פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 729
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ש.א
15/09/2015 10:07
אחרי 30 יום בבית שלחתי טפסים לביטוח לאומי לצורך שמירת הריון על סימפיזיוליזיס עם המלצה מרופאת נשים, אורטופד ומיון שאיבחן את הסימפיזיוליזיס.

בהתחלה לא קיבלו פעמיים בפקס את הטפסים ואז שמתי בתיבה של הסניף שלנו, במוקד אומרים שזה התקבל רק ב 7.9 ועדיין אין תשובה, אני עוד מעט חודשיים בלי משכורת!

מקווה שיאשרו לי מתה מפחד כי מצד אחד אין מצב שאני חוזרת לעבודה עם הכאבים האלה אבל מצד שני איך אפשר בלי שכר?
עורך דין
16/09/2015 11:02
שלום לך

אם הרופא אישר לך לצצאת לשמירת הריון עקב סיכון אפשרי לעובר / לך עקב מצבך הבריאותי אין סיבה שהמוסד לביטוח לאומי לא יאשר זאת, וגם במקרה שכזה ניתן להגיש ערר. בכל מקרה לא מומלץ לחזור לעבודה!! אם הנושא מתעכב פני אל סניף המוסד לביטוח הלאומי הקרוב לביתך.

בהצלחה ורק בריאות
ליאור
15/09/2015 10:09
שלום,

אודה לעזרה: אני עובדת בחברת סטארטאפ שנמכרה עכשיו ואני זכאית לממש את האופציות שלי. אני בחודש השלישי לחופשת הלידה שלי. האם יש בעיה במימוש אופציות בזמן חופשת לידה? (זה נכנס דרך תלוש משכורת ועל כן יש הפרשה לביטוח לאומי). האם זה עלול להתפרש כהכנסה ויעשו לי על זה בעיות בביטוח לאומי?

תודה מראש
עורך דין
16/09/2015 10:59
שלום ליאור

יש לפנות בנושא זה להתייעצות עם רואה חשבון על מנת לבחון את שיקולי המיסוי הרלוונטיים לעניינך.

בהצלחה ושנה טובה
אורטל אסולין
15/09/2015 13:50
של 8 שעות כול יום ממשכורת של 5 אלף ירדתי למשכורת של 1000 שקל בלחץ הם לא רוצים לפטר אותי אבל גם לא נותנים לי עבודה כי אני גרה בשדרות וגם כי אני אישה והעבודה היא באשדוד ודורשים לרוב גברים וחמושים הם נותנים לי 4 עד 7 ימים בחודש ששעות עבודה הם בן 4 ל6 שעות ורוב החודש אני בבית לא יכולה לחפש עבודה כי הם יגידו שאני התפתרתי מה עושים ??
עורך דין
16/09/2015 10:47
שלום אורטל

יש לעיין בחוזה העבודה שלך על מנת לתת תשובות לשאלתך. פני לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ פרטני.

בהצלחה
ירון
15/09/2015 19:14
שלום רב ושנה טובה.

בהסכם עבודה שנשלח לי ממקום עבודה חדש צויין כי אני מאשר מראש כל שינוי עתידי בשכר ובלבד שיהא לפחות בגובה שכר מינימום. האם זה מוגדר עפ"י החוק כהרעת תנאים אשר מזכה אותי בפיצויים כדין מפוטר? תודה מראש
עורך דין
16/09/2015 10:35
שלום ירון

זאת לא יכולה להיות הרעת תנאים בשלב זה שכן אלה התנאים וטרם הסכמת להם...

בהצלחה
מיכל
16/09/2015 10:35
בתלוש השכר כתוב החודש: סך וותק מחושב: 24.75 , האם אני זכאית למענק יובל?
בל
16/09/2015 10:13
שלום, ילדתי לפני 4 וחצי חודשים ומראש ביקשתי בעבודה חופשת לידה מוארכת של חצי שנה. כעת לקראת החזרה לעבודה החלטתי להאריך שוב את חופשת הלידה ב3 חודשים נוספים אך המעסיק שלי לא מוכן לקבל את זה ואמר שימצא מישהי במקומי אם אני לא חוזרת בזמן. האם הוא צודק או שיש לי זכות להאריך עוד את חופשת הלידה? תודה.
עורך דין
16/09/2015 10:30
שלום בל

זכותך המלאה להאריך את חופשת הלידה שלך בהתאם לחוק והמעסיק לא יכול למנו עממך להאריך את החופשה ללא תשלום והוא אינו יכול לפטר אותך אם תחליטי לממש את זכותך. תקופת החל"ת יכולה להימשך עד לרבע מתקופת הוותק שלה בעבודה, אך לא יותר משנה מיום הלידה.

בהצלחה ושנה טובה
נועה
15/09/2015 20:53
שלום,
ברצוני לדעת האם השעות שעבדתי בימי חפיפה נכנסות בחישוב גובה אחוז המשרה?
עיניין נוסף, בשבוע האחרון של סוף חודש יוני עבדתי 48 שעות על פני 6 ימי עבודה. חודש יוני הסתיים ביום ג', ועל כן התשלום עבור הימים ד'-ו' נכנס למשכורת חודש יולי. שאלתי היא, האם במשכורת יולי, יחושבו לי השעות עבודה ביום ו', שמעבר ל43 שעות שבועיות, כשעות נוספות? (כשם שיהיו מחושבות, לו השבוע היה "נופל" במלואו, באותו החודש)
תודה מראש ושנה טובה,
נועה
עורך דין
16/09/2015 10:14
שלום נועה

שעות עבודה הן שעות עבודה ואין זה משנה אם היית בחפיפה, התלמדות או כל "כינוי" אחר לשעות בהן עבדת. ולגבי שעות נוספות - חישוב השעות נעשה על בסיס יומי ולכן על המעסיק לשלם לך עבורן בהתאם.

בהצלחה ושנה טובה
מיטל
16/09/2015 10:07
אני יצאתי לחופשת לידה, ויתכן ואשאר בבית עוד 3 חודשים נוספים בלבד כי אחרי מקסימום 5-6חודשים אני נאלצת לחזור לעבודתי. האם בעלי יכול להגיש התפטרות למען טיפול בילד בהלך אותם 3 חודשים נוספים? בהם אני בבית על חשבוני? מטרת ה3 חודשים הללו היא ״חפיפה״ שלו לטיפול שוטף בילד. אני שמעתי על הרבה שעשו זאת אך אני רוצה להיות בטוחה. במידה וכן כיצד עליו לעשות זאת? רק להגיש מכתב למעסיק שלו?
עורך דין
16/09/2015 10:10
בוקר טוב מיטל

לפי החוק בעלך יכול להתפטר לצורך הטיפול בילד, בטרם הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים, ואם את עבדת כשכירה לפחות 6 חודשים רצופים כולל חופשת לידה או 12 חודשים רצופים כעצמאית, בטרם קבלת ההחלטה להתפטר.

בהצלחה ושנה טובה
מיטל
16/09/2015 10:12
גם בתקופה בה אני עדיין בבית נכון? וכיצד עליו לעשות זאת?
נגה
16/09/2015 01:34
שלום. אני בת 64.10 פרשתי מעבודתי לאחר 45 שנות עבודה במסגרת של פרישה מרצון שכללו מענק פרישה וחודשי הסתגלות.
האם ניתן לשוב לעבןדה על בסיס העסקה חלקי (לפי שעות). המערכת רוצה ואף
אני מעוניינת.
תודה על תשובתכם
עורך דין
16/09/2015 10:11
שלום נגה

אין כח בעולם שיכול למנוע מאדם שרוצה לעבוד לצאת לעבודה.

בהצלחה ושנה טובה
אנונימית מהשרון
16/09/2015 09:11
שלום, המטפלת של בני לא עובדת עבור שכר גלובאלי, אלא מקבלת שכר עפ"י שעה, כמו כן בכל יום מסיימת לעבוד בשעה אחרת כתלות בצרכינו באותו יום.
מהן זכויותיה לגבי תשלום ימי מחלה?
תודה
עורך דין
16/09/2015 10:08
שלום לך

הזכות לצבירת ימי מחלה תלויה בהיקף המשרה שלך, כאשר 186 שעות עבודה בחודש מהוות היקף משרה מלאה. מעבר לכך, לא הבנתי אם היא מקבלת שכר גלובלי או שעתי - זה לא יכול להיות גם וגם...

שנה טובה
בת-אל
14/09/2015 20:54
חג שמח,

עבדתי בחברה גדולה כשנה. במאי התפטרתי עקב אירוסין ומעבר דירה במרחק שעולה על 40 קילומטר. במכתב ההתפטרות ציינתי זאת ועל פי חוק אני זכאית לפיצויים מטעם החברה. אלא שהם לא הביאו לי את הפיצויים. ( יצא שהתחתנתי 3 חודשים אחרי דהיינו בחודש אוגוסט, אבל לא ציינתי במכתב כי זה לא היה מתוכנן אז )
כשצלצלתי להנהלת חשבונות של החברה נאמר לי שעליי לשלוח מכתב פיטורין חדש שנאמר בו שהתפטרתי עקב נישואין וזו העילה לבקשת פיצויים.

מה עליי לעשות ? והאם אפשר לתבוע אותם על הלנת שכר בכך ש 4 חודשים לא שילמו לי פיצויים?
מריה
14/09/2015 20:51
חג שמח!
נאמר לי שעל יום כיפור המעסיק מחוייב לשלם גם אם אני לא עובדת ערב חג. הייתי רוצה לבדוק אם זה נכון? ואם אפשר הסבר גם באופן כללי על תשלום חגים - מה החוק קובע מבחינת זמן תעסוקה במקום ואם חייב לעבוד ערב חג.

תודה
שקמה
14/09/2015 20:44
שלום לכולם,
חברה שלי עובדת במשרה חלקית בחברת מחשבים. בשבוע שעבר נקראה לשיחה עם המנהל בה הובהר לה שאם לא תעלה אחוזי משרה תפוטר. החברה ענתה שאין ביכולתה להעלות אחוזי משרה וביקשה למצוא פתרון יצירתי שיהיה מקובל על שני הצדדים. למחרת נקראה לשיחה שבה נאמר לה שכנראה עד ינואר מקום עבודתה מובטח ולאחר מכן תאלץ להעלות את אחוזי המשרה. ברצוני לדעת - האם החברה יכולה להתפטר כעת (ספטמבר) ולקבל פיצויי פיטורין במקום לחכות לינואר?
יעל
14/09/2015 16:02
היי , אני עובדת במקום עבודה מעל שש שנים . מרוצים ממני מאד ומכל הבחינות גם המנהלים הישירים שלי וגם העובדים שתחתיי . אשת המנכ"ל (שעובדת גם היא בעסק - עסק משפחתי) שידועה בשליטתה הבלתי מעורערת בחברה ובבעלה ולמרות שאין ביננו קשרי עבודה ישירים החליטה ככל הנראה שהבעל שלה מעריך אותי יותר מידי והפיטורין שלי כפי הנראה קרבים. רציתי לדעת האם ניתן לפטר ללא סיבה , האם הוא יכול ל"המציא" סיבה ? מה הזכויות שלי במקרה כזה אני רוצה להדגיש שאינני שואלת על הליך השימוע כפרוצדורה אלה על המהות של הפיטורין שכן הסיבה ברור לכולם תהיה מומצאת . איך אני אמורה להגיב בשימוע? תודה
עדי
14/09/2015 09:50
האם אישה העובדת בתקן של עובדת זמנית (מילוי מקום)
זכאית לחופשת לידה ודמי לידה?
טלי
13/09/2015 11:57
האם ניתן לקזז את שווי הרכב בחזרתה של העובדת מחופשת לידה מבלי להתייחס לחוק הגנת השכר ?
עמית
13/09/2015 11:37
בוקר טוב,

שאלה בנוגע לזכאות לדמי חג לעובדי שמירה ואבטחה
ידוע לי כי זכאותי לדמי חג מותנית בעבודה "יום לפני ויום לאחר החג"

באם אני נקרא לעבודה לחצי משמרת (4 שעות) ביום שלפני החג וליום מלא לאחריו האם אני עדיין זכאי לימי החג הנ"ל?
מדובר בס'9 לצו הרחבה בענף השמירה והאבטחה 2014
עובד בשכר שעתי (משמרות)

תודה וחג שמח
רעות
13/09/2015 11:28
התפטרתי בדצמבר 2014, חודשיים לאחר לידה, וזאת על מנת לטפל בבני שנולד.
על מנת לקבל קצבת אבטלה מביטוח לאומי אני נדרשת להעביר מספר טספים ובהם - מכתב אישור מהמעסיק שהתפטרתי לצורך טיפול בילד.

אני רודפת אחרי המעסיקה שלי כבר מספר חודשים והיא כל פעם מורחת אותי בטענות שונות - ובגללה אני לא יכולה להגיש תביעה לדמי אבטלה (מה שאומר שזה מספר חודשים שאני ללא שכר...).

מה אני יכולה לעשות בנידון? ביטוח לאומי מתעקש שאביא אישור מקורי ממנה...
רחל
13/09/2015 08:15
שלום רב,
הנני מורה בתיכון שנמצאת ברפורמת עוז לתמורה.
בית הספר שלנו קיבל מכתב ממשרד החינוך שאנו דורגנו במקום הרביעי ונקבל מענק דיפרנצאלי של 4300ש"ח במשכורת קיבלנו רק 3200ש"ח.כאשר המעסיק עריית ראשון גזרה קופון בטענה שצריך לשלם מס מעסיקים.
אני חושבת שגזרו לא רק לצורך מס מעסיקים אלא גם תגמולים שונים לטובתם.
האם לפי החוק מותר לעשות דבר כזה?
מהו החוק בעניין זה?
תודה וחג שמח,
רחל
פיטורין
מור
13/09/2015 00:46
אם עובד מעל לשלוש שנים..מפסיק להגיש משמרות הם תירוצים לכל פעם שאיננו מגיש משמרות.
אם מפטרים את אותו עובד צריך לתת לו פיצויים.
בן
12/09/2015 22:29
שלום, עבדתי בחברת שליחויות למשך יום והחלטתי שהעבודה לא מתאימה לי. אני רוצה להדגיש שעשיתי באותו יום את כל השליחויות על הצד הטוב ביותר.
האם אני זכאי לשכר על יום עבודה זה? תודה
איש סיסטם
12/09/2015 16:53
עבדתי בחברת הייטק במשך חודש ושמונה ימים.
המעסיק פיטר אותי בשיחת טלפון של חמש דקות.

לא בוצע לי שימוע באופן מסודר
האם אני הוא צריך לשלם פיצוי על כך שפוטרתי ללא שימוע?

תודה רבה, שנה טוב :-)
יעלה
12/09/2015 15:51
שלום רב. אני בשבוע 24 הריון תאומים, יש מצב שאצטרך לנוח עד סוף ההריון. יש לרשותי המון ימי מחלה צבורים (מעל 100 ) הותק שלי 10 שנים במקום העבודה. השאלה- האם במקום להגיש בקשה לביטוח לאומי אני רשאית לבקש ניצול על חשבון ימי מחלה? האם זה מוגבל ל 30 יום או שאין הגבלה ? ובאיזה חוק כל זה מופיע?
אציין שאני עובדת בנק במגזר הציבורי ותחת חוזה קיבוצי. הנ"ל משמעותי עבורי כי בשמירת הריון השכר שלי מאוד יפגע וכלכלית זה מאוד בעייתי לי. אשמח מאוד להתייחסותכם פלוס הפנייה למקומות המתאימים בחוק שאוכל להראות גם למעסיק. בתודה מראש
אריאלה
12/09/2015 14:23
שלום, בעלי קיבל הודעת פיטורין מוקדמת מתאריך 13/8 - 13/9. האם אמור לקבל שכר עבור החגים?
משי ויצמן
12/09/2015 13:25
אני עובדת כחמישה חודשים כמלצרית , השכר שלנו מתבצע באמצעות טיפים שמתחלקים בין כלל המלצרים שעבדו באותו היום.
ובתלושי משכורת נאמר כי אני מקבלת החזר נסיעות חודשי ובנוסף שעות נוספות ושכר בסיס קבוע.
רציתי לדעת האם זה חוקי לכתוב בתלוש משכורת שאני מקבלת החזר נסיעות ושעות נוספות למרות שאינני מקבלת זאת?
נטע
11/09/2015 19:53
בחוזה העבודה שלי נרשם: "העובד יקבל קצובת נסיעות של 'חופשי חודשי' מביתו של העובד לעבודה בכל חודש".
אני גרה בישוב מרוחק ומגיעה לעבודה ברכב פרטי היות והעבודה היא במשמרות ואין אוטובוס שמגיע למקום בשעות אלה.
כשביקשתי הוצאות נסיעה לפי דלק סרבו לבקשתי היות ונהוג בחברה עפ"י הנ"ל. מה דעת החוק בעניין?
נטע
11/09/2015 19:35
בחוזה עבודה עליו הוחתמתי בעת קבלתי לעבודה נרשם:
"הודעה מוקדמת על הפסקת עבודה: מעבר להתחייבות המופיעה בחוק העובד מתחייב להודיע למעסיק על הפסקת עבודה ביוזמתו כבר בחודש הראשון בהודעה של 3 ימים מראש, בחודש השני והשלישי שבועיים מראש, מעבר לכך - חודש מראש."

האם חוקי לדרוש מעבר להתחייבות המופיעה בחוק?
האם יש לי זכות אחרת במידה ואני מעוניינת להפסיק את עבודתי למרות האמור? חודש זה המון זמן להיות נוכח במקום עבודה שכבר אינך מעוניין בו וגם מכשיל נסיונות קבלה לעבודה אחרת שרוצה אותך זמין.
זהבה נוסינוביץ
11/09/2015 14:47
ביתי חיילת משוחררת,עבדה בחברת בת של סלקום בובקום במענה טלפוני כ5 חודשים קיבלה תלוש משכורת ובתלוש הופרשוו דמי ביטוח לאומי כ124 שקל כל חודש. קיבלנו מכתב מביטוח לאומי, שביתי חייבת 511 שקל כי לא הופרשוו דמי ביטוח לאומי בפועל למרות שבתלוש מופיע סכום ההפרשה. מה צריך לעשות בקשר לזה ....ילדה שרק השתררה צריכה להתמודד עם חוסר אמינות של חברה.... אבקש לקבל תשובה במהרה תודה
שם טוב
11/09/2015 14:26
אני עובד כ 4 שנים ו10 חודשים פוטרתי ב 2 לספטמבר 2015 האם מגיע לי מתנת
חג לראש השנה
רותי
11/09/2015 13:57
יצאתי לחלת כפוי. לפני תום התקופה מצאתי עבודה חדשה. המעסיק הראשון דורש החזר בגין ביטוח לאומי ששילם עבורי בתקופת החלת. האם אני צריכה לשלם לו?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ