבודה היא במשמרות ואין אוטובוס שמגיע למקום בשעות אלה.
כשביקשתי הוצאות נסיעה לפי דלק סרבו לבקשתי היות ונהוג בחברה עפ"י הנ"ל. מה דעת החוק בעניין?
נטע
11/09/2015 19:35
בחוזה עבודה עליו הוחתמתי בעת קבלתי לעבודה נרשם:
"הודעה מוקדמת על הפסקת עבודה: מעבר להתחייבות המופיעה בחוק העובד מתחייב להודיע למעסיק על הפסקת עבודה ביוזמתו כבר בחודש הראשון בהודעה של 3 ימים מראש, בחודש השני והשלישי שבועיים מראש, מעבר לכך - חודש מראש."

האם חוקי לדרוש מעבר להתחייבות המופיעה בחוק?
האם יש לי זכות אחרת במידה ואני מעוניינת להפסיק את עבודתי למרות האמור? חודש זה המון זמן להיות נוכח במקום עבודה שכבר אינך מעוניין בו וגם מכשיל נסיונות קבלה לעבודה אחרת שרוצה אותך זמין.
זהבה נוסינוביץ
11/09/2015 14:47
ביתי חיילת משוחררת,עבדה בחברת בת של סלקום בובקום במענה טלפוני כ5 חודשים קיבלה תלוש משכורת ובתלוש הופרשוו דמי ביטוח לאומי כ124 שקל כל חודש. קיבלנו מכתב מביטוח לאומי, שביתי חייבת 511 שקל כי לא הופרשוו דמי ביטוח לאומי בפועל למרות שבתלוש מופיע סכום ההפרשה. מה צריך לעשות בקשר לזה ....ילדה שרק השתררה צריכה להתמודד עם חוסר אמינות של חברה.... אבקש לקבל תשובה במהרה תודה
שם טוב
11/09/2015 14:26
אני עובד כ 4 שנים ו10 חודשים פוטרתי ב 2 לספטמבר 2015 האם מגיע לי מתנת
חג לראש השנה
רותי
11/09/2015 13:57
יצאתי לחלת כפוי. לפני תום התקופה מצאתי עבודה חדשה. המעסיק הראשון דורש החזר בגין ביטוח לאומי ששילם עבורי בתקופת החלת. האם אני צריכה לשלם לו?
אנונימי
11/09/2015 12:34
שלום וברכה
אני עובד מלון מזה כארבעה חודשים והיום התוועדתי לכך שעל המעסיק שלי לתת לי "הודעה בכתב המפרטת את תנאי העבודה ונקראת "הודעה לעובד"." שמעתי כי במקרה ולא ניתנה הודעה כזו המעסיק מחוייב לשדלם פיצויים היכולים להגיע ל15,000 ש"ח.
גיא
11/09/2015 10:12
שלום, אני מועסק בחברת אבטחה החל מ 1.9.14 ועובד במרכז קליטה של הסוכנות היהודית.
בתאריך 29.7.15 זומנתי לשיחת בירור עם קב"ט הסוכנות היהודית והוחלט לפטר אותי מן העבודה במרכז הקליטה.
אני עדיין מחכה למכתב פיטורים רשמי מחברת האבטחה (טכנית- אני עדיין עובד בחברת האבטחה, מעשית- אני מובטל), אך איני מקבל מכתב שכזה ונציגי החברה מתעלמים כרגע מהודעותיי. מה ניתן לעשות? האם אני זכאי לפיצויי פיטורין (עברה כבר יותר משנה מיום תחילת העסקתי בחברה)?
דורון
10/09/2015 03:23
שלום.

אני מועסק בבית קפה שהבעלים לא מוכנים להשקיע בו יותר מידי.
תנאי העבודה גרועים.
"איך אתה מסוגל לעבוד בחום כזה" שואלים אותי לקוחות שתמהים מדוע לא מחליפים את מערכת המיזוג ששבקה חיים. "סיים איתי ותן לי ללכת, החום כאן משהו" אומר לי לקוח אחר.
המכונות מוסיפות לחום והטאבון, אוי הטאבון, לגמרי גומר אותי.

בשבועיים האחרונים עובד משמרת הלילה החל להגיע מאוחר יותר בכ-4 שעות לאחר שמצא עבודה בבוקר ואז המעסיק החליט שעליי לספוג את זה והוטל עלי לעבוד ארבע שעות נוספות תחת החום הבלתי נסבל. האם עלי להסכים?

תודה מראש.
עורך דין
10/09/2015 18:50
שלום דורון

אינך חייב להסכים לכל שינוי התנאי העסקתך אם אינך רוצה. בטח שלא להוספה של 4 שעות - המעסיק לא יכול לכפות זאת עליך. מאידך, אם תסרב הוא יוכל לפטר אותך.

מעבר לכך, המעסיק צריך לדאוג לתנאי עבודה הולמים לכל עובדיו. ועצה קטנה: מעסיק שלא מתקן את המזגן בבית קפה כנראה לא ממש אכפת לא מהעסק שלו... ולכן אולי הגיע הזמן לחפש מקום עבודה חדש.

בהצלחה ושנה טובה
דורון
10/09/2015 23:17
תודה, ועוד משהו קטן-גדול:

הערב ניגשתי למעסיק וביקשתי ממנו שימי החג בשבוע הבא אז העסק יהיה סגור יהפכו לימי חופשה בשבילי (טרם לקחתי ימי חופשה השנה) בתגובה הוא החל לעקם את האף והתחיל לזלזל "כן, לך מגיע הכל, הכל מגיע לך" כאומר "אתה מבקש יותר מידי".

לסיכום: כיצד אני אמור להתנהג?

תודה רבה על העזרה.

כיצד אני אמור להתמודד עם הההתחמקות הזו. אני די בטוח שאתחיל להתעקש חזק הוא יתחיל להאשים אותי בכל מיני טענות שכאילו "דפקתי שעות" נגד רצונו.
ובכן, בחורף עבדתי שעות נוספות מרצוני (ללא תשלום ע"פ החוק עבור שעות נוספות) המעסיק שניהל אז את העסק עם שלט רחוק לא עמד בפני, אך לאחר מכן השמיע באוזני אחרים שעשקתי אותו כשהחלטתי לעבוד שעות נוספות. (אז תנאי העבודה היו טובות בהרבה)
דורון
10/09/2015 23:20
ההודעה התבלגנה קצת. סליחה.
פיטורין
נירה
10/09/2015 21:40
היי אני עובדת בחנות בגדים 4שנים...ביקשתי העלאה בשכר ולא קיבלתי.אז אמרתי לה שתפטר אותי ואמרה לי בסדר..שלחה לי הודעה שהמכתב שלי מוכן ולבוא לקחת אותו אבל היא רוצה שאחתום על מעבר למכתב שאין לי כל תביעות נגדה!
ושהיא תשלם לי על החודש משכורת. ותשלם לי על השנה שהתחלתי לעבוד אצלה פנסיה שהיא לא שילמה...ושהפיצויים שלי נמצאים בביטוח של הפנסייה...ואכן ביררתי דרך הראל ואמרו לי שיש לי פיצויים שם 5400שקל שאפשר להוציא אותם.וכששאלתי אותה שמגיע לי חודש בשנה פיצויים אמרה לי לא.הפיצויים נמצאים בביטוח של הפנסייה...בנתיים לא הלכתי להביא את המכתב פיטורין.והאם זה נכון שלא מגיע לי פיצויים חודש בשנה?
ומה לעשות אם היא תכריח אותי לחתום על מכתב שאין לי תביעות נגדה.אחרת לא תיתן לי מכתב פיטורין...
אשמח לתשובה בבקשה...תודה
אילנה
10/09/2015 20:59
שלום. התחלתי לעבוד במאפיה שפתוחה רצוף. ישנם ימים שאני עובדת משמרת בוקר/ערב 9 שעות למשמרת. בסופש אני עובדת שתי משמרות רצוף. האם המשמרת השניה היא בתשלום של 125% או שעתי רגיל.
מה הדין לגבי השעות מעבר ל-9 שעות במשמרת.
תודה
אורי
10/09/2015 20:12
עבדתי במלצרות במשך תשעה חודשים ולאחר מכן יצאתי לחופשה בת שלושה וחצי חודשים .
לא קיבלתי מכתב פיתורין וכשחזרתי לעבודה התחילו לי את הוותק מחדש בטענה שאם זאת חופשה מעל שלושה חודשים אני לא זכאי להמשיך בוותק שצברתי, האם זה נכון?
הילה
10/09/2015 19:36
התחלתי לעבוד ב-1.7 במשרד אדריכלות קטן של בעל העסק, אשתו ועוד 2 עובדים.

מההתחלה הדברים היו נראים לי מעט בעיייתים. כמה פעמים הייתי צריכה למלא טופס 106, כמה פעמים לרשום לאן אני רוצה להעביר את הפנסיה, כמה פעמים לרשום לאיזה חשבון בנק המשכורת נכנסת וכל מיני דברים כאלה.

כמה ימים לאחר ה-10 לחודש [שעדיין לא שולמה לי משכורת] הוא הביא לי תלוש שכר לדוגמא כדי שאני אבין על כמה המשכורת עומדת להיות [כי הבנו שלא דיברנו על אותם הדברים ואין שום חוזה נורמלי שנחתם, השכר שם פתוח לפיענוח בין ברוטו לנטו למרות שבראיונות עבודה, 3 במספר אצלו, כל הזמן חזרתי ואמרתי כמה אני דורשת ואמרתי והדגשתית שמבחינתי זה נטו], כשראיתי את התלוש שכר לדוגמא הזה כמובן שהתפטרתי כי זה ממש לא מה שסגרנו וקבענו שאני ממשיכרה לעבוד עד סוף אוגוסט מטעמי נוחות של שני הצדדים.

המשכורת שולמה לי רק ב-17.8! בצ'ק ללא תלוש ורק בגלל שכל יום שאלתי אותו מה קורה עם זה.

גם היום - 9.9 עדיין לא קיבלתי משכורת על החודש הקודם וכשאני מתקשרת לשאול אותו מה קורה עם זה כי הוא היה צריך לסדר את הכל אצל הרואה חשבון ולהוציא לי תלושי שכר נורמליים על החודשיים שעבדתי אצלו - הוא בעיקר ניפנף אותי בטלפון וכשאמרתי לו שהדברים צריכים להסתדר עד מחר כי אחרת זו הלנת שכר כמו בחודש שעבר אז הוא אמר לי שלא לדאוג ואם לא מחר אז זה יסתדר בקרוב.

התקשרתי למשרד רואי חשבון במטרה להבין איפה זה עומד, הם נפנו אותי, אמרו לי להתקשר אליו.

מה אני עושה עם זה?!יש סיבה לחוק הזה שצריך לשלם עד תאריך מסויים בגג של הגג.

אני כבר לגמרי מיואשת ואני לא יודעת מתי אני אראה את המשכורת שלי ממנו ואם היא בכלל באמת תהיה כמה שהוא צריך לשלם לי.
מ.א
10/09/2015 19:34
היי,
לפני כמה ימים ילדתי בשעה טובה. רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי לקבל תשלום עבור חופשת הלידה.

בנוסף הייתי בתקופה של שמירת הריון ולא קיבלתי את מלוא הסכום עבור הזמן שהייתי בבית. למי צריכה לפנות לברר? תודה מראש!
יערה
10/09/2015 19:31
אני עובדת במשרה לפי שעות, בחוזה אמורה לעבוד כ-160 שעות חודשיות, 6 ימים בשבוע. בפועל עובדת כ 180-190 שעות. רציתי לדעת האם מגיעות לי זכויות כמו שעת הנקה אחרי שאחזור מחופשת הלידה? האם יש זכויות שנפגעות בגלל שאני מוגדרת כעובדת שעתי לא כמשרה מלאה?

תודה וחג שמח:)
ליאורה
10/09/2015 19:29
שלום ,
אמרו לי בעבודה ששעת הנקה לא מגיעה לנשים שעתיות (אני משרה מלאה ו-6 שנים בעבודה). רק למי שעובד גלובלי.

אבל שמקום העבודה שלנו בכל זאת נותן לנשים שעתיות שעת הנקה. האם זה נכון שלשעתיות לא מגיע שעת הנקה?

תודה מראש
עמית
10/09/2015 19:27
שאלה: נכון להיום אני בחופשת לידה עד נובמבר. במידה ואני חוזרת לאותו מקום עבודה אני זכאית לקבל שעת הנקה? במידה ואני עוזבת ומתחילה לעבוד באירגון אחר, האם אני גם לזכאית לקבל שעת הנקה? כשאחזור לעבודה בנובמבר הקטני שלי יהיה בן 6 חודשים בעזרת השם.

אהה ועוד שאלה חשובה... זה משנה אם אני באמת מניקה או לא?
נטליה
10/09/2015 19:23
ניגשתי לחברת כוח אדם במטרה למצוא עבודה במשרה מלאה לאחר חופשת לידה ואבטלה . נאמר לי שיש קורס בעוד מספר ימים שיערך כשבוע ולאחר מכן אכנס למשרה מלאה בבנק כטלרית .(כאשר בחוזה שבכתב צוין שהעבודה היא על תקן מזדמן ז"א אין התחייבות בשעות ימים וכו' ) .כאשר הנציגה של חברת כוח אדם שהיא המנהלת הישירה שלי , הסבירה שיש משמרות ,אך בחודש הראשון ישנו פיחות במשמרות, אך עדיין ישנן . בפועל לא עבדתי חודש שלם לאחר שסיימתי את הקורס בהצלחה ,התקשרתי לנציגה ,וכל פעם היא אמרה לי "אתן לך תשובה מחר, עוד יומיים ... על המשמרות הפנויות שיש לי .. "כמובן בלי חזרה . הייתי אצלם על אש קטנה . הבנתי שמשהו לא כשורה , כי חברה שהיתה איתי באותו הקורס ומאותה העיר כן עבדה מספר מצומצם של משמרות ,לעומתי היתה מציקה לה בלי סוף עד כדי שיחות טלפון כל שעתיים . לבסוף, מצאתי עבודה חדשה.

ממש מספר ימים אחרי יצרו איתי קשר מחברת כוח אדם בטענה שמנסים לאתר אותי כבר שבועיים במיילים !!! ולא מצליחים , עד אז כל ההתקשרויות היו טלפוניות בלבד. הסברתי שהם גרמו לי לעזוב אותם כי לא באמת נתנו לי עבודה כמו שהבטיחו בע"פ .

חברת כוח אדם דורשים ממני שאשלח להם מכתב התפטרות ,לטענתם אני התפטרתי מרצוני החופשי ! והטיפה האחרונה זה מכתב שקיבלתי מחברת כוח אדם שאני מאשרת שהתפטרתי מרצוני החופשי , וטרם התקבל מכתב התפטרות !

חשוב לציין ,חברה שלי שכן הצליחה לגרד מספר משמרות עזבה אותם מהסיבה הנ"ל שלא נתנו לה את המובטח בעת השיחה מול הנציגה (פנים מול פנים) .

(אגב השיחה בוצע לשתינו בעת ובזמן אחד)

שאלתי היא כזאת, האם ישנה עילה להגיש תביעה אישית או אפילו ייצוגית על אי מתן עבודה , כי הרי במטרה זו פניתי לכוח אדם ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ