פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 497
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עובדת
11/01/2017 17:23
שלום,
לאחר רפורמת התעריפים אשמח לדעת מה מגיע לי בתור עובדת
חופשי חודשי באוטובוס למקום העבודה עולה 243 ש"ח
ואילו חופשי חודשי (מה שנקרא "30 גמיש") ברכבת עולה 276 ש"ח.
מה המעסיק צריך לשלם??
במידה וההגעה ברכבת היא משמעותית קצרה יותר ולכן זה הגיוני לנסוע ברכבת?

תודה רבה!
עמי
11/01/2017 16:53
מי צריך לשלם את אגרת נשק אירגוני השייך אישית לחברת השמירה.החברה או השומר
שירה
11/01/2017 16:32
שלום לפני כשנה וחצי סיימתי את עבודתי באחד המשרדים הממשלתיים במשרת סטודנט. פנו אליי עכשיו בטענה שבמשכורת של חודש אוגוסט קיבלתי כ-250 ש"ח יותר וכעת הם רוצים שאשלם את ה"חוב".
אין לי בעיה להגיע לבית משפט כי זו פשוט חוצפה לדרוש לאחר זמן כה רב.. אך מה אומר החוק בעניין?
תודה
שירה
11/01/2017 16:37
*אוגוסט 2015
לירן
11/01/2017 14:39
היי שלום
אני עובדת בתחום המלנאות ונמצאת בחודש ה5 להיריון. עכשיו בתקופת החורף יש קיצוצים רבים שפוגעים לי משמעותית במשכורת, ואני מעוניינת לצאת לחל"ת. משאבי האנוש של המלון טוענים שזה לא אפשרי בזמן היריון. האם כך הדבר? האם ניתן לעשות משהו אחר כדי שלא יפגעו לי כלכך במשכורת?
איילה
11/01/2017 12:27
אני שומר בתפקיד אחמ"ש. עובד בד"כ 5 ימים בשבוע. לפעמים משמרות לילה משעה 23.00 עד השעה 7.00 בבקר. האם עבור שעות הלילה מגיעים לי שעות נוספות וכמה.
האם בעובדי 48 שעות בשבוע -כאשר עובד גם בימי שישי
8 שעות מגיעים לי שעות נוספות וכמה.
מחלה
דפי
11/01/2017 11:59
אני עובדת 5 ימים בשבוע מקבלת משכורת חודשית ,
ביום חמישי 15/12/16 הרגשתי לא טוב ויצאתי שעה לפני הזמן מהעבודה במקום השעה 16:00 יצאתי בשלוש , ועליתי למיון שם אושפזתי עד ראשון , ביום ראשון שוחררתי עם המלצה למנוחה לשבוע ימים .
השאלה שלי ממתי המעסיק מחוייב לשלם לי דמי מחלה
האם החישוב מתחיל ביום חמישי
בשים לב כי ביום חמישי יצאתי שעה לפני הזמן ושלוש וחצי הייתי כבר בבית חולים, ולא הגעתי לעבודה מיום 15/12/16 עד 21/1216 .
(אני לא עובדתי בימי שישי)
אלי
11/01/2017 11:03
שלום אני עובד בעבודה שחלק מתנאי העסקה אין החזר נסיעות יש תשלום יומי על דלק בסך 18 שח ליום. בנוסף אין תשלום על החזקת רכב טבלאי מצד המעסיק. אי לכך כדי לעבוד צריך להיות עם רכב פרטי.
האם זה חוקי לשלם רק דלק למרות שחלק מהאתרים עבודה הינם 60 קמ בכללי ביום.
תודה
אני
11/01/2017 06:33
שלום ,
אני במקום עבודה כבר 3 שנים ללא הסכם עבודה.
1. מה החוק לימי מחלה? האם יש תחומי עבודה שונים שבהם נהוג לשלם אחרת מ-0-50-50-100%
2. האם נכון יהיה לעשות הכסם עבודה בשלב זה?
3. ואם כן, האם הםיכולים להוסיף/לגרוע מהתפקידים/מהשכר?
אליהו
10/01/2017 23:09
אני עובד משמרות מתחיל את משמרת הלילה בשעה 23:00 ומסיים את המשמרת בשעה 07:00 למחרת, בשל אילוצים נשארתי לעבוד עוד 30 שעות ברצף.
שאלתי : אני מסיים את המשמרת כאשר התשלום עבור השעה 06:00 עד 07:00 משולמת ב187.5%.
1). אם אני ממשיך לשעה התשיעית והעשירית יש להוסיף 25% על ה-187.5% ובשעות לאחר מכן יש להוסיף 50% על ה- 187.5%?
2). כאשר מגיע זמן המשמרת שלי האם אחוז פרוק השעה יורד ל-150% עבור משמרת לילה או ממשיך את אחוז המשמרת 187.5%+50% = 237.5%

אליהו
054-6605082
אלון
10/01/2017 22:40
עשיתי ניוד לפנסיה שלי בין החברות כלל למנורה.
שבקשתי ממקום העבודה הקודם להוציא את הפיצויים שנשאר לי שם קבלתי מענה שלילי שאי אפשר,הם אומרים ששחרור הטפסים מיועד לכלל ולא למנורה ואני נמצא עכשיו במנורה.
מה עושים כדי לשחרר את הכסף?
אבטלה
דינה
10/01/2017 15:48
שלום,
אני כרגע מקבלת אבטלה אחרי שעבדתי שנה.
מספר שאלות:
א. האם ה5 ימים שלא שולמו לי בתחילת תקופת האבטלה משולמים מתישהו?
ב. אני זכאית ל67 ימי אבטלה. עד כה קיבלתי שכר על 21 ימים בנובצבר ( אחרי הפחתה של 5 הראשונים) ו26 יום עבור דצמבר. האם זה בגלל שלא סופרים את שבת? (שואלת בעצם למה לא קיבלתי 31 ימי זכאות על חודש מלא).
והשאלה הכי חשובה: אחרי ששולמו לי 47 ימי אבטלה מצאתי היום עבודה (עד היום , ה10 לחודש התייצבתי כל שבוע). איך אני מודיעה שמצאתי עבודה? והאם ה20 ימי זכאות שנותרו לי "יוקפאו"? ואם כן מהו ההליך לחידוש ימי הזכאות אם ארצה "להפשיר" את האבטלה אחרי שאסיים לעבוד בעבודה החדשה? זה אוטומטי או שזה שוב מסמכים? ולפי מה דמי הזכאות שלי יהיו? לפי התקופה המקורית כמו עכשיו או בחישוב מחדש ע"פ העבודה החדשה? והאם אהיה זכאית ל20 יום שנותרו לי או תקופה אחרת?

סליחה על האורך. ותודה.
נטליה
10/01/2017 13:33
שלום רב, השאלה היא כזאת. אני לוקחת יום חופש על מנת להתייצב בבית חולים סורוקה שבב"ש לשם בדיקת שקיפות עורפית . העבודה שלי היא באשדוד. השאלה היא, אם לקחתי חופש ליום שלם ולא ספציפית לשעות בה נערכת הבדיקה והנסיעה לשם וחזרה, האם המעסיק חייב לשלם לי עבור יום שלם של העדרות באותו היום מתוך 40 השעות שמגיעים לי כעובדת משרה מלאה. תודה על המענה.
עורך דין
10/01/2017 13:35
שלום נטליה

הביאי איתך אישור רפואי שבו כתובות מספר השעות ששהית בבדיקה, ועבורן המעסיק יצטרך לשלם לך במסגרת 40 השעות המגיעות לך בהריון.

בהצלחה
נטליה
10/01/2017 15:29
אז אם אני מבינה נכון, לא ישלמו על כל יום העדרות אלא ספציפית על שעות הבדיקה? כלומר אם לא הייתי יום שלם 9 שעות והבדיקה לקחה יחד עם הדרך נגיד 4 שעות בסה"כ אז ישלמו לי רק על 4 שעות למרות שלא הייתי יום שלם?
תודה
אסתר
10/01/2017 15:24
אם באמצע היום לא הרגשתי טוב ויצאתי באמצע העבודה
האם זה נחשב ליום הראשון למחלה
והיום למחרת הוא היום השני שיורד 50% מהשכר
אתי
10/01/2017 15:17
מעסיק שעבדתי אצלו לא שילם לי משכורת אחרונה היה מגיע לי בונוס והוא לא נתן לי את הבונוס וגם את השעות שלי וגם קילל אותי ומאיים עלי שיהרוס לי את הפרנסה ומקום העבודה החדש שלי ...מה אפשר לעשות ??
גל
10/01/2017 14:46
שלום רב,
האם זכאות זו תלויה בוותק בעבודה? אני מתחילה עבודה חדשה והנני כבר בהריון. האם באופן מיידי אני זכאית לשעות על חשבון המעסיק? אני צפויה לעבוד כ5.5 חודשים בטרם הלידה.
בתודה!
ביגוד
גיא
10/01/2017 14:34
שלום,
אני עובד במשתלה ומעוניין לדעת מה החוקים שחלים על המעסיק שלי בנוגע לביגוד בעבודה-
נעליים ובגדי עבודה
מדגיש שמדובר במשתלה ולא בעסק אחר
רק לציין שחולצות מסופקות לכן השאלה ממוקדת יותר בנוגע למכנסיים ונעליים- כמה מתי ובמידה ויש בלאי מה יש לעשות...
תודה
מתן
09/01/2017 16:42
שלום,אני מתחיל לעבוד במשרד אשר נמצא כ-7 קילומטר מביתי. אסע ברכבי הפרטי. איך עליי לחשב את החזרי הנסיעות?תודה.
עורך דין
10/01/2017 13:39
שלום מתן

חשיבו החזרי הנסיעות נעשה לפי עלות הנסיעה מהבית לעבודה ובחזרה, בתחבורה הציבורית ובדרך הזולה ביותר. בדרך כלל עלות של חופשי חודשי. החוק קובע תקרת החזר יומי של 26.4 ש"ח.

בהצלחה
חגים
סימא
09/01/2017 22:28
עובדת בחברת סיעוד, רשומה כנוצרייה במקום העבודה שלי, יום המנוחה שישי שבת, בחברה כל אחד לוקח החגים של עדתו, השאלה שלי מהם החגים המגיעים לי לפי העידה הנוצרייה
RE: חגים
עורך דין
10/01/2017 13:37
שלום סימא

יש באתר זה כתבה המפרטת בכל הנוגע לזכויות עובדים בזמן החגים, גם חגים של נוצרים וגם של כל בני הדתות האחרות בישראל. קראי אותה.

בהצלחה
א.א.ב
10/01/2017 01:00
שלום אני מדריכת נוער בפנימיה,
מדריכה שנשואה לאישה,
במשוב האחרון שלי ציינתי שאני מעוניינת להגיש מועמדות לקחת משפחתון עם אישתי וילדי,
והתשובה של המנהל שלי היה , שלצערו לא יכול להרשות משפחתון של זוג מאותו מין לנהל משפחתון בגלל שההורים לא יקבלו את זה בעיין יפה.
להיות מדריכה עם שותפה ולחנך את הילדים זה בסדר? לטפל בהם שהם חולים? לדאוג לאכיל אותם ושהתלבשו יפה ולא מוזנחים זה בסדר? אשמח לדעת עם זה אפליה כי ממש ניפגעתי מהתשובה הזאת.
עורך דין
10/01/2017 13:36
שלום לך

הסוגיה אכן מעלה שאלולת מהותיות שמצריכות בחינה מעמיקה. יכול בהחלט להיות שהמדובר בהחלטה מפלה שראוי לטפל בה. בכל מקרה יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבחון את נסיבות המקרה במלואן לפני קבלת החלטה.

פני לעורך דין.

בהצלחה
שירי
10/01/2017 02:48
האם הזכויות שלי בחזרה לעבודה שונות לאחר 26 שבועות או 34 שבועות? עד מתי מחוייבים לשמור לי את התפקיד (כפיפות) ? תנאים (שכר)?
עורך דין
10/01/2017 13:33
שלום שירי

בכל מקרה, בשובך מחופשת הלידה ואין זה משנה מה היה אורכה, המעסיק מחוייב להחזיר אותך לאותו תפקיד ובאותה מסגרת העסקה.

בהצלחה
עדי
10/01/2017 10:31
היי,
אני עובד במכירות טלפוניות, ונמצא כבר שבועיים בחופשת מחלה עקב שיתוק במיתר הקול (שגורם לצרידות רצינית, שמונעת ממני לבצע את עבודתי). כרגע יש לי עדיין ימי מחלה שלא ניצלתי, אבל רציתי לדעת מה הפרוצדורה לאחר סיום ימי המחלה-למי פונים וכו'?

תודה
עורך דין
10/01/2017 13:32
שלום עדי

אם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי, את יכולה לפנות אל סוכן הביטוח שלך. כמו כן ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
מיה
10/01/2017 10:39
אני עובדת 4 ימים בשבוע במקום עבודתי עובדים 5 ימים.
אני עובדת 8 שעות ביום.
לכמה שעות בדיקות בהריון אני זכאית?
עורך דין
10/01/2017 13:31
שלום מיה

אם לא הועסקת במסגרת משרה מלאה לפני חופשת הלידה אינך זכאית לשעת הנקה לפי החוק. רק עובדות שעבדו במשרה מלאה לפני צאתן לחופשת לידה זכאיות לשעת ההנקה.

בהצלחה
מיכל
10/01/2017 10:56
שלום,
קיבלתי הצעה ממקום העבודה הנוכחית שלי, לשינוי תפקיד ושיפור בתנאי השכר.
אחרי מספר ימים, חזרו בהם מהצעתם והורידו את התנאים (עדיין שיפור מהמצב הנוכחי).
אני לא רוצה לקבל את ההצעה בהינתן השינוי, האם זכאית לחתום אבטלה במקרה כזה?

תודה
עורך דין
10/01/2017 13:30
שלום מיכל

אם לא יפטרו אותך מהעבודה לא תוכלי לקבל דמי אבטלה מיד לאחר הפסקת העבודה.

בהצלחה
כנרת
10/01/2017 11:01
במידה ועד הלידה הצפויה ביולי יהיו בידי 15 חודשים מתוך 22, אבל בחודשים באחרונים שלפני הלידה לא אעבוד - האם ולפי איזה תחשיב אקבל דמי לידה?
מפרטת:
אני צריכה ללדת בע"ה ביולי.
- מאוקטובר 2015 עבדתי רצוף במשך 9 חודשים עד שילדתי ביוני.
- אחרי כן קיבלתי 3 חודשים דמי לידה.
- אחר כך לקחתי חל"ת ממקום עבודה בו עבדתי במשך חצי שנה - ראיתי ששני חודשי חל"ת ראשונים נחשבים לצורך דמי לידה - האם זה נכון גם לגבי? (אולי לא, כי עבדתי במקום העבודה רק חצי שנה? או שכן?)
- דמי אבטלה נחשבים לצורך חישוב דמי לידה?

בכל מקרה חסרים לי לכל היותר בין חודש לשלושה חודשים כדי להגיע ל15 חודשים מתוך 22.
אלא שייתכן שבחודשים הצמודים ללידה לא אעבוד כי אני עם תינוק בן פחות משנה בבית.
האם אוכל לקבל דמי לידה בעבור הלידה הבאה?
אם כן - לפי מה יחושבו דמי הלידה? האם לפי חודשי העבודה האחרונים שלי (שהם בעצם אותם חודשים בעדם קיבלתי את חופשת הלידה הקודמת...)?
או שאם לא אעבוד בחודשים הקרובים ללידה לא אוכל לקבל דמי לידה?

*ומזכירה את השאלה לגבי החל"ת ותקופת האבטלה.

תודה
עורך דין
10/01/2017 13:29
שלום כנרת

את מציגה מקרה מורכב ויוצא דופן שמצריך בדיקה קפדנית על מנת לתת לך תשובות מדוייקות. באפשרותך לפנות לבדיקת הנושא מול המוסד לביטוח לאומי ו/או באמצעות יועץ מס או חשבת שכר מטעמך.

בהצלחה
אילנית
09/01/2017 20:13
שלום.לפני כחצי שנה חליתי בסרטן השד.עברתי כריתה מלאה בשד ימין.ולא טופלתי ברוך ה" בהקרנות או טיפול כימותרפי.אך אני נוטלת כדור הנקרא לטרוזול ומקבלת זריקה אחת ל28 יום הנקראת זלודקס.אני סובלת מתופעות לוואי כגון הזעת יתר.כמו כן אני סובלת מכאבים באיברי הגוף.כמו למשל תנועות הזזת היד ימין או כאבים באצבעות הידים.מעבר לזאת.אני סובלת ממורטון נירומה בשתי כפות הרגלים.עברתי 2 ניתוחים בכף רגל שמאל.האחת לתיקון הלוקס ולגוס והשנייה לתיקון האצבע האמצעית בכף הרגל מאחר והרופא קשר את הגיד חזק מידי.מאז עברה שנה פלוס לערך.ואיניי מצליחה להזיז את אצבעות כף הרגל.ברצוני לציין שהעבודה שלי מצריכה 8 שע על הרגלים.אני מתקשה ללכת או לעמוד כי ממש כואב לי.האם אוכל להגיש תביעה לביטוח הלאומי על אובדן כושר עבודה חלקי.וביטוח הלאומי ישלם לי חלקית? תודה רבה אשמח אם יחזרו אליי.
עורך דין
10/01/2017 13:13
שלום אילנית

לאור המקרה שלך אוכל להמליץ לך לפנות להתייעצות עם עורך דין, על מנת שתוכלי לבחון את היקף זכויותיך לאור מחלתך, והאפשרויות העומדות לפניך כעת לאור מצבך המתואר.

בהצלחה ורק בריאות
לאה
09/01/2017 10:31
רציתי לישאול איך מחשבים את הבראה שנתית תודה
האם ירד מס מ 5...
09/01/2017 17:23
בקשר לחישוב הבראה לאה 01/01/1970 02:00
רציתי לישאול איך מחשבים את הבראה שנתית תודה
עורך דין
09/01/2017 11:03
בוקר טוב לאה

באתר זה תמצאי כתבה מקיפה בנושא דמי הבראה וכן מחשבון שיכול לעזור לך לחשב את דמי ההבראה שמגיעים לך, לפי היקף המשרה והוותק שלך בעבודה.

בהצלחה
נועה
09/01/2017 14:27
שלום,
אני עובדת בשכר שעתי כולל משמרות לילה ועבודה בשבת. לאחרונה הולט לשנות את מבנה שעות העבודה ולהעבירי משכר שעתי לגלובלי.
מהן זכויותי?
עורך דין
09/01/2017 15:50
שלום נועה

לרוב עדיף להיות מועסק לפי שכר גלובלי ולא לפי שכר שעתי. עליך לשים לב כי שכרך לא נפגע, היקף שעות עבודתך לא משתנה וכל זכויותיך הצבורות לא נפגעות. אם את נדרשת לחתום על חוזה עבודה חדש מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין שיקרא את החוזה החדש ויתן לך חוות דעת מסודרת לפי שתחתמי.

בהצלחה
נועה
09/01/2017 16:18
כחלק מהשינוי לא רק השכר משתנה משעתי לגלובי, גם שעות העבודה משתנות.
הגדרת התפקיד אינה משתנה אך אתבקש לבצע את תפקידי מבלי לעבוד במשמרות הכוללות לילות ושבתות (משמרות אלו מהוות חלק נכבד משכרי) כך ששכרי נפגע.
האם שינוי כזה חוקי ואם כן כמה זמן מראש נדרש המעסיק ליידע אותי?

תודה
גיורא
09/01/2017 16:12
שלום,

האם המעסיק נדרש להפריש כסף לפנסיה ולפיצויים גם בגין תשלום שניתן עבור ימי חופש בתשלום שניתנו כחוק?
רועי
07/01/2017 18:13
במקום העבודה שלי עובדים במשמרות מסביב לשעון (למעט מיום שישי אחה"צ ועד מוצ"ש, כ-30 שעות); במקום עבודתי עובדים ע"פ שכר בסיס גלובלי, ולא לפי שכר שעתי. משמרות הלילה הנהוגות במקום עבודתי הן מהשעה 20:00 ועד 06:00 בבוקר למחרת, כ-10 שעות בסה"כ. ידוע לי, כי משמרות לילה הן של שבע שעות ואחריהן משלמים שעות נוספות. במקום עבודתי, לעומת זאת, משמרת הלילה היא בת 7.6 שעות, ורק אחריהן משלמים שעות נוספות. ככל הידוע לי, אין הסכם קיבוצי או צו הרחבה שמשנה או מבטל את עניין 7 השעות (ראה: חוק שעות עבודה ומנוחה הוותיק). יש לציין: אין מדובר במפעל מאושר או בית חרושת כלשהו; אלא בחברה שנותנת שירותי בלדרות ושינוע כספים לבנקים- "ברינקס ישראל". לזכות המעביד ייאמר, כי על כל 10 שעות משמרת הלילה ,משלמים 50% יותר ע"פ חישוב שעתי כנגזרת משכר הבסיס. דהיינו: על 7.6 השעות הראשונות משולמת תוספת של 50% יותר, ואילו 2.4 השעות הנוספות משולמות בשיעור של 150%. האם יש צדק בטענותיי, וכי המעביד "לקח" 0.6 שעות שלא בדין?. האם לפנות אל המעביד, ולהסב את תשומת ליבו?
עורך דין
09/01/2017 14:18
שלום רועי

עליך לפנות לעורך דין לצורך בדיקת חוזה העסקתך ותלושי השכר שלך.

בהצלחה
דניאל
07/01/2017 23:44
שלום,
בין השנים 2007-2010 עבדתי בתחום המסעדנות כמלצר בשלוש מקומות שונים. למיטב זכרוני, לא קיבלתי מאף מקום פיצויי פיטורין וזכויות סוציאליות כחוק. מבחינת זמנים מדויקים בהם עבדתי אני יכול לבדוק בדו"ח רציפות עבודה מהביטוח הלאומי ככה שעם זה אין בעיה. למיטב זכרוני עבדתי בשניים מהמקומות למעלה משנה ובמקום שלישי כחצי שנה.
השאלות הן כאלה:
1. האם יש התיישנות על התביעות בחלק מהמקומות או על כולם?
2. האם ההתיישנות מתייחסת לרכיבים מסוימים מהזכויות או מהפיצויים ולרכיבים אחרים לא?
3. בגלל שהשכר שלי היה מבוסס על טיפים, האם סכום הפיצויים יהיה תואם לשכר המלא (טיפים ותלוש) או לשכר שמשתקף בתלוש (כשהתלוש משקף שכר מינימום..)?
4. האם אוכל לפנות בעצמי למקומות העבודה ולדרוש את המגיע לי או שאני זקוק לסיועו ל עו"ד?
5. בהנחה שאני לא זוכר את כל הפרטים האם המעסיקים חייבים ע'פ חוק לספק לי אסמכתאות שהם שילמו לי פיצויים וזכויות אחרי שסיימתי לעבוד?
6. אם השכר הכולל שלי היה כ 5,000₪ לחודש מכל מקום עבודה מה בערך יהיה סך הפיצוי?
תודה רבה
עורך דין
09/01/2017 14:05
שלום דניאל

לאחר כ-7 שנים ממועד הפסקת עבודתך קצת מאוחר לנקוט בהליכים משפטיים כנגד המעסיק עקב התיישנות. על מנת להיות בטוח שזה אכן המצב ראוי לפנות בהקדם האפשרי להתייעצות פרטנית מול עורך דין המתמחה בתחום.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ