פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 300
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ירין
05/07/2018 10:10
חתמתי על חוזה לשנה אבל ההתנהלות של מקום העבודה היא ביזיונית ולא מכבדת אני כבר 10 חודשים במקום העבודה והודעתי למנהלת שאני לא יוכל להמשיך . על פי טענתה אני חייב לתת 16 יום ולא אשלם כנס כספי . בנוסף בחוזה רשום שעלי להחזיר למקום העבודה את ההפרש היחסי בין השכר שקיבלתי לבין שכר המינימום . לפי החישוב שלה אני צריך להחזיר 7000 שקל!! למקום העבודה . האם זה הגיוני הדרישה הזאת , ככה לקחת מחייל משוחרר? במידה ומפטרים אותי האם עדיין יהיה חייב להם את הסכום המבוקש? והאם בכלל סעיף שכזה חוקי?

תודה מראש
אלי
05/07/2018 10:10
בוקר טוב,

יש לי התייעצות בדיני עבודה, אשמח לשמוע חוות דעת.
אשתי עבדה כסייעת בבית ספר בחוזה קצוב לשנה (כדי למנוע קביעות) במשך 3 שנים ברצף.

בשנה האחרונה נכנסה להריון ובחודש ינואר נכנסה לשמירת הריון.

בחודש מאי נולד לנו ילד, ותוך כדי חופשת הלידה אשתי גילתה שבית הספר החליט לסיים את העסקתה (במכתב סיכום שנה לכל המורים, בו נכתב שנפרדים ממנה).
האם העובדה שחוזה ההעסקה נגמר תוך כדי חל"ד מאפשר לפטר אותה בתוך החופשה?

האם בית הספר פטור משימוע פיטורין בשל העובדה שזה חוזה קצוב?
ליה
05/07/2018 09:03
בעוד חודש נגמרת לי חופשת לידה ואני רוצה להתפטר לטובת גידול הילדה. כמובן שלחתי מכתב התפטרות מסודר למעסיק והוא כבר מעביר לרואה חשבון בשביל גמר חשבון וכ'ו אבל רוצה כרגע לחתום בלשכה - מה שאני יודעת שצריך לחכות 3 חודשים ואז לחתום... מה שאני לא יודעת זה למי לפנות לאן? מה אני צריכה לקחת מהמעסיק? חוץ מהפיצויים....ולמי ניגשים ומתי?

תודה
עדן
05/07/2018 08:59
היי

שאלה בענייני עבודה - הגעתי למשמרת היום ב16:15 כמו כל משמרת , ויש סוג של קוד לבוש.

אנחנו מקבלים סרבל מהמנהל וצריך להגיע עם חולצה טישרט לבנה. היום פעם ראשונה שלא הגעתי עם חולצה לבנה אלא שחורה.

אחד המנהלים ראה ואמר שאני לא יכולה להמשיך לעבוד ככה ושאני אלך לקנות חולצה מהכסף שלי, לא הייתי מוכנה לקנות חולצה במיוחד למשמרת. אז הוא אמר שאין פיתרון ושזה לא אפשרי. אז אמרתי לו שאני הולכת הביתה.
בסופו של דבר לא עשיתי את השעות שהייתי אמורה לעשות במשמרת של היום. האם העיניין חוקי ותקין?

תודה
טדי
05/07/2018 08:57
בחוזה עבודה עבור משרה גלובלית - יש חלק של שעות בסיס + שעות נוספות. אומנם, אם מדובר במשרה גלובלית בהיקף של 80% - הרי ששעות נוספות ישלימו את כל (או חלק) מהשעות הנותרות עבור קיום של משרה מלאה (100%) ולכן האם לא מדובר פשוט במשרה מלאה ללא שעות נוספות והתשלום יהיה בהתאם.

הבעיה העיקרית שעל "שעות נוספות" להבנתי היא שלא מקבלים תנאים סוציאלים.

האם אני טועה בטענה שלי? תודה מראש לעונים
אורית
05/07/2018 08:50
היי עבדתי בחברה לפני כמה שנים בטעות הכניסו כסף לחשבון שלי בלי שאני אדע וכמובן הסכום הזה כבר בוזבז
זה מזל שזה לא סכום גדול
החברה הזאת אימללה אותי גרמה להחמרת תנאים בזמן הריון הם גרמו לי לנסוע באוטובוסים עד לחולון כאשר העבודה שלי היתה בפתח תקווה היה לכולם הסעה מפתח תיקווה אבל לי לא הסכימו לתת אחרי פעם אחת שמו אותי בחדר 8שעות אנשים בחברה שגרים בפתח תקווה עשו לי טובה נתנו לי הסעה כי אני עצמי לא יכולתי לנהוג יצאתי מהאוטו הקאתי את נשמתי ונכנסתי לבית חולים

אחרי התעללות עוד דברים שעשו ולא רק אני אומרת איך יהיה לי רצון לתת להם את הכסף בחזרה לא מגיע להם ועוד שזה בעיה שלהם שהכניסו לחשבון שלי
היום הבאתי להם 300₪ והיא כתבה בדף קטן שהיקבלה את הכסף וזה היה חוב מיד דרשתי ממינה למחוק את המילה חוב כי אני לא חייבת להם כלום.

מה אני באמת חייבת להחזיר להם או כמו שהעורך דין אמר שאני לא חייבת להחזיר?

אם הקשר שלי איתם היה טוב הייתי מתנהגת אחרת
אסתי
05/07/2018 08:49
שלום. שאלה בקשר לדיני עבודה.
עבדתי במקום עבודה במשך שנה ו9 חודשים. הצטברו לי 10 ימי חופשה. נאמר לי כי עבור כל יום חופשה אני זכאית לקבל כמו ממוצע יומי של שלושה חודשי משכורת קודמים. בפועל הסכום נמוך יותר ממה שהייתי מקבלת שעתי * 8, האם זה תקין וזו באמת אמורה להיות דרך החישוב?
בנוסף לא קיבלתי בשנה הראשונה דמי הבראה וכרגע במשכורת האחרונה הולכת לקבל. לכמה ימי דמי הבראה אני זכאית?

תודה מראש לעונים
עובדת מקצועות ...
04/07/2018 20:29
שלום רב,

אני עוסקת בתום פרא רפואי בבית חולים ממשלתי
האם ביכולתנו להתאגד למרות שזה לא שליש עובדים של כל הבית חולים? אבל זה כן יהיה כל מקצועות הפרא רפואי?

אשמח לתשובה בהקדם, תודה
תמר
04/07/2018 19:46
שלום,
בראיון עבודה הציעו לי משרה בת 9 שעות שתכלול שעות נוספות לקראת כל סוף חודש ללא תשלום
כאשר הטענה שזה שכר גלובאלי. השכר המוצע למתחיל הוא 6.5-7 אלף שח.
כמו כן יש לציין שלא יהיו ימים שאצא לפני 9 שעות העבודה.

האם מותר?

אני יודעת שאסור דבר כזה נכון?
יפעת
04/07/2018 15:35
שלום

עובדת בתור מורה במקום שמשלם שכר שעתי ולכן אין משכורת מה-20.6. חזרתי לעבודה לאחר חל"ד (15 שבועות) ב8.5. האחראית עלי אמרה שבקיץ הולכים לפטר אותנו כי החברה עוברת לבעלות אחרת וכי ניתן לחתום אבטלה, לקבל פיצויים וכדומה.

אציין שממשיכה באותו מקום אך יש בעלות אחרת.

מהכדאי לי לעשות מרגע הפיטורין? וכיצד עושים זאת? זה בסהכ חודשיים שלא עובדת

מציינת שבחופש אקבל תלושים ממקומות אחרים שעברתי בשנת הלימודים בתור מורה וכן משלמות שכר יחסי בחופש.
רותם
04/07/2018 15:34
היי,

אני בהריון ועובדת כבר מספר שנים בשתי עבודות שונות במסגרת שעתית.

באחת העבודות כמות השעות דינמית מאוד לפני צורכי המערכת. בשגרה בממוצע מעל 5 שעות ביום, ואילו בחודשים יולי אוגוסט כמות השעות יורדת ביותר מחצי... יש לי מספר שאלות:

1. האם מותר להם להוריד לי את כמות שעות העבודה בזמן שאני בהריון? הירידה בכמות השעות היא לא בגלל שאני בהריון, אלא בגלל צורכי המערכת והיתה כך גם בקיץ שעבר. פשוט חבל לי שיפגע בדמי הלידה.

2. בנוגע לשעות לבדיקות. בגלל שימי העבודה מאוד
דינמיים האם מגיע לי את ה-20 שעות או את ה-40 שעות?

3. בעבודה השניה שלי כמות השעות קבועה: יומיים בשבוע אחר הצהריים, בכל יום 4 שעות עבודה (סהכ 8 שעות בשבוע). שם גם מגיעות לי השעות לבדיקות? האם מגיע לי רק בתנאי שהבדיקות נעשו בימים ושעות העבודה הקבועים?

תודה רבה רבה!
בת חן
04/07/2018 15:32
שלום רב עורך דין נכבד,

בבניין שלנו מועסקת מנקה פעמיים בשבוע מזה כ14 שנים. מקבלת סכום חודשי כ500 ש"ח ומשלמים עבורה ביטוח לאומי כחוק.

איננו מרוצים מתיפקודה, מעוניינים להחליפה בחברת ניקיון. מה החישוב שעלינו לעשות עבור הפיצויים? איך עניין ימי החופש או המחלה נכנסים לזה אם בכלל? רישום של חופשות שנלקחו אינו קיים..
למי עלינו לפנות?
אורלי
04/07/2018 15:30
הבן שלי עובד כשליח עם אופנוע,,,
הוא עצר ברמזור ואישה פשוט נעצרה בו והעיפה אותו עם האופנוע ,,,
המזל, שהוא לא נפצע קשה ונכון להיום, הוא מאוד כואב - במיוחד הברך שקיבלה מכה רצינית ואפילו האופנוע נחת עליה ,,,,
נכון להיום, עברו 6 ימים והבוסים של הבן שלי - מחברת השליחויות , מנסים לשכנע אותו לעבוד בשישי ובשבת כי אין להם עובדים.

הבן שלי קיבל מהרופא, חופשת מחלה עד 23/7/2018
ובכל זאת, כל כמה שעות, הבן מקבל טלפון מאיזה בוס ( הם שלושה שותפים ) , בנסיון לשכנע אותו לעבוד ,,,, למרות שהוא מסביר להם שכואב לו והוא לא יכול.
האם זה חוקי שהם ככה מבקשים ממנו לעבוד ?
אור
04/07/2018 12:54
שלום, התחלתי לעבוד לפני כ8 חודשים במשרת סטודנט
הדרישה הייתה ל-3 משמרות בשבוע והודגש כי בתקופת מבחנים יש התחשבות ויתאפשר להגיש משמרות לפי שיקול דעתי (רק לא להיעלם למשך חודש) ,אך זה לא צויין בחוזה.
בתקופת המבחנים הקודמת ניתנה האפשרות ללא כל בעיה.
אך כעת בתקופת מבחנים הנוכחית הוצב לי אולטימטום או 3 משמרות בשבוע לפי החוזה או שאני מוזמן לעזוב. חשוב להדגיש שזה היה נושא מאוד חשוב עבורי מאחר ולפני כניסתי לעבודה ידעתי שתקופה זו בעייתית ולא אוכל לתת 3 משמרות כפי שדורשים.
ישנם סטודנטים נוספים שנכנסו לעבודה באותו תנאי וגם מהם דורשים כעת את אותו הדבר.
האם אוכל לטעון להרעה בתנאים/הפרת הסכם אף על פי שאינו מצויין בחוזה בכתב?
במקרה של פיטורים, האם אוכל לטעון לפיטורים שלא כדין?
מיטל
04/07/2018 10:43
שלום, רציתי לדעת האם עובדים מתחת לגיל 18 צריכים להביא אישור מרופא על בריאותם. אני רוצה להעסיק עובד ואני לא יודעת אם אני צריכה אישור בריאות. אופי העבודה - בין היתר הרמת ציוד קל.
תודה ,
מיטל
אלין
04/07/2018 10:40
רציתי לשאול מה החוק אומר בעניין אישור מעסיק בעניין יציאה לחו"ל לעובד שעובד משמרות.
לצורך העניין, עובד בתחנת דלק שכל שבוע שולח למנהל ימים בהם יוכל לעבוד וימים בהם לא יכול, מודיע למעסיק כי לא יכול לעבוד שבוע הבא עקב יציאה לחול. האם המעסיק יכול למנוע מהעובד לטוס, על אף העובדה שזה לא בא על חשבון החופשה השנתית?
חיה
04/07/2018 10:23
שלום, פוטרתי מהעבודה ולא קבלתי משכורת על שבוע האחרון שעבדתי (יום אחרון היה 8/5/18) וגם לא קבלתי פיצויים (עבדתי שם לשנה). הם לא עונים לי לטלפון ולא חוזרים אלי. מה עלי לעשות?
ליזי
04/07/2018 09:47
הייתי בחופשת לידה עד לפני חודש וחצי והודעתי על המשך חל"ת.

התכנון היה לחזור אחרי החגים.

החלטתי שלא מתאים לי מסיבות אישיות והודעתי על התפטרות לצורך גידול הילד.

השאלות שלי הן כאלה:

1- האם עליי לתת ימי הודעה מוקדמת? הריי אני לא עובדת ממילא וממילא אני בחל"ת אז למה צריך הודעה מוקדמת? האם החוק מחייב אותי במקרה שלא חזרתי לעבודה?

2- תוך כמה זמן מותר לי לעבוד במקום עבודה אחר? מתי מותר להתחיל?

3- יש עוד דברים שאני צריכה לדעת על ההתפטרות מהסוג הזה?

נראה לי שהבוס שלי מנצל את זה שאני לא יודעת דברים.
ס.ע
04/07/2018 09:28
בוקר טוב

אני נמצאת במהלך טיפולי פוריות כבר כמה שנים ללא ילדים, מנהלת חנות. אני נמצאת תחת המון לחץ וזה מקשה עליי לא מבחינת תפקוד בעבודה אלה יותר בגוף ולדעתי זאת אחת הסיבות שמקשה עליי להיקלט .

בנוסף המנהלת שלי שמעליי מתייחסות אליי בגועל ומזכירה לי בכל ישיבה צוות שאני לא אותו בן אדם שהכירו לפני מספר שנים שהשתנתי , ולא מתפקדת כפי שהייתי קודם .היא מזכירה לי בכל פעם שאני לא מוגנת ויכולים לפטר אותי בכל שלב שירצו אבל היא לא עושה את זה, היא רוצה שזה יבוא ממני ושאני אגיד לה שאני רוצה לעזוב . וקשה לי עם זה מאוד היחס המשפיל, וחוסר לב שלה איך שהיא מדברת אליי. אני כן רוצה לעזוב ולא להישאר במקום כזה שמורידים אותי ומתייחסים אליי ככה ! אבל הבעיה היא
שאני צריכה את הכסף של הפיצויים כדי להמשיך בטיפולים ולכן לא יכולה לעזוב מרצון חופשי .

אני כרגע נמצאת בדילמה רצינית , חשבתי לדבר עם המנהלת ולהסביר לה את המצב הרגיש שאני נמצאת בו ומה שאני עוברת ולבקש שיתנו לי מכתב ואם זה לא יעבוד לעשות משהו שבחיים לא חשבתי שאני אעשה זה לאיים בהפצת ההקלטה שיש לי שהיא אומרת לי את הדברים שהיא אמרה בקשר לטיפולים.

מה אני אמורה לעשות? חייבת עצה טובה ומעשית של עורך דין מנוסה בתחום.
עדן
02/07/2018 20:48
שלום, כיצד יש לחשב פיצויים במידה ועובד פוטר ממקום עבודתו לאחר 5 שנות עבודה שמתוכם עבד שנתיים במשכורת גלובאלית ו3 שנים עבד כשעתי?
נניח העובד הרוויח בממוצע כ4800 שקל ב3 שנים הראשונות ובשנתיים שעבד גלובאלי הרוויח 8000 שח? מחשבים ממוצע 3 משכורות אחרונות כפול ותק עבודה(5 שנים לצורך העניין)? או שמחשבים בהתחלה את ה3 שנים כשעתי בנפרד ואחר כך את השנתיים כגלובאלי בנפרד? ועוד שאלה קטנה, כמה מס לוקחים על פיצויים? תודה רבה!
עורך דין
04/07/2018 09:16
שלום עדן

על מנת לחשב פיצויי פיטורים בצורה מדוייקת בעת סיום יחסי עבודה יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס שיעשו את הבדיקה לפי חוזה העבודה ותלושי השכר של העובד.

על מנת לקבל הערכה של סכום הפיצויים ניתן לעשות שימוש במחשבון המופיע באתר זה.

בהצלחה
חני
02/07/2018 16:49
היי יש לי שאלה אשמח למענה.

לפני שבועיים הוצאתי ימי מחלה עד יום שישי האחרון בעקבות טיפול שיניים.

ביום שישי אמרתי למנהלת שלי שנגמרו ימי המחלה ושתשבץ אותי חזרה בסידור, היא אמרה שהמנהל אזור רוצה שאבוא לשיחה ביום ראשון (לא ראו בעין יפה את הימי מחלה שלי), אתמול הודיעו לי שהשיחה נדחתה להיום, ואז נדחתה ליום שלישי, ושוב נדחתה ליום רביעי.

רציתי לדעת אם לא מגיע לי כסף על הימים שלא שובצתי בסידור מיום ראשון ועד יום רביעי בעצם עד השיחה?
עורך דין
04/07/2018 09:14
שלום חני

תלוי מה היא מסגרת ההעסקה שלך. בגדול, אם את עובדת במסגרת משרה מלאה ובשכר גלובלי - מגיע לך תשלום על הימים בהם חיכית בבית.

בהצלחה
ליאת
02/07/2018 16:45
הי
אשמח להתייעץ בענייני עבודה
עובד שמלאו לו במקום עבודה 11 חודש ושבוע, מדובר בעובד מן המניין לאחר חצי שנה הועבר פרוייקט וכממלא מקום למשהי שיצאה לח.לידה
שזו חזרה מח.לידה מלאו לו 11 חודש ושבוע והוחלט לא להמשיך את העסקתו משיקולי חוסר התאמה לתפקידים אחרים בחברה.
הוצא לו סיום עבודה בהסכמה בתנאי פיטורין
השאלה היא כזו :
מ חשוב שיהיה רשום במכתב .
הובטח לו תשלום על הודעה מוקדמת על מנת שיוכל להגיע לשנת עבודה מלאה ואז לחתום .
האם הוא רשאי לקבל מהמעסיק פיצוי פיטורין?
האם יש לו זכאות לקבלת דמי הבראה?
אשמח לקבל מענה
תודה
עורך דין
04/07/2018 09:13
שלום ליאת

לעובד עומדות כל הזכויות של עובד שפוטר מעבודתו והוא זכאי לקבל פיצויי פיטורין כחוק.

בהצלחה
אינס
03/07/2018 20:27
שלום לכולם,

אם עובדת קבעה משמרות (דרך חברת כוח אדם) הגיע לכל הימים אך באחד מהימים "שכחו" להודיעה לה על ביטול עבודה והיא חיכתה להסעה במשך שעה וחצי צריכים לשלם לה על יום עבודה הזה? חצי יום? את השעה וחצי שחיכתה?

כוח אדם הודעו בכך ששחכו להודיעה אך שום תשלום עבור יום זה לא הגיעה.
עורך דין
04/07/2018 08:03
שלום אינס

אם העובדת הגיעה לעבודה והעמידה את עצמה לרשות המעסיק, עליו לשלם לה שכר עבודה מלא במקרה של ביטול יום עבודה.

בהצלחה
אודליה
03/07/2018 20:30
אני מחלימה מסרטן ומנסה לחזור לאט לחיים רגילים הכוללים יציאה לעבודה.

עד כה קיבלתי קצבה מאובדן כושר עבודה דרך הפנסיה.
האם קצבה זו נפגעת גם אם אעבוד כ 40% משרה? יש לי אישור מרופא תעסוקתי לא לעבוד יותר מ 18 שעות בשבוע.

בנוסף מוכרת ע'י ביטוח לאומי ב100% נכות, ו70% אובדן כושר עבודה.
עורך דין
04/07/2018 08:02
שלום אודליה

אני ממליץ לך לפנות לקרן הפנסיה שלך ולבדוק את תנאי הפולסיה של אובדן כושר עבודה על מנת להבין מה הן הזכויות שלך במקרה של עבודה במשרה חלקית.

בהצלחה ורק בריאות
סתיו
03/07/2018 20:34
היי, אשמח לעזרה. !
אני כשלושה חודשים וחצי לאחר לידה. אני לא מעוניינת לחזור למקום עבודתי( ותק של חצי שנה) אני מתחילה ללמוד באוקטובר במכללה. הודעתי למעסיק שאני לא ממשיכה בעבודה עקב לימודים. עכשיוו ידעתי שיש את העיניין שלהגיד שלצורך גידול הילד, אבל חשבתי שזה לא רלווטי עבורי כיון שאני.מתחילה לימודים ולא אוכל להיות זכאית לאבטלה..עכשיו הבנתי שזה קשור גם לפיצויים!
1.אז כמה שאלות:
2.מגיע לי בכלל פיצויים?(ותק של חצי שנה)
3. האם טעיתי שאמרתי עבור לימודים?
אני צריכה לשלוח עכשיו מכתב התפטרות, מה לכתוב בו? יש אפשרות להציל את המצב כשכני אכתוב מכתב לצורך גידול הילד(כי הרי אמרתי כבר למעסיק שאני מתחילה.ללמוד)?
תודה!!

נ.ב
יכלתי להמשיך לעבוד שם.במקביל ללימודים אבל החלטתי שלא כדי שיהיה לי כמובן יותר זמן לטפל בילד..זה רלוונטי?
עורך דין
04/07/2018 08:01
שלום סתיו

עם ותק של חצי שנה במקום העבודה לא מגיע לך לקבל פיצויים בכל מקרה.

עדיין, עשי שימוש בזכותך להתפטר לצורך טיפול בילד שאז יקל עליך לנסות ולקצר / לבטל את תקופת ההמתנה לדמי אבטלה. כתבי מכתב התפטרות שמציין כי את מתפטרת לצורך טיפול בילד.

יש באתר זה כתבה המסבירה את הנושא לעומק.

בהצלחה
ג'ני
03/07/2018 20:35
בבקשה לענות רק מנסיון. הבן שלי עוד שבוע בן 8 חודשים. בסוף החודש אנחנו עוברים לגור באור עקיבא ואני עובדת בתל אביב. אני רוצה להתפטר ולקבל דמי אבטלה החל מהיום הראשון (ללא תקופת המתנה של 90 יום). הבנתי שאם אני מתפטרת לצורך גידול הילד אני חייבת לעשות את זה עד 9 חודשים מהלידה.

השאלה הראשונה שלי היא: אם אני מתפטרת בגלל מקום עבודה מרוחק ממקום המגורים (מעל 40 ק"מ) , האם גם את זה אני חייבת לעשות תוך 9 חודשים מהלידה או שאני יכולה לחזור לעבודה נניח באוקטובר (אחרי 11 חודשים מהלידה) ולהתפטר שבוע - שבועיים לאחר מכן ולהיות זכאית לדמי לידה החל מיום ההתפטרות או שבגלל שעברתי את התקופה של ה 9 חודשים אז זו כבר לא תחשב לסיבה מוצדקת להתפטרות שתזכה אותי לאבטלה מהיום הראשון?

שאלה שניה היא: האם צריך להתקיים תנאי נוסף להתפטרות בתוך 9 חודשים מהלידה לצורך גידול הילד כדי להיות זכאית לאבטלה מהיום הראשון? כלומר האם אני צריכה במכתב התפטרות לציין שההתפטרות היא גם לצורך גידול הילד וגם להגיד שהסיבה היא מעבר למקום מגורים מרוחק, ולהגיש את ההתפטרות עד 9 חודשים מהלידה?

אשמח אם למישהו יש מס' טלפון בביטוח לאומי ששם אוכל לברר בוודאות את החוק בעניין הזה.

תודה מראש!
עורך דין
04/07/2018 08:00
בוקר טוב ג'ני

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם ימלאו לו 9 חודשים (וחשוב להקפיד על הזמנים) שאז יעמוד לזכותך כל הזכויות של עובדת שפוטרה. לגבי דמי אבטלה - צריך לחכות 90 ימים בכל מקרה, אך ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ולנסות לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.
בהצלחה
שגית
03/07/2018 22:47
שלום רב (סליחה .. ארוך.. אך נחוצה המלצה...)

עובדת משרד הבריאות, מאובחנת ADHD מזה שנים ומטופלת תרופתית 24/7 בתסמונת, מתקשה יותר ויותר בשנים האחרונות להתמודד בסביבת עבודתה לאור הגברת עומסים בלתי מידתית לכל הסקטור שלה, ועל אחת כמה וחמה נתנו אותות עליה.
הקשיים עמם היא מתמודדת רב תחומיים,ופועל יוצא הן בשל לקותה, והן בשל אקלים ארגוני לדבריה פוגעני.

היא פנתה להנהלת מקום עבודתה לקידום זכויותיה להתאמות אחרי שמעולם זכויותיה לא הוצגו לה כזכאית, בעוד היא שיתפה את קשייה, ואבחנתה ולו בכדי שתובן.... ויאותרו קריאות מצוקותיה....

רופא תעסוקתי המליץ על קו מנחה של מתן התאמות למגלותיה, בדמות הפחתת עומסים.

מאז שפנתה פנתה להנהלה, נדרשה 3 פעמים תוך שנה אחת! לחדש ולשלוח מכתבים מעודכנים מהפסיכיאטר שלה, (בעוד לא מדובר כאן על מחלה דינאמית, אלא מצב קבוע לרוב...) יתרה מזאת, הבקשה האחרונה, טענה כי הועדה הרפואית של משרד הבריאות מבקשת לדעת אילו התאמות ספציפיות, ממליץ הפסיכיאטר המטפל.

הפסיכיאטר סירב ! להכנס לרזולוציות אלו , שאין הן מתחום סמכותו.

1. האם אין כאן טעם לפגם , פגיעה בעובדת ובזכות הסיוע בתהליך התאמות מצד ההנהלה?

2. מה מקומה של הוועדה הרפואית של משרד הבריאות אחרי המלצת הרופא התעסוקתי ? והאם הועדה הינה הליך מחוייב מציאות?
3. האם רשאי המעסיק לעכב המשך מתן התאמות?
4. כיצד ניתן לסייע לפונה, המתקשה ועברה לאחרונה קריסה נפשית בעקבות קריסת כל משאבי החוסן שלה לאור חווית הסלמה מצטברת ששברה אותה.
עורך דין
04/07/2018 07:45
בוקר טוב שגית

האם המלצותיו של הרופא התעסוקתי היו המלצות זמניות? המעסיק, כל מעסיק, חייב לכבד המלצות של רופא תעסוקתי לקיים אותן. באשר להמשך השאלה שלך, המקרה מצריך בדיקה מעמיקה וחסר הרבה מידע בנתונים שהבאת. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
מעיין
03/07/2018 20:24
שלום רב!
ברצוני להתייעץ לגבי עו"ד שטיפל לי בהליך משפטי בדיני עבודה שהתחיל לפני קרוב לשמונה שנים שבסופו ניצחנו בפסק הדין לפני כ-7 שנים ועדיין לא קיבלתי כלום ממה שמגיע לי,
עורך הדין פעל גם דרך הוצאה לפועל לקבלת הכספים אך לא צלח,
במשך כל השנים האלה אני מרגישה שהתיק שלי תלוי באוויר הוא כל הזמן דוחה את הטיפול בעינייני דוחה את השיחות וההודעות שלי ולא חוזר עם תשובות.
בפעם האחרונה דיברתי איתו לפני כחודשיים והבטיח לי לבדוק את העיניין מול ביטוח הלאומי ומאז אין מענה מצידו על הטלפונים וההודעות שלי,
בנוסף ידוע לי שהנתבע כן בקשר עם העו"ד שלי בהתיעצויות טלפוניות
השאלה שלי מהם זכויותי במקרה כזה וכיצד עלי להמשיך לפעול??
א.ס
03/07/2018 20:24
שלום רב
נמצאת בחופשה לידה ללא תשלום. מעוניינת להגיש מכתב התפטרות למעסיק הנוכחי שאני מטפרת לטובת גידול הילד. (בת 5 חודשים).
השאלה הראשונה היא האם חודש הודעה מוקדמת יכול להיות כשאני עדיין בחופשת לידה?
האם אני עדיין יכולה לחפש עבודה שתתאים לי בשעות? ואוכל להתחיל מיד אפילו שלא הסתיימה ההודעה המוקדמת?
מורן
03/07/2018 20:23
שלום..רציתי לדעת בבקשה אם מעסיק יכול להגיד לעובד בכל שיחה תתפטרי אנחנו נאלץ שתתפטרי או שימוע ופיטורים ? ביקשתי לעבור תפקיד כבר שנתיים ואומרים שאין מה להציע ולפניי שנה אמרו שימוע ופיטורים ובעקבות זה המשכתי והשנה שוב ביקשתי לעבור תפקיד והשנה אמרו תתפטרי(ביקשתי את מה שהם מבקשים בכתב ברור שלא ירשמו את זה) ..
האם זה חוקי ?
ומה הפתרונות שלי?
יש לציין שאני 6 שנים בארגון כולל קביעות.
אשמח לעזרה...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ