פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1217
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליהי
05/08/2013 13:08
עורך דין נכבד שלום,

יש לי מספר שאלות לגבי מקום עבודה. קודם כל האם מותר למעסיק לא לשלם שעות עבודה נוספות, למרות שאני עובדת לפי משמרות ולא לפי שכר גלובלי מה שמראה את זה כשונה . והמעסיק שלי טוען שהוא הולך לפי הגלובלי שרק אם עובד יעבוד מעל 186 שעות הוא ישלם , למרות שבפועל הוא משלם לי לפי שעות עבודה ולא גלובלי.

דבר נוסף , האם מותר למעסיק להוריד את העובד ממשמרות מכיוון שהוא חולה ולא הגיע לעבודה ויש בידיו טופס מהרופא על כך שהוא חולה? והאם מותר למעסיק גם לא לשלם לו על ימי המחלה ? ודבר נוסף , האם זה בסדר שעובד שעובד בין 8-9 שעות מקבל רק רבע שעה הפסקה?
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 13:23
יש לשלם גמול שעות נוספות כדין גם לעובד גלובלי.
על אישורי מחלה יש לשלם דמי מחלה כדין.
יש לאפשר הפסקה בת ארבעים וחמש דקות.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
עומרי
05/08/2013 13:06
שלום רב, שמי עומרי פאר לפני מספר שבועות נאמר לי כי הוחלט לפטר אותי ממקום עבודתי מזה שנה. לצערי מאז ועד עתה ובכלל עוד טרם לפיטורי כבר בחוזה העסקתי יש לי התחושה שהאופן בו החברה נוהגת בי ובמרבית העובדים היא בגדר פגיעה בזכויות העובד. אשמח לקבל חוות דעתך בעניין ולהבין מה אני יכול לעשות בעניין. תודה רבה על העצות שלכם - עומרי
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 13:21
מוטב כי תפנה למשרדנו לייעוץ פרטני לשם בדיקת מהות וגובה הפגיעה בזכויות.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
בנימין
05/08/2013 11:25
שלום רב, אישתי עברה ניתוח לב - החלפת מסתם לפני כחודשיים זה כבר 4 חודשים בבית באישור רופא כחופשת מחלה, בעבודה שלה אומרים מאחר וניצלה את כל ימי מחלה במהלך השנה לכן לא מגיע לה יותר, איך אני אמורה לדעת אם יש זיכוי לקבל בדרך אחרת את חופשת מחלה בגין 4 חודשים אלה ? לידיעתכם עדיין לא קיבלנו החלטת וועדה רפואית עבור נכות דרך ביטוח לאומי. תודה מראש, בני
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 11:45
ניתן לקבל דמי מחלה נוספים באם יש ביטוח מחלה, או באמצעות המוסד לביטוח לאומי, אך הדבר כפוף להחלטת הוועדה הרפואית לצורך העניין.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 11:45
ימי המחלה מגיעים בהתאם למספר ימי המחלה הצבורים.
יש להשלים את הליכי הנכות בביטוח הלאומי. ככל שיש ביטוחי אובדן כושר עבודה ניתן להפעיל גם אותם. משרדנ ו עומד לרשותך.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
גלית
05/08/2013 11:15
שלום. האם מגיעים לי ימי חופשה ולו אחדים? אני סייעת בבית ספר מטעם עיריית ת"א. התחלתי בספטמבר 2012. אני עובדת 40 ש"ש והחתימו אותי על חוזה רק עד סוף יוני.

לסייעות שמקבלות שכר על יולי אוגוסט למרות שאינן עובדות אמרו שאין להם ימי חופשה. אך לי, שאיני משולמת בחופשת קיץ, האם מגיעם לי מספר ימי חופשה? חופשות כמו חנוכה נכפות עלי כי הילדים לא לומדים ולכן משלמים לי עליהם. האם זה עומד בסתירה לזכותי לימי חופש? אודה על סיוע בהבנת החוק בענייני. גלית
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 11:21
ככלל מועדי החופשה נקבעים ע"י המעסיק, כך שאין בעיה בחופשה מרוכזת בחנוכה.
אם זאת, הנך זכאית ל- 2 ימי בחירה בשנה לניצול חופשה.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שמעון
05/08/2013 10:53
שלום רב, ברצוני להציג את בעייתי כדלהלן: הנני עובד שכיר באחת מקופות החולים, בתפקיד לוגיסטי. אני עובד ב-75% משרה, כלומר 6 שעות עבודה.

כאשר העבודה הינה בעמידה ללא הפסקות ביניים. במהלך שש שעות העבודה ניתנת לי הפסקה בת 15 דקות. אני עובד במקום העבודה הנ"ל 10 חודשים ועליי לציין כי העבודה אומנם 6 שעות ביום אך העובדה שלא ניתנות הפסקות ישיבה נוספות,גורמת לעבודה להיות מתישה עד מאוד.

אשמח אם תסבירו לי את הזכויות שלי אחרי שראיתי כי הגשתם תביע היצוגית נגד קסטרו שלא איפשרה לעובדים שלה לשבת במקום העבודה ומצאתי דימיון כלשהו... בתודה מראש, שמעון ספיר. נ.ב. ישנם עובדים נוספים המועסקים באותה המשרה, אבל במשרה מלאה בת 8 שעות עבודה.
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 11:06
באם במסגרת העבודה יש אפשרות לשלב ישיבה מבלי לפגוע בעבודה שאז יש לאפשר ישיבה והפסקה באם אין אפשרות יש לבצע את העבודה ללא הפסקה בהתאם לחוק ולהודעת שכר העבודה בעניין הפסקות.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
מלכה
05/08/2013 10:40
השיחה החלה 17 מאי 2012 04:01 מלכה אלימלך שלום לכם יש לי משפט בבית משפט המחוזי בחיפה אני מבקשת שיבוא עיתונאי זה עינין חשוב אנא צרו איתי קשר ל- 0549559645 היום 19:04 מלכה אלימלך ערב טוב !!!

אני אלימלך מלכה אבקש שכתבה זו תפורסם אפילו את העובדים העיוורים הנהלת המפעל לא רואה ממטר העובדים במפעל מגדל אור מאסו בקיצוצים בשכר והקימו ועד. להפתעתם, הם גילו שדווקא במפעל מוגן הם זכאים לפחות הגנות מאשר במפעל רגיל אור קשתי 03.08.2013 20:335הוסף תגובה באמצע השבוע עברה נטליה דסיאטניק בין העובדים במפעל המוגן "מגדל אור" שבקרית חיים, והזמינה אותם לחדר צדדי, כדי לשטוח את תלונותיהם על הנהלת המפעל.

דסיאטניק וכ-140 העובדים במפעל הם עיוורים וכבדי ראייה. החדר הקטן התמלא תוך דקות ואנשים עמדו בחוץ וחיכו לתורם לדבר. סיפור רדף סיפור: יחס מתנשא, קיצוצים לא מוסברים בשכר העלוב ממילא והתעלמות מהעובדים במפעל שאמור לתמוך בהם. כאשר ניסה אחד המנהלים לפזר את ההתכנסות, קמה זעקה, אגרופים הונפו. מאוחר יותר סיפרו כמה מהעובדים שהמפגש שיחרר אצלם משהו - הם מפחדים פחות.

בכמה מחדרי העבודה ב"מגדל אור" עובדים בסגנון של פס ייצור, קצת כמו בסרט "זמנים מודרניים". כמה מהעובדים עושים את אותה עבודה במשך שנים רבות. בחדר אחד מחדירים פתילים בנרות זיכרון, באחר גוזרים ומקפלים שרוולי פלסטיק, המשמשים מכשירים בחדרי ניתוח, ובמורד המסדרון מחדשים טלפונים ומלחימים חוטי חשמל ללוחות אלקטרוניים.

בדומה לנטליה דסיאטניק, רוב העובדים, כ-85%, נושאים תעודת עיוור. לשאר לקויות אחרות אך לכולם אחוזי נכות גבוהים. כמה מהם באים למפעל בהסעה מאורגנת, אחרים באוטובוס (ולפעמים שני אוטובוסים), אך כולם מתייצבים לעבודה בשמונה בבוקר בדיוק. רשמית יום העבודה מסתיים בשעה אחת, אך יש עובדים שנשארים לשעות נוספות. לדברי העובדים, היחס של הנהלת המפעל אליהם הידרדר בחודשים האחרונים. "על כל תלונה אומרים שאם לא טוב לנו, אנחנו יכולים ללכת הביתה או למצוא עבודה בחוץ”, אומרת דסיאטניק, "אבל לעיוורים אין כמעט אפשרויות כאלה". לדברי מלכה סאחורי, "אנחנו באים לעבוד עם דמעות ולא מפסיקים לבכות. פעם זה היה בית, מקום שהקשיבו לנו.

היום אני לא יודעת איזו מכה אני אקבל". פועלים בכניסה למגדל אור, השבוע פועלים בכניסה למגדל אור, השבוע. צילום: עבדאללה שמא עוד כתבות בנושא המדינה מתעלמת כשנתיים מדו"ח שהנחה לסגור מוסדות למוגבלים06.07.2013 | 20:19 המשכורת במפעלים מוגנים מורכבת משכר בסיס שמעביר משרד הרווחה ומגמול בעד עבודה (גב"ע), שאופן חישובו אינו מעוגן בחוק. לרוב גובה הגמול נקבע לפי הכנסות המפעל והתפוקה של העובד. הכעס ב"מגדל אור" פרץ כאשר עובדים גילו במפתיע כי הנהלת המפעל ניכתה ממשכורתם של רבים מהם את המרכיב שמשלם משרד הרווחה, המסתכם במאות שקלים. אחרים גילו כי מרכיב הגב"ע בשכרם צנח ב-50%. המשכורות כאן, כדאי לזכור, נעות בין כמה מאות שקלים לכ-1,500 שקלים בחודש.

התסכול של העובדים גבר לאחר שכאשר ביקשו לברר את העניין, לא קיבלו תשובות ברורות. לאחר שהתעקשו, נמסר להם ביחס לשכר הבסיס, כי זהו הנוהל של משרד הרווחה, אך לא הוצג להם שום מסמך המפרט את אותו נוהל. גם הבקשות שנציג המשרד יבוא ויסביר להם את מהות השינויים או את זכויותיהם, נענו בשלילה. אלה מביניהם שניסו לברר מדוע קוצץ מרכיב הגב"ע במשכורתם, מספרים כי נאמר להם "מי שרוצה כסף כדאי שיילך לחפש מקום אחר", וגם: "אין לכם מה לדאוג, עוד מעט יקוצצו המשכורות של כולם". בדפי המידע על "מגדל אור" מודגש כי "האדם תמיד במרכז", אמירה שמעלה חיוך עצוב על פניהם של כמה מהעובדים. "אנחנו עובדים כמו סוסים, אבל מתייחסים אלינו כמו כלבים", אומר אחד מהם.

לפני כמה חודשים הם בחרו ועד שייצג אותם, אך ההנהלה סירבה להיפגש עם חברי הוועד ומינתה בעצמה עובדים מכמה מחלקות, שרק אתם חברי ההנהלה מדברים. לפי הנוהל של משרד הרווחה, ש"מגדל אור" מסתמך עליו, עובד מקבל תשלום על כל יום בו עבד חמש שעות לפחות, בתנאי שעבד 12 ימים בחודש לפחות. סמנכ”ל "מגדל אור", עודד בשן, אמנם הדגיש בשיחה אתו, כי המפעל פועל לפי הוראות משרד הרווחה, אך האם צודק לשלול מעובד אשר עבד באחד הימים רק ארבע שעות ו-50 דקות את כל התשלום של משרד הרווחה? בשן מוכן להגיד רק שהמפעל "מחויב לעובדיו" וכי הוא פועל לפי ההנחיות.

ואולם, לפי תלושי השכר של כמה מהעובדים, גם בין אלה שעבדו את מלוא המכסה, 12 ימים, לא כולם קיבלו את מלוא השכר. "בחודש שעבר קיבלתי רק את 'הפרמיה' (הכינוי במפעל למרכיב הגב"ע, א"ק) כי היו חסרות לי כמה דקות", סיפרה עיישה גדיר מביר אל־מכסור. "בסך הכל המשכורת שלי היתה קצת יותר מ–500 שקלים. כל החודש הלך לאיבוד, זה משפיל". "מגדל אור" הוא זכיין של אגף השיקום במשרד הרווחה. בשנתיים האחרונות הוא מופעל על ידי עמותת "יעדים לצפון", שמאז 2004 היא הגוף הביצועי המרכז את הפעילות של קרן רש”י בצפון הארץ. במסגרת זו פועלים לצד המפעל תוכניות ופרויקטים נוספים לעיוורים ולכבדי ראייה.

על פי הדו"חות הכספיים שהוגשו לרשם העמותות, המפעל סיים את השנה שעברה בגירעון של 374 אלף שקלים, אבל "מגדל אור", על כל יחידותיו, דווקא היה ביתרה של כ-2.5 מיליון שקלים. 87% מהכנסות "מגדל אור" (כ-15.8 מיליון שקלים) באות ממשרדי הממשלה, ו-10% נוספים משותפויות עם ארגונים ורשויות בארץ ובעולם.

על פי דו"ח מקבלי השכר הגבוה, מנהל מגדל אור קיבל משכורת חודשית של כ-27.5 אלף שקלים בשנה שעברה, וסגנו כ-26 אלף שקלים. המשכורת החודשית של מנכ”ל "יעדים לצפון" הסתכמה בכ-30.5 אלף שקלים.

הבעיה של אבי פפר, עובד ב"מגדל אור", חמורה אף יותר מקיצוץ בשכר. הוא התעוור לחלוטין לפני כשלוש שנים ובנובמבר שלחה אותו לשכת הרווחה בקרית אתא לעבוד במפעל. לדבריו, הוא עובד, אך לא מקבל משכורת. "בכל פעם שאני שואל מתי אתחיל לקבל כסף, אומרים לי, 'יהיה בסדר'. ככה כבר תשעה חודשים. אני ממשיך לבוא כי כמה זמן אפשר לשבת בבית ולא לעשות שום דבר? כאן אני לפחות מרגיש שאני עושה משהו".

בכל מקום אחר עובד שלא קיבל שכר היה תובע את המעסיק על הלנת שכר. אבל במפעלים מוגנים קובע החוק כי בין המפעל לעובדים (המוגדרים "משתקמים") לא מתקיימים יחסי עובד-מעביד. העובדים במגדל אור אינם היחידים הנתונים לרצונו הטוב של המעסיק. ברחבי הארץ פועלים 12 מפעלים מוגנים שבהם רוב העובדים הם אנשים עם עיוורון ועוד כמה עשרות מפעלים שבהם רוב העובדים הם נכים או אנשים עם פיגור.

מנהלת המחלקה הקהילתית של "בזכות" (המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות), נעמה לרנר, אומרת ש"ההגדרה של מפעל מוגן כמסגרת שיקומית ולא כמקום עבודה, מאפשרת להעסיק עובדים בתנאים לא הוגנים. אם זה איננו מקום עבודה, צריך להסביר לאנשים שמדובר במסגרת חברתית, אבל זה לא מה שאומרים לבעלי המוגבלות. כשנוח למדינה, היא אומרת שהם עובדים במפעל ודורשת מהם לבוא בזמן ולתת תפוקה.

אבל כאשר הם דורשים זכויות או שכר בסיסי - המסגרת מוגדרת כשיקומית, שאינה מחויבת לוותק, פיצויים או התאגדות של עובדים". לרנר חושבת שאפשר לוותר על המפעלים המוגנים ולפתח במקומם תעסוקה נתמכת - תמיכה וליווי לאנשים עם מוגבלות המשולבים בשוק העבודה. אבל מדיניות כזאת, היא אומרת, "מחייבת השקעה ומיומנות מקצועית גדולה יותר מאשר להשאיר את בעלי המוגבלות במפעל מוגן".

מ"מגדל אור" נמסר בתגובה כי בשנתיים האחרונות "רשם המפעל הפסדים של מאות אלפי שקלים ובמטרה שלא לפגוע בשכר המשתקמים, פעלה ההנהלה לגייס כספים ממקורות נוספים. חשוב להבהיר שמטרת המפעל הינו להיות מאוזן ולא מקור רווח". לעניין הוועד נמסר כי "מאחר שבמפעלים מוגנים לא קיימים יחסי עובד־מעביד אין רלבנטיות לוועד עובדים.

עם זאת, כיוון שערך מרכזי שלנו הוא שיתוף המשתקמים, הוקמה קבוצה של נציגי המחלקות השונות, אשר נפגשת באופן קבוע עם ההנהלה". בהתייחס לטענות העובדים על קיצוצים בשכרם, אמרו ב"מגדל אור" כי "בחודשים האחרונים התחלנו ביישום נוהל התשלום על פי תקנות משרד הרווחה, תוך שיתוף המשתקמים בתהליך. התשלום מבוצע על פי שעון נוכחות, תוך התחשבות בחריגים ובאילוצים שונים.

המסר למשתקמים הוא של לקיחת אחריות על התנהלותם התעסוקתית". לגבי אבי פפר שלא קיבל שכר כבר תשעה חודשים, נמסר כי "טענותיו מוכרות ומטופלות בימים אלה עם הגורמים הרלבנטיים". עוד מבטיחים ב"מגדל אור" כי "נפעל לבחינת הטענות שהועלו, בשיתוף השירות הסוציאלי, ההנהלה ונציגי המשתקמים".

ממשרד הרווחה נמסר כי לפי ההוראות יינתן תשלום למי שעבד לפחות חמש שעות ביום, 12 ימים בחודש, אך הוסיפו ש"ברור כי מי שעבד כמה דקות פחות, יקבל את מלוא התשלום”.
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 10:44
משרדי ניהל תיק של עובד במפעל ובאמת החלטת המפרק היתה שלא מתקיימים יחסי עובד מעביד. אני חושב שיש מקום במקרה זה לפנות ערכאות גבוהות יותר במידת הצורך. בהתאם משרדי עומד לרשותכם.

לפרטים נוספים,

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 10:43
מוטב לפנות לייעוץ ו/או ייצוג משפטי בעניין.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
נתי
05/08/2013 10:43
עבדתי בחברת עמישב החל מ-1/8/06. בתאריך 26/4/13 עברתי תאונת וכתוצאה מכך לא יכולתי לעבוד 3 חודשים. פניתי לחברת עמישב לקבלת חופשת מחלה שלה אני זכאי והם מסרבים. שאלתי איך אני יכול לדרוש את המגיע לי והאם אני יכול לדרוש גם פיצויי פיטורים אם לא חזרתי לעבודה בגלל סיבה זו.
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 10:44
בהחלט ניתן לדרוש דמי מחלה בהתאם ליתרה הצבורה לזכותך ובמידה ולא משלמים להתפטר תוך זכאות לפיצויים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
גילי
05/08/2013 10:24
שלום מתוקף היותי סטודנטית אשר הועסקה אצל מעביד שלא שילם לה עמלות, נסיעות בשבת ושכר שבת אני מבקשת לקבל עזרה ולהבין מכם מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את מלוא הזכויות שלי, בהנחה שהמעסיק הקודם מתעלם מכל פניה שלי בטלפון או בכתב.
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 10:33
באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. מומלץ בנסיבות העניין לפנות לייעוץ וייצוג משפטי. משרדנו עומד לרשותך לפרטים נוספים.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 10:31
ניתן לפנות לייעוץ ו/או ייצוג משפטי לצורך דרישת הזכויות.
משרדנו עומד לרשותך.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
נעמה
05/08/2013 10:23
אני עובדת בעבודתי כמדריכה במועדונית אחרי הצהריים ואני אמא לשני ילדים בגיל גן וגן חובה אני מצאתי עבודה בשעות הבוקר לשלושה חודשים דבר שלא פוגע בעבודתי היום.

האם אני יכולה לעבוד בעוד עבודה בלי להודיע למקום העבודה שאלה 2 האם במידה ורציתי להתפטר מגיע לי פיצויים שאלה 3 האם בתקופה שאני אודיע להם על התפטרותי ביכולתי לעבוד במקום אחר חשוב לציין שאני עובדת בעבודה כבר 4 שנים
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 10:31
באפשרותך לעבוד בעוד עבודה ללא להודיע בתנאי שזה לא יפריע או יפגע בעבודה או שאין לך הסכם אחר המגביל את עבודתך. באם תתפטרי לא תהיה זכאית לפיצויים ככלל אלא באם תפלי לגדר יוצא מן הכלל.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 10:30
אם אין איסור בהסכם העבודה והעבודה הנוספת לא מתנגשת עם העבודה הנוכחית אז אין מניעה לעבודה נוספת.
בעיקרון אין זכאות לפיצויים במקרה של התפטרות.
עבודה במקום האחר בזמן ההודעה המוקדמת תלויה בשאלה הראשונה.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שאלה
05/08/2013 09:56
שלום, הנני מועסקת בתפקיד שיווק ומכירות בשטח. בחוזה שעלי לחתום מופיעים 2 הסעיפים הבאים:

החברה תוכל להביא את הסכם זה ואת העובדת אצלה לידי סיום ללא כל הודעה מוקדמת כלשהי או דמי הודעה מוקדמת במקרים הבאים: (הסעיף הבא הוא חלק מהתנאים)

- העובדת איבדה את כושרה הגופני ו/או השכלי לבצע את עבודתה לתקופה העולה על 60 ימים, וזאת לפי חוו"ד מוסמך בישאל סעיף נוסף, המופיע במקום אחר בחוזה:

- סיבה רפואית שאושרה ע"י רופא להנחת דעתה של החברה לתקופה של לא יותר משבעה ימים.

האם הסעיפים הללו חוקיים????
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 10:02
אין בסיס לסעיף כזה המתנה על חוק הודעה מוקדמת.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
שלי
05/08/2013 08:58
אני עובדת באחת מקופת חולים ומכרו את מקום עבודתי לביח פרטי.איך אני שומרת על זכויותיי?אם אני מבקשת פיצויים ממקום עבודתי הנוכחי האם מגיע לי פיצויים מוגדלים אני עובדת 13 שנים באותו מקום?בנוסף אני בטיפולי פיריון.תודה על תשובתכם
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 09:05
אם את ממשיכה לעבוד באותו מקום עבודה ובאותם תנאים ושכר, ורק המעביד השתנה, אין זכאות מיידית לפיצויים אך רצף הזכויות והוותק שלך נשמר אצל הבעלים החדשים.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלי
05/08/2013 09:19
זמנית אנחנו נשארים באותו מבנה אך כעבור מס חודשים נעבור לעיר אחרת
האם העובדה שאני בטיפולי פיריון לא משפיעה?האם יש לי זכות לדרוש להישאר באותה חברה בגלל זה?
שרון
05/08/2013 09:24
שלום רב ובוקר טוב לכולם,

אני עובדת בעמותה דיי גדולה. האם המנכ"ל יכול לפטר אותי על סמך זה שיצאתי בבוקר לרבע שעה הפסקה מחוץ למשרד?
בתקנון העמותה רשום שמותר לי לצאת ל 45 דקות הפסקה ביום , רבע שעה בבוקר , וחצי שעה בצהרים. לא רשום שאסור לצאת מהמשרד.

הוא טוען שלא הודעתי למנהל האישי, אך שהוא שאל את המנהל הישיר, המנהל הישיר אמר לו שאם הייתי מבקשת הוא היה מאשר לי, בלי שום קשר הושעתי לממונה שלי שחזרתי מהפסקה. מצד שני לעולם איני יוצאת להפסקה מחוץ למשרד אני דבוקה לכיסר 9 שעות, ואוכלת מול המחשב, ועל זה לא מוכירים לי תודה, האם יש לי עילה לתביעה?
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 09:30
לא ברור מה נהלי המקום ומה המשמעות של יציאה בבוקר העבודה. בכל מקרה גם לא ברור מה תקופת העבודה. יש לבדוק את מלוא נסיבות המקרה על מנת להבין האם יש הפיטורין הינם תיקינם.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
נטלי
05/08/2013 08:47
שלום, אני עובדת במקום עבודה 6 שנים ויש לי 90 ימי מחלה שנצברו. כאשר אני נעדרת 4 ימים מהעבודה ויש לי אישור מחלה על ימים אלה. איך זה נחשב לי? כמה ימים אמורים לשלם לי? אני עובדת גלובלי חודשי.
כנ"ל לגבי אישור על מחלת ילד
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 08:50
יום ראשון- אינו בתשלום.
ימים 2-3- 50% מהשכר היומי.
יום רביעי ואילך- 100% מהשכר היומי.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
נטלי
05/08/2013 09:24
תודה רבה ויום נעים
מורן
05/08/2013 08:58
האם מותר לי לפטר עובדת בזמן תאונת עבודה ללא יתרת ימי מחלה?
עורך דין ארז כהן
05/08/2013 09:05
אין מניעה כזאת בחוק. יש כמובן לשלם את מלוא הזכויות בעת הפיטורים.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
גלית
05/08/2013 00:38
המעסיק שלי התחיל לעשות ראיונות עבודה למצליפה עבורי עוד לפני שדיבר איתי על הפסקת עבודתי בכלל...היה לי ברור שהוא עומד לפטר אותי אבל הייתי בטוחה שהוא לפחות יזמן אותי לשימוע לפני שאגלה שכבר מתקיימים ראיונות עבודה לג׳וב שלי. אחרי שבחמישי האחרון והיום היו ראיונות למחליפות אפשריות, בסוף היום הוא הודיע לי שמחר אחרי הצהריים יהיה לי שימוע. ואני שואלת מה זה הקשקוש הזה? הרי ברור שהוא כבר החליט לפטר אותי וברור שהמחליפה שלי כבר בדרך...אז מה הקטע המפגר והמיותר של לערוך שימוע בשלב כזה?
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 00:45
החובה הינה לערוך שימוע בנפש חפצה ובלב פתוח, קרי, לא לראות בפיטורין עובדה מוגמרת. במקרה של גיוס קודם הדבר אינו תקין.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
גלית
05/08/2013 00:51
לא האמנתי שאקבל תגובה מהירה כל כך! אתם מדהימים.

אני יודעת שזה לא תקין. זה אפילו מעליב ומגוחך בעיניי. השאלה מבחינה חוקית, האם יש אפשרות לעשות משהו ומבחינה הגיונית, האם יש טעם לבצע פעולה חוקית במקרה הזה. בסך הכל ניסיתי להבין למה בכלל לקיים שימוע או יותר נכון הצגה של שימוע....
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 07:32
ישנן תביעות בגין פיטורין שלא כדין במקרים של אי קיום חובת השימוע. בית הדין יפסוק לרוב פיצוי אולם לא תמיד בערכים המצדיקים הגשת תביעה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
תיתלן
04/08/2013 23:17
שלום, מתנצל מראש על האורך..

עבדתי בחברה שפשטה רגל ומונה לה נאמן. החברה חייבת כסף לעובדים ויש עו"ד שמייצג אותנו מול נאמן. עשיתי בדיקה וראיתי שחסר כסף בחלק תגמולים של קרן הפנסיה. פניתי לחשב השכר של החברה בפירוק שאמר לי שבירורים מתבצעים מול העו"ד שמייצג אותנו.

עו"ד אמר: "זכות התביעה בגין הפרשות סוציאליות שייכת לחברת הביטוח ולכן עליי לפנות לחברת הביטוח כדי לקבל נתונים בנושא. כמו כן חברת הביטוח הגישה תביעת חוב פרטנית לכל עובד." שאלתי מתי תביעה כזו הוגשה ולא קיבלתי תשובה. אציין כי בעבר עו"ד ביקש ממני להפעיל לחץ על חברת הביטוח בנושא מאחר והיא מתעכבת בתהליך.

איני יודע אם בחברת הביטוח קיימים הנתונים שאני צריך (כמה הפרישו, כמה צריך להפריש, כמה חסר). אני חושש שעו"ד משתמש בי לעשות את העבודה שלו. מאחר ולפי חישוביי חסר רק 1500 ש"ח שאראה בפנסיה אני לא רוצה להתחיל בתהליך מול חברת הביטוח רק בלית ברירה, כי מנסיון עבר קשה להתנהל מולן.

שאלות:

1. אם לגיטימי לבקש מעורך דין שיספק לי את נתוני התגמולים שאני מבקש?

2. אם לא מעו"ד שלי, ממי אני אמור לקבל את נתונים של התגמולים?
בתוד!
עו"ד אריק שלו
05/08/2013 00:46
נתוני התגמולים יכולים להינתן על ידי חברת הביטוח אשר גם צריכה להגיש את תביעת החוב לביטוח הלאומי.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
אילנית
04/08/2013 20:08
בתאריך 4.9.13 ימלאו לי 12 חודשים בעבודתי במהלך השנה ניצלתי את ימי המחלה 18 במספר עד תום. כרגע עוברת טיפול הפריה שגורם להיעדרות מהעבודה מתי אני אוכל לקבל על כך תשלום מאחר וכרגע כל הימים הם על חשבוני...תודה מראש על התשובה שלכם והעזרה לזולת!
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 22:52
ימי טיפולי הפריה הינם על חשבון ימי מחלה. באם אין לך יתרת ימי מחלה לא תהיה זכאית לתשלום בגין ימי הטיפול.
עמי
04/08/2013 21:01
עובד שאין לו חשבון בנק והמעביד שילם לעובד בשיק לפקודת העובד אך בשיק למוטב בילבד שאלתי היא האם המעביד חייב על פי חוק לשלם לעובד שכר במזומן .?
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 22:43
נשאלת השאלה מדוע העובד לא יפתח חשבון בנק ויפקיד את השיק. בכל מקרה שיק הוא תשלום מותנה ויכול שהעובד יכול לדרוש תשלום לא מותנה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
שי כהן
04/08/2013 21:57
שלום
יש לי 2 שאלות
1)פוטרתי מהעבודה בלי הודעה מוקדמת עבדתי במקום העבודה 11 חודש רציתי לדעת אם מגיעה לי הזכות של הפיצויין
2)הבעל הבית לא עשה לי קרן פנסיה אחרי שישה חודשיים של עבודה מה אני יכול לעשות בנידון ולאן לפנות
עורך דין ארז כהן
04/08/2013 22:15
ניתן להגיש תביעה לפיצויים, הודעה מוקדמת ופנסיה.
משרדנו עומד לרשותך.

ארז כהן, עו״ד.
077-3447995, 050-7738441.
שי כהן
04/08/2013 22:16
ולאיפה אני פונה בשביל זה אתה יכול להפנות אותו לגוף מסויים בבקשה
עורך דין ארז כהן
04/08/2013 22:20
צור קשר מחר עם משרדנו בפרטים המופיעים מטה.

ארז כהן, עו״ד.
ארז כהן ושות׳ - משרד עורכי דין.
077-3447995, 050-7738441.
office@erezlaw.co.il
שי כהן
04/08/2013 22:23
טוב תודה
אסתר
04/08/2013 21:10
אני עובדת 17 שנה במקום עבודה כסוכנת מכירות. אין לי משכורת בסיס רק עמלות ובונוסים. עד לפני שלושה חודשים לא החתמתי שעון נוכחות החל מחודש יוני מחיבים אותי להחתים או דרך החשב, עד היום פדיתי את ימי החופש בתשלום.

1 האם המעסיק יכול להפסיק לשלם ימי חופש
2 עד לפני שנה קיבלתי ימי מחלה, היום המעסיק לא משלם ימי מחלה, האם זה חוקי? נפצעתי ברגל לא עבדתי 18 יום
הגשתי ימי מחלה שלא שולמו המעסיק טוען שישלם רק במידה ויש פגיע בשכר החודשי, זו שנה חמישית שמגזזים לי 10% מהשכר החודשי. האם ביטוח לאומי ישלם לי עבור ימי המחלה?
עורך דין ארז כהן
04/08/2013 22:18
המעסיק חייב לאפשר ניצול חופשה בפועל ולשלם עליה.

גם עובד לפי עמלות זכאי לדמי מחלה כדין לפי שווי יום עבודה.
ענת
04/08/2013 21:30
אני מעסיקה עובדת אחת שעובדת יומיים בשבוע בשני עיסוקים שונים האחד קשה מהשני.

העובדת התפטרה לאחר מספר חודשים מהעיסוק הקשה, מכיוון שאני צריכה מישהיא שתעשה את שני הדברים פיטרתי אותה לחלוטין.
היא לא רצתה לבוא לעבוד שוב ואני לא רוצה להעסיק אותה שוב.
האם אני צריכה לשלם לה עבור הודעה מוקדמת או שההתפטרות מקזזת את זכאותה להודעה מוקדמת?
עורך דין ארז כהן
04/08/2013 22:16
כל אחת חייבת לשנייה הודעה מוקדמת על העיסוק שהופסק. ניתן להסכים על קיזוז.
ממי
04/08/2013 20:05
היי
אני עובדת במשמרות במסעדה מזה כשנה. בקרוב אוכל לקבל דמי הבראה על בסיס הוותק שלי והבוס שלי טוען שדמי ההבראה מגולמים בשכר השעתי שלי שהוא 33 ש״ח לשעה אף ע״י מעולם לא נאמר לי דבר על כך. אציין כי בתלוש מופיעים דמי הבראה וחופשה אבל אף אחד לא אמר לי שזה גלום.
האם הוא בסדר?
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 20:30
במקרה של גילום הבראה בשכר החודשי יש לכתוב העניין מפורשות בחוזה העבודה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
ימית
04/08/2013 19:54
שלום רב!

החברה שאני עובדת בה עומדת לפשוט את הרגל בעוד כחודשיים.
האם יש לי את הזכות להתפטר כדי להתחיל עבודה חדשה? וכמובן שההתפטרות תיחשב כפיטורים.

תודה רבה
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 20:28
העובדה שהחברה בקשיים לא מאפשרת התפטרות בדין מפוטר. עם זאת נסיבות אחרות יכולות לאפשר זאת. מומלץ לפנות לייעוץ וייצוג בעניין.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
ניסים
04/08/2013 19:08
שלום רב. הייתי רוצה באמת עזרה לגבי השאלתי הבאה וכיוון דרך. אני עובד בפעל לזכוכית בצפון. כמעט 3 שנים בערך. לפני חודש בערך קיבלתי כאבים ביד ימין כתוצאה מהרמת משקל רב תוך כדי עבודה .

ידי ממש ננעלה מרוב כאב .הלכתי לרופא וקיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה וחופש מחלה עד להתעיצות לרופה ממוחה שלפני שבועיים אמרה שיש לי דלקת ביד.

אבל גם נודע לי שהמעביד שלי לא הוציא לי תלושי שכר 3 חודשים ואין ובגלל זה כנראה הוא מושך אותי עם התופס תאונת עובדה . עכשיו איני יודע איך להתנהל מולו כי האבטחות שלו על סידור התלושים ותופס תאונת עבודה יהיה מחר וככה זה נמשך חודש ימים.

בנתיים אני בחופש מחלה כבר חודש ימים ללא תופס תאונת עבודה והרופא משפחה אמר לי שזה לא טוב שאין לי את תופס תאונת העבודה מהתחלה איני יודע מה להגיד לו . ונמאס לי להתחנן למעביד שלי שיסדר לי את כל הדברים ואני לא רוצה לתובע אותו כי אנחנו חברים .

כנראה שאני לא כל כך חשוב שאני פצוע אז אין מה למהר בשבילי כי הכושי עשה את שלו ככה אני מרגיש . אבקש עזרה וכיוון בדבר תודה .
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 20:26
הגדרה של חברים אינה מדוייקת. מומלץ לפנות לייעוץ וייצוג משפטי באשר לאפשרות תביעת הביטוח הלאומי בנסיבות העניין. משרדנו עומד לרשותך.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
תשלום
עובד
04/08/2013 18:34
מתי אמור המעסיק לשלם לי את התשלומים אשר לא שולמו לי, כגון דמי הבראה חופשה פנסיה ופיצויים.
תוך כמה זמן?
האם זה הלנת שכר אם הוא מעכב את התשלומים הנ"ל?
RE: תשלום
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 18:39
פיצויים צריכים להיות משולמים תוך 15 יום ממועד הפסקת עבודה פדיון זכיות יש לשלם בתלוש עבודה אחרון. משרדנו עומד לרשותך.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
עובד
04/08/2013 18:40
האם במקרה שלא משולם, אפשר לתבוע על הלנת שכר?
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 20:23
חלק מהמקרים ניתן לתבוע הלנת פיצויים ובחלק הצמדה וריבית כגון הבראה וחופשה בפנסיה ניתן לתבוע הלנה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
ותק
ותק
04/08/2013 18:24
שלום, התחלתי לעבוד ב06-2009 בבית קפה
לאחר שנתיים וחודשיים של ותק הייתה לי הפסקה של חצי שנה פחות שבוע ממקום עבודתי.
לאחר מכן חזרתי לתפקוד מלא במשך שנה וחצי.
הותק שלי נמחק.
האם זה חוקי?
RE: ותק
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 18:31
תקופת ההפסקה להפסקת הוותק הינה חצי שנה. משלא עברה התקופה הוותק נשמר לנושא פיצויי פיטורין.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
אשר
04/08/2013 18:15
מה דינם של ימי מחלה לאחר תאונת עבודה אבל לאחר 13 השבועות הראשונים. האם הם גם מחושבים לפי ערך השכר הכולל כל רכיבי השכר החייבים בביטוח לאומי, דהיינו ממוצע יסוד ושעות נוספות, משמרות וכולי או רק שכר יסוד?
עו"ד אריק שלו
04/08/2013 18:31
ימי מחלה מחושבים לפי השכר הקובע שזה שכר יסוד ורכיבים בלתי תלויים.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
עובד ממש מסכן
04/08/2013 18:06
אני עובד כ 3 שנים בבית קפה.
התחלתי כמלצר וכיום אני אחראי משמרת מזה שנה וחצי.
מעולם לא שולמו לי זכויותיי הסוציאליות.
קרן פנסיה,ימי חופשה,ימי מחלה ודמי הבראה.
הגשתי למעסיקי מכתב ובו אני דורש את התשלומים הנ"ל בתוך 30 יום ממועד הגשת המכתב ולא אתפטר בדין מפוטר.
בקשתי לא נענתה ולכן בתוך 30 יום הגשתי מכתב התפטרות ובו מצויין כי הנני מתפטר בדין מפוטר וע"פ חוק עליי להמשיך 30 יום ע"פ חוק הודעה מוקדמת.
באותו יום בו הגשתי את המכתב השני -מכתב ההתפטרות ,מעסיקי הורה לי לעזוב את המקום חלף הודעה מוקדמת.
האם עליו לתת לי מכתב ה"משחרר" אותי להגיע לימי ההודעה המוקדמת ?והאם עליו לשלם לי על ימים אלו ?האם אני זכאי לפיצויים?
בנוסף טוען מעסיקי כי העובדה שאינו מוכן לענות לבקשתי לקבלת זכויותיי הסוציאליות -אינה עילה לתשלום פיצויים.
עורך דין ארז כהן
04/08/2013 18:16
עליו לשלם לך חלף הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים וכן את זכויותייך הסוציאליות.
מוטב לפנות לייעוץ וייצוג משפטי לצורך הגשת תביעה.
משרדנו עומד לרשותך.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
עובד ממש מסכן
04/08/2013 18:20
התחלתי לעבוד בשנת 2009 בחודש יולי.
הייתה לי הפסקה אחרי ותק של שנתיים וחודשיים למשך 5.5 חודשים. לאחר מכן חזרתי לעבוד במשך שנה וחצי רצופות.
האם מותר לו לאפס לי את הותק לאחר 5.5 חודשים בהם לא עבדתי?
פנסיה
אורן
שלום,אני עובד במוסך ארבעה חודשים האם מגיע לי פנסיה?
לפני זה עבדתי במקום ששילם לי פנסיה במשך שלוש שנים.
תודה על כל עזרה.
RE: פנסיה
עורך דין ארז כהן
04/08/2013 18:17
מגיעה לך פנסיה לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית לחודש הראשון.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
ענת
04/08/2013 18:06
שלום רב, אני עובדת כשנתיים במקום עבודה לפי שכר שעתי עד לפני כחצי שנה המשכורת היתה עוברת ב10 לחודש בהעברה בנקאית ולפני כחצי שנה החליטו שנותנים את המשכורת בצ'ק. השאלה שלי היא כזו: עד איזה תאריך צריך לשלם משכורת לפי שכר שעתי? וגם האם זה חוקי לתת צ'ק ב10- לחודש כשפועל השכר נכנס רק אחרי 3 ימי עסקים לאישור הצק בבנק האם זוהי הלנת שכר?אודה לתשובות בברכה ענת
עורך דין ארז כהן
יש לתת את המשכורת עד ה- 9 לחודש העוקב על מנת שלא תישא פיצויי הלנה.

ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ