פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1070
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נאיל
14/01/2014 13:36
רציתי לברר בבקשה האם מותר למעביד להשלים שכר מינימום באמצעות עמלות ו/או השלמת שכר מינימום, ואם כן מה הבסיס של השכר לצרכי ביטוח פנסיוני.

אני עובד בחברה פרטית ומקבל שכר של 22.04 ש"ח, (כאשר שכר המינימום היום הינו 23.12 ש"ח לשעה), לשעה ובסוף החודש המעביד מוסיף לי השלמה לשכר מינימום וכן מוסיף לי עמלה וכשפניתי אליו הוא טען כי מותר לו לעשות כן מכח הנחיות משרד המסחר . האם הדבר הינו חוקי? תודה רבה
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 14:00
בתנאי שלאחר הניכוי שכרו של העובד לא יפחת משכר המינימום החודשי.
נ ל
14/01/2014 13:31
שלום לקחתי מבית העסק שאני עובד אצלו מוצרים בשווי של מאה שח בהפרזה .התוודאתי על כך אצל המעסיק והוא אמר לי שכדי שהוא לא יתלונן אצל הקבט שאני אתן לו 1000 כקנס והוא יסגור את העניין. הייתי שמח לסגור את העניין אך 1000 זה מוגזם ואני מפחד מרישום פלילי , מה עליי לעשות??
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 13:52
קנס כספי הוא אחת הסנקציות על עבירות משמעת שהעובד מבצע.
ניתן להטיל קנס כספי רק אם העניין מוסדר בהסכם קיבוצי (אם מקום העבודה מאורגן; אם יש ועד) ורק בהתאם להוראות שבהסכם הקיבוצי; או אם הדבר מוסדר בחוזה עבודה אישי כתוב (ברמת פירוט של עבירת משמעת ומולה הסנקציה הכספית בגינה).
אסור למעביד לקנוס את העובד על דעת עצמו, אם הדבר לא הוסדר קודם לכן באחד המסמכים שפירטתי (הסכםק יבוצי או חוזה עבודה אישי בכתב). אם בכל זאת נקנסת - זוהי הלנת שכר ואתה רשאי לדרוש את השכר ואף הגיש תביעה נגד המעביד על כך, בתוספת פיצויי הלנת שכר.
השתלמות
חדווה
14/01/2014 13:43
שאלה: האם המעסיק חייב להפריש לקרן השתלמות עבור המורה ?
תשובה: הפרשות המעביד לקרן ההשתלמות הינן מכוח הסכם קיבוצי. כדי לממש זכות, על עובד ההוראה למלא טפסים ולבקש להצטרף לקרן. זכות זו הינה של עובד ההוראה ולא של המעסיק.
על המעסיק להפריש עבור עובדי ההוראה שלו כספים לקרן השתלמות, ואין הוא יכול לסרב להפריש לעובדי ההוראה שלו כספים לקרן השתלמות.
הבעלויות מקבלות תקצוב ממשרד החינוך בגין הפרשות אלו, ועליהן להעביר כספים אלו לקרן ההשתלמות של עובדי ההוראה המנוהלת בבנק הבינלאומי.
בני גדי שאל אתכם שאלה : ״האם המעביד חייב את אישור העובד כדי להעביר כספים מהעובד לקרן ההשתלמות?״ עניתם לו שהמעסיק לא חייב את אישור העובד,אני מצאתי מידע שונה. אפשר הבהרה בבקשה?
גדי
14/01/2014 09:20
לפני כחודשיים קיבלתי מסמך המסביר שמהחודש הבא יפתחו לי קרן השתלמות. הייתי אמור לחתום עליו ולהעבירו למשרד. מכיון שאני ידעתי שאני לא מתכוון להישאר,לא חתמתי,והבהרתי למפקח שאני לא מעוניין בהפרשה הזו. בתלוש של 11/13 ראיתי שניכו לי 300 ₪ לקרן ההשתלמות,ביקשתי שבתיקון שכר יחזירו את הכסף,זה לא קרה בתיקוני שכר של 11/13 (שהיו אמורים להתבצע עד ה 16/12/13) וזה לא קרה במשכורת 12/13 ששולמה לי לפני כמה ימים. האם המעסיק חייב את אישורי בכתב כדי להפריש את החלק שלי לקרן ההשתלמות?
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 09:34
אם הוא מחויב עפ"י דין לבצע את ההפרשה אז הוא לא צריך את הסכמתך.
גדי
14/01/2014 11:20
אז למה הוא שלח לי מכתב המעדכן אותי בשינוי,למטה כתוב ״חתימת העובד״ והייתי אמור להחזיר להם את הטופס חתום? למה לבקש שאחזיר את טופס ההסכמה חתום אם אין להם שום צורך בהסכמתי,כמו ניכויי ביטוח לאומי ומס הכנסה,אני מתקשה להבין את ההיגיון שבתשובתך.
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 13:08
ניתנה תשובה.
כמו לקרן פנסיה עפ"י חוק, אין חובה לבקש את רשות העובד.
דיאנה
14/01/2014 12:29
שלום,

רציתי לדעת איך מחשבים כמה החזר מגיע לי על הוצאות העסק (עוסק פטור)?

אם יש אתר או טבלה לחישוב אשמח לקישור.
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 13:07
יש לפנות לפורום מיסים או רו"ח.
י.ר
14/01/2014 11:39
בוקר טוב

מקווה שתוכלו להנחות ולהסביר את הנושא הבא: עובדת אשר הועסקה בחוזה לתקופה קצובה של 12 חודשים. במהלך עבודתה, נכנסה העובדת להריון, ויצאה לחופשת לידה כחודשיים לפני תום החוזה בין הצדדים.

לפיכך, כאשר החוזה הגיע לסיומו, העובדת היתה למעשה בחופשת לידה, מבלי שהמעסיק מעוניין בחידושו. האם מדובר בפיטורים לכל דבר? שהרי חוזה ההעסקה הגיע לסיומו ואין כל רצון מצד המעביד לחדשו...

האם זכאית העובדת לפיצויי פיטורים? האם על המעביד לבקש את אישור משרד התמ״ת לפיטורי העובדת השוהה בחופשת לידה?
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 12:20
על אף שאת עובדת בחוזה לזמן קצוב, אם עבדת מעל חצי שנה המעסיק חייב לקבל היתר ממשרד התמ"ת ע"מ לפטר אותך.
גלית
14/01/2014 11:45
לפי סעיף 9(ז) לחוק עבודת נשים שנועד להסדיר מקרים כאלה, המדובר לדעתי על פיטורים לכל דבר ועניין ולכן נדרש אישור משרד התמ"ת על מנת לפטר את העובדת. מה שכן, אני לא עורכת דין אלא רק סטודנטית חרוצה למשפטים ומאד אוהבת דיני עבודה :-)
נטע
14/01/2014 11:34
היי...

אני עובדת מזה 4 שהים במקום מסויים כמוכרת שכירה ברשת. לאחרונה החלו אצלי כאבים בכפות הרגליים וקושי בהליכה ועמידה על הרגליים. בדיקות וצילומים הראו כי יש לי דורבנים בכפות הרגליים והדבר מצריך ללכת עם מדרסים. האם זה נחשב לפגיעה או תאונה בעבודה? האם זה משהו מוכר בביטוח לאומי?

לציין כי העבודה שלי היא בעיקר בעמידה במשך שעות ארוכות מאד על הרגליים.

תודה
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 12:16
ייתכן וניתן להגדיר זאת כמחלת מקצוע. על מנת להוכיח כי הינך סובלת ממחלת מקצוע, עלייך להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין תנאי העבודה לבין המחלה, כלומר שהמחלה ממנה את סובלת, לא נגרמה לך עקב גורמים אחרים.
אמא של חייל מש...
14/01/2014 10:14
בני עבד בתחנת דלק , במסגרת עבrדה מועדפת לחיילים משוחררים,
במשכורתו האחרונה קוזזו לו מעל 1000 ש"ח בשל טעות שעשה בתידלוק (תדלק את הדלק הלא מתאים לרכב).
לטענת הבעלים של התחנה הוא החתים אותu על טופס בו נאמר שעל טעויות כאלה יקזזו משכרו.
שאלתי היא האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 10:55
על פניו הניכוי מנוגד לחוק הגנת השכר.
אמא של חייל מש...
14/01/2014 11:16
איך ניתן לטפל בנושא ? יש גוף שיכול לתת מענה לחייל משוחרר שמן הסתם אין לו כסף לשכור עורך דין.
ראובן
14/01/2014 11:15
שלום רב, עבדתי יום אחד עבור חברה פרטית להפצה ודיוור בירושלים וטרם קיבלתי שכר ליום עבודה. דיברתי איתם למעלה מ-5 פעמים.

מילאנו טופס 101 כמה פעמים בטלפון, נתתי להם את כתובת שלי כמה פעמים והסבירו לי שישלחו את ההמחאה אלי בדואר כמה פעמים. הם מצאו אותי במערכת והופתעו שלא קיבלתי את התגמול ליום עבודה אך כנראה לא רוצים לשלם לי. ואפילו אמרו לי לא להתקשר שוב, ותכננתי לעבוד עמם יותר אבל לאחר התייחסות כזו. (!) כן רק יום אחד אבל אני לא עבד אף ליום אחד והשכר אמור להיות לפחות ₪200.

הקלטתי שיחה אחת עם מזכירה אבל מעבר לזו מבחינת הוכחות יש לי רק את מספריהם הסלולריים ושמות של ראשי צוות שאיתם עבדתי בראשון לנובמבר 2013 בירושלים. מה זכויותיי במצב? איך אוכל לתבוע את זכויותיי כבעל ואוטוטו אבא עם משפחה להאכיל? אילו עוד הוכחות אצטרך לאסוף? תודה רבה ובברכה, ראובן
יואב
14/01/2014 11:02
המעסיק שלי גובה ממני 20 ש"ח עבור עמלת העברת משכורת לחשבון שלי.
מתבטא בפער של 20 שקל בין נטו לתשלום בתלוש ובין סכום בפועל בחשבון.
האם חוקי? מה אפשר לעשות?
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 11:06
אין הדבר תקין.
יואב
14/01/2014 11:09
מה מומלץ לעשות?
מתן
14/01/2014 10:32
אני עובד שכיר בחברת הייטק קטנה בהרצליה כבר שנתיים וחצי. נתתי הודעה מוקדמת על עזיבה ב-1 לינואר. עד אז עבדתי 4 משמרות בשבוע. מנהל החברה ביקש ממני לעבוד 5 משמרות בשבוע בתקופת ההודעה המוקדמת לדבריו, בשביל לסיים מטלות ולהכשיר מחליף. האם מותר לו לאלץ אותי לשנות מסגרת עבודה של 4 משמרות בתקופה זאת? האם אני חייב להסכים לכך? מאד לא מתחשק לי לעבוד 5 ימים בשבוע בתקופה זאת, מה גם שזה לא מתאים לי מאחר ואני גם עצמאי. תודה מראש על המענה.
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 11:02
אינך חייב להסכים לשנות את מסגרת העבודה בתקופת ההודעה המוקדמת.
לילך
14/01/2014 10:23
היי.. אני עובדת בחברה מסויימת כבר חמש שנים ומקבלת מידי שנה דמי הבראה..ביגוד ומשכורת יג כרגיל . מתאריך 02/13 יצאתי לשמירת הריון . חזרתי לעבודה ב 01/14 .

שאלתי היא : האם מגיע לי לקבל דמי הבראה ביגוד ומשכורת יג על התקופה שהייתי בשמירה ? מסתבר שעכשיו שחזרתי לעבודה יש לי חוב בעבודה בסך 5000 ש"ח על כך שבמשך השמירה מקום העבודה המשיך להוריד עבורי את קרן ההשתלמות והפנסיה וכעת עליי לשלם לו בחזרה ...ז"א שאעבוד חוש וחצי כמעט ללא שכר כי השכר מנוכה לטובת החוב ולכן חשוב לי לדעת האם מגיעם לי דמי ההבראה וכו ...
תודה .
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 11:01
דמי הבראה מגיעים עבור תקופה של שמירת היריון.
נועה
14/01/2014 10:25
אני עובדת מעל 4 שנים כמזכירה מנהלת משרד ולפני שנה וחצי אחת העובדות יצאה לחופשת לידה. נתבקשתי לבצע גם את התפקיד שלה (משכורות עובדים) וקיבלתי בתמורה את השכר שהיא קיבלה היא לא חזרה מאז לעבודה. כעת פנתה אלי ההנהלה בטענה שלדעתם השכר שלי גבוה ולכן הם מעוניינים שאמשיך לעשות את המשכורות וכן תפקיד נוסף של חלוקת דואר ו"בתמורה" הם יורידו לי את התוספת שקיבלתי עבור עשיית המשכורות. האם הם יכולים לעשות מהלך כזה מבחינה חוקית?
תודה
נועה
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 10:58
נועה שלום,

מדובר בהרעת תנאי עבודה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
היידי
14/01/2014 10:34
בוקר טוב,

עבדתי אצל חברה טובה שיש לה עסק קטן ועצמאי, אחרי 3 שנים עזבתי את המקום לעיר מרוחקת, השאלה שלי היא: האם מגיעה לי פיצויים כלשהם?

לציין שהייתי עובדת שכירה לפי תלוש משכורת קבוע כל חודש.
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 10:54
היידי שלום,

כעיקרון, עצם המעבר אינו מזכה בפיצויי פיטורים, אלא יש צורך בהתקיימותן של נסיבות חריגות.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בנושא.
חיים
14/01/2014 10:25
לא ברור לי למה אני צריך לתת חודש ימים הודעה מוקדמת . אם החברת כ״א שאני מועסק בה במקום העבודה מעסיקה אותי רק שבע חודשים . נכון אני כבר שנתיים עובד באותו מקום אבל החברה הקודמת שדרכה עבדתי שנה וחצי פיטרה אותי ונתנה לי את כול מה שהגיע לי . אני מבין שעתה פתחתי דף חדש חברת כ״א החדשה שקלטה אותי איננה ממשיכה את הוותק שצברתי והיא גם החתימה אותי על מסמכים שאני מתחיל לגמרי מחדש .....
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 10:52
חיים שלום,

עליך ליתן הודעה מוקדמת למעסיק הנוכחי שהינה חברת כוח אדם.
הילה
14/01/2014 10:40
לפני כ 3 שנים הבוס שלי הבטיח לי שעושה לי קרן השתלמות,
כעת התפטרתי ממקום העבודה לאחר 13 שנות עבודה לצורך גידול תינוקת שנולדה לי ולאחר בירור בחברת הביטוח התברר לי שלא עשה לי כלל קרן השתלמות, מה עלי לעשות, האם יש לי זכות לדרוש זאת?
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 10:52
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי,
משרדנו עומד לרשותך.

עו"ד אריק שלו
arik.shalev@law-shalev.co.il
ייעוץ אישי- 073-2505384
איציק
13/01/2014 20:49
אימי פקידה של מנהל כוח אדם בעירייה מסויימת האם מותר לי להיות עובד עירייה או שיש כאן ניגוד מאינטרסים יש לציין שהתפקיד נמצא במחלקה אחרת בעירייה ולא קשור אליה
מוריס
14/01/2014 10:38
אין לך שום בעיה לעבוד בעירייה גם אם האמא שלך עובדת שם... אם היא היתה ראש העיר זה אולי לא היה נראה טוב, אבל אין מניעה להיות עובד שכיר בעירייה שמעסיקה גם את אמא שלך. למה חשבת שתהיה בעיה בכלל?
יוסי
14/01/2014 10:28
שלום,

הנני בן 62.
עבדתי 37 כעובד מדינה טכעת אני ממתין ליציאתי לפנסיה בחודש הבא.

לפני 6 חודשים חליתי, כתוצאה מכך נעדרתי מס' חודשים מהעבודה, ולאחר מכן עבדתי רק בחלק מהחודש בשל מצב בריאותי. רוב ימים החסרים כוסו מימי המחלה.

בצמוד לכך, נפגעתי בתאונת עבודה - תאונת דרכים ונעדרתי 3 חודשים נוספים.

בתוך כך הופניתי לוועדה רפואית של עובדי המדינה שקבעה 56% נכות עם הפסקה מיידית של עבודתי.

במקום העבודה המליצו לי לעכב את פרישתי בחודשיים, כך שאקבל תוספת אחיות בפנסיה. ובחודשיים אלו אקבל מבנק ימי המחלה של מקום העבודה משכורת חלקית.

כיום אני נמצא באותם החודשיים.

קיבלתי כעת תלוש משכורת ואני מגלה כי בתלוש רשום כי אני כובד כעת שליש משרה!! זאת מבלי שיידעתי דבר על העניין.

שאלתי:

האם הפנסיה שלי נפגעת כתוצאה מחודשי ההיעדרות ( מחלה ותאונת עבודה)?
האם ההמתנה של חודשיים הנ"ל הסבה לי נזק נוסף? ( האם מקום העבודה עשה לי תרגיל?)

מה אני יכול עשות כעת ?

אני ממש לחוץ ולא יודע מה לעשות.

תודה רבה
,
אריה
14/01/2014 08:21
ברשותי קרן השתלמות אשר הכספים הוטפים שבה מועברים באמצעות סוכנות ביטוח. יש גם סוכן של החברה אשר נכפה עליי באמצעות המעסיק.
האם אני מחוייב לנהל את הקרן באמצעות הסוכן או שמא אני יכול לדלג עליו, ורק ההזרמות יהיו באמצעות הסוכנות?
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:35
השאלה אם מדובר בהטבה מטעם המעסיק או בחובה להפרשה לקרן השתלמות.
אריה
14/01/2014 08:43
נמצא בחוזה.
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:59
אם מדובר בהטבה בחוזה עבודה (ולא חובה מכוח הסכם קיבוצי) הרי שהמעסיק הוא זה שקובע את דרך העברת התשלומים לקופה.
רחל
13/01/2014 23:56
אם העוזרת שלי לא עבדה עקב מחלה האם אני צריכה לשלם לה?
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:36
בהתאם לצבירת המחלה שלה, אך ממילא יום המחלה הראשון אינו בתשלום.
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 08:38
באם יש לזכותה ימי מחלה צבורים, אזי עלייך לשלם לה בהתאם, עבור היום הראשון אין תשלום, עבור היום השני והשלישי 50% משכרה הרגיל, ומהיום הרביעי ואילך 100%.
עמית
13/01/2014 20:57
אני עובדת . הוצעה לי משכורת יפה עבור יום עבודה בבחירות מקומיות. הבוס שלי לא אהב את הרעיון. מה החוק לגבי העניין? תודה רבה.
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:37
המעסיק לא חייב לאשר לך יום חופש, אך מוטב להגיע להבנות בעניין.
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 08:36
עמית שלום,

המעסיק הוא זה שמחליט לגבי ניצול של ימי החופשה, אזי הוא רשאי לסרב לך לקחת יום חופש.
רחל
14/01/2014 00:00
אם עוזרת הבית יוצאת בגלל המעסיק שלה לחופשה ,האם צריך לשלם לה? לציין שהיא עובדת פעם בשבוע.
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:35
יש לשלם דמי חופשה בהתאם.
אלי
13/01/2014 20:42
שלום רב,
אני עובד בעבודת משמרות.

פוטרתי בנובמבר.התבקשתי להמשיך לעבוד על סוף דצמבר. ועבדתי.

בתלוש השכר האחרון שלי הופחת ממנו "תשלום הודעה מוקדמת" (אם משכורתי היתה 10K אז נניח הופחתו 4K, וכן הופחתו תשלומי פיצויים...וכד')

האם הפחתה זו היא כתוצאה מכך שבעצם עבדתי באותו החודש ?! למה הופחתה ממשכורתי הודעה מוקדמת ופיצויים ?
מה עליי לעשות כעת? (המעסיק ניתק קשר)
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:33
לא ברור ממה נובעת ההפחתה אם אכן עבדת את מלוא תקופת ההודעה המוקדמת.
יש לעיין בתלושי השכר על מנת להגיע לתובנות.
משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אריק שלו
14/01/2014 08:32
אלי שלום,

על פניו אין הצדקה לקיזוז בנסיבות המתוארות.
פנה למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בהתאם.
גזר
13/01/2014 18:15
אני יודע שזאת בדיחה עצובה וכנראה אין לי מה לעשות, ננסה בכל מקרה: אני עובד בחברה שעוסקת בבניית אתרי אינטרנט בתור מתכנת כבר שלוש וחצי שנים. הגיע ראש צוות חדש שמהיום הראשון לא הסתדרנו. הבנתי שהסוף שלי בעבודה מתקרב. לא אמרו לי כלום אבל פרסמו מודעת דרושים למציאת מתכנת במקומי. מצאו מחליף ובלי בושה הביאו אותו למשרדים והציגו לו את הפרוייקטים שאני עובד עליהם אתמול והיום.

היום בסוף יום העבודה הודיעו לי כי יש לי שימוע ביום חמישי הקרוב. ברור לי שזה לפני פיטורים ואין לי מה לעשות וכי השימוע הוא רר רק פרוצדורה ולא יותר מזה וכי אין לו משמעות ולא אוכל למנוע את פיטורי.

עדיין, אשמח להבין מכם האם יש לי טעם לנסות להלחם או לעשות משהו, למרות שאין לי רצון להשאר במקום עבודה שלא רוצה אותי ואין לי ספק שאמצא עבודה טובה לא פחות, די מהר.

אז מה עושים? ללכת לשימוע ומה? הרי הגורל נגזר. מה החוק קובע לגבי מעסיק שמתנהל ככה?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 18:20
שלום,
למרבה הצער, פררוגטיבה של המעסיק לפטר את עובדיו בכפוף לשימוע כדין, גם אם הסיבה אינה מוצדקת.
גזר
13/01/2014 18:40
ומה לגבי הבדיחה של קיום שימוע אחרי שאני כבר מכיר את המחילף שלי? אין מה לעשות עם ההתנהלות הבזיונית הזאת?
עורך דין ארז כהן
14/01/2014 08:32
ניכר כי מדובר בפיטורים שלא כדין.
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לבירור מעמיק.
גילית
13/01/2014 18:08
שלום

הודיעו לי כי אני מפוטרת כחלק מקיצוצים בחברה.

אני בהריון בשבוע החמישי ובעת שהודיעו לי אמרתי להם כי אני בהריון - הם אמרו שזה לא משנה וכי זכותם לפטר אותי כי לא אמרתי להם לפני כן שאני בהריון.

מה זכויותי? האם אני יכולה לתבוע אותם על פיצויים?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 18:17
גילית שלום,

פיטורי אישה בהריון שעבדה מעל 6 חודשים במקום העבודה, אסורים לפי חוק עבודת הנשים אלא אם כן ניתן היתר ממשרד התמ"ת.
ניתן לתבוע פיצויים עד 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
פני למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר והכוונה בהתאם.
יעל בכר
13/01/2014 17:00
ילדתי בתאריך 18/9/13 עבדתי שנה וחצי לפני ולאחר חופשת הלידה התפטרתי בשביל לטפל ברך הנולד ולפי החוק בדיוק. קיבלתי מהמעסיק מכתב פיטורין בלי תשלום פיצויים, המעסיק מתחמק ממציא כל מני תרוצים ועד היום לא קיבלתי פיצויים אנא עיזרו לי למצות את זכויותי!
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 17:13
אכן הנך זכאית לפיצויי פיטורים לאור התפטרותך לצורך טיפול בילד.
ניתן לפנות למשרדנו בטלפון או במייל לצורך סיוע בעניין.
מיכל
13/01/2014 16:56
האם המעסיק שלי יכול לכפות עליי לצאת לימי חופשה על מנת שלא יצברו לי יותר מ5 ימי חופשה במהלך כל ימי עבודתי..? כלומר כרגע יש לי 5 ימי חופשה וכל חודש אני צוברת יום אחד - והוא כופה עליי לנצל יום אחד כל חודש כדי שישארו לי תמיד צבורים 5 ימים. תודה
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 16:59
המעסיק הוא הקובע את מועדי ניצול החופשה, תוך התחשבות בעובד, כאשר לפי חוק החופשה אינה ניתנת לצבירה משנה לשנה אלא בהסכמת המעסיק שאז ניתן לצבור עד שנתיים של ימי חופשה.
אור
13/01/2014 16:41
שלום רב,

הנני עובדת בחברת פלאפון, התחלתי לעבוד בתאריך 7.11.13 בקורס הסמכה לנציגי שירות ומכירה, ולאחר מכן העבירו אותי למרכז שירות ומכירה הנמצא בראשון לציון.
בתחילתו של הקורס חתמתי על חוזה, בו אני מתחייבת לעבוד 12 חודשים, אלא אם כן אני מתפטרת ואז משלמת קנס - 2,500 ש"ח.

מאז שהתחלתי לעבוד, הנני מרגישה אפליה מצד המנהל שלי וחוסר סבלנות כלפיי.

אוסיף גם שכל יום בשבוע הנני עובדת מעל 9 שעות, וכל יום שישי.

אלו פרטים שלא יידעו אותי בהם - שנשארים לעבוד גם אחרי שהמרכז נסגר, שיש חובה להגיע ל"מסיבות אגף" ללא תשלום, שהפסקת צהריים יכולה להתקיים גם בשעה 17:00 בערב, ועוד תנאים שאם ידעתי שקיימים - לא הייתי חותמת על חוזה כזה.

מה שעוד אציין שכואב לי מאוד, הוא שמכריחים אותנו להגיע לעבודה 10 דק לפני שאנחנו יכולים "להחתים כניסה" במחשב. אמנם אלו 10 דק בלבד אך למשך תקופה זה כסף שלא משולם לי.

אני מעוניינת להפסיק לעבוד אך לצערי אין לי יכולת לשלם סכום כה גבוה.

האם לדעתך אפשר לא לשלם את הקנס ?
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 16:58
ניתן לנכות את הקנס באופן יחסי לזמן שנותר להשלמת ההתחייבות.
באפשרותך לנסות לדבר עם החברה לצורך ביטול הקנס.
יקיר
13/01/2014 16:39
שלום וברכה
אני עשיתי ברשת YELLOW עבודה מועדפת.
עבדתי שם 12 חודשים בדיוק.

כידוע על 12 חודשים מקבלים דמי הבראה.

יש לציין כי ב-3 חודשים האחרונים לא עבדתי חודשים מלאים
זאת אומרת בחודש 11 עבדתי כ-13 ימים ובחודש 12 (האחרון) עבדתי רק 5 ימים.

רציתי לדעת האם עדיין הנני זכאי לקבל דמי הבראה? ואם כן איך עושים את החישוב
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 16:58
יקיר שלום,
אכן הנך זכאי לדמי הבראה בהתאם לאחוז משרתך.
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 16:57
עדיין הנך זכאי לדמי הבראה באופן יחסי לחלקיות משרתך.
אלכס
13/01/2014 16:28
שלום רב,

אני עובד בחרת הייטק מצליחה ואני מקבל שכר גלובלי. אני מבצע תפקיד שטח ובו רוב הזמן אני עובד יותר מ-12 שעות.

הכי הרבה עבדתי פעם 20 שעות ברצף.

כל פעם שאני מתלונן על השעות המרובות המנהלים אומרים שזאת העבודה ואין מה לעשות.

שאלתי היא כזאת:

מה החוק אומר במצבים כאלה?

האם כדי לשמור על מקום העבודה שלי אני פשוט צריך לספוג את עומס בעבודה ולשתוק?

האם יש לי זכויות שמגיעות לי במקרים כאלה? מה עלי לבקש \ לדרוש?

נ.ב
אין תגמול עבור שעות אלו.

תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 16:56
חל איסור על העסקה מעבר ל- 12 שעות ביום.
כמובן שהנך זכאי לגמול עבור עבודתך בשעות נוספות.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך לבירור מעמיק.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ