פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 405
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מריה קרייטמן
11/10/2017 10:39
שלום רב,
אודה לקבלת ייעוץ בנושא קיזוז תשלום עבור שעות החסרות מהשכר הגלובלי.
פירוט המקרה: פוטרתי מהמקום העבודה עם שכר גלובלי וללא מכשיר שעות הנוכחות. המעסיק קיזז מהשכר האחרון שעות שבהן לא נוכחתי עקב תקלה זמנית במערכת התחבורה. על פי הסכם העבודה עם המעסיק תיאור תפקידי מאפשר לעבוד גם מהמשרד של החברה, גם מאתר הפרויקט. למרות שלא נוכחתי במשרד כשעה וחצי ביום, המשכתי לתפקד כרגיל. האם מעסיק רשאי לבצע קיזוז מסוג זה? תודה מראש.
מריה קרייטמן
נועה
10/10/2017 23:45
גיסתי עובדת בהייטק בתור מהנדסת תוכנה, שזו עבודה על מחשב ולא פיזית.

לפני שנה היא עברה תאונת דרכים וכיום היא בכיסא גלגלים וצפויה לעבור עוד ניתוחים בעתיד כדי שאולי היכולת שלה ללכת תחזור.

הבעיה - ביטוח לאומי. בגלל שגיסתי מרוויחה הרבה (כ17,000) במשרה מלאה הם לא מוכנים להכיר בה כנכה למרות שהיא מתניידת בכיסא גלגלים!

חשוב לי להבהיר, היא לא מעוניינת בקצבת נכות, אלא רק בהכרה ובתעודת נכה.

משרד התחבורה כן מכיר בה כנכה ונתן לה תו נכה לרכב. הבעיה היא רק מול ביטוח לאומי.

מישהו יודע מה לעשות?

לא הגיוני שאחד מהקריטריונים להכרה כנכה (רק הכרה, בלי קצבה) הוא השכר של האדם. מרתיח
ארז
10/10/2017 21:42
השנה ראש השנה היה חמישי שישי משלמים עבור יומיים או יום אחד?אני עובד שעתי יותר משנה
שרון
10/10/2017 21:03
אני עובדת עם פעוטות ולאחרונה יש מלא ילדים עם מחלת הפה והטלפיים. אני בהריון בשליש הראשון וראיתי היום שיש לי 2 פצעים בפה. בגן שאני עובדת בו יש 4 ילדים עם המחלה . ראיתי דעות מגוונות באינטרנט לגבי הדבקות וסכנה לעובר. חלק אומרים מסוכן וחלק לא. מנסה להמנע ממגע עם הפעוטות.. מישהי יכולה לעזור לי עם תשובה? הרופא נשים לא עונה ורופא ילדים לא ידע לענות לי. אני לא רוצה לסכן את העובר ובטח שלא בגלל טעות בקבלת החלטות במקום העבודה.

אשמח לדעת האם חוקי העבודה נותנים מענה למצב שלי.

תודה על העזרה.
עדי
10/10/2017 20:44
חברה שלי התחילה לעבוד בארומה לפני חודש.
אין לה משמרת היום וגם לא הייתה אמורה להיות לה.
במשך היום בערך 8 פעמים שאלו אותה 2 אחמשיות אם תוכל להכנס היום בערב למשמרת (כי הרבה דפקו ברז כנראה), בפעמים הראשונות אמרה שתראה אם תוכל אבל סביר להניח שלא ולבסוף ענתה שלא תוכל כי היא לא תספיק פשוט.
לפני שעה בערך התקשרה אליה אחמשית (יש לציין שבאופן כללי היא והאחמשית השניה שהתקשרה לא נעימות אליה בדרך כלל) ופשוט נזפה בה וצעקה עליה שהסיבה היחידה שהיא קיבלה אןתה לעבודה זה כי היא אמרה שהיא זמינה מאוד בדרך כלל ושהיא חייבת להגיע מיד לסניף.
חברה שלי ענתה שזה לא בסדר והאחמשית השיבה שזה מה יש והיא החדשה ושתגיע.
חברה שלי כמובן הגיעה כבר לסניף ונכנסה למשמרת שלא שובצה אליה ולא באמת הסכימה להיות בה .

האם עצם היותה עובדת חדשה אומר שהיא כפופה לאחמשים עד כדי כך?
האם זה חוקי לדרוש מעובדת דבר כזה?
יש חוק בכלל בנושא?
אלון
10/10/2017 20:43
ערב טוב,

אני עובד שעתי בחצי משרה, האם אפשר לשלם לי פחות משכר מינימום לשעה, בחישוב של משכורת חלקי מספר השעות החודש, בטענה שכביכול קיבלתי יותר משהייתי צריך בחודש הקודם?

אני שואל באופן קצת כללי כי מקום העבודה בחופש עד יום ראשון ואני לא יכול לבקש העתק של תלוש שכר או בכלל לתקשר איתם.
איציק
10/10/2017 16:17
מחבר: איציק תאריך: 10/10/2017 15:33
יש לי חוב מזונות לב״ל שהתחלתי לגביו ב-1.9 צו תשלומים ונעצר באמצע בגלל השלמת מסמכים שלא הושלמה. במקביל יש לי תיק מזונןת שוטפים ואני עומד בתשלומים השוטפים לגרושתי כסדדרם. נכנסתי לתקופת אבטלה והסך הראשון בסכום 3900 שאמור להיכנס ב-17 החודש, נשאב כולו לפי מוקדנית השירות של הב״ל לטובת החוב שלהם. נשארתי בלי שקל למחייה שלא לדבר על תשלום מזונות, שכר דירה ומחייה מינימילית. מה עליי לעשןת???
ויקי
10/10/2017 16:03
היי יש לי שאלה,
במקום העבודה של חבר יש הסעות חיצוניות לעבודה, הוא נרשם להסעות אבל אחרי כמה ימים התחרט כי זה ממש לא נוח לו, המנהל שלו אמר לו שלא ניתן לשנות כבר כי זה הסעות חיצוניות וניתן לעדכן רק פעם ברבעון, זאת אומרת שהוא לא קיבל תשלום על נסיעות החודש למרות שלא השתמש בהסעות וביקש לבטל אותם. האם זה חוקי? תודה
איציק
10/10/2017 15:33
יש לי חוב מזונות לב״ל שהתחלתי לגביו ב-1.9 צו תשלומים ונעצר באמצע בגלל השלמת מסמכים שלא הושלמה. במקביל יש לי תיק מזונןת שוטפים ואני עומד בתשלומים השוטפים לגרושתי כסדדרם. נכנסתי לתקופת אבטלה והסך הראשון בסכום 3900 שאמור להיכנס ב-17 החודש, נשאב כולו לפי מוקדנית השירות של הב״ל לטובת החוב שלהם. נשארתי בלי שקל למחייה שלא לדבר על תשלום מזונות, שכר דירה ומחייה מינימילית. מה עליי לעשןת???
אשר
10/10/2017 12:26
האם טיפ הניתן למדריך טיולים חייב במיסים ?
מ. ד.
10/10/2017 11:52
רציתי לדעת אם יש איזשהו גורם אחר שקשור לעבודה שלי שיכול לפנות למעסיק בשביל שאוכל לקבל פיצויים בלי שאצטרך לדבר עם המעסיק שלי.
מי עוד יכול לדרוש את זה במקומי? (החברה שמנהלת להם את הקרנות או מישהו אחר..?)
ענת
10/10/2017 10:30
מוקד 24/7 בימים /שעות בהן אין תחב"צ המעסיק דואג למוניות, הבעיה היא שחברת המוניות יוצרת בזבוז זמן של העובדים בין אם בצירוף לא הגיוני של עובדים לאותה המונית - סיבוב מיותר ובין אם בחירה לאסוף אותנו יותר מוקדם ממה שצריך.

זה לפעמים מכפיל את הזמן של ההשקעה בעבודה לפני המשמרת עצמה . הבעיה היא שהוא מסרב לקחת אחריות על זה ולשלם על הזמן הנוסף גם לא במקרה בו אנחנו מגיעים מוקדם יותר, זה כמובן מעבר לטירחה בעניין.

האם הוא צודק?
שולי
10/10/2017 11:21
מצטרפת לשאלה של ענת! אני נמצאת בסיטואציה דומה מאד במקום העבודה שלי ואשמח לשמוע תשובה מלומדת לשאלה שלה. תודה לכם וחג שמח
בן
10/10/2017 10:29
רציתי לשאול אם עשיתי טעות בעבודתי וזומנתי לשיחת שימוע, השיחה בוצעה באיזור ציבורי מחוץ לבית העסק. בשיחה צעקו עלי ליד כל העוברים והשבים, אפילו שחייכתי ממבוכה שכולם מסתכלים אמרו לי "למה אתה חושב שזה מצחיק". האם אין חוק שאומר כי אין לבצע שיחות כאלו בפומבי? אין להלבין פני עובד ברבים?

תודה מראש לעונים!
שחף
10/10/2017 10:24
בוקר טוב
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש שהעבודה בו מצריכה חפיפה כדי ללמוד את התפקיד
כשהגעתי בפעם הראשונה המנהל אמר שהוא לא משלם על חפיפות בטענה שהיה לו עובד שלמד את העבודה תוך כמה שעות ולכן הוא לא רואה סיבה לשלם על חפיפה
לי אישית לא מספיקות כמה שעות ללמוד והודעתי לו שאני אצטרך יומיים חפיפה כדי להיכנס לעניינים והוא הסכים
בתלוש של החודש היומיים האלה לא מופיעים
מדובר בשתי משמרות מלאות של 8 שעות שבהן נוכחתי במשמרת עם עוד עובדת שלימדה אותי מה לעשות ואני עבדתי , זה לא שישבתי ולא עשיתי כלום.

האם באופן כללי זה חוקי לא לשלם על חפיפה מסיבה כלשהי?

והאם לפי הסיטואציה הזאת מגיע לי תשלום על היומיים האלה של החפיפה?
אוהד
10/10/2017 10:22
עצמאי שנותן שירותי ייעוץ לחברה במשך כ-3 שנים ומקבל תשלום קבוע עם העלאה מידי שנה דרך חשבונית מס יכול להיות במצב של יחסי עובד-מעביד?

בהנחה שהתשובה היא כן, האם לאחר שהודיעו לו על סיום הייעוץ באופן מיידי הוא זכאי לפיצויים( ובכלל תנאים במשך תקופת העבודה) ?

צאו מנקודת הנחה שלא היה ליועץ משרד, לא היו שעות קבועות וימים קבועים, כן הייתה לו אחריות מוגדרת, כן הוצג ללקוחות וספקי החברה כנציג החברה ואף דיבר בשם החברה, כן ״הגדיל ראש״ ועשה דברים מעבר לתחום תפקידו לטובת החברה , וכן זאת החברה היחידה שהוא נתן לה את שירותי היעוץ
ושוב, נניח והתשובה היא כן ומגיע פיצוי, האם שווה לבזבז על זה את הזמן מול בית דין לעבודה או שלרוב קשה להוכיח את הטענות ואת יחסי העובד- מעביד?
בירן
10/10/2017 10:21
שלום,

חברת עבודה מסויימת שרוב עבודתה בקיץ ולאחר מכן העבודה חלשה מבצעת הרעת תנאים.

מדובר במשרה לפי שעות, בחוזה עבודה לא רשום כמה שעות עבודה מעסיקים וכמה ימי עבודה.

תחילה המשמרות היו 9 שעות, עבודה כל השבוע ויום שישי פעם בשבועיים.

זה עבר ל-8 שעות עם איסור מוחלט להשאר שעות נוספות, רק באישור, והם יינתנו כשעות רגילות ולא מעל 100 אחוז.
שבועיים שלושה אחרכך הודיעו על שינוי שעות העסקה ל-7 שעות, ובנוסף אסור להקדים לעבודה מעל 10 דק.

בשבועות הקרובים גם יפחיתו לנו יום העסקה, ז"א לפי הבנתי 5 ימי עבודה בשבוע, אם יש יום שישי בסבב שלי (פעם בשבועיים) אני עובד כולל שישי 5 ימים.

אני בעל ותק בחברה של 4 חודשים.

בבקשה רק למבינים האם מותר להם כל זה?

הם אומרים שהם עושים את זה על מנת לא לפטר עובדים, מעדיפים לקצץ ושכולם ישארו מאשר לצמצם ולהשאיר פחות עובדים בהרכב הרגיל.

מנסים להתיש אותנו לעזוב לבד.

תודה מראש.
ענת
10/10/2017 10:20
בוקר טוב,

אני עובדת כרגע בעבודה שהיא דרך כוח אדם ולכן לא נחשבת כעובדת חברה.

במהלך החודש נציגה מכוח האדם אמרה לי להגיע למשמרת שבה ציינה כי רשמה אותי לאותה המשמרת.
מטעם העבודה עצמה לא היה צורך להגיע לעבודה ולכן כשהגעתי, אמרו לי לחזור הביתה.

העבודה מתקיימת משעות הלילה עד הבוקר עם הסעה כך שאין אפשרות לחזור עצמאית בנוסף לעובדה שזה לא בעיר שלי.

השאלה שלי היא האם חייבים לשלם לי על שעות העבודה הללו ומי מהצדדים מחויב לשלם לי על הימים בהם החזירו אותי הביתה.

(מציינת כי אין תקשורת ביני לבין מנהלי המשמרות בעבודה עצמה אלא רק עם כוח האדם).

תודה ויום טוב.
רויטל
10/10/2017 10:19
בוקר טוב,
שאלה לגבי דמי הבראה.... מגיע לי דמי הבראה לשנה שעברה שהייתה אמורה להיות משולמת ביולי השנה. הבוס מסרב לשלם בטענה שאין עבודה ולכן אין לו איך לשלם. אני עובדת כבר 8 שנים ותמיד יש בעיה של תשלום ההבראה בזמן (הוא גם לפעמים משלם הבראה בתשלומים) מה ניתן לעשות?
שאנל
10/10/2017 10:18
היי ...
כיצד אמורים להיות משולמים ימי החג?
במידה ועבדתי יום שלישי, ויום ראשון לאחר מכן (ראש השנה היה רביעי-שישי) אני זכאית לקבל את מלוא ימי החג? כלמור תשלום עבור ימים רביעי+חמישי?
ימי שישי מקום העבודה לא עובד...
רינת
10/10/2017 10:04
היי מבקשת לדעת מה אני יכולה לעשות במצב שבו נכנסתי להיריון בזמן חתימת אבטלה. האם אפשר לקבל אחרי האבטלה הבטחת הכנסה?
איתי
09/10/2017 18:20
הי, אשמח לעזרה. יש לי 2 בעיות.
בזמן עבודה פינו אותי באמבולנס לבית חולים ובעבודה אמרו לי שאני חייב לשלם את החובות ואז להתחשבן מול ביטוח לאומי, מה אני אמור לעשות? ואם שילמתי כבר אז מה אני עושה?

דבר שני, יש לי המון חוסרים בדוח שעות שאני לא רואה את הכסף נכנס בתלוש משכורת, אמרתי כבר למי שאחראי על זה שיש לי בעיה עם זה והוא אומר כל הזמן שזה בטיפול, זה ככה כבר כמעט שנה.

תודה רבה!
עדינה
09/10/2017 18:18
בעלי פוטר לפני חודשיים ועדיין לא שולמו לו פיצויים.
בקופת הפנסיה יש פיצויים של 4500 והבסיס שלו (בסיס בלבד. בלי נסיעות וכו'.) היה 7500. המעסיק טוען שהוא לא צריך להשלים ואלו הפיצויים. איך זה הגיוני?! הוא עבד שנה.
סיוון
09/10/2017 18:18
היי. חברה שלי התחילה לעבוד כגננת בשכר גלובלי. לפני שהתחילה לעבוד סוכם על ימי חופשות והיא קיבלה לוח חופשות. ביום שלפני, הגננת הודיעה לה שהיא צריכה להגיע לעבודה באחד מימי החופש שסוכמו. היא רוצה לדעת האם זה חוקי לבטל לה את החופש אפילו שסיכמו על כך מראש ואם כן האם יש על כך תוספת שכר.
אירית
09/10/2017 14:12
האם ימי מחלה אצל עובד משק בית, העובד אחת לשבוע נצברים? עד כמה שנים ניתן לצבור?
קיריל
09/10/2017 13:01
שאלה לגביי הודעה מוקדמת. עבדתי במקום עבודה שנה וחודשיים.

שכר 30 לשעה, 6 שעות משמרת, חמישה ימים בשבוע(ממוצע לפי החשב שכר). להבנתי דמי הודעה מוקדמת של 14 ימים כפול 180שח - יום עבודה.

החשב טוען מנגד, שזהו תשלום ברוטו של הודעה מוקדמת, ובתשלום נטו מחשבים רק ימי עבודה בפועל כפול אחוז משרה.

משהו יכול לפרט ולהסביר בנושא?
מילנה
09/10/2017 12:59
שלום,
עד כמה שידוע לי קיים חוק במדינה לגבי פנסיה לעובדים שמחייב מקום עבודה להפריש לעובד לקרן פנסיה לאחר שלושה חודשי עבודה פלוס רטרו במידה והייתה קיימת קרן פעילה בחצי שנה האחרונה.

מה ניתן לעשות במידה ומעסיק אינו עושה זאת? או מבצע הפרשה חלקית מתחיל להפריש החל רק מחודש שלישי ללא רטרו?

זה חוקי בכלל?
ל.מ
09/10/2017 09:31
אני בהריון שבוע 29 נמצאת כרגע בחופשת מחלה של 30יום . קיבלתי המלצה לשמירת הריון מאורטופד ורופאת נשים. בתום ה30 יום ימלאו עבורי טפסים. במידה וחלילה ביטוח לאומי ידחה את הבקשה למיטב הבנתי.

ממה שראיתי במקרים כמו שלי היו הרבה דחיות.

האם יש לי זכאות ואו אפשרות לתבוע מקרן הפנסיה שלי אובדן כושר עבודה?
ויקי
09/10/2017 09:21
היי

אני עובדת שעתית (ללא שישי שבת). יש לי 160 שעות מחלה, לפי החישוב שלי זה בערך 20 ימים ואני רוצה לנצל את כולם.

היום הראשון הרי לא מקבלים תשלום, אז על מנת להפיק את המירב, האם האישור חייב להיות רצוף לכל הימים או שאפשר כל שבוע להאריך בלי לחזור לעבודה כמובן?
א.ק
08/10/2017 09:32
בוקר טוב

שאלה: לשכת תעסוקה נתנו הפניה לעבודה. עבדתי 3 חודשים והמעסיק לא שילם לי כלום. לא ביטוח לאומי לא בריאות שום דבר לא שעות נוספות.

2 תלושים קיבלתי - הם גם לא ברורים שלישי ביכלל לא נתן. מי אחראי על זה? כל חודש היה אומר אני עושה אני עושה...

כשבאתי הפעם אמר זהו. לכי חפשי עבודה במקום אחר. מה אני יכולה לעשות?
עורך דין
09/10/2017 09:12
בוקר טוב

זה בדיוק הזמן לקחת עורך דין ולהגיש תביעה כנגד המעסיק בבית הדין לעבודה.

בהצלחה וחג שמח
גלית
08/10/2017 09:19
חג שמח

אשמח לשאלה בענייני עבודה בעבור חברה טובה.

במידה ועובדת מוגדרת לפי שכר שעתי עם משמרות ושעות קבועות בשעות הערב - 5 משמרות ערב בשבוע ל-5 שעות למשמרת.

המעסיק דרש ממנה למשמרת של ערב סוכות להקדים בשעתיים ולעבוד כשעתיים בלבד (וזה בשל מועד סגירת העסק בערב חג). וציין שזה בכדי שהיא לא תאבד את זכותה לקבל תשלום על יום החג עצמו.

האם המעסיק יכול לדרוש מהעובדת להגיע למשמרת של שעתיים בלבד?!

תודה מראש והמשך יום טוב.
עורך דין
09/10/2017 09:10
שלום גלית

התשובה תלויה בעיקר בחוזה העבודה של העובדת ובנהלי העבודה במקום עבודתה.

בהצלחה וחג שמח

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ