פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 808
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נירה
02/06/2015 12:39
עד כה הייתי מובטלת לאחר פיטורין וכעת תקופת האבטחה הסתיימה, אני בת 56 מתקשה מאוד למצוא עבודה מתאימה וברצוני לבקש מעתה הבטחת הכנסה מביטוח לאומי, שאלה - האם בלשכת התעסוקה ימשיכו להציע לי באותו האופן עבודה שאינה בשכר נמוך מזה שעבדתי בה קודם או שהם יכולים להציע לי מעתה ולדרוש ממני לקבל כל עבודה ויהיה עלי לקבלה גם אם תהיה בשכר נמוך מזה שקיבלתי קודם לכן? תודה
נועה
02/06/2015 08:47
שלום. אם הבעלים מוכר את הסניף ואומר שאני צריכה לעבור לסניף אחר, בו לא עבדתי בעבר, ולא מתאים לי מכמה סיבות (מרחק, סביבת עבודה, שעות ומשמרות שונות...)
האם אני יכולה להתפטר מהסיבה שהוא משנה לי את תנאי ההעסקה? והוא יצטרך לשלם לי פיצויים?

תודה מראש!
עורך דין
02/06/2015 12:12
שלום נועה

במקרה שאת מתארת, למרות שחסרים פרטים רבים בשאלתך, סביר מאד שתוכלי להתפטר בדין מפוטר. בכל מקרה מומלץ שלא לקבל החלטות או לפעול בדרך כלשהי בטרם קבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
סיון
02/06/2015 08:09
חייבת מישהו שיכול לעזור לי עם זה, עבדתי כמלצרית במסעדה השכר הוא 30 שקל לשעה מהטיפים בלבד ויום שבת 40, לא שילמו לי נסיעות, גם בימי שבת שנאלצתי להגיע במוניות, לפני כשבועים המסעדה נסגרה, ללא התראה מוקדמת, מאז חייבים לי כסף והמעסיקים שלי פשוט מסננים אותי מיום ליום, וגם מתחמקים, מדובר בכסף שחור לא קיבלתי תלוש משכורת.. האם אפשרי לעשות משהו? יש לי הודעות שמוכיחות שחייבים לי כסף.
עורך דין
02/06/2015 12:11
שלום סיוון

בטח שאפשר וצריך לעשות משהו, ויפה שעה אחת קודם. אם יש לך חברות וחברים נוספים שעבדו עמך ונמצאים באותו מצב, מול שוקת שבורה, התאגדו יחד ופנו אל עורך דין התמחה בדיני עבודה לצורך טיפול בקבלת הכספים שמגיעים לכם. מכתב מעורך דין בדרך כלל פוטר את הבעיות במקרים אלה. כמובן שאת יכולה לפנות לעורך דין גם לבדך.

בהצלחה
אבי
02/06/2015 08:05
שלום אני עובדה במפעל מזה כמאט 5 שנים ב24/4/2015 קרתה לי תאונה אישית שבר בגב תחתון הייתי מאושפז 4 ימים בבית חולים וקיבלתי חודש ימים חופש מחלה מבית החולים
המנהל שלי הפיץ עלי דברים שקרים בפני העובדים הוא לא היה איתי בקשר כל התקופה שבה הייתי בחופש מחלה לאחר חזרתי לעבודה העניש אותי במשך שבוע ימים לאחר השבוע חזרתי למקום העבודה הקבוע שלי והגשתי לו צוו מילואים כמובן שהוא נידלק על הרעיון מכריח אותי לא להתייצב למילואים וכמובן הענישו אותי על כך
כמובן שאני משתדל לאסוף הוכחות כרגע והסיפור סופר בקצרה יש עוד הרבה דברים שהוא עושה שהם לא ראוים
הייתי רוצה לדעת אם יש לי עילה לתביע כלשהי
עורך דין
02/06/2015 12:09
שלום אבי

אני ממליץ לך להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, ולפעול רק לאחר שיחה עם עורך דין! התנהלות המעסיק אינה ראויה וזאת בלשון המעטה.

בהצלחה
אודרה
01/06/2015 13:22
יש ברשותי 4 ימי מחלה שהחלו ביום חמישי "ונפלו" על סופ"ש וחג כך שלמעשה לא משלמים לי על שום יום. האם אני יכולה לבקש מהמעסיק שיחשיב את ימי המחלה מהיום השני שרשום באישור כך שיחשב לי לפחות יום מחלה אחד בתשלום לאחר החג? במידה ולא האם אני יכולה לבקש מהרופא שימציא לי אישור חדש עם ימים אחרים ולהגיש אותו ?
עורך דין
02/06/2015 07:02
שלום לך

ימי המחלה נספים בצורה קלנדרית, כולל שישי שבת ואם יום המחלה נפל על חג שבועות אז גם הוא נספר. ככה זה.
אודרה
02/06/2015 08:46
אם כך מה קורה לגבי היום חג שלפי החוק יש לשלם בגינו 100% למרות שלא עובדים, וזה גם היום הרביעי של המחלה.. ושנית, מכיוון שמדובר במחלת ילד האם אני רשאית לבקש שלא לפדות את כל ימי המחלה במלואם אלא רק חלק מהם?
תודה מראש.
עורך דין
02/06/2015 12:08
שלום שוב

את אמורה לקבל תשלום עבור יום החג במקרה זה.
מורן
02/06/2015 11:49
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה. האם במהלך 3 החודשים נצבר לי ימי החופש? עד כמה שידוע לי מגיע לי את כל התנאים הסוציאלים כי פה טוענים שלא מגיע לי וזה דיי מכעיס. אשמח לתשובה מהירה. תודה
כרמי
02/06/2015 10:23
יש לי תלושי שכר שחסרים בהם נתונים,הובהר לי שאני יכול לתבוע את המעביד על מתן תלושי שכר לא תקניים,השאלה שלי היא כזו : הקנס על העבירה הזו,עובר אלי או למדינה?
חילולילי
01/06/2015 14:36
התחלתי לעבוד ב 10-5-2015
3 ימים בשבוע א,ב,ג, משעה 9:00 -17:00 (חצי משרה)

ברצוני לדעת אם לפי חוק מגיע לי לקבל דמי חופש בגין שבועות

אודה לכם על מתן תשובה כאן בפורום ובמייל.
עורך דין
02/06/2015 07:03
שלום לך

עובדת בעלת ותק הפחות מ-3 חודשים במקום עבודתה אינה מקבל תשלום עבור חגים - כך לצערך.

בהצלחה
חילולילי
02/06/2015 09:10
אם מדובר בעובד לפי שעות ולא עובד חודשי, כך הבנתי מהחוק.
לא כך ??
נגה
25/05/2015 14:14
עקב מחלתי עלי להיעדר למשך חודש בלבד מדי שבוע ביום רביעי כדי לקבל טיפול רפואי בבית חולים. עפי המעביד איני זכאי לדמי מחלה,משום שימי ההיעדרות אינם רצופים . הבנתי שבמקרה כזה יש להתייחס לכל ימי היעדרותך לשם טיפול רפואי כאל היעדרות אחת, ולחשב את דמי המחלה בהתאם לכך- האם זה נכון.
יש התייחסות לחוק בכך?
ומה לגבי אם לקחתי יום מחלה נוסף יום אחרי בגלל שלא חשבצי בטוב לאחר הטיפול ולקחתי יום מחלה נוסף..אם לאורך כל הטיפולים - גם זה יחשב לרצף?
טל
02/06/2015 08:49
נוגה היי.
אני באותה בעיה אשמח לשמוע אם קיבלת תשובה
עורך דין
25/05/2015 15:33
שלום נגה

למיטב זכרוני עניתי לא מזמן לשאלה דומה, והתשובה לא משתנה. חוק ימי מחלה אינו נותן מענה לשאלתך, שכן לפי החוק עבור יום המחלה הראשון לא מקבלים כל תשלום ואילו עבור בימים השני והשלישי מקבלים 50% מהתשלום. הבעיה במקרה שלך היא עם היום הראשון שלמעשה חוזר על עצמו לאורך זמן עקב הטיפול. אציין שוב כי איני מכיר פסקי דין שעסקו במקרים דומים, אך לעניות דעתי חייב להיות פתרון לכך, שכן הדעת וההגיון אינם תופסים מקרה שבו את כעובדת תקופחי ושכרך יפגע בצורה די משמעותית בעקבות היעדרויות חוזרות ונשנות לצורך טיפול רפואי. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, במסגתרו עורך דין שאליו תפני יצטרך לנבור במאגרי פסקי הדין על מנת למצוא מענה לנושא שהעלת.

אני מאחל לך רק בריאות
פאינה
01/06/2015 17:24
שאלה... האם מגיעים לי דמי הבראה כלשהם??? במידה והתפטרתי לאחר חופשת הלידה לצורך הטיפול בילד, וחופשת הלידה ארכה ארבעה וחצי חודשים והבנתי שהוותק מצטבר והגעתי לשנתיים כמעט... זאת אומרת חסר רק חודש לוותק של שנתיים.
והאם ימי חופשה מצטברים גם בחופשת הלידה ? ומה עם שי לחג?
עורך דין
02/06/2015 07:18
שלום פאינה

וודאי שמגיע לך לקבל דמי הבראה - לכל עובדת בישראל בעלת ותק של שנה לפחות מגיע לקבל דמי הבראה לפי חוק וללא תנאי.

בהצלחה ובוקר טוב
דקלה
01/06/2015 17:21
אני עובדת כסייעת בגן פרטי 15שנה ברציפות,שעות עבודתי בין7-17/00 חמישה ימים בשבוע,שאלתי כמה ימי חופשה מגיעים לי לוותק שלי,והאם חמי החופשות שהיו לגן במהלך השנה (פורים,חנוכה,חול המועד וכו״)לא מתכוונת לימי שבתון כמו פסח וראש השנה ,האם ימים אלה יורדים מהחופשה השנתית?אלו חופשות שנקבעות על ידי המעסיק וידועות מראש כבר בתחילת שנה
עורך דין
02/06/2015 07:16
שלום דקלה

שימי לב כי את מועסקת 10 שעות ביום ולכן צריכה לקבל מדי יום תשלום עבור שעות נוספות. לפי הוותק שלך, עליך לקבל 28 ימי חופשה שנתית. ולא, החגים שציינת לא אמורים לרדת ממכסת החופשה שלך, אלא אם המעסיק הודיע מראש כי הוא מוציא אותך לחופשה כוללת גם ימים אלה.

בהצלחה
שרית
01/06/2015 15:55
שלום רב, הועסקתי דרך מועצה מקומית במשך שנתיים. נשלחו אליי מיילים לשלוח פרטי קרן השתמות. הייתה אי הבנה מאחר והעברתי פרטי קרן של משרד החינוך והם ביקשו להעביר פרטים של קרן נוספת / אחרת. כיום אינני מועסקת דרך המועצה אלא דרך משרד החינוך. המועצה מסרבת לשלם רטרו קרן עבור 3 שנים. מהם זכויותיי?
עורך דין
02/06/2015 07:14
שלום שרית

סביר ביותר כי מגיע לך לקבל את הכספים רטרואקטיבית, ככל שהתשלומים היו מעוגנים בהסכם עבודה מסודר. פני לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא. סביר כי מכתב של עורך דין יעשה סדר ויפתור לך את הבעיה.
בר
01/06/2015 17:24
יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובות ולומרק על חלק מהן:

1. אני כרגע בחודש שביעי+7 (שבוע 30), תאריך הלידה המשוער הינו 5.8 בע״ה, מעוניינת לצאת לחל״ד כשבועיים לפני התאריך המשוער, כלומר ב22.7, כיצד ייחשבו לי דמי הלידה? הרי לא אעבוד את כל חודש יולי.

2. היום אני עובדת בדיוק שנה במקום העבודה שלי, דמי ההבראה משולמים אצלנו בחודשים יולי/אוגוסט, בחודשים אלו כנראה שאהיה בחל״ד, מי אמור לשלם לי את דמי ההבראה? (בהתחשב בעובדה שלאחר חופשת הלידה אני לא מתכננת לחזור לעבוד באותו מקום)

3. האם בחודשים של חופשת הלידה מופרשים לי כספים לפנסיה?

4. האם במידה ואני מתפטרת לאחר חופשת הלידה אני זכאית לקבל פיצויים?
(בהתחשב בעובדה שאני עובדת שם כבר שנה)

5. האם לאחר הלידה בע״ה אני אמורה לגשת למשרד הפנים לרשום את הילד?

6. האם מגיע לי לחתום אבטלה לאחר חל״ד???

תודה מראש וסליחה על השאלות הרבות
עורך דין
02/06/2015 07:12
שלום בר

1. לפי שכרך ב-3 החודשים האחרונים לעבודה.
2. המעסיק ישלם לך דמי הבראה.
3. כן.
4. בהתפטרות לצורך טיפול בילד - עד הגיעו לגיל 9 חודשים. כן.
5. כן.
6. לא, את עובדת...

בהצלחה
מיכל
01/06/2015 17:26
אני כרגע בשבוע 41. ככל הניראה יהיו לי עוד כמה ימים לפני הלידה בחודש יוני שבו אני לא עובדת.

חשוב לציין כי אם אני לוקחת ימי מחלה אני מקבלת שליש מהמשכורת שלי. (רוב המשכורת היא שעות נוספות).
ועכשיו השאלה- אם אני אקח עכשיו ביוני עד הלידה (נאמר שבוע בערך) של ימי מחלה, האם זה יכנס לשקלול וישפיע על דמי הלידה שלי?

במידה וכן, אני שוקלת להפעיל כבר "חופשת לידה".
תודה רבה
עורך דין
02/06/2015 07:10
שלום מיכל

באפשרותך לבקש שלא להכליל חודש שבמהלכו היית בחופשת מחלה בחישוב דמי הלידה, תוך שאת מציגה לפקידי המל"ל את אישורי המחלה ותלושי שכר של חודשי עבוד המלאים. לרוב ישנה התחשבות מלאה בכך שכן המצב נפוץ מאד.

בהצלחה
סיון מרסיאנו
31/05/2015 23:27
אני עובדת בחברת מנויון זו חברת דואר פרטית -דוורית לכל דבר , עד שבוע 31 להריון עבדתי הלכתי המון לחלוקת הקו שלי סחבתי עגלה כבדה התכופפתי הליכה ועמידה ממושכת על הרגליים ולא ניתן למצוא לי עבודה משרדית הגשתי בקשה לביטוח לאומי כולל מכתב מאורטופד שאינני יכולה לעמוד על רגל ימין כי בכל פעם שהתאמצתי היו לי כאבים נוראיים באגן ברגל ימין ובבטן .ביטוח לאומי לא אישר לי שמירת הריון שלח לי מכתב אולי להוציא ימי מחלה ממי אני מוציאה את הימי מחלה אני כבר שבוע 38 וכבר נכנסנו למשבר כלכלי
עורך דין
02/06/2015 07:05
שלום סיוון

את צריכה לפנות אל הרופא שמלווה את ההריון שלך ולבקש ממנו אישור על שמירת הריון - אם יאשר לך את זה בכתב, סביר שגם המוסד לביטוח לאומי יאשר זאת. האפשרות זאת טובה בהרבה מהאפשרות להוציא ימי מחלה.

אם אין ברירה, הרופא המטפל הוא הגורם שנותן לך ימי מחלה.

בהצלחה ורק בריאות
סיון מרסיאנו
01/06/2015 14:17
אבקש לקבל תשובה מה עליי לעשות אם במידה ואין ימי מחלה
ח.ד
01/06/2015 11:45
שלום רב, לאחר תקופה בת שנה וחודשיים במסעדה החלטתי להתפטר. הלכתי באמצע משמרת לאחר ריב גדול עם הבוס. לאחר יומיים החלטתי לפנות אל המעסיק ולתת לו שבועיים מאחר וטען כי הולך להוריד לי כסף על זה שעזבתי וזה דחה את ההצעה. האם מותר לו בכלל להוריד לי כסף מהמשכורת על כך שעזבתי? האם מותר לו לדחות את ההצעה ואין זה נחשב כפיטורים? זאת ועוד לאחר כשנה נזכר לפתוח לי קרן פנסיה והיום כאשר בדקתי התוודעתי כי כלל אין לי כל קרן פנסיה אך להוריד את הכסף הוא הוריד, מה אפשר לעשות במצב כזה?
עורך דין
02/06/2015 07:01
שלום לך

למעסיק אסור להוריד כסף משכרך אם אתה נותן לו הודעה מוקדמת כחוק.

לגבי הפנסיה, באפשרותך לשלוח למעסיק מכתב דרישה לקבלת הכספים ובהמשך אף להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
מירי
01/06/2015 11:53
אדם שנמצא בתאונת עבודה, ולאחר התקופה בה שהה קיבל איבחון מרופא תעסוקתי כי אינו כשיר לעבוד בעבודה פיזית,אלא אך ורק במשרדית למשך ה 4 חודשים הבאים לפחות.

לאחר שיחה עם מנהלו נמצא כי אין לו עבודה משרדית לתת לו ( העבודה בה עסק היא פיזית).

ביקש המנהל לאחר מכן שיגיע שוב, ויזדכה על הציוד, משמע פיטורים, אך טרם קיבל מכתב התפטרות בטענה כי " תגיע ונסגור עניינים וגם תביא ציוד".

השאלה הנשאלת היא האם לפי חוק יכול המעסיק לזכות אדם על ציוד טרם קיבל מכתב התפטרות?

והאם מציע לו עבודה אחרת משרדית והאדם אינו רוצה ומסרב בה , אך הזדכה כבר על הציוד ולא קיבל מכתב התפטרות . המעסיק יכול לתעתע בו?
עורך דין
02/06/2015 07:00
שלום מירי

אנסה לעשות קצת סדר. לאחר קבלת מכתב המלצות של רופא תעסוקתי ובו מופיעות מגבלות המוטלות על העובד, המעסיק חייב למצוא לעובד עבודה המתאימה למגבלותיו במידת האפשר. היה ולא יוכל לעשות זאת, לעובד עומדת הזכות להתפטר בדין מפוטר וקבל פיצויים מלאים.

אם המעסיק יציע לעובד עבודה חלופית מתאימה והעובד יבחר שלא לקבלה, לא יוכל לממש את זכותו כאמור לעיל.

בוקר טוב
שרית
01/06/2015 17:27
היי.. זה הולך להיות קצת ארוך

אז ככה... קיבלתי את הדמי לידה... סכום מגוחך לחלוטין... החוק היבש אומר שעושים ממוצע של 3 חודשים אחרונים... מה קורה במידה ובחודש האחרון חודש תשיעי לא עבדתי כי היה לי כבר ממש קשה ונגמרו לי הימי מחלה...עדיין עושים ממוצע? אפשר להגיש לביטוח לאומי ערעור על זה?
ודבר שני... החופשת לידה שלי מסתיימת עוד שבועיים, אני לא מתכננת לחזור לעבודה. העבודה מאוד רחוקה לי מהבית וזה לא מסתדר.

אני רוצה להתפטר לטובת גידול הילדה. השאלה היא איך אני עושה את זה? מתי אני מגישה את המכתב פיטורים? כשנגמרת החופשת לידה? ואיך זה עובד מול ביטוח לאומי? הבנתי שאפשר לקבל את האבטלה רק 3 חודשים אחרי שנגמרת החופשת לידה, זה נכון? בנתיים אפשר לקבל הבטחת הכנסה או משהו כזה? או שחיים 3 חודשים בלי משכורת?

תודה
עורך דין
02/06/2015 06:54
שלום שרית

אפשר להגיש ערר על כל החלטה של המוסד לביטוח לאומי - בהחלט.

התפטרות לצורך טיפול בילד - את יכולה לעשות זאת בכל שלב, באמצעות מתן מכתב התפטרות והודעה מוקדמת לפי חוק. במקרה כזה תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה.

וכן, תקופת ההמתנה לדמי אבטלה הנה 3 חודשים, אלאאם תקצרי או תבטלי אותה באמצעות פניה למל"ל.

בהצלחה
שלי
01/06/2015 11:43
אולי פה יקבל הסבר...!!
עובדת בחברה כל שהיא בין 4 5 שעות ביום
במשך שנתיים ו 6 חודשים נכון להיום
מציעה את עניין הפיטורים על הפרק .
מכיוון שמחפשת משהוא במשרה מלאה
ולהם אין לתת לי ...!
פניתי לחברת הביטוח שלי "כלל"
כדאי לברר על כמה אני עומדת שם
וכמה מגיעה לי כשיתפטר
נאמר לי שהמעסיק שלי שילם רק בחודשים
1.2015
2.2015
3.2015
4.2015
למרות שאני עובדת שם מאז שנת
סוף 2013
האם או רשאי להפריש מתי שבא לו ?
הסכום עומד עכשיו על 1500 1000 שח שזה כולל
את קרן פנסיה ולאחר 35 אחוזים שנלקחו ואמר שכלום לא בטוח שהחישוב שעשה עשוי להשתנות
כי לא בדיוק יודע כמה לוקחים מס
הגיוני ?
עורך דין
02/06/2015 06:51
שלום שלי

המעסיק צריך להפריש לך כספים לפנסיה כעבור 3 חודשים (רטרואקטיבית) אם היתה לך קרן פנסיה ממקום עבודה קודם או כעבור 6 חודשים וקדימה, אם לא היתה לך קרן פנסיה. במקרה שתיארת המעסיק עבר על החוק. באפשרותך לשלוח לו מכתב דרישה להשלמת הכספים.

בהצלחה
פיטורין
מ.ב
01/06/2015 11:39
שלום וברכה !!

פוטרתי מהעבודה 22.05.15
עכשיו הבוס היה עושה לי ולכל העובדים תמיד משחקים במשכורת . תמיד ביקשנו ממנו שיתן ובפועל לא עשה את זה . היה מוריד ימים שעבדו. שעות נוספות לא משלם . הוריד לנו את המשרה ב6 ימים לחמישה ימים וכו' . המשכנו לעבוד רק בגלל שהיינו חייבים כסף .
עכשיו שפוטרתי מהעבודה אני ודע שלפני שהוא ישלם את הפיצויים הוא יחתים אותי על טופס שאין לי תביעה נגדו . אבל אני כן מעוניין לתבוע אותו על התנאים שהוא עשה לנו .
מה עלי לעשות ? האם לחתום ?
וכן הוא ימרח את התשלומים של הפיצויים בהרבה תשלומים .
אני צריך הכוונה ועזרה ?
עורך דין
02/06/2015 06:49
שלום לך

לחתימה על מסמך ויתור תביעות אין הרבה משמעות אם מסמך זה נחתם בכפיה, כמו במקרה שהעלת. למעסיק אסור להתנות תשלום פיצויים בחתימה על מסמך או בכל התניה אחרת. המלצתי כבר בשלב זה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולהפגש עם עורך דין מטעמך.

בוקר טוב
יניב
01/06/2015 11:22
אני עובד ברשת חינוך במתן שיעורי השלמה בבי"ס תיכון. במסגרת העבודה חתמתי על חוזה שבו רשום שאם אגיע לבית ספר והשיעור בוטל (ללא הודעה מראש, אחרי שכבר הגעתי לבית ספר)- אני זכאי לקבל רק 50% מהתשלום.
האם סעיף כזה חוקי? אין איזה עניין שאם כבר הגעתי לבית ספר/ מקום עבודה, מחוייבים לשלם לי מלוא השכר?
תודה רבה!
עורך דין
02/06/2015 06:47
שלום יניב

איני רואה בעיה חוקית בהחתמתך על סעיף זה, למרות שתיאורתית אתה אכן אמור לקבל שכר מלא במקרה שהגעת למקום העבודה והמעסיק לא יכל לספק לך עבודה...

בהצלחה
קארין
01/06/2015 17:31
היי,
שאלה: במידה ואני מתפטרת מעבודתי בזמן חופשת הלידה ( או עד 9 חודשים מהלידה להבנתי) לשם גידול הילד ואני חתומה בחברת הביטוח על סעיף 14, האם בכל מקרה אקבל את הפיצויים? כי להבנתי סעיף זה משמעו שהעובד זכאי לכספי פיצויים בין אם פוטר ובין אם התפטר.

כמו כן: מה עלי לעשות בכדי לחתום אבטלה בזמן שהותי בבית לשם גידול הילד?

תודה מראש
עורך דין
02/06/2015 06:45
בוקר טוב קארין

בכל מקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד ובטרם הגיעו לגיל 9 חודשים תוכלי לקבל פיצויי פיטורין מלאים, כך לפי החוק, וללא כל קשר לשאלה האם את חתומה על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין והאם לאו.

בהצלחה
יואל
01/06/2015 19:14
האם עובד מחסן זכאי לביגוד/ תוספת ביגוד על חשבון החברה בה הוא עובד?
עורך דין
02/06/2015 06:43
שלום יואל

ניתן להניח כי במקרים מסויימים כן ובמקרים אחרים לא. אין תשובה חד משמעית.

בהצלחה
אלונה
01/06/2015 20:47
היי,
אני מעוניינת להתפטר מכיוון שבעבודה הנוכחית שלי יש צורך להיות זמינה בטלפון בשעות הערב וגם בלילה . איני יכולה עם ילד להיות זמינה בשעות הלילה . האם יש צורך לציין זאת במכתב התפטרות?

האם הסיבה הזאת מוצדקת כדי שאוכל לחתום מיד אבטלה בלי זמן המתנה של 3 חודשים?

במידה וכן , האם עליי לבקש מהמעסיק שלי כבר מראש מכתב אשר מציין שהעבודה דורשת זמינות בשעות הלילה?
תודה!
עורך דין
02/06/2015 06:42
שלום אלונה

במידה וטרם מלאו לילדך 9 חודשים מאז לידתו את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ואז אינך חייבת לתת הסברים לאף אחד. לגבי תקופת ההמתנה, הרי שאכן מדובר על 3 חודשים, אך ניתן לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי ולבקש לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה בכפוף להסבר כי אכן לא היתה לך ברירה אלא להתפטר עקב הקושי לגדל את בנך ולעבוד במקביל.

בהצלחה
אבי
01/06/2015 22:14
האם בחינת הזכאות להבטחת הכנסה תלויה כמה כסף יש למובטל בעו"ש?
עורך דין
02/06/2015 06:39
שלום אבי

בנושאי הבטחת הכנסה ומידת הזכאות שלך פנה בשיחת טלפון למוקד הייעוץ של המוסד לביטוח לאומי, במספר 6050* ותקבל את כל המידע.

בהצלחה
אילנה
01/06/2015 19:11
פנסיה
אבי
31/05/2015 18:30
שלום.עבדתי במשך 95 יום במשמרות של 5 ימים שבוע 9 שעות
לפי החישוב מגיע לי 95X14:200
יוצא 6.5
הגיוני?
כי בתלוש האחרון רשום לי רק 3 ימים

לא הופקה לי הודעה מוקדמת בכתב כולל שימוע
ניתן לתבוע לגבי זה גם במידה והודעה ניתנה בעפ"?
ולגבי יום בחירות ודמי חגים-בטופס הגשה לבית הדין אין אופציה לדרוש זאת..מה עושים?

-.בתלוש על חודש מס 2 קיבלתי ברוטו של 41 ש"ח לשעה
3 תלושים לאחר מכן בכל אחד קיבלתי 35 ש"ח לשעה
רק לאחר סיום עובד מעביד אני דורש זאת
זה ניתן?
עורך דין
01/06/2015 18:17
שלום אבי

השאלה שלך מאד לא ברורה. הבנתי כי פיטרו אותך. לא הבנתי כמה זמן עבדת ומתי בדיוק פוטרת. הבנתי כי ישנם אי סדרים בנושא השכר - לא ממש הבנתי איך ולמה. לא התייחסת כלל לחוזה העבודה שלך...

לאור כל האמור ולאור פרטי המידע שאותם הבנתי, אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין, שיבדוק את החוזה שלך, את תלושי השכר ואת נסיבות הפיטורים.

בהצלחה
אבי
01/06/2015 18:30
בסעיף הראשון שאלתי לגבי פדיון ימי החופש-האם הגיוני שבתולוש יש לי רק 3 ימים לפדיון -כשעבדתי 95 יום ולפי החישוב יצצא לי יותר

סעיף שני לגבי הודעה מוקדמת שלא נמסרה בכתב אי מתן שימוע
סעיף שלישי לגבי הורדת הברוטו בחודש 2 מ41 ל35 בצלושים שלאחר מכן
נופר
01/06/2015 11:21
שלום, אשמח לקבל עזרה בנושא אחוז משרה.
אני עובדת שעתית, ומוגדרת 65% משרה.

אני מקבלת בעבודה שלי תשובות סותרות לגבי מה אני מחוייבת לעבוד, כלומר כמה משמרות בשבוע אני מחוייבת לעבוד.

מצרפת פה את תשובתה של משאבי אנוש:

"כפי שכתבתי לך אתמול ב- 65% משרה ההתחייבות הינה על 4 משמרות בשבוע מינימום כאשר מופיע גם בחוזה סעיף המצויין כי תתבקשי לעשות משמרות נוספות / שעות נוספות ע"פ צרכי המערכת.

משמרות ושעות אלו אינן מחייבות העלאה באחוז המשרה.

לצערי אין אפשרות להתחייב רק על 4 משמרות בשבוע"

אשמח לעזרה בנושא, האם התשובה שלה היא חוקית? כלומר אם אני חתומה על 65% משרה ואני מחוייבת לתת 4 משמרות אני מעוניינת שכך המצב יישאר
כלומר יכולים להכריח אותי לתת יותר מ-4 משמרות בשבוע?

וחשוב לי להדגיש אני עובדת בחברה 4 שנים והפעם היחידה שהוחתמתי על משהו היה ביולי 2011, מאז לא החתימו אותי על דבר (כמו שהיא רשמה)
עורך דין
01/06/2015 18:25
שלום נופר

היקף המשרה הוא נגזרת של שעות עבודה. כך ולצורך החישוב משרה מלאה הנה משרה של 186 שעות חודשיות. לא ציינת מה אורך כל משמרת. כמה שעות את עובדת בחודש? לאלה יש משמעות כמובן בקביעת היקף המשרה שלך. שעות העבודה החודשיות הן שיכריעו לגבי היקף המשרה ולא מספר המשמרות.

מה שכן, אם הורגלת לעבוד 4 משמרות בשבוע לכל היותר, ובהנחה שאינך חתומה על חוזה סותר, המעסיק לא יכול להוסיף לך משמרות נוספות בניגוד לרצונך.

בהצלחה
תלושים
שוקי
24/05/2015 19:23
חג שמח!!! עבדתי בחברה מסויימת כשלושה חודשים, כל חודש היו לי בעיות של משכורת שהגיע מעבר לתשיעי וגם חוסרים בשכר, עד היום לא קיבלתי אגורה מאותם חוסרים. השאלה הנשאלת היא : האם ניתן לתבוע הלנת שכר והלנת הפרשי שכר? אחרי שבדקתי את התלושים ראיתי שהרבה נתונים לא מופיעים בהם, האם אני יכול לתבוע את ה 5,000 ₪ על כל תלוש.
עורך דין
25/05/2015 08:44
שלום שוקי

האם לא ניתנו לך גם תלושי שכר? לגבי הפרשי שכר המגיעים לך, זכותך המלאה לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר והפרשיו. הייתי ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי קודם לכן.

בהצלחה
שוקי
30/05/2015 11:39
בעיקרון ניתנו לי תלושי שכר, הבעיה היא שלא צויינו בהם התעריף השעתי של שכר הבסיס וכמות השעות שביצעתי.
האם הנתונים האלו מספיקים כדי להחשיב את התלושים הללו כתלושים לא תיקניים ולדרוש על כל תלוש סעד של 5,000 ₪ ?
עורך דין
01/06/2015 18:21
שלום שוקי

החוק מסדיר את הנושא בצורה די ברורה. כמובן שאם קיבלת תלושי שכר שאינם מדוייקים ואינם משקפים את שכרך ושעות עבודתך האמיתיים, הרי שהמעסיק בבעיה. אם הנושא מספיק חשוב לך תצטרך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, ולאפשר לעורך דין לבדוק את תלושי השכר שלך ואת חוזה עבודתך.

בהצלחה
שוקי
01/06/2015 08:08
???
יוסי
01/06/2015 00:16
שלום, אני עובד חודש באולם אירועים
הודיעו לי ביום שבת שאני מפוטר מהעבודה
שתכננתי לעבוד ביום ראשון.האם מותר לפטר עובד באסמס?
מחכה לתשובה תודה.
עורך דין
01/06/2015 18:19
שלום יוסי

אסור לפטר עובד באמצעות SMS - יש לתת לעובד זימון לשימוע, ולאחר השימוע יש לקבל החלטה לגבי המשך העסקתו. במקרה של פיטורים - יש לתת לעובד מכתב פיטורים מסודר.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ